Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski

Administrator

Czemu nic nie piszecie na wątku Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski? Czy to oznacza, że dobrze Wam się pracuje i nie ma rotacji?

Tedek
@Administrator 07.02.2018 08:55

Poprostu brak juz słow

Monter

Tera to na robotników tylko Ukraińców. Nawet wiecej im płaca.

@Dział T. 28.11.2017 19:37

drodzy Panowie i Panie wszyscy wiemy dla czego otrzedł nie raz widzłem jak sie kłócił z byłym kierownikem i w większości musze to przyznać to Łukasz miał racje pamientam jak chciał ustawiać elementy na placu to go wyśmiali a potem palec w nocniku a miał dobry pomysł byłem przy tej rozmowie a potem czarną magie zrobił krych i wtedy go prosił żeby mu (usunięte przez administratora) ratował przypomnijcie sobie jak kombinował z tymi elementami jeden na drugi wstawiał i to tak że wszystko było potem z logiką ładowane może mało nie zarabiał ale i kokosów też pewnie nie miał z tego co kiedyś jakiś miesiąc przed jego odejściem rozmawiałem to z naszej rozmowy wyszło że mu starczało na miare normalne życie ale jak musie urodziło kolejne dziecko Gratulacje to ledwo mu starczało na jedzenie że biduje ja mam wielki szacunek dla niego uczymać żone i dwójke dzieci i kredyt czy ktoś z nim o tym kiedyś rozmawiał nie tylko robota i szybko i szybko a może faktycznie warto by było wyjąć ręke do niego bo następnego takiego już nie będzie

AM
@Dział T. 28.11.2017 19:37

panowyie gdyby zarabiał dobrze to by sie nie zwalniał SPÓJŻCIE NA ŻECZYWISTOŚĆ nie odwracajcie kota ogonem nikt nie chce już do waz przyjść zara sami ręce będziecie musieli zakasać

monter

nie dawno zwolnił sie od nich operator dzwigu jeden z najleprzych w tej firmie było widać że go zajeżdzali robił na wszystkich maszynach orarniał wiele tematów a teraz na placu syf jakich mało niema iść do kogo by ktoś pomugł paczeć kiedy obalą sie te dzwigi bo dziadki nie mają widać wogule pojęcia co robią a już gdzie coś z nimi mątować porażka jakich mało jeśli czyta to jakiś grubas to dobrze zróbta coś żeby był tamten operator bo gówno zmontujecie taka prawda

pendzel
@monter 20.09.2017 21:52

Dobrze wiemy czemu odszedł ...jego były kierownik że tak delikatnie powiem tyłek se nim podcierał mówił że coś idzie zrobić do 10 co było nie realne i każdy o tym wiedział a jak afera to zawsze na niego że sie nie wyrabia ile razy sie z nim rozmawiało nie powiem ale jak coś sie z nim ustaliło to zawsze było zrobione a czasami i więcej a jak mu krychu nagadał jak ma robić to 4/3 robił zawsze bezsensu bo sie gość nie znał ile razy stał Łukasz na placu i sie śmiał że dle tych HUUHUUU nie ma robić ludzimu do pomocy nie dawali i chłop poprostu nie wyczymał i nie jestem ani za jedną ani za drugą stroną ale nikt by nie wyczymał . I WIELKI SZACUN ZA JEGO WKŁAD BO FAKTYCZNIE SIE SIE STARAŁ jak poprzednicy miał wyczucie i wielkie zaangażowanie w to co robił. a może zamiast debatować DZIALE t MOŻE SPRÓBÓJCIE SIE Z NIM JESZCZE DOGADAĆ bo takich jak on z świecą szukać napewno macie adres jakiś kontakt fkońcu firma mostowa i czasami warto wyciągać rence bo my wszyscy ciągle wieżymy w to że jeszcze wróci koledzy z namiotu

anonim

(usunięte przez administratora)

F.G.

ŻENUJĄCY JESTEŚ TY AUTORZE , TYCH ZAKŁAMANYCH SŁÓW!!! MASZ NASRANE W TWOJEJ GŁUPIEJ GŁOWIE CYMBALE. NIC NIE POTRAFISZ PRÓCZ HEJTOWANIA IDIOTO. KAŻDĄ FIRMĘ OBRAŻASZ W KTÓREJ PRACUJESZ!!!

Natalia

@Romek Pijaczyna - mógłbyś podać konkretne argumenty przemawiające za taką wizją przyszłości dla Kormost Zakład Robót Mostowych? Wszelkie konkretne informacje będą na wagę złota dla potencjalnych zainteresowanych ofertami pracy w Bydgoszczy.

Romek Pijaczyna

Myślę że w przeciągu pół roku w firmie będą pracować sami ukraińcy co nie mają pojęcia jak się szliferką obsługuje :) A firma jest tak stabilna jak ja po wypiciu litra :) Pozdro

STASIU ZAWSZE TRZEZWY
@Romek Pijaczyna 03.01.2017 11:47

Następny z kompleksami. .....Mi się dobrze tu pracuje.Ukraińców jest sporo , to prawda ale nie widzę w tym problemu. Dziś gdzie się nie słyszy w firmach są problemy. Mam nadzieje że Gotowski na tym rynku poradzi sobie. Pozdrawiam.

ITEESS

ML-e,GL-e,Land Rovery i inne bajery są na porządku dziennym a podwykonawców mają głęboko w d...ie, nie płacą za wykonane prace /obw. Inowrocławia/

its
@BUDOWA INOWROCŁAW 02.01.2017 23:55

taaa na pewno, słowo przeciw słowu

BUDOWA INOWROCŁAW
@its 10.01.2017 10:57

PRZEDSTAWICIELU FIRMY ITS , SĄ TO FAKTY. JEST CAŁA DOKUMENTACJA OPISOWA Z SYTUACJI WASZEGO BANKRUCTWA KTÓRE WPŁYNEŁO NA TO ŻE Z DNIA NA DZIEŃ OPUŚCILIŚCIE PLAC BUDOWY ZOSTAWIAJĄC SWOICH PRACOWNIKÓW BEZ ŻADNEJ INFORMACJI. DOKUMENTY , ZEZNANIA ŚWIADKÓW W TYM WASZYCH BYŁYCH PRACOWNIKÓW ..... MANIPULACJE INFORMACJĄ TO SIĘ NAZYWA. NIE WSPOMINAJĄC O KONFLIKCIE POMIĘDZY SZEFOSTWEM ITS .... WYSTAWIANIEM FAKTURY Z PRYWATNYM NUMEREM RACHUNKU BANKOWEGO.... OSZUKUJĄC SWOJĄ FIRME...... ITS......

Nick

Powiedzcie mi w jakiś prosty i zrozumiały dla mnie sposób jak tutaj jest rozliczana praca człowieka w Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski czy płacą na akord czy może jest stała forma zatrudnienia?

szymon

Od ponad dwóch miesięcy f-ma Gotowski poszukuje operatora żurawia samojezdnego. Wiadomo, że dobrego fachowca szuka się max 2,3 tygodnie. Może ktoś napisze dlaczego tak długo szukają i nie mogą znaleźć?

lysy

a ja słyszałem,że tak potraktowali pracowników aż połowa chce spadać z tamtąd więc jak jest z tą pracą bo niewiem czy warto papiery tam składać jedni piszą tak a drudzy inaczej więc zastanówcie się co piszecie zanim się ośmieszycie te stawki też podane tu przez niektórych wybiegają daleko poza polskie zarobki i realia w normalnym zakładzie.Takie pisanie bzdur na tym portalu tylko utrudnia ludziom w podienciu właściwej decyzji pozdrawiam łysy.

majster spawacz

Zgadzam się z tym że ci co sumiennie pracują są tam doceniani. Nie ważne co robisz szlifierka, spawanie, majstrowanie czy k... sprzątanie, ktoś ci za to płaci- rób to dobrze a na pewno będziesz doceniony. Mam nadzieję że kiedyś tam wrócę. Pozdrawiam obydwie hale i biuro:)

piotrek

wiesław bajki pierdyli 4800 to na budowie chyba i btutto jak siedzi w robocie po 14 i 16 godzin dziennie przez cały miesiąc i dolicza do tego dodatki i delegacje,niema co słuchać baranów bo większość tam niema swojego życia prywatnego jedyne co robią w życiu to praca,praca ,hobby-też praca,dom czy żona dzieci nie -praca i potem wychodzi im tak jak piszą .panowie w życiu chodzi o uczciwość i prace oraz płace godną człowieka oraz każdej polskiej rodziny a nie być traktowanym jak jakiś emigrant który niema domu i siedzi do bólu byle nawalić godzin 300 i więcej w miesiącu ,a i oni teraz są mądrzejsi bo tego nie robią

Damian

Wiesław na widlaku zasuwa

Wieslaw

Ja pracuje tam 0d 2004 roku.Uscislajac na wytworni konstrukcji stalowych,zarabiam srednio m-c 4800 netto plus dodatki.CI co pracuja rzetelnie to tam dobrze zarabiaja.Dzisiaj jest bardzo ciezko o dobrych fachowcow,jest cala masa byle jakosci w pracy.I to ci ludzie wlasnie nazekaja.Nie wyobrazam sobie by takie osoby zarabialy tyle co fachowcy.Skandal z tymi roszczeniami tych nierobow!!!

Maciej
@Wieslaw 10.12.2015 20:36

Wiesław wydaje mi się że podałeś swoje zarobki kwartalne w tej firmie. Jestem przekonany że któryś z tych nierobów z biura dodał ten w/w post z nickiem "Wiesław" po to by adorować firmę. Z tego co mi wiadomo to w firmie pracują dwie osoby z w/w imieniem i oboje mają takie samo zdanie jak cała reszta o firmie. Na początku tego roku zmienił się kierownik zakładu konstrukcji, od tego czasu premie dostają Cytuje słowa nowego kierownika Michała K. "Premie są rozdzielane tylko i wyłącznie na moich zaufanych ludzi" reszta 80% dobrych pracowników premii nie widziała i chyba już nie zobaczą. Podobnie wygląda z zakańczaniem pracy i schodzeniem z hali o pełnej godzinie jest grupka osób których to nie dotyczy np "hala C", są równi i równiejsi. Wraz z wejściem nowego kierownika zwolniła się masa bardzo dobrych fachowców, reszta która została to osoby starsze przed emeryturą bądź już na emeryturze, osoby nie mające pomysłu na swoją przyszłość. Zarobki w ostatnim roku zniżyły się do najniższej krajowej. BHP w tej firmie? - nie istnieje coś takiego... masz być "murzynem" a czy zginiesz czy zostaniesz kaleką to wrzucą na twoje miejsce Ukraińca. A w ostatnim czasie były już dwa wypadki śmiertelne oraz wielokrotne okaleczenia, nawet w ubiegłym tygodniu na montażu przy wojska polskiego pracownikowi przygniotło nogę i chłopak walczy by uratować tę nogę a firma nawet nie zadzwoniła i nie zapytała jak się czuje... oczywiście wszystkie te wypadki przytrafiały się przy rządach kierownika budowy Mateusza J. Kierownictwo jest niekompetentne do swoich posad i to co się dzieje w ostatnim dłuższym czasie to kompletna Żenada

Romek
@Maciej 12.12.2016 18:03

Jest w tej firmie wiele osób naprawdę zadowolonych z pracy . Macieju widać po twoim wpisie że jesteś nieszczęśliwym człowiekiem bo bzdury wypisujesz.... Zapewne problemy prywatne powodują twoją gorycz. Szukasz winnych swoich porażek.... Premie są sprawiedliwie przyznawane. Ci pracownicy którzy rzetelnie pracują to nagrody otrzymują. Stara prawda jest taka że ci co narzekają są słabi i mało efektywni w pracy... Dobrzy fachowcy zarabiają należycie i nie narzekają. Każdy twój następny atak - wpis ,uważam że potwierdzi moją tezę.......

MonterStasiu

Dokladnie tak jak piszesz,ludzie cicho siedzą a kierownicy wykorzystują sytuacje,dlatego są umowy smieciowe,pensje smieciowe,wiara tam wciąż tyra za 10 zł brutto jest to brak szacunku dla pracowników którzy tę firmę wypromowali ciężką pracą

stosunkowodobry

To ludzie ludziom zgotowali ten los

jacek

żeby zarobić DO 2300 netto to musisz popracować kilka lat żeby ci dali 14 zł oczywiście nie jako podstawowy spawacz tylko dozorowy z kilku letnim stażem i dodatkowymi uprawnieniami typu suwnice,zwyszki widlaki ,uprawnienia na palnik itp.i chęcią wyjazdów na budowe, bo tylko wtedy dostajesz w miarę premie i dodatek spaw.. który daje ci tę kwotę inaczej to możesz liczyć na tyle co w markecie płacą za lekką prace.

Jacek

Prawde mówiąc w firmie "Gotowski" jest tak: umowa śmieciowa minimum rok, stawka dla spawacza max 14 Brutto choć najczęściej i tak jest to 12 Brutto, szlifierz 10 Brutto, bez możliwości rozwoju z powodu ciągłego kryzysu w firmie, w delegacjach kierwnicy budowy traktują każdego pracownika poniżająco oraz są niewypłacalni na czas za delegację a o posiłek regeneracyjny trzeba się prosić. Na hali zapylenie 200%, hałas 300% oraz zero przestrzegania przepisów bhp, w krótkim czasie odbija się to wszystko na zdrowiu. Moim zdaniem firma "Gotowski" poszukuje tylko i wyłącznie taniej siły roboczej,nie koniecznie kompetentnych lecz tanich, mało rozgarniętych i słabo inteligentnych tzw. "koni" lub "wołów roboczych". Wymiana ludzi w roku wynosi ok. 50%. Zarobek dla spawacza przy normalnych godzinach nie przekracza 2300 zł netto/mies. , dla szlifierza w przedziale 1200-1500 zł netto/mies a przy tym zdrowie fizyczne, zarówno psychiczne zszargane do maximum. Zdaniem kierownictwa za bramą firmy jest czarna głęboka dziura. Nie polecam, dno dno dno.

paweł

Ile można zarobić średnio na miesiąc w firmie Gotowski?

olo

@rtomek i co, udało się cos załatwić, dostałeś się do nich do pracy? bo nie wiem czy takie rekrutacje to s u nich prowadzone na jakimś poziomie, bo już wiele w życiu widziałem takich rozmów i dziwnych pytań, tego wolałbym jednk uniknąć. Jeśli ktoś z Was ma jakieś informacje o tym jak to wygląda, to będę wdzięczny.

WARDĘGA

w tym szefie raczej nie znajdziesz przyjaciela tylko wyzyskiwacza daj sobie spokój

WARDĘGA

Ładnie musi Ci palec śmierdzieć że tak cukrujesz Gotowskiemu

ZBGNIEW

FIRMA GOTOWSKI . KORMOST . I JAKIES INNE OD NICH SA RZETELNE.JAK POTRZEBOWALEM POMOCY TO GOTOWSKI POZYCZYL MI 25 tys. zl bez gadania i tak wielu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uratowal ile ludzi tyle opini i sytuacji..............DZIEKUJE GOTOWSKIM ZA WSZYSTKO.

ZBIGNIEW

WIEKSZOSC FIRM POLSKICH NIESTETY JEST JAK WIDZE TU ROWNIEZ OBRZUCANA BLOTEM,POLAK WIECZNIE NIE ZADOWOLNY .AZ PRZYKRO.......A GOTOWSKI. PRACUJE TU PONAD 7 LAT I LUDZIOM RZETELNYM DOBRZE PLACI I ICH CENI GORZEJ Z NIEROBAMI HEJTERAMI ........

anonim

(usunięte przez administratora)

desperado

W tej dziadowskiej firmie NIGDY brud,smrud itd ciagle malo nigdy nie ma a oni nowe auta kupuja jako spawacz w normalnych godzinach 2400

adam

Ile sie zarabia we firmie Gotowski? a wiecie może ile ma spawacz płacone?zatrudniają spawaczy?

Mariusz

Niewiem który to (usunięte przez administratora)bo jest syn i ojciec ponoć , ale wiem ze zatrudnia podwykonawców którzy nie wypłacaja ludziom pieniędzy , płaca tylko jakieś zaliczki i zmieniaja ludzi jak rękawiczki niewyplacajac reszty pieniedzy.tak jest na odcinku trasy z 3ma wiaduktami IWINY-SIECHNICE, podwykonawca (usunięte przez administratora) . Niewiem czy (usunięte przez administratora)o tym wie ale powinien cos z tym zrobić , zainteresować sie co sie dzieje na budowie , bo niema tez przestrzeganych przepisów dotyczących jakis pomieszczeń dla pracowników , szatnia , tojki choćby co kilometr na trasie , jakas odzierz robocza , i lipne umowy zleceniowe ito z tego co wiem wiekszosc niema . wiec zastanowcie się nim podejmiecie tam prace .narciarz . a ten (usunięte przez administratora)od poczatku jak zatrudnia ludzi do pracy dla (usunięte przez administratora), nie kupił ani jednej wody do picia dla pracowników , i rąk po pracy terz niema gdzie umyć .

Spawacz

Witam firma Gotowski to wogule mineła sie z powołaniem , nie mają zielonego pojecia o robocie. Styki przygotowują jak z poczatku XX wieku. Wzięli most w Kamieniu na którym popłyną kolosalnie i wogule nie zdaja sobie z tego sprawy , chca spawać 135 i nie dopuszczają nawet elektrody na poprawki to jest żenada dosłownie. Karza pracować nie wiadomo za ile i na jakich warunkach , a póżniej pracujemy ku chwale ojczyzny. Nie ma im kto spawać tego mostu i długo nikogo nie znjadą jak bedą tak ludzi oszukiwać . Pracuje tam 6 ludzi i chcą wykonać taki projekt i przez okres ponad dwóch tygodni stoją praktycznie w miejscu. Uważajcie na tą firmę bo ja sie strasznie naciołem na nich.

Endriu

Na początek szlifierka...rok, dwa.. zależy potem może coś lżejszego i lepiej płatnego 10zł brutto na początek i umowa zlecenia też rok.. Jest badzo glośno na hali, bez nauszników nie do wytrzymania. ale to oczywiście dostaniecie. Atmosfera ok. robić trzeba. nikt nie goni..a już od brygadzisty zależy czy nerwowo czy spokojnie.. Kierownik obiecuje złote góry.. prysznice są, ciepła woda nawet leci..;p jest ich troche malo w stosunku do ilości pracowników ale nie jest źle- poza ochydnymi grzybami na zasłonach. herbatka zapewniona- przerwa 20 min. można palić na hali- bo nie robi w tym bałaganie.nadgodziny nie obowiązkowe. po czasie da sie zarobić.. ale trzeba mieć przepracowane trochę czasu. Komu nie przeszkadzają pył, iskry, niewygodne pozycje przy szlifowaniu, hałas, to polecam bo zawsze to jakieś pieniądze

wujek spaw

walcie sie ... cwaniaki to wszyscy po kilku głębszych a jak co do czego to nos w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę najlepiej włożyć ...fachowcy się cenią i stawiają warunki nie biora co popadnie za psi hu...j ... a na takich liczy p.Gotowski daje nędzna kasę i byle jaka umowę i najlepiej codziennie wbijać w łeb robolom ze jest kryzys i ze za brama jest czarna dziura ...

opzz2

A z kim mam rozmawiać w sprawie tych związków może kilku odważnych by się znalazło? hi hi hi

jo

bohater regionalny.... wykreowany sztucznie przez media a wewnątrz zgnilizna i się jeszcze podpisuje dumnie swoim nazwiskiem kolejny wyzyskiwacz i cwaniak

aga

spawacz - 2012-05-29 17:40:14 300 godzin i na ręke 3800 tojest bóldodatek jest powyżej 400 godzin

spawacz

300 godzin i na ręke 3800 tojest ból

wicia

umowy smieciowe,pensje smieciowe ,praca smieciowa ....

opzz

szukam chętnych do założenia związku zawodowego we firmie Gotowski zakład konstrukcji stalowych.

spawacz

gotowski dostaje dyplomy wyróżnienia ale kosztem pracowników nie do chlany pomidor pseudo brygadzista który by kazał najlepiej tańczyć na hali bo kammmery są ... każdy nowy pracownik jest traktowany jako potencjalny oszust i naciągacz zarówno przez kierownika jak i jego klona Piotra no i te zlecenia umowy to nie działa motywująco, kasa niewielka a przed biurem nowe nissany stoją ktoś musi na to zarobić...

welder

tak to prawda istnieje podział ci lepsi na umowach o prace i ci gorsi na zleceniach szkoda czasu kierownik tylko na rozmowie ładnie gada a później lipa jak nie zrobisz nadgodzin to nawet dodatku nie dostaniesz spawalniczego premia buuuuhaha ... kto ja ma kto ja widział... podanie trzeba pisać z umotywowaniem żeby dostać druk do lekarza ... macie okazje to Gotowskiego omijajcie ...

tio

Panie Gotowski firmowanie swoim nazwiskiem powinno pana zobowiązywać ... wypadało by skończyć z umowami śmieciowymi przyjrzeć się naciąganym nadgodzinom ... zatrudnić porządnych monterów którzy by przygotowali prawidłowo połączenia spawalnicze czyli oszlifowane czyste styki jak i prawidłowo wykonane spoiny montażowe ...

sam

umowy zlecenie świadczą o tym ze firma nie chce się związać z pracownikiem porostu maja trochę pracy skończy się to .... na ulice paca zmianowa ... czas najwyższy zlikwidować nocki .... to nie piekarnia

tede

Zatrudniają na umowę zlecenie nawet na pól roku stawka max dla spawacza to 14zl plus dodatek spawalniczy dla szlifierzy i monterów są rożne firma nastawiona na prace w nadgodzinach ale zostają sami naciągacze zamiast uczciwie pracować to bajerka ,papierosek ,kawka i nadgodziny lecą jest kilku ambitnych karierowiczów choćby syn kierownika p.(usunięte przez administratora).na zleceniu nie dają żadnych kwitków ani druczków wiec niewiadomo z czego składa sie wyplata a juz niewspomne aby isc do lekarza jest to odebrano jako ciężkie przestępstwo ogólnie dno,dno,dno .... strata czasu

Zostaw opinię o Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kormost Zakład Robót Mostowych Marek Gotowski