Opinie o Senetic S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senetic S.A.

Sukces

Czy mógłby ktoś napisać co takiego się stało w firmie, że zupełnie przestaliście pisać na tym wątku? Czyżby tak dobrze się działo i nie chce się wam pisać? Z reguły jak jest dobrze to takie są skutki, Super

Aneta

W związku z pytaniami dotyczącymi pracy w dziale księgowym, przekazuje kilka mam nadzieję cennych informacji, Dlaczego często szukamy osób do działu księgowości ? w ostatnim czasie rekrutacja jest intensywna, ale przede wszystkim jest to spowodowane stałym rozwojem spółki. Otwarliśmy 10 kolejnych firm na całym świecie, zatem dział księgowości chcąc nie chcąc musi zostać powiększony. Sam Dział księgowy to na ten moment 15 osób. Obecnie poszukujemy osób na stanowisko specjalisty/młodszego specjalisty ds księgowości oraz samodzielnego księgowego. Nie ukrywam, iż obecny rynek pracy nie jest też łatwy dla pracodawcy i znalezienie osób spełniających nasze oczekiwania też jest czasem ciężki :) Coś więcej na temat samej pracy i procesów w naszym dziale ? Myślę, ze najlepiej opisze to nasz pracownik: "Moim głównym zadaniem jest czuwanie nad prawidłowością przebiegu procesu wystawiania faktur zgodnie z przepisami podatkowymi. W związku z tym, iż Senetic tworzy grupę kapitałową i sprzedaż odbywa się w różnych krajach europejskich i nie tylko, transakcje sprzedaży nie należą do standardowych. Weryfikacji podlega nie tylko prawidłowe ujęcie pod kontem podatku VAT ale również pod kątem podatku dochodowego. Dlatego uzgadniam również konta przychodowe i kosztowe. Aby nie zostać „zaszufladkowana” tylko i wyłącznie do procesu AR księguję także faktury kosztowe w jednej z naszych mniejszych spółek. Na co dzień jestem również wsparciem dla innych współpracowników (nie tylko z działu księgowości). Wsparcie polega nie tylko na dzieleniu zdobytej wiedzy dotyczącej przepisów podatkowych ale również wiedzy dotyczącej programu ERP Microsoft AX, który jest naszym najważniejszym narzędziem pracy" Mam nadzieję, iż powyższe informację będą przydatne dla Państwa Po więcej szczegółów zapraszamy do bezpośredniego kontaktu: kariera @senetic.com :)

Joanna

@Sukceschętnie dowiemy się więcej na temat tego jak przebiega praca w poszczególnych działach firmy. Piszesz, że Senetic S.A. to fajne i spokojne miejsce do pracy. Jak wygląda praca w Twoim dziale? Co sprawia, że dobrze się w nim pracuje? Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem zatrudnienia właśnie w tej firmie.

Sukces

Senetic może nie jest idealna firma ale to fajne i spokojne miejsce do pracy. Rozumiem, że niektórym nie podoba się coś w firmie ale jak się jest zwykłym pracownikiem to niektóre tematy nie powinny nas zajmować. Więcej spokoju to milsza atmosfera w pracy.

Aaa

A jak wygląda tam praca w dziale księgowym?

Joanna

@Kan niestety nie posiadam informacji na ten temat. Nie jestem związana z Senetic S.A.. Jestem pracownikiem serwisu GoWork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie oraz aby osoby, które trafiają na ten wątek mogły znaleźć tutaj cenne informacje na temat pracy w firmie. Może jednak na Twoje pytanie zdoła odpowiedzieć któryś z obecnych pracowników firmy.

Kola

Czy z całą pewnością nie można napisać coś pozytywnego o firmie?

Joanna

@Gosia jeśli nadal jesteś zainteresowana, to zajrzyj koniecznie na stronę internetową firmy. Właśnie trwa rekrutacja między innymi na stanowisko Specjalista ds. księgowości. Chętnie również dowiemy się jak wygląda praca w tym dziale firmy od osób, które obecnie w Senetic S.A. pracują.

Kan
@Joanna 15.05.2017 08:41
@Gosia jeśli nadal jesteś zainteresowana, to zajrzyj koniecznie na stronę internetową firmy. Właśnie trwa rekrutacja między inn...

Często pojawia sie rekrutacja na stanowisko specjalista ds księgowości? Z czego to wynika?

Kan
@Joanna 15.05.2017 08:41
@Gosia jeśli nadal jesteś zainteresowana, to zajrzyj koniecznie na stronę internetową firmy. Właśnie trwa rekrutacja między inn...

Często pojawia sie rekrutacja na stanowisko specjalista ds księgowości? Z czego to wynika?

Legartis

Senetic S.A. obroni się przed osobami lubiącymi hejt!

Natalia

Senetic S.A. jest super firmą , to profesjonaliści w swojej branży i jak ktoś dostanie się do nich to niech się trzyma. Złożyłam swoje cv i czekam czy zaproszą mnie na rozmowę rekrutacyjną. Może uda się ?

szukający
@123odchodziszTy 14.05.2017 17:25
skąd wiesz że są sami profesjonaliści skoro nawet tam nie pracujesz a dopiero złożyłaś CV?

Bo Natalia to pracownik Senetic :)

123odchodziszTy
@szukający 01.06.2017 12:08
Bo Natalia to pracownik Senetic :)

który dopiero co złożył CV? przeczytaj raz jeszcze jej wypowiedź.. haha

Gosia

A czy istnieje szansa pracy w dziale kadr lub płac, jakie warunki trzeba spełnić i o jakich kwotach wynagrodzenia tu jest mowa, bo dla każdego dobre zarobki oznaczają co innego.

Joanna

@Oli daj znać czy udało Ci się dostać pracę! Na jakie stanowisko kandydujesz? Czy rozmowa wymagała dużego przygotowania?

Oli

Byłam tylko na rozmowie, ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Bardzo fajna, interesujaca rozmowa, Dokładny opis tego czego mogę się spodziewać na stanowisku, z zaznaczeniem wszystkich plusów i minusów pracy, Mijajac ludzi na korytarzu mozna było wyczuć bardzo przyjazna atmosfere, każdy uśmiechniety, miły. Firma sprawie wrażenie na prawde porzadnej organizacji. Zobaczymy czy bedzie okazja do potwierzdenia tej tezy :)

Joanna

HR Specialist firmy Senetic S.A. podzieliła się z naszym portalem szczegółami na temat pracy w firmie oraz odniesionych przez firmę sukcesach. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,818352,wywiad-aneta-cymara Zachęcam do zapoznania się z jego treścią. Która z informacji najbardziej Cię zaciekawiła?

zadowolony

Czytając powyższe opinie chętnie się wypowiem. Pracowałem w firmie prawie 5 lat na różnych stanowiskach w dziale handlowym, od czasu kiedy było tu jeszcze kilkanaście osób. Ciężko mi sobie wyobrazić lepszą firmę w której można się nauczyć biznesu. A wierzcie mi - na tym Senetic zna się lepiej niż jakakolwiek inna firma w tym regionie. Firma ma tysiące (!) pomysłów, w których można uczestniczyć, rozwijać się, albo choćby je obserwować. Pensja na czas, świetni ludzie, elastyczne godziny pracy, dobry sprzęt. Firma ma minusy jak każda, ale przy tak gwałtownym wzroście nie da się tego uniknąć. Polecam wszystkim zainteresowanym!

Mnik

Z tego co wiem Młodszy specjalista ds. sprzedaży rozwiązań Microsoft ma tutaj dośc dobre warunki pracy i pensje

Em27

Wiecie może czy oferta do księgowości jest wciąż aktualna?

Marek Jurek

Czytam, czytam i uważam, że kilka opini jest bardzo krzywdzących tak dla pracodawcy jak i dla potencjalnych kandydatów, którzy czytając je mogą dojść do wniosku, że nie jest to miejsce do którego warto aplikować... i stracą. Mnie osobiście praca w Senetic daje poczucie zawodowego bezpieczeństwa, codzienne wyzwania sprawiają że w pracy się nie nudzi :) pracodawca daję nam duża swobodne w działaniu ale zakładam przez to że nam ufa i szanuje swoich pracowników. Osobiście czuje, że praca w Senetic to jak przynależenie do dużego rodzinnego biznesu, gdzie w inresie każdego z pracowników jest przez swoje starania, uczciwą i rzetelną pracę dokłada się do wspólnego sukcesu - mam nadzieje, że każdego :)

DobraRada

Firma się kruszy. Ostatnio wszyscy doświadczeni i kumaci stąd uciekają. I to nie bez powodu.

mum

Znam. Pracuje. Polecam. Jest to świetne miejsce na rozwijanie swoich umiejętności : )

biszkopt

Pani Aneto, skoro firma się rozwija, otwiera nowe Spółki za granicą, to kompetencje działu finansowego będą wzrastać. Czemu w takim razie oferujecie nie wysokie płace i nie chcecie zatrudniać ludzi doświadczonych. czy taka jest polityka firmy? Pozdrawiam serdecznie Biszkopt

Aneta
@biszkopt 12.05.2016 09:23
Pani Aneto, skoro firma się rozwija, otwiera nowe Spółki za granicą, to kompetencje działu finansowego będą wzrastać. Czemu w...

Jak najbardziej poszukujemy również ludzi doświadczonych :) Dla każdego stanowiska kompetencje i profile osób są ustalane wspólnie z kierownikami działów zgodnie z zapotrzebowaniem spółki. Zatrudniamy zarówno osoby bardzo doświadczone w danej dziedzinie, z długim stażem pracy jak i dajemy szanse osobom, które np. odbyły staże i chcą kontynuować współpracę z nasza firmą. Wszystko uzależnione jest od zakresu zadań na danym stanowisku i aktualnego zapotrzebowania.

anonim

(usunięte przez administratora)

Aneta
@Wojtek85 18.05.2016 21:10
Czyli nieprawdą jest informacja że od początku roku zwolniło się 5 osób z tego działu?

Zgadza się, kilka osób z działu finansowo – księgowego zakończyło z nami współpracę, jest to jednak naturalna sytuacja w firmach zatrudniających wiele osób i stale powiększających zasoby. Zatrudniliśmy już nowe osoby w zespole i poszukujemy kolejnych, nie tylko do działu finansowo-księgowego, lecz także do pozostałych, zarówno w Polsce jak i zagranicą. Zatrudnienie stale wzrasta, w całej grupie mamy już ok. 150 osób, a firma odnotowuje ciągłe wzrosty, o czym będzie można się ponownie przekonać w raporcie Computerworld TOP200, który ukaże się za niedługo.

wojciech85
@Aneta 19.05.2016 13:58
Zgadza się, kilka osób z działu finansowo – księgowego zakończyło z nami współpracę, jest to jednak naturalna sytuacja w firmac...

Normalną sytuacją to może być w dziale liczącym 30-40-50 osób, a nie w dziale liczącym osób 10. Jeżeli połowa osób z 10-cio osobowego działu odchodzi, to to jest normalna sytuacja? Nie wydaje nam się.. Jak w przypadku tego ogłoszenia na spec. ds płatności? dlaczego pojawia się wakat na to stanowisko średnio co 4 msce? co jest z nim nie tak?

anonim

(usunięte przez administratora)

Senetic S.A.
pracodawca
@gość122 30.04.2016 20:39
Nie ma ŻADNEJ możliwości doszkalania z innego języka :)

Gość122, są możliwości - 2 razy w tygodniu u nas w biurze są prowadzone lekcje języka angielskiego dla grup o różnym stopniu zaawansowania :)

gość122
@Senetic S.A. 04.05.2016 10:13
Gość122, są możliwości - 2 razy w tygodniu u nas w biurze są prowadzone lekcje języka angielskiego dla grup o różnym stopniu za...

Następnym razem przy udzielaniu odpowiedzi powinno się dokładnie przeczytać na co się odpowiada.Napisałem, że nie ma ŻADNEJ możliwości z doszkalania INNYCH języków, poza angielskim.

anonim

(usunięte przez administratora)

Aneta Cymara

Witam serdecznie, w nawiązaniu do Pana/Pani pytania chciałam zaznaczyć, iż zgodnie ze wskazaniami w naszych ogłoszeniach o pracę, pracownikom oferujemy nastepujace benefity : karta Multisport, karta podarunkowych, prywatna opieka medyczna, lekcje języka angielskiego, dodatkowo bogate zaplecze socjalne, nowoczesne narzedzia pracy no i najwazniejsze przyjażną atmosferę pracy:) w razie dodatkowych pytań zapraszam serdecznie do bezpośredniego kontaktu: pozdrawiam Aneta Cymara HR Business Partner Senetic acymara@senetic.com

serio?

Co to za słaba szeptanka obecnych pracowników zachwalających swojego czcigodnego pracodawcę od 1.12.2015 do 8.12.2015?? Z pustego i Salomon nie naleje..

serio serio
@serio? 14.12.2015 12:37
Co to za słaba szeptanka obecnych pracowników zachwalających swojego czcigodnego pracodawcę od 1.12.2015 do 8.12.2015?? Z pu...

Jaka firma, taka szeptanka ;)

doni

porównując moje poprzednie miejsca pracy, jestem mega pozytywnie zaskoczony. Ludzie,atmosfera,warunki pracy, jak dla mnie wszystko zasługuje na duzy plus

Aga

A sobie cenię pracę w Seneticu i polecam innym :)

True

Pracuję w tej firmie ponad rok i serio zdążyłem sobie wyrobić opinię. Praca jak każda i wszędzie, ma plusy i minusy, które nigdy nie będą dla kazdego znaczyły to samo. Firma szuka stale nowych pracownikow, bo rozwija się bardzo szybko, firma dziala nie tylko w PL, ale też na rynkach międzynarodowych, co jakiś czas są otwierane nowe zagraniczne spółki. Poza tym ciągle pojawiają się nowe projekty do realizacji, nowe usługi wiec chyba logiczne, ze jest otwarta na zatrudnianie ludzi do zespołu. Jak ktoś ma wątpliwości, niech spyta, umówi się na rozmowę, a nie wierzy w te bzdury o jakiś rotacjach pisane tutaj przez anonimów. Ja tam złego słowa o firmie nie mogę powiedzieć.

Nowy Pracownik

Cześć, pracuję w Senetic od kilku tygodni i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest świetna, młodzi, a jednocześnie mądrzy ludzie, ogarnięci, wypłata na czas (nie słyszałam by były z tym jakieś problemy), duża samodzielność w działaniu a jednocześnie wsparcie przełożonych. Na pewno nie jest to korporacyjna firma. Ja na razie polecam! Co będzie dalej - zobaczymy :)

nowa

A ja pracuje od niedawna i jestem bardzo zadowolona, atmosferą, ludźmi samą pracą. Nie spotkałam się również z negatywnymi opiniami wśród pracowników. Także osobiście mogę gorąco polecić prace w Senetic.

zak

Odradzam tą firmę.

PodkarpackiCar

holebas jeśli są negatywne opinie w Google to śmiało wstaw tu linki do nich - wszyscy będzie poczytamy :) Rotacji nie ma praktycznie wcale - w ciągu ostatniego roku policzyłbym na palcach jednej ręki osoby, które - z różnych wzgledów - odeszły z pracy, a w tym czasie pojawiło się kilkadziesiąt nowych. (usunięte przez administratora)

anty
@PodkarpackiCar 16.03.2015 11:59
holebas jeśli są negatywne opinie w Google to śmiało wstaw tu linki do nich - wszyscy będzie poczytamy :) Rotacji nie ma prakt...

Zastanów się, jaki miałbym cel pisać o firmie, o której nic bym nie wiedział co? Nie pracuje tam, nie pracowałem. To informacje z pierwszej ręki, od osoby, która tam pracuje. Może jeszcze miałbym podać dane osób, które się zwolniły, a najlepiej osoby, która mi to mówiła? Nonsens. Staram się tylko zwrócić uwagę na to, że działania Employer Branding nie polegają na usuwaniu nieprzychylnych komentarzy. Bądź jak to widać w Twoim przypadku podszywanie się pod super zadowolonego pracownika broniącego swojego Pracodawcę. Nie pisałem, że Firma jest zła, tylko napisałem, żeby dwa razy się zastanowić. Pozdrawiam

Wilo

Powiedzcie mi czy Senetic uważany jest rzeczywiście jako sprzedawca nr 1 oprogramowania Microsoft w Polsce? Przyznam szczerze, że w Katowicach nie jedna firma sprzedaje oprogramowania, ale nie mam dostępu do danych na podstawie których można wyciągnąć takie a nie inne wnioski. Jeżeli ktoś byłby w stanie przedstawić jakieś statystyki to będę zobowiązany.

konrado

też właśnie nie wiem jak ludzie odbierają ich firmę, bo z jednej strony może być opinia o nich ogólna wśród przedsiębiorców i partnerów, a inna wśród wspópracowników, ale wydaje mi się, że własnie oni dobre warunki oferują ogólnie z tego co się orientuje konkretnie, bo znajomy mi troche opowiadał o nich, ze warto pracować.

anonim

(usunięte przez administratora)

sahar
@holebas 06.12.2014 13:21
oczywiście że się zdarza i tutaj , ale niektórych rzeczy po prostu nie warto roztrząsać i tyle w temacie... Jeśli ktoś jest zai...

właśnie widziałem co oferują dla IT acoount managera: Wysokie wynagrodzenie (podstawa + prowizja), stabilną pracę w zespole entuzjastycznych, młodych ludzi, udział w budowaniu i wzmacnianiu prężnie rozwijającej się firmy w branży IT, duży zakres samodzielności i odpowiedzialności, liczne szkolenia techniczne i handlowe, możliwość ciągłego rozwoju oraz długoterminowej współpracy. brzmi nieźle

Senetic S.A.
pracodawca

Witam serdecznie, odniosę się do powyższych komentarzy, aby rozwiać wszelkie wątpliwości wszystkich bardziej lub mniej zainteresowanych pracą w firmie Senetic S.A.. Stałe procesy rekrutacyjne w naszej firmie, to przede wszystkim wynik wzrostu i rozwoju Spółki, a nie przyczyna bądź następstwo rotacji, czy też nieodpowiedniego doboru pracowników. Na przestrzeni ostatnich lat, mogliśmy cieszyć się ciągłym wzrostem zatrudnienia. Gorąco zachęcam tutaj do zapoznania się z raportami Computerworld Top200. Stale poszukujemy osób na nowe stanowiska, co napawa nas zadowoleniem, a nie powodem do zmartwień. Bardzo często poszukujemy również pracowników na stanowiska, które już są obsadzone w naszej firmie, jak np. PHP Developer i to może Was dziwić. W takich jednak przypadkach powiększamy skład naszych działów np. działu developerskiego ze względu na bardzo duże zapotrzebowanie na wytworzenie nowego oprogramowania i jego utrzymanie oraz rozbudowę. Mogę też z całą odpowiedzialnością stwierdzić, iż nasza firma nie zanotowała nigdy przypadków odejść/zwolnień czy rotacji, o których wspominacie wyżej. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania dotyczące zatrudnienia, pracy w firmie Senetic S.A. zapraszam do bezpośredniego kontaktu, chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości i odpowiem na wszystkie pytania :) Aneta Cymara HR Specialist

anonym

szczerze polecam. firma jest super, bardzo perspektywiczna, dynamicznie się rozwija. jest dużo pracy, ale zarobki tez są ok. Atmosfera super, ludzie na poziomie, z każdym można się dogadać.

grox

Pracuje w Seneticu od kilku miesięcy. Ludzie bardzo mili, otwarci. Zarobki i premie rosną proporcjonalnie do umiejętności i efektów. W ostatnim roku firma zorganizowała także 2 spotkania integracyjne, w tym jedno wyjazdowe w górach. Ogólnie polecam :)

Wojtek

Idealnie miejsce pracy dla osób młodych, ambitnych, chcących osiągnąć coś więcej. Z góry mogę powiedzieć, że nie jest to praca dla każdego. Pracowitość jest adekwatnie wynagradzana, a bogaty pakiet socjalny pozwala na przyjemną pracę. Jedynym mankamentem może być dojazd do siedziby, który z drugiej części Katowic może zająć nawet godzinę.

Kruko

Co prawda sam nie pracuję w Seneticu jednak mam znajomego, który kilka miesięcy temu został zatrudniony. Z tego co mi mówił firma bardzo szybko się rozwija (praktycznie cały czas dochodzi ktoś nowy). Atmosferę w firmie ocenił jako bardzo dobrą. Ogólnie polecał mi bardzo niestety to nie moja branża.

anonim

(usunięte przez administratora)

Senetic S.A.
pracodawca

Zachęcamy do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy na stronie kariera.senetic.pl - prezentujemy tam wszystkie aktualnie prowadzone rekrutacje. Wkrótce będziemy też na Inżynierskich Targarch Pracy i Przedsiębiorczości na Politechnice Śląskiej w Gliwicach. Zapraszamy!

robert

Firma bardzo stablina jak sadze, zastanawia mnie tylko dlaczego ludzie pisza, przepracowalem rok, przepracowalem 15 miesiecy itp. Skad taka duza rotacja?

opew

Miałem okazję przez ponad rok pracować w firmie Senetic. Nie mogę mieć większych zastrzeżeń. Ze wszystkim dało się dogadać. Wymagania są wysokie, jednak to jest praca a nie przedszkole dlatego nie rozumiem żali niektórych osób tutaj. Ja ze swojej strony na pewno mogę polecić Senetic jako pracodawcę.

mike

miałem okazję uczestniczyć tylko w procesie rekreacyjnym w firmie senetic,ale pierwsze wrażenie na prawdę bardzo pozytywne, można było wyczuc miła i fajnąatmosfere,no szkoda trochę że się nie udało zobaczyć jak wygląda to wewnątrz, skoro tyle pozytywnych opinii.

Mądry

Co myślisz o Seneticu ?

lpp

Niezła wtopa. Szkoda się zwalniać, bo nie mam nic innego, a na lodzie nie zostanę, ale jak tylko pokaże się okazja - żegnam.

ricardo

Co jest na plus, to na pewno firma szybko rośnie, zdobywa nowe rynki, jest elastyczna i jest wiele planów na przyszłość. Dobrze w takiej firmie pracować, a nie w takiej gdzie nie ma perspektyw. Na mały minus chyba zaliczę dosyć spore wymagania od kandydatów, jednak jeśli to się przeskoczy to później można się wiele nauczyć i doszkolić.

miss

Bardzo fajna atmosfera w pracy, ludzie sympatyczni i pomocni. Firma bardzo szybko się rozwija, stąd na pewno nie można narzekać na nudę, ale cały czas przyjmują nowych pracowników - ludzi ambitnych i na poziomie. Firma godna polecenia!

mikron

Potwierdzam dobre zdanie o tej firmie. W każdej sprawie można się dogadać, fajna atmosfera i sama praca ciekawa ze względu na kontakt z klientami na całym świecie =)

pracownik

hehe śmieszne te opinie,pracuje w senetic 2 lata i szczerze mówiąc zastanawiam się czy mówimy o tej samej firmie. Atmosfera super,możliwość zarobienia fajnej kasy,mogę szczerze polecić

It Sales

Ja polecam tę firmę.

Zostaw opinię o Senetic S.A. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senetic S.A.