Dellner Components

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 107 ocen.

Dellner Components
3 107

Opinie o Dellner Components

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dellner Components

Hanna

@Bigiel, co rozumiesz przez potrzebę znoszenia głupoty kierownictwa na co dzień? W jaki sposób wpływa to na wyniki osiągane przez załogę i atmosferę pracy? Z tego co pisze @Bartek, to firma ma raczej dobre opinie jako pracodawca. Ciekaw jestem, kto podejmie się wyjaśnienia tych tak bardzo rozbieżnych opinii?

Ten
@B2B 13.06.2018 11:55

Jak można zadać pytanie skąd różnica w opiniach? Proszę się przejść po biurach a następnie po produkcji i sama sobie Pani na to pytanie już będzie w stanie odpowiedzieć.na przyszłość zatrudniajcie koordynatorów z doświadczeniem to nie będziecie musieli płacić swoim podwładnym premii za przedstawienie stołów i szafek w ramach"projektu".

Bartek

Generalnie firma ma opinie dobrego pracodawcy. Może podwyżki płac pomogłyby zatrzymać pracowników?

Bigiel
@Bartek 17.05.2018 19:43

Pracownicy przychodzą do firmy, ale odchodzą od kierownictwa. Podwyżki kilkadziesiąt złotych nie są adekwatne do atmosfery i znoszenia ich głupoty na co dzień. Zatrudnijcie wykwalifikowanych managerow z wiedzą techniczna, bo obecni nie rozumieją co się do nich mówi

anonymous

pracownicy magazynu zarabiaja miedzy 2000 a 2500 netto czy malo ? zaczynaą prace odbijając się w prywatnym ubraniu, ubierają się już w czasie czasie pracy powoli na lajciku , kawka ,śniadanie , 30 min ploteczek i serfowanie po internecie kolejne 3o min ( chyba ze zaczynają prace przed godzina 8 czas ploteczek i internetu jest znacznie przedluzony), pózniej liczne kawki i plotki przeplatają się z pracą . na przerwę przychodzą na stołókę pierwsi o ostatni przerwę kończą . Pod koniec zmiany duża część pracowników magazynu kapie się i kończą prace również ubranie w cywilne ciuszki.

MagazynWorkHard
@Rysa na szkle 17.05.2018 19:44

Tak, na w6 magazyn ma na prawde ciężko. Haha.

Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

doRenik
@Renik 12.02.2018 06:57

W Miszewie - działka obok firmy Rockfin

Janusz

Może teraz kiedy brakuje na rynku fachowców to firma zacznie podnosić wynagrodzenia?

anonymous
@Janusz 22.04.2018 19:14

Fachowców czy cyborgów? Bo to zasadnicza różnica.

bylemWIDZIALEM

W Dellner sa 4 duze warsztaty W1 obecnie dowodzone przez Romana W2 Marka , Magazyn Tomeka i W6 Przez Piotra .Najwieksze podkrecanie sruby jest na W2 . Marek byly pracownik fizyczny montaz / szlifierz dorobil sie stanowiska kierowniczego ,wprawadzil wojskowy rygor ( jego wydzial zawsze robi duze zyski, pracownicy najlepiej zarabiaja, pracuja jak mrowki) Najlzejsza opcja jaka moze sie trafic to praca na magazynie .Dzien zaczyna sie od podbicia karty w ubraniu cywilnym pozniej zaczyna sie 7.45 min obijania ...

Walker
@bylemWIDZIALEM 23.04.2018 17:39

Dokładnie. Rotacja pracowników ogromna. Brak stabilności zatrudnienia.

Hanna

@Brac, aplikowałeś w końcu do tej pracy? Jakie są Twoje wrażenia, czy było warto? Kto z pracowników Dellner Components chciałby wypowiedzieć się na temat warunków oferowanych przez firmę? Jak wygląda atmosfera w pracy, system benefitów? Czy firma daje pracownikom możliwość rozwijania swoich kwalifikacji?

Piórnik
@Hanna 20.03.2018 14:08

@Hanna benefity jak w każdej korporacji, atmosfera przeciętna, obowiązków ponad miare, w firmie trzymają nas tylko dodatki za brygady. Jak to zniknie polowa pracownikow produkcji również :) wtedy specjaliści z biura będą mieli pole do popisu

W6elo

2 rok w firmie a stawka nadal jak Ukraińcy z agencji pracy na start :D polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous
@powyzej 5k do zwolnienia 01.02.2018 09:26

Bajki opowiadasz jakieś.

Brac

Witam, jak obecna sytuacja na obrabiarkach CNC? Na jakie zarobki można liczyć z 3 letnim doswiadczeniem na obrabiarkach?

anonymous
@Brac 12.02.2018 07:16

3750 brutto

DoHR

Dlaczego zezwolono kierownikowi w2 na zmianę grafiku w systemie karo przed samymi świętami bożonarodzeniowymi? Anulował ludziom zgłoszenia urlopu i pozmieniał tak, że nawet zabrał urlop w dniach wolnych od pracy!! dodatkowo wystawił 8 godzin płatne za 11 listopada. Według kodeksu pracy " każde święto występujące w okresie rozliczeniowym i przypadające w innym dniu niż niedziela, obniża wymiar czasu pracy o osiem godzin". Zaległy urlop nie został poprawnie przepisany na bieżący rok i należne nadgodziny nie będą odpowiednio rozliczone. Co to za samopas i brak kontroli?

anonymous
@DoHR 20.01.2018 20:21

Porażka. Nic się nie zmieniło. Kombinacje jak są tak będą. Zamiast skupić się na pracy. Firma a raczej kadra kierownicza strasznie to uniemożliwia. Niezłą tworzycie tam atmosferę. Tak trzymać!

Svenson

@Blickmik, firma obniża loty? Manipulacje awansami i podwyżkami? Co to za bzdury? Na pewno jesteś pracownikiem tej firmy? Bycie młodym i niedoświadczonym to grzech? W miniony piątek rozdano nagrody za najlepsze pomysły pracownicze. Mój kolega, który wygrał w tym miesiącu skasował 2500PLN. Zrobił aplikację wspomagającą zarządzanie przyrządami do produkcji. Jest Koordynatorem na CNC. Młody, przystojny ;) hehe i do tego zdolny! Kolejne 2200PLN nagrody dla najaktywniejszego zespołu. Firma promuje kreatywność i pomysłowość. Dzięki współpracy i pomysłom Młodych i Starych produktywność w 5 lat wzrosła o 100%!! Może Tobie po prostu brak dobrych pomysłów i zżera Cię zazdrość? Pochwal się @Blickmik czego dokonałeś w ciągu ostatnich 5 latu? Z czego jesteś dumny?

Blickmik
@Svenson 09.10.2017 08:54

@Svenson jak napisałbym, z czego jestem dumny zzieleniałabyś z zazdrości. Skoro zakuło serduszko na moje słowa znaczy, że słowa o firmie są prawdą. Dla przyszłych kandydatów: wartości firmy to zespół, szacunek, działanie, radość. Czy warto pracować w miejscu, w którym wartości muszą być wypisane na ścianach, aby przełożeni o nich pamiętali?

Hanna

@Kolumbczy pracujesz w Dellner Components? Co powiesz o warunkach pracy? Czy jesteś zadowolony z pracy w tej firmie? Jeśli tak to dlaczego? Dzieląc się informacjami pomagacie tym, którzy zastanawiają się nad aplikowaniem.

inżynier
@Dyrektor 03.10.2017 09:35

tak!!! wlaśnie tego chce !!! tylko jest mały problem....nie moge pracowac za 2500 zl :((

Kpina.

Firma niby taka wielka, co 3 miesiące chwaląca się rekordowymi zarobkami, super innowacyjnymi pomysłami itd itp ale płacić pracownikowi po roku zatrudnienia 2100 na rękę? To jakiś żart. Chwalenie sie podwyżkami na przyszły rok w wysokości 5%? Super. Stówka więcej czy tam dwie. Szkoda tylko, że taką kwotę dostają na START pracownicy bez doświadczenia, zatrudnieni przez agencję pracy, NIE ZNAJĄCY NAWET JĘZYKA POLSKIEGO(!!!!!!!!). Zatrudniacie ludzi, którzy przez 3 miesiące uczą się tego co mają robić, potem dostają umowę z taką samą kwotą lub nieznacznie większa i wystarczy, temat zamknięty. Za rok podwyższymy mu pensje o 3% i niech sie cieszy, w końcu 2200 zł to dużo i jeszcze WCZASY POD GRUSZĄ no to w ogóle powinniśmy być zadowoleni. Panie Prezesie, nie jest Panu wstyd płacić ludziom, którzy potrzebują tygodni wdrażania w to co robią tyle samo co np. Biedronka ludziom na kasie, którzy w ciągu dnia nauczą się zawodu? Mniej niż w zwykłych sieciówkach, w których nie wymagana jest znajomość języka, żadne szkolenia ani wykształcenia? Trochę strzał w kolano słuchając jak wielkie kontrakty i zarobki osiągamy jako ta "drużyna". Wiadomo, że odpowiedzią będzie, że nie ma na to funduszy, że wszystko jest planowane, że NIE NIE NIE BO NIE. Koledzy z AS potrafią jakoś dostać na okres próbny taką samą kwotę jak my tylko nie brutto lecz netto. Panie Prezesie, niech Pan usiądzie i się zastanowi jak chce Pan stworzyć "drużynę", której płaci się nie za kasowanie produktów przesuwając ręką w jedną stronę a jednak za coś co wymaga dosyć większych umiejętności. Ale to chyba akurat w tym wypadku bez różnicy, dajmy kwotę trochę wiekszą niż minimalna i jakoś to będzie. Kupimy jabłuszka i imbirek i wszyscy będą zadowoleni :)

zawsze wierny Darkowi
@Optymista 12.12.2017 06:19

a to ciekawe spostrzeżenie , zazwyczaj przy większych dysproporcjach na podobnych stanowiskach, Darek zwalnia tych lepiej zarabiających, a później bierze nowy samochód w leasing , żeby sobie poprawić morale. AS-y bójcie się integracji...

informator

firma niby w porządku , płaci nieżle na czas ,lecz jeśli chodzi o panujący tam klimat to niestety lipa .niepotrzebny monitoring żeby góra dowiedziała się o twoim przypadkowym błędzie . każdy dla siebie wilkiem same SB-ki

Nick Carter
@zatrudnij się w obozie 18.11.2017 23:05

Monitoring w sensie kontroli a nie kamer. To bylo juz wyjasnione w tym poscie, ale moderator czuwa... A ufać pracownikom mozna tylko poprzez ich regularną kontrolę. Zaloz swoj wlasny biznes i wtedy sie wypowiadaj o zaufaniu do swoich pracownikow.

Andrij

3900 pln na rękę, darmowy internet, prywatny e-mail, szafka, prysznic, kablowka, kawa, herbata w cenie. Po okresie próbnym sam ustalasz drogę swojej kariery: maszyny, kontrola jakości, utrzymanie ruchu maszyn, montaż. Awans i rozwój dla kazdego, w rzeczy samej każdego. Dyrekcja i kierownictwo wyrozumiali, w końcu sami zaczynali w sekretariacie i na montazu. Odwaz się , złóż swoje CV. Tylko nie bądź zachłanny i nie mów że chcesz 4 tysiące. Zezloszcza się .

noname
@Andrij 12.10.2017 06:21

Andrij to najpierw piszesz, że 3900PLN na rękę, a potem że jeśli żądasz 4000PLN to mogą się zezłościć... Brak logiki w Twojej wypowiedzi.

Tobiasz

Dellner Components świetna firma z szerokim wachlarzem usług!!!

Znawca tematu
@anonymous 31.10.2017 18:15

Tobiasz to tzw "moderator forum". Osoba zatrudniona przez Go Work w celu prowokowania dyskusji. Pisze co mu ślina na język przyniesie, ale cel osiąga. Ludzi piszą i o to chodzi firmie Go Work. Im więcej ludzi piszą, im większy ruch na forum, tym więcej wpływów z reklam dla Go Work. Oto rynek medialny XXI wieku. Piszcie dalej, o to im chodzi. (będę mile zaskoczony jeśli Admin Go Work opublikuje mojego posta)

kandydat do pracy

Svenson@ produktywność firmy w 5 lat wzrosła o 100%. O ile % od tego czasu wzrosły wynagrodzenia pracowników? Ile na próbnej umowie może zarobić nowy doświadczony pracownik produkcji?

Celina

Dellner Components to fajna firma, polecam tu jest rozwój ludzki wpisany niemal w zakres.

Mateusz
@Celina 10.10.2017 16:18

Celina, możesz doprecyzować jaki rozwój konkretnie? Bardzo chciałbym tu pracować, słyszałem od kolegi, że w sumie to ok jest, ale o rozwoju nic nie wspominał, bo w zasadzie korzysta z wiedzy własnej. Mozesz przybliżyć jakiego rozwoju mogę się spodziewać będąc operatorem cnc z 10 letnim doświadczeniem?

Blickmik

Z roku na rok firma obniża swoje loty, na przestrzeni kilku lat dużo zwolnień i to takich z dnia na dzień . Zatrudniają coraz młodszych i już praktycznie nie wymagają doświadczenia. Przymierzają się do zatrudnienia pracowników z Ukrainy i relokacji firmy. Na co dzień dużo propagandy i dezinformacji. Manipulacje awansami i podwyżkami, wiele obiecanek bez pokrycia.

Hanna

@Czerwona bluza proszę o pozostawianie merytorycznych informacji na temat pracy w firmie Dellner Components. Aktualnie firma poszukuje Pracownika produkcyjnego do piaskowania. W ofercie napisali, że wymagają znajomość rysunku technicznego, zaangażowanie i chęć do pracy. Ktoś aplikuje z was?

Ü Operator

@TOMASZ Złóż skargę do Rzecznika Praw Dziecka.

Kolumb

Dellner Components to firma z przyszłością mimo narzekań!!!!!

Hanna

@stary co powiesz o pracy w firmie Dellner Components? Na jakie warunki pracy można liczyć? Czy jesteś zadowolony z pracy w tej firmie? Obecnie firma poszukuje Operatora maszyn CNC. Czy ktoś może aplikuje?

Hanna

@lolek czy powiesz coś na temat pracy w firmie Dellner Components? Na jakie warunki można liczyć? Czy zmieniłbyś coś w firmie? Takie informacje są pomocne dla tych co przymierzają się do złożenia cv w tej firmie.

Malizna

Dellner mógłby zrobić przerwę technologiczną np. w listopadzie i wtedy byłoby lepiej? Ludzie jeśli wiecie, że w lecie firma robi przerwę to można sobie wcześniej zaplanować!

stary
@Malizna 12.08.2017 15:40

o tak więcej wolnego ????

Malizna

Niestety jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził. Ludzie cała firma ma wolne to nikt nie musi zasuwać za kolegę który jest na urlopie! Niejedna osoba wam tego zazdrości, macie to dzięki szefostwu.

Bez nicka
@Malizna 01.08.2017 22:45

To nie ma nic wspólnego z "dobrocią" szefostwa, lecz z przerwą technologiczną, konserwacją maszyn itp. Wiele firm stosuje takie sztywne terminy.

tjk

Dokładnie, urlop odgórnie ustalony, każdy już rok wcześniej może planować, firma na dwa tygodnie zamyka każdy "dział". Pracuje rok i jestem zadowolony, według mnie jedynie mogliby poprawić zarobki monterów elektrycznych :) żadne widzimisie !! Pozdrawiam :)

Bez nicka
@tjk 01.08.2017 11:32

Kłopot wtedy, gdy komuś ten z góry ustalony termin nie odpowiada. Bo jak masz jakąś komunię w rodzinie czy inną sprawę na którą trzeba poświęcić kilka dni, to już urlopu tak łatwo dać nie chcą. Poza tym panuje okropna atmosfera. Jedni jadą po innych, szydera z kazdego. Jak ktoś dostaje podwyżkę to zaczyna się typowa polaczkowa zawiść. Ale to nie wina samej firmy, lecz ludzi z którymi się pracuje.

Karol

Teraz rozumiem dlaczego nikt nie pisze na forum. Jeśli prawdą jest urlop dla całej załogi to super pomysł. To jest wypoczynek faktyczny ale firmę musi być na to stać.

Tomek

Właśnie dowiedziałem się, że cała firma jest 2 tygodnie na wakacjach i tak mają co roku w lipcu. Chcę pracować w takiej firmie !!

lolek
@Tomek 24.07.2017 13:17

a w innych firmach nie daja urlopu ? toc żadna łacha

Zostaw opinię o Dellner Components - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dellner Components