Control Process S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 141 ocen.

Opinie o Control Process S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Control Process S.A.

Stary pracownik

Weźcie pod uwagę, że niepochlebne opinie o firmie CP w której osobiście pracuje od wielu lat wypisują miernoty, które nie potrafią sobie znaleźć miejsca w życiu. Potrafią tylko mażyć o wysokich pieniądzach nic nie reprezentując. Firma CP działa na rynu od ponad 25 lat, a dla miernot nie ma tu miejsca. Rada - dobrze teraz płacą w Lidlu i Biedronce!

Pan Inzynier
@Stary pracownik 08.11.2017 22:00
Weźcie pod uwagę, że niepochlebne opinie o firmie CP w której osobiście pracuje od wielu lat wypisują miernoty, które nie potra...

jakie pensje oferuje firma CP inzynierom z miedzynarodowym doswiadczeniem w przedziale 5-10 lat ? tylko nie mow, ze 3000-5000 brutto, bo jesli sam za tyle pracujesz, to dla mnie jestes miernota i nie mam co tracic czasu na wysylanie aplikacji do CP.

Robo
@Pan Inzynier 12.11.2017 14:54
jakie pensje oferuje firma CP inzynierom z miedzynarodowym doswiadczeniem w przedziale 5-10 lat ? tylko nie mow, ze 3000-5000 b...

Jakie masz to "międzynarodowe doświadczenie" i w czym?

Wieloletni pracownik

Z zarządem nie mam wiele do czynienia więc nie jestem w stanie powiedzieć czy to oszuści kombinatorzy. Wypłata zawsze była na czas. Pracuje tu od lat i mogę powiedzieć, że wśród pracowników którzy tu przyszli i szybko odeszli było wielu oszustów i kombinatorów. Z niektórymi nam kontakt i nic się nie zmieniło, zawsze są "poszukujący prace" i zawsze z pretensjami.

Racjonalista

Należy wziąć pod uwagę, że te brednie które ktoś tu wypisuje o niepłaceniu, niskim poziomie firmy, nieuczciwym zarządzie itp. pochodzą od ludzi którzy sami są na bakier z uczciwością i solidnością w wykonywanej przez siebie pracy. Jakimś dziwnym trafem firma się rozwija, zdobywa nowe kontrakty, przyjmuje pracowników itp. Jeżeli ktoś jest niezadowolony niech sam założy firmę i prowadzi swój biznes a nie traci czasu na wypisywanie bzdur jak to go los pokrzywdził i jacy to inni są źli.

anonymous
@Racjonalista 20.10.2017 11:54
Należy wziąć pod uwagę, że te brednie które ktoś tu wypisuje o niepłaceniu, niskim poziomie firmy, nieuczciwym zarządzie itp....

Firm o nazwie CP jest cała masa. Wszystkie są one całkowicie zależne i kontrolowane przez CP w Tarnowi i Krakowie. Są to przeważnie jednoosobowe firemki używane do opisanych niżej interesów.

Jamik

@Marek 1800zł na rękę to całkiem niezłe pieniądze jak dla Asystenta Projektanta.

Ziutek
@Jamik 12.04.2017 10:53
@Marek 1800zł na rękę to całkiem niezłe pieniądze jak dla Asystenta Projektanta.

chyba w PKCH...

Pracownik CP S.A.

Ktoś tu miesza Firmę CONTROL PROCESS S.A. z Krakowa Która nigdy nie zajmowała się odczytem gazomierzy i wszystkie wypłaty ma w terminie z Firmą CONTROL PROCESS IT która mieści się w Mikołajowicach koło Tarnowa.

FWTR- bin

Żenada! W zarządzie brak osób kompetentnych. Prezesi kombinatorzy oraz nieuczciwi. Organizacja firmy - leży. Pieniądze - małe. Krótko mówiąc - PRL! Nie polecam!!! Pozdrawiam

Zuzanna

@ciufelpiszesz o opóźnieniach w wypłacie wynagrodzenia. Jak często zdarzają się takie sytuacje? Czy może była to sytuacja jednorazowa? Dotyczy to może szczególnie któregoś z działów w firmie? Czy inni z Was również mieli takie doświadczenia?

ciufel

W skrócie: - Wypłaty z 3 miesięcznym opóźnieniem - Wynagrodzenie bardzo zaniżone - Otrzymałem wypłatę innego pracownika, po czym dostałem pisemne żądanie zwrotu ze strzaszeniem sądami. - Rozmawiając z innymi pracownikami zdaje się że w tej patologicznej firmie to norma Szkoda nerwów.

Inkasent

A ja nie otrzymałem kasy za maj.

kaz42

strzyżów

kaz42

w kwietniu miałem ponad 2000 odczytów plus za paliwo

lis
@kaz42 28.08.2017 19:51
wybrali firme Energoplus z Poznania

ta firma ma trochę nieciekawą opinie i teraz zależy gdzie będzie miała teren

Inkasent
@lis 02.09.2017 22:21
ta firma ma trochę nieciekawą opinie i teraz zależy gdzie będzie miała teren

Faktycznie porażka

inkasent

Ja za kwiecien rowniez dostalam calosc 3200. 1000 zl w czerwcu reszte w tamtym tygodniu

kaz42

dzisiaj dostałem przelew za maj

kaz42

mi za kwiecień zapłacili całośc 2600netto

lis
@kaz42 11.07.2017 17:14
mi za kwiecień zapłacili całośc 2600netto

to gratuluje! a tak swoją drogą to spora ta wypłata ----------2600 netto?? to musiało być tych liczników sporo

Zuzanna

@Malvinia każdy ma możliwość zgłoszenia reklamacji. Szczegóły procesu reklamacyjnego znajdują się w regulaminie portalu. Administrator zgłoszenie musi przyjąć i rozpatrzyć, jednak nie ma obowiązku usuwania wpisów. Jedyną podstawą usunięcia komentarza jest jego niezgodność z regulaminem.

Zuzanna

@Ja Jeśli znikają jakieś komentarze, oznacza to że są one archiwizowane przez administratora portalu za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zostawieniem opinii ważne jest zapoznanie się z jego treścią.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

znikają niekorzystne dla firmy wypowiedzi, czy ktoś wie dlaczego?

anonim

(usunięte przez administratora)

inkasent

Ja otrzymalam w poniedzialek pieniadze , bez zadnych wezwan do zaplaty itp

paolo19

Musicie zrozumieć jedno - firma Control Process S.A. nie zatrudniała i nie zatrudnia inkasentów. W związku z tym te kilka stron opinii nie dotyczyło tej firmy. Więc jak macie problem to zacznijcie o nim pisać we właściwym miejscu. Bo o pracy w Control Process S.A. wiecie niewiele. Jedna spółka drugiej nierówna.

tibia

To niezłe usunięte opinie tibijskie

pawlo21300

cp oddzial katowice siedziba w dg ....nie mam zalu ani pretensji do osob tam pracujacych , firma rozwojowa , koordynatorzy mili pomocni zawsze mozna liczyc na pomoc , firma bardzo dobra!!!!!!!!!

Lucy

Czy ktoś brał udział w rekrutacji na stanowisko Zastępca Kierownika rozwoju biznesu?

A.

Pomącili mnie przez 4-5 tygodni,(a miało być GÓRA dwa), bo prezes jeszcze nie podjął decyzji. a na koniec powiedzieli, że czlowiek, ktory ma mnie szkolić wyjechał do Gdańska na 2 miesiące. Dodam, że podczas rozmowy Dyrektor twierdził, że ze stanowiskiem w Krakowie nie będzie żadnego problemu, ludzi od tego ma ~40. No i oczywiście śmieszne warunki początkowe. Ale muszę wspomnieć, że Pani sekretarka jest bardzo miła.

Marek

@A. Obśmiałem Panią o nazwisku jak zdrobnienie męskiego imienia bo nie szanowała mojego czasu. Szkoda zachodu naprawdę nie warto. @Zuzanna rozmowa kwalifikacyjna standardowe klepanie jakie masz doświadczenie ze nie damy CI tyle kasy i ze mają dla Ciebie wspaniała ścieżkę rozwoju mimo iż marnują czas skoro wzywają Cię na rozmowę wiedząc że mogą Ci zaproponować dużo mniej niż Twoje wymagane minimum. @Jamik niezłe ? wszystko drożeje i jaką siłę nabywczą ma te 1800 zł? za darmo tam nie dojedziesz (nie mówię już o samochodzie bo nawet miejsc postojowych tam brakuje) 1800 po studiach lepszy rydz niż nic ale nie z doświadczeniem. Poza tym to szeroki krakowski rynek i ta kwota nie jest konkurencyjna.

Zuzanna

@Mareka jak wyglądała sama rozmowa kwalifikacyjna?

Marek

CP żal.pl brak poszanowania dla czasu Ich i kandydatów do pracy. Jeśli Pani z HR wysyła kwestionariusz osobowy w którym wpisujesz jako absolutne minimum zarobków kwotę X a potem na rozmowie kwalifikacyjnej mówi że dostaniesz maksymalnie 0,75 X tzn że nie szanuje Twojego czasu. 1800 na rękę na początek dla stanowiska asystent projektanta jest po prostu żałosne. ( duża odpowiedzialność konkurencyjny rynek Krakowski) W dodatku aby dojechać na to zad.... trzeba godziny z życia... odradzam nie warto szkoda tracić czas. Śmieszna Firma. Śmieszni ludzie z HR. Nie polecam. Nie marnujcie swego czasu.

A.
@Marek 01.04.2017 15:11
CP żal.pl brak poszanowania dla czasu Ich i kandydatów do pracy. Jeśli Pani z HR wysyła kwestionariusz osobowy w którym wpisuje...

@Marek Czy Ciebie też "zapewniali", że dadzą Ci i żeby dać im 2 tygodnie czasu(bo prezes decyduje) czy podziękowałeś?

Tomasz

Z opinii znajomych biorących udział w rekrutacji na podobne stanowisko do CP S.A. wynika, że sam proces nie jest prowadzony profesjonalnie. Na pewno, nie są odosobnionymi przypadki nieodbywania się spotkań już po przybyciu na miejsce kandydata, o czym wspominał już ktoś wyżej. Terminy kolejnych etapów/informacji zwrotnej nie są dotrzymywane, a podziękowanie, nawet po kilku spotkaniach, następuje krótkim smsem.

Zuzanna

Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. zamówień/specjalista ds. administracji zamówień. Co jako obecni pracownicy możecie podpowiedzieć osobom aplikującym na tą ofertę pracy?

WAT

Chciałbym zapytać czy w placówkach Tarnów lub Mikołajowice można zarobić 4tys. netto? Jeżeli tak to ewentualnie na jakich stanowiskach i po jakim czasie i jeżeli negocjuje się kolejne umowy to czy dają podwyżki 300-500zł netto czy podwyżka (o ile w ogóle) to czysta kosmetyka 100-200zł ?? Pytam bo obserwuję przykre zjawisko, ze im dalej od Tarnowa tym pensje wyższe bez względu na kierunek.

automatyk
@WAT 17.02.2017 10:29
Chciałbym zapytać czy w placówkach Tarnów lub Mikołajowice można zarobić 4tys. netto? Jeżeli tak to ewentualnie na jakich stano...

Taka pensje i wyższa to na stanowiskach prezesa i dyrektora. Pozostałe etaty są znacznie gorzej opłacane.

ABC

Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.

ABC

Pseudoprofesjonalizm. Umawianie rozmowy kwalifikacyjnej na konkretna godzine rano, po czym Skype/telefon milczy. Zero informacji odnosnie mozliwego braku kontaktu, na kilka dni przed.

passo

Dostajesz umowę o pracę @cp i tam już masz napisane jakie zarobiki

anonim

(usunięte przez administratora)

btu

Faktycznie to nie są pieniądze dla projektanta ani nawet dla kasjerki. Pewnie dlatego w tej firmie nie ma już prawie projektantów zostali sami nowi świeżo upieczeni absolwenci lub studenci, którzy nie mają od kogo się uczyć zawodu. Szukają na necie firm którym można pod zlecić robotę, kupić od nich gotowy produkt, piszą harmonogramy, pisma itp.

cp

To się zatrudnij i popatrz na przelew jaki dostaniesz

anonim

(usunięte przez administratora)

kilof

Z osobistego doświadczenia wiem tylko jak jest w biurze projektowym. Ok. 2 kola na rękę obiecana premia której nigdy nie dostajesz. Pod koniec miesiąca przeważnie mówią że nie ma kasy na pensję i opóźniają wypłatę albo kasa nagle się znajduje i z łaską płacą 2 koła. Reszt jak opisałem wyżej. Z ludźmi z budów miałem tylko niewielki kontakt ale kadra ciągle się zmieniała. Budowy bazują na podwykonawcach i najmują swojego inspektora albo kierownika budowy tylko na czas danego zlecenia. Generalnie obiecają ci wiele ale później za jakiś czas który nie nadchodzi nigdy. Zawsze była śpiewka że firma jest w złej kondycji albo że są ważniejsze wydatki.

anonim

(usunięte przez administratora)

kilof

Jeśli chodzi o stanowiska inżynieryjne to naprawdę lepiej nie przekonywać się na własnej skórze co mają do zaoferowania. Płacą tak marne że nie da się z tego utrzymać a dodatkowo w firmie panuje ciągły mobbing ze strony krewnych i przyjaciół królika. Bardzo duża presja na wypracowywanie dużej ilości nadgodzin za które nie płacą ani grosza. Na jednego pracującego przypada wielu kierowników, jest taki chaos że nie widomo kto komu podlega i za co odpowiada.

anonim

(usunięte przez administratora)

limba

Przecież siedzą na tym forum i wypisują różne rzeczy!

Radek

Dział marketingu niech działa nad wizerunkiem firmy bo nic nie robi w tym temacie

Giovanna

Ludzie!!! Jak piszecie źle na zarządzających z CP, to czemu nie podajecie prawdziwych imion, tylko ukrywacie się pod jakimiś pseudonimami. W taki sposób można wszystko napisać i nie ponosić konsekwencji za bzdurne zarzuty!! Zazdrość ludzka nie zna granic!!!!!!! Więc pytam po raz kolejny czego się boicie? Skoro tak faktycznie jest- to czemu nie przyznacie się kto pisze? To, że jesteś nieudacznikiem, w życiu Ci się nie powiodło to nie znaczy że masz źle pisać na tych, którzy swoją ciężką pracą doszli do tego co mają teraz. Pozdro dla całego działu marketingu!

Marcin

Myślałem że będę pierwszym piszącym źle. Nie trzeba nic dodawać, grupa niezadowolonych mówi sama za siebie.

zadowolony

praca wymagająca, nie dla leszczy, ale dzięki niej jestem kimś. Faktycznie początki trudne, ale to co zostało mi obiecane - dostałem.

Rafael

Sprawdzałem nie polecam. Nic szczególnego - prawdziwa wypowiedz pracownika powyżej "dfss" - w IT niestety to samo.

NOWY

Szukam pracy jako programista PLC. Czy ktoś wie gdzie mogę uderzyć w firmie Control Process? Jakiś telefon, email, nazwisko?

Pracownik
@NOWY 10.02.2015 11:55
Szukam pracy jako programista PLC. Czy ktoś wie gdzie mogę uderzyć w firmie Control Process? Jakiś telefon, email, nazwisko?...

Jeśli programista to Control Process IT it@controlprocess.pl, ale to w Mikołajowicach a nie w Krakowie

Mojżesz

Siema, miałem okazję pracować w tej firmie prawie 2 lata. W związku z tym, że musiałem wyjechać i zamieszkać w innym mieście nasze drogi z firmą Control Process SA się rozeszły. Szczerze mówiąc, faktycznie na początku jest trudno. Na początku praca polegała na dzwonieniu, jednak po czasie załatwiałem już kluczowe rzeczy dla firmy. Podobało mi się to, że mogłem być pracownikiem kompleksowym i robić wiele rzeczy. Wiele się nauczyłem i w mojej obecnej pracy wiele osób to zauważyło. To nie jest praca dla ludzi, którzy chcą posiedzieć coś tam porobić, coś tam załatwić ale nie od A-Z. To jest praca dla ludzi kompleksowych. Jeśli człowiek się w tym sprawdzi to jest kimś. Za załatwienie sprawy kompleksowo dostawałem naprawdę sporą kasę. Faktem jest że firma nie płaci za siedzenie i podstawa pensji dla wielu może być niezadowalająca. Ale jak będziesz mieć sukcesy to premie są wysokie. Ja pracowałem w dziale marketingu. Początki też były trudne ze względu na przełożonego. Teraz w firmie się to zmieniło i kadra jest naprawdę spoko. Można na nich liczyć, jest miłą atmosfera i przede wszystkim ludzie służą pomocą.

kogul

Hej, mnie też zainteresowało to ogłoszenie pracy i równiez mam takie pytania jak tomek. dodatkowo chciałbym wiedzieć, czy mozna w Control Process zrobic jako-taką kariere, czy firma daje szanse sie rozwinąć, wysyła czasem na szkolenia, kursy i tym podobne rzeczy? Z czasem można awansować z asystenta na stanowisko główne?

anonim

(usunięte przez administratora)

AKPiA

Dla projektanta AKPiA cyfra z przodu wynagrodzenia to 2 ( nie wiem dla kogo to może być atrakcyjne ), narzędzie pracy to komputer stacjonarny. O seminariach nic nie umiem powiedzieć bo nie byłem ( to atrakcja dla dyrekcji ).

ex pracownik 3:)

opinie piszą ci którzy nic nie potrafili zrobić, oprocz narzekania jak im zle... najpierw sie wykaz, potem dostaniesz a nie przyzwyczajenia jak za komuny... czy sie stoi czy sie lezy kopa kasy sie nalezy... niestety nie w dzisiejszych czasach

antoś1982

z tego co mi wiadomo, bo kontaktowałem się z CONTROL PROCESS, to praca jest stacjonarna w dziale w Krakowie i Tarnowie lub mobilna z uwagi na miejsca realizacji poszczególnych budów/inwestycji. Stąd poszukują marketingowców w całej Polsce.

dkm

tak się odnoszą, że jest duża rotacja, która nie charakteryzuje poważnej i profesjonalnej firmy! Mowa zaczęła się o CP IT i może Trade, reszta pewnie ok. pzdr

KTOSIU

Do CP SA jak najbardziej nic nie mam - tam wg mnie jest wszystko ok i się zgodzę z poprzednikem bo podobne opinie słyszałem. Źle zostały te komentarze wstawione. Głównie bałagan o którym mowa jest w cp trade a nie w CP SA

pracownik z 2 letnim stażem

do: KTOSIU/jozek755 Panowie, jeżeli macie jakieś wątpliwości, proszę piszcie bardziej szczegółowo, bo generalnie widać, że wasze opinie nie dotyczą pracy w głównej spółce CP SA, tylko współpracy z mniejszymi podmiotami. Równie dobrze, jeżeli "jozek755" ma problem ze spolka z grupy (nawiasem mowiac domyslam sie o jaka spolke chodzi), niech napisze to w zakladce CP [nazwa spolki zaleznej]. z tego co widac, probmel nie tkwi w glownej spolce, a podmiotach powiazanych. pozdarwiam

Zostaw opinię o Control Process S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Control Process S.A.