Britenet sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 603 ocen.

Opinie o Britenet sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Britenet sp. z o.o.

Dominika

@Gall Anonim, widać, że jesteś zadowolony z pracy w Britenet sp. z o.o. Na pewno sprzyja ku temu atmosfera, o której napisałeś. Wspomniałeś również o benefitach oferowanych przez firmę. Mógłbyś w kilku słowach je opisać? W jaki sposób pracodawca dba o rozwój pracowników?

Gall Anonim

Cudowna atmosfera, można się poczuć jak w domu. Britenet przykłada wagę do rozwoju swojej ekipy. Jest firmą która sama się dobrze rozwija. Super mili i pomocni ludzie. Oczywiście oferuje także pozapłacowe benefity.

Dominika

Britenet sp. z o.o. obecnie prowadzi rekrutacje na wiele stanowisk do swoich oddziałów w Polsce, np. Architekta Biznesowego. Co osoby, aktualnie zatrudnione w firmie mogą powiedzieć o procesie rekrutacyjnym? Jakich wskazówek udzielilibyście osobom, które zastanawiają się nad podjęciem współpracy z tym pracodawcą. Jak wyglądają warunki zatrudnienia? Czy w związku z tym, że firma ma swoje lokalizacje nie tylko w Warszawie, to fakt ten wpływa na możliwość przeniesienia do innego miasta lub wyjazdów służbowych? Zachęcam do pozostawiania na forum swoich opinii na temat doświadczeń z firmą Britenet sp. z o.o.

Karo

Czy może ktoś napisać na rzecz jakich Klientów pracuje Britenet? Czy są to wiarygodni pracodawcy? Czy to prawda, że tracą ich regularnie i nie pozyskują nowych Klientów. Proszę o informację, gdyż dzwonili do mnie i chciałbym wiedzieć jak działa ta firma? Stale na rzecz jednego Klienta? Body Leasing ? Serwisy / projekty własne?

Rasta
@Karo 31.08.2017 21:24
Czy może ktoś napisać na rzecz jakich Klientów pracuje Britenet? Czy są to wiarygodni pracodawcy? Czy to prawda, że tracą ich...

Nie słyszałem, żeby firma straciła ostatnio jakiegoś klienta, a o nowych mówi się sporo, ostatnio głównie w publicu - np COI. Z takich tuzów dla których działa Britenet to np VW, czy Mastercard. Głównie leasing ludzi IT.

Paplo Es.

Witajcie. Może ktoś tu zna oddział poznański? Chyba zajmują się głównie BI bo mają sporo ogłoszeń pod to ale nie wiem czy to nie jest kolejna firma która prowadzi tzw "stałą rekrutację" - ogłoszenia na ich stronie i stronach HRowców na GL nigdy nie znikają... Taka rotacja? Czy nie ma kto tego aktualizować? A może nie istnieją już w Poznaniu? Z góry dzięki ;]

Rasta
@Paplo Es. 11.08.2017 09:21
Witajcie. Może ktoś tu zna oddział poznański? Chyba zajmują się głównie BI bo mają sporo ogłoszeń pod to ale nie wiem czy to n...

Pablo, biuro w Poznaniu funkcjonuje i ma się dobrze - sporo BI, ale Britenet najwięcej robi w Javie

7

ten Piotr to Piotr P. były head of delivery firmy która zrzesza byłych pracowników britenet?

Wilk morski

Sporo nowych ciekawych projektów. Dużo doświadczonych ludzi. Można się rozwijać. Polecam!

A.g

Nie mam dobrej opini. Firma przedstawia sie i chlubi nagrodami z tytułu pracodawcy roku i fantastycznego miejsca pracy., Ja natomiast mam zupelnie odwrotna opinie , firma w moim przypadku pokazała że nie liczy sie kompletnie z niczym i chodzi jedynie o pieniadze i zysk.

Pawel
@A.g 20.04.2017 11:38
Nie mam dobrej opini. Firma przedstawia sie i chlubi nagrodami z tytułu pracodawcy roku i fantastycznego miejsca pracy., Ja nat...

Jak w tej chwili wyglada sytuacja w tej firmie? Czy wygladaja tylko na porzadnych?

maja

nie wiem do końca czy myslimy o tej samej ofercie pracy ale jest tutaj taka o nazwie Data Warehouse Developer oraz Database & Big Data Administrator wiec ja nie weim czy o tej samej tutaj napisales bo te sa aktulane co prawda sa wstawione w lipcu tutaj

Miki Mouse

Mi się podoba

Gość

Dlaczego blokowane są opinie nie polecające Britenet ?

Login
@Gość 26.07.2016 13:26
Dlaczego blokowane są opinie nie polecające Britenet ?

a kto tak twierdzi?

MałaMi

Fajna firma, daję 5 gwiazdek :)

oj Piotrze Piotrze

Zamknęli Ci wątki z hejtem i trollem to wracasz tutaj? Znajdź sobie jakieś konstruktywne hobby. Twoje proroctwa jakoś się nie spełniają, Britenet nie upadł rok temu i za rok też nie upadnie. Ma się dobrze, płaci w terminie i szanuje ludzi. Spytaj może kogoś, kto tu pracuje, zamiast uprawiać politykę zawiści i nienawiści.

Piotr

Mam pytanie : Czemu w Britenet mimo podpisanej umowy B2B można mieć np. kilka tygodni przerwy bez projektu i dochodu ?

Piotr

Widzę, że opinie chwalące Britenet są puszczane przez administratora. A jak będzie z opartą na prawdzie krytyką ? Nadal są usuwane czy już można pisać ?

obecny

...różne rzeczy tutaj niektórzy wypisują plując jadem w stronę Britenet, z nadzieją, że im ulży..może i jest to jakaś forma terapii..hm, pracuję w firmie już jakiś czas,praca jak praca, firma jak firma, dla mnie jest w porządku przede wszystkim, jeśli chodzi o terminowość wypłat- jest to dla mnie kluczowe w mojej obecnej sytuacji; jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi nie zapłacono za wykonaną pracę albo z jakimś opóźnieniem...po cichu sobie podejrzewam, że nie jestem jedynym takim pracownikiem ;) Bywa, że raz na jakiś czas przetoczy się fala plotek o upadłości, zadłużeniu itp.. (weterani już zdążyli się przyzwyczaić, bo to chyba czyjeś hobby uprawiane cyklicznie) poza tym, jakby tak przysiąść i chcieć nawymyslać to wiadomo, zawsze znajdzie się coś do czego można się będzie przyczepić; człowiek z natury jest taki, że jak mu dobrze, to chce jeszcze lepiej.. ale czy gdzieś jest inaczej? Reasumując: ja czuję się bezpiecznie. Jest ok, jak się coś zmieni- dam znać. Pozdrawiam.

Michał

Mam pytanie : czy w Britenet na B2B można dowiedzieć się z dnia na dzień o znaczącej obniżce stawki ?

Darek
@Michał 11.05.2016 07:37
Mam pytanie : czy w Britenet na B2B można dowiedzieć się z dnia na dzień o znaczącej obniżce stawki ?

Tak, można, byłem w Britenet na umowie B2B i z dnia na dzień dowiedziałem się o znaczącej obniżce stawki mimo nadal ważnej umowy B2B.

Michał

Nie polecam Britenet.

anonim

(usunięte przez administratora)

heheszek

@maggie: Nie, wystarczy zły angielski.

Michał

Nie polecam Britenet.

Piotr
@Michał 27.04.2016 11:24
Nie polecam Britenet.

Też nie polecam.

Morda

Przeciętna firma, w Lublinie można znaleźć lepsze. Fajny klimat wśród pracowników. Sama praca to outsourcing, więc wszystko zależy od tego do jakiego klienta się trafi. Dużo robi się studentami i stażystami - czasami nie ma się od kogo uczyć. ( usunięte przez administratora )

ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

Dla zainteresowanych karierą w IT i pracą przy ciekawych projektach ważna może być informacja o tym, że pakiet prywatnej opieki medycznej zawiera pomoc psychologa. Polecamy!

Lolek

#dobryklimatdorozwoju super praca, super wynagrodzenia, super niespodzianki (co mogliście zobaczyć w tłusty czwartek na profilu Facebookowym), wypady piwne, partnerskie stosunki z przełożonymi, szacunek dla pracownika. Umowy nie są zmieniane z dnia na dzień, jest pewność pieniędzy i pracy. Polecam.

Fiona

Skąd taki pomysł, że nie oferują umów o pracę? Z tego co wiem sporo ludzi ma takowe - każdorazowo jest to wybór. Ja mam umowę o prace.

Piotr

Britenet to moim zdaniem najgorsza firma dla jakiej pracowałem.

Piotr
@Piotr 02.02.2016 08:14
Britenet to moim zdaniem najgorsza firma dla jakiej pracowałem.

Zgadzam się.

maddle
@Piotr 11.05.2016 07:39
Zgadzam się.

why?

All glory is right

Po przeczytaniu tych opinii nagroda dla najlepszego pracodawcy mnie zdziwiła, ale ponoć to nie ściema, tylko wynik przeprowadzonych wśród pracowników ankiet. Może jednak nie jest tak źle?

ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD

Wyśmienita firma, dziś był pyszny torcik z uwagi na pierwsze miejsce w AudIT 2015 :)

Profesjonalista

Jako profesjonalista chciałbym wiedzieć, czy na umowie B2B z Britenet może rzeczywiście być tak, że pomimo podpisanej umowy całe tygodnie siedzi się jednak bez projektu i bez dochodu i z dnia na dzień można stracić projekt zapisany na umowie B2B.

midas

Opieka medyczna za darmo z dużym pakietem, za multisport trzeba dopłacić i pakiet nie zwala z nóg. @asia firma raczej przeciętna, większość projektów jest słaba jeśli chodzi o rozwój pracownika i nowe technologie (typowy outsourcing - damy innej firmie do zrobienia to, czego nie chcemy się dotknąć, żeby się bardzo nie pobrudzić). Mi nie chcieli sfinansować certyfikatu Java w zeszłym roku ("nie teraz, nie teraz" i nadal czekam - w lutym minie 12mcy, chociaż się przypomniałem). Plus, że jest gdzie zaparkować przy biurze w Lublinie

anonim

(usunięte przez administratora)

oola

Takie same jak wszędzie, opieka medyczna, multisport, imprezy, płacą za certyfikaty czasem, ale uczyć się trzeba samemu.

programista

A mi nikt warunków umowy bez ostrzeżenia nie zmienia. Praca jak praca, wszystko zależy od projektu, a te bywają lepsze i gorsze. Jeśli chodzi o wypłaty i umowy to czuję się bezpiecznie. Nie pamiętam, żeby mi ktoś nie zapłacił za coś.

Zawiedziony

@burek Takie pytanko : czy firma Britenet która szuka "osób profesjonalnych" sama wykazuje się profesjonalizmem okazanym np. przestrzeganiem własnych ustaleń zawartych w umowie B2B podpisanej z konsultantem ? Bo to może być bardzo ważne dla profesjonalistów gdyby chcieli współpracować na B2B z Britenet.

Zawiedziony

Podpowiedź do zagadki numer 1 : podawajcie czas w godzinach.

anonim

(usunięte przez administratora)

Młody

Tak, super, że nam płacą należne wynagrodzenie. Co za nowatorskie podejście do prowadzenia firmy!

Michał

Dlaczego blokowane są krytyczne choć prawdziwie wobec Brtenet opinie i tego jak traktuje swoich pracowników i z czym trzeba sie liczyc bedac w Britenet ? Czy to nie jest łamanie wolności wypowiedzi ?

Piotr

@Mariusz A jako kto to piszesz ? Byles tam , pracowales ? Jakies szczegoly ? Skad opinia, ze warto tam byc ? A moze jestes trollem z Britenet ktory ma polepszac opinie o firmie w Necie ?

hejter

szkoda czasu na britenet, trzeba isc dalej... pozdrawiam :)

anonim

(usunięte przez administratora)

konserwator nekropolii

To, że zwolnił/li się prawie wszyscy managerowie to bardzo dobre posunięcie. W końcu to przez nich w wewnętrznych projektach był gnój. Aktualnie zmiany idą w bardzo dobrą stronę i czas pokaże czy starcy sił i chęci...

Ten co został

Tak jest. Firmie wyszło to na dobre. Hejterzy odeszli, pozwami zbiorowymi i zaleglymi składkami ZUS za fikcyjne umowy o dzieło postraszyli, ale nic z tego nie wyszło. Ciesze się, że nie odeszlem w kozim pędzie, bo trafiła się gruba podwyżka, hajs się zgadza. Zaczął się rok akademicki, więc i studentów więcej, to jest komu zadania przerzucać, czyli można robić mniej za lepszą kasę :-) Polecam wszystkim!

brajtnetowiec

I co hejterzy? Wieszczyliście koniec spółki we wrześniu a tu prawie listopad a firma o dziwo jeszcze istnieje! Maruderzy i krętacze wylecieli z mniejszym albo większym hukiem, swoi ludzie dostali awanse albo podwyżki, napłynęło trochę planktonu, który zapracuje na to wszystko. Biznes as jużual :)

Do Absolwenta

Na takim portalu nie znajdziesz merytorycznej odpowiedzi. Za chwilę stali hejterzy odpowiedzą Ci niezwykle humorystyczne na Twoje pytanie. Zbigniew Hołdys powiedział kiedyś: "Hejterzy uznali internet za nadpaństwo, niepodlegające żadnej jurysdykcji. Tam wolno wszystko, za co w realu groziłyby konsekwencje."

Absolwent Prestiżowej Uczelnii

Ok, pomojając zgrzyty przy odchodzeniu z firmy, jak wygląda codzienna praca i możliwości rozwoju? Czy projekty to zasysanie mułu i stanie w miejscu, czy też można się nauczyć dobrych praktyk? Czy są ścieżki rozwoju, szkolenia, lub wyjazdy na konferencje? Dobrze się bawię czytając tę stronę, ale z góry dzięki za merytoryczne konkrety :-)

Mucha na ścianie
@Absolwent Prestiżowej Uczelnii 09.10.2015 19:24
Ok, pomojając zgrzyty przy odchodzeniu z firmy, jak wygląda codzienna praca i możliwości rozwoju? Czy projekty to zasysanie m...

Codzienna praca zależy od projektu. Stąd bardzo różne komentarze na temat ich poziomu. Projekty są lepsze, są gorsze, są też gorące, bardzo smutne ziemniaki przez które ludzie odchodzą. To outsourcing: musisz dopytać ludzi pracujących dla konkretnego klienta, w konkretnym projekcie. Najlepiej na etapie rekrutacji poproś o rozmowę (5min) z kimś z projektu do którego idziesz. Nie słuchaj bajek resource managerów i dziewczyn z HR: mają zawsze różowe okulary i smutną manierę sprzedawcy uzbrojonego w NLP ;-) Jeśli lubisz grzebać w tym samym przez 2, 3, 5(, 10, 15) lat to posada ciepła i przyjemna (Ale CGM jeszcze lepszy!). Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: w outsourcingu praktycznie nie masz szans na rozwój w ramach pracy: chyba, że dopiero zaczynasz i uczysz się postaw pracy w korporacji (aspekty miękkie) oraz standardowych nekro-technologii z ubiegłej dekady. Trzeba rozwijać się po godzinach lub w ramach przestojów. Ciekawe projekty w outsourcingu się zdarzają. Rzadko. Trwają krótko, kończą się sprawnie, nie trzeba ich supportować bo są napisane poprawnie, udokumentowane i są testy automatyczne. Po ciekawym projekcie dostajesz inny: wsparcie legacy, albo czegoś, co napisał ktoś inny i odszedł. Trwa długo (błędy, brak dokumentacji, testów). W efekcie większość roku spędzasz jako żuk pchający kulkę z gnojem. W outsourcingu zapomnij o software craftmanship. Tu liczy się pieniądz, a im większy gnój, tym więcej ktoś zapłaci, aby to wyoutsoursować i nie dotykać. Tak wygląda każda firma outsourcingowa, nie tylko Britenet (sorry Edge One Solutions). Ścieżek rozwoju nie ma. Uczysz się samodzielnie, 'przy okazji', albo stoisz w miejscu. Jeśli piszesz Java,C# to firma sponsoruje certyfikaty. Podstawowe są obowiązkowe. Wyjazdy na szkolenia i konferencje w Britenet zawsze były możliwe, ale nie jako forma premii, tylko na zasadzie 'my zwracamy część kosztów, ty bierzesz urlop u klienta za który my ci nie płacimy'. W tej formie kiedyś były proponowane szkolenia które same z siebie były już częściowo dofinansowane z funduszy UE (!). Zapewne nic się od tamtej pory nie zmieniło (starsi pracownicy nawet już nie pytają o to, bo się nie opłaca, zwłaszcza będąc na B2B). Firma czasem przejawia jeszcze myślenie w stylu 'synu nie spuszczaj wody, matka się jeszcze wykąpie'. Ten rok przyniósł wiele zmian, kolejne w drodze, być może kiedyś z tego wyrosną :-)

bynajmniej żadna mucha
@Mucha na ścianie 14.10.2015 22:38
Codzienna praca zależy od projektu. Stąd bardzo różne komentarze na temat ich poziomu. Projekty są lepsze, są gorsze, są t...

oczywiście że są szkolenia, coachingi i certyfikaty; po prostu tego gościa chyba nie lubili i mu nie powiedzieli;p zresztą są czasem wrzucane zdjęcia z tych szkoleń na fejsie, jakieś zaproszenia nawet dla ludzi z zewnątrz. rozmawiaj z ludźmi stamtąd jeśli chcesz się czegoś konkretnego i prawdziwego dowiedzieć, a nie jednego zwolnionego trolla, który zamiast z kumplami pić piwo, codziennie siedzi na goworksie.

Meserszmit

Tak jest! Nikt nikogo nie trzyma na siłę! (usunięte przez administratora)

Ludzio

Czy za trolling jest jakaś kara? Nie wiem chłosta czy kaktus w d.... Pracuję tu 5 lat jakoś nie mam bólu d.. takiego jak ci pracujący nie więcej niż 6 mcy. Jak uważasz, że gdzieś indziej jest lepiej to przecież nikt na siłę Cię nie zatrzyma i po co te nerwy?

Glonojad Ministerialny

Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam zaocznie gastrologię, specjalizacja ekshumacja projektów w J2EE, a teraz jestem na etapie glonojada J2EE. Duża ssawka umożliwia mi odciąganie nullpointerów z aplikacji o minimum pięciu poziomach ifów. Zarabiam nieźle, stać mnie na wykup wszystkich leków od nadkwasoty i wrzodów. Polecam, warto się zapisać, otrzeć łzy i być Specjalistą IT.

Ministerialny Glonojad

Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam zaocznie gastrologię, specjalizacja ekshumacja projektów w J2EE, a teraz jestem na etapie glonojada J2EE. Duża ssawka umożliwia mi odciąganie nullpointerów z aplikacji o minimum pięciu poziomach ifów. Zarabiam nieźle, stać mnie na wykup wszystkich leków na nadkwasotę i wrzody. Polecam, warto się zapisać, otrzeć łzy i być Specjalistą IT. :-)

ludzie

Britenet, tak jak każdą firmę Tworzą przede wszystkim ludzie. Przeglądając hejty mam wrażenie, że kilku byłych współpracowników Brtnetu wylewa tu swoje frustracje. Chyba nawet mają jakąś manię, wchodząc tu regularnie i rzucając mięsem. Ewidentnie jest to stała grupka kilku hejterów. Może nawet jeden, opłacony przez konkurencję, co by było jeszcze bardziej żałosne ;-) Fakt jest taki, że niedawno wróciliśmy z wyjazdu integracyjnego, który pokazał jak fajną jesteśmy paczką. Hejterom polecam spędzać więcej czasu ze znajomymi, a nieco mniej na tym portalu ;-)

Gucio

Brawo @britenetowiec! Na pohybel hejterom! Niech ci, którzy myślą, że Britenet (

Baltazar Gąbka

Przepraszam, czy ktoś z Britenet orientuje się którędy na Wawel?

britardowiec

I toalety czyste! Polecam!

Zostaw opinię o Britenet sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Britenet sp. z o.o.