Pracomania

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 425 ocen.

Opinie o Pracomania

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracomania

Roj

godni polecenia więc polecam jak ktos nie zna jezyka a szuka pracy u Niemców to jeden z lepszych pośredników bo naprawdę ma dużo ofert pracy

niki
@Fantom 46 08.06.2017 02:43
To chyba żart. Pan Fulara sam wpisuje posty.

tez tak mysle

anonymous
@Roj 11.02.2017 00:15
godni polecenia więc polecam jak ktos nie zna jezyka a szuka pracy u Niemców to jeden z lepszych pośredników bo naprawdę ma duż...

pan fulara oszukuje i to bezczelnie to co jest w ogloszeniach to sciema !!! nie te pieniadze ogolnie WIELKIE KŁAMSTWO

iga

Toche klamia nie jest tak jak pisza i mowia sciema

olego
@iga 16.11.2017 14:02
Toche klamia nie jest tak jak pisza i mowia sciema

dokladnie co innego pisza a rzeczywistosc jest inna nawet sami sobie stzrelaja w piety pisza ze 11 lat sa na rynku gdzie indziej 10

Polak

Agencja jest 11 lat na rynku i caly czas działają. Ich biuro znajduje się w centrum Warszawy. Wysylaja mnustwo osób bez jezyka do Niemiec. Co chwila są nowe ogłoszenia w internecie na wyjazdy głównie magazyny i produkcja.

zumba
@FANTOM 46 31.10.2017 07:35
Ten zbój ma nawet układ z adminem. UWAGA NIE PRACUJCIE W TEJ FIRMIE "PRACOMANIA" Zostaniecie oszukani w 100%...

ja uważam że wszystko jest ok

gta
@Polak 30.10.2017 10:50
Agencja jest 11 lat na rynku i caly czas działają. Ich biuro znajduje się w centrum Warszawy. Wysylaja mnustwo osób bez jezyka...

też już byłem kiedyś wysłany przez tą fimrę do Niemiec

FANTOM 46

Nazywam sie Norbert Sławczyński używam nicku Fantom46 i kilku innych, aby szkalowac firme pracomania za to ze niemiecki pracodawca wywalil mnie cztery miesiace temu z pracy. W Niemczech bylem dwa dni ale wielki spisek miedzynarodowy (a moze i kosmici w tym maczali palce) i po 2 dniach mnie zwolnili twierdzac ze jestem psycholem i nie nasaje sie do pracy. Od tego czasu raz na jakis czas (zazwyczaj gdy jest gorsza pogoda) uaktywniam sie i głosy każą mi pisać na tym forum.

anonymous

Norbercie, jeżeli ktoś Cię oszukał idź na policje ale daj innym korzystać z forum bez spamowania i umieszczania kilkadziesiąt razy tego samego wpisu

Fantom 46

Bardzo ładnie siebie opisałeś Panie Fulara . Twoją bronią jest tylko atak. Proszę natychmiast zlikwidować wpisy na mój temat. To co piszę zaraz nie będzie na forum. Proszę udowodnić , że zostałem zwolniony. Sam się zwolniłem . Jeszcze raz proszę usunąć te klamstwa i zająć się uczciwą pracą. Pozdrawiam serdecznie.

Wdzieczny Jurgen

Witam wszystkich zachwyconych ta firma!!! Musze szczerze polecic ta firme z racji tego, ze jest dlugo na rynku i tego, ze pomogla w najciezszych czasach PRL zorganizowac prace Polakom ktorzy byli w nieszczegolnie dobrym polozeniu finansowym i mieli malo kartek na cukier. Jeszcze jako Jurek wyjechalem do DE i odnalazlem tam swoje miejsce. Po przyjeciu obywatelstwa i zmiany imienia na Jurgen sciagnalem cala familie i kazdy jest zadowolony chodzac codziennie do Lidla i Penny okupujac sie w slodycze oraz inne artykuly spozywcze. Stac nas na wszystko. Kiedys Lukasz dzisiaj Lukas oraz Kazik dzisiaj Carsten sa cenionymi na rynku pracownikami niewykwalifikowanymi. Dziekuje i pozdrawiam, a tych co szkaluja Pana Jana pozdrawiam srodkowym palcem...

Irena

Co wybrać Rosmann w Kassel czy pakowanie artykułów reklamowych w (usunięte przez administratora) czy pakowanie sałatek koło Lipska?> pojawiły się trzy oferty bez języka i nie wiem gdzie jechać, co polecacie?

Kejt

Co sądzicie i pracomani.pl i Panu który to łatwi???

Obeznany
@Kejt 30.10.2017 07:44
Co sądzicie i pracomani.pl i Panu który to łatwi???

Agencja pośrednicząca jakich wiele. Ani lepsza ani gorsza od innych.ważniejsze gdzie cie do Niemiec wyślą bo tak naprawdę z pośrednikiem masz nie wiele do czynienia i istotne jest gdzie trafisz w Niemczech i co będziesz robił. Pracomania kieruje raczej głównie do duźych magazynów albo fabryk więc to poziom lepiej niż jakieś fermy lub rzeźnie.

Wdzieczny Jurgen

Bardzo dobra firma. Pracuje z nia juz ponad 30 lat i nabralem nawet uprawnien emerytalnych w DE. Przyjalem obywatelstwo i juz nie mam na imie Jurek tylko Jurgen. Dziekuje Panie Jerzy jest Pan dla mnie jak matka. Znaczy ojciec...

asa
@Wdzieczny Jurgen 24.10.2017 17:59
Bardzo dobra firma. Pracuje z nia juz ponad 30 lat i nabralem nawet uprawnien emerytalnych w DE. Przyjalem obywatelstwo i juz...

no to raus (usunięte przez administratora)

sebek

Kto jedzie do hamvurga 30.10

Patryk
@sebek 28.10.2017 20:28
Kto jedzie do hamvurga 30.10

Ja jadę

MTB

Prawie wszystko ok. Jestem na wyjeździe koło Erfurt w magazynie spożywczym. Dostałem już dwie wypłaty plus że na czas w pierwszym miesiącu 970 euro po potrąceniach za mieszkanie w drugim ciut więcej ale tyle mi obiecano na spotkaniu w Warszawie. Minus to dojazd ponad 20 kilometrów gdzie muszę się do benzyny dorzucać. Samo biuro w Warszawie oceniam dobrze :)

Doorororor
@MTB 23.10.2017 23:06
Prawie wszystko ok. Jestem na wyjeździe koło Erfurt w magazynie spożywczym. Dostałem już dwie wypłaty plus że na czas w pierwsz...

Czy jedzie ktoś 30.10.2017 do Kassel ??? :):):)

FANTOM 46
@MTB 23.10.2017 23:06
Prawie wszystko ok. Jestem na wyjeździe koło Erfurt w magazynie spożywczym. Dostałem już dwie wypłaty plus że na czas w pierwsz...

DNO FIRMA LUDZIE NIE CZYTAJCIE TYCH POZYTYWNYCH OPINII . A JAK NIE WIERZYCIE PROSZĘ JECHAĆ . BĘDZIECIE MIELI DOBRĄ ZABAWĘ ZA WŁASNE PIENIĄDZE.

Ks

Wszystko ok polecam

Beata Mazurska

Mogę z ręką na sercu polecić wyjazd za pośrednictwem pracomania.pl Byłam na zachodzie wielokrotnie z różnymi pośrednikami dlatego mam porównanie. Łatwy kontakt, wyjazdy bez języka i uczciwe stawianie sprawy od początku. Panie Jurku gratuluję jedenastu lat na rynku.

Robercik

Solidna firma! prawie cała moja rodzina już wyjeżdża do Niemiec za ich pośrednictwem! pierwszy był tato na opony potem brat do Kaufladu gdzie nadal pracuje a teraz ja jadę!

Dzik z Bochum

Świetna firma, zawsze pomogą, niezależnie od dnia i godziny (w sobotę wieczorem też). Wielkie dzięki

Alka

Jadę już drugi raz do rossmanna przez tą agencję. Dwa lata temu byłam w Kolonii i wszystko było ok, teraz jadę do Kassel. Pouczcie się tylko liczebników bo bez tego możecie sobie nie poradzić na miejscu :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Ewa

Dokładnie

Aleksandra

Zglosilam kandydature do czekoladek https://www.olx.pl/oferta/pakowanie-czekolad-bez-niemieckiego-kobiety-i-mezczyzni-od-23-10-CID4-IDmC1Li.html przez sms, pracownik firmy zadzwonil z numeru 509100180 z inna oferta dot. pracy w rossmanie. Na pytanie jaka to miejscowość pracownik odpowiedzial czy pani chce pracowac czy nie,nie tracmy czasu . Odpowiedzialam że nie, ponieważ nie byla to oferta do ktorej sie zglaszalam. Pracownik powiedzial to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie radzilabym jechac przez te biuro, widac po niskiej kulturze osobistej jakie prostactwo tam pracuje i co to za biuro, na pewno nie jest dobre. .

fsjsw9

fajnie że jest dużo ofert pracy bez języka i często organizują nowe wyjazdy, śledzę ich ogłoszenia i co chwila pojawiają się nowe oferty do Niemic bez języka

ZIOło

Spoko gość dla mnie był sympatyczny ale jak kumpel zadzwonił i troche zaczą marudzić że chce ale nie wie czy teraz to gość kazał mu wypier i nie tracić czasu. Pełna profeska ;)

qbik

Jedna z lepszych agencji wysyłająca pracowników do Niemiec a pisze to ze swego własnego doświadczenia. Byłem w zeszłym roku w Hamburgu na rozładunku kontenrów i gdy miałem zatarg z niemieckim pracodawcą pan Jerzy zadzwonił do niemieckiego szefa i załagodził całą sytuacje.Teraz pewnie pojade do Rosmanna ale dostałem od pana Jerzego jeszcze dwie inne oferty BEZ NIEMIECKIEGO ! jedna do Berlina do DHL a druga do Bawari do AUDI. co mi się podoba to konkretne i uczciwe podejście pana Jerzego że odrazu mówi jakie są plusy a jakie minusy danej oferty. Polecam i pozdrawiam!

Amen

Kto jedzie do rosmana,do jakich miast jedziecie do Koloni,do Kasel czy do Berlin?

Marta M

Jade pierwszy raz za granice i mam nadzieje ze bedzie ok. Sprawdzilam ich w rejestrze agencji zatrudnienia i dzialaja nieprzerwanie od jedenastu lat. Przeczytalam opinie na forum i wiekszosci neutralne albo pozytywne. Cztery gwiazdki na szesc to dobry wynik przy ponad tysiacu oceniajacych. Napisze jak dojade. Marta M.

Olenadro

ale schizy ludzie piszcie o agencji czy uczciwi czy oszuści a nie jakieś dywagacje. Wiadomo że za granicą nie masz już jakiś super kokosów i jak ktoś liczy na więcej niż tysiaka eurasów do ręki po odliczeniach nic nie umiejąc to jest marzycielem. Nie ma znaczenia czy holandia czy niemcy ponad tysiaka mają fachowcy a nie prości robole co przerzucają paczki w magazynie! Halo ! obudźcie się tu ziemia! Napiszcie co sądzicie o tym pośredniku

Sam34

@XYZZZ pier...lisz jak potłuczony, jak masz w HOLANDII 9.5 euro BRUTTO to na ręke zależy ile masz lat masz jakieś 6.7 do 7.5 Euro, za nocleg w cempingu płacisz jakieś 75 euro NA TYDZIEŃ wiec jak odejmiesz od tych swoich 300 euro 75 za wyro to zostaje ci 225 Euro razy 4 tygodnie i masz tyle co w Niemczech a nie wiecej!! wiem bo sam robiłem w Holandii i to była [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszna. a robota w szklarni to sto razy cięższa niż na magazynie przy komisjonerce!!

XYzzz

czy możecie podac zarobki, ile wyciaganie w pracy przez te agencje...? Ja wyzej napisalem ile mozna w holandii nie bedac fachowcem zarobić,moze ktos z was tez sie odwazy,obiecuje, ze wam nie zabiore...wczesniej ktoś pytal ale jak to polaczki ,kazdy sie boi jakby inni mieli mu zabrac a tu i tak jest pelna anonimowość

Artek

W Kolonii jest super koordynatorka Hajdi Niemka ale naprawdę super bardzo miła i konkretna babeczka byłem u niej w zeszłym roku pan Jerzy mnie tam wysłał. Polecam Rossmann Kolonia

Likus

Jade do Rossmanna do Kolonii już pracowałem przez pracomanie w Dortmundzie , i było ok,

bnbn

Witam, teraz jest wyjazd do Rossmanna 9.59 euro za godzinę gdzieś do Koloni ktoś jedzie?

nick

Ktoś jedzie na pakowanie kawy?

Anna

Witajcie, chciałabym wszystkich ostrzec przed tym "rzekomym" pośrednikiem pracy z racji tego, że brakuje mi kulturalnych utrzymanych w ryzach polskiego prawa przymiotników na jego określenie. Z zainteresowaniem będę śledzić dalsze poczynania tej osoby fizycznej bądź podmiotu prawnego jakim jest ta firma z racji tego, że osoba ta nie posiada żadnych podstaw wychowania w kulturze w kontakcie z innymi ludźmi. Jeżeli jest ktoś zainteresowany dlaczego tak uważam to proszę w odpowiedzi pozostawić adres e-mail. Art. 216 Znieważanie osoby Dz.U.2016.0.1137 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Maniek

Kto pracował w Bochum przy pakowaniu kawy?

Luigi

teraz wiem że do Berlina do kurierki biorą ludzi

Lenkalena

Witam. Czy ktoś jedzie do Bochum 16 października do pakowania kawy ? Ktoś pracował i może powiedzieć cos więcej na ten temat ?

Ninja

Oceniam agencje na bardzo dobrze a największe ich atuty to duża ilość ogłoszeń gdzie można zacząć pracę bez języka i od już. Nie trzeba czekać nawykazd ani nie robią testów niemieckiego. BRAWO wy ;)))

Ninja

Oceniam agencje na bardzo dobrze a największe ich atuty to duża ilość ogłoszeń gdzie można zacząć pracę bez języka i od już. Nie trzeba czekać nawykazd ani nie robią testów niemieckiego. BRAWO wy ;)))

BYKU

Raz dwa i mam robotę . Wielkie dzięki za pomoc

Eryk

Wchodzę na forum o pracomani bo chce się dowiedzieć czegoś o tej agencji a tu dyskusje czy w Angli lepiej czy w Niemczech. Panowie prosze o konkrety jak wyglądają kwatery w Hamburgu bo mam jechać na rozladunek kontenerów, po ile godzi dziennie jest robota, ile kontenerów trzeba zrobić na premie. Zaznaczam nie interesują mnie opinie wiejskich filozofów tylko osób kture tam mają robote.

Szczepan R.

@Beba napisz konkretnie. Podaj nazwy firm które zatrudniają pomocników bez niemieckiego gdzie zostanie ci po zapłacenia podatków i noclegu więcej niż 900 czy 1000 euro na czysto. Ja do tej pory nie znalazłem, a to robie u Niemców już pięć lat. Praca w Niemczech idzie w 99% przez niemieckie agencje tak zwane zajtarbajt i na wschodzie stawki są od 8.91 brutto to najniższa krajowa i za nocleg bierze niemiecki posrdednik jakies 200 euro jak masz farta to zaplacisz 150 euro. Na zachodzie jest zazwyczaj między 9.23 a 9.5 ale nocleg droższy jakieś 250 euro. Najwięcej płacą na Bawarii bo są dodatki tak zwane diety ale też więcej niż 11 brutto to nie wyjdzie a za mieszkanie skasuja Cię 300 euro lub więcej. Więc tą wyliczanka Kowalskiego Sie zgadza. I jak by na sprawę nie patrzeć więcej jak 1000 euro po mieszkaniu nie ma. Ale ja ty masz tyle firm co płacą lepiej to bądź kolega i podaj nazwy chociaż z 3 firm z numerami telefonu do nich to wszyscy będziemy ci wdzięczni.

Beba

Zuma ty tłuku nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie dooopcz ciulstw!!!! Policz sobie ile to masz 900 e w przeliczeniu na złotówki!!! Jest dużo firm w których do ręki masz po odciągnięciu wszystkiego 1200 e na miesiąc. Pośrednicy tylko żerują na zakwaterowaniu dla pracownika i itd. Zobacz sobie SUPERWIZJERA z tamtego tygodnia to się dowiesz jasności!! Ale jak ktoś był leniem w Polsce to za granicą fachowcem nie zostanie. Pozdrawiam wszystkich mądrych na obczyznie

Kowalski

Ostatnie oferty jakie z pracomania.pl bez jezyka znalazłem to pakowanie wędlin koło Heilbron, odlewnia aluminium Ingolstadt, produkcja plastikowych elementów do Audi w Bawrii, pakowanie kawy w kliku różnych miastach , sortownia dhl pod Berlinem, rozładunek kontenerów w Hamburgu, produkcja zabawek gdzieś koło Frankfurtu, produkcja kanapek i sałatek , magazyn z elektroniką, magazyn Rosmana, inwentaryzacja w Kauflandach to jest co udało mi się w necie znaleźć więc jest tego troche i wszystkie bez niemieckiego i bez doświadczenia. więc Mr. Nobady podaj namiar na inne agencje które mają pracę bez języka i bez fachu to chętnia porównam ich oferte i może w tym roku pojade gdzie indziej bo już mi dhl się znudził.

Kowalski

@Mr. Nobady ostre masz fantazje. Ja mam Ferrari i Lambo w garażu i co ty na to? 35 Euro diety to możesz mieć jak pracujesz jako fachowiec jakiś elektryk czy spawacz. Jak nie masz zawodu to więcej jak 9 czy 10 euro brutto to za godzine nie dostaniesz i nie masz co mażyć o dietach, jak jesteś fachowcem to inna bajka al e po co porównywać stawki pomocnika w magazynie czy na produkcji do elektryka to może lepiej odrazu do lekarza czy informatyka. Prawda jest jak kolega wyżej napisał jak nie masz zawodu i fachu to zapomnij że gdzieś zostanie ci więcej niż 1000 Euro

Borek

Porządny i uczciwy pośrednik i co najważniejsze mają bardzo dużo ofert bez niemieckiego. Ja pracowałem dwa lata temu wysłany przez nich do Rossmanna w tym roku wyjechałem do Bochum na pakowanie kawy. Mogę więc powiedzieć jak jest. Pracomania to agencja pośrednictwa pracy i sporo zależy od firmy w Niemczech do której trafisz,jak ktoś liczy że dorobi się milionów to się przeliczy. Ja odłożyłem w pół roku na Golfa V dla mnie to dużo ale wiem że wielu uzna to za mało.

Zuma

@Beba chłopie pokaż mi robote u Niemca gdzie ci wiencej dadzo to ci flache postawie. Weś do łapy kalkulator i policz jak masz koło 9 euro brutto to na rąsie zostaje koło 7 Euro razy 160 godzin to ci wyjdzie jakieś 1200 euro minus nocleg i masz te 900. Szału nie ma ale takie jest życie i dlatego plus dla pracomaniaków że mówią to wprost zanim pojedziesz. Gdzie indziej jak fachu nie masz też wiencej nie będzie.

Bobby

@wkurzona? nie widziałem w Grossmehring żadnej kobiety chyba że ktoś w pracy ch..a obciął

Wkurzona

Panie Fulara a widziales Pan jakie warunki sa oferowane za te 300e? Brak pralki? Syf? Wygwizdowo? Po drugie oferujesz cos innego a na miejscu praca inna. A Zeitfirma z Großmehring to juz totalna porazka i dno.

Bartek

Ja uważam że to jest naprawdę uczciwa agencja. Prosto z mostu muwią że jeżeli liczysz na wiencej niż 900 eruo po wszystkich odliczeniach i po zapłaceniu mieszkania to albo musisz robić nadgodziny albo sie fachu nauczyć. Ja byłem ponad puł roku na szlifierni i zarabiałem właśnie miendzy 900 a 1200 euro ale na te 1200 euro to trza było naprawdę wszystkie nadgodziny łapać.

Damian

a ja myślę ze nikt was nie oszukał z tego co widzę po odliczeniu mieszkania zostaje się na rękę 900 euro i tak obiecują i tak macie ludzie i nie dziwie się temu z agencji masz wszystko przedstawione co i jak ile będziesz miał na rękę a potem się sami wycofujecie sami nie wiecie czego chcecie moim zdaniem 900 euro na rękę po odliczeniu mieszkania i praca po 8 godzin jest to stawka uczciwa wy ludzie byście chcieli zarabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie ile a najlepiej odrazu tysiąc euro odkładać tak dobrze nigdzie nie jest moim zdaniem jak odłożycie 400 euro na miesiąc to jest już wiele bo tyle to możecie zarobić w Polsce a nie odkładać takom sumę wiec nie rozumie was ja jeszcze nie pracowałem przez tom agencje ale zastanawiam się bo majom oferty w Berlinie a mam tam nie daleko a już mam dość 12 lat w Angli pozdrawiam wszystkich rozsądnych i normalnych

XYzzz
@Damian 09.09.2017 01:31
a ja myślę ze nikt was nie oszukał z tego co widzę po odliczeniu mieszkania zostaje się na rękę 900 euro i tak obiecują i tak m...

i tu sie mylisz damianek,bo ja robolem nie jestem ale niedawno byłem w Holandii przez agencje pracy ,pierwsza lepszaz brzegu,nazwy nie bede podawal alenie jakas najlepsza i nie a najgorsza...praca w szklarni czyli jedna z najgorszych robot...9,5 brutto, agencja pobierała sama za ubezpieczenie zdrow, podatek, mieszkanie. Z tego codostawalem musiałem kupic jedzenie... wiec wczasie tych 3 mcy tylko 1 raz mialem 40 godzin,zawsze było wiecej, najczesniej 42-45....czasami wiecej. Przy 40 godzinach pejslipa miałem na 286 euro na konto to sobie policz człowieku (zanim zaczniesz cwaniakowac i wyzywac innych od najgorszych) ile wychodzi...a powtarzam mimo,ze to nie bylsezon, ze bylomalogodzin to srednio wplywy mialem na poziomie 320-345 euro. A ty piszesz, ze jakims wielkim haloooooo jest odlozyc 1 tys euro... tysiac euro odlozyc za takie rypanie tominimum !!! 900 euro po odliczeniu wszystkiego to naprawde słabe zarobki,nedza nedza i jeszcze raz nedza. Jedyny plus jaki znajduje- o ile dobrze mysle- to niemiecka umowa gdzie leca skladki emerytalne ale nie wiem jak to w niemczech jest bo w holandii dostajesz faze A i nic ci sie nie odklada na emeryture, wniemczech czesto jednak odkladaja jakies kwoty i to bylby spory plus jesli ktos zaklada dlugie zycie.... A tak zinnej beczki...fajnie,ze niemcy zaczynaja brac ludzi bez jezyka i wielu osobom wystarcza te 900 euro mimo,ze to jakbys w polsce zarabial 900 zl....to takie półniewolnictwo ale dzieki temu duzo ludzi ,tych nie mowiacych w ogole ani 5 slow po angielsku pojedie doniemiec i moze w holandii stawki wzrosną bo te najwieksze asy pojada do Niemiec ...chociaz w holandii tez tych inteligientów jest sporo. Tak czy inaczej jedzciie jezdcie do tych niemiec hehe....kasa taka ze pozal sie boze....

Damian
@XYzzz 11.10.2017 16:45
i tu sie mylisz damianek,bo ja robolem nie jestem ale niedawno byłem w Holandii przez agencje pracy ,pierwsza lepszaz brzegu,na...

co ty pierdzielisz przy 40 godzinach masz gdzieś tysiąc sto euro liczyć nie potrafisz a 900 zostaje tobie dla tego bo mieszkać tez gdzieś musisz wiec 900 euro to nie 900 zł w Polsce ludzie tez pracują i muszą gdzieś mieszkać i opląty robić wiec nie pierdziel głupot wiem ze po odliczeniu 900 euro na Niemcy to słabiutko ale jak ktoś jest sam to odłoży spokojnie przy tej gotowce naszczescie ja nie mam takiego problemu bo żyję w angli i nie odkładam nie wiadomo jakiej kasy bo nie chce wole żyć godnie bo i tak w naszym kraju jest ciężko a pracuje jako kucharz wiec nie narzekam na zarobki wszystko zależy przy czym pracujesz co potrafisz tym większe masz zarobki a to co tutaj proponują bez języka i doświadczenia to na więcej nie ma co liczyć widzę tutaj polaków w angli ludzie przestali tylko charowac a zaczęli żyć pozdrawiam wszystkich normalnych i rozsądnych

Oszukani

Witam razem z kolega jestesmy rozczarowani. Na miejscu nie ma żadnego Polaka siedzą jakieś baby 3 i wciskają umowy do podpisywania po niemiecku. Nikt przed podpisaniem umowy nie pokazuje zakwaterowania. Z opini chłopaka który tam pracuje wynikło.ze dostaje 900e po odliczeniu mieszkania a 1100 jak robi nadgodziny na miesiac. Kiedy zadzwonilismy i powiedzieliśmy ze rezygnujemy pan Fulara ze śmiechem przez tel odpowiedzial c**j wam w d**e a następnie napisał SMS ze ma nadZieję ze fajna wycieczka była. Nie polecamy. Jerzy i Marcin

Damian

jedzie ktoś moze do Berlina na magazyn ja zastanawiam się czy wypełnić formularz a jestem z Gorzowa i mam samochód no i z tego co widziałem pokoje agencja zapewnia za 150 euro jest to nie wiele tylko ciekaw jestem na jak długo praca jest i ile godzin naprawdę się przerabia w miesiącu no nic ale pozdrawiam agencje i pana Jerzego

Mihchał L

Szybko działają! Dziś zadzwoniłem i pani w biurze zadała kilka pytań czy mam samochód i kiedy moge jechać i zaproponowali mi do wyboru 3 roboty. TO mi sie podoba :)

Zostaw opinię o Pracomania - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracomania