Center-plus

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 109 ocen.

Opinie o Center-plus

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Center-plus

Tygrys

Dostałeś umowę a w niej warunki zatrudnienia ,tak .Jak za mało płacili i coś Ci się nie podobało to po co podpisałeś ? Zapłacono ci za nadgodziny ,dostałeś premię zgodną z umową jak widzę z twojego wpisu mimo ze była uznaniowa i mogli jej nie wypłacić. To na co Ty w zasadzie narzekasz.

byłam tam
@Tygrys 01.12.2017 15:06
Dostałeś umowę a w niej warunki zatrudnienia ,tak .Jak za mało płacili i coś Ci się nie podobało to po co podpisałeś ? Zapłacon...

Tygrys, z tego co piszesz wynika ze Ty nie Ty tam pracowalas, więc może nie wypowiadaj się na temat pracy w tej firmie... Owszem, wypłata na czas, nadgodziny też były rozliczane prawidłowo, co do traktowania to różnie... dopóki nie wychylisz się i nie przeciwstawisz tej pseudokierowniczce z kompleksami to jest ok. W czasie wypowiedzenia premii już nie zobaczysz. Temperatura i światło to jest szczera prawda, więc jak Cię tam nie było to się nie wypowiadaj. Pracownicy mieli zakaz podkręcenia grzejników bez zgody szefa, w porze zimowej górne oświetlenie można było zapalić gdzieś około 15, wcześniej to można było sobie zapalić tylko lampeczkę na biurku. Takich absurdów funkcjonuje tam znacznie więcej, a upomnienie to rzecz nabyta, jak nie było powodu to wymyslili.

byłam tam
@byłam tam 01.12.2017 19:21
Tygrys, z tego co piszesz wynika ze Ty nie Ty tam pracowalas, więc może nie wypowiadaj się na temat pracy w tej firmie... Owsze...

...jak pójdziesz na zwolnienie lekarskie to o premii możesz zapomnieć... nie dostaniesz też premii świątecznej, a jak pojdziesz na urlop to za te dni tez nic nie dostaniesz!

Misiek

Radzę też dokładnie omówić warunki przed podpisaniem umowy. Rozbijają umówioną pensje na podstawę i premię, zapominają o tym wspomnieć na rozmowie i "przypomina" im się dopiero przy podpisaniu umowy. A premia jest uznaniowa...

Tygrys
@Misiek 29.11.2017 21:02
Radzę też dokładnie omówić warunki przed podpisaniem umowy. Rozbijają umówioną pensje na podstawę i premię, zapominają o tym ws...

Pracował mój chłopak i wynagrodzenie zawsze na czas , nadgodziny płatne ,traktowanie ok. Jak nie ma na co narzekać to trzeba napisać o temperaturze i świetle.

Misiek
@Tygrys 30.11.2017 12:18
Pracował mój chłopak i wynagrodzenie zawsze na czas , nadgodziny płatne ,traktowanie ok. Jak nie ma na co narzekać to trzeba na...

Zgadzam się, płacą w terminie i za nadgodziny. Te drugie można też odebrać jak się dogada. Premia przeważnie do 10-ego, często wczesniej. Tylko do informowania o podstawie i premii przy podpisaniu umowy się czepialem. Warto omówić na rozmowie bo zdarza im się o tym nie powiedzieć. Poza tym nadgodziny są platne z podstawy więc to dość istotna sprawa i dobrze mieć jasność sytuacji na początku.

Joanna

piszesz, że ludzie sami odchodzą. Duża jest skala rotacji? Ile osób odeszło z firmy w ostatnim czasie?@byłam tam

Dan
@Joanna 11.07.2017 15:02
piszesz, że ludzie sami odchodzą. Duża jest skala rotacji? Ile osób odeszło z firmy w ostatnim czasie?@byłam tam...

W ostatnim kwartale odeszło z 4 osoby, 3 z biura i 1 z magazynu. Szefostwo niereformowalne.

Bartosz

Czy cos zmieniło się w firmie? Jest jakaś poprawa?

Joanna

@qwerty098dalej pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat oferowanych warunków zatrudnienia. Co w ostatnim czasie zmieniło się w firmie?

Iwona

Ja napisze z drugiej strony trochę. Byliśmy przez wiele lat dostawca do firmy center plus. Bardzo bliski kontakt nue tylko z samym właścicielem ale i pracownikami . Świetny zespół! Niwoczesny, otwarty na nowości właściciel , lojalny , z duża wiedza na temat DIY, rynku i jego ekonomii . Świetny kontakt z pracownikami co widziałam przy okazji częstych spotkań, rozmów itp . Świetna firma . Czego żałuje, to tego ze juz razem nue współpracujemy . I to nie z winy CP tylko niestety cześciowo problemy na rynku i jak i złe posunięcia z naszej strony . Obsługujemy ponad 100 krajów na świecie , ake CP należał do naszych ulubionych partnerów . Atmosfera, życzliwość , profesjonalizm - Nie wierze w te niefajne opinie - tym bardziej ze pracujemy teraz z byłym pracownikiem CP , który w dalszej chwili chwali swoją stara firmę i jej szefa. CP zespół plus właściciel : pustka z plusem

ula

Fakturzysta /-ka Asystent /-ka do biura jest u nich potrzebna jeśli chodzi o te nowe oferty pracy i wydaje mi się, ze jest to naparwde rozwojowa praca, bo masz premie uzależnione od tego co robisz, a niezależnie od stanowiska masz jakieś inne benefity.

qwerty098

W firmie jest bardzo duża rotacja, oczywiscie nie na wszystkich stanowiskach ( magazyn i ph sa ok). Odnosnie wpisow uzytkownika kolo. Oswietlenie temperatura itp cala prawda. Dłuzej niz rok nie da rady przepracowac w tej firmie. Cały czas poszukuja na 3 stanowiska import, export, telemarketing tylko pod nazwą drugiej firmy zarejestrowanej pod tym samym adresem ARTAMO.

Ala

Byłam na spotkaniu o prace i firma robi dobre wrażenie. Bardzo miła pani ale też dość trudne i szczegółowe pytania. Nie wiem czy coś z tego będzie

mm

Zatrudnij się tam i po roku (w najlepszym przypadku) wystaw opinię. Pozdrawiam

Katarzyna

Mam koszmarną opinię o pracownikach zrobili się aroganccy, bezczelni, kłamią, wypowiadają się niekompetentnie ponagrywałam sporo ciekawych rozmów.

kurde

Kurde, nie wiem ocb, normalna firma, normalni ludzie, a to, że szef nadzoruje pracę jest również normalne, bo wszędzie tak jest lol. Ja nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby się wkurzać na to, że trzeba robić w pracy lol, no ludzie, toż to rzecz również normalna. Firmę polecam, a dzięki temu forum przynajmniej nastąpi selekcja pracowników, bo kto mądry ten opinie pominie i zwyczajnie się zatrudni.

CP

KOŁO robił wpisy pod różnymi nickami a teraz we wpisie z 22.05 robi podsumowanie już jako KOŁO. WITEK to znowu KOLO i nastepna seria wpisów pod nowymi nickami

kolo

Witam, widze że po moim wpisie z przed kilku miesięcy wiele osób odważyło się wreszcie napisać swoje odczucia co do firmy CP, i widze że nie jestem odosobniony w swoich opiniach.Nie bójmy się szczerze wydawać swoich opinii jeżeli pracodawca nie jest w porządku a w firmie źle się działo.

CP

KOŁO zmienił taktykę i robi złośliwe wpisy w większych odstępach czasu.( CP2 ,RUDA,KOTKA,MIKASZ ).

KOTKA

SKORO TAKA DOBRA FIRMA TO DLACZEGO ZREZYGNOWAŁEŚ JA PRACOWAŁAM W FIRMIE I PODZIELAM ZDANIE INNYCH,SZEF NIE UMIE SIĘ ODZYWAĆ DO PRACOWNIKÓW Z CZYM NIE JEDNOKROTNIE MOGŁAM SIĘ SPOTKAĆ.POZDRAWIAM

F11

Pracowałam w Center-Plus przez wiele lat i rzeczywiście widać że ktoś tu robi złośliwe wpisy. Pracodawca bardzo fair i daleki od tego aby kierowac firmą na zasadzie złego czy dobrego humoru Zwyczajne bzdury od mało profesjonalnych osób co widać po prostej stylistyce zdań Wpisy merytorycznie nie wnoszą nic istotnego i wyraźnie maja podwazyc dobre imię firmy Internet niestety daje takim hejterom swobodę wpisów.

ruda

pisaliście wcześniej o jakich większych zwolnieniach w Center-plus, czy w takim razie oznacza to może więcej wolnych do wzięcia miejsc pracy? o i by bardzo chcialbym wiedzieć z jakiego powodu były to mniej wiecej zwolnienia, wolę wiedzieć wszystko o kondycji pracodawcy zanim sie podejmę u niego zatrudnienia

CP

Witam - KOLO odczekał i mamy nowy genialny wpis pod nickiem KAZIMIERUK Bez komentarza. CP

CP

Witam, "ra" a inaczej KOŁO stworzył nowy wpis jak powyżej. Były nicki: kolo , Lolo , m.. qwerty , vrt5 z wpisami co kilka godzin i wszystkie w 100% zgadzały się z KOLO ( administrator wykasował ). Jak widać "ra" tez zgadza się z KOLO i robi nawet analizy. Wszystko szyte grubymi nićmi . Pozdrawiam CP

ra

Dziwnym jest fakt że wszyscy "zwolnieni" pracownicy podtrzymuja opinię natomiast ilu tych zwonionych pracowników było to już zupełnie inna rzecz (wielu wielu wielu). Ocena CP (3 gwiazdki na 6 przy 60-sięciu ponad głosach) wskazuje na to, że problemy istnieja, natomiast oceny już tak łatwo nie da się sfałszować - jak twierdzenie np., że robi to ta sama osoba po innym Nickiem z tego samego IP. Fajnie że praca jest, ale byłaby o wiele lepsza gdyby dyrektor pozwolił błyszczeć utalentowanym pracownikom - wyszkolonym w swoim fachu.

CP

Witam ponownie, nie wykluczam ze pytanie "vrt5" jest wpisem od "koło" który tworzy pytania tylko po to żeby zaraz wpisać negatywna wypowiedz, oczywiście pod innym nickiem.

CP

Witam, obslugujemy wymagających klientów jak OBI, LEROY MERLIN, AUCHAN itp. i jest oczywiste ze wymaga to dobrej organizacji i wysokich kwalifikacji personelu. Innymi słowy jesteśmy profesjonalnym podmiotem i każdy pracownik dający wkład w rozwój firmy jest doceniony a jego wynagrodzenie jest oparte na systemie premii i bonusow zależnych od obrotów firmy. Zdarzały sie oczywiście takie osoby jak "koło" postrzegajace prace jako " nic nie robienie " które nie rozumialy wymagań bardzo konkurencyjnego rynku na ktorym dzialamy. Takim osoba niestety byliśmy zmuszeni podziekowac. Pozdrawiam

CP

Witam, zajmuje się rekrutacja w firmie CP. Osoba pod nickiem „ kolo’’ to nasz były pracownik który otrzymał wypowiedzenie z pracy. Przypuszczalnie znowu mu podziękowano i ponownie żali się nad swoim losem, oczerniając firmy w których kiedyś pracował. Robi wpisy pod różnymi nickami, najczęściej w krótkich odstępach czasowych.

kolo

Ciekawe dlaczego moja opinia i pozostałych osób którzy również źle oceniali firmę zostały usunięte? Widzę że pan S. cały czas sprawia że wszystkie opinie negatywne są likwidowane na bieżąco, ale w takim razie powtórzę swoją opinie jeszcze raz. Firma z zewnątrz bardzo fajnie presperująca, jednak tylko z zewnątrz. W firmie CENTER PLUS panuje wielki bałagan,szef oszczędza na oświetleniu(przez co bardzo popsuł mi się wzrok), panie w biurze zamiast przy normalnym oświetleniu mają kupione małe lampeczki biurowe,ogrzewanie w firmie jest jak najbardziej jednak jest wykorzystywane do minimum(pracuje się w temperaturze naprawde niskiej w okresie zimowym). Nakład pracy jest tak duży że często pozostaje się po godzinach(oczywiście nie płatne).Nagany w tej firmie to rzecz nabyta(średnio jedna na dwa miesiące),na przemian z karami finansowymi przy bardzo marnych zarobkach.Atmosfera w pracy nie najlepsza każdy gada na każdego,często donosząc do szefa,który potrafi nie źle naubliżać pracownikowi(używając słów jakich nie powstydził by się nie jeden na podwórkowym osiedlu).Księgowość też działa bardzo źle,na proste zaświadczenie o zarobkach można czekać nawet ok 2 tyg. (gdzie księgowy jest cały czas na miejscu). Rozwój w firmie jest zerowy,a każdy pracownik w firmie w oczach szefa kradnie. Wreszcie odżyłem jako człowiek i pracownik,więc chcąc podjąć prace w tej firmie proponuje poważnie się zastanowić.

BC
@kolo 12.12.2014 18:49
Ciekawe dlaczego moja opinia i pozostałych osób którzy również źle oceniali firmę zostały usunięte? Widzę że pan S. cały czas...

kolo..piszesz bzdury..i wydajesz nieprawdziwą opinię.... Ja osobiście nie pracowałam w firmie CP ale miałam osobę a mianowicie byłego męża który pracował i wiem że to co Ty wypisujesz to jest wszystko nieprawdziwe...osobiście gdybym miała możliwość bardzo chętnie zatrudniła bym się w CP.. Masz problem ze sobą..

byłam tam
@BC 21.04.2017 07:35
kolo..piszesz bzdury..i wydajesz nieprawdziwą opinię.... Ja osobiście nie pracowałam w firmie CP ale miałam osobę a mianowicie...

BC KOLO pisze prawdę, a Ty jak chcesz to zatrudnij się i napisz opinię. Tylko koniecznie przepracuj zimę to zobaczysz jakie są temperatury w firmie i jakie oświetlenie, a przede wszystkim traktowanie pracownika. S. nie musi zwalniać ludzi, sami odchodzą...

CP

W ostatnim okresie uaktywnił się zwolniony przez nas pracownik Zaraz po zwolnieniu wpisywał negatywne opinie pod różnymi Nickami Jako ze oczerniał firmę opinie usunięto W dniu 9.12.2014 nagle 3 osoby pod 3-ma Nickami wpisały negatywne opinie w ciągu kilku godzin Sprawdziliśmy z administratorem – był to ten sam adres IP. Wiadomo – ta sama osoba pod różnymi Nickami. CP.

Oferty Pracy

Specjalista do działu EXPORT Center-plus 2014-11-19 Żródło: Gowork.pl Warszawa (mazowieckie)   Firma handlowa zatrudni osobę na stanowisko:   Specjalista do działu EXPORT Miejsce pracy: Warszawa   Wymagania: Dobra znajomośc j. rosyjskiego i agngielskiego doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku oraz znajomość zagadniń exportowych komunikatywność oraz wysoka kultura osobista dobra znajomość MS office, mile widziana znajomość j. niemi

anonim

(usunięte przez administratora)

Marta

Kilka dni temu byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i wydaję się że szukają ludzi z pełnymi kwalifikacjami Jeszcze nie zacząles pracować a już się martwisz o wyższe stanowisko ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtek

Widzę, że wiele się zmieniło!

Janek

Center-plus z tego co wiem zajmuje się sprzedażą akcesoriów łazienkowych. Nie wygląda to na trudna branżę, wysokie progi sprzedażowe macie, czy do wyrobienia?

anonim

(usunięte przez administratora)

K.......

Każdy po jakimś czasie chce spróbować czegoś innego i dlatego odszedłem z CP, ale teraz się spełniam zawodowo w innej branży podobnej. Zawsze miło wspominam spędzone lata pracy w Center Plus.

k.......

Pracowałem w firmie na stanowisku Przedstawiciela Handlowego przez prawie 7 lat , warunki pracy , oraz wynagrodzenie bardzo dobre . Zawsze można liczyć na wsparcie i pomoc przełożonych . Prezes jest wymagający ,ale potrafi docenić zaangażowanie w prace ,zawsze jest otwarty na nowe rozwiązania i pomysły które pomagają w wykonywaniu obowiązków.Polecam prace w firmie dla ludzi kreatywnych i ambitnych dla których nie ma rzeczy nie możliwych. Serdecznie Pozdrawiam cały zespół.

Puzo

Pracowałem na magazynie, atmosfera i zespol nie mozna narzekac. Warunki ok

wiero67
@Puzo 04.09.2013 23:20
Pracowałem na magazynie, atmosfera i zespol nie mozna narzekac. Warunki ok

Witaj Puzo! czy mógłbyś napisać więcej o pracy w magazynie, gdyż staram się o pracę w CENTER-PLUS na stanowisku magazyniera. Czy magazynierowi naprawdę są potrzebne prawo jazdy? Pozdrawiam

Zostaw opinię o Center-plus - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Center-plus