Grupa Makarony Polskie S.A.

Rzeszów

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 367 ocen.

Opinie o Grupa Makarony Polskie S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Makarony Polskie S.A.

Probiszcz

(usunięte przez administratora) jakich wiele w rzeszowie. Szukaja frajerow co beda tyrac za jakies marne grosze. Stanowczo odradzam. Kierownictwo bardzo wulgarne.

lwica
@Probiszcz 07.12.2017 23:26
(usunięte przez administratora) jakich wiele w rzeszowie. Szukaja frajerow co beda tyrac za jakies marne grosze. Stanowczo odra...

Przykład idzie z samej góry, Od dyrekcji

Pracownik agencji

Bylam tam raz i więcej do pracy tam nie pójdę. Warunki pracy bardzo ciężkie, a kierownictwo bardzo wulgarne.

Hanna

Czytaliście wywiad zamieszczony na portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,823462,wywiad-aleksandra-trzcinska W rozmowie poruszane są między innymi takie tematy, jak proces rekrutacyjny.

Pracownik
@Hanna 04.04.2017 10:57
Czytaliście wywiad zamieszczony na portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,823462,wywiad-aleksandra-trzcinska W r...

Ten wywiad to jakieś brednie wyssane z palca!! Pracuję w tej firmie juz 7 lat. Zapraszamy Panią dyrektor na jeden dzień na produkcję do pakowania makaronu.. na nocke. Zobaczy jak wyglada robota.

Misia

Te opinie są jakieś wręcz okropne. Pracuje tam od miesiaca, a jak przelicze ile zarobie to sama dopytuje o prace . Jestem na ostatnim roku magisterki dziennej , a tutaj mogę wybierac jaka zmiana mi pasuje i kiedy. Jest 11, 12 za godz w agencji Team work. Czy to nie dobra kasa dla studenta? O samej pracy. Nie jest lekka, rzadko kiedy usiądzie= bolą nogi i plecy, ale z czasem jest lepiej. Faktycznie znajda sie takie co mysla ze są kierowniczkami, ale ogólnie ekipa okej . Co wy byscie chcieli w fabryce, wszystkie mają do siebie to ze wyzysk . Bywają gorsze miejsca :) np : wykładanie towaru w l.eclerc , czy praca w szmateksie Tania Odzież

studentka
@Misia 30.03.2017 00:56
Te opinie są jakieś wręcz okropne. Pracuje tam od miesiaca, a jak przelicze ile zarobie to sama dopytuje o prace . Jestem na os...

Zauważ, że teraz płaca minimalna wzrosła. Ty zarabiasz 11,12/h, a ja jeszcze kilka miesięcy temu robiłam tam najpierw za 6 zł, potem przez chwilę za 7... więc tak, za robotę gdzie nie usiądziesz sobie przez 8h ani razu to jest WYZYSK.

Ggh
@studentka 03.04.2017 11:48
Zauważ, że teraz płaca minimalna wzrosła. Ty zarabiasz 11,12/h, a ja jeszcze kilka miesięcy temu robiłam tam najpierw za 6 zł,...

Zgadzam się, to jest wyzysk w biały dzień!!

waldek

Hej, pakowacze to także faceci czy same panie . Szukam właśnie zajęcia nawet na krótką chwile a widze że szukają przez agencje.Dzięki za odpowiedź.

studentka

Jako studentka pracowałam tam dorywczo, w sumie kilkanaście dni. Praca przy pakowaniu makaronu bardzo monotonna, ale idzie się przyzwyczaić. Najgorzej jak trafił się dzień sprzątania- czyszczenie maszyn z zaschniętego i zgniłego makaronu-nie polecam. To, co było najgorsze to kobiety z jednej brygady, nie pamiętam numeru, ale to jedyna grupa która ma panią kierownik. Kierowniczka- istna zołza! Dwie młode dziewczyny zatrudnione tam na stałe- jeszcze gorsze! To nic, że pracujesz dopiero drugi, czy trzeci dzień, nie masz wprawy i jesteś zestresowany- będą stały nad tobą i wrzeszczały... Za to w innych brygadach bardzo sympatyczni i pomocni ludzie, panowie kierownicy mili i na luzie. Pieniądze marne, więc dla studentów OK, ale żeby pracować tam na stałe, albo nie daj Boże trafić do brygady z kierowniczką... Masakra.

Aleksandra
@studentka 07.02.2017 20:35
Jako studentka pracowałam tam dorywczo, w sumie kilkanaście dni. Praca przy pakowaniu makaronu bardzo monotonna, ale idzie się...

W tej firmie wykorzystuje się właśnie takich ludzi do najgorszych prac, są to ludzie z agencji pracy albo osoby starsze. Współczuję.

aaagnes001

Witam , dzwoniła do mnie dzisiaj pani z agencji Tem Work i zaproponowała mi podjęcie pracy w Makaronach w Rzeszowie już od jutra przy Lini produkcyjnej. Mam pytanie kto tam pracował i powie mi jak to wszystko wygląda , bo czytając obecne opinie to nie są one dobre ..

Barabasz
@aaagnes001 11.01.2017 15:47
Witam , dzwoniła do mnie dzisiaj pani z agencji Tem Work i zaproponowała mi podjęcie pracy w Makaronach w Rzeszowie już od jut...

Za taka stawkę jaką tam płacą to szkoda Twojego zdrowia. Lepiej już jest na kasie w jakims markecie.

Makaronowadziewczynka

Przestańcie narzekać, pracuje tam rok czasu, świat się nie wali, ludzie są w porządku, kierownictwo również dla kogoś kto chce pracować to praca jak każda inna, tym co chcieliby dostać wypłatę za darmo nie pomogę :)

były pracownik

Serdecznie nie polecam pracy w Makaronach Polskich w Rzeszowie. Praca w ogromnym hałasie, w wysokiej temperaturze pod presją ciągłego obserwowania przez kamery. W pierwszy dzień pracy usłyszałam, że w ciągu 8h ciężkiej pracy przysługuję mi jedynie 15 minut przerwy, a każde wyjście do toalety czy zatrzymanie się na chwilę aby napić się wody może skutkować potrąceniem z pensji. Praca wyglądała na początkowym układaniu makaronów w kartonach, przez kolejne 7h czyściłam maszyny pracując na leżąco. A skoro mowa była o pensji to w porównaniu do wysiłku i nerwów jakich to miejsce wymaga zarobki są śmieszne. Jest to nieco ponad 6 zł/h do tego potrącane jest oczywiście za jednorazowe czepki ochronne i za koszulkę, którą nawiasem mówiąc miałam otrzymać za darmo (tak zostałam poinformowana przez agencje pracy). Jedynie co zasługuję na pochwałę to ludzie tam pracujący, są niesamowicie sympatyczni, pomocni i naprawdę aż jest mi szkoda, że tak cudowni i pracowici ludzie są w taki sposób wykorzystywani.

były
@były pracownik 26.10.2016 20:15
Serdecznie nie polecam pracy w Makaronach Polskich w Rzeszowie. Praca w ogromnym hałasie, w wysokiej temperaturze pod presją ci...

serdecznie cię zapewniam że tam nie ma miłych ludzi ,życzliwych i pomagających bezinteresownie . tam pracują same h..e , pi..dy i donosiciele

Konsument ze stolicy

To ja mam takie pytanie, dotyczące procesów produkcyjnych. Czy zdarzyło się w tej firmie, żeby produkowano makaron z jakiejś zleżałej, starej lub zawilgoconej mąki? Lub wręcz podpleśniałej? Pytam bo ze dwa do trzech tygodni temu kupiłem w Biedronce makaron Vitalia falbanki wyprodukowany w tymże konkretnym zakładzie (seria/partia 16.09.2019/01P/1/001 L.260.16/R151/ ) . Po rozpakowaniu zasadniczo żadnych wątpliwości nie wzbudzał, wizualnie tak jak zawsze, a że skrajnie wysuszony to i żadnego zapachu nie wydziela, a takiego "surowego" nigdy nie próbowałem nawet smakować @:-). Jednak już podczas gotowania zacząłem czuć dość wyraźną woń pleśni w kuchni (na początku myślałem, że może z rury odpływowej od zlewu bo czasem tak potrafi zajechać szczególnie jak się wrzątku wyleje), ale jak zacząłem jeść z zupą to już się wszystko wydało @:-) Bo od razu po smaku można było wyczuć, że jest jakiś trefny... chociaż dał się zjeść. Na ogół gotuję całą lub prawie całą paczkę (750 g) tak żeby nie gotować dzień po dniu po trochu, ale żeby starczyło na jakieś dwa, trzy dni (poza robotą to i wody szkoda i soli za każdym razem po trochu przyrządzać). To co zostało niewykorzystane od razu poszło w metalowym garnku z pokrywką do lodówki (jak zawsze). No i dopiero następnego dnia jak znowu obiadek sobie szykuję i zupkę pomidorową odgrzewam to już niestety nie dałem rady tego przełknąć bo mimo żadnych widocznych zmian w wyglądzie to już smak był tak ohydny jakby żywą pleśń jadł!! Zastanawiam się czy nie napisać bezpośrednio do centrali firmy ze skargą (może to do kontroli ich zmobilizuje), a że jeszcze mi nieco na dnie torby zostało suchego (bo się cała paczka do gara nie zmieściła) to może również skontaktuję się z SANEPIDEM czy jakąś instytucją, która się zajmuje z urzędu kontrolą jakości żywności (zawsze mogą ten susz przebadać i stwierdzić laboratoryjnie jakiego swiństwa tam dodano). PS A do tej pani co to dostała wkładkę z kluczem do śrub to mam przesłanie, że potencjalnie zrobiła dobry interes na tym makaronie bo przy jego cenie to ma kilkukrotne przebicie na tym kluczu @:-) @:-) Jak się w domu nie przyda to zawsze można spróbować opylić jakimś handlarzom żelastwem na bazarze.

były
@Konsument ze stolicy 25.10.2016 07:32
To ja mam takie pytanie, dotyczące procesów produkcyjnych. Czy zdarzyło się w tej firmie, żeby produkowano makaron z jakiejś z...

zgłoś od razu do sanepidu

Jacek

A szeregowy pracownik? Dyro sobie może mieć wiadomo ale ile wynosi wypłata na jeden miesiąc tutaj?

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Tak dyro ma niezłą wyplate.

burak

Za nasze socjalne bawi sie dzisiaj biuro w Paryżu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były

Socjal został w całości zlikwidowany.

anonim

(usunięte przez administratora)

Proboszcz

Zależy jakie masz oczekiwania, jak chcesz się orobić i mało zarobić to napewno Cię wezmą. Takich tam przyjmują z otwartymi rękami.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

No niestety tego w tej firmie brakuje. Ludzie na produkcji pracuja na 3 zmiany cały tydzien. A wypłata za to jest żałosna i śmieszna.

kratka

Obecnie szukają pracownika na stanowisko młodszego specjalistę ds kadr i plac, może ktoś coś więcej napisać ? Jakie zarobki, jaka atmosfera ? Moja wdzięczność będzie nieoceniona.

murzyn

W tej waszej firmie to tylko jeszcze nas..ć i będzie pasowało do pracujących tam ludzi u goś.. i i całej reszty pajacy z innych brygad

Pracownik
@murzyn 14.09.2016 10:12
W tej waszej firmie to tylko jeszcze nas..ć i będzie pasowało do pracujących tam ludzi u goś.. i i całej reszty pajacy z innyc...

BRAWO TY! POPIERAM

KS. Tomasz
@Pracownik 14.09.2016 11:49
BRAWO TY! POPIERAM

W tym zakladzie pracuja hapacze co beda pracowac za marne grosze. Jak ktos niewie co to sa hapacze polecam filmik na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pt, "hapacze w uk". Pozdro dla barabasza

Byly pr

Takie marne grosze co oni tam płacą, to ja już wolę leżeć do góry wackiem na mojej kanapie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Życzliwa

Daj sobie spokój z tym stanowiskiem, ten dyrektor jest bardzo hamski i wulgarny. Szkoda twojego zdrowia.

Małgosia

Praca przy taśmie produkcyjnej to jest najgorsza praca w tej firmie, musisz pracować tak szybko jak maszyna. A w dodatku pieniądze są najgorsze na tym stanowisku. Już sprzątaczki mają lepiej.

Anna

A jak wygląda praca na taśmie produkcyjnej? Idę w czwartek, praca dorywcza na miesiąc, więc mam nadzieję, że dam radę. Chodzi mi o to, czego dokładnie będą ode mnie oczekiwali

Hwdp konfidentom

Firma dalej szuka operatorów niewolników.. kto chętny.. ??? Gwarancja niskich pieniędzy i uszczerbek na zdrowiu!

KrisLis
@Hwdp konfidentom 30.08.2016 00:05
Firma dalej szuka operatorów niewolników.. kto chętny.. ??? Gwarancja niskich pieniędzy i uszczerbek na zdrowiu!...

Zawsze możesz wystąpić o zadość uczynienie za uszczerbek na zdrowiu :D poczytaj: http://aeger.pl/wysokosc-zadoscuczynienia-uszczerbek-zdrowiu/ ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

BylyAa

No niestety ta firma nie oferuje tak wysokich zarobkow. Jako operator zarobisz na reke ok. 1500 zl. Praca w systemie ciaglym, nocki, soboty i swieta. Maszyny maja tam bardzo awaryjne, atmosfera w pracy kiepska, kierownictwo nastawione tylko na pelny wyzysk pracownika. A wiec szukaj gdzie indziej, szkoda twojego zdrowia i nerwow.

FRED

Chłopie weź nawet nie myśl o takich pieniądzach, tam potrzebują cichych i głupich a i tak na takie pieniądze to są biura nastawione, choć nie wiem czy wszystkie działy, tak że omijaj tą firmę z daleka....

anonim

(usunięte przez administratora)

Mariollla

Panie dyrektorze weź przestan zachwalac ta firme bo mi się zygac chce..

anonim

(usunięte przez administratora)

KS. Tomasz

Jak sie pojawiaja caly czas oferty pracy tz ze robota jest h.ujowa i ludzie dlugo nie wytrzymuja i stamtad uciekaja. O czym swiadcza opinie wstecz..

Krystyna

Kupiłam ostatnio w biedronce makaron robiony przez makarony polskie. Otwieram paczke, wsypuje makaron do gara, a tu brzdęk... klucz płaski 13. Jak oni to robia, że metal znalazł się w żywności. Dział kontroli jakości porażka!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Bruby opòj

Jest też papierkowa praca, sprzatanie śmieci na magazynie.

Marek

Pracowałem w tej firmie. Praca na produkcji ciężka i monotonna. Nazwał bym to współczesnym obozem pracy. Pieniądze bardzo marne. Nie polecam pracy w tej firmie.

Rak16

Praca na produkcji jest ciężka i trzeba ostro zapieprzać, a wynagrodzenie do niej całkowicie jest niewspółmierne. Jak dla mnie to jest to totalny wyzysk osób, które pracują tam jako tania siła robocza.

Czak
@Rak16 11.07.2016 14:46
Praca na produkcji jest ciężka i trzeba ostro zapieprzać, a wynagrodzenie do niej całkowicie jest niewspółmierne. Jak dla mnie...

Na produkcji jest teraz fajnie, zaduch i temperatura tropikalna... pot po jajkach lub makreli splywa az milo :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik102

Moge sie zalozyc ze to jakis dyrektor z firmy pisal ten komentarz.. bo kto inny by tak zachwalal to dziadostwo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Waldemar

Jezeli chodzi o prace za biurkiem to nie jest tak zle, nic nie robisz pijesz kawe jesz paczki i to wszystko. Jedynym twoim obowiazkiem jest zeby rani wstac i tam pojsc.

anonim

(usunięte przez administratora)

Glupia goska

Bez znajomosci zawsze zaczyna sie od samego dolu i za najnizsza krajowa..ale w makaronach nie polecam robienia kariery, bo co najwyzej to sie dorobisz garba.. nic wiecej.

Garbus

A ten dyro z rzeszowa to sie tak wypasl na tym makaronie? Hehe

Radna

Dobrze, ze ma wejsc ta ustawa ze minimum na godzine 12 zl beda placic.

Stazystka

witam.chcialam zapytac jak wyglada praca przy produkcji malaronow?zaczynam staz od wtorku i chcialam sie cos wiecej dowiedziec.Jak tam traktuja ludzi i w ogole.Dzieki

Pracownik
@Stazystka 13.03.2016 15:38
witam.chcialam zapytac jak wyglada praca przy produkcji malaronow?zaczynam staz od wtorku i chcialam sie cos wiecej dowiedziec....

I jak tam po cudownym stazu za marne grosze! Garba juz masz i rece wiszą po samą ziemie!?hahaha

Jony

To ta firma jeszcze istnieje???

Big ben

:-nasz kierowniczyna z kolbuszowej fur... , ost 10palet mp pracownicy przeklejali az 3razy , bo za kazdym razem zle naklejki pajac zrobil , a biedne dziewczyny z agencji odnosza kartony jakby faceta tam niemozna bylo postawic . Planu nadal niepotrafia ulozyc , niech sie tym prezes zainteresuje tym cykiem z kolbuszowej :-Dna sp jest tyle odrzutow ze mozna w nich plywac , ost ruszyli dl na wekend i zapelnili cala tlocznie luzem bo tak plulo hahaha

Dzwony jaronimo

TA FIRMA TO PORAZKA, PRACOWNIKOW TRAKTUJA JAK NIEWOLNIKOW, PIENIADZE TO JAKIES OCHLAPY! Nie Polecam

były grzybiarz

hehheh

Były mech.

Nie polecam pracy jako elektromechanik, maszyny są tam wloskiej produkcji, bardzo awaryjne, awaria goni awarie, a kierownik mechanikow bardzo wulgarny. Umowa jest smieciowa, duza czesc wyplaty stanowi premia uznianiowa ktorej sie nie dostaje, jakas porazka i katastrofa!

Pracowniik

Zgadzam się w pełni z panem inspektorem erektorem, masz Pan racje, ten gadzet to porażka!nareszcie ktoś się odważył napisać prawdziwą opinię o tym buraku.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Droga Maniu na kwartał zarobisz 2 tysie, tj. 3 miesiące!! Zapisz sie do szkoly jak niewiesz co to kwartał.

Ph

Tam 2000 zl netto zarobisz ale na kwartal :-)

Tryton

Kiepska czyli jaka ? :) Dla jednych to 2000zł netto dla innych 3000zł netto :)

Ph

Kaska kiepska, ale zawsze mozna cos na paliwku dorobic :-)

Tryton

Dołączam się do pytania. Jak wyglądają warunki pracy dla PH w tej firmie. Widzę że szukają ludzi na kilka województw. Tera nasuwa się pytanie czy to efekt tylko jednej gwiadzki :) czy może następuje jakaś restrukturyzacja. Będę wdzięczny za odpowiedź.

szafa

Mam pytanko, czy może ktoś wystawić wiarygodną opinię na temat pracy przedstawiciela handlowego? umowa,zarobki, czas pracy itp.

Byly

Jak tez sie spelnilem w tej firmie, po kilku latach pracy tam mam garba I jestem przygluchawy, praca ciezka i duzy chalas.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Ha ha ha , smiac mi sie chce jak czytam talkie opinie, o czym tu jest mowa, jakie spelnienie, chyba takie zeby sie orobic za marne grosze... takie spelnienie.

Zostaw opinię o Grupa Makarony Polskie S.A. - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Makarony Polskie S.A.