Acuritas

Mannheim

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 44 ocen.

Acuritas
3 44 6 1

Opinie o Acuritas

Przemyslaw

Witam, ta firma wciąż istnieje ... wmawiają pracownikom, że zbankrutowali, nie wyplacaja pensji poszukując ludzi na ponad 4 tyś zł. Proszę wszystkich oszukanych ze mną, póki co są dwie osoby chce założyć i sprawę sądową przemyslawjeske@gmail.com

asia 868

Z wrażenia bez przecinkow i mamy 2018 r. Chcialam napisac , że to już 5 lat upłynęło. Przepraszam za błędy. Rzetelna nowoczesna niemiecka firma ma zlecenia. Szuka równie rzetelnych partnerów doświadczonych w opiece. Tel 0048501808224. Powołać się na to forum.

asia 868

Mnie oszukali w 2013 roku. Mamy 2015 r Oni nadal uprawiają ogródek. Są naiwni, jest czysty zysk. ????????????????????????????????

asia 868

To ja opublikowalam pierwszą opinię. Acuritas oszukala mnie bez powodu na 1000 euro. Nie zaplacili mi za 1 miesiąc. Znam trochę niemiecki mam super zlecenia na działalność. Trzeba być ogarnietym. Ale płacą od 1500 do 2000 na działalność polską lub niemiecką. Szukam fachowców z branży. Telefon nadal ten sam 0048501808224. Oferty na już. Na Niemieckiej działalności nie ms kosztów jesli jest się ubezpieczonym jakości domownik. POWODZENIA tylko nie dajcie się już im oszukiwać. tylko na tym forum przeliczylam zarobili na innych 20 000 euro niezplacone , pozostałe miesiące to marne grosze.

Przemek

Witam Wszystkich oszukanych przez FIRME ACURITAS . TRZEBA BEDZIE ZEBRAC SIE W KUPIE I ZROBIC MASOWE OSKARŻENIE W SROSUNKU DO ACURITAS ZEBRAC OSZUKANYCH LUDZI I WEJSC NA DROGE SADOWA. UMOWA O PRACE W FIRMIE ACURITAS POWODUJE TO ZE Ż AUTOMATU NARZUCA IM MANDATY. PRZY TAKIM OSZUKANIU UPADLOSC IM JUZ NIE POMOZE. MOJ KONTAKT PONIZEJ przemyslawjeske@gmail.com

Administrator

Acuritas ma teraz aktualne oferty pracy w Mannheim. Czy ktoś z pracowników może powiedzieć, czy warto tutaj pracować i czego spodziewać się na stracie w temacie warunków zatrudnienia?

Ewka
@Administrator 05.02.2018 08:46

Acuritas zbankrutował!! Są niewypłacalni! Myślę, że wiele opiekunek pożegna się że swoją ciężko zrobiona kasą!

aneta

Dzwonią do mnie w spawie wspaniałej oferty, ale nr jest prywatny zastrzeżony !!! gdzie jest policja skarbowa

Weronika

@oszukana dobrze, że chcesz walczyć o swoje, ale nie możesz nikogo obrażać. Regulamin zabrania używać na forum słów, które mogą kogoś obrazić (http://www.gowork.pl/regulamin). Twój komentarz może zostać zmoderowany lub nawet usunięty.

Weronika

@Renia czy tylko Ty miałaś taką sytuację czy inni też? Dobrze, że walczysz o swoje pieniądze. Czy przed podjęciem pracy czytałaś opinie o tej firmie? Czy już komuś wtedy zdarzały się takie sytuacje?

Weronika

@nika, na jakie stanowisko?

nika

Witam. Proszę o aktualne opinie o firmie Acuritas OHG z Mannheim.Dostałam propozycję pracy,ale po tylu negatywnych opiniach zastanawiam się. z góry dziękuję za wyczerpujące informacje.

Renia
@nika 02.04.2017 08:23

Za pózno weszłam na ten portal.Mam nadzieję,że jednak z nimi, z tymi Oszustami z ACURITAS nie podjęłaś współpracy. Ja obecnie mam sprawę w niemieckim sądzie pracy. Trwa to już od lutego 2017r kiedy nie wypłacono mi w terminie wypłaty ......kolejna sprawa teraz dopiero aż w sierpniu 2017r ale ja nie zrezygnuję, dam radę, tyle czekałam to dalej poczekam. Mam inną pracę i zarabiam ale tamtej krwawicy nie popuszczę bo i z jakiej racji?O swoje należy walczyć a nie się poddawać.....Oszuści właśnie na takich ludziach żerują. To ja pracowałam ciężko,z dala od rodziny,bliskich...Oni tylko na to liczą ,że człowiek się podda i będą mieli problem z głowy i pięniążki w kieszeni a do tego cudze nie zarobione własnymi rękoma i wyrzeczeniami. Niestety dużo osób się wycofuje ze względu na czas,zdrowie,koszta i słabą znajomość j.niemieckiego. Opiekunki i opiekunowie nie wiedzą co robić,do kogo po pomoc mają uderzyć. Dr Sylwia Timm z Berlina dużo nie pomaga ,tylko podpowiada co i jak ....... ale dalej samemu trzeba wszystko załatwiać. Tutaj nie pomoże Policja ani polski Konsulat bo ja wszędzie po pomoc dzwoniłam i onią prosiłam. Nawet rodzina i sama podopieczna zostali znieczuleni na mój problem....żadnej pomocy a wiedzieli o wszystkim. Acuritas nawet nie zgłosił mnie do ubezpieczenia.....sama wydzwaniałam po różnych firmach ubezp.aż znalazłam jedną tj.KKH.Pracownik KKH pofatygował się osobiście do mnie do miejsca pracy,zrobił foto mojej umowy i wystąpił do Acuritas z nakazem zapłaty mojego ubezp.bo byli moim pracodawcą.Przy okazji dowiedziałam się że nawet tam są znani ze swoich krętactw i motactw.....nie płacili regularnie i terminowo składek ubezp. nawet w Niemczech. To o czym to świadczy??? Jak ktoś... coś ...to służę wskazówkami krok po kroku. Drogie Opiekunki i Opiekunowie OMIJAJCIE Firmę ACURITAS z Mannheim !!!!!!!!!!!!

Proszę o pomc prawną !!!!

Firma kant i oszust !!!! Właśnie wróciłem po trzech miesiącach ciężkiej pracy beż grosza !!! Aby mieć na chleb przed wyjazdem musiałem pożyczyć od córki podopiecznego!!! Mało tego nie placilem w Polsce za mieszkanie bo wyjechałem do pracy i miałem normalnie otrzymywać wynagrodzenie i opłacać świadczenia w Polsce nie stery okazlo się że mogę pomarzyć o normalnym życiu !!! Nie dostalem kasy a jak wróciłem to wypowiedzenie umowy o mieszkanie tak mnie załatwiła Acuritas !!! Teraz muszę podac ich do sądu !!!! NIE wiem jak ?? Czytałem że nie jeden napiszcie ci którzy zostali oszukani imieli sprawy jak to załatwić, czekam pilnie i bardzo dziękuję!!! Andrzej

Eweliane

Właśnie dostałam propozycję pracy z tej firmy, a wczoraj zadzwoniła Niemka i pytała mnie z języka. Odpowiedziałam na wszystkie pytania. I po tych wszystkich komentarzach nie wiem, co mam robić. Umowy jeszcze nie podpisałam. Doradzcie proszę bo jeżeli to taka oszukańska firma to mnie to nie interesuje Pozdrawiam wszystkie opiekunki Eweliane

irenaj596
@Eweliane 26.01.2017 10:35

Wszyscy piszą prawdę, sama zdecyduj,ja mogę tylko życzyć Ci abyś nie pojechała na stelle od Acuritasu gdzie jest do opieki dwoje ludzi za marne 1080 euro, z kobietą z demencją i obłożnym cukrzykiem.Mają wiele takich miejsc.

marek
@irenaj596 05.02.2017 21:55

Witam Czy to małżeństwo pani z demencja i pana z cukrzyca mieszkali może w mieście Dirmstein?pytam bo mam tam jechac do pracy.bardzo mi zalezy na pani zdaniu.pozdrawiam

Hallo Rodaczki i Rodacy

Jestem juz w Niemczech 3 lata , wczesniej pracowalam w Firmie Acuritas . Mialam umowe na warunkach niemieckich, pracowalam z ludzmi chorymi na demencje i rozne inne choroby wieku starczego .Co chcialabym naszym kochanym Polkom oraz Polakom powiedziec, to to , ze zawsze trzeba czytac dokladnie umowe , robic tez ksero kazdego dokumentu , jesli sie w Acuritasie w Mannheim pracuje , wypelnialo sie specjalne formularze dzien w dzien co sie specjalnie przy chorym robilo i to byla jakby sprawozdawczosc z pracy wykonanej w domu podopiecznego . Nie wiem jak mozna nie dostac pieniazkow za wykonana prace - a nawet jesli jak piszecie moi drodzy , ze Firma Acuritas wam nie wyplacila to zawsze mozecie sie udac po porade prawna w Niemczech . trzeba miec na wszystko pieniadze, trzeba sie liczyc z tym ze mozna w zyciu roznie trafic , w tej firmie pracowala Pani Halili wiem , ze byla to osoba o wielkim sercu i zaangazowaniu , bardzo mila a zreszta tez mialam kontakt w Firmie - ta pani nazywa sie Halili i musze przyznac , ze teraz ma juz swoja wlasna Firme . Za okres 5 lat przepracowany , lub np. bedac na chorobowym nawet do 3 lat + 2 lata pracy ma sie razem 5 mozna liczyc na rente od Niemcow ale to sa kwoty rzedu 100, euro - to nie jest tak do konca piekne , ze sie dostanie dobra rente , a rente dostanie sie po 67 roku zycia, nie jak w Polsce zaraz jak sie jest chorym . Tutaj jest naprawde ciezko , trzeba miec utrate zdrowia np. z zawodowego punktu to tak , ale co do tych 5 lat , gdy sie jest ubezpieczonym w niemieckiej kasie chorych to sie otrzyma niewiele. Gorna granica to jest ciezko kazdemu jednakowo powiedziec ale do 150.-euro zalezy od zarobkow i odprowadzanych skladek . to tyle jesli tylko cos komus mozna podpowiedziec to kserowac dokumenty , ktore sie podpisuje i wysyla np. wysylajac trzeba miec tez numer nadania . Potem mozna dana przesylke listowna sprawdzic w internecie np. przez Deutsche Post - wysylki wpisujac dokladny nr. wie sie czy przesylka np. umowy o prace jest dostarczona i wy macie tez ksero. To jest wazne . Jak sie pracuje tutaj i sie zachoruje , mozna ubezpieczeniem w kasie chorowac z tym , ze trzeba miec meldunek , a Ja nie zjechalam z Niemiec do domu tylko sie zameldowalam w Niemczech- poprostu u przyjaciela i tak dalej moje zycie sie ulozylo , ze poszlam w Mannheimie do Abend Akademii i tam zrobilam kurs przygotowawczy do pracy w Heimach i jestem do tej pory . Spotkala mnie tez niespodzianka tak moge to nazwac bardzo przykra bo zachorowalam na raka , jestem po operacji i na zwolnieniu , ale pozniej trzeba sie zarejestrowac w Biurze Pracy jak juz nie dostanie sie dluzej zwolnienia lekarskiego , ale jest tez taka mozliwosc w Niemczech , ze jesli nawet jest sie chorym do 3 lat to mozna przerwac przed ukonczeniem tych 3 lat zwolnienie ,poszukac pracy na pelny etat na niemieckich warunkach i gdy jest inna jeszcze choroba a sa rozne niz ta pierwsza , to dalej sie choruje i okres jest przedluzony na nastepne 3 lata. Nie wszystkie Polki sa zdrowe , daja z siebie wszystko dzwigaja duzo i maja wiele dolegliwosci z kregoslupem , ale i z sercem bo to jest zawsze inny kraj stres itd. Pozdrawiam wszystkich odwaznych Jola

JUANPOL6
@Hallo Rodaczki i Rodacy 13.01.2017 17:04

WITAM TAK CZYTAM CZYTAM I ZACZYNAM SIE BAC BO JA NIEZJADE JAK NIE ZAPLACA TYLKO PUJDE NA POLICJE I ZGLOSZE POPELNIENIE PRZESTEPSTWA

Renia
@JUANPOL6 04.06.2017 14:16

Właśnie się z nimi sądzę....mój kontakt jak coś .....renata.m1969@gmail.com Za pół grudnia mi zapłacili i to nie całość a do tego po tym jak zgłosiłam chęć udziału w niemieckiej telewizji ZDF a za styczeń już nie ,dlatego musiałam wynająć w Niemczech adwokata i teraz sądzę się z nimi a to trwa niestety.

irenaj

Jestem ofiarą złodziejstwa firmy acuritas,nie wypłacili mi pieniędzy za pracę.Po nowym roku ruszam aby odzyskać należną wypłatę.Proszę o pomoc szanownych forumowiczów,comam zrobić,pierwszy raz mam do czynienia z taką firmą. Dziękuję z góry za każde sugestie.

Agnes

Acuritas oszukali mnie i inne osoby. Nie otrzymałam pensji za listopad. Nie odpisują na maile. Nie opłacili transportu. Rodzina podopiecznej jest zła, próbowali się z nimi skontaktować, lecz nie odbierają telefonów. Odradzam wszystkim. Mają grupę na fb, z której usuwają negatywne komentarze i niewygodne osoby. Będę walczyła w sądzie z pomocą prawniczki w Berlinie. Wszystkich pokrzywdzonych proszę o kontakt na maila: kiarunia5@o2.pl.

ma

Posiadanie odpowiedniego doświadczenia stanowi oczywisty wymóg do spełnienia @finanse, bo zależy im na profesjonaliźmie od pracowników i tego samego oczekują od swoich pracowników. Ciekawe tylko czy wypłata jest na czas.

miki

Witam jakie macie opinie na temat tej firmy na chwilę obecną.na co zwracać uwagę??? Warto podjąć pracę???piszcie prosze!

miki

Witam jakie macie opinie na temat tej firmy na chwilę obecną.na co zwracać uwagę??? Warto podjąć pracę???piszcie prosze!

anna

Chciałam podjąć współpracę z firmą Acuritas z siedzibą w Mannchaim, ale umowa , którą miałam podpisać okazała się gorsza od polskich umów śmieciowych. Podczas rekrutacji oferowano mi tzw. "niemieckie warunki"- w umowie było tak namotane, że w rezultacie opiekując się osobą 24 godz. na dobę byłabym zatrudniona na trochę ponad pół etatu za minimalną stawkę, reszta pensji to nadgodziny, oczywiście w żaden sposób nie oskładkowane. Brutto wychodziło mniejsze niż netto na rękę.było jeszcze kilka punktów umowy, które chroniły pracodawce przezucając wszelką odpowiedzialność na pracownika. Na szczęście czytam, zanim coś podpiszę, uchronilo mnie to przed byc może poważniejszymi problemami niż strata pieniędzy.

anna

Chciałam podjąć współpracę z firmą Acuritas z siedzibą w Mannchaim, ale umowa , którą miałam podpisać okazała się gorsza od polskich umów śmieciowych. Podczas rekrutacji oferowano mi tzw. "niemieckie warunki"- w umowie było tak namotane, że w rezultacie opiekując się osobą 24 godz. na dobę byłabym zatrudniona na trochę ponad pół etatu za minimalną stawkę, reszta pensji to nadgodziny, oczywiście w żaden sposób nie oskładkowane. Brutto wychodziło mniejsze niż netto na rękę.było jeszcze kilka punktów umowy, które chroniły pracodawce przezucając wszelką odpowiedzialność na pracownika. Na szczęście czytam, zanim coś podpiszę, uchronilo mnie to przed byc może poważniejszymi problemami niż strata pieniędzy.

NikaWeronika

Napadli was czy jak? Co te przeprosiny? Niech ludzie wiedza ze zostana wykorzystani.. masakryczne informacje otrzymalam od opiekunek z tej firmy..

ajk

Do Niki Weroniki Właśnie ta umowa jest z prawnego punktu widzenia fałszywa, nie ma danych osobowych osób zatrudniających. To jest dziwne ale jeśli Pani na rozmowie pochwaliła nie za znajomość niemieckiego i obiecała wyjazd z podopieczną na urodziny do zięcia i córki. Na miejscu było miło ale po 3 miesiącach przy bardzo chorej osobie chcieli abym została jeszcze 3 i moje zdanie nie miało znaczenia. Na dowód kto ma rację nie otrzymałam pieniędzy za 3 miesiąc i to cała prawda, którą wypisuję tutaj od roku. Pani bardzo chora to ja altruistycznie 1 miesiąc prazcy za darmo. Dlaczego nie przecież milionerom należy pomagać no nie????

NikaWeronika

czy znacie jakies forum opiekunek z firmy Acuritas? serdecznie dziekuje

ajk

Kobieto trzymaj się z daleka o tej firmy , może komuś wypłacała ale w tej firmie obowiązuje niemiecka pracowitość,polska obowiązkowość, rosyjskie prawdopodobieństwo nie wypłacenia wynagrodzenia. Chcesz ryzykować?

NikaWeronika

Ale wogole kasy nie wyplacaja? Czemu sa podawana jakies powody? Mnie kusi ubezpieczenie rodzinne.. kto moze zdac jakies relacje dokladne?

asia 868

Nie poddawać się . Mój adwokat powiedział ,że to bardziej pod prokuratora podlega. U adwokata muszę mieć czas i pieniądze na odzyskanie 1000 euro. Współczuję oszukanym. Akuritas jest przykładem jak jesteśmy bezradni wobec przestępstwa.

NikaWeronika

Witam, gdzie moge otrzymac jezscze jakies opinie o firmie Acuritas? Prosze o info bo naprawde jestem ciekawa czy warto.. pozdrawiam i wielkie dziekiii

Julia
@NikaWeronika 23.06.2015 18:20

NIE POLECAM !!! Podobnie firma Anne Saller NIE POLECAM !!!

alijan

Pani Barbaro Scholz. Powinna Pani się wstydzić za Agencję, w które Pani Pracuje, a więc bierze Pani czynny udziałw oszukiwaniu Polek i Polaków.]

alijan
@alijan 08.06.2015 07:58

Bardzo przepraszam Panią Barbarę S. o użycie Jej pełnego nazwiska w tekście z dnia 08.06.2015, wpisanego o godz.07:58:14

alijan

Miałem to nieszczęście, że bardzo chciałem pracować w Niemczech jako opiekun osoby starszej. I pracę po wielu zmaganiach otrzymałem poprzez firmę z Mannheim "Acuritas". Faktycznie otrzymałem pracę ze znajomością języka niemieckiego w stopniu podstawowym, czyli szczerze mówiąc w spopniu złym. Wszystko byłoby "cacy", gdyby mój podopieczny nie trafił do szpitala. Któryś z lekarzy zadzwonił do acuritasu i poskarżył się, że opiekun bardzo słabo zna jęz. niemiecki i niema z nim żadnego kontaktu. Pani Barbara S. po kilku dniach zadzwoniła do mnie, że niestety, ale muszę powrócić do Polski, bo takie ma zalecenia swojej przełożonej. Po powrocie do Polski okazało się, że pracowałem "na czarno", bez jakiejkolwiek umowy, bez dokumentu poświadczającego moje zatrudnienie (np. świadectwo pracy), ani też nie otrzymałem wynagrodzenia za swoją pracę ponieważ w/g wspomnianej Pani Barbary, księgowa i przełożona tak zdecydowały, mimo wcześniejszych zapewnień, że należne wynagrodzenie otrzymam w terminie wypłat. TakReasumując, stwierdzam, że Agencja "Acuritas" z Mannheim jest Agencją nieuczciwą, żyrującą na Polkach/Polakach naiwnych. Zastanawiam się nad złożeniem pozwu do Sądu w Niemczech i złożeniu zażalenia/skargi do Związków zawodowych w Niemczech, w Mannheim. Zobaczę jaki skutek to przyniesie.

Zostaw opinię o Acuritas - Mannheim

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Acuritas