Opinie o LKW Fredrich Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LKW Fredrich Sp. z o.o.

Alek32

SPOKO, jeżdżę, nie narzekam :) no i faktycznie , straszą wszyscy tymi umowami a w sumie wszystko się zgadza i jest jak napisane Dobra jest obsługa w spedycji i dobrze ją sobie prowadzą, bo tak organizują sprawy że nie spada do mnie kilku spedytorów tylko jeden. Ma szczęście pełna rozumu :D :)

Marek
@Alek32 07.11.2017 13:07
SPOKO, jeżdżę, nie narzekam :) no i faktycznie , straszą wszyscy tymi umowami a w sumie wszystko się zgadza i jest jak napi...

bardzo dobra Spedycja !!!!, tylko zapomniałeś, że Umowa Umową, a warunki są podane też w Zleceniu, 90 dni terminu płatności jak dostarczysz dokumenty nie w ciągu 7 dni i wypłata minus 60 % Zlecenia !!!! uchowaj nas boże od takiej Spedycji !!!

jasio

bardzo dobra spedycja srednio mi wychodzi u nich 3,25 zł za km na kraju . Przed zrobieniem kursu juz kasa na koncie. Brac kupowac ludzie auta i wstawiac bo ta spedycja to góra złota

Marek
@jasio 03.10.2017 03:37
bardzo dobra spedycja srednio mi wychodzi u nich 3,25 zł za km na kraju . Przed zrobieniem kursu juz kasa na koncie. Brac kupow...

bardzo dobra Spedycja !!!!, tylko zapomniałeś, że Umowa Umową, a warunki są podane też w Zleceniu, 90 dni terminu płatności jak dostarczysz dokumenty nie w ciągu 7 dni i wypłata minus 60 % Zlecenia !!!! uchowaj nas boże od takiej spedycji !!!!

mar-o

Rozmawiałem z kilkoma przewoźnikami, którzy wylewali żale na forum, i finalnie okazuje się że jeden tylko jeździł z LKW tak naprawdę i w dodatku sam zawalił sprawę z dokumentami bo jak sam stwierdził ,,to moja pierwsza działalność i papierologia to nie moja mocna strona,, . No to proszę, jak mam sie sugerować takimi opiniami ? Wstawiam jeden pojazd i zobaczymy jak będzie, umowę czytałem 2 razy, dla mnie wszystko jest jasne i czytelne. Jedziemy :)

Marek
@mar-o 07.09.2017 13:17
Rozmawiałem z kilkoma przewoźnikami, którzy wylewali żale na forum, i finalnie okazuje się że jeden tylko jeździł z LKW tak nap...

tylko zapomniałeś, że Umowa Umową, a warunki są podane też w Zleceniu, 90 dni terminu płatności jak dostarczysz dokumenty nie w ciągu 7 dni i wypłata minus 60 % Zlecenia !!!! uchowaj nas boże od takiej spedycji

Marek
@mar-o 07.09.2017 13:17
Rozmawiałem z kilkoma przewoźnikami, którzy wylewali żale na forum, i finalnie okazuje się że jeden tylko jeździł z LKW tak nap...

tylko zapomniałeś, że Umowa Umową, a warunki są podane też w Zleceniu, 90 dni terminu płatności jak dostarczysz dokumenty nie w ciągu 7 dni i wypłata minus 60 % Zlecenia !!!! uchowaj nas boże od takiej spedycji

Alek32

Warunki są naprawdę bardzo dobre, można liczyć na konkretną stawkę podstawy, jedynie zaakceptować fakt, że na początek wolą zaoferować umowę zlecenie, Ja czekam na potwierdzenie współpracy, bo wiem że zaczynają do solidnego przeszkolenia. Ja polecam,

Dominika

@Alek32 dobrze, że jesteś zadowolony z LKW Fredrich Sp. z o.o. jako pracodawcy. Piszesz o umowie, w której się wszystko zgadza. Zakładam, że chodzi Ci o warunki zatrudnienia. Czy mógłbyś przedstawić pozostałym użytkownikom forum zainteresowanym rozpoczeciem współpracy z tą firmą, jak w pełni się przedstawiają?

mmm267

polecam, tylko trzeba mieć cierpliwość bo czasem płatności są po terminie.

Ribbi

spedycja jak każda inna... logiczne że jak klient sie im wywali ze zleceniem to chcą zapchać kurs ładunkiem np z transa, żeby taki jeden z drugim potem nie płakał że im auto stoi 2 albo 3 dni... wieczni malkontenci

Zbigniew Frankowicz

Zadowolony

Cap

Prawnik zawsze cos znajdzie taka jego praca Ja jezdze i nie nazekam choc prawnik płakał mi ze umowa okropna Jedno auto dałem na probe i smigam juz 8 miesiac

Jaro

Ja też dałem prawnikowi do przeanalizowania i okazało się że warunki nawet lepsze niż w 2ch innych spedycjach do których startowaliśmy. Wstawiłem 3 auta, kierowcy zadowoleni, narazie wszystko ok.

Marco
@Jaro 10.08.2017 10:26
Ja też dałem prawnikowi do przeanalizowania i okazało się że warunki nawet lepsze niż w 2ch innych spedycjach do których starto...

Do mnie też dzwonili, po twoim poście również dałem umowę siostrze, jest radcą prawnym i powiedziała że wszystko jest ok, dla porównania dostałem też umowę innej dużej firmy spedycyjnej i faktycznie LKW ma lepsze warunki, do tego dają spedytora do obsługi transportów na wyłączność, rozmawiałem z nim chwilę i wydaje się naprawdę ogarnięty.

Tymb

kraj dobrze Miedzynarodówka duzo lepiej Odpiołem wywrotke i smigam pod nimi

PoliTrans

Współpraca dobra Bałem sie umowy z nimi. Prawnik przejrzał i jezdzimy Dwa auta z Suwałk mam u freda

Dan

Jezdzze na ciagnikach jest Ok

wsciekla

Są tak wspaniali, że kierowca, który miał wrócić w ubiegły piątek , do dnia dzisiejszego ( środa) jest nadal w Niemczech bo nie mają zlecenia, drugi kierowca od piątku do środy stoi w Hiszpanii na pusto. Na piątek ma być w Polsce bo w sobotę ma swój ślub , właśnie szukam biletu lotniczego. Jak najszybciej się uwolnić . Faktycznie , płacą na czas, ale opieka spedytora na busach jest tragiczna.

Anna

Byłam na rozmowie, miła i sympatyczna atmosfera, ciekawe warunki. Czekam na odpowiedź ze strony Pani, która mnie rekrutowała.

Dominika

Witajcie, czy wśród osób odwiedzających forum znajdują się osoby które aplikowały na stanowisko ds. obsługi klienta? Obecnie teraz poszukują pracowników. Prośba do osób które są już po rozmowie, napiszcie czego trzeba się spodziewać, w ciągu jakiego czasu jest odpowiedź ze strony pracodawcy?

Ania
@Dominika 25.07.2017 14:48
Witajcie, czy wśród osób odwiedzających forum znajdują się osoby które aplikowały na stanowisko ds. obsługi klienta? Obecnie te...

Uodpowiedz dostalam po dwoch dniach Czekam teraz na przedstawienie warunków Bardzo zwracaja uwage na stroj

slony

ok

bogdan

w sprawie płatności tel (usunięte przez administratora)

Truck

Jezdze od miesiaca kółka sie kręcą Raz gorzej raz lepiej Bilans na koniec miesiaca wyszedł

Avan

Spedycje... temat rzeka W dzisiejszych czasach ma sie zgadzac kasa na koncie a o to chyba trudno w dzisiejszych czasach

Matju

No biorą tam skąd każda spedycja... odkryłeś Amerykę ;) , ja tam się ciesze że mam ciągłość zleceń i zapłacone tyle ile chce. Jakbym miał czas na transie siedzieć i walczyć z firmami cały dzień to jeździłbym chyba przez sen .

Polo trans

jest dobrze, dużo w internecie swojego czasu się fermentu siało, lekko mnie to zbiło z tropu ale widać że negatywne opinie znikają więc znając życie konkurencja próbowała agresywnie się pchać do koryta :) Dużo mnie to kosztowało stresu bo nie wiedziałem jak to jest do konca z umowami itp. ale jest dobrze, auta w trasie, spedytor do dyspozycji, kumaty chłopak. Czego chcieć więcej :)

Artur Trans

Kwestia spedytora, ja tam nie narzekam, ale jak czytam wasze opinie to może to może jednak problem leży po stronie spedytora. Ogólnie warunki są ok, zarabiam tyle ile mi odpowiada. No i umowa jak wszędzie, trzeba pilnować dokumentów bo to podstawa do wszelkich rozliczeń, ogólnie polecam :)

Avan

Zadowolony jezdziłem wczesniej na transie teraz u nich

ja
@Avan 19.06.2017 12:55
Zadowolony jezdziłem wczesniej na transie teraz u nich

A myślisz ze skąd oni biorą ładunki? Tez z transa ,tylko tyle ze o 50-100 e mniej ci płacą

Truck
@ja 01.07.2017 18:40
A myślisz ze skąd oni biorą ładunki? Tez z transa ,tylko tyle ze o 50-100 e mniej ci płacą

ważne ze płacą i wychodze na plus

Baxter

Dostałem meila z oferta Jak myslicie dac im auto jak myslicie ? Ciagnik na Niemcy Jestem z Krakowa

Sas
@Baxter 06.06.2017 09:08
Dostałem meila z oferta Jak myslicie dac im auto jak myslicie ? Ciagnik na Niemcy Jestem z Krakowa

Polecam jezdze u nich z niepołomic jednym autem 4 miesiac juz na normalnej umowie Sas Trans Niepołomice odezwij sie

Nałęcz

Jest dobrze Busy mi smigaja jest Ok

XXX

Ja nigdy dla nich nie robiłem, ale komentarz też wstawię. ok

Kafka Roert Toruń

Busy zalezy pod kogo trafisz Chudy tylko

Gawlik

Jezdze i nie nazekam Najpierw jezdziłem 2 miesiace na próbe

kkj

Zalezy jak spojrzec na współprace Jak zmienili mi spedytora na Maćka od razu zaczeło sie układać Jak ci cos nie pasuje dzwon od razu !!! Maja dobrych spedytorów ale czasem tarfi Ci sie łajza Teraz jest git malina

Jarek Olesno

Ilu ludzi tyle opinni niestety nie kazdemu sie dogodzi ja juz jezdze ponad rok i jak ktos chce to i zrobi km i zarobi

Plant

Dobra praca

łukaszpoznan

Praca ogarnięta w zalężności od spedytora. Da sie wyzyc jezdze na mn 2 samochodami na Włochy. Spedytor Krzysiek daje rade

Sigma

Prowadza auta dobrze Nie mam zastrzezeń Jedynie co grudzień był lichy

Peniowa

Placą terminowo to chyba najważniejsze

Gues

Ja u ich jezdze długo !!! Dzis dostawiłem im kolejne dwa auta Zadowolony jestem Sa przewoznicy którzy maja oczekiwania jak nie powiem kto

anonim

(usunięte przez administratora)

ASIA

Witam cię Maćku ;.-) Dziękuję za bardzo przydatne informacje. Podrzuć jeszcze jak coś znajdziesz. a tak na marginesie... może masz jakąś spedycję godną polecenia gdzie można się zahaczyć? Pozdro. Asia

Lipto

Zadowolony jestem Jezdze i nie nazekam

Ceid

Dobra spedycja

Aven

Jezdze u nich busami jest ok

Polaris

Bardzo dobrze sie współpracuje Podstawiłem im juz 3 auto i jest dobrze

oszukana

przez pięć lat nie trafiłam na tak fatalna spedycję........(usunięte przez administratora) odradzam współpracę z nimi

waza121
@oszukana 07.04.2017 17:46
przez pięć lat nie trafiłam na tak fatalna spedycję........(usunięte przez administratora) odradzam współpracę z nimi...

możesz coś więcej napisac na ten temat?

oszukana
@waza121 28.04.2017 23:13
możesz coś więcej napisac na ten temat?

Jezdzilam pod wieloma spedycjami i mnie oszukiwali U nich [ierwszy tydzien nie był dobry, ale tak jak mówili mi na spotkaniu ze pierwszy tydzien zanim podepna mnie pod klienta bedzie cieżki Teraz jezdze u nich juz 3 msc i jest dobrze

Jura

Kazda spedycja ma swoje wady i minusy LKW hmmm jest dobrze nie ma co psuc polecam ich jako spedycje.. płatnika

Salwa Piotr

Dostałem namiary na Panią Sylwie z Kielc ktos cos powie ? Podobno fajna robota z warszawy jest u niej

Poka

Dobra firma Wazne ze placi

Jura

Płaca po 45 dniach albo 7 zalezy jak wybierzesz

Maly

Jaki jest termin płatności w Lkw Fredrich 45 czy mają skonto

Oaza

Zadowolony Spoko robota

Pan Tomasz

Nie wiem dlaczego poprzedni post tutaj nie trafił, napiszę więc ponownie - Panowie/Panie ,na chłopski rozum, jeśli inaczej się nie da... Spedytorzy są rozliczani z tego, jak prowadzą swoje auta, więc zależy im na tym aby robiły jak najwięcej kilometrów i jak najwięcej załadunków na trasie. Często odpowiadają za zerwane umowy z przewoźnikami, więc nie biorą więcej samochodów niż potrafią ogarnąć. Pracowałem na spedycji 2 lata, wiem jak to wyglądało, kierowcy bez doświadczenia błądzili, nie odbierali załadunków na czas, przyjeżdżali pod magazyn ,,pod wpływem,, . Potem spedycja płaci kary nałożone przez swoich klientów. Mają to brać na siebie, skoro ,,myślą,, za przewoźnika i podają mu wszystko na tacy ? Teraz sam prowadzę firmę spedycyjną , korzystam z usług spedycji gdyż prowadzę jeszcze inne działalności i nie mam na to tyle czasu ile potrzebuję , dogadałem się jednak ze spedytorem , przekazałem te pozytywne relacje kierowcom, nie ma problemu. Wystarczy trochę strategicznego myślenia i podstawowe zdolności negocjacyjne, co jest podstawą w każdym biznesie. Pytacie obcych ludzi czy macie podjąć współpracę z daną firmą (logiczne jest że każdy podchodzi inaczej do prowadzenia firmy )... zadzwońcie, przyjedźcie i zapytajcie o wszystko na miejscu... Jeśli nie czujesz się na siłach to zawsze będzie jakiś problem, trzeba sobie zadać pytanie czy prowadzenie własnej działalności nas nie przerośnie, potem szuka się winnych za swoje niedopatrzenia. Mam nadzieję że to da do myślenia ;) Pozdrawiam

Wer

Zadowolony Jezdze 2 rok. Jest duzo lepiej póki co

Zostaw opinię o LKW Fredrich Sp. z o.o. - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LKW Fredrich Sp. z o.o.