Erdbeerhof Osterloh
3 188 757 5 1

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Filtruj opinie po kryteriach:

Kejt
 Opinia

Czy znajdzie się miejsce dla 3 osób? Wyjazd 28/29 czerwca ;)

Pomocna?
TakNie
Mateusz
 Opinia

Cześć. Jadę do Ahlhorn 29.06 mam dwa wolne miejsca.

Pomocna?
TakNie
kRZYSZTOF
 Opinia

Wyjazd do Ahlhorn busem 17 czerwiec, z małopolski, przez śląsk, opolskie, dolnośląskie!! Ostatnie wolne miejsca!!Krzysztof Bus +48 530 925 698 ! Zapraszam!!

Pomocna?
Tak4Nie
on
 Opinia

witam czy ktoś posiada wolne miejsca (własny transport) i jedzie 7mego okolice Tarnowa

Pomocna?
TakNie2
nikkkt
 Opinia
@on 29.05.2019 06:32

a wiadomo kiedy zacznie się sezon? na razie zadnych info na stronie

Pomocna?
TakNie
on
 Opinia
@on 29.05.2019 06:32

17tego nie 7mego chce jechać potrzebuje miejsca dla jednej osoby

Pomocna?
TakNie
on
 Opinia
@nikkkt 29.05.2019 12:18

pogoda do (usunięte przez administratora) pewnie dopiero po 10tym będą pierwsze wyjazdy swoją drogą długu o terminów nie podają w tamtym roku wyjazd był w maju

Pomocna?
TakNie
kRZYSZTOF
 Opinia
@on 29.05.2019 13:56

Jadę 17 czerwca jak cos to dzwoń +48 530 925 698 !!!

Pomocna?
TakNie
Dm137
 Opinia

Ktoś jeszcze chętny na wyjazd jutro samochodem z okolic Rzeszowa . Jak coś pisać dm137@wp.pl

Pomocna?
TakNie
Ada
 Opinia

Hej czy jedzie ktoś na 17 czerwca.

Pomocna?
TakNie
Dm137
 Opinia
@Ada 12.06.2019 12:06

Pewnie dużo osób , mam wolne miejsce z okolic Rzeszowa może ktoś chętny jak coś pisać dm137@wp.pl

Pomocna?
TakNie
Konrad
 Opinia

Chętnie z kimś sie zabiore z Lubelskiego,ewentualnie z sąsiedniego wojewudztwa

Pomocna?
TakNie
Dm137
 Opinia
@Konrad 11.06.2019 14:08

Przyjedz do Sokołowa Mlp to Cię zabiorę . Szukam chętnych osób na wspólny wyjazd w niedzielę z okolic Rzeszowa jak coś proszę pisać dm137@wp.pl

Pomocna?
TakNie
Patka24
 Opinia
@Dm137 11.06.2019 16:37

hej:)właśnie wysłałam wiadomość email czekam na odpowiedz .

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Dm137 11.06.2019 16:37

Ja jestem z okolic rzeszowa ale czy trzeba dzwonic do biura czy moge przyjechac?bo niema terminow podobno tyle niepotrzebują ludzi nniewiem co robic

Pomocna?
TakNie
Dm137
 Opinia
@Ja 11.06.2019 22:24

Terminy już są , zadzwoń do biura i pytaj jeśli nie wysylales papierow

Pomocna?
TakNie
Dm137
 Opinia

Może ktoś chętny na wyjazd autem z Podkarpacia ,mam 3 wolne miejsca

Pomocna?
TakNie
Nikt
 Opinia
@Dm137 08.06.2019 13:20

Kiedy wyjazd? Niema terminów a kazdy chce jechać

Pomocna?
TakNie
Dom 137
 Opinia
@Nikt 09.06.2019 22:44

Czekam na terminy ,ale już na zaś szukam 2 lub 3 osób żeby jechać z Podkarpacia . Z tego co wiem to nie którym pozwalają przyjeżdżać

Pomocna?
TakNie
Pomocna.. :)!!
 Opinia

Witam wybiera się ktoś do Ahlhorn 15stego czerwca mamy dwa wolne miejsca samochodem.

Pomocna?
TakNie
Dm137
 Opinia
@Pomocna.. :)!! 07.06.2019 20:52

Skąd wyjazd ?

Pomocna?
TakNie
Pomocna
 Opinia
@Dm137 08.06.2019 13:19

Małopolska okolice Gromnika ????

Pomocna?
TakNie
pati 24
 Opinia
@Pomocna.. :)!! 07.06.2019 20:52

hej:)jest jeszcze wolne miejsce ja z okolicy gromnika chętna na 15 czerwca?

Pomocna?
TakNie
Mika
 Opinia

Może ktoś kto jest na miejscu napisze jak tam zbiory wyglądają? Ile zbieracie, jakie ilości i jak pogoda? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia

Coś w tym roku cisza na stronie, dlaczego jeszcze nie ma terminów? Kiedy pierwsze wyjazdy. Ktoś coś wie?

Pomocna?
TakNie
dzik
 Opinia
@Ja 05.06.2019 11:51

mozna przyjechac 09.06?bo z biura telefonow nie odbieraja ani nie odpisuja na email

Pomocna?
Tak1Nie
Qwerty
 Opinia
@dzik 05.06.2019 15:45

Dzisiaj pierwsi przyjechali do Ahlhorn, około 100 osób. Wzywali ich telefonicznie. Kiedy terminy? Pewnie koło 15-20 czerwca. Też czekam.

Pomocna?
Tak1Nie
ja_gut
 Opinia
@Qwerty 05.06.2019 16:22

15-20 czerwca? mówisz poważnie? Dlaczego tak późno???

Pomocna?
TakNie
Qwerty
 Opinia
@ja_gut 05.06.2019 17:41

Dzisiaj pierwsi przyjechali do Ahlhorn, około 100 osób. Wzywali ich telefonicznie. Kiedy terminy? Pewnie koło 15-20 czerwca. Też czekam. im wymarzła i nie potrzebują tylu ludzi, tak mi powiedzieli w biurze jak zadzwoniłem. Dzisiaj rozmawiałem z kolegą , który tam pojechał; jutro idą w pole. Wcale się nie zdziwię jak dopiero na majówkę wezwą. Chyba, że nagle coś dojrzeje i znowu wezwą przez telefon parędziesiąt osób.

Pomocna?
TakNie
Qwerty
 Opinia
@ja_gut 05.06.2019 17:41

Jakiś zonk wyskoczył. Marcówka im wymarzła i nie potrzebują tylu ludzi, tak mi powiedzieli w biurze jak zadzwoniłem. Dzisiaj rozmawiałem z kolegą ,który tam pojechał; jutro idą w pole. Wcale się nie zdziwię jak dopiero na majówkę wezwą. Chyba, że nagle coś dojrzeje i znowu wezwą przez telefon parędziesiąt osób.

Pomocna?
TakNie
Paula
 Opinia

W kazdej pracy jest ciezko nie ma co sie przejmowac rajkowymi najlepeij sie nie odzywac:)kto jedzie teraz nie ma terminow kiedy sezon sie zacznie pracowalam juz na truskawkach w innej firmie takze sie nie dam jade zarobic a nie sluchac co one tam (usunięte przez administratora) pozdrowienia

Pomocna?
Tak1Nie2
fajny
 Opinia
@Paula 03.06.2019 18:09

ja jade dzisiaj do Ahlhorn

Pomocna?
TakNie
fajny
 Opinia
@fajny 04.06.2019 08:31

to jest fajna firma ja juz jade 6raz tam

Pomocna?
TakNie1
Trans King
 Opinia

Ostatnie wolne miejsca do Ahlhorn. Wyjazd z Polski w czwartek 06.06 z małopolski. Wygodny bus z układem siedzeń 2-2-2-3 z szerokimi fotelami. tel(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia

Jadę z woj. pomorskiego górą przez Szczecin, mam wolne miejsce w aucie więc mogę kogoś zabrać. Jak coś pisać na: (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia

@Bezimienna, czy możesz rozwinąć swój komentarz? Odniosłaś się jedynie do kwestii wody dla pracowników oferowanej przez Erdbeerhof Osterloh. Jeżeli możesz opisać, jak Tobie pracowało się dla tej firmy, to dodaj wpis. Może jesteś też w stanie powiedzieć, czy uważasz, że firma jest dobra dla osób szukających jedynie pracy dorywczej, tymczasowej?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezimienna
 Opinia
@Dominika 17.12.2018 21:14

Witam pracuje w tej firmie kilka lat i nie narzekam. Nie jadę tam na wakacje tylko do pracy. Nie ukrywam że jest ciężko, poranne wstawanie zimno deszcz lub upał. Ale zarobek wszystko rekompensuje :) Dodatkowo w następnym roku będą znowu podwyżki za godz i akord. Ci którym słabo idzie zbiór mogę pracować na hali ważąc truskawki. Ilość miejsc jest ograniczona ale czasem aż się proszą żeby ktoś szedł na hale. Co do warunków mieszkalnych luksusow nie ma. Baraki dwu osobowe z szafa lodówką i stołem. Łazienki są osobno więc niektórzy mają daleko inni bliżej. Kuchnia tak samo choć ostatnio tylko romania tam pichci najwięcej. W ostatnich latach firma zatrudnia dużo obcokrajowców z Serbii Rumuni Białorusi czy Ukrainy. Najwięcej negatywnych komentarzy wypisują osoby które jadą pierwszy raz i myślą że same truskawki im będą wpadać w ręce... I tak po kilku dniach wracają do domu z niczym. Ból kręgosłupa czy kolan też nie pomaga ale nie jest najgorzej. Zawsze można iść do biura po jakąś maść przeciwbolowa. W biurze w sumie to nie mogę wiele powiedzieć jacy ludzie pracują bo jestem tam podpisać umowę i później po pieniądze. Nie mam potrzeby latać tam bez przerwy jak co niektórzy więc nie naprzykrzam się ani oni mnie. Kto chce zarobic wróci zadowolony kto jedzie na wakacje ten będzie wypisywal potem jak mu źle było... W skrócie to tyle. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie2
.....
 Opinia
@Bezimienna 19.12.2018 09:22

Pracujesz kilka lat to wszystko wyjaśnia. Nie sprawdzają cię w polu czy masz słomę w skrzynkach a napewno masz. 3 euro za skrzynkę to wg cb jest ok za taka prace? To śmieszne

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezimienna
 Opinia
@..... 11.01.2019 00:31

Tak bo od razu każdy każdego tam zna... Też byłam pierwszy raz i nie zrazilam się a propo ceny to pracowaliśmy za 2.30 euro za skrzynkę i było dobrze więc jak teraz będzie ponad 3 euro więc jest chyba lepiej prawda? A to że ktoś jeździ ileś lat nie znaczy że może mieć szrot czy słomę w szalkach.

Pomocna?
Tak3Nie1
Yyyy
 Opinia
@Bezimienna 11.01.2019 19:29

Zbierałas za 2,30 za skrzynkę ale też Socjal był niższy. Teraz będzie ponad 3 ,ale o opłacie za ten właśnie Socjal nic nie wiadomo, skoro na ich stronie nic nie pisze to zapewne dzwigna. Po za tym jak każdy był tam pierwszy, jeden się zrazi, drugi nie. Ale ten pierwszy mądrzejszy, bo nie da się (usunięte przez administratora) za kilka groszy. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rover75
 Opinia
@Bezimienna 19.12.2018 09:22

nic dodać nic ująć, bardzo trafnie, rzeczowo i 100% zgodnie z prawdą. ja tam jadę dopiero czwarty raz ale podzielam opinię koleżanki i podpisuję się pod nią.

Pomocna?
TakNie
:-p
 Opinia

Co tu tak cicho....? Sezon się szykuje a tutaj pustki.... Czyżby nikt w tym roku nie wybierał się do Ahlhorn? ????

Pomocna?
TakNie
Dm137
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@:-p 23.05.2019 11:52

Bylby ktos chetny na wspolny wyjazd samochodem , poczatkiem sezonu z podkarpacia

Pomocna?
Tak1Nie
Rks
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:-p 23.05.2019 11:52

Wszyscy zwierają (usunięte przez administratora)przed sezonem i czekają na terminy;)

Pomocna?
TakNie
Trans King
 Opinia

Trans King - krajowy i międzynarodowy przewóz osób. Obsługujemy województwa małopolskie, śląskie, świętokrzyskie, opolskie, dolnośląskie. Jeździmy do Niemiec, Holandii, Belgii. Duży bus z wygodnymi, szerokimi fotelami. Kontakt +48 660 662 007

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Emi
 Opinia

Praca ciężka ale za to zarobki dobre. Jeśli ktoś chce pracować to i zarobi. Jedynie Polacy pilnujacy przesadzają uważają się za nie wiadomo kogo i w koncu w biurze powinni zrobić z nimi porządek bo nie szanuja ludzi zbierających.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rks
 Opinia

WITAMY OSOBY ZAINTERESOWANE PRACA W FIRMIE ERDBBERHOF OSTERLOH 2019 PROSZONE SA O WYSYLANIE DANYCH OSOBISTYCH PRZEZ ZALACZNIK KONTAKT W PUNKCIE WIADOMOSC PROSZE O WPISANIE TERMINU PRZYJAZDU.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rks
 Opinia

WITAMY OSOBY ZAINTERESOWANE PRACA W FIRMIE ERDBBERHOF OSTERLOH 2019 PROSZONE SA O WYSYLANIE DANYCH OSOBISTYCH PRZEZ ZALACZNIK KONTAKT W PUNKCIE WIADOMOSC PROSZE O WPISANIE TERMINU PRZYJAZDU.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Frezja
 Opinia

Witam bylam tam . Wiec moja praca polegała na tym ze przeciga£am pedy plewi£am truskawki i pozniej jez rywa£am w tunely. I jak ja to widziałam swoimi oczami ... Zamieszkanie super bo mieszkalismy w budynku a nie w baraku ciepla woda czysto po kilka pralek suszarek i kuchnia do dyspozycji. Podkreslam praciwali tam sami polacy. Dojazd autobusem jedzenie wxswoim zakresie. Ale co juz do atmosfery to bylo roznie.Polacy sie nieszanuja nawzajem jak inne narody .Rajkowe sa rozne nie ktore okej ale tez suczek nie brakuje.Polki robia sobie nawzajem po gore ,obgaduja sie ,judza jedna na druga i sa fałszywe. Bywaja tak Suki.Ogolnie praca jest w miarę ,kasa za nia tez okej . Ludzie ktorzy pracuja na biurze jak dla mnie w porządku. Najwiekszym problemem jest Niemka Mella....Ona sieje strach miedzy miedzy ludzmi a sama nie wiele potrafi dac od siebie jest tam taki wrzodem na (usunięte przez administratora) dka tych ludzi.Zawsze sie gapi na czlowieka jak opentana chodzi podsluchuje pracownikow i nie pozwala nikomu sie wytłumaczyć zawsze uwaza ze ma racje ,podrafi sie kogos uczepic i go gnebic za samo to ze sie jej nie podoba!!! Ma tak nienawisc w oczach . Taka jest moja opinia.pozdr.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aaa
 Opinia

Zdecydowanie odradzam wyjazd. Bylam tam ponad tydzień i żałuje ze tam pojechałam to tylko strata pieniędzy. Rajkowe nie do wytrzymania, nie szanują wgl pracownika poniżają jak tylko umieją, myślą ze są nie wiadomo kim Melity boja się jak ognia - nie wszystkie oczywiście. Mieszkałam w baraku za który płaciłam 11 Euro dziennie, w nocy często brakowało prądu co powodowało rozmnożenie się lodówki. Do łazienki/toalety trzeba przejść spory kawałek. I wcale nie ma tak, ze trzeba zgłaszać wyjazd 7 dni przed. Ja pieniądze miałam na drugi dzień jak zgłosiłam ze wracam do polski i chce swoje pieniądze na „juz” oczywiście w biurze powiedziałam im co myśle o całej tej pseudo firmie i o wszystkim co mi się nie podobało. Zdecydowanie nie polecam pracy w tej niby firmie.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezimienna
 Opinia
@Aaa 14.11.2018 21:57

Hmmm za cały sezon ani razu nie brakło nam prądu a ty byłaś tydzień i często ci brakowało no cóż dziwne... Ja bardzo polecam tą firmę świetne zarobki w krótkim czasie. Co prawda jest ciężko ale coś za coś. Baraki znosne, jak się sprząta to nie ma na co narzekać. To nie wakacje i hotel 5*. Większość młodych ludzi którzy pierwszy raz jadą właśnie zachowują się jakby przyjechali na wakacje a nie do pracy i potem narzekają jak im źle.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aaa
 Opinia
@Bezimienna 22.11.2018 20:59

W ciągu tego tygodnia brakło kilka razy pradu i nie tylko w moim baraku. Jeździłam tez na inne zbiory do innych krajów i warunki były normalne a nie taki (usunięte przez administratora) jak w alhorn

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aaa
 Opinia
@Aaa 19.12.2018 14:04

Pomysł dlaczego jest coraz mniej ludzi z roku na rok skoro jest tak „super” jak mówisz

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

ściągają ludzi nawet jak pracy nie ma oferują wynagrodzenie które jest nie realne , fatalne podejście do pracownika , łamią wszystkie możliwe prawa , bhp leży i kwiczy ( dostępna jest tylko brudna woda ze zbiornika którą pije się z pudełek po truskawkach a piją z nich nawet po kilkanaście osób a często nawet wody nie było a pracodawca nie pozwalał na zabranie własnej , nie można używać rękawiczek przy pryskanych truskawkach co często powoduje alergie , biuro pracuje na bakier i tak samo jest z ich dokumentami ! stan kuchni także nie pozostawia wiele do życzenia , często wstawałem o 4 rano na 5 do pracy a wracałem po 19 podczas pracy jest tylko jedna godzinna przerwa która ludzie i tak przeznaczają na spanie bo nie da się normalnie funkcjonować , a w autobusie jeździ dużo za dużo osób gdzie nawet same zawieszenie zaczyna wariować bo jest zbyt przeciązone . robiłem zdjęcia i nagrywałem rozmowy z biurem ale ze względu na własne bezpieczeństwo wolę się tym tutaj nie dzielić . Moje sugestie dla Erdbeerhof Osterloh: nie warto jechać ani pracować naprawdę Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: przestać opowiadać bajki a napisać konkrety choć wtedy pracowników by z pewnością nie miał

Pomocna?
Tak3Nie
Bezimienna
 Opinia
@Pracownik 30.11.2018 21:37

Jaką brudną wodę piles? Co ty opowiadasz?! Dawali w polu wodę normalna mineralna w butelkach która ludzie przelewali sobie do swoich butelek lub poprostu pili z nich ale w czym problem? Kto zabronił ci nosić swojej wody??? Coś ci się pomyliło chyba.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dr1
 Opinia

mozna zarobic bo ludzi brak;)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Błąd
 Opinia

Ludzie zastanówcie się 100 razy nad tym czy chcecie tam jechać. To co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Osoby które jadą tam pierwszy raz nie dość, że są poniżane to nie są w stanie nic zarobić, jedynie na utrzymanie mieszkania są które trzeba płacić 10,80 € (właściwie baraku, w którym roi się od pająków i w gorące dni idzie się tam ugotować). Bardzo często po kilkunastu godzinach zbierania ma się na koncie minus i trzeba jeszcze to odrobić. Nie mówiąc o poniżaniu i opoznianiu w pracy przez rajkowe, które mają chyba na celu uprzykrzyc Ci życie. Tam są w stanie zarobić tylko osoby które jeżdżą od kilku lat i mają znajomości. Po pracy masz pół godziny na zjedzenie ochydnego obiadu i dalej idziesz rwać. Uatrakcyjnieniem pobytu tam są Rumunii od których się tam roi, bardzo często mieszkasz z nimi przez ścianę i musisz znosić ich zaczepki i gniecenie się z nimi w jednym busie podczas wyjazdu w pole. My zdolalismy wytrzymać tam 4 dni i wróciliśmy do domu, zresztą jak połowa osób która tam przyjechała pierwszy raz, każdy mówi że to jest patologia i nie można tego wytrzymać i większość po 3,4 dniach stamtąd ucieka. Żałuję że tam pojechaliśmy i zamiast zarobić tylko straciliśmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Błąd 04.06.2018 02:47

latwo jest ocenic sezon po 4 dniach :) i chyba nie słyszałem o takiej osobie ktore zbierała cały dzien i była na minusie .Skoro za skrzynke jest 3 euro ( w tym sezonie ) a barak i obiad kosztuja 10,80 wystarczy uzbierac 4 skrzyneczki i juz zarabiasz .A co robiłas/eś w autobusie z Rumunami to juz nawet nie wnikam :D Przeciez oni nie byli z nami mieszani i jezdzili zawsze swoim autobusem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Błąd
 Opinia
@xxx 04.06.2018 09:54

Ja bym proponował zaktualizować informacje o tym co dokładnie tam się dzieje. Jest się na miniuse po całym dniu zbierania, nie tylko jedna osoba a kilka, Rumuni nie jeżdżą swoimi autobusami tylko wpuchaja ich do Polaków. Gdyby nie było tam patologii to byśmy wytrzymał dłużej, zresztą nie tylko my. Ale zakładam że, że Ty tam nie jeździsz pierwszy rok i jak nam dużo osób potwierdziło, że tam zarabia ktoś kogo nie sprawdzają i kto ma znajomości. Ale każdy zrobi jak chce, nie uwierzy pojedzie, sprawdzi i tak przyzna mi rację. Z roku na rok i tak jest tak coraz mniej ludzi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Błąd 04.06.2018 10:03

To prawda ze z roku na rok ludzi jest mniej i ze nie jest to praca marzeń i za darmo nie daja,a fakt ze jezdze tam z roku na rok nie specjalnie cos zmienia bo nie mam tam praktycznie zadnych znajomosci . tymbardziej nie potrafie uwierzyc w to ze idziesz na cały dzien do pracy zbierasz od rana do wieczóra (z przerwą na obiad ) i tego dnia jestes na minusie .....to przepraszam co robiłeś cały dzień? nie trzeba byc mega zbieraczem by cos urwac i byc te kilkadziesiat euro do przodu.Bywaja tam dni lepsze i gorsze są tez takie gdzie wstajesz rano i juz wiesz ze tego dnia bedzie kiepsko i odrabiasz praktycznie socjal,bardzo mozliwe ze trafiłes własnie na takie dni .....trzeba bylo to przebolec i poczekac a nie uciekac po 4 dniach .więcej samozaparcia :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Błąd
 Opinia
@xxx 04.06.2018 11:48

Jeżeli Ciebie satysfakcjonuje być kilka euro na plusie, za cały dzień charowania to serdeczne gratulacje. Więcej zarobie w Polsce i mniej się orobie niż tam, przy okazji może będę bardziej szanowany. Ale kto co lubi :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Błąd 04.06.2018 12:27

Tak czuje sie usatysfakcjonowany ....bo w Polsce nie udalo mi sie nigdy zarobic około 10 tyś zł za 47 dni pracy. Jeśli osiagasz takie sumy w kraju to nie wiem po co tam pojechałes.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Błąd
 Opinia
@xxx 04.06.2018 17:17

Również myślałem że tyle będzie można zarobić do póki się nie przekonałem na własne oczy co tam się dzieje rajkowe sami nie wiedzą co (usunięte przez administratora) raz kaza zrywac takie raz mówia że to szrot opierdzielaja i tyle. Ztego wszystkiego wolę już mieć te 2-3 tys w Polsce na miesiąc mieszkać w czystym domu i nie (usunięte przez administratora) całe 12 h kręgosłupem kiedyś to wkoncu wyjdzie ale tak jak mówię ty tyle zarabiasz to albo masz znajomości albo jesteś jakiś wyjątkowy bo nie tylko ja się spakowałem po 4 dniach a o wiele więcej osób z którymi gadałem i mieli takie samo zdanie pozdr.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Błąd 04.06.2018 18:29

Nie mam tam zadnych znajomości i z pewnoscią nie jestem wyjątkowy ,daleko mi do czołówki.Są lepsze i gorsze rajkowe ,jedne marudzą z byle powodu inne pozwalaja na ciut wiecej i gdybys został tam odrobine dluzej z pewnoscia bys sie przekonał ze jest tak jak mowie.Wiele juz tam widziałem mozna by nie jedna ksiazke napisac nie jest to praca marzeń i napewno nie dla kazdego .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Błąd
 Opinia
@xxx 04.06.2018 19:30

Dla mnie na pewno nie Może ktoś inny będzie miał więcej szczęścia, pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aaa
 Opinia
@xxx 04.06.2018 09:54

Rumunii byli mieszani z Polakami

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Thomas PL Leute
 Opinia

Cały zarząd funkcjonuje sprawnie, lojalnie i bez zadnych oszustw. Osoby które chcą skończyć pracę wczesniej i wrocic do polski, idą do biura 7 dni przed wyjazdem i w dniu wyjazdu wynagrodzenie i wszystko sprawnie zostaje zrealizowane. Praca w polu nie jest ciężka, tylko wymaga wytrzymałości, rajkowe(Kontrol) są to osoby kulturalne i przedewszystkim wymagające prawidłowego sortowania - jak komuś zdarzy się pare razy jakaś wtopa to nikt nikomu głowy nie urwie (no chyba ze ktoś chce specjalnie coś ugrać na fuszerce to szefostwo się o tym dowie), ostatnia sprawa dot. rajkowych (typu pani borsuk) jest taka iż zbyt stresowo podchodzi do pracowników - z autopsji wiem, że romania się do tego przyczynia. Największym plusem owych wyjazdów jest poznanie ludzi (w kazdym wieku), i chęć powrócenia by się z nimi znów spotkać - ot takie wakacje a'la trening oduchdzający :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qwerty
 Opinia
@Thomas PL Leute 07.11.2018 17:26

I komu ty chcesz wcisnąć taka scieme??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
T
 Opinia

Witam wybiera sie ktos na obieranie sadzonki jak wyglada ta praca?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
emila199584@gmail.com
 Opinia

Wybiera się ktoś na tunele 2018? Nie macie transportu. +48 530 925 698 Krzysztof Bus Zawozi pod sam adres.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawa
 Opinia

Co tutaj tak cicho w tym roku?czyżby sezon był aż tak dobry ze praktycznie nikt się nie skarży?????jak tam pogoda,zbiory?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bbb
 Opinia
@Ciekawa 27.06.2018 10:36

Nie polecam nikomu absolutnie. W ogłoszeniach są wypisane cuda, które nie mają przekładu w rzeczywistości. W tym roku (2018) pojechałam przez pośrednictwo tego Pana na zbiory truskawek do Niemiec. Dniówka wychodzila średnio po 20-30 €, odtrącane 9€ za mieszkanie (barak 4 osobowy). System pracy jak za czasów przedwojennych, przerwy w zależności od "widzimisię" szefów, samo południe- praca w polu, przerwa rano bez sensu. Skrzynka 5kg w rzeczywistości ma ważyć 6,75 kg bo inaczej nie zostanie przyjęta, płacą na akord oczywiście i tak od skrzynki -3€. Przy plonach które były zajmuje to około godziny zebranie takiej skrzynki. Pomijając sadzenie, obcinanie kwiatków, zdejmowanie folii NA AKORD! W ogłoszeniu były też bzdury o posiłku zapewnianym każdego dnia. Bzdury o wynagrodzeniu 1800€, które jest nierealne! Zbyt dużo ludzi jest ściągane tam, wszyscy właściwie zbierają równo, ponieważ jeśli ktoś kończy swój rządek wcześniej ma czekać na pozostałych. Śmieszne warunki, śmieszne umowy, śmieszne podejście szefa na miejscu, który ma ludzi w nosie. Dużo by pisać, nie polecam, szkoda pieniędzy na wyjazd. PATOLOGIA!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lenna
 Opinia
@Bbb 19.07.2018 17:11

Tylko że pani napisała nie o tej firmie o której jest wątek hahaha

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lenna
 Opinia

Sezon krótki (6 tyg.), ciężki (całe dnie pracy) i owocny (zarobek podobny do tego w zeszłym roku więc bardzo dobry.)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Erdbeerhof Osterloh - Halter

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny