Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 93 ocen.

Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski
5 93 6 1

Opinie o Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Natalia

@Maciej, planujesz związać się z firmą Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski na dłużej? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu pracy? Czy jest ona ciężka i stresująca? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!

anonymous
@Natalia 14.06.2018 16:30

Stella 24.06.2018 13:08 Jakieś nowinki z pracy w firmie moglibyście napisać dla ewentualnych kandydatów

Maciej

Niedawno przedłurzyli mi umowę z 3 miesięcznej próbnej robota jak robota robić trzeba jak wszędzię póki co wypłaty są regularnie a z tego co gadamy problemem jest s5 dla prawie wszystkich firm ktore tam są

Natalia

@Zuzia, @Vasyl, jak aktualnie wygląda sytuacja z zaległymi płatnościami? Czy coś się wyjaśniło? @Jacek, @Tonik, pytaliście, bo jesteście zainteresowani pracą w Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski? Czy ktoś ma aktualne informacje na temat funkcjonowania firmy?

windykacja na koszt dłużnika

Nie czekaj, aż Twój dłużnik zamknie firmę lub ucieknie za granicę! Pomożemy Ci szybko odzyskać pieniądze niezależnie od kwoty. Działamy na koszt dłużnika! Zadzwoń po szczegóły-tel.512 868 817

Tonik

Jakie są powody takiej sytuacji?

Vasyl

Firma nie płaci od kilku miesięcy, dają zaliczki po 300-500 zł a dalej same obiecanki . Szukają pieniędzy nawet dla swoich pracowników.

Jacek

Czyżby firma miała jakieś kłopoty? Może ktoś napisze czy jest poprawa

Zuzia

Firma prawdopodobnie utraciła płynność finansową. Podwykonawcom nie płaci od kilku miesięcy. Szukają pieniędzy nawet dla swoich pracowników.

Natalia

@Tedek, rozumiem, że pracujesz w Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski? Możesz napisać jakieś konkrety o pracy w tym miejscu? Jaką umowę oferuje ten pracodawca? Twoja opinia może być bardzo pomocna dla osób zainteresowanych pracą w tym miejscu, ale w tym momencie jest zbyt ogólnikowa. Czy firma poszukuje aktualnie jakichś pracowników?

Administrator

Czemu nic nie piszecie na wątku Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski? Czy to oznacza, że dobrze Wam się pracuje i nie ma rotacji?

Hana Montana
@Administrator 07.02.2018 08:55

Ludzie nie piszą ponieważ prezes wykupił wszystkim wczasy w Egipcie - Ukraina robi czarną robotę więc Polak odpoczywa. Po powrocie szykują się też podobno jakieś gigantyczne premie. Pozdrawiam

Monter

Tera to na robotników tylko Ukraińców. Nawet wiecej im płaca.

AM
@Dział T. 28.11.2017 19:37

panowyie gdyby zarabiał dobrze to by sie nie zwalniał SPÓJŻCIE NA ŻECZYWISTOŚĆ nie odwracajcie kota ogonem nikt nie chce już do waz przyjść zara sami ręce będziecie musieli zakasać

monter

nie dawno zwolnił sie od nich operator dzwigu jeden z najleprzych w tej firmie było widać że go zajeżdzali robił na wszystkich maszynach orarniał wiele tematów a teraz na placu syf jakich mało niema iść do kogo by ktoś pomugł paczeć kiedy obalą sie te dzwigi bo dziadki nie mają widać wogule pojęcia co robią a już gdzie coś z nimi mątować porażka jakich mało jeśli czyta to jakiś grubas to dobrze zróbta coś żeby był tamten operator bo gówno zmontujecie taka prawda

pendzel
@monter 20.09.2017 21:52

Dobrze wiemy czemu odszedł ...jego były kierownik że tak delikatnie powiem tyłek se nim podcierał mówił że coś idzie zrobić do 10 co było nie realne i każdy o tym wiedział a jak afera to zawsze na niego że sie nie wyrabia ile razy sie z nim rozmawiało nie powiem ale jak coś sie z nim ustaliło to zawsze było zrobione a czasami i więcej a jak mu krychu nagadał jak ma robić to 4/3 robił zawsze bezsensu bo sie gość nie znał ile razy stał Łukasz na placu i sie śmiał że dle tych HUUHUUU nie ma robić ludzimu do pomocy nie dawali i chłop poprostu nie wyczymał i nie jestem ani za jedną ani za drugą stroną ale nikt by nie wyczymał . I WIELKI SZACUN ZA JEGO WKŁAD BO FAKTYCZNIE SIE SIE STARAŁ jak poprzednicy miał wyczucie i wielkie zaangażowanie w to co robił. a może zamiast debatować DZIALE t MOŻE SPRÓBÓJCIE SIE Z NIM JESZCZE DOGADAĆ bo takich jak on z świecą szukać napewno macie adres jakiś kontakt fkońcu firma mostowa i czasami warto wyciągać rence bo my wszyscy ciągle wieżymy w to że jeszcze wróci koledzy z namiotu

anonim

(usunięte przez administratora)

F.G.

ŻENUJĄCY JESTEŚ TY AUTORZE , TYCH ZAKŁAMANYCH SŁÓW!!! MASZ NASRANE W TWOJEJ GŁUPIEJ GŁOWIE CYMBALE. NIC NIE POTRAFISZ PRÓCZ HEJTOWANIA IDIOTO. KAŻDĄ FIRMĘ OBRAŻASZ W KTÓREJ PRACUJESZ!!!

Natalia

@Romek Pijaczyna - mógłbyś podać konkretne argumenty przemawiające za taką wizją przyszłości dla Kormost Zakład Robót Mostowych? Wszelkie konkretne informacje będą na wagę złota dla potencjalnych zainteresowanych ofertami pracy w Bydgoszczy.

Romek Pijaczyna

Myślę że w przeciągu pół roku w firmie będą pracować sami ukraińcy co nie mają pojęcia jak się szliferką obsługuje :) A firma jest tak stabilna jak ja po wypiciu litra :) Pozdro

STASIU ZAWSZE TRZEZWY
@Romek Pijaczyna 03.01.2017 11:47

Następny z kompleksami. .....Mi się dobrze tu pracuje.Ukraińców jest sporo , to prawda ale nie widzę w tym problemu. Dziś gdzie się nie słyszy w firmach są problemy. Mam nadzieje że Gotowski na tym rynku poradzi sobie. Pozdrawiam.

ITEESS

ML-e,GL-e,Land Rovery i inne bajery są na porządku dziennym a podwykonawców mają głęboko w d...ie, nie płacą za wykonane prace /obw. Inowrocławia/

BUDOWA INOWROCŁAW
@its 10.01.2017 10:57

PRZEDSTAWICIELU FIRMY ITS , SĄ TO FAKTY. JEST CAŁA DOKUMENTACJA OPISOWA Z SYTUACJI WASZEGO BANKRUCTWA KTÓRE WPŁYNEŁO NA TO ŻE Z DNIA NA DZIEŃ OPUŚCILIŚCIE PLAC BUDOWY ZOSTAWIAJĄC SWOICH PRACOWNIKÓW BEZ ŻADNEJ INFORMACJI. DOKUMENTY , ZEZNANIA ŚWIADKÓW W TYM WASZYCH BYŁYCH PRACOWNIKÓW ..... MANIPULACJE INFORMACJĄ TO SIĘ NAZYWA. NIE WSPOMINAJĄC O KONFLIKCIE POMIĘDZY SZEFOSTWEM ITS .... WYSTAWIANIEM FAKTURY Z PRYWATNYM NUMEREM RACHUNKU BANKOWEGO.... OSZUKUJĄC SWOJĄ FIRME...... ITS......

Nick

Powiedzcie mi w jakiś prosty i zrozumiały dla mnie sposób jak tutaj jest rozliczana praca człowieka w Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski czy płacą na akord czy może jest stała forma zatrudnienia?

szymon

Od ponad dwóch miesięcy f-ma Gotowski poszukuje operatora żurawia samojezdnego. Wiadomo, że dobrego fachowca szuka się max 2,3 tygodnie. Może ktoś napisze dlaczego tak długo szukają i nie mogą znaleźć?

lysy

a ja słyszałem,że tak potraktowali pracowników aż połowa chce spadać z tamtąd więc jak jest z tą pracą bo niewiem czy warto papiery tam składać jedni piszą tak a drudzy inaczej więc zastanówcie się co piszecie zanim się ośmieszycie te stawki też podane tu przez niektórych wybiegają daleko poza polskie zarobki i realia w normalnym zakładzie.Takie pisanie bzdur na tym portalu tylko utrudnia ludziom w podienciu właściwej decyzji pozdrawiam łysy.

majster spawacz

Zgadzam się z tym że ci co sumiennie pracują są tam doceniani. Nie ważne co robisz szlifierka, spawanie, majstrowanie czy k... sprzątanie, ktoś ci za to płaci- rób to dobrze a na pewno będziesz doceniony. Mam nadzieję że kiedyś tam wrócę. Pozdrawiam obydwie hale i biuro:)

piotrek

wiesław bajki pierdyli 4800 to na budowie chyba i btutto jak siedzi w robocie po 14 i 16 godzin dziennie przez cały miesiąc i dolicza do tego dodatki i delegacje,niema co słuchać baranów bo większość tam niema swojego życia prywatnego jedyne co robią w życiu to praca,praca ,hobby-też praca,dom czy żona dzieci nie -praca i potem wychodzi im tak jak piszą .panowie w życiu chodzi o uczciwość i prace oraz płace godną człowieka oraz każdej polskiej rodziny a nie być traktowanym jak jakiś emigrant który niema domu i siedzi do bólu byle nawalić godzin 300 i więcej w miesiącu ,a i oni teraz są mądrzejsi bo tego nie robią

Damian

Wiesław na widlaku zasuwa

Wieslaw

Ja pracuje tam 0d 2004 roku.Uscislajac na wytworni konstrukcji stalowych,zarabiam srednio m-c 4800 netto plus dodatki.CI co pracuja rzetelnie to tam dobrze zarabiaja.Dzisiaj jest bardzo ciezko o dobrych fachowcow,jest cala masa byle jakosci w pracy.I to ci ludzie wlasnie nazekaja.Nie wyobrazam sobie by takie osoby zarabialy tyle co fachowcy.Skandal z tymi roszczeniami tych nierobow!!!

Romek
@Maciej 12.12.2016 18:03

Jest w tej firmie wiele osób naprawdę zadowolonych z pracy . Macieju widać po twoim wpisie że jesteś nieszczęśliwym człowiekiem bo bzdury wypisujesz.... Zapewne problemy prywatne powodują twoją gorycz. Szukasz winnych swoich porażek.... Premie są sprawiedliwie przyznawane. Ci pracownicy którzy rzetelnie pracują to nagrody otrzymują. Stara prawda jest taka że ci co narzekają są słabi i mało efektywni w pracy... Dobrzy fachowcy zarabiają należycie i nie narzekają. Każdy twój następny atak - wpis ,uważam że potwierdzi moją tezę.......

MonterStasiu

Dokladnie tak jak piszesz,ludzie cicho siedzą a kierownicy wykorzystują sytuacje,dlatego są umowy smieciowe,pensje smieciowe,wiara tam wciąż tyra za 10 zł brutto jest to brak szacunku dla pracowników którzy tę firmę wypromowali ciężką pracą

stosunkowodobry

To ludzie ludziom zgotowali ten los

jacek

żeby zarobić DO 2300 netto to musisz popracować kilka lat żeby ci dali 14 zł oczywiście nie jako podstawowy spawacz tylko dozorowy z kilku letnim stażem i dodatkowymi uprawnieniami typu suwnice,zwyszki widlaki ,uprawnienia na palnik itp.i chęcią wyjazdów na budowe, bo tylko wtedy dostajesz w miarę premie i dodatek spaw.. który daje ci tę kwotę inaczej to możesz liczyć na tyle co w markecie płacą za lekką prace.

Jacek

Prawde mówiąc w firmie "Gotowski" jest tak: umowa śmieciowa minimum rok, stawka dla spawacza max 14 Brutto choć najczęściej i tak jest to 12 Brutto, szlifierz 10 Brutto, bez możliwości rozwoju z powodu ciągłego kryzysu w firmie, w delegacjach kierwnicy budowy traktują każdego pracownika poniżająco oraz są niewypłacalni na czas za delegację a o posiłek regeneracyjny trzeba się prosić. Na hali zapylenie 200%, hałas 300% oraz zero przestrzegania przepisów bhp, w krótkim czasie odbija się to wszystko na zdrowiu. Moim zdaniem firma "Gotowski" poszukuje tylko i wyłącznie taniej siły roboczej,nie koniecznie kompetentnych lecz tanich, mało rozgarniętych i słabo inteligentnych tzw. "koni" lub "wołów roboczych". Wymiana ludzi w roku wynosi ok. 50%. Zarobek dla spawacza przy normalnych godzinach nie przekracza 2300 zł netto/mies. , dla szlifierza w przedziale 1200-1500 zł netto/mies a przy tym zdrowie fizyczne, zarówno psychiczne zszargane do maximum. Zdaniem kierownictwa za bramą firmy jest czarna głęboka dziura. Nie polecam, dno dno dno.

paweł

Ile można zarobić średnio na miesiąc w firmie Gotowski?

olo

@rtomek i co, udało się cos załatwić, dostałeś się do nich do pracy? bo nie wiem czy takie rekrutacje to s u nich prowadzone na jakimś poziomie, bo już wiele w życiu widziałem takich rozmów i dziwnych pytań, tego wolałbym jednk uniknąć. Jeśli ktoś z Was ma jakieś informacje o tym jak to wygląda, to będę wdzięczny.

WARDĘGA

w tym szefie raczej nie znajdziesz przyjaciela tylko wyzyskiwacza daj sobie spokój

Zostaw opinię o Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski