kayser automotiwe systems

Batorowo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 92 ocen.

kayser automotiwe systems
2 92

Opinie o kayser automotiwe systems

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kayser automotiwe systems

Marta

@Anka, może warto skontaktować się bezpośrednio z działem HR firmy kayser automotiwe systems? Albo po prostu złożyć swoją aplikację? Rozmowa kwalifikacyjna będzie dla Ciebie okazją do zadania wszystkich ważnych pytań. Czy złożyłaś już swoją aplikację do firmy? Czy posiadasz jakieś wcześniejsze doświadczenie?

   
Anka

Mam pytanie odnośnie pracy w księgowości czy kadrach jaka panuje atmosfera? Warto aplikować czy dać sobie spokój?

   
Marta

@Pracownik Bator, pytałam wcześniej czy inni pracownicy w kayser automotiwe systems mają podobne zdanie do Twojego? Rozumiem, że krytycznie oceniasz sposób zarządzania przez Kierownika Produkcji. Może warto zaproponować własne rozwiązania? Na prawdę nie widzisz żadnych szans na poprawę tej sytuacji lub wdrożenie własnych pomysłów? Firmy powinny wsłuchiwać się w wartościowe opinie, niektóre z nich mogą przełożyć bezpośrednio na lepsze wyniki.

   
Marta

@Pracownik Bator, dobrze, że nie podałeś nazwisk, ponieważ złamałbyś regulamin forum. Na forum GoWork.pl nie podajemy danych osobowych pracowników. Nie odpowiedziałeś na moje pytania dotyczące firmy kayser automotiwe systems. Czy próbowaliście rozmawiać na ten temat w szerszym gronie? Atmosfera w pracy jest bardzo ważna, czasami szczera rozmowa potrafi szybko uzdrowić sytuację.

   
Pracownik Bator
@Marta 27.05.2018 17:06

@Marta nie idzie rozmawiać w szerszym gronie ponieważ kierownictwo jak i dyrekcja ma nas w poważaniu. Zadaj proszę jeszcze raz te pytania.

   
Marta

@Jajko, Twoje opinie o firmie kayser automotiwe systems są oparte wyłącznie na hasłach. Czy możesz uzasadnić swoje negatywne zdanie? Rozumiem, że Twoje zastrzeżenia budzi sposób zarządzania przez kierownika produkcji? Czy próbowaliście rozmawiać na ten temat w szerszym gronie. Dlaczego według Ciebie odchodzą pracownicy? Czy inne osoby mają podobne zdanie do Twojego?

   
Pracownik Bator
@Marta 21.05.2018 10:29

Zależy o którym kierowniku @Jajo mówi. Nie będę mówił po nazwiskach bo obydwaj są siebie warci ???? plus do tego mądre uczone z OF-7 które myślą że że stoperem w ręku są boginiami ????

   
anonymous

aktualnie poszukiwany: tradycyjnie od lat kierownik Działu Montażu i nowość: kierownik Produkcji. Ale wymagania takie same na obydwa stanowiska. Niezły cyrk w tym Batorowie...

   
Jajko
@anonymous 02.05.2018 21:24

Jak tak dalej pójdzie to faktycznie kierownik produkcji będzie potrzebny, bo ten co jest obecnie nie ma jaj... Dział się sypie, ludzie odchodzą a on NIC, KOMPLETNY BRAK REAKCJI!

   
Nemo

Praca fatalna, małe zarobki premi brak. Obiecują podwyżkę której nie ma. Ciągle tylko się słyszy że brak wyrobionej normy..

   
Asia

Jak to jest z tymi zmianami ? Jak jest 1 i 3 mają niby wolne to ci co mają nocki to ida już pierwszego na zmianę i kończą ja drugiegi mają czy zaczynają wtedy 30 .04 a kończą ja 1 ?

   
Lukasz

11 stycznia tego roku pisałem że była giełda pracy do KAYSER (Jaszkowa Dolna - powiat kłodzki). O jakim Batorowo się tutaj pisze nie mam pojęcia. Wg mapy prowadzi mnie gdzieś pod Poznań. Nie wiem czy to jest jakaś filia czy zbieżność nazw.

   
Pracownik Bator
@Lukasz 19.04.2018 15:16

Nie to nie zbieżność nazwisk kolego . Firma KAYSER w Polsce powstała w 1998 roku właśnie w Batorowie a Jaszkowa Dolna to tania siła robocza która powstała 3 lata temu

   
Grzegorz

Witam, aplikuję na stanowisko specjalisty ds. logistyki w Kayser Kłodzko, czy ktoś z pracujących w tej firmie mógłby napisać jak tam wygląda sytuacja w dziale logistyki, jaki jest kierownik logistyki, jaka atmosfera w tym dziale i co tam się dzieje ? ... pozdrawiam :)

   
Jacek
@Grzegorz 04.02.2018 08:16

... widzę, że ogłoszenie na specjalistę ds. logistyki i zakupów nadal jest aktualne, czy w dziale logistyki jest aż tak ciężko, że nie ma chętnych, może coś nie tak z kierownikiem logistyki, a może płace zbyt niskie, ? ... jaka jest sytuacja w logistyce, może ktoś coś napisze ?

   
Pracownik

Co się dzieje w tej firmie to aż strach mówić! Zarobki straszne. Gdyby nie nadgodziny, obecnie panujące na wszystkich działach, to większość wypłat była by średnio 2300 na rękę -z premiami !!! Aaaa co najważniejsze, będzie wyżygana podwyżka od maja, 1 zł brutto. Czyli podwyżka inflacyjna która należała się każdemu w tej pokręconej firmie od stycznia!! Kierownik przewodów itd.-porażka ! Najpierw wypier***** ludzi na inne działy a teraz nie ma kto robić!! Próbuje udowodnić OF7, jaki to on nie mądry! Ciągle narzeka na pracowników, że mało, że nie tak, że musi być tak jak on chce a że w rzeczywistości gów** z tego wychodzi to się to nie liczy. Ważny jest pomysł. A dla dyrektora najważniejsza jest Ukraina. Polacy się już nie liczą i naprawdę dobrzy pracownicy, co niektórzy.

   
Lukasz

U.Pracy w Kłodzku dodał ofertę na pracownik produkcji, monter, kontroler jakości, czasami pojawia się oferta na logistyka - miejsce Jaszkowa Dolna. Potrzebują aż 20 miejsc. Wynagrodzenie podstawa 2100 zł. Ogłaszają się non stop. Nie ma się co dziwić że ludzie wolą iść do pobliskich Czech gdzie w przeliczeniu na rękę wypłata jest od 2500 zł w górę.

   
Maras

Mam pytanie dlaczego ciągle pojawiają się u Was ogłoszenia na kierowników, co kilka miesięcy. Taka rotacja czy o co chodzi?

   
Dilbert
@Maras 16.03.2018 15:43

Ojciec dyrektor nie moze zrekrutowac kierownika Dzialu Montazu. A Tokutaro Suzuki nie chce przyjsc, bo by nie dal rady Byc moze stanowisko jest przewidziane do 12 miesiecznej rotacji...

   
Malkolm

Czytam opinie nt Kayser i jednego nie mogę zrozumieć. Ludzie nie wiedzą za jaką płacę decydują się pracować zanim zaczną ? Ja pytam o to na wstępie. Oczywiście o płacę netto . Nie pasuje to dziękuję i wychodzę.

   
Pracownik

Kobieto!!najpierw idź do szkoły i naucz się ortografi a później pisz.ŻENADA!!Nie wiem ile masz lat ale mózgu to Ty napewno nie masz.Ciesz się ze wypowiedzenia nie dostałas tylko przeniesienie.A jak nie pasuje to won do Biedronki!!

   
Pracownik
@Jan Miodek 06.03.2018 21:07

Zdanie zaczyna się od dużej litery:)

   
spoko ziomek

Pozdrawiam ziomeczka z którym pisałem na omegle, dobry gościu jest i pokazał mi bardzo ważne rzeczy jeśli chodzi o zakład

   
zwolniłam się i nie żałuję

Jak od teraz będzie : - obiecywana od dawna podwyżka dla wielu działów - być może dopiero w kwietniu lub na....późną wiosnę.. - wysokość podwyżki - szalone z uśmiechem zarządcy pewnie ok 1 zł (netto czy brutto=śmiech:) i nie śmiać sie tak walczył z niemcami o to że się spocił... - ale niestety na podwyżkę trzeba zarobić czyli zabrać pracownikom możliwość rozliczenia pracy gdy trwają inne prace (przezbrojenia naprawy itp) wtedy wydajność spada o kilkanaście lub kilkadziesiąt procent...a kasa zostaje w firmie...- pomysł krawatów i prezesa pewnie wspólny - co o czym prezes zapomniał na amen -SYSTEM PREMIOWANIA -to nigdy się nie wydarzy - tyle było o tym mowy i nic i (nie) będzie zaufajcie.. - żadna linia i dział nie otrzyma większych pieniędzy -proste firma podobnież się rozwija i musi mieć pieniążki na nową halę imaszynki...na to zawsze będą fundusze... - brak kierownika dla nowej hali od kilku miesięcy - to bardzo proste rozwiązanie wielu problemów - ciemnota niech tylko produkuje i nie krzyczy o swoje przywileje a w biurach i tak nic nie zrobią bez kierownika bo nic nie mają do gadania - to jest śmiech - nie ma kierownika biznesu to się go szuka pani w kadrach a nie żre sałtki i pluje na ludzi jak przyjdą z wypowiedzeniem - odrobine kultury kobieto miej...córka nie lepsza ale z nią się nie gada. Mówmy w końcu jak jest... - obietnica za obietnicą dyrekcji i kadr i nic z tych kwestii nie jest realizowane dla pracowników - liczy się tylko firma nie człowiek czyli maszyny i ilości a temat większych wynagrodzeń jest pomijany - kadrowa trzyma jakieś dziecko w swoim biurze - pytamy pana prezesa czy to jest zgodne z przepisami BHP i firmy ? czy my też możemy przywieźć swoje dzieci? co to ma być pan zapyta swojej pracowniczki. -a po kilkunastu latach pracy uderzyć w pracownika obniżeniem pensji o kilkanaście procent to się nadaje do sądu pracy - to są nasze emerytury zwolnienie to jedyne wyjście z tej firmy - jest wiele innych może nie ma super warunków ale takiego czegoś jak okradanie pracownika w białych rękawicach też nie. - ukraina za polaka taki teraz standard jest i będzie ich coraz więcej są tańsi- szatnie na zewnątrz budynku nie ogrzewane (zepsute wielokrotnie) to też brak bhp - na audycie ma wszystko być idealnie i uśmiechy jak tylko te adytory wyjadą to się zaczyna bajzel jak zwykle i nic nie obowiązuje - pan elegancycki z kontenerów co wszystko wie i wszędzie był wielokrotnie powtarza że gdyby on tu był dyrektorem to byłoby lepiej - ciekawe co na to ten co często go nie widać co już nie wychodzi do ludzi bo nie warto - panie prezes - młode idzie a ambitne są - starają się ludzie trzymać nerwy na wodzy ale ile można... a z drugiej strony nie oszukujmy się wiemy dobrze jak jest - w Kłodzku mają związki zawodowe a u nas jak zwykle wiele krzyku wszystkich co głośniejszych i nic więcej się nie dzieje...brygadzistki tez wiele opowiadają jak walczą i nic ...więc nie wierzcie w te gadanie - każdy audyt firma przejdzie - jest tak załatwione żeby było dobrze na górze a na dole mamy myśleć że firmie się krzywda dzieje i mamy ratować - bzdura. - produkujemy podobno najwięcej od lat a zarządca mówi że idą spadki - bzdura poczytajcie auto światy inne gazetki ile aut się produkuje - to po co firma musi budowac hale skoro idzie bieda? komu ten prezes chce coś wcisnać - człeku co ty dzieci masz na hali? sam pogrążysz firmę i jeszcze pytanie co to za farsa z audytem audi? wybrali tych co dobrze mówią a nie jak jest to raz i mąż zaufania - kto tą osobę wybrał? kiedy ponowne wybory? jak car rosji będzie ten starszy agent kadrowej dożywotnio? uważajcie na nią.... bo w zaufaniu donosze że.... jak dobrze że już daleko stąd wielu z nas....pozdrawiam tych co już mają spokojną pracę i lepiej płatną...mniej nerwów i lepsze emerytury

   
Trolica
@zwolniłam się i nie żałuję 16.02.2018 11:44

Pani asystentko Aniu, dziękujemy za podpowiedzi i powodzenia na nowej drodze życia!

   
Stu

W firmie panuje totalny wyzysk pracowników który jest w ogóle nie adekwatny do zarobków,nie wspominając chociażby o szacunku dla ludzi. Brygadzistki oczywiście mile tylko gdy pracownik będzie pracował w soboty lub brał nadgodziny a nie każdy może sobie na to pozwolić bo poza pracą ma też swoje życie prywatne. -brak szkoleń -słabe zarobki -z dnia na dzień coraz większe wymagania bez jakiegokolwiek docenienia -odpowiedzialność za pracowników z Ukrainy, większość z nich nie jest w stanie się porozumieć z brygadzistka a za wszystkie braki, ilości, problemy musi odpowiadać pracownik z Polski -częste awarie maszyn, nie są brane pod uwagę przy nie wyrobionej normie -brygadzistki wolą więcej uwagi poświęcac na plotkach w stołówce niż rozwiązaniem problemów na linii Oczywiście na szkoleniu bhp pada mnóstwo zapewnień jak to jest cudowna firma, a cała prawda wychodzi po zaledwie jednym przepracowanym dniu pod bacznym okiem Pana kierownika ze stoperem. Brak słów..

   
Pracuś
@Autor 24.01.2018 09:10

Jeszcze dobrze że macie te związki zawodowe bo w Batorowie grożono zwolnieniami za ich założenie ..

   
Jakubik

Uwaga na lewe komentarze pisane przez dział personalny kayser, np.: "Twojego komentarza wynika, że warto w kayser automotiwe systems starać się i zaangażowaniem wypełniać swoje obowiązki" Ściema na odległość. Przestrzegam przed firma jak i bałaganem tam panującym.

   
Marta

@Grzegorz, jeżeli dostaniesz zaproszenie do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym na wybrane przez Ciebie stanowisko w kayser automotiwe systems , to proszę Cię o napisanie kilku słów na temat tego z ilu etapów się składał oraz jakie pytania zostały Ci zadane na rozmowie kwalifikacyjnej.

   
Marta

@KAjtek19s, polecasz rozpoczęcie współpracy z kayser automotiwe systems. Piszesz o comiesięcznych premiach. Jakie warunki trzeba spełniać, żeby otrzymywać je regularnie? Czy możliwe są również podwyżki? Możesz napisać w kilku słowach, jaką funkcję pełnisz w tej firmie i jaka atmosfera występuje na co dzień w miejscu pracy? Z treścią Twojej wypowiedzi chętnie zapoznają się osoby, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w kayser automotiwe systems.

   
Marta

@Autor, jak Twoim zdaniem powstanie związków zawodowych w kayser automotiwe systems wpłynęło na organizację pracy w tej firmie? Mógłbyś rozwinąć swój komentarz? Jak działa ten związek? Inni użytkownicy forum, którzy wchodzą na to forum celem pozyskania aktualnych informacji dotyczących aktualnej sytuacji w firmie chętnie zapoznają się z Twoją wypowiedzią.

   
KAjtek19s
@Marta 24.01.2018 21:31

FIRMA JEST BARDZO DOBRA LECĄ PREMIE CO MIECHA POLECAM !!!

   
Marta

@JEST SUPER, z Twojego komentarza wynika, że warto w kayser automotiwe systems starać się i zaangażowaniem wypełniać swoje obowiązki. Czy oprócz możliwości podniesienia kwalifikacji i awansu, o którym wspomniałeś, pracodawca ten jeszcze w jakiś sposób docenia swoich pracowników, np. przez jakieś benefity lub dofinansowania?

   
Lukasz

21 stycznia giełda pracy do Kayser (miejscowość Jaszkowa) - jak podaje Powiatowy Urzad Pracy w Kłodzku.

   
Marta

@JEST SUPER, kilkanaście lat przepracowanych przez Ciebie w kayser automotiwe systems to chyba znak, że ta firma spełnia Twoje wymagania. Masz bardzo duże doświadczenie z tym pracodawcą. Czy przez ten czas zmieniałeś stanowiska w obrębie struktur firmy, a może awansowałeś? Ze względu na Twoją wiedzę wynikającą ze stażu w kayser, prosiłabym Cię o wypowiedź na temat możliwości podnoszenia kwalifikacji przez pracowników i awansów. Jak to wygląda w tej firmie?

   
JEST SUPER
@Marta 05.12.2017 22:41

Owszem jeśli pracownik się stara i widać że chce, jest możliwość w firmie podnosić swoje kwalifikacje i awansować. Nie jest lekko ale da się.

   
Tomek

Firma jest straszna - jest straszny wyzysk - nie wiem dlaczego firma jest tak ukierunkowana ... Ja bardzo chciałbym zarobić a firma to mi uniemożliwi , niby jest to międzynarowowa firma ktróa robi części dla wielu marek , z nimieckim kapitałem , ale wyzysk daje się we znaki . Kierowicy produkcji poruszają się ze stoperami i tylko patrzą gdzie uciąć czas . To jest naprawdę przykre ... Dlatego moja prośba do kierownictwa zakładu - otwórzcie oczy na ludzi którzy zarabjają na Wasze pensje ...

   
Podły
@Mieczysław 27.10.2017 12:14

W Kłodzku dopiero jest bajzel . Nie polecam serio

   
JEST SUPER

Praca w różnych firmach dała mi prawo ocenić pracę w firmie KAYSER w której pracuję lat kilkanaście, na porównanie co do warunków jakie tutaj panują: -pracownicy: no cóż wymagania duże, starania małe. - kadra zarządzająca: różnie to bywa, bywali tacy co mieli wszystko w "pompie" bo zahaczyli się tylko na krótko, ale stara kadra stara się aby pracownicy byli zadowoleni i firma prosperowała sprawnie. - zarobki: obliczane rzetelnie i wypłacane na czas, do tego nagrody za pomysły racjonalizatorskie, socjalne na wczasy pod gruszą, socjalne świąteczne, paczki na święta i różnego rodzaju premie. - dyrektor: człowiek tak często oczerniany a tak na prawdę w różnych ciężkich sytuacjach okazywał się człowiekiem wrażliwym i ludzkim służącym pomocą. Wystarczy tylko uczciwie porozmawiać. - ogólnie pracując lat tyle ile pracuję jestem w stanie powiedzieć że mam zamiar tutaj doczekać emerytury bo jest ogólnie fajnie, problemy jak w każdej firmie.

   
Marta

kayser automotiwe systems posiada filie na całym świecie, np. na Węgrzech, Niemczech i Hiszpanii. W związku z tym mam pytanie. Czy istnieje możliwość awansu do zagranicznego oddziału tej firmy? Jeżeli tak, to moglibyście opisać, bazując na swoim doświadczeniu w tej firmie, drogę do takiego międzynarodowego awansu?

   
Lukasz

Kayser non stop się ogłasza w lokalnej prasie i na stronie U. Pracy. Ludzie zmądrzeli olali te firmy w powiecie kłodzkim i uciekają do Czech.

   
Antonina

Chciałabym jeszcze spytać, jakich pieniędzy można się spodziewać jako Specjalista?

   

Zostaw opinię o kayser automotiwe systems - Batorowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kayser automotiwe systems