North Side Work Service

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 64 ocen.

Opinie o North Side Work Service

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie North Side Work Service

LG

Nie polecam. Oszusci i kłamcy. Nie wypłacają ferypengi i nie opłacają wszystkich składek. Nie polecam

Piotr
@LG 05.06.2017 22:58
Nie polecam. Oszusci i kłamcy. Nie wypłacają ferypengi i nie opłacają wszystkich składek. Nie polecam

Nieprawda. Współpracuje z tą firmą od dwóch lat. Wszystko rozliczane jest legalnie.

Lidia

Czy ktoś znalazł się również w sytuacji, jak poniżej opisana i miał problemy z realizacją zapisów z umowy z North Side Work Service? To naprawdę kluczowy aspekt, bo świadczy zwyczajnie o uczciwości pracodawcy wobec zatrudnianych przez siebie osób. Agencja w dalszym ciągu poszukuje i zatrudnia pracowników, wiec tak kluczowe aspekty warto jest opisać.

Silver-surfer
@Lidia 05.11.2017 16:14
Czy ktoś znalazł się również w sytuacji, jak poniżej opisana i miał problemy z realizacją zapisów z umowy z North Side Work Ser...

Znasz przecież dobrze swojego byłego męża, więc wiesz na co go stać.

Spawacz
@Lidia 05.11.2017 16:14
Czy ktoś znalazł się również w sytuacji, jak poniżej opisana i miał problemy z realizacją zapisów z umowy z North Side Work Ser...

Odkąd prowadzi firmę bez Lidii, jest ok.

Monter

RÓWNIEŻ NIE POLECAM LEWA UMOWA I BANDA OSZUSTÓW . BIORA TAXOWKARZY DO ROBOTY. I KLIMAT CHORY. NIE POLECAM

Grzegorz
@Monter 02.10.2016 19:49
RÓWNIEŻ NIE POLECAM LEWA UMOWA I BANDA OSZUSTÓW . BIORA TAXOWKARZY DO ROBOTY. I KLIMAT CHORY. NIE POLECAM...

Wszystko jest legalne. Polecam.

TAdzik

Nie polecam! Oszusci nie wyplacaja. Jest gorzej niż w rem polu

Spawacz
@TAdzik 02.10.2016 22:44
Nie polecam! Oszusci nie wyplacaja. Jest gorzej niż w rem polu

Zmyślasz.

Lidia

@LG w jakim sensie czujesz się oszukany przez firmę? Możesz napisać konkretne przykłady sytuacji, w których pracodawca nie wywiązał się z umowy, jaką z nim zawarłeś? Pomoże to nam zrozumieć twój punkt widzenia.

Monter

Dzięki za opinię już tam miałem papiery złożyć.

no no no

Oj,kłamczuchy,kłamczuchy.Kogo chcecie nabrać na te swoje kłamstewka.Żadna norweska firma nie wymaga posiadania konta w walucie PL.Kto normalnie myślący podpisze oświadczenie,że po przepracowaniu limitu godzin w zamian otrzyma wolne.Ileż to wynosi ten limit? Otrzepcie swoje główki z durnowatych pomysłów Państwo z biura w Gdyni. Ktoś kto poznał choć trochę Norwegię to wie, jakie to są norweskie warunki kontraktu. Nikomu też nie życzę pisemka z norweskiego urzędu skarbowego.Trochę rozsądku Panowie a zobaczycie jak szybko pseudo firemki znikną z naszego rynku.

Grubson

Również nie polecam oszusci i wyzyskiwacze. Ze wszyskim przed wyjazdem sciemniaja. Nie polecam

KEMII

WITAM WSZYSTKICH A BYLO TO TAK UMOWA PODPISANA NA LOTNISKU GDANSK 147 NOK NA GODZINE WSZYSTKO SZYBKO PO PRZYLOCIE DO NORWEGII OKAZUJE SIE NA MIEJSCU ZE ROBISZ 4 LUB 6 TYGODNI NON TOP NOCKI ZA 90 NOK NA CZYSTO I DO TEGO ROBOTA W AKORDZIE ZERO DODATKU ZA PRACE W NOCY CZYLI OK 40 ZL NA GODZINE SUPER KASA SPAWACZ WYSPAWUJE ROLKE DRUTU 16 KG W NOCY I CIAGLE ZA MALO FIRMA PRZEKRET WIEC PO KILU DNIACH WSIADLEM W SAMOLOT I DO POLSKI POLSKI KIERAT NEDZNE PIENIADZE PLACA W ZLOTOWKACH PRZELEW JAK CHCA BEZ PENSLIPA PRZEZ TEL MOWIA ZE NIE WIEDZIELI NIBY ZE SA TAM NOCKI ZE NIE MA DODTAKU ZA PRACE W NOCY I ZE JEST TAM AKORD MASAKRA PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH NORMALNYCH STOCZNIOWCOW MONTEROW I SPAWACZY PRZED NORTCH SIDE KTO ZNA SIE NA ROBOCIE I MA SWOJA GODNOSC NIECH ICH OMIJA SZEROKIM LUKIEM I TYLE POZDRAWIAM KOLEGOW PO FACHU SPAWACZ

xd

Hej, wiecie czy będzie można znaleźc zatrudnienie?

Nosz

Dobre opinie to buraki z biura wystawiaja. Nie polecam!

Nosz

Dobre opinie to buraki z biura wystawiaja. Nie polecam!

Ohh

Hmm@ lepiej olej ta firme. Chyba ze chcesz wys wyjebany bez mydla i nic nie zarobic

Robert

Nie polecam.

Robi

Nie polecam syf totalny. Omijac ta firme szeroki m łukem

Fajny gosc

Syf i klamstwa mobing lewe potracenia to norma nawet na przewalutowaniu przycinaja. Szczeze nie polecam. Jest duzo osób w tej firmie co nic nie potrafią ale daja łapówki i upychaja gdzie sie da

Spawacz

Nie polecam oszusci i zlodzieje

olek

Chyba cos się ruszyło, bo 9 lutego north side work service dodało nową ofertę pracy na swojej stronie internetowej, szukają Elektryków industrialnych z DSB. Napisali, że oferują pracę na warunkach norweskich, transfery z i do Polski, transport w miejscu pracy oraz zakwaterowanie. Ktoś wie czy te transporty i zakwaterowanie sa darmowe?

bury

ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i pijaki

Strażnik Texasu

Obecnie mogę tylko tyle powiedzieć na temat Firmy Nord Side. Szef jest pomocny w załatwieniu wszelkich formalności nie wydaje mi się że jest oszustem ale czas pokażę. Jedno wiem na pewno jest jedna zasada jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie, kto rozumie to + dla niego a kto nie to ma wielki problem i niech naprawę świata zacznie od siebie.

staszek11

czy teraz ktoś pracuje dla tej firmy?czy cos sie w niej zmieniło i jak w koncu z tymi podatkami?bo sa ogloszenia o prace do norwegii,ale jak jest chocby cien wątpliwosci to ja w ciemno jechal nie bede

juri

witam podpisuje sie pod wszystkimi opiniami ta firma to totalny nie wypał jestem przerazony i pozdrawiam pracowników z ALESUND

Tomek Arka

ja też tu czasem zerknę :P

anonim

No i mamy kolejny okres rozliczeniowy z podatku w Norwegii . Ciekawe dla Kogo korzystny finansowo . Pozdrawiam wszystkich chwalących Firmę ;-))

anonim

Pracownicy i założyciele Work Service, spółki znanej ( usunięte przez administratora )dokonywali wpłat na fundusz wyborczy PO podczas kampanii w 2007 r. W sumie ludzie związani ze spółką założoną przez ( usunięte przez administratora )wpłacili na kampanię PO aż 39,5 tys. zł ( usunięte przez administratora ) Wasza ciężka praca idzie na wspieranie nieudaczników Sejmowych

piotrek.t

To co wcześniej pisałem to nie jest do końca tak .( usunięte przez administratora )tu bardzo dobrze jest poinformowany . Ja już też oddałem sprawę do polish conection w Gdyni i poprzez ich biuro można się odwoływać , morze się uda . Wszelkie korekty podatkowe musi najpierw zrobić firma i dopiero na podstawie tej korekty można coś zdziałać w polskim urzędzie , ale to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co mamy do zapłacenia w Norwegii. Ciekawe co tam North Side nawywijało z podatkami w 2010. Bo aż się boje pomyśleć . Feriepenge też za 2010 rok tak naliczyli , że dostałem za mało nawet gdyby naliczyli od zarobków netto, a powszechnie wiadomo , że to nalicza się od kwoty brutto i są to pieniądze nieopodatkowane ( usunięte przez administratora )ma inne liczydło i tak wyszło . Naprawdę , mają nas za bandę oszołomów , ( usunięte przez administratora )

Lida

Nie przejmuj sie podatkami.Kto w polsce placi podatki hahah.Jak przyjdzie czas wszystko sie zaplaci,tak mi sie wydaje.hehe

piotrek.t

FIRMA NORTH SIDE ODPROWADZAŁA PODATKI DO POLSKI BO BYLIŚMY ZATRUDNIENI NA POLSKICH WARUNKACH W 2009 ROKU. KAŻDY KTO ROZLICZYŁ SIĘ W POLSKIM URZĘDZIE SKARBOWYM POWINIEN ZROBIĆ KOREKTĘ ZA 2009 ROK I WYCOFAĆ PODATEK WPŁACONY PRZEZ NORTH SIDE Z TYTUŁU TEGO , ŻE PODATEK TEN POWINIEN BYĆ ODPROWADZONY W NORWEGJI I CZEKAĆ NA ZWROT TEGO PODATKU. W MIĘDZY CZASIE TRZEBA OPŁACIĆ PODATEK W NORWEGJI , ABY NIE BYŁY NALICZANE ODSETKI OD ZADŁUŻENIA.(usunięte przez administratora)

piotrek t.

firma na przetrzymanie jest ok. jak nie ma nic innego to dobre i to . szef i szefowa za bardzo są skupieni na plotkach usłyszanych od swoich przydupasów , którzy tak naprawde muszą sobie w jakiś sposób zasłużyć na pozostanie w firmie. pozornie jest kładziony nacisk na to , aby nie spożywać alkocholu , a " ludzię " , którzy upijają się przez kolejne ( żeby nie powiedzieć wszyskie wekhendy ) pracują , ale za to mają " stałe łącze " z gdynią . dziwie się dlaczego tak inteligentni ludzie jakimi są sefowie north side dają się tak wodzić za nos tym ( usunięte przez administratora ) którzy nadają na swoich kolegów .

anonim

zapytajcie pani lidki ile odprowadza za was podatku w norwegi

ANONIM

NIKT NIE WYSYLAL TAM KOGOS ABY LEZAL

anonim

MYSLE ZE TY MASZ TO JUZ ZA SOBA C........U.

Krzysiek Radom

Człowieku nie wyzywaj od durni ludzi ,którzy piszą pozytywnie na temat North Side i tak naprawdę to zastanawiam się co takiego zrobiłeś ,ze tak zaszła Ci za skórę,a może jesteś jednym z tych nieudaczników nie nadającym się do pracy jakich widywałem nie raz,bo jakoś Ci ,którzy sobie radzą pracują do dziś i nie wypisują takich bzdur,a nawet Ci ,którzy już nie pracują tez nie wypisują bo łatwo jest zszargać komuś opinię.Ciekaw jestem co napisałeś o innych swoich firmach ,w których pracowałeś ,może to ty jesteś problemem?

anonim

WIDZE ZE ZACZELISMY WSZYSCY MOWIC JEDNYM GLOSEM ZE NORTH SIDE Z GDYNI JEST FIRMA ZAPEWNIAJACA WIELU ZNAS GODZIWE WARUNKI ZYCIA...............POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH A TYCH NIE .............TO MYSLE ZE CHCIELI SIE ZEMNA TYLKO PODROCZYC WASZ ......................( usunięte przez administratora )

anonim

A.G. - 2010-03-11 15:00:42 Ja również pracuje w firmie North Side i podzielam opinię, że jest to świetna firma. Uważam, iż niestosowne jest umieszczanie komentarzy obraźliwych i poniżających. Jeśli się kogoś krytykuje, należy to robić w sposób merytoryczny a nie uwłaczający. Nie bardzo rozumiem osoby, którym jest aż tak źle w firmie NS. Takie osoby powinny złożyć wypowiedzenie z pracy a nie Oczywiście że dam szanse innym pracy w tej "cudownej "firmie ale najpierw firma wypłaci mi za urlopy, bo jak dotąd nie zapłaciła , za nadgodziny , wyrówna dietę bo jest dużo większa i zapłaci odszkodowanie za łamanie warunków pracy.

A.G.

Ja również pracuje w firmie North Side i podzielam opinię, że jest to świetna firma. Uważam, iż niestosowne jest umieszczanie komentarzy obraźliwych i poniżających. Jeśli się kogoś krytykuje, należy to robić w sposób merytoryczny a nie uwłaczający. Nie bardzo rozumiem osoby, którym jest aż tak źle w firmie NS. Takie osoby powinny złożyć wypowiedzenie z pracy a nie "marnować" swojego cennego czasu i energii na pracę w firmie której się nienawidzi. Nikt przecież Pana nie zmusza do pracy w North Side. Zakaz picia alkoholu jest rzeczą normalną zagraża to życiu i zdrowiu wszystkich pracowników. Norweskie i polskie orzecznictwo Sądów Pracy wypowiada się w tej kwestii jednoznacznie. Także Panowie proszę o trochę szacunku dla siebie, swojej pracy i pracodawców.

WIESIEK

NIE UKRYWAM SIE ZA DWOMA OSOBAMI CZASAMI MI SIE TAK WBIJA ALE MASZ RACJE JA TUTAJ PISZE TYLKO Z DUZEJ LITERY PISZESZ TUTAJ ZE ZARABIALES PONAD 4 TYS TO N IE OBRAZAJAC CIEBIE MYSLE ZE JEST COS Z TOBA NIE TAK ŻE PAZERNISZ SIE NA 3 TYS WIE CEJ CIĄGLE NARZEKAJAC NA WARUNKI JAKIE STWARZA FIRMA A WARUNKI ZNAM TAM BYLEM................. DOWÓZ SPANIE DIETA UBRANI ROBOCZE ZAPEWNIA FIRMA I CO MIESIECZNA WYPLATE KTÓRA CZESTO DOSTAJE SIE DZIEŃ WCZESNIEJ MYSLE ŻE WYPEŁNIAJĄC OBOWIAZKI WZOROWO WZGLEDEM FIRMY NAPEWNO NIKT NIE TRAKTUJE KOGOS JAK ( usunięte przez administratora ) PISZE TERAZ DO LUDKOW KTORZY CZYTAJA NASZE KOMENTARZE OPINIE ABY NIE PISALI NA MOJEGO EMAILA Z ZAPYTANIEM O PRACE W TEJ "PASKUDNEJ" FIRMIE NA KTORA TAK NARZEKASZ DLATEGO PISZE DO LUDKOW ZE NIE JESTEM W TEJ SPRAWIE KOMPETENTNY WIESIEK___ANONIM

anonim

JESTES W BLEDZIE BYLEM MOZE I BEDE NADAL PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY I PODPISUJE SIE PRAWDZIWYM IMIENIEM JAK BYLEM TAM NA JESIEN TO WIESKOW BYLO TYLKO DWOCH TAKZE MYSLALEM ZE MNIE PAMIETASZ..TAKZE JESTEM W SZOKU ZE TOBIE JEST TAM AZ TAK ZLE.///////POPROSTU ZAPOMNIALES ZA ILE PRACUJE SIE W KRAJU A JAK MIALES LEPIEJ TO MOZE FAKTYCZNIE WRACAJ I SIE TAM NIE MECZ

Brak słów

Szkoda że większość dobrych opinii na temat firmy piszą sami właściciele firmy. Od nas się żąda żebyśmy się ujawnili i podpisali nazwiskami, a sami zarządzający firmą piszą podając się za kogoś innego jaka to firma wspaniała. Bez komentarza.

marx

ja rowniez pracowalem dla north side i nie moge narzekac jakbym mial mozliwosc kolejnego wyjazdu napweno pojade, jak dla mnie bylo spoko

WIESIEK.......polonez64

CZESC KRZYSIEK ....POPIERAM CIEBIE JAK NAJBARDZIEJ A TE LUDKI KTORE PISZA BZDURY O FIMIE I CIAGLE NARZEKAJA...TO NIECH NIE BEDA ANONIMOWI .......TYLKO NIECH SIE UJAWNIA TO BEDA PATRIOTAMI I BEDA MOGLI POPRACOWAC SOBIE SPOKOJNIE W KRAJU..LUB W LEPSZEJ FIRMIE ZAGRANICZNEJ NIE REPREZENTOWANEJ.( usunięte przez administratora )............DO JUTRA BO PRZYSZEDL KOLEGA .POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH

Krzysiek

Panowie zastanówcie się nad tym co piszecie,przecież każdy ma wybór ,pracuje tam, gdzie chce.Jeśli się lubi to co się robi to się robi to co się lubi a nie to co się ma.Wszystkie Wasze zastrzeżenia nie mają podstaw. Jadąc do pracy nie pytajcie co firma może zrobić dla Was ,lecz zapytajcie co Wy możecie zrobić dla firmy jadąc tam.Ja pracuje w tej firmie od 3 lat i nigdy nie miałem problemu z dietami ,czy z wypłata pieniędzy,zawsze były na czas.Co do podatku to zawsze jestem rozliczony.Więc nie piszcie takich bzdur ,bo aż żal Was czytać, więcej żądacie niż dajecie od siebie .Jeśli się komuś nie chce pracować to po cholerę zawraca sobie głowę Norwegią,niech siedzi na tyłku i chlipie tą marną polską polewkę.

WIESIEK

JA NIE PISALEM ZE W TEJ FIRMIE PRACUJA PIJACY ........TYLKO CIESZ SIE JEDEN Z DRUGIM ZE MACIE PRACE ZA PARE TYSIECY ZLOTYCH ......A NIE JAK W KRAJU ZA 1500 BEZ REJESTRACJI ......TYLKO NIE PISZ JEDEN Z DRUGIM ZE JESTESMY NIUDOLNI............W POLSCE TO JEST DOPIERO SYF.

Krzysztof

Potwierdzam że w firmie panuje mobbing i Że jest wywierana presja na pracownikach. Kary finansowe nie zgodne z przepisami prawa pracy , podsuwanie jakiś oświadczeń do podpisywania nie mających podtekstu prawnego. Tej firmie już dawno ktoś się powinien bliżej przyjrzeć.Myślę że państwowa inspekcja pracy miał by sporo pracy ale najlepszym sposobem byłoby gdybyście panowie zgłosili się do niej wszyscy razem.

pracujący

Proszę bardzo dla tych co piszą tak dobre opinie o firmie polecam Norweski kodeks pracy link poniżej. I nie róbcie ludzie z siebie błaznów tym że donosicie do firmy jak legendarny ( usunięte przez administratora )..co wam obiecali większe wynagrodzenia ? Czy tylko z natury jesteście tak skromni że nie potraficie walczyć o swoje? ( usunięte przez administratora )

pracujący

Skoro twierdzicie Panowie że firma jest firmą w której pracuje się dobrze to pytam was? Gdzie są płacone nadgodziny? Czemu łamie się w firmie Norweskie prawo pracy? Czemu w firmie potrąca się pracownikom część pieniędzy za travel? Gdzie są comiesięczne kwitki z wynagrodzeń? Czemu firma płaci pracownikom wynagrodzenia w złotówkach jeśli na umowach są że wynagrodzenia muszą być wypłacane w koronach? Czemu są drastycznie zaniżane diety? Czemu w firmie stosuję się mobbing oraz wywiera psychiczną presję na pracownikach? Można by zadawać wiecej pytań ale nie ma takiej potrzeby. Sam pracuję w tej firmie od jakiegoś roku i razem z innymi jak wy to twierdzicie pijakami chcemy zgłosić firmę do Arbeidstilsynet i zobaczymy czy firma jest uczciwa? Ja tak samo jak większość pracujących w tej firmie szukamy innej pracy , ale jedno jest pewne nie odejdziemy z firmy bez wielkich odszkodowań za łamanie prawa pracy. Pozdrawiam propagandę jaką stosuje firma..

WIESIEK

PAWEL POZDRAWIAM MI ROWNIESZ SIE PRACOWALO BARDZO DOBRZE W TEJ FIRMIE I GDYBYM MIAL NARZEKAC TO BYM ZGRZESZYL ............[usunięte przez moderatora]

Paweł

Do solidnej pracy nie przyjmuje się pijaków i leni bo tacy nie dają rady w tej firmie i wylatują po krótkim czasie próby a potem piszą bzdury na forum bez odwagi podpisania się pod opinią. Od prawie 2 lat nie miałem żadnych problemów z North Side, a wręcz przeciwnie mogę realizować się zawodowo za dobre pieniądze. Przez ten czas widziałem jak wielu nieudaczników zajmowało tylko miejsce pracy ludziom, którzy potrafią i chcą pracować a nie tylko szukają przygód. Pozdrawiam Paweł

anonim

Prace w tej firmie krytykuja tylko Ci, co odpadli z powodu fatalnej jakosci pracy, sk�onnosci do kielicha i lenistwo. W Polsce tez im si� nie uklada, wiec szukaja szansy poza granicami Polski. Wydaje im sie, ze tam mozna pracowac byle jak za duzo wieksze pieniadze. W Norwegii wymagania sa bardzo wysokie. Ale osoby odpowiedzialne i z odpowiednimi kwalifikacjami s� doceniane. Ja pracuje tam juz od dwoch lat, mam pelny socjal, bardzo dobre warunki pracy i jasne zasady p�acy. Dzieki godziwym zarobkom moge zapewnic mojej rodzinie lepsze zycie w Polsce.

KOLUMB
@anonim 24.02.2010 21:53
Prace w tej firmie krytykuja tylko Ci, co odpadli z powodu fatalnej jakosci pracy, sk�onnosci do kielicha i lenistwo. W Polsce...

Zgadzam się całkowicie, Tyczyński to ściemniacz,już nie jednego oszukał, radzę trzymać się z daleka od tej firmy!

anonim

'>Norwegian - 2009-12-30 13:01:46 Ta firma to totalna lipa, oszukują z podatkami kręcą w urzędach skarbowych. Ludzie mają duże dopłaty do podatku zarÓwno w Polsce jak i w Norwegii . Lepiej omijajcie ten kibel z daleka , zanim w padniecie w wielkie kłopoty Tak to prawda co co tu koledzy piszą , potwierdzam bo sam tam pracowałem .

Zostaw opinię o North Side Work Service - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie North Side Work Service