Polski Prąd S.A

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 646 ocen.

Opinie o Polski Prąd S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A

komo

Nie wiem co teraz dzieje sie w firmie, natomiast mogę wypowiedzieć się na temat pracy ponieważ byłem Przedstawicielem Handlowym firmy Polski Prąd przez 4 miesiące. NIE POLECAM NIKOMU. Bardzo słaba organizacja pracy, samochód służbowy? jeden na 5 przedstawicieli. Zarządu nie obchodzi jak sprzedasz, ale musisz sprzedać. Co najważniejsze, do tej pory (minęło półtora roku) sądzę się z nimi o wypłatę wynagorodzenia za ostatnie dwa miesiące pracy. Aczkolwiek z tego co widzę w KRS-ie i po mailach, pracują tam kompletni nowi ludzie w prównaniu z tymi " za moich czasów" także mam nadzieje że teraz lepiej się dzieje w tej firmie, niż za czasów Państwa Orłowskich i Pana Białkowskiego. Szczerze powiem że nie raz czułem sie jak w jakiejś jednej wielkiej fikcyjnej firmie, do biura wpadali jacyś ludzie podajacy sie za prezesów, policja, kilku podejrzanych ochroniarzy .. A to tyllko jedno z wielu spostrzeżeń Pozdrawiam,

Tomborlew

Co to znaczy dobra firma? Polski Prąd to tak naprawdę pochodna Energi dla Firm czyli nic ciekawego. Jeżeli ktoś szuka pracy najpierw powinien poczytać neta. Co tam mamy ? "Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ukarał spółkę Polski Prąd......." "22 czerwca 2017 r. zostało wszczęte z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie cofnięcia koncesji na obrót energią elektryczną udzielonej przedsiębiorcy Polski Prąd i Gaz Sp. z o.o." Jeżeli ktoś ma po czymś takim chce pracować w takiej firmie, to jego wola. Generalnie firma jest bardzo źle postrzegana na rynku ze względu na oszukańcze praktyki handlowców. Energię można sprzedawać. Ja robię to szósty rok i naprawdę zarabiam przyzwoite pieniądze. Doszedłem do etapu gdzie KUPUJĘ energię dla moich Klientów ! Kto da mniej ? 225 zł /MWh ? Stanowczo za drogo ! Dziękuję za taką ofertę. W ubiegłym tygodniu dostałem 214,40 zł zł na 2 GWh. Kupujący jest bardzo zadowolony, a handlowcy konkurencji stoją za płotem.... Jak ktoś chce poklikać to mam konto na gmail

Ona
@Tomborlew 21.11.2017 19:11
Co to znaczy dobra firma? Polski Prąd to tak naprawdę pochodna Energi dla Firm czyli nic ciekawego. Jeżeli ktoś szuka pracy na...

Tomborlew - polecam czytać ze zrozumieniem.. Polski Prąd S.A., to nie to samo co Polski Prąd i Gaz Sp. z o.o.

zaległośc

Nie płacą kasy na czas.... uważajcie na ta firmę

Daniel

Zdania na temat firmy Polski Prąd S.A są bardzo podzielone. Zastanawiam się dlaczego tak jest, że są tak różnie odbierane warunki w firmie. Dla mnie praca spoko, atmosfera fajna ale ja generalnie lubię i umiem pracować!

sassss

Nie polecam dno jakich mało do samego początku Polski Prąd był skazany na porażkę zarządzany przez nieudolnego" zarzadzającego"PO, który wszystkie swoje dotychczasowe firmy zniszczył..... PP niestety nie dba o ludzi...Nie polecam najgorszemu wrogowi.

Zły

Jedna wielka ściema, n i e poleca, a reszta komentarzy to smutna próba wpłynięciu na ludzi.. Same problemy teraz tylko mam przez pracę tam..

Zły

Jedna wielka ściema, n i e poleca, a reszta komentarzy to smutna próba wpłynięciu na ludzi.. Same problemy teraz tylko mam przez pracę tam..

Olek

Co ciekawego dzieje sie w firmie? Mam zamiar aplikować i dopytuję. Chodzi mi o finanse, czy zarobki są w miarę przyzwoite i co ma największy wpływ na ich wysokość?

Thb

Czy Orłowscy są nadal prezesami??

Koleś

Pracuję tu jakiś czas i nie narzekam a tym którzy są tak niezadowoleni proponuje wziąć się za porządną robotę.

luki

Aby poznać firmę Polski prąd i gaz wystarczy wejść w pierwszą witryną po wpisaniu nazwy firmy.

Natalia

@Wojtek - czyli rozumiem, że wynagrodzenie naliczane jest na podstawie podstawy plus prowizji od podpisanych umów z Klientami, tak? Czy Pracodawca oprócz podstawowego wynagrodzenia zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci służbowego samochodu? Czy Polski Prąd S.A zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Auto
@Natalia 11.09.2017 13:53
@Wojtek - czyli rozumiem, że wynagrodzenie naliczane jest na podstawie podstawy plus prowizji od podpisanych umów z Klientami,...

Samochód jest - 1 na 5 PH ;p

Kwas

Akurat nie dziwi mnie, że Polski Prąd płaci od podpisanej umowy. Za leżenie nikt nie chce płacić. Praca handlowca nie jest taka prosta!

Wojtek

Nikomu normalnemu z sumieniem nie polecam pracy jako PH w polski prad i gaz .Firmowy ph oszukują ludzi podając się za ( energe Tauron )Nie informuje (najczęściej starszych osób) o czasie ,trwania umowy( 60 miesiecy). Prad jest tanszy o 2 zł za 1mwh, lecz przedstawiciel nie informuje że dochodzi do tego opłata handlową jak I opłata od energię lub Tauron za dostawę prądu. Wyplata zależy od podpisanych umów w ciągu dnia.

Wojtek

Nikomu normalnemu z sumieniem nie polecam pracy jako PH w polski prad i gaz .Firmowy ph oszukują ludzi podając się za ( energe Tauron )Nie informuje (najczęściej starszych osób) o czasie ,trwania umowy( 60 miesiecy). Prad jest tanszy o 2 zł za 1mwh, lecz przedstawiciel nie informuje że dochodzi do tego opłata handlową jak I opłata od energię lub Tauron za dostawę prądu. Wyplata zależy od podpisanych umów w ciągu dnia.

Kolczasty

Czyżby Polski Prąd nie miał zupełnie nowych ofert pracy?

Koleżka

Myślę, że niektórzy ciągle marzą o pracy na leżaku przy basenie!. Niestety Polski Prąd oczekuje świadczenia pracy i tylko wówczas płaci. Nikt za darmo nie będzie pracować ale firma nie chce płacić za brak efektów pracy.

Janusz

Nikt nie zmusza do podpisywania umowy z firmą Polski Prąd . Można szukać pracy w innym miejscu, każdy ma prawo stawiać swoje warunki i wymagania jeśli będzie za to płacił! Do rządzenia każdy pierwszy a do pracy na końcu, chyba komuś się pomyliła kolejność.

Polski Błąd SA
@Janusz 15.08.2017 19:42
Nikt nie zmusza do podpisywania umowy z firmą Polski Prąd . Można szukać pracy w innym miejscu, każdy ma prawo stawiać swoje wa...

Następny mądry. To dlaczego w tej firmie nie płacą za pracęi ciągle szukają nowych jeleni?

Polski Błąd SA

To nie jest żadna normalna, spokojna firma. To nie jest pracodawca. Musieliby zatrudniać na umowę o pracę, a tam czegoś takiego nie ma. Działalność gospodarcza jest formą umowy śmieciowej. Pracownik ma sam ZUS zapłacić za siebie i za prowizję pracować, której mu nie zapłacą?

Natalia

Obecnie dostępne są nowe oferty pracy. Pracodawca oferuje wstępne wdrożenie w pracę. Jak wyglądają pierwsze dni na nowym stanowisku? W niektórych firmach nowemu pracownikowi zostaje przydzielony opiekun, czyli osoba, która pomaga sprawnie przejść przez pierwsze dni w pracy. Jak to wygląda w Polski Prąd S.A?

Kośka

Dla mnie to normalna spokojna firma, nie dla krzykaczy!

Polski Błąd SA

O patrzcie znowu można o nich pisać. Czyżby przestali płacić za usuwanie negatywnych opinii? Powtórzę jeszcze raz- mijać ich z daleka.

Polski Błąd SA

Mijać z daleka

Maska

Polski Prąd to najnormalniejsza, spokojna firma w której pracuje sporo osób i raczej nie narzekają. Ale zawsze znajdzie się kilka osób, które nie potrafią inaczej żyć i pracować bez oskarżania oraz biadolenia.

Serce

Nie ma co, chwalić się pracą dwa dni w firmie i mieć odwagę pisać opinię! To już na odległość widać, że bardzo komuś zależy na pisaniu o firmie źle.

Żenada
@Serce 25.07.2017 17:17
Nie ma co, chwalić się pracą dwa dni w firmie i mieć odwagę pisać opinię! To już na odległość widać, że bardzo komuś zależy na...

W tej firmie nigdy nie będzie dobrze od samego początku firma zawsze miała kryzys pod każdym względem, problemy z płatnością i wiele innych , wszyscy, którzy choć trochę znają osoby zarządzające w tej firmie to wiedzą ze to jest POLSKI BŁĄD i lepiej omijać z daleka. Szanowni Państwo każdy z was kto szanuje siebie , swój cenny czas i ciężko zarobione pieniądze nie powinien pakować się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakim jest PP.

.
@Serce 25.07.2017 17:17
Nie ma co, chwalić się pracą dwa dni w firmie i mieć odwagę pisać opinię! To już na odległość widać, że bardzo komuś zależy na...

Wydaje mi się, że jeśli jest się dobrym obserwatorem i zna się trochę na rzeczy to nawet po dwóch dniach idzie zauważyć, że coś jest nie tak ;)

Feliks

Może warto pomyśleć jak poprawić sytuację, szkoda miejsc pracy.

były handlowiec w PP

Pracowałem tam 3 mies. od lipca do października. Robiliśmy super wyniki po 7 umów dziennie. Wypłata? Na poziomie 2000. A obiecanki na poziomie 4 000. Jak cały team zrezygnował bo nie da się za to wyżyć, a pracowaliśmy od 09:00 do 20:00 to nie wypłacili nam ostatniej pensji. Do tej pory się z nimi sądzimy ( oczywiście bez rezultatu). Prezesa nie zastałem w firmie od stycznia. W lutym nawet sami nie mieli na prąd w firmie a pracownikom kazali siedzieć w biurze. DRAMAT a prezes ze swoim ojczulkiem (pożal się Boże biznesmeni) to słabi ludzie. Nawet nie potrafią w twarz powiedzieć Ci ze nie dostaniesz kasy tylko chowają się i uciekają z parkingu.

ihaha
@były handlowiec w PP 12.07.2017 16:45
Pracowałem tam 3 mies. od lipca do października. Robiliśmy super wyniki po 7 umów dziennie. Wypłata? Na poziomie 2000. A obie...

Trzy miesiące to gratuluję, pewnie się widzieliśmy, bo ja tam wytrzymałam dwa dni jakoś w tym okresie. Zabrałam papiery i zwiałam szybciej niż się pojawiłam. Pierwszy dzień atmosfera fajna i wszystko wydawało się w porządku. W terenie praca ciężka, bo akurat w ten dzień była w wiadomościach jakaś afera z multimedią czy kimś innym. Na drugi dzień już był dramat aż szkoda się rozpisywać ;p

Kwas

Widzę, że ktoś bardzo chce zdyskredytować firmę i już nawet nie zadał sobie trudu żeby zmienić nick jedynie kopiuje treść. To jest bardzo nieuczciwe, tak się nie robi. Jeśli ktoś jest niezadowolony z pracy najlepiej niech ją zmieni i wszyscy będą zadowoleni.

uuuu

Ta firma to dno i nic dobrego o niej nie można powiedzieć prędzej czy później każdy żałuje ,że pracował w tej firmie. Klienci również nie sa zadowoleni ze współpracy. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.

Kolos

Najlepiej narzekać bo najłatwiej znaleźć coś do narzekania. Szkoda , że nikt nie chce płacić za leżenie!

Plplp

Ta firma to dno....nie placa pieniędzy na czas;oszukują ludzi i jeszcze Twoje dobre imię będzie narażone na obelgi, w sieci pełno informacji na temat jak działa pp. Firma nie daje zarobić a jeszcze Cię okradnie...brak szacunku do ludzi przez osobę PO - znany z tego że traktuje ludzi jak szmaty.

Srednik

Czy o firmie z całą pewnością nie można powiedzieć coś dobrego? Można nie kocha firmy ale to jest miejsce, które pozwala zarabiać i daje środki na życie!

Jolka

Czy Polski Prąd S.A nie ma zupełnie zapotrzebowania na pracowników? Nie ma nigdzie ofert a chętnie bym spróbowała .

Adi
@Jolka 18.04.2017 20:05
Czy Polski Prąd S.A nie ma zupełnie zapotrzebowania na pracowników? Nie ma nigdzie ofert a chętnie bym spróbowała ....

Daj sobie spokój.... ta firma to porażka i strata czasu. Nie polecam najgorszemu wrogowi.

Ex pracownik

Obiecują złote góry. Nie wypłacają pieniędzy. Omijać szerokim lukiem.

Lucek

Czy na pewno jest tak źle, a może to zwykła złość do firmy Polski Prąd ?

Natalia

Polski Prąd S.A jak każda normalna firma ma problem z ludźmi którzy lubią oczerniać firmy. Nikt nie chce prowadzić korespondencji z hejtem. Jeśli nawet są w firmie trudności to powiedzcie mi gdzie ich nie ma? Trudny rynek wymusza pewne działania nie wszystkim odpowiadające.

Hhhh
@Natalia 23.03.2017 15:37
Polski Prąd S.A jak każda normalna firma ma problem z ludźmi którzy lubią oczerniać firmy. Nikt nie chce prowadzić korespondenc...

Firma hulala dopóki Panowie O. (ojciec i syn) nie przerobili założyciela firmy. potem jedno wielkie dno i oszustwa. zniszczyli wszystko i sprzedali.

Hhhh
@Natalia 23.03.2017 15:37
Polski Prąd S.A jak każda normalna firma ma problem z ludźmi którzy lubią oczerniać firmy. Nikt nie chce prowadzić korespondenc...

Firma hulala dopóki Panowie O. (ojciec i syn) nie przerobili założyciela firmy. potem jedno wielkie dno i oszustwa. zniszczyli wszystko i sprzedali.

Iza

Co nowego słychać w firmie? Ostatnio tak mało wpisów na tym forum? Czy Polski Prąd S.A ma jakieś nowe oferty pracy? Chciałabym tu pracować ale muszę dowiedzieć się coś więcej zanim zmienię pracę.Trochę to dziwne, że w sumie dobra firma a boryka się z hejtem.

YYYYYYYYYYYYYY

trzymać sie z daleka od tej firmy... NIE PŁACA NA CZAS .....

Natalia

Witam, może ktoś powiedzieć o Ofercie pracy dla regionalnego przedstawiciela handlowy B2B?

yy
@Natalia 11.03.2017 12:05
Witam, może ktoś powiedzieć o Ofercie pracy dla regionalnego przedstawiciela handlowy B2B?

oszuści nie wypłacaja pieniedzy

CHEMITRAILS

Chlew i oszustwo.Zreszta miszczu ten pseudo prezes grubasek juz kilka firm polozyl.Piramida omijac.

Kwaszonka

Świetna firma, pracuje tu i będę bronił miejsca pracy bo jest dobrze.

Tutejszy

Chyba konkurencji zależy żeby dokopać. Jeśli komuś jest tak bardzo źle to przecież zawsze można zmienić firmę. Po co tak się męczyć? Ja tu pracuję i wiem, że wszędzie są kłopoty tylko trzeba je rozwiązywać.

Volt

Chciałbym aplikować na przedstawiciela handlowego gdyż taka firma ma perspektywy, tylko mam kilka pytań. Jakie mogą być pytania na rozmowie kwalifikacyjnej? W jakich widełkach znajdują się zarobki i czy są dodatki?

LD

Słyszałem od znajomych, że firma dba o pracowników. Oceniam pozytywnie.

Kwas

Słyszałem że to dobra firma i mam aplikować na przedstawiciela handlowego. Czy ktoś wie jak przedstawiają się zarobki? Czy maja jakiś socjal? O co zawalczyć na rozmowie kwalifikacyjnej żeby nie mieć później problemów ?. Może ktoś mógłby podpowiedzieć.

Jerry

Ja pierniczę, ale spam od marketingowców . z góry do dołu.

Lui

nie rekrutują ?

tomek

To masz zapisane na umowie i to sobie z nimi negocjujesz na rozmowie rekrutacyjnej @szymek więc raczej nie poznasz tutaj konkretnej kwoty. Pytanie tylko na ile masz doświadczenie w tej branży żeby wywalczyć sobie jak najwięcej ile się z tego da tak w ogóle

Kwitek

O ile atmosfera w pracy jest super o tyle na kasie strasznie (usunięte przez administratora)

Nowa 1111

A wypowie sie ktoś na temat kierownika do zespołu utrzymania widziałam na pracuj .pl ogłoszenie

Zostaw opinię o Polski Prąd S.A - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Prąd S.A