GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej

Częstochowa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 26 ocen.

GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej
2 26 6 1

Opinie o GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej

Jacek

@pracownik, jak wyglądają warunki pod względem temperatury w okresie jesienno-zimowym? Wtedy w firmie GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej również jest tak gorąco, jak opisywał to poprzedni użytkownik? @Pawel, wystarczy, aby swoje komentarze związane z pracą w firmie GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej odpowiednio argumentować i popierać konkretnymi przykładami, wtedy, jak najbardziej opinia jest wiarygodna.

Pawel

Wychodzi na to ze tu tez trzeba mieć kopie zeby być wiarygodnym . Moj dowod ze pracowałem w Gemina zpch to moje Swiadectwo pracy !!! ale narzekac nie bedw i w 100 % pppieram wszystkie komentarze mowiãce o tym co to za firma . Nie Polecam !!!

dejzi

Firma Gemina zakład chroniony. To jedno wielkie kłamstwa. Wykorzystywanie ludzi do pracy . Mycie okien bez badań bhp i wysokosciowych. Zero zainteresowania kierownictwa co do tel wykonywanych do szanownych kierowników. Pani brygadzistka na obiekcie gig Katowice ma tak zanizona kulturę osobista. Ze jedno co potrafi to tylko obrażać, upokarzac i podrabiac kartki urlopowe cudzym podpisem. A co na to kierownictwo nic bo tel nieodbieraja. Jedno co powiem. To powinno się tym osoba. Dobre szkolenie. Co do kierowania pracownikami w sposób odpowiedni . Bo ta Pani brygadzistka. Wykorzystuje ludzi tak samo jak firma. Człowiek idzie na 2 tygodniowy urlop a 6 tygodni musi odrabiać . W temperaturach po 30 stopni gdzie pomieszczenia nie są klimatyzowane. Firma nawet jednej butelki wody pracownikom niedala.

pracownik
@dejzi 24.07.2018 11:38

GEMINA to jedyna firma w swoim rodzaju . ma tak dobrze Wykrztałconã Kadre ze Zaden przepis ani Człowiek ich nie ZASKOCZY !!!JAK ja pracowałem to Dziewczyna z HCV pracowala na Pi bez badań wiec Czego w chcecie od Przepisŏw i BHP przy myciu okien . Gemina myje okna w Sadzie pracy na Ul Ślãskiej wiec gdzie jak nie tam Prawo powinno byc Szanowane i ...pozdr.

anonymous
@dejzi 24.07.2018 11:38

pani BEATKO tylko się idzie pośmiać takimi bzdurami

pracownik
@dejzi 24.07.2018 11:38

Witam . Ja pracowałem na wielu obiektach i Nigdy w zyciu Firma agemina nie dawała nam wody tak od Siebie Całe szczeście ze na Hucie Czestochowa była woda dla procownikŏw więc mozna było się napić !!!

Jacek

@anonymous, uważasz, że jest inaczej? Jeżeli tak to napisz, jak Ty widzisz opisane sytuacje, które przedstawił użytkownik, któremu odpowiadasz. Pracowałeś bądź pracujesz w firmie GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej? Zachęcam do przedstawienia, co wiesz na ten temat.

Tomek
@Jacek 08.10.2018 12:13

anonymous Ale gdzie jest ten Arty. czy komentarz??? coś napisał???

Jacek

@Tomek, dziękuję za odpowiedź oraz sprecyzowanie poruszonych kwestii związanych z pracą w firmie GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej. @Ewa, czy poza stałą stawką, którą przedstawiłaś w komentarzu, firma oferowała zatrudnionym pracownikom na Twoim stanowisku jakieś dodatki do wynagrodzenia? Było to praktykowane w tej firmie?

Jacek

@Tomek, można przez to zrozumieć, że stała kadra pracownicza utrzymuje firmę GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej na rynku? Co konkretnie przez to rozumieć? Są osoby, które poświęcają się pracy w tej firmie i robią wszystko, aby firma dobrze prosperowała? Wyjaśnij bardziej szczegółowo, co napisałeś na ten temat. @Ewa, przedstawisz nam, jak kształtowały się zarobki na stanowisku, które zajmowałaś? Byłaś odpowiednio doceniona finansowo za swoją pracę?

Tomek
@Jacek 11.09.2018 12:51

To nie tak . kadra stała bo to ludzie ktorzy sa w tym od lat .sa wykrztałceni przez firme wiedza duzo co ta firma robi i co robiła przez lata tzn sa w tym bagnie razem !!!ludzie tu pisza od lat ze byly Fałszowane karty pracy . Grafiki pracy . system 4 brygadowy NIE DOPUSZCZALNY w zpch Zmìanyumów o pracedla uzyskanie wiekszych fundusz z

Tomek
@Tomek 11.09.2018 13:06

Z pfron !!!mega przykład Masz pracownika jako sprzątaczka i ona sobie robi na tym stanowisku ma 1 gr. inwalidzka BARDZO DOBRA GRUPA JEST DOBRZE FINANSOWANA PRZEZ PFRON !!! PODAJESZ TEJ sprzatacce papier o wypowiedzeniu warunków umowy o prace w trybie 3 m ce .Ona sie zgadza i zostaje zmieniona UMOWA O PRACE NA ...PRACOWNIK GOSPODARCZY /PORTIER ... i teraz najlepsze na tą sprzątaczke bierzesz dofinansowanie na stworzenie stanowiska PORTIER OCHRONIARZ full wypas !!!Kasa duza Sprzątaczka dalej myje podłogi a na stanowisko portiera zatrudniasz kogoś na 3 grupie lub bez grupy i jest OK TO SĄ PRAKTYKIWE WSZYSTKICH ZPCH NIE TYLKO GEMINIE ????

Ewa
@Jacek 11.09.2018 12:51

Pracowałam po 7 godzin i miałam umowe o prace na najniższą krajowa. Nie zlecenie. W poprzedniej firmie tez zaklad chroniony dostawałam za tyle ile posprzatałam wiec tutaj bylo lepiej. Panie z biura i pan kierownik duzo lepsi niz z poprzedniej firmy wiec mnie tam bylo dobrze. I nie muwilam że tam są sami psychiczni tylko ze jest ich dużo.

Ewa

Kiedyś tam pracowałam. Fakt jest taki że praca nie jest lekka na sprzataniu, ale jaka praca jest lekka. Kolezanki zmienialy sie często, ale jak mialy die nie zmieniac jesli pani przyszla do pracy i byla zdziwiona ze ona musi myc podloge do 9 a potem isc na inny budynek myc gdzies indziej jesli pracowala siedem godzin. Myslaly ze beda siedziec i pieniazki będą same. Jest duzo ludzi psychicznych ktorzy nie rozumieja ze jesli sie nie zgadzaja na warunki to moga isc gdzies indziej. Raz mialam klutnie z kierownikiem wieskiem bo mi nie dal nowego mopa ale sprawa skonczyla sie ok bo przeprosil ze za duzo spraw i zapomnial. Wcale sie moze nie dziwie bo ja mam chore rece a tam duzo ludzinprwcuje psychicznych, ciezko ich zrozumiec i z nimi pracowac. Mysle ze jak ktos chce pracowac a nie przyjsc i siedzieci wymagac bog wie co to zaklad jak kazdy. Wyplata zawsze była umowa tez.

Reni
@Ewa 08.09.2018 12:33

Prosze nie pisać ze tylko psychiczni tam pracowali bo i Byli na grupach ludzie Na wzrok .ruchowe !!! WIADOMO ZE ZA wzrokowki i Peeski Płacili dobrze wiec ZPCH ich zatrudnialy masowo Ale ze ludzie z Wadą wzroku chodzili na Wydziały np. huta czestochowa ze ludzie z z PEESKĄ robili na myciu okien !!!.

Jacek

@Pracownik, czy często dochodzi do zmian w kadrze pracowniczej firmy GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej? Można ocenić to miejsce pracy, jako miejsce stabilne i pewne przyszłościowo? Osoby, które cenią sobie stabilność zatrudnienia znajdą to w tej firmie?

Tomek
@Jacek 03.09.2018 09:20

Gdyby nie stała kadra to juz dawno ta firma by była ????????????a wiadomo ze musza sie trzymać razem ????pracownika zwolnic to zaden problem ale kadra wie tyle ze obroni sie wiedzą jaką posiada o firmie Tzn ????jeden za wszystkich ...za prezesem hi hi

Pracownik

Jedno co można powiedzieć to wszyscy ludzie którzy chcą się zatrudnić w firmie Gemina niech się zastanawia nad tym bardzo poważna. Jedna z gorszych firm w której pracowałem. Wyzyskuja ludzi pod każdym możliwym sposobem. Jednym słowem to cwaniactwo a gdy ludzie się buntuje to odp jest nikt tu pana nietrzyma. Mycie okien i pomieszczeń bez badań szkoleń itp. Koordynatorzy i brygadzisty. Mają tak samo gdzieś pracowników jak firma. Odradzam tam prace jest wiele innych firm i prac którzy dobrze dbają o pracownika i przestrzegają przepisów i kodeksu pracy.

Wyborca P i S
@Pracownik 02.09.2018 18:57

Ja tak czytam te wszystkie komentarze. i tak sobie pomyślałem ze zrobie kopie tych opini o tej złej Firmie która łamie.prawo podatkowei prawo pracy i moze inne prawo ..i powysyłam to wszystko do Urzedu miasta Czestochowa do Wojewody Śląskiego do Pfron do PIP I NAWET DO P. RAFALSKIEJ I PREZESA P I S JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO I poprosze zeby sprawdzili co z ta Firmą Gemina jest nie tak .jak mozna tak łamać prawa osób Niepełnosprawnych !!! APELUJE DO WAS WY TEZ ZRÓBCIE KOPIE i tez wysyłajcie to do tych osób moze to coś nam pomoze !!!walczmy o lepsze i godne zycie dla NIEPEŁNOSPRAWNYCH .

Jacek

@pracownik, pytania, które zadaję na temat pracy w firmie GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej są przydatne osobom, które są zainteresowane pracą w tej firmie. Wątek tego forum przeglądają takie osoby, które rozważają podjęcie zatrudnienia i chciałyby dowiedzieć się, jak wyglądają te aspekty pracy, które poruszam w swoich komentarzach. Dlatego, jeżeli możesz to pomóż odpowiadając na pytania, które zawarłem w poprzednim poście.

Pracownik
@Jacek 28.08.2018 11:26

Osoby Niepełnosprawne wiedzą co to jest ZPCH .napewno nie jest to ehabilitacji zawodowej w 90% to Ciezkie fizyczne sprzątanie hal produkcyjnych i terenów zewnetrzych biur itp no i Ochrona !!!. Kazdy taki Zakład pracy jest dobrze znany ludziom w danym miescie . a te opinie co tu czytamy to CICHY KRZYK LUDZI NIEPEŁNOSPRAWNYCH !! bo te opinie powinni CZYTAC URZEDNICY PFRON . PIP . URZEDNICY WOJEWODÓW ITP ale tego nikt nie czyta bo to tylko jakies Zale ludzi chorych !!!

Pracownik
@Jacek 28.08.2018 11:26

Najlepiej gdybyś sie tam zatrudnił na kilka tygodni i zobaczył jak tam się pracuje . a napewno napiszesz przewodnik o pracy w ZPCH takich jak Gemina ????. Ten Zakład to koszmar dla wielu ludzi w Czestochowie...Firma ma 20 lat i drugiego prezesa .piekny pałac biuro . dobrych fachowców od PFRON dobrą kadre kierowników i Co najwazniejsze Bardzo Lojalnych pracowników lub ZASTRASZONYCH myślących ze nigdzie indziej nie znajda pracy . bo gdyby tylko chcieli to by zrobili co trzeba !!!

Pracownik
@Jacek 28.08.2018 11:26

gdybyś sie tam zatrudnił na kilka tygodni i zobaczył jak tam się pracuje . a napewno napiszesz przewodnik o pracy w ZPCH takich jak Gemina ????. Ten Zakład to koszmar dla wielu ludzi w Czestochowie...Firma ma 20 lat i drugiego prezesa .piekny pałac biuro . dobrych fachowców od PFRON dobrą kadre kierowników i Co najwazniejsze Bardzo Lojalnych pracowników lub ZASTRASZONYCH myślących ze nigdzie indziej nie znajda pracy . bo gdyby tylko chcieli to by zrobili co trzeba !!!

Jacek

@Pracownik, masz rację, że nie znam się na przepisach, które dotyczą bezpośrednio pracy w firmie GEMINA Zakład Pracy Chronionej, dlatego chciałem, abyś sprecyzował tę kwestię. Nie denerwuj się, ponieważ jestem osobą, która nie ma doświadczenia związanego z tym miejscem pracy, dlatego tak skrupulatnie dopytuję o różne szczegóły. Czy obecnie praktykowane są takie premie w postaci dni wolnych, dla osób zatrudnionych w firmie? Czy może firma całkowicie odeszła od takiego wynagradzania pracownika? Opisz, jak to obecnie wygląda.

pracownik
@Jacek 20.08.2018 12:12

Witam Jedno pytanie do czego ta wiedza ma byc uzyta ???bo Gemina to jedna z wielu Firm w Czestochowie wiec z skąd takie zainteresowanie .

Jacek

@Pracownik, jakie aspekty wpływały na to. iż oceniasz firmę GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej, jako miejsce gdzie panuje wyzysk? Rozumiem, że pracodawca według Ciebie nie wynagradzał odpowiednio swoich pracowników? Wspominasz o tym, że zdarzały się sytuacje, kiedy pracownik sam musiał dotrzeć we wskazane miejsce pracy, czy pracodawca zwracał wtedy koszty dojazdu? Napisz, jak to wyglądało szczegółowo.

Pracownik
@Jacek 14.08.2018 08:39

Nie wiem kim jesteś ale widać ze nie znasz sie na Przepisach o ON . zwrot za przejazdy w prEMACIE !!! A co dopremiizypadku osob na 1 grupie jest nie mozliwy bo Mpk jest DARMOWE TYLE W TYM Temacie!!! A co do premii to fakt kiedyś były premie jak sie było w dobrych relacjach z kierownikiem lub brygadzistka No po za jedna panią która faktycznie dzielila premie za dodatkowa prace na Stalowni ale to wyjątek . Bywało ze premia to był dzien wolny od pracy a na liście człowiek byl w pracy . wez pod uwage ze prawie cała pensje sponsoruje PFRON a i cos placi jeszcze za zlecenie czyli kasa jest ale nie dla pracownika!!! A co do wyzysku to masz tu tyle opini ze coz wiecej dodawać np. osoba na grupie stopien lekki zostaje wezwana do biura i dostaje ultimatum ze jak nie załatwi sobie 2 grupy lub zmiany symbolu to sie pozegnamy . .

Remek

Idealnych firm nie ma ale chyba przesadą jest takie narzekanie!

Pracujãcy Inaczej
@Remek 24.07.2018 15:03

Zpch z natury sa zakładami pracy ktŏre czerpiã ZYSK !!! NIESZCZESCIA LUDZI CHORYCH wiec Moralnie nie sa to Ludzkie Standardy !!! Gemina ma w tym doświadczenie jak by ktoś sprawdził ile ON TAM pracowało przez te wszystkie lata (20 ) lat to by zrozumial !!!Tylko kadra prawie bez Zmian . ale kiedys na starośc czy na łozku SZPITALNYM w cierpieni Przypomnã Sobie jak Traktowali OSOBY ON i beda wtedy prosić o WYBACZENIE TYLKO KTO ICH TE KADRE USŁYSZYCHYBA TYLKO ICH WŁASNE SUMIENIE . bo ja wierze w Sprawiedliwośc . !!!

Jacek

@pracownik, jak długo pracowałeś w firmie GEMINA Zakład Pracy Chronionej? Czy możesz napisać, jak w Twojej ocenie wygląda atmosfera w tym miejscu pracy? Pracownicy są dla siebie koleżeńscy i pomocni w trudnych sytuacjach? Napisz, proszę, co wiesz na ten temat.

Pracownik
@Jacek 07.08.2018 10:30

Pracowałem tyle lat ze sam dzis nie wiem jak ja potrafiłem tyle tam przepracować !!! Ludzie bywali rŏzni ale narzekac .stała załoga trzymała sie razem jeśli chodzi o moja brygade ????Ale jak tam bylo .jest i teraz to w 100% pisza tu Ludzie .Wyzysk cheć Zysku brak zrozumienia przez Pracodawce ?? Tak sie zastanawiam czemu te opinie nie czytuja Pracownicy PIP. PFRON . UKS. I T P bo zrŏdel do kontroli jest bez liku

Pracownik
@Jacek 07.08.2018 10:30

A po drugie W Gemina nie pracowało sie w jednym miejscu tylko tam gdzie cie danego dnia zawiezli lub kazali sobie samemu dotrzec .w tej firmie Nawet osoby na 1 grupach na WZROK musialy chodzic z jednego na drugi obiekt na piechote bo nieraz bywalo ze nie widzial gdzie jedzie dany autobus. Znalem jednego gościa co z Jechal na Rurownie na 6 rano a o 9 rano juz szedł z buta na Bilex na bugaj lub robił na ul. POW NA MOPS a potem jechał na Bilex mowił ze to masakra dla niego bo jak sie nie widzi w 85 % to ciezko jest sie przemieszczac po miescie !!! Nadmienie ze Gemina posiadała Auto dla przewozu ludzi chorych ale wozili nim sprzet i towar itp. myśle ze nie pytaj ludzi jaka tam panuje ATMOSFERA bo to jak by pytac BYKA czy lubi KOLOR CZERWONY .

Jacek

@dejzi, przedstawiłeś w swoim komentarzu aspekty pracy, które dotyczą pracy w firmie GEMINA Zakład Pracy Chronionej, jednak nie zauważyłem, abyś napisał na podstawie jakiej umowy zatrudnia pracodawca? Pracownik może liczyć na pełną umowę o pracę? Czy raczej jest to zatrudnienie na podstawie umowy zlecenie? Napisz coś więcej na ten temat.

Dejzi

Firma niemusi być idealna . Ale bez przekrętow wyzyskiwania ludzi złego traktowania. Jestesmy ludźmi a nie śmiećmi by tak traktować pracownika.

Administrator

A czy macie jakieś spostrzeżenia jeśli chodzi o pracę w GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej? Czy zapewnione są benefity?

Pracownik

Utrata pracy zawsze jest okupiona dużą nerwowości i pewnie forum służy do jej rozładowania?

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Andrzej

Niestety nawet bardzo dobre firmy maja swoich hejterów.

Dobry .
@Andrzej 15.02.2018 18:31

komu tak lizesz buty ze tak smakuje ci takie zycie . Ludzie piszą co tam przezyli a nie hejtuja jak ty to robisz .Tak sobie myśle ze jesteś z ochrony bo tam same lizusy Wiesia pracują .

Maniek

Ta firma ma gdzieś swoich pracowników , miałem tam być pracownikiem stolarki , a zaczęli wozić mnie po terenie huty w deszcz nie deszcz ,żeby zasypywać dziury na drogach bez możliwości napięcia się kawy czy chociażby cherbaty to jest raz . Dwa to jest to , że na umowie pisze: wynagrodzenie za prace wypłacane jest do 10-go dnia następnego . Dziś jest 10-ty , a firma ta funkcjonuje od poniedziałku do piątku więc wypłatę powinienem mieć wczoraj . Ja się pytam gdzie są (usunięte przez administratora) moje pieniądze ?!!!

pracownik
@Maniek 10.02.2018 10:44

Firma działa 7 dni śmieszne ale moje świadectwo pracy bylo wystawione w NIEDZIELE tez byłem zdziwiony ale taki jest fakt i kropka ...pozdrawiam p. Ize.

D.D

PIP NIE POMAGA SKARBÓWKA NIE POMAGA PFRON NIE POMAGA URZAD MARSZAŁKOWSKI NIE MAGA.URZAD WOJEWÓDZKI NIE POMAGA . LUDZIE TU PISZĄ A FIRMA NADAL ROBI CO ROBI ... co nowa Siedziba firmy Świadczy o tym ze wszystko jest dobrze nawet bardzo dobrze .

Wiesiu

Nie piszcie tu tylko prosze to zglaszac do PIP KATOWICE , PFRON WARSZAWA , pisemnie z dowodami nagraniami , prosze pisac do TV POLSAT TVN ITP . Tylko tak mozna zmieniac mentalnosc takich firm jak gemina '''pamietajcie to wy NIEPELNOSPRAWNI to wy macie prawa a nie oni tak zwani pracodawcy ktorzy zyruja na was bo bez was to by nawet WARZYWNIAKA nie potrafili by poprowadzic sami!!!.licza tylko wasze grupy i kase z pfron ,a wy jestescie dla nich warci tyle co Tani mop w promocji.

gs

Firma jest nieuczciwa.Okrada swoich pracowników, nie zgłasza ich do ubezpieczenia,nie nalicza odpowiednio stawek godzinowych, itd.

Donald

Pracowałem rok i to super zakład tylko ludzie nieuczciwi począwszy od prezesa (sknery) kończąc na "koordynatorach" czy jak ich zwią,spotkałem się tam z tym że na 1 osobe sprzątającą była koordynatorka,lub to co jest nagminne "panią" Matylde która przyjeżdża o 8,30 jest 10-15 minut z pracownikami i idzie na kawe do siostry tez koordynatorki na kawe),przychodzi o 12 i po 10-20 minutach jedzie do domu)ona jest dla pracowników?Pozdro dla tych którzy to wytrzymują!!!!)0 socjalu ,itp. NIE POLECAM!!!!!!!

Donald
@Donald 14.04.2017 09:23

Pani Dorota i Matylda to siostry kawke sobie tak piją od 2013 roku. Śniadania tez jadaja razem , herbatke tez pijają razem ale ciekawostka Matylda pali fajki Sama!!! Ludzie im sie kłaniają z daleka bo te panny od dwojga braci mają plecy w biurze!!! A te herbatki i kawki i śniadanka to spozywają razem z Wiesiem . Smacznego naiwni i pozbawieni godnosci pracuchy geminy ..

Gosia

Niewiarygodna, bardzo nieuczciwa firma.

gs

Niewiarygodna,nieuczciwa firma

Pracownik

Tą firmę powinien skontrolować PIP zakład pracy chronionej śmiech, pracownicy których należy chronić zwyczajnie się oszukuje. Szkoleń BHP nie ma (tylko papier do podpisu) pracownik za dużo by się dowiedział. Osoby chore z grupą umiarkowaną myją po 60 okien na drabine, oczywiście wliczone w stawkę godzinową czyli za darmo, wypłaty wpływają na konto nie terminowo, zastępstwa obowiązkowe nie płatne, szef tłumaczy ty też kiedyś pójdziesz na urlop i ktoś będzie musiał cię zastąpić, umowy o pracę mimo zmiany przepisów dostarczane są pracowniką po miesiącu. Ludzie parodia. Zastanawiam się czy nie zgłosić sprawy do PIP jak można tak oszukiwać i to chorych ludzi.

Lemon
@Pracownik 27.10.2016 17:31

Nie warto to zglaszac ,ani mowic w firmie bedzie kontrola to zjawi sie prezes , kierownik major , kadrowa (przyklad rurownia) kazdy powie ze jest ok i PIP SOBIE ODPUSCI .. Jest jeden sposob nagrywac wszystko na telefon . P.s Mysle tez ze prezes nie wie o wielu sprawach ktore dzieja sie czy to na sadach czy rurach , licza sie wyniki a nie czlowiek. Pozdrawiam

Ollelle
@Lemon 07.11.2016 23:14

Opinie sa i będą , gemina tez ...bo ci co tam pracuja sami ja zywią...Strach jezt tak Wielki jak SZAFY W POK. 115 ??? nie ma co sie zalic tylko robic swoje albo zmienic pracodawce . A co do pensji to zawsze sa terminowo bo inaczej PFRON BY IM D...Y URWal hi hi no vlchbA ze sie robilo na czarno to trzeba sie dobrze umawiac co do odbioru kasy ? Ja nie narzekam . A urlopu mam tyle ,ze czasu brak go wybrache he he .PRACOWNIK O.

Izolda

Pracuję w tej firmie od miesiąca i jestem w szoku jak można tak źle traktować pracowników. To nie jest zakład pracy chronionej, tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rodki i sprzęt lepiej nie mówić, a słownictwo szefów rynsztokowe.za nadgodziny i prace dodadkowe nie ma co liczyć na zapłatę. Firma przed którą należy uciekać.

Stary
@Izolda 31.08.2016 16:57

A to gdzie pracowales ze tak zle bylo , lub inaczej kto byl twoim szefem ...STARY TREP . Misiu. Czy moze kolezanki ktore robia kawe trepowi. Bo to wazne ??? Ja wspominam dobrze prace w gemina bis? I podlegalem tylko jednej osobie .

starszy

Szukają nowych pracowników i nie obiecują, że przyjmą do pracy

Zostaw opinię o GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej - Częstochowa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEMINA Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej