Ergis

Wąbrzeźno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 144 ocen.

Opinie o Ergis

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ergis

Janek

zarobki netto: pielegniarka - 1950 zł, ratownik medyczny - 2100 zł, lekarz rezydent - 2300 netto. Ci ludzie ratuja zycie. Sadurska - 90 tys., Ziemiec - 30 tys., Rydzyk - 72 mln. A co oni ratują?

Hanna

@Fqurwiony dziękujemy za Twoją odpowiedź na forum. @pracownik1 na jakim stanowisku pracujesz w firmie Ergis i jak długo? Pamiętajmy, że każde stanowisko różni się warunkami pracy, dlatego dobrze jak napiszecie jakie obejmujecie.

Fqurwiony
@Ivi 06.10.2017 14:25
Jeżeli firma nie jest tragiczna , to dlaczego (jak piszesz wcześniej) spadasz po Nowym Roku, zdecyduj się. trochę dziwna opini...

No cóż, zostaję z powodu podwyżki. Dostałem tyle ile chciałem. Stosowanie odpowiedzialności zbiorowej to nie jest najlepszy pomysł i firma powinna (jeśli to prawda) odstąpić od tych stalinowskich metod. Na tym dziale gdzie ja pracuję tego nie ma.

Ivi
@Fqurwiony 09.10.2017 18:53
No cóż, zostaję z powodu podwyżki. Dostałem tyle ile chciałem. Stosowanie odpowiedzialności zbiorowej to nie jest najlepszy pom...

Właśnie dostałem pensję 1950 zł, i znowu wybrańcy dostali podwyżkę? Powinienem zmienić nick: Fqurwiony lepiej do mnie pasuje.

Hanna

@Fqurwionyjak długo pracujesz w firmie Ergis? Czy nie rozmawiałeś z pracodawcą o podwyżkach? Być może po dłuższym okresie czasu pracy taka szansa jest. Zachęcam wszystkich do zapoznania się z wywiadem z Dyrektor Personelu i Komunikacji Grupy Ergis, który znajdziecie tutaj http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7879,wywiad-malgorzata-kot

pracownik1
@Fqurwiony 29.09.2017 18:38
Trochę prawdy w tym wywiadzie jest. Ale dbałość o środowisko? Jaka dbałość o relacje jak najpierw przez jednego mistrza zwolnił...

Czlowieku, nie wiem gdzie pracujesz ale raczej nie w ergisie bo siejesz jakas durna propaganade, podwyzki dostaja wszyscy nawet na logistyce. Robia co obiecali. `mamy socjal, basen, pilke, ostatnio zorganizowali beg dla maluchow. Ciekawe czemu tak ci to przeszkadza? zasuwasz w mrowce i chcialbyś do nas przyjsc?

Fqurwiony
@pracownik1 29.09.2017 21:09
Czlowieku, nie wiem gdzie pracujesz ale raczej nie w ergisie bo siejesz jakas durna propaganade, podwyzki dostaja wszyscy nawet...

Nie wiem gdzie Ty pracujesz ale, gratuluję opinii. To była prowokacja. Wiem jak jest i wiem co obiecali. Firma jest OK. Ale ... mogłeś się podpisać. Nagroda by była :-))

anonim

(usunięte przez administratora)

Ivi

Najbardziej nie podobają mi się właśnie zarobki. Praca nie jest lekka, gdyby jeszcze wszyscy zatrudnieni pracowali uczciwie, tzn. chciało im się pracować byłoby ok. a często jest tak że jeden robi a dwóch patrzy przy maszynie pracuje cała zmiana a nie jeden pracownik), a nie da się ukryć, że do podrzędnej pracy do Ergisu przychodzą ludzie przypadkowi, którzy po zorientowaniu się ,że trzeba robić i mało płacą, rezygnują lub udają, że pracują. Zostają jednostki, którym potrzeba na chleb no i oczywiście starzy pracownicy, którzy często nie mają wyjścia, bo albo za późno na zmiany ( wiek), albo boją się zmian. O szczegółach pracy i decyzjach podejmowanych przez np.technologów nie będę pisać, a od tych decyzji zależy jak robota idzie i tym samym cała produkcja zakładu. Poza tym jak zresztą w każdym zakładzie pracy, kto się podlizuje i biega do kierownictwa ten ma. Podpisuję się pod postem elvisiątka z 2016. Poczta pantoflową obiegła wiadomość o dużych podwyżkach, najpierw mają być rozmowy, co to jest? Casting? O czym te rozmowy? Rozumiem gdy wypytują świeżego pracownika jakie ma plany na przyszłość, ale wieloletniego pracownika, który ma parę lat do emerytury( jeśli dożyje), może chodzi o jakieś pomysły innowacyjne? czyżby ewentualne podwyżki uzależnione były od tego jak kto wypadnie na castingu?

Hanna

@FBS czy pracujesz obecnie w firmie Ergis? Jak długo i na jakim stanowisku? @Były pracownik jesteś pewien, że chodziło o mobbing. Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy zgłaszałeś gdzieś ten problem?

FBS
@Hanna 02.09.2017 12:49
@FBS czy pracujesz obecnie w firmie Ergis? Jak długo i na jakim stanowisku? @Były pracownik jesteś pewien, że chodziło o mobbi...

Pracuję nadal i powiem że nadal zamierzam tu pracować bo związki zawodowe, szczególnie ,,Solidarność" doprowadziły do podwyżek i to znacznych. Produkcyjni zaczynają od 2500zł brutto ale przydział do grupy (są trzy) powoduje pensję od 2700-3700zl brutto. Są nagrody, trzynastka, socjalne. Polecam.

Ivi
@FBS 02.09.2017 14:01
Pracuję nadal i powiem że nadal zamierzam tu pracować bo związki zawodowe, szczególnie ,,Solidarność" doprowadziły do podw...

Co za bzdura, pracownik produkcyjny z 30 letnim stażem ma 2100 brutto, na rękę z premią różnie od 1800 do 2000, Hanna kłamiesz, chyba, że ty jesteś wyjątkowo produkcyjna i masz 3700!!!

know-how

Panie "Były pracowniku" twój hejt uderza bezpośrednio w firmę, która jest solidnym pracodawcą... Padłeś ofiarą mobbingu?! Powiedz konkretnie w jaki sposób i kto Cię źle potraktował??

Były pracownik

Przepracowałem w tej firmie zaledwie parę tygodni. Dłużej nie wytrzymałem. Niestety miałem te "szczęście" i padłem ofiarą mobbingu.

ola

Rozważam złożenia CV na produkcję i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej? zarobki? atmosfera? przerwy? premia? i czy rzeczywiście dopłacają za dojazdy?

FBS
@ola 27.06.2017 08:48
Rozważam złożenia CV na produkcję i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej? zarobki? atmosfera? przerwy? premia? i czy rzecz...

Zaczniesz pewnie od najniższej krajowej, no może od 2100. Atmosfera jest OK, jak wszędzie są ludzie i ludziska. Przerwy - sama sobie zorganizujesz. Jesz kiedy chcesz, palisz kiedy masz ochotę. Kawa z reguły rano i ok 11. Premia zwana tu nagrodą czasami jest. Szała nie ma. Za dojazdy dopłacają.

Mieczysław

Pozdrawiam czytających DFM

Hanna

@anonimgall rozważasz aplikowanie? Na jakie stanowisko? Pamiętajmy, że warunki pracy, atmosfera zależne są od docelowego stanowiska. Na jakich informacjach konkretnie Ci zależy? Czego chciałbyś się dowiedzieć?

anonimgall

Witam, Jaka opinia o Export Manager w Ergis?

Adrian09
@anonimgall 10.05.2017 12:42
Witam, Jaka opinia o Export Manager w Ergis?

a co Cię dokładnie interesuje?

Hanna

Czytaliście wywiad z Dyrektor Personelu i Komunikacji Grupy Ergis? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7879,wywiad-malgorzata-kot Co Was najbardziej zaciekawiło?

Edek.
@Hanna 23.03.2017 11:21
Czytaliście wywiad z Dyrektor Personelu i Komunikacji Grupy Ergis? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7879,wywiad-malgorzata-ko...

Ale kto ten wywiad przeprowadzał? nie ma tam bo zaraz można by było sprostowanie napisać. Czy to wszystko prawda co podają? jakie szkolenia? są owszem ale trzeba podpisać że się kredyt bierze w firmie. No i jakie kapituły pytają pracowników o opinie? chyba dyrektorów pytają bo ja nie widziałem żadnych ,,kapitulantów" na halach.

Edek.

Jest tu tak wspaniała atmosfera że ... pół roku nikt nowy nie chce przepracować. Niestety, samą atmosferą rodziny się nie utrzyma. A ta mówiąc prawdę nie jest najlepsza.

Magiczny :D

Skonczta pier*** i za robotę sie wezcie, będzie prościej

ylopa

Eh no to średnio powiem Ci wiadomo ze jak ktoś ma odpowiednie kwalifikacje to mimo wszystko liczy jednak na jakieś spore zarobki prawda?zwłaszcza ze praca na produkcji to jednak chyba do lekkiej nie należy

Nie jestem robotem

Mam złe przeczucia co do przyszłości tej firmy. Jak w chodzę do zakładu to nuci mi się melodia przy której tonął Tytanic.

Cardio pompa pompa

Ergis to już tylko kwestia czasu czekam na jego koniec z niecierpliwością, zresztą nie ja jeden.Już nikt tam nawet do pracy nie chce przyjść co mnie nie dziwi.Tylko ciekawe co zrobią ludzie którzy trzymają palec porto w du....? Do żadnej innej pracy się nie nadadzą bo są nieudolni jak niektórzy "mistrzowie" beztalencia i nic więcej.Czas zacząć szukać sobie pracy puki czas, nie mam zamiaru pójść na dno z zakładem

Edek.
@Cardio pompa pompa 08.09.2016 17:28
Widzę że jesteś analfabetom skoro nawet czytać nie umiesz ze zrozumieniem.Przeczytaj dokładnie a później się wypowiadaj.Nie życ...

Powodzenia w nowej firmie. Jeśli tu nie umiałeś pracować, gdzie dyscyplina pracy kuleje i każdy łazi gdzie i kiedy chce to w nowym miejscu pracy albo padniesz na jednej 15 min. przerwie albo już kupiłeś sobie wazelinę. I nie pisze się ,,analfabetom" a analfabetą. Polonisto z spod stogu siana :-)

hary
@Edek. 05.09.2016 15:21
Życzysz ludziom którzy pracują tu w tej firmie całe czasami życie żeby poszli na dno? A u kogo Ty kolego będziesz pracował? nie...

a Ergis to nie firma prywaciarza , toż to firma prezesa inni się nie liczą

ElektroSystem

Jestem z firma aż po deskę grobowa!

anonim

(usunięte przez administratora)

ElektroSystem

Z tymi oknami to już zwijacie interes, i to biegusiem.

rob

taaaa..... bo u nich nigdy nie ma ogłoszeń na stronie. Niby szukają, ale na rekrutacja coś tam trzeba pisać.. ja tak kiedyś wysyłałem i nawet ktoś dzwonił

anonim

(usunięte przez administratora)

Maroo88

Z tego co wiem dalej szukają magazynierów i operatorów maszyn. Weź wyślij CV.

Maroo88

Z tego co wiem cały czas szukają operatorów maszyn do Oławy, może i magazynierów też skoro znalazłeś ogłoszenie. Pozdro600

ramsmen

Mkf Ergis to oaza wzorowej współpracy,szacunku i wzajemnej dbałości o siebie -aby pracownicy żyli długo i dostatnio-tego z całego serca życzy wam ze spotkania po spotkaniu i terminem następnego spotkania ,po czym się spotkamy i porozmawiamy - szefostwo (ma się dobrze)

olo

Usunięto 2 opinie, negatywne dla ergisu, po co pisać skoro ktoś usuwa?

Amelinium

Brawo ja!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

jupi

i brawo ty!!!!!!!!!!!!!!!

elvisiątko

nie wiem nic o rekrutacji ale jednego z mistrzów wiele osób chętnie wymieniłoby na kogokolwiek. Pytanie mam do już zainteresowanych- ile kosztuje karnet pod biurko do mistrza?

elvisiątko

odnośnie wpisu brecka- każdy kalandrowy na buzuluku musi sie nap...lic zeby zrobic w miare dobrą folie, i zasłużyc na dobrą wypłatę a nie tylko "pukawka". a jak przyjdzie gościu nie potrafiący nic, a takich jest bez liku, to podwójnie trzeba się na...bac, chyba że ma się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co się produkuje. My często stoimy maszyną więc chodze i obserwuje. Z tego co wiem to bryg. Pawlaka na buzuluku ma najmniej reklamacji, a na thiriau- porażka spójrzcie na tablice przy biurze SZEFA produkcji. Kalandrowy H. i koledzy z A18- nietykalna parka, tylko komputer i mistrzówka, i wciskanie kitu panu P. Okleiny z thiriau się drukowac nie da.

Breck

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale z tym trzymaniem się tego zakładu to prawda. Tu wiele się nie dorobisz, chyba że jesteś kalandrowym jak pukawka i jak on wchodzisz w ... Zmiany, zmiany, zmiany - zachęcam.

Niewygodny świadek

Tylu ludzi którzy mieli epizod dłuższy lub krótszy w tym zakładzie to nie spotkałem się nigdzie indziej. Tak wielu przetoczyło się przez ten zakład że szkoda o tym mówić. Ale nie o to chodzi, opowiem moją własną historię z tym słynnym zakładem. Pracowałem tam wiele lat i niestety z każdym rokiem zatrudniani to nowi pracownicy nie nadawali się nawet do sprzątania. Zamiast polepszającej się sytuacji w firmie było coraz gorzej,niekończące się wyścigi szczurów o wydajności na maszynach, za tak marne grosze że w skali miesiąca nie było to opłacalne dla człowieka który miał godność i troche oleju w głowie. Niestety jak wiadomo prawie wszyscy w zakładzie nie skończyli nawet zawodowej szkoły i pensje z tego powodu do dnia dzisiejszego kręcą się tylko wokół najniższej krajowej. Osobiście miałem tyle płacone po tylu latach,jak się okazało zmarnowanych latach. Zostałem zwolniony z powodu absurdalnie niskiej zawartości alkoholu w wydychanym powietrzu, w praktyce po dojściu do szatni miałbym 0,00mg/l. Zatrudniłem się w innej firmie i pod każdym względem jest lepiej od początku niż po tylu latach w jednej firmie, gdzie pracownika ma się za nic. Na sam początek większa płaca za te same przepracowane godziny, warunki socjalne na tym samym poziomie, brak monotonni wewnątrz zakładowej, relacje z szefostwem i innymi pracownikami na wiele wyższym poziomie niż w Ergisie. Jednym słowem krzywdy tym zwolnieniem mi nie zrobili, jestem wdzięczny wręcz byłej szefowej za to zwolnienie. Tak na moim przykładzie gdyby nie ta wpadka na portierni to pracowałbym tam do dziś i to jest właśnie ta negatywna mentalność, sytuacja zmusiła mnie do zmiany pracy i tylko lepiej na tym wyszedłem. Dlatego też mówię, nie bójcie się rzucić na głęboką wodę tylko dlatego że wiele lat trzymacie się jednego zakładu pracy. Polepszcie sobie sytuację finansową bo warto. Niestety nie tyczy się to tak zwanychzwanych "dzieci Ergisu" dla których nie ma nic poza tym jednym zakładem, ludzie otwórzcie oczyoczy. Tak po długim streszczeniu wygląda moja historia. Szkoda mi tylko ludzi, którzy zasługują na więcej a cały czas mają płacone grosze. Pozdrawiam wytrwałych którzy cały czas się męczą i wypalają w Ergisie.

jjjj
@Niewygodny świadek 28.01.2016 08:00
Tylu ludzi którzy mieli epizod dłuższy lub krótszy w tym zakładzie to nie spotkałem się nigdzie indziej. Tak wielu przetoczyło...

poleciałeś na alkomacie bez atestu czy wezwali policję bo mam podobną sytuację i chcę się odwoływać? plis odpisz

Magazyn

Tak wszyscy gadacie, narzekacie na kierownictwo i wogole. Fakt kierownictwo jest rozne, mistrzowie wymagaja traktuja nas jak psy, ale nie sa wszyscy tacy sa tez kulturalni jak ten mlody z dgr. Chlopak kulturalnie wydaje polecenia, nie krzyczy (podobno jak go ktos zdenerwuje to sie zdarzy jak wszedzie) nawet potrafi z tego co wiem podziekowac za zrobione jakies zadanie, nawet z tego co wiem sam bierze paleciarke i pomaga na swoim wydziale bo tych dwoch pozostalych to ciagle siedza. Na innych wydzialach to sie nie zdarza. Na mkf syf straszny pracownicy traktowani jak psy. Socjal jest 13nastka jest to tragedii nie ma trzeba robic i tyle. 25 lat pracuje i nie narzekam.

Edek z krainy kredek

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i tyle. Nie widzi się to idźcie gdzie indziej. Firma płaci na czas, składki opłacone, pomaga jeśli jest potrzeba, są Fundusze; socjalny, remontowy, zakładowa kasa pożyczkowa. A ludzie jak wszędzie ściemniają i tyle. Nigdzie nie spotkałem się z taką ilością wolnego czasu podczas pracy co na DFM, K-1 czy DGR. Są i minusy, zapewne ale, gdzie ich nie ma? To firma prywatna o czym wielu z nas zapomina, czasy PRL minęły i tyle. Jak pokolenie które pracowało za czasów komuny wymrze to dopiero nastanie bida. Ale co tam, walcie w swoje gniazdo które Was żywi.

SPEJSON,WOJTAS I WALO

Zapraszam złóż CV to dostaniesz tam prace przez Randstad i umowa co tydzień polecam dla desperatów i tych którzy myślą robić l o d y. Tak jak Ogórek i Pająk prowadzący ha ha ha ha szkoda słów wszędzie popychani i zero pojęcia o konfekcjonowaniu folii. A Meta następny pacjent, od sterydów i białka mózg całkowicie odmówił posłuszeństwa. Tylko groźby i mobing z jego strony,ale górze to na rękę widać za co nas mają,ludzi pracujących bez których ten zakład jeszcze jako tako się utrzymuje-do czasu...pozdro dla dobrych chłopaków,Plapuna i Szwagra he he

anonim

(usunięte przez administratora)

Edek z krainy kredek

Tak olek, płacą za nadgodziny. Średnia płaca to 3200 i powinna Ci odpowiadać. Tyle że musisz palec trzymać prosto bo Ci się każą zwalniać. Najlepiej nic nie mów, rób za dwóch i kłaniaj się nisko. Dobra firma, polecam.

Fa

Pracuję tu już kilkanaście lat i widziałem wiele wyrobów tej firmy (folie, tapety, granulaty). Sądziłem, że znam zakład bardzo dobrze i, że wiem co wytwarza w jakim jego miejscu. Mam tylko jedno pytanie! Gdzie do diaska produkuje się tutaj flaczki cielęce? Ahahaha ha haa a aha ha Tak pytam bo może bym się nadał jako kontroler jakości. Lubię flaczki :-) Słyszałem, że w zakładzie ludzie pracują " na kuchni". Myślałem, że to tylko żartobliwe określenie jakiegoś stanowiska, a tu proszę.....Flaczki ;-)

xxx
@Fa 19.10.2015 22:07
Pracuję tu już kilkanaście lat i widziałem wiele wyrobów tej firmy (folie, tapety, granulaty). Sądziłem, że znam zakład bardzo...

Jak pracujesz tam kilkanaście lat toś f.r.a.j.e.r.

Malaj

Kupiłem falczki cielęce 0,8 kg firmy Ergis w Makro. Myślałem: cielęce, będą mięciutkie i pyszne, tylko odgrzać. A to świństwo!!! Połowę wyrzuciłem jako nie nadającą się do zgryzienia! Takiego paskudztwa jeszcze nigdy nie trafiłem! Nigdy więcej nie kupie żadnego produktu tej firmy!!! (usunięte przez administratora)

Klin
@Malaj 18.10.2015 14:30
Kupiłem falczki cielęce 0,8 kg firmy Ergis w Makro. Myślałem: cielęce, będą mięciutkie i pyszne, tylko odgrzać. A to świństwo!!...

To tylko nazwa ale firma nie ta sama. Ergis to nie Ergis - Eurofilms.

Ktos

Natalia a Ty gdzie pracujesz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Klin

Mając na uwadze ,,zadowolenie" klientów masz na pewno na myśli zwroty. Prawda jest taka że z g-na bata nie ukręcisz. Marża pod niebo a wyroby do d-py. Zobacz co się dzieje, MKF na ćwierć gwizdka a Ergis na połowie.

budrys

Powiem ci jak jest u konkurencji. Proponuja wyzsze pensje, tyle ze skladki od minimalnej. kasa pod stołem, nielimitowane nadgodziny, zero bhp. Socjalu nie ma. Zabawa dla odważnych i desperatów.

Rudy rydz

Witam.Pracuję już tu jakiś dłuższy czas i powiem tyle że brak słów...Podwyżki zaczynają dawać ha ha dlaczego?Ponieważ boją się że ludzie uciekają do konkurencji za lepszymi zarobkami he i słusznie sam osobiście czekam na odzew konkurencji gdzie dostanę więcej na początek niż tu po tyłu latach.A młody mechanik dalej sobie bąki zbija u mistrza choć jego afera przycichła to znów zaczyna przesiadówki.Lecz tym razem mistrz nie przybyła na to oka i nie daje mu siedzieć,choć ktoś zrozumiał powagę sytuacji.Pozdrawia i obym szybko się pożegnał z ergisem,na to liczę

złotnik

Nie wiecie co to ,,Majdanek". Wasz czas pracy, faktyczny, nie jest mierzony. Na DGR np, na pięciu pracowników na hali trzech potrafi przebywać na palarni a ,,leader" w mistrzówce najczęściej. Jeden na pięć maszyn. Pilnuje oczywiście tylko swojej. Na MKF siedzi trzech na stołówce a dwóch nw palarni. Tylko że tam to mają palarnie pod dachem, klima. Europa. A logistyka to jest dopiero królestwo niebieskie. Jureczku, mniej spacerków z ,,finansowym" a więcej po szatniach. Ale nie ma co narzekać. Jak Wam nie pasi to do Veroni, albo palety zbijać za 3zila na godzinę. Sam pracuję jako fizyczny ale nie narzekam bo nie mam na co, zawsze może być gorzej. Oby nie.

drek

A nie macie związków zawodowych? OPZZ czy Solidarności? robić zdjęcia, wysyłać do prasy, dzwonić do radia. Nie można? można. Poskutkuje, zobaczycie.

mkf

pracuje na mkf-ie kilka lat jak wyzej pisane goraczki latem cos strasznego kiedy sie pracuje fizycznie targajac walki np,a gora ma to gdzies,a sproboj sie sprzeciwic tylko to zaraz nie podoba sie panu to inna praca,otworzysz brame brak premii,same straszenia itd, do tego bylo czasem tak ze nie CZY PAN ZOSTANIE DLUZEJ DZIS TYLKO DZIS PAN PRACUJE DO 18 GODZ np,nie zgodzisz sie a kierownik lub mistrz wystawi ci polecenie sluzbowe, chocbys zdychal tam z goraczki braku czegos do picia oni maja to gdzies,nie raz bylo tak ze w weekend nie bylo wody zimnej do picia. I tylko kamery przegladaja bo to oni chyba nie maja co robic tam!!!!a my mamy i to bardzo duzo, a co chwile dokladaja pracy ze wszystkim wymyslaja cuda niewidy!!

bolek i lolek

Powiem tak szkoda że walczycie między sobą zamias zająć się walką z systemem panującym w firmie. Jestem robolem jak każdy z was, który samemu nic lepszego nie wywalczy dla nas. Niestety nie ma w firmie solidarności między pracownikami bo wtedy moglibyśmy wspôlnie coś wnieść lepszego,aby wszystkim było lepiej,tak niestety nie ma i nie będzie. A co do tej afery z mechanikiem, no cóż jest jeszcze kilka osób które lubią tam przesiadywać w wolnej chwili ale nikt nie pójdzie o tym rozmawiać wyżej bojąc się utraty pracy dlatego wypowiada się tutaj na forum. Niestety całkiem niesłusznie oberwał za to mistrz zmianowy,bogu ducha winny chłopak no ale cóż inaczej się nie dało więc teraz myślę, że co niektórym da to do myślenia co robią z wolnym czasem którego i tak jest za mało. Niech każdy zajmie się swoimi obowiązkami a nie będzie wpisów na forum. Po prostu wielu ludziom się wiele żeczy nie podoba, ale nikt nie chce się o tym wypowiadać z wielu powodów. Wiele chciałbym pozmieniać aby było nam lepiej ale to w swoim czasie. Jak na razie chciałbym aby zapanował pokój i każdy zajął się sobą. Pozdrawiam wszystkich czytających to forum i do usłyszenia a raczej napisania. Pracownik roku.

ROBOL

Jakuza. Wiem kim ty jesteś. Widzisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nam wszystkim. Tak więc się pilnuj. Jest to forum otwarte, ale żeby swój na swojego pisał. Wstyd. Sam pewnie robisz lody, ale nie u mistrza tylko gdzieś tam wyżej. Chociaż z tym robolskim ryjem Cię nikt nie chce i z zazdrości tak piszesz, bo ty nie możesz possac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] he he Tak na koniec bujaj pało i jak wspominałem wiem kim jesteś. Czuj się jak inni się dowiedzą. :)

KaraWazeusz

Oho, cóż to za wspaniała postawa, jestem pewien że za tę informację zostaniesz zaproszony na następną wigilię, człowieka roku masz jak w banku. Ale że co? Że nie chodzi ci o pieniądze, z pewnością chcesz dopilnować żeby wszyscy pracownicy sumiennie wykonywali swoje obowiązki. Po twoim komentarzu i ilości jadu jaki zawiera, wnioskuję że pracujesz na maszynie, w takim razie minąłeś się z powołaniem drogi panie. Oczywiście nie mam tu zamiaru bronić wspomnianego mechanika, siedział to siedział, chciałem tylko podkreślić że opinie panów powyżej doskonale świadczą o mentalności niektórych ludzi w tym zakładzie. Zazdrość, zawiść i tryskający na kilometry jad... To zdanie było najlepsze, cytuję"opowiada mistrzowi różne rzeczy zamiast solidnie pracować jak każdy z nas" JAK KAŻDY Z NAS :D Do reszty się nie odniosę, bo jeszcze i mi urośnie słoma w butach. A na koniec dodam tylko że proponował bym się powstrzymać od takich komentarzy, bo nie wiem czy ktoś zdaje sobie z tego sprawę ale czasem niekoniecznie słusznie, można komuś zaszkodzić. Doskonale zdaję sobie sprawę że zarobki w ergisie kręcą się dookoła najniższej krajowej, sam więcej nie mam, ale tego typu złośliwości? Naprawdę? Pozdrawiam i radzę zażyć jakąś surowicę... na ten jad ;]

JAKUZA

POZDRAWIAM MECHANIKA JEST MŁODY JESZCZE SIĘ NATYRA SMACZNEGO !!!

MERLIN MONROE

Witam, jest u nas na DFM świeżo co zatrudniony młody mechanik.Dostał wysoką podstawę dużo wyższą niż przeciętny biały murzyn przy maszynie który musi tyrać. A nasz mechanik? większość swojego czasu pracy przesiaduje w mistrzówce pije sobie kawki, herbatki i opowiada mistrzowi różne rzeczy zamiast solidnie pracować jak każdy z nas.Przesiaduje tam bardzo długi czas robiąc mistrzowi l a s k ę i prosi się tylko o premie.Tak to można "pracować" i brać pieniądze za nic. Nawet sobie zapuścił kozią bródkę, aby się upodobnić do swojego mistrza idola he he. Pozdrawiam.

Wargas de la vega
@MERLIN MONROE 05.01.2015 19:12
Witam, jest u nas na DFM świeżo co zatrudniony młody mechanik.Dostał wysoką podstawę dużo wyższą niż przeciętny biały murzyn pr...

No tak racja racja nie raz to widziałem. Trzeba coś z tym zrobić bo tak być nie może

Niezadowolony pracownik
@Wargas de la vega 05.01.2015 21:13
No tak racja racja nie raz to widziałem. Trzeba coś z tym zrobić bo tak być nie może

Ostatnio na nocnej zmianie osobiście widziałem jak mechanik przesiadywał cały czas spijając kawki i oglądając wspólnie z mistrzem kabarety na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak w naszej firmie pracuje młody mechanik.

miecio

a ile zarabia taki mistrz zmiany?

mareczek

Mam kuzyna, który pracuje koło Wejherowa w naszej konkurencji. Też nażeka, ale płacą tam zdecydowanie lepiej - dostajesz na dzień dobry 1500. Nawet na okresie próbnym, jeśli robisz to co do ciebie nalezy dostajesz też premię 200-300 złotych. Po 3 miesiącach mozesz zarobić nawet 2500. I masz umowę o pracę!!, a nie ... A u nas?? Latem tam też było strasznie goronco, ale przynajmniej jest tam czysto. szkoda, ze tak daleko

janek

Najlepszy w tej firmie jest jacus z.

Zostaw opinię o Ergis - Wąbrzeźno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ergis