BPO SPARROW

Zabrze

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 49 ocen.

Opinie o BPO SPARROW

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPO SPARROW

ciekawy

Mam pytanie: czy obecna dyskusja jest prowadzona na temat firmy s8 bo z tego co mi wiadomo bpo sparrow już nie ma? Jakie są tam wynagrodzenia i warunki pracy bo z tego co widzę ciągle kogoś szukają więc chyba musi być duża rotacja pracowników?

NIE POLECAM

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Początki były super, po rozmowie człowiek myślał, że trafił w końcu do normalnej firmy. Niestety to była kwestia czasu. Atmosfera w pracy na plus wśród konsultantów. Minusy: Brak zrozumienia. Wyjście wcześniejsze w tej firmie liczyło się z podkładaniem kłód pod nogi- jeśli coś ci wyskoczy, dostaniesz ważny telefon czy zachoruje Ci dziecko możesz napotkać trudności. Zmuszanie do przychodzenia na L4 do pracy. Jeszcze każą te L4 odrabiać. Jeśli ktoś się źle czuł był problem żeby puścić do domu( w zależności od przełożonego). Jakiekolwiek wolne w tej firmie trzeba odrabiać, a zapewniali o 2 dniach wolnych, które rzekomo przysługują. Z jakimkolwiek wolnym w tej firmie na wakacje człowiek może zapomnieć przynajmniej na umowie zlecenie. Rzucanie po projektach. Ciągle szkolenia byle nie dać człowiekowi zarobić. Szanse na premię są nikłe( jak je zobaczysz to tylko w komputerze). Jednym słowem najlepiej nie mieć dzieci ani swojego życia prywatnego!

Agata
@POLECAM... zobaczyć na własne oczy, a nie czytać o 03.08.2017 14:06
Hehe. Ok piszesz o Twoich wymaganiach wobec firmy ale jak już firma wymaga czegoś od pracownika to już źle? WOW trzeba zastanow...

Witam. Jak czytam te brednie odnośnie jaki to powinien być dobry pracownik to przypominają mi się komunistyczne czasy, gdzie pracownik ma być wdzięczny pracodawcy że ma pracę i najlepiej niech zostaje godz. dłużej aby pokazać że jest godny tego stanowiska. Niestety czas jest cenny a ludziom powinno się płacić za tę własnie godzinę. Niestety te czasy minęły, a rynek na dobrego pracownika się zawęził, więc dlaczego się dziwicie jak pracownik zatrudniony na umowę zlecenie chce wyjść wcześniej? Przecież to umowa zlecenie gdzie pracownik może zlecić nawet komuś wykonanie swojego obowiązku. Pracodawca również nie ma prawa nakazać pracownikowi siedzenia przez osiem godzin pod nadzorem przełożonego, ponieważ są to już znamiona umowy o pracę. Każdy pracownik który poszedłby z taką sprawą do sądu, czyli że ma umowę zlecenie, a wykonywał pracę jak zwykły pracownik i miał nad sobą przełożonego w tym czasie. sąd każe uznać wszystkie miesiące na korzyść pracownika i zrobić z tego umowę o pracę. Więc pytanie, dlaczego chcecie oczekiwać coś od pracownika zatrudnionego na umowę cywilną jak nie znacie jej przeznaczenia. Pracownika zatrudnia się na okres próbny a nie na zlecenie. Jeżeli nie znacie się na podstawowych przepisach kodeksu pracy i kodeksu cywilnego tylko przyjmujecie coś, że zawsze tak było to po prostu będziecie tak mieć. Proszę pamiętać, że chcąc mieć dobrego pracownika i móc wymagać od niego aby siedział 8 godzin w pracy bez wiadomo żadnego wychodzenia to trzeba dać mu odpowiednią umowę, ponieważ umowa zlecenie ma całkiem inne zastosowanie.

wtf
@POLECAM... zobaczyć na własne oczy, a nie czytać o 03.08.2017 14:06
Hehe. Ok piszesz o Twoich wymaganiach wobec firmy ale jak już firma wymaga czegoś od pracownika to już źle? WOW trzeba zastanow...

Jasne tekst o sklepie, żałosne. Wy naprawdę nie znacie się chyba na przepisach :) To w interesie pracodawcy spoczywa obowiązek, aby pracownik miał zastępce w razie własnie takich czterech dni które mu przysługują na żądanie. A nawet nie chodzi o urlop na żądanie tylko po prostu o przepisy które bardzo dobrze regulują opisaną sklepową sytuację. A jak czytam ten wywód na temat pracownika i pracodawcy to od razu widać, że znajomość praw i również obowiązków jest znikomy. Zgadzam się z wpisem Agaty która też pisze o przepisach, oj chyba czas uzupełnić wiedzę :) Pozdrawiam

Agnieszka

@.... gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy BPO SPARROW? Jesteś zatrudniony w tej firmie? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach z BPO SPARROW.

Aśka

sprzedawałam kiedyś przez telefon i pracowałam na infolinii- parę lat temu; wspomnienia nienajlepsze; zalezy mi na dobrych zarobkach, bo się muszę utrzymywac jakoś; a jakie stanowiska sa dostepne?

....
@Aśka 26.04.2017 13:30
sprzedawałam kiedyś przez telefon i pracowałam na infolinii- parę lat temu; wspomnienia nienajlepsze; zalezy mi na dobrych zaro...

doradcy klienta

Agnieszka

@Aśka, a jakie stanowisko Cię interesuje? Należy pamiętać, że warunki pracy, atmosfera zależna jest od piastowanego stanowiska.

Aśka

Szukam pracy dość długo- czy warto zgłosić się do tej firmy? opinie są różne... poza tym jeśli mam sprzedawać ludziom majtki czy garnki, to nie tego szukam; to jakaś dobra firma?

Agnieszka

@oBezn@n@ dziękuję za tak szczegółową ocenę. Dlaczego mówisz, że są marne szanse na premie?

Am

No i to jest rozsądna sprawa, z tego co wiem każdy interes to ryzyko, nie ma co rozmyślać, trzeba się zatrudniać

oBezn@n@

Elo. Krótka ocena ode mnie: -atmosfera pracy - 5/5 -współpraca z koordynatorami 5/5 -nowoczesny sprzęt Teraz to co mnie rozczarowało: -marne szanse na premie -pojawiające się nowe wymagania odnośnie premii (także dla "starych" pracowników) i nie idące za tym podwyżki -coraz to niższa podstawa do wypłaty -mikro poślizgi z wypłatą -trzeba pilnować godzin - chcą kiwać! -pracowników z umów o pracę przerzucają na zlecenia bezpodstawnie -rzucanie po projektach -premia z ponad miesięcznym opóźnieniem względem wypłaty -mało godzin (często poniżej 150, bez możliwości doboru godzin jak już to ktoś wcześniej wspomniał - nic nie masz - idź do domu) -i te często sztuczne uśmieszki... Płatne szkolenia? Może z 20% szkoleń jakie miałem i to w dodatku poniżej podstawy!

pytn
@oBezn@n@ 24.02.2016 15:37
Elo. Krótka ocena ode mnie: -atmosfera pracy - 5/5 -współpraca z koordynatorami 5/5 -nowoczesny sprzęt Teraz to co mnie...

otóż to - opóźnienia w płatnościach i długie oczekiwanie na premię, niestety. Ale atmosfera bardzo ok

nie
@oBezn@n@ 24.02.2016 15:37
Elo. Krótka ocena ode mnie: -atmosfera pracy - 5/5 -współpraca z koordynatorami 5/5 -nowoczesny sprzęt Teraz to co mnie...

potwierdzam po całości... -marne szanse na premie -pojawiające się nowe wymagania odnośnie premii (także dla "starych" pracowników) i nie idące za tym podwyżki -coraz to niższa podstawa do wypłaty -mikro poślizgi z wypłatą -trzeba pilnować godzin - chcą kiwać!!!!!!!!! -pracowników z umów o pracę przerzucają na zlecenia bezpodstawnie -rzucanie po projektach -premia z ponad miesięcznym opóźnieniem względem wypłaty albo jej brak -mało godzin (często poniżej 150, bez możliwości doboru godzin jak już to ktoś wcześniej wspomniał - nic nie masz - idź do domu) -i te często sztuczne uśmieszki... NIE POLECAM!

Małgosia

Witam. Chciałam napisać coś o firmie dla wszystkich którzy zastanawiają się czy aplikować ... Otóż pracuje w firmie dość długo lecz z przerwami musiałam zrezygnować z powodów osobistych - zdrowotnych ale kiedy wyszłam na prostą i chciałam wrócić byłam bardzo miło przyjęta. Firma zajmuje się ogólnie telemarketingiem nie oszukujmy się lecz tak naprawdę mają dużo różnych projektów ... jeśli ktoś nie sprawdzi się na jednej kampani nie zwalniają dają szansę na innym projekcie ... podchodzą bardzo optymistycznie do pracownika, szanują pracownika ... koordynatorzy to młode, naprawdę fajne osoby, nie wywyższają się, można do ich iść z każdym problemem zawsze zrozumieją! Wynagrodzenie jest uzależnione od wyników, nie masz wyników nie starasz się nie masz co liczyć na kokosy masz wtedy płatne same 7 zł na godzinę, starasz się, robisz wyniki twoje wynagrodzenie wzrasta jak dużo to zależy tylko od Ciebie. Umowa zawsze na początek zlecenie, po jakimś czasie jeśli nie olewasz pracy, robisz jakieś wyniki, zależy Ci na pracy możesz dostać umowę o pracę. Szukają nowych osób non stop dlatego jeśli się zastanawiasz śmiało aplikuj zawsze kogoś potrzebują ... Teraz firma zmieniłą siedzibę jest jeszcze lepiej niż było w poprzedniej siedzibie naprawdę nowoczesne wnętrze jak w mało którym call center. Co dla mnie bardzo ważne miła atmosfera kolegów, i dla mnie największym plusem jest muzyka która cały czas gdzieś w tle na salach leci. Szkolenia - każde szkolenie masz płatne. Jeśli sobie nie radzisz masz z czymś problem idziesz na spokojnie do koordynatora i wszystko Ci wytłumaczy poświęci Ci tyle czasu ile potrzebujesz. Według mnie najlepsze call center jakie tylko może być, a pracowałam w kilku, i powiem wam akurat właśnie od dwóch miesięcy tam pracuje po przerwie, wracam już tam 3 raz i myślę że do 3 razy sztuka próbowałam gdzieś indziej ale jak widać zawsze wracam tam widać to mi pisane i cobrze mi z tym. Czekamy właśnie na Ciebie, przyjdź, zobacz, zostań :)

Nowy
@Małgosia 05.10.2015 19:03
Witam. Chciałam napisać coś o firmie dla wszystkich którzy zastanawiają się czy aplikować ... Otóż pracuje w firmie dość długo...

Hej, napiszesz gdzie obecnie znajduje się siedzibą, bo chcę sprawdzić jak będę miał z dojazdem

S.P

Osoby młodsze jak i starsze mogą pracować w firmie S8. Pozrawiam

manek

Zastanawiam się czy aplikować do firmy Sparrow, chciałbym się zapytać czy warto, jak wygląda sprawa z umową?

Kaser

Witam, właśnie trafiłem na tę firmę i ich ogłoszenie o pracę. Napisali, że w ich firmie jest miejsce dla osób niepełnosprawnych, studentów i 40+. Ja właśnie z tych 40 +, tylko piszecie, że tam pracują same młode osoby. Ktoś wie coś więcej o zatrudnieniach, czy przyjmują ludzi starszych, czy zależy im tylko na młodej kadrze?

Katia

Najwyższe jakie miałam a byłam w kilku firmach. Wynagrodzenie zależy od twojego wkładu tą takie tabelki do 16 zł na rękę za godzine.

Lena

Site powiem ci że drugiej takiej firmy gdzie mają do ciebie taki szacunek nie znajdziesz...możesz mi wierzyć albo nie ale tak po prostu jest. A po drugie dopoki nie sprobujesz to bd gdybał :-) pozdrawiam

Rafik

Ja pracowałem 6 lat temu w call center w Katowicach, ale cienko mi to szło. Odszedłem po miesiącu. Dostałem skierowanie z pośredniaka do tej firmy, i w sumie nie wiem, czy iść? Mam cykora przed powtórką z tamtej pracy. A umówmy się na jedno. Do pracy nie idzie się po to, by pracować tydzień, czy miesiąc, lecz po to, żeby być jak samochód na pełnym rozruchu, czyli jakiś dłuższy okres czasu.

Lena

Firma wspaniała:)Warunki super...Jak się starasz to i oni się starają,żeby się było zadowolonym:)Pełen szacunek dla pracowników:) A jeżeli chodzi o szefostwo to są to młode osoby dlatego wiedzą jak jest w naszym kraju i podchodzą do człowieka tak jak sami by tego chcieli:) Jednym słowem pracownik dla nich niezależnie od wieku jest bardzo cenny:) A koordynatorzy bomba:):)Polecam w 100 %... Ktoś kto z góry myśli, że się nie nadaje myli się:) Najpierw trzeba spróbować:) Ja dzięki tym osobom odkryłam w końcu co to znaczy dobra praca:) Pozdrawiam całą załogę Bpo Sparrow:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Arnika

TAK WARTO

Anka

Poprostu przyjdz i zobacz. Przerwy jest wystarczajaca ilosc. Jeden je 5 minut, drugi 20. Jeden posiłek sie odgrzewa 2 minuty drugi 15. Przerwy mozesz wykorzystywac dowolnie. Pokaż mi firme co sie dzwoni, że obiad podaja.

anonim

(usunięte przez administratora)

Arnika

Masz prawo do 5 minut przerwy po każdej godzinie przy komputerze. Przerwy możesz sobie kumulować i np. wziąć 20 minut po 4 godzinach. Wystarczy na obiad z deserem. W pobliżu nie ma żadnych jadłodajni ani sklepów. Do "Biedronki" i najbliższych sklepów na ul. Szczęść Boże trochę za daleko więc szkoda przerwy. Lepiej przynieść swoją wałówkę. Świetna jest herbata i "mocna" czekolada do picia a utomatu. Polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Arnika

To zależy od wewnętrznego regulaminu firmy.Jeśli firmę stać, to może przyznawac bonusy komu chce niezależnie od rodzaju umowy o pracę. Kodeks Pracy nie reguluje sprawy bonusów. W każdym zakładzie jest to traktowane indywidualnie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Arnika

Na umowę-zlecenie masz płacone składki ZUS (zdrowotna, emerytalno-rentowa wypadkowa chyba też bo pracę świadczy się na terenie zakładu) Na umowę o pracę rozszerzony pełny pakiet ZUS (zdrowotna, emetyralno-rentowa, chorobowa,wypadkowa)wg Kodeksu Pracy. Co doświadczeń socjalnych to nie wiem bo jestem na umowie-zleceniu. Jeśli firma ma Fundusz Socjalny to w ramach tego funduszu mogą być rózne świadczenia (dotacje do wczasów,karnety na obiekty sportowe itd. itp. To musisz rozeznać.

anonim

(usunięte przez administratora)

Arnika

Nie trzeba żadnego upowaznienia żeby napisać anonimową opinię o pracy.Jednak niektóre zapytania zahaczają o poufne sprawy handlowe. Atmosfera w pracy dobra. Specyfika firmy wymaga żeby wyrabiać progi i limity bo z tego wszyscy żyjemy. Szefostwo ok.

anonim

Może ktoś napisać parę słów na temat tego, jak wygląda praca w BPO Sparrow? Kampanie wychodzące, sprzedaż danego produktu przez jakiś czas i kolejna rzecz, czy są jakieś "stałe" zlecenia? W jakie dni praca?

Arnika
@anonim 26.05.2014 18:19
Może ktoś napisać parę słów na temat tego, jak wygląda praca w BPO Sparrow? Kampanie wychodzące, sprzedaż danego produktu przez...

To o co pytasz należy do spraw wenętrznych firmy i nie każdy jest upoważniony do ich publicznego ujawniania. Co do "rzucania" po projektach to mi się to podoba. Zawsze jest coś nowego, zawsze można się wiele nauczyć. Pracuję niedługo ale poboba mi się tutaj. Praca od poniedziałku do piątku. Czasem jest robota na sobotę i można się zapisać.

Adam

Tak to to samo ogłoszenie.

maria

poproszę jakieś detale, bo nie wiem czy aplikować :) jakie zarobki, tak z grubsza. czy wypłata na czas, normalnie do 10-tego. czy wolne weekendy. czy jest ciężko na początku.. ?? dzięki :)

Anka

Zarobki do 2 tys. Przyjdz i sam zobacz :) po nowym roku maja wejść projekty bankowe to wtedy już napewno coś podskoczy wyżej:) Ja pracowałam 1 miesiąc na umowie zleceniu, pracuję już 3 miesiąc na umowę o pracę, wszystko zależy od ciebie. Ja się starałam i mi umowę dali. Także nie jest prawdą to co pisze edyta bo umowę ma połowa ludzi, którzy tutaj pracują. Hiks nie patrz na opinie sam przyjdz i się przekonaj. W każdej firmie są różne minusy w tej też, ale mi się wydaje, że do tej pory nie pracowałam w takiej gdzie tak się szanuje pracowników (dobrych pracowników).

Żabcia

Plany do zrobienia ustala klient. Sprzedaż, ankiety, badania. Premia na każdej akcji inne i różne. Teraz na jednym projekcie tablety jakieś rozdają za wynik ale nie wiem wszystkiego. Pracowałam w innym CC to tutaj atmosfera super i kasa zawsze na czas. Jestem 4 miesiąc :)

edyta

Ta firma to jedna wielka sciema !! Wysylaja Ci sms w sprawie rozmowy rekrutacyjnej heh Tak sms ...Potem cieszysz sie ze znalazles prace ale nie na dlugo bo rzucaja Cie po projektach a potem jak nic nie sprzedasz to masz dzien wolnego za kare... Meksyk... Chcesz miec tam umowe o prace to musisz sie wykazac ale czyms innym...

cc
@edyta 29.10.2013 18:58
Ta firma to jedna wielka sciema !! Wysylaja Ci sms w sprawie rozmowy rekrutacyjnej heh Tak sms ...Potem cieszysz sie ze znalaz...

Tak to jest jak przychodzi ktoś, kto myśli, że w call center może pracować każdy głupi i niewiadomo co sobie myśli. Jak ktoś się nie sprawdza i nie robi wyników to logiczne, że lepiej znaleźć inny projekt dla takiej osoby niż ją zwalniać. Nie wiem co miałaś na myśli pisząc, że "trzeba się wykazać czymś innym" chcąc mieć umowę o pracę, ale z tego co wiem, nawet osoby na zleceniu nie narzekają, tylko pracują na to żeby tą umowę o pracę dostać ZA SWOJE DOBRE WYNIKI. Podejrzewam, że jesteś osobą, która przepracowała tydzień, raczej nie więcej. Wystarczyła odrobina zaangażowania i CHĘCI, żeby przekonać się jaka naprawdę jest ta firma. A w dużym skrócie atmosfera jest naprawdę fajna, nikt nie traktuje nikogo z góry, kierownicy zawsze pomagają i można na nich liczyć. I jest to opinia osoby, która nie pracuje tutaj tydzień, lecz już dłuższy czas.

?

własciwie 7-21 zmiany

?

firma pracuje od 7 45 do 21

2013

W jakich godzinach pracuje firma ?

ramzi

Świetna atmosfera, mili i pomocni ludzie. Aż chce się rano wstawać i iść do pracy:) A po pracy każdy pracownik słyszy: dziękuję, do zobaczenia jutro. Naprawę rzadko się takie coś zadarza. Polecam z czystym sumieniem tą firmę !!!!!

Zostaw opinię o BPO SPARROW - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BPO SPARROW