Atlas-Jasieniecki

Adres: ul. Na Wzgórzu 9C, 76-200 Lębork

NIP: 8780005312 REGON: 870001081

Atlas-Jasieniecki
2 24 6 1

Opinie o Atlas-Jasieniecki

Filtruj opinie po kryteriach:

Kasper
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

W biurze też nie lepiej... praca za psie pieniądze w nerwowej atmosferze niestety :( Moje sugestie dla Atlas-Jasieniecki: Odsunąć syna od pracy z ludźmi

Pomocna?
Tomasz
 Opinia

Firma miesci sie w Slupsku. Jak ktos chce czekac po terminie na swoje pieniazki to dobrze trafil. Jazda bez karty czy zrywanie pauzy w polowie to norma. Dla nich dwutygodniowy czas jazdy to min 96 godz. I szefostwo twierdzi, ze tak jest w przepisach, zwlaszcza synek K. (pseudo viceprezes)

Pomocna?
Siergiej
 Opinia

Privat. Ja kierowca z Ukraine moga tylko potwierdzenie, ta firma jest nie dobra dla kierowca. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
2016.01
 Opinia

Witam pracowałem tam w sumie dwa wyjazdy, praca ok, dużo przerw w trasie można odpocząć i nowe auta. (usunięte przez administratora)Ale kasę dostałem co do grosza? Fakt z tygodniowy opóźnieniem. Co wiem chłopak z którym jeździłem, kasę dostał na czas, na razie zadowolony. Pozdrawiam

Pomocna?
jol
 Opinia
@2016.01 04.03.2016 16:46

Panowie, może znacie niejakiego Piotra z firmy Jasienickiego.Właśnie mnie oszukał.Jaka firma,tacy pracownicy!

Pomocna?
Mikolaj
 Opinia
@jol 22.05.2016 20:50

Znam. Teraz pracuję w mojej firme.

Pomocna?
TakNie
Rafał
 Opinia

To raczej logiczne, że młody pracownik nie dostaje górnej stawki tylko niską!

Pomocna?
Aliksandr
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rafał 19.02.2019 18:12

Czy to mlody czy stary to nie ma różnicy, ake zeby umowy o pracę dostać po 8 miesiącach pracy? Na 16 aut przypada 3 pracowników z Polski, a reszta to to kierowcy z Biaurusi i Ukrainy, którzy pracują za polowę stawki i są codziennie poganiani i obrażani przez tzw vice prezesa rozpuszczonego synusia szefa, który pojęcia nie o.niczym i ma się za Bóg wie kogo (bo on syn prezesa). Najgorsze jest, że ciołek nigdy w życiu nic by nie osignął, żadnej pracy by nie dostał gdyby nie ojciec pseudo biznesmem obraża ludzi, rzuca wyzwiskami. To jest prawdziwy skandal, że można tak traktować ludzi, którzy naprawę ciężko pracują na dobra opinię tej firmy. Wynagrodzenia zawsze opóźnione, firma żyje z dnia na dzień.... kompromitacja transport. Jednym slowem żenada!

Pomocna?
Wladislaw
 Opinia
@Aliksandr 19.02.2019 18:29

Potwierdzam w 100% to co jest napisane. Zero szacunku do kierowców, wyplaty dosc mocno opoznione, wyplacane w ratach. Porazajacy jest brak kultury tzw "vice prezesa" Krzysia. Jak on traktuje obcokrajowcow to jest nie do opowiedzenia. Wyciaganie kart na jakies dojazdy bo Krzys ma swoje widzi mi się to norma. Znany jest przypadek w tej firmie kiedy kierowca przejechal cała Szwajcarię bez karty, na zadanie pana vice prezesa. Ostatnio strasza , ze beda obciazac za normy paliwa. A normy sa tak wymyslone, ze nie mam pojecia skad oni takie normy wzieli.

Pomocna?
Aliaksandr
 Opinia

Firma stacza sie na dno. Nie wyplaca pensji w terminie, przy odejsciu z pracy szukaja hakow zeby nie wyplacic pensji. Zatrudniaja pracownikow z Ukrainy i z Bialorusi ktorym nie wyplacaja pensji na czas. Wyplata dla obcokrajowcow dopiero po 20 dnia kazdego miesiaca, a nawet po miesiacu. Nie polecam zwlaszcza dla obcokrajowców. Podczas rozmowy telefonicznej proponuja 7 tys zl bez doswiadczenia, a po przyjezdzie do pracy okazuje sie, ze stawka jest o polowe mniejsza. Wykorzystują to, ze kierowcy przyjezdzaja z daleka i nie maja jak wrocic i gdzie sie zatrzymac. To co jest zapisane w umowie nie jest respektowane. Obcokrajowcom wyplata jest zawsze wyplacana pozniej niz Polakom (chociaz firma twierdzi, ze traktuje tak samo obcokrajowcow jak Polakow czyli wyplata jest w tym samym terminie np. Polakowi wyplata jest wyplacana 12 dnia miesiaca a ostatnim kierowcom 24 a nawet dopiero w nastepnej polowie nastepnego miesiaca). Nie polecam tej firmy bo na poczatku ladnie mowia i obiecuja, a rzeczywistosc jest calkiem inna. Kierowca jest non stop ganiany przez rozpieszczonego synka Krzysztofa, wlascicieli firmy. Wyciaganie karty na dojazd do firmy nawet 150 km, przerywanie pauzy dobowej czy tygodniowej to norma. Nie mowiac o traktowaniu kierowcy jak niewolnika czyli nie wiadomo na jaki czas kierowca jedzie w trase, albo kiedy wroci do domu. Moje sugestie dla Atlas-Jasieniecki: Firma stacza sie na dno. Nie wyplaca pensji w terminie, przy odejsciu z pracy szukaja hakow zeby nie wyplacic pensji. Zatrudniaja pracownikow z Ukrainy i z Bialorusi ktorym nie wyplacaja pensji na czas. Wyplata dla obcokrajowcow dopiero po 20 dnia kazdego miesiaca, a nawet po miesiacu. Nie polecam zwlaszcza dla obcokrajowców. Podczas rozmowy telefonicznej proponuja 7 tys zl bez doswiadczenia, a po przyjezdzie do pracy okazuje sie, ze stawka jest o polowe mniejsza. Wykorzystują to, ze kierowcy przyjezdzaja z daleka i nie maja jak wrocic i gdzie sie zatrzymac. To co jest zapisane w umowie nie jest respektowane. Obcokrajowcom wyplata jest zawsze wyplacana pozniej niz Polakom (chociaz firma twierdzi, ze traktuje tak samo obcokrajowcow jak Polakow czyli wyplata jest w tym samym terminie np. Polakowi wyplata jest wyplacana 12 dnia miesiaca a ostatnim kierowcom 24 a nawet dopiero w nastepnej polowie nastepnego miesiaca). Nie polecam tej firmy bo na poczatku ladnie mowia i obiecuja, a rzeczywistosc jest calkiem inna. Kierowca jest non stop ganiany przez rozpieszczonego synka Krzysztofa, wlascicieli firmy. Wyciaganie karty na dojazd do firmy nawet 150 km, przerywanie pauzy dobowej czy tygodniowej to norma. Nie mowiac o traktowaniu kierowcy jak niewolnika czyli nie wiadomo na jaki czas kierowca jedzie w trase, albo kiedy wroci do domu. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zamnknac firme. To nie sa osoby ktore powinny prowadzic dzialalnosc gospodarcza, a tym bardziej zatrudniac ludzi

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w atlas-jasieniecki o opisanie nowej atmosfery panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Pomocna?
Robert
 Opinia

Czy dobra praca jest powodem tej ciszy na forum? Szkoda, że nie piszecie.

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia

@Kierowca, proponuję przenieść dyskusję na kanał YT poświęcony Jasienieckim, bo tu wpisy znikają:

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia

@Kierowca - zdążyli przegrać tylko jedną sprawę z pierwszym kierowcą, który się pospieszył i ten pieniądze odzyskał. Później jak wpłynęło do sądu kilka spraw, to Jasieniecki wpadł w panikę i zaczął pozbywać się majątku, żeby nie można mu było nic zająć. Do tego poddał firmę PPHU Atlas do bankrupcji i założył nową Sp. z o.o. Atlas, w której ma 80% udziałów, a 20% ma jego córka z drugiego małżeństwa. Przynajmniej takie info jest w KRS. Dokładnie nie wiadomo o co tam chodzi, ale zarówno Maria jego żona jak i Krzysztof jego syn mają pozakładane swoje działalności transportowe, a i tak wszystko robią razem. A propo pisma do PIS, to już na ten temat myśleliśmy. Jest to bardzo dobry pomysł i miejmy nadzieję, że się tym zajmą.

Pomocna?
ja
 Opinia

Wspólnie z kilkoma oszukanymi kierowcami z roku 2015 zgłosiliśmy sprawę do US w Lęborku, gdzie Jan Jasieniecki płaci podatki. Sprawa jest w toku. Również złożyliśmy sprawę do ZUS w Słupsku, ale wygląda na to, że JJ ma tam układy. Dowiedzieliśmy się tam, że od 2004 roku zalega ponad 40tys., a mimo to w 2015 roku dostał leasing na dwa ciągniki. Jakim cudem? Wszystko wskazuje na to, że Jasieniecki ma w Słupsku dużo układów i ciężko się do niego dobrać. Dlatego też skierowaliśmy sprawę do CBŚ w W-wie. Niech oni go prześwietlą, a przy okazji wszystkie urzędy, które biorą łapówki.

Pomocna?
Kierowca
 Opinia
@ja 25.08.2017 09:04

Nam w ZUSie miła pani podpowiedziała, że oprócz zgłoszenia sprawy do zus i US należy zgłosic to do lokalnego biura PiS (tak, tak). Powiedziała, żeby tak zrobic właśnie w związku z tym jak by ten oszust miał układy w urzędzie. Sprawa w toku.

Pomocna?
TakNie
Kierowca
 Opinia
@ja 25.08.2017 09:04

a z leasingami to jest tak, że nie zawsze jest wymagane zaświadczenie z o niezaleganiu zus i us. Dają sprzęt tez na tzw. oświadczenie przy większej wpłacie początkowej ale trzeba oświadczyc, że nie ma się żadnych zaległaości. I jeśli skłamał to jest to już poświadczenie nieprawdy w celu wyłudzenia kredytu. Tak samo jest z licencją na transport, za każdym razem trzeba potwierdzac swoim podpisem że nie było się skazanym sądownie za łamanie praw pracowniczych (paragraf jest na wniosku). Więc skoro mieli tyle spraw przegranych w sądzie to jak oni jeszcze działają?

Pomocna?
Kierowca
 Opinia

Oj ludzie nie wiecie co sie robi z takimi dziadofirmami? Sprawdzasz osobiście czy zgłosili umowę do ZUS, jeśli nie składasz pisemne zawiadomienie do ZUS i Urzędu skarbowego (w oddziałach właściwych dla siedziby firmy) że nie płaca składek i podatków oszukując Państwo i okradając pracowników. Takie jest Wasze prawo a ich obowiązek.

Pomocna?
Byłykierowca
 Opinia

Unikajcie tej firmy! Nie wypłacają wypłat! Jednym słowem złodzieje.

Pomocna?
Truckdriver
 Opinia

Oszuści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
antek
 Opinia

Kierowcy, omijajcie ich z daleka. Opinie maja złe a rzeczywistośc jest jeszcze gorsza. Nie wiem po co istnieja takie portale do opinii o pracodawcach skoro opinie są usuwane. Z tej strony zniknęło ich wiele i wszystkie były ostrzeżeniem dla przyszłych pracowników.

Pomocna?
były
 Opinia
@antek 08.02.2017 05:15

Witam cos sie zmienilo w tej firmie płacą czy nadal oszukują ludzi?

Pomocna?
Oszukanykierowca
 Opinia
@były 31.03.2017 11:19

Nadal oszukują!!! Od jakiegoś czasu nie wypłacają wgl wynagrodzeń!!!!! OMIJAJCIE!!!

Pomocna?
były kierowca
 Opinia

oto te opinie Żona Drivera 27.08.2015 Jak chcesz pracować za darmo to startuj do Jasienieckich, chłopaki właśnie piszą pozew do sądu pracy o zaległe wypłaty. asik89 08.10.2015 powiem wam tak, dużo się nasłuchałam o tej firmie, facet mojej przyjaciółki tam pracuje i to co wyrabia się z pracownikami to niezła lipa... w branży chyba tak dawno tak źle się nie działo, że teraz poszło to ze zdwojoną siłą, uważajcie, jeśli chcecie się tam zatrudnić czy cokolwiek innego, pozdrawiam (nie)czule firmę oszukany kierowca 14.11.2015 Dołączam negatywną opinię. Pan Jasieniecki zatrudnia kierowców na kilka tygodni na umowę śmieciową, a gdy kierowca zobaczy w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazł i odchodzi, to Pan Jasieniecki wynajduje na niego sposób, żeby zabrać mu ostatnią wypłatę. Kierowcy, którzy odeszli pół roku temu wciąż nie otrzymali pieniędzy. Niektórzy złożyli skargi do PIP i pozwy do sądu. Przydałoby się jeszcze powiadomić urząd skarbowy i ZUS oszukany kierowca 15.11.2015 Dodam jeszcze, że w firmie jest tylko 5 składów. W proowadzeniu firmy pomagają żona i syn, którzy przez cały dzień wpatrują się w kropki GPS-a na ekranie komputera i zamęczają telefonami. Wygląda to tak: kropka ruszy - telefon, kropka się zatrzyma - telefon, kropka zmieni kierunek - telefon. Najpierw dzwoni Pani Maria, jeżeli kierowca nie odbiera, to za 5 minut dzwoni Pan Krzysiek, a jak kierowca dalej nie odbiera, to za kolejne 5 minut dzwoni sam szef. I tak jest przy każdej okazji i najczęściej wydzwaniają w naj mniej odpowiednich momentach, powodując tym samym błędy kierowców, po prostu masakra... fazy 23.11.2015 Hei szkoda słów wyzysk nie terminowe zmiany kasa po terminie a na koniec nie płacą wcale

Pomocna?
YOGI
 Opinia

Driver,napisz coś na ten temat tj Atlas( usunięte przez administratora ) bo znalazłem ogłoszenie i chciałem tam startować.

Pomocna?

Zostaw opinię o Atlas-Jasieniecki - Lębork

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atlas-Jasieniecki

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.