BAUTEC POLSKA

Wrocław

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 22 ocen.

Opinie o BAUTEC POLSKA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BAUTEC POLSKA

Pracownik szukający pracy

Szukam pracy i widzę że firma Bautec ma dużo postów w porównaniu do innych firm z branży. Chyba jest tam ciekawie jak jest taka dynamika na forum . Czy polecacie mi tą firmę , proszę o osobisty kontakt na nr telefonu Paweł 603 229 748 . Odpowiedzi na forum nie zawsze są prawdziwe.

Mądra Głowa

A ja mam dobre doświadczenia z tą firmą.

Edyta

@niezadowolona a czy w takim razie po interwencji w siedzibie firmy, nikt inny nie zainteresował się sytuacją? Możesz napisać na ten temat coś więcej? Takie oponie dla potencjalnych pracowników mogą być równie ważne, bo pokazują pewna politykę firmy wobec klienta.

niezadowolona

Nie wiem jak się pracuje w tej firmie ale przeżyłam istny koszmar jeżeli chodzi o produkty tej firmy...olej sechł 9 dni i nie wysechł , przyjechał fircyk z Wrocławia i kazał lakierowac .., tłumaczył ze to wina drewna , pogody i inne bzdety...miał dać na piśmie opinie i rekompensatę w postaci płynów do czyszczenia i i pielęgnacji podłóg. ....minęły 3 tygodnie i okazało się ze olej był wadliwy , a lakier na nim położony schodzi pod paznokciem! Konieczne było ponowne cyklinowanie, nadmienię ze chodziło o 120m2 i 30 schodów. ..klatka wewnątrz domu 2 piętra. BEZNADZIEJNY PRZEDSTAWICIEL KTÓRY KAZAŁ LAKIEROWAC, UMYL RĄCZKI. ,OKAZAŁ SIĘ WYJĄTKOWYM CHAMEM , NIE ODBIERAŁ TELEFONÓW NIE DOTRZYMYWAĆ OBIETNIC , W KOŃCU PO INTERWENCJI W SIEDZIBIE FIRMY PRZYJECHAŁ BEZ SŁOWA SKRUCHY, WRĘCZYŁ MI LITR PŁYNU DO PODŁÓG i POWIEDZIAŁ "NARA" ????????Gratuluję szefowi firmy doboru pracowników , omijcie kontakt z Damian em z Wielkopolski bo to wyjątkowy burak.

Edyta

Dziękuję za odpowiedź @Piotr, tak jak pisałam wiele osób myśląc o zatrudnieniu, zastanawia się czy nauczy się czegoś nowego w miejscu pracy, dlatego ważne jest takie wyjaśnienie tutaj na forum, gdzie wiele osób wchodzi po to żeby szukać informacji o ewentualnej rekrutacji.

Piotr

Szkolenia są obowiązkowe.

Edyta

@Piotr i skala ilości szkoleń jest podobna na każdym stanowisku w BAUTEC POLSKA? Wygląda to całkiem rozwojowo, czy każdy pracownik miał obowiązek wziąć w nich udział, czy był on dobrowolny?

Edyta

@Piotr S z Warszawy czy firma oferowała Ci jakieś dodatkowe szkolenia? Rozwój zawodowy to w dzisiejszych czasach jeden z najważniejszych czynników, który decyduje o chęci zatrudnienia w danym miejscu pracy.

Piotr
@Edyta 14.08.2017 11:28
@Piotr S z Warszawy czy firma oferowała Ci jakieś dodatkowe szkolenia? Rozwój zawodowy to w dzisiejszych czasach jeden z najważ...

Tak , mieliśmy wiele szkoleń . Były to szkolenia ze sprzedaży, organizacja pracy handlowca , mieliśmy też treningi sprzedażowe. Dodatkowo kilka razy w roku mieliśmy szkolenia techniczne z produktów i prezentacji ich na budowach. Dostawaliśmy też materiały do wyuczenia się z technologii wykonywania podłoży , rodzajów cementów , betonów , pomiarów itp.

Admin

Panie Realista , weź się Pan za sprzedaż . Zamiast pisanie na tych forach. Podgoń Pan obroty w lipcu , bo w tamtym roku miał Pan świetne , a w tym roku mizeria z ogórkami.

Edyta

@doradca techniczny czy zdecydowałeś się na pracę w BAUTEC? Teraz pojawiły się kolejne oferty pracy więc dla potencjalnych pracowników na pewno liczyłaby się informacja jak wygląda opinia osoby, która pracuje w firmie już jakiś czas i zdążyła poznać panujące tam warunki pracy.

Piotr S z Warszawy
@Edyta 24.07.2017 10:46
@doradca techniczny czy zdecydowałeś się na pracę w BAUTEC? Teraz pojawiły się kolejne oferty pracy więc dla potencjalnych prac...

ŚWIETNA FIRMA dużo się tam nauczyłem. Pracowałem kilka lat jako doradca techniczny na Warszawie. Marek i Jacek dali się poznać jako fachowcy , którzy zbudowali na rynku polskim swietne firmy Bautec i Kiesel. Zarobki zdecydowanie powyżej średniej w branży. Na koniec roku premie . Trzeba się pracować, bez pracy nie ma kopaczy. Najlepiej po opinie zadzwonić do któregoś z kierowników. Tel na stronie internetowej www.bautec.pl

realista
@Piotr S z Warszawy 24.07.2017 14:15
ŚWIETNA FIRMA dużo się tam nauczyłem. Pracowałem kilka lat jako doradca techniczny na Warszawie. Marek i Jacek dali się poznać...

Bez pracy nie ma kołaczy a nie kopaczy no chyba że Ciebie ktoś kopnie w d**ę w tej firmie i z niej wylecisz Panie Piotrze S***a z Warszawy...

Pracownik konkurencji

POLECAM , świetna firma. BAUTEC i KIESEL stanowią świetny teem na rynku. Jeszcze tylko oni trzymają jakość . Reszta to chłam z włoskich i niemieckich manufaktur.

realista
@Pracownik konkurencji 27.06.2017 11:57
POLECAM , świetna firma. BAUTEC i KIESEL stanowią świetny teem na rynku. Jeszcze tylko oni trzymają jakość . Reszta to chłam z...

Bautec swoje produkty produkuje w Niemczech czyli wg Ciebie to chłam z niemieckiej manufaktury bo produkcja tych produktów zgodnie z opisem na opakowaniu wyprodukowano w Niemczech odbywa się właśnie tam....

Doradca techniczny

Byłem na rozmowie o pracę w Bautec. Wcześniej pracowałem u konkurencji. Rozmowa merytoryczna. Propozycja wynagrodzenia OK. Podstawa plus prowizja. Kilka linii produktowych , to tez OK duża przewaga w stosunku do firmy w której pracowałem , łatwiej będzie sprzedawać. Zobaczymy. Czy ktoś też był na rozmowie o prace w marcu.

Klient z Krakowa

Bautec to solidna polska firma , od kilkunastu lat na naszym rynku. Prezesem jest Jacek, człowiek z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w branży parkieciarskiej. Bautec wiekszość chemii produkuje zagranicą ale pomału przenosi produkcję do Polski. Co różni Bautec od konkurencji ? Dostarcza polskim klientom to co potrzebują ,a nie to co wyprodukuje włoska czy niemiecka fabryka i każe sprzedawać polski niewolnikom. Dlatego wg. mnie Bautec dalej się będzie dynamicznie rozwijał, dobierając najlepszych producentów i sprzedając pod własnym brendem, tworząc dobre i konkurencyjne warunki dla polskich klientów A jak się pracuje w Bautec ? Najlepiej zadzwonić do ich pracowników i spytać. Telefony na stronie internetowej. Jak ktoś już pracuje w Bautec, to na pewno jest wysokiej klasy specjalistą i solidnym biznesowym doradcą klienta. W Bautec nie ma miejsca dla pseudohandlowców , którzy zmieniają co kilka miesięcy pracodawcę i wylewają tutaj żale. Nie każdy może być handlowcem w BAUTEC. Jacek też zaczynał od przedstawiciela handlowego w Henkel i teraz jest Prezesem. Razem z Markiem zakładali firmę Kiesel Polska i nadal dalej współpracują co nie jest na rynku tajemnicą.

tak
@Klient z Krakowa 28.02.2017 08:51
Bautec to solidna polska firma , od kilkunastu lat na naszym rynku. Prezesem jest Jacek, człowiek z ponad dwudziestoletnim doś...

Panie Pawlikiewicz daj Pan spokój :D

krzysztof
@tak 25.06.2017 00:31
Panie Pawlikiewicz daj Pan spokój :D

:):) ale jazda:)

Handlowiec

Witam wszystkich. Pracowałem w firmie Bautec Polska Sp. o.o. na stanowisku handlowca i postaram sie Wam dokładnie opisać tą firmę. Zacznę od tego ze mam bardzo duże doświadczenie na stanowisku handlowym z wielu firm. Natomiast nigdy wczesniej ani nigdy później nie spotkałem się z takim traktowaniem handlowca. Firmą nie rządzi Jacek tylko jego szwagier Marek który prowadzi dwa salony obok inna firmę jako prokurent. Jest to typowy prywaciarz który otworzył firmę na szwagra i ma za nic pracownika. Sporo w życiu takich poznalem ale z takim chamstwem, prostactwem i brakiem kultury nigdy się nie spotkałem. Jest to zwykły prostak któremu się wydaje ze jeśli już zarobil większa kasę to może traktować handlowca jak śmiecia. W kontakcie z tym człowiekiem mobing jest naprawdę na porządku dziennym. W pierwszych kontaktach wydaje się ze pewnie wszystko jest normalnie a wręcz miło ale uwierzcie ze to tylko kwestia czasu. Ten człowiek z pełną odpowiedzialnością za słowa, na pewno nie jest normalny. Nie życzę nikomu współpracy z takimi drobnymi oszustami. Współpraca mogłaby wyglądać inaczej gdyby firmę prowadził Jacek. Produkt dość dobry, chociaż co roku tracił na jakości. Auta zazwyczaj Octavię lub Astry. Jeśli jest sprzedaż to placa najgorsza nie jest. Natomiast to kwestia czasu jak uznacie ze to nie ma sensu bo sposób traktowania, treści maili i rozmowy telefoniczne to coś z pogranicza zaburzeń psychicznych. Bardzo nie polecam współpracy a w szczególności podjęcia pracy na stanowisku handlowym.

Luk
@Handlowiec 07.02.2017 16:11
Witam wszystkich. Pracowałem w firmie Bautec Polska Sp. o.o. na stanowisku handlowca i postaram sie Wam dokładnie opisać tą fir...

moze nie nadajesz sie na handlowca jak masz doswiadczenie z wielu prac. Z czym sobie nie radziles ze tak czesto zmieniales pracę. Zycze Tobie bys znalazl sobie dobra prace i pamietaj nie kazdy moze byc handlowcem.

aber g'

szkoda tylko że nie produkują swoich materiałów w Polsce, tylko w fabrykach w Niemczech, Anglii oraz USA - więcej by dobrej pracy było u nas a tak to niestety:/

anonim

(usunięte przez administratora)

realista

jak bedziesz sprzedawał , a na rynku chemii budowlanej w Polsce to nie takie proste, to może i bedziesz zarabiać jakieś gorsze, ale zaraz możesz wylecieć bo na twoje miejsce znajdzie sie ktos tanszy. tak jest w takich firmach w Polsce - najeżdzisz sie jak głupi a potem wylecisz

anonim

(usunięte przez administratora)

cichy

Bautec nie jest ani znanym ani cenionym producentem. Na polskim rynku działa kilka znanych i cenionych producentów. Ale Bautec? Jakim producentem? . Z tego co mówią stracili właśnie dystrybucje produktów Eukula.. Ta firma zajmuje się o prostu dystrybucją - a konkurencja tnie ich na kazdym kroku. Nie będzie łatwo sprzedawać Wam te produkty.

Luk
@cichy 06.09.2016 23:07
Bautec nie jest ani znanym ani cenionym producentem. Na polskim rynku działa kilka znanych i cenionych producentów. Ale Bautec...

Ta firma jest juz na rynku 20 lat a ty piszesz ze ja tnie konkurencją. Czy jestes z konkurencji ?

anonim

(usunięte przez administratora)

realista

A ty Danek to pracowałeś czy pracujesz w firmie BAUTEC POLSKA Sp. z o.o. ?? na jakiej podstawie - polecasz mocno ?? bo chyba to jakaś ściema rozumiem, że tak jak piszesz WYDAJE CI SIĘ firma jako normalna i rozwojowa ?

realista

nie polecam. typowy magiel. bez szans na rozwój dla młodego człowieka. dodatek w nazwie "polska" mówi sam za soebie.

Arek Śląsk

Ogólne informacje. Jaki okres wypowiedzenia. Dlaczego zmiana . Ile chciałbym zarabiać itp

Arek śląsk

Hejka. Ostatnio miałem rozmowę przez telefon na PH Śląsk ... Miał ktoś też?? Otrzymał ktoś zaproszenie na rozmowę?? I pytanie czy ktoś się orientuje jakie zarobki , podstawa, premia, dodatki?? Jakie auto słóżbowe i inne narzędzia i dodatki??? Pozdrawiam

m.m

Jak czytam opinie co poniektórych to się nóż w kieszeni otwiera! Firma poszukuje HANDLOWCA nie ma więc w tym nic dziwnego, że chcą sprawdzić poziom komunikatywności przyszłego pracownika (rozmowa z klientem, symulowanie rozmowy handlowej). Byłem na rozmowie (przebiegła miło, bezstresowo). Przyszedłem niedyspozycyjny (problem zdrowotny) i z tego wszystkiego troszkę się zagmatwałem w "zeznaniach" ;) ale osoba przeprowadzająca rekrutację wykazała się dużą wyrozumiałością. Nie wiem czy mi się uda, ale tak czy siak - polecam. Warto spróbować ale kieruję te słowa do HANDLOWCÓW! a nie leniuchów na garnuszku mamusi.

Worker Kraków

Może, jak kazali dzwonić do klienta i umówić się na spotkanie to chcieli zobaczyć jak pracujesz. Czy znasz już podstawowe elementy sprzedaży , a może chcieli zobaczyć jak reagujesz na niespodziewane sytuacje. Miałem kiedyś też taką podobną rozmowę w innej firmie. Uważam , ze to nic dziwnego. A firmę Bautec znam bo uzywam ich kleju w produkcji autobusów jako inżynier ruchu w fabryce . Też coś bym chciał posprzedawać w życiu . Sprzedawcy mają ciekawą pracę.

DLU

Widzę, że sporo osób wypytuje się o firmę Bautec - najwyraźniej ruszyli z rekrutacją. Też dostałem propozycję rozmowy ale ani nie mają strony internetowej, ani żadnych opinii w sieci. Ciężka sprawa bo muszę wziąć wolne (praktycznie z dnia na dzień) a z tym u mnie nie jest łatwo. Mógłby mi ktoś napisać jak wyglądają warunki pracy, jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna, ilu zatrudniają przedstawicieli? Pracuję w zupełnie innej branży (maszyny rolnicze) i nie wiem czy jest sens się tam fatygować. Bardziej widzi mi się na tym stanowisku budowlaniec aniżeli "rolnik" ;)

Mirek

To prawda :) Najlepiej przekonać się osobiście. Nie jestem umówiony na rozmowę ale dostałem info, że prowadzona jest rekrutacja. Tak już na marginesie to nie rozumiem, po co podczas rozmowy kwalifikacyjnej przeprowadzana jest rozmowa telefoniczna z klientem. Bez sensu. Przecież handlowiec najpierw musi mieć okazję zapoznać się z produktem i z osiągnięciami pracodawcy, następnie należy poznać firmę/klienta aby móc po prostu do tej rozmowy się przygotować. Takie dzwonienie w ciemno nie daje efektów. Można się tak bawić w typowej akwizytorce ale w branży technicznej, specjalistycznej...nie ma to najmniejszego sensu. Osoba rekrutująca powinna mieć tego świadomość.

DDD

Zgadzam się z kierownikiem. Nie wiem ile płacą . Ale nie biorą pracowników swoich klientów, a szkoda. Firma fajna , mają dobre produkty i doradztwo techniczne. Teraz właśnie szukaja handlowców-doradców technicznych.

Rozalsky
@DDD 17.09.2015 02:09
Zgadzam się z kierownikiem. Nie wiem ile płacą . Ale nie biorą pracowników swoich klientów, a szkoda. Firma fajna , mają dobre...

Właśnie też słyszałem dobre opinie o tej firmie. Wiadomo - wszędzie trzeba pracować, nie ma lekko. Aktualnie pracuję jako PH ale w energetyce i zastanawiam się nad zmianą pracodawcy. Chyba złożę CV na Stysia 33. Mam jedynie nadzieję, że kierownik oraz DDD to nie jedna i ta sama osoba :) PS. Mirek - jeśli dostałeś zaproszenie na rozmowę to idź :) Tam się wszystkiego dowiesz, tylko nie bój się pytać.

kierownik

Sprzedaję produkty Bautec w sieci Sklepów Komfort . Wysoka jakość. Brak reklamacji.

Mirek

Witam. Mógłby mi ktoś rzeczowo odpowiedzieć na pytanie jak wyglądają warunki pracy (i płacy) w firmie Bautec? Przedstawiciel Handlowy. Z góry dziękuję.

MIKI

Bautec bardzo dobra jakość produktu , chyba najlepsza na rynku parkieciarskim. . Tylko dlaczego taka droga. Jogi naucz się lakierować .

Marcin F

Pracowałem w Bautec Polska 4 lata na rynku centralnym . Teraz mam własną firmę . W Bautec dużo się nauczyłem , kuźnia kadr. Biorą młodych i dają im czas na naukę . Po roku zostajesz albo Tobie dziękują. Ale ten czas wspominam OK. Produkt wysokiej klasy , jest np. w Komforcie. Można zarobić koło 10 tyś jak się do dobrze poukłada z klientami . Marcin Flipowicz

jogi

Ja też nie polecam!!!!!!!!!!! a lakier to ,,porażka'' Kupujesz półmat -masz połysk, albo odwrotnie.!Tłumaczą się ze lakier nie rozmieszany ......bla bla bla...........Tyle lat co pracuję w swojej branży parkieciarskiej, nigdy z czymś takim się nie spotkałem.A najlepsze jest to, ze żadnej reklamacji nie uznają. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

solo

raczej nie polecam tej firmy.poprzednik ma 100% racji!!!!

anonim

czytając opinię poprzednią weźcie pod uwagę że na 100% pisał ją jeden z prezesów, których jest dużo w tej firmie:) Pozdrawiam i miejcie swój rozum

Zostaw opinię o BAUTEC POLSKA - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BAUTEC POLSKA