PETRINO SHOPS POLAND Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 126 ocen.

Opinie o PETRINO SHOPS POLAND Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRINO SHOPS POLAND Sp. z o.o.

ewa

niektore sklepy nie sa nastawione na obsluge klienta, ale lepiej faktycznie lepiej to wyglada jak panie zainteresuja sie klientami

JOLA

CZYTAM TU RÓZNE POSTY I STWIERDZAM ZE DZIEJE SIĘ COŚ NIEDOBREGO.POŁOWA SKLEPÓW JUŻ ZAMKNIĘTA W POZOSTAŁYCH NOWE TWARZE !!! TOWAR GORSZEJ JAKOŚĆI .PO ROZMOWIE Z JEDNA Z DZIEWCZYN ODPOWIEDZIAŁA ŻE ZA TE ZMIANY I PORAŻKI ODPOWIEDZIALNA JEST JEDNA OSOBA !!,MYŚLE ZE SZEFOSTWO POWINNO OTWORZYĆ OCZY. BO SĄ STALI KLIENCI TACY JAK JA KTÓRZY TO WIDZĄ I PRZEZ TO FIRMA TRACI A KONKURENCJA JEST DUŻA!!

Mariusz
@JOLA 01.02.2016 17:48
CZYTAM TU RÓZNE POSTY I STWIERDZAM ZE DZIEJE SIĘ COŚ NIEDOBREGO.POŁOWA SKLEPÓW JUŻ ZAMKNIĘTA W POZOSTAŁYCH NOWE TWARZE !!! TOWA...

Powiem tak, ta firma już upada, lata świetności ma już za sobą. Pamiętam jak bywałem w tych sklepach, najczęściej chorzowskich i zawsze mile witany przez personel, który zachęcał do zakupów, a teraz, wszystkie wpatrzone w telefony i co lepsze rozmawiające sobie na tematy prywatne. Kupowałem sporo, płaciłem niemało, teraz już nie zaglądam. Rok 2 lata temu było lepiej. Pozdrawiam

klientka

Chciałam zwrócić Uwagę na nowy personel w sklepach i muszę z przykrością stwierdzić że nowe Panie są obojętne na obsługę klienta jestem u was dość często na różnych sklepach i widzę że nie starają się poprzednia obsługa była bardziej kompetentna zawsze pomogły doradzimy aż miło przede wszystkim zawsze można było liczyć na uczciwa opinie co do ubioru a to bardzo ważna kwestia .Szkoda .Następn uuwagę musze zwrócić na Menadżera nie wiem skąd się wziął ale dość nieprzyjemny chodzący z mina skazanca trochę uśmiechu jeśli krąży pan po sklepie bo to odstrasza i proszę zwrócić uwagę na spodnie .

Olo

Petrino to dla tych którzy trafili przypadkiem sklepy odzieżowe. Co prawda podejrzewam, że w oczach niektórych osób nie są one tak jakościowo dobre i popularne jak marki mające swoje sklepy w galeriach handlowych i temu podobnych. Nie mniej jednak zawsze można pójść, sprawdzić ofertę i wtedy podjąć decyzję o zakupie. Swoją drogą ciekawe jakie mają średnie ceny.

mieszkaniec katowic

witam,zgadzam sie z powyzszymi negatywnymi opiniami tej firmy,te firme powinni zamknac a wlascicieli i kierownikow wraz z menagerami powinni pozamykac w wiezieniach na pare lat, za psychiczne znecanie sie nad pracownikami, za brak szacunku ludzkiego ,za nie przestrzeganie przepisow bhp. od kiedy kobiety moga dzwigac ciezary po 50-70-80kg? ja sie pytam od kiedy? gdzie jest bhp i PIP? mam nadzieje ze to czytaja jak nie to sam sie tym zajme i to zglosze.a takiej wlascicielce sam osobiscie wrzuce na plecy worek 80kg i nie zapierdz...szkoda gadac.

KAROLA

Firma która nie docenia pracowników ich ciężkiej pracy ,co z premią która miała być ?pracujesz jak wol a i tak nikt tego nie docenia nawet 100 zł zal im dac co za polityka ...

Ania

Oczywiście że wywalają jak nie od razu bo nie będą mieli możliwości to zaraz jak wrócisz po macierzyńskim znajdą pretekst już niestety ta firma tak działa. A z managerem ( usunięte przez administratora )to lepiej uważać niby taka życzliwa i wyrozumiała a to zwykła ......... jest.

:)

była pracownica ;) - 2013-06-03 13:46:01 a własnie ze w tej firmie się tak robi ;) wyrzuca sie ludzi z nienacka i grupowo !! ( usunięte przez administratora ) ONA ma tyle kasy ze nawet nie zauważyła, ze na jednym ze sklepów kierowniczka nie wpłaciła przez miesiąc BAGATELA !!!! 30 TYŚ. nikt z firmy tego nie zauważył ani księgowa !!! to o czym wy mówicie niewiasty ? spi...alajcie z tej firmy jak najszybciej, bo zostaniecie tak wykulane ze nawet zasiłku nie dostaniecie ;))) Haha to dopiero była heca :) ( usunięte przez administratora ) Księgowość w tamtych czasach to chyba firma jakaś robiła.

pracownik ROKU

Firma nie szanuje pracowników, ( usunięte przez administratora ) pracownik to robol który musi jej robić kase, ( usunięte przez administratora ) nie wyrabia założeń, najnormalniej w świecie każe się pozbyć balansu!!! Widzi człowieka wtedy jak widzi w nim PLN.

aaaaaaa

W tej firmie co chwila wylatuję jakaś dziewczyna, rotacja pracowników jest straszna a co Pani może wiedzieć o dziewczynach z Dąbrowy była tam pani zna je Pani! Były bardzo lubiane na sklepie przez wiele klientek!!

:)

:) - 2013-05-24 12:12:21 Stała klientka - 2013-05-23 18:12:01 Witam jestem stala klientka textile house w Chorzowie na ul. Katowickiej bardzo polecam swietny sklep i dziewczyny fajne a w szegolnosci jedna moja ulubiona pracownica taka blondynka slicznie sie ubiera i naprawde zna sie na modzie swietnie doradza i jest nasympatyczniejsza osoba jaka znam. Pozdrawiam :)Najbardziej żałosne jest to jak były pracownik podaje się za klienta i mówi jakie to dziewczyny są biedne że zostały wyrzucone... Za nic z pracy się nie wylatuje, pewnie miały sporo na sumieniu.Sory to miało być do komentarza wyżej dot. dąbrowy

:)

Stała klientka - 2013-05-23 18:12:01 Witam jestem stala klientka textile house w Chorzowie na ul. Katowickiej bardzo polecam swietny sklep i dziewczyny fajne a w szegolnosci jedna moja ulubiona pracownica taka blondynka slicznie sie ubiera i naprawde zna sie na modzie swietnie doradza i jest nasympatyczniejsza osoba jaka znam. Pozdrawiam :)Najbardziej żałosne jest to jak były pracownik podaje się za klienta i mówi jakie to dziewczyny są biedne że zostały wyrzucone... Za nic z pracy się nie wylatuje, pewnie miały sporo na sumieniu.

Stała klientka

Witam jestem stala klientka textile house w Chorzowie na ul. Katowickiej bardzo polecam swietny sklep i dziewczyny fajne a w szegolnosci jedna moja ulubiona pracownica taka blondynka slicznie sie ubiera i naprawde zna sie na modzie swietnie doradza i jest nasympatyczniejsza osoba jaka znam. Pozdrawiam :)

xyz

Już zostało dokończone. Byłam stałą klientką tego sklepu ale po wymianie dziewczyn z Dąbrowy na nową pożal się Boże obsługę moja noga więcej tam nie stanie. Skąd oni wzięli te dziewczyn? Nie potrafią nic ciekawego doradzić, z wielkimi fochami obsługują klientów. Wcześniejsza załoga zawsze uśmiechnięta,zadowolona, zawsze coś doradziły, pomogły szukać i było z kim porozmawiać. Chciało się wejść do tego sklepu a teraz omijam go szerokim łukiem. Gratuluje wyboru nowych pracownic pani "menager" oraz pani" kierownik". A co do wpisu od niejakiej klientki na temat zaniżonego paragonu weź ty się babo puknij w głowę a nie wypisuj takie bzdury. Jak długo tam chodziłam nigdy nie widziałam żeby dziewczyny coś dziwnego robiły nie raz słyszałam i nawet sama pytałam czy nie może być coś taniej i w ogóle i nigdy nie dało rady, mówiły że nie mogą że towar wycenia kierowniczka że one nic nie mogą zrobić wcale im się nie dziwię bo pracę można stracić szybko. A kto wie czy nie straciły właśnie przez takie głupie pisanie jakiejś pseudo klientki. A tak w ogóle to pani kierownik niech nie przesadza bo takie ceny to są w normalnych sklepach a nie w szmateksie.

xyz

Już zostało dokończone. Byłam stałą klientką tego sklepu ale po wymianie dziewczyn z Dąbrowy na nową pożal się Boże obsługę moja noga więcej tam nie stanie. Skąd oni wzięli te dziewczyn? Nie potrafią nic ciekawego doradzić, z wielkimi fochami obsługują klientów. Wcześniejsza załoga zawsze uśmiechnięta,zadowolona, zawsze coś doradziły, pomogły szukać i było z kim porozmawiać. Chciało się wejść do tego sklepu a teraz omijam go szerokim łukiem. Gratuluje wyboru nowych pracownic pani "menager" oraz pani" kierownik". A co do wpisu od niejakiej klientki na temat zaniżonego paragonu weź ty się babo puknij w głowę a nie wypisuj takie bzdury. Jak długo tam chodziłam nigdy nie widziałam żeby dziewczyny coś dziwnego robiły nie raz słyszałam i nawet sama pytałam czy nie może być coś taniej i w ogóle i nigdy nie dało rady, mówiły że nie mogą że towar wycenia kierowniczka że one nic nie mogą zrobić wcale im się nie dziwię bo pracę można stracić szybko. A kto wie czy nie straciły właśnie przez takie głupie pisanie jakiejś pseudo klientki. A tak w ogóle to pani kierownik niech nie przesadza bo takie ceny to są w normalnych sklepach a nie w szmateksie.

MrsXXX

Tak jak już wcześniej pisałam kolejny sklep do zamknięcia a laski do wylotu. Dzieło zostanie dokończone w Dąbrowie. Uważajcie dziewczyny.

klientka

Witam Jestem stałą klientką Państwa sklepu w Dąbrowie. Ostatnio coś się popsuło, wcześniej byłam zadowolona z zakupów. Niestety ostatnio po zakupach otrzymałam dwa razy paragon na kwotę niższą niż zapłaciłam:/ A jakość towaru pozostawiam bez komentarza. Jakaś masakra!!

ana

Witam. Ceny z kosmosu, jakość towaru spada, i to darcie się do klientów... Ciszej bywa na targowisku:/

.

Zgadzam się zupełnie, Marta zamyka tylko sklepy i zwalnia tak ludzi żeby firma straciła jak najmniej kasy. Ta firma jest nastawiona tylko na kasę na nic innego. Zamknęli następny sklep tym razem w Krakowie pewnie też nikt im nic wcześniej nie powiedział.

MrsXXX

No to ultimatum zostało postawione. Ciekawe tylko o który sklep chodzi. No i jak zwykle szkoda dziewczyn.

hertha

Widzę, że Pani "pseudo-manager" ( usunięte przez administratora )powoli wykańcza sklepy na śląsku i dziewczyny tam pracujące. BRAWO!!!( usunięte przez administratora ) powinna dać jej premie. Na początek z 10tys. A jak już pozamyka wszystkie sklepy i wykończy wszystkich pracowników to jeszcze dołożyć drugie tyle. :-))) Toż to lepsze niż: "KIEPSKICH ŚWIAT" normalnie. Oj posypią się kary z PiP-u, oj posypią i to nie małe. ( usunięte przez administratora )proponuję coś zrobić póki nie jest za późno. Bo pozostanie już tylko zwinąć interes z naszego pięknego kraju.

pracownik

Mogę powiedzieć zdecydowanie więcej. Pani manager jest taka dobra że pozwala przymierzać ubrania w czasie pracy w przymierzalniach na sklepie, brać ciuchy do domu a płacić można dopiero jak jest po 2 zł w sobotę. Tak było w sklepie na ulicy 1 Maja było bosko. Mało pracy, klientów nikt się nie czepiał i dużo ubrań do kupienia za pół darmo. W niektórych sklepach widziałam jak pracownicy siedzą na ladzie na sklepie jest syf klienci sami szperają po sklepie. i to ma być dobra obsługa. nie ma jak znajomości.

Klientka

A ja z innej beczki prosiłabym szefostwo o przyjrzenie się bliżej jednej z pracownic na ulicy Katowickiej w Chorzowie. Jestem w sklepie kilka razy w tygodniu i nie raz już widziałam jak dziewczyna stojąc na kasie nie nabija tego co sprzedaje, a pieniądze za towar lądują w jej kieszeni. Nie wiem jak ma na imie, najniższa z zespołu, krótkie ciemne włosy. Tak to można pracować bo z tego co widze taka kasjerka ma podwójną pensje. Przy takich pracownikach jak ta pani szybko zwiniecie ten interes. Pozdrawiam i gratuluje doskonale dobranej kadry.

;)

50kg w worku to jest nic w porównaniu jakie kiedyś były wory po 80kg, 70kg i też same musiałyśmy to taszczyć, wiele z nas teraz ma problemy z kręgosłupem a pamiętajcie wszystko wychodzi na starość po latach ...

hertha

Aha jeszcze jedno. Dlaczego Waszym zdaniem nikt nie wspomina w ogłoszeniach o pracę jakie TA SUPER FIRMA zamieszcza, że trzeba nosić codziennie worki po 50kg, siedzieć po 14 godzin przy wymianach co 2/3 tygodnie, i że w pierszym roku dostaniecie na rękę 1200 zł. Czyli 19zł więcej od minimum. Dla niedowiarków poniżej skopiowana oferta pracy w T.G. z dnia 24 stycznia. A więc aktualna. Proszę: Sprzedawca - Tarnowskie Góry Polska - śląskie Branże: Sprzedaż detaliczna / Handel Firma: Textile House - Tarnowskie Góry Opis stanowiska pracy: PETRINO SHOPS POLAND Sp. z o.o.Firma odzieżowa, dynamicznie rozwijająca sieć sprzedaży zatrudni na stnowisko sprzedawcy. Zatrudniona osoba odpowiedzialna będzie za: - Profesjonalną obsługę klienta - Dbanie o ekspozycję towaru - Obsługę kasy fiskalnej - Dbanie o estetykę ekspozycji Od kandydatów oczekujemy : - Doświadczenia na podobnym stanowisku - Dyspozycyjności i odpowiedzialności - Komunikatywności - Umiejętności pracy w zespole - Zaangażowania i kreatywności ---------------------------------------------------------------------- PS. A CHYBA UMIEJĘTNOŚĆ PRACY W ZESPOLE DOTYCZY TAKŻE KIEROWNIKÓW I MANAGERA A NIE TYLKO KASJERO-SIŁACZY. Bo co powiecie na fakt gdy kierowniczka ze sklepu która ma raptem 24 lata każe mówić do siebie per PANI. Wiecie co. Bo ktoś już tu napisał.( usunięte przez administratora ) W dzisiejszych czasach nie tak wygląda praca zespołowa. Która Paniusia ma lepsze znajomości ta nie musi mieć doświadczenia ani wykształcenia a i tak zostanie kierowniczkom.

hertha

Proponuje podziękować za wspaniałe paczki na Święta BN- dostaliście podobno wszyscy po KUBKU z LOGO FIRMY. Naprawdę bogato. Wypas na całego. Albo za kolacje wigilijną na której trzeba było coś kupić do jedzenia samemu ( usunięte przez administratora ) Kłućcie się dalej. Ale to co napisałam odzwierciedla poziom tej firmy. A 1400 zł to w tej chwili prawie minimum krajowe, więc się czasem nie posrajcie ze szczęścia że macie taki wypas wieśmaki z sieci odzieżowej z "zagrabanicy" południowej jednej. Dla przyszłych pracowników odradzam jako znająca temat z kilku źródeł. PS. CHYBA ŻE CHCIELIBYŚCIE KUBEK NA WIELKANOC Z LOGO TEJ "POTĘŻNEJ" SIECI SKLEPÓW( usunięte przez administratora )

Kaśka

Witam wszystkich albo i nie Pracowałam w sklepi na francuskiej zostałam zwolniona żeby zrobić miejsce koleżance( usunięte przez administratora )bo przecież biedulka bardzo bała się wrócić do swojej Limanowej bądz jak jej tam, więc ( usunięte przez administratora ) ją ustawiła prawdziwa psiapsióła. Ale nie rozumię za co zwolnili pracownika który ze mną współpracował za to że za dużo wie, usuneli niewygodnego świadka. Ale świństwem jest to że firma organizuje kolacje wigilijną aby im opłatek w gardle stanął bo wszyscy są fałszywi i odmówili przyjścia tej osobie na spotkanie przecież nadal jest waszym pracownikiem tak się postępuje z ludzmi??? Spokojnych Wesołych Świąt....... ( usunięte przez administratora )

:(

Do kogo ty pijesz?! bo wpis dotyczacy dochodzenia a wpis dodany jako następny to dwie rózne osoby!! Widać musiałaś niezle też tu namieszać skoro atakujesz

ulubienica :)))))

Co Ty myślisz dziewczynko że ktoś się przestraszy? Napisz co nie jest prawdą. Każdy może pisać swoją opinie a jak przeczytałam wszystkie wpisy to nikt i nic tu nikogo nie obraża. A już na pewno nie Ciebie. Chyba że prawda w oczy kole. Nie pisz głupot że policja tym się zajmuje bo jeżeli wpis jest niezgodny z prawem to administrator usuwa go. Policja nie zajmuje się takimi śmiesznymi sprawami. Ty naprawdę myślisz że my jesteśmy mało inteligentne i możesz nas nastraszyć. Mylisz się.

:(

Jak czytam wszystkie te żale i obelgi dotyczące rożnych ludzi i sytuacji to brak mi słów. Wszędzie jest ciężko,a przyjmując się do tej pracy każda z Was wiedziała na czym ta praca będzie polegać i ile się zarobi. Teraz wszystkie narzekacie jakby Was do tego zmuszali. Ja pracuję w tej firmie i nie narzekam. Praca jest ciężka ale mimo wszystko lubię ją. Czemu nikt nie napisze o plusach tej firmy: że wypłaty zawsze na czas,że możemy ciuszki naprawdę dobrej marki (na które w życiu nie byłoby Was stać) kupować za śmieszne pieniądze... no i w końcu odkąd jest nowa regionalna w końcu jest bezstresowo :)

Spółka

Z upoważnienia Spółki Petrino Shops Poland sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach, informuję, iż wobec treści wpisów na niniejszym portalu, których treść uwłacza godności i narusza dobra osobiste osób w tych wpisach wskazanych, a także podejrzenia popełnienia przestępstwa znieważenia pracowników spółki oraz zniesławienia spółki za pomocą środków masowego komunikowania, spółka podjęła kroki celem ustalenia tożsamości autorów wpisów i podjęcia odpowiednich do rodzaju wskazanych wyżej czynów kroków prawnych.

Aneta

Aga - 2012-12-07 14:19:41 ona nawet nie umie manekinów ubierać. Wyglądają jak ona ubrane w stare szmaty. Niemodnie, staro i kiczowato!!! Nie robi nic siedzi na zapleczu godzinami załatwia prywatne sprawy a sklep jak był tak jest do tej pory taki sam i niczego nie zrobiła żeby pomóc zwiększyć obroty. Zatrudniają kierowniczki bez doświadczenia, a ich szkolenie to wyciąganie ubrań i wycena chociaż i ta umiejętność się nie przydaje bo szefowa zmienia swoje zdanie co otwarcie i człowiek nie wie jakie ceny będą na nowe otwarcie. A (usunięte przez administratora) stara dewota nie jedna dziewczyna skarży się że jest niemiła opryskliwa i traktuje ludzi z góry. Opisywanie wpłat do banku robimy jak kretyni bo Anka nie umie obsługiwać kalkulatora.Nudzi ci się na L4?

:))))

Dokładnie się z toba zgadzam bo tak jest udają żę coś robią!!!!!!A tak naprawde nic nowego do firmy nie wzniosły:)A te ulotki są też w ogole niepotrzebne tylko kase traca na glupia reklame która nic nie daje!!!!

:)))))

Jakiego rozwoju?W tej firmie można być tylko kasjerem/sprzedawca o żadnym rozwoju nie ma mowy:)Zatrudniają kierowniczki które nie znają sie nawet na pracy w takim sklepie wszystko muszą pokazywać pracownicy:)

:PPP

Dokładnie też tak myśle.Pani (usunięte przez administratora) jest fałszywa osobą ciekawe skąd oni ja wytrzasnieli jak i tak nie zna się na pracy na sklepie nie ma o tym bladego pojęcia.Przyjdzie na sklep porobi coś chwile i idzie a jak było tak jest:)Nawet na kolekcję ubrać manekinów niepotrafi, moim zdanie menager powinnien znać się na wszytski a nie tylko na wypełnianiu papierów i robieniu głupiego regulaminu który i tak już był zrobiony od samego początku bo każdy z pracowników musial sie pod nim podpisać.Powodzenia.

\\\\\\\/////////

Magdalena - 2012-11-24 17:38:50 Warszawska - 2012-11-24 10:06:38 to teraz trzeba czekać aż zwolnią kolejne dziewczyny razem z kierowniczką za kradzież. teraz będą wiedzieć co czuły inne zwolnione niesłusznie osoby które niczego nie kradły a zostały zwolnione.A cóż mogą czuć , wielkie zaskoczenie jak grunt pod nogami im sie zawalił, stały się w jednej sekundzie niczym mając na utrzymaniu 2 dzieci, schorowanego ojca a w dodatku wcześniej tragedia rodzinna tłok myśli co będzie dalej, czy da się udźwignąć kolejny cios, załamanie psychiczne z którego ciężko wyjść w dodatku jak po 3 latach słyszy się że jest się NAJWIĘKSZYM ROZCZAROWANIEM FIRMY bo było się jedyną osobą co mogła by w tej firmie daleko zajść takie słowa usłyszałam od menadżerki na sam koniec naszej współpracy. tak jestem tą jedną osobą z 3 dziewczyn zwolnionych z Warszawskiej zwolnioną za nic za to że nic nie zrobiłam, niczym nie byłam winna ani w niczym nie zawaliłam. Pracowałam uczciwie , dawałam z siebie wszystko żeby nikt mi nie marudził że źle pracuję. Takie jest poszanowanie dla uczciwych pracowników. (usunięte przez administratora) jeśli szukasz nowej pracy życzę Ci powodzenia jest ciężko o nową pracę ale widzę że chyba masz rozum i widzisz co się dzieje i obyś nie obudziła sie z ręką w nocniku jak to mówią, bo nie życzę Ci tego co ja przechodziłam ....powiedziała Ci to (usunięte przez administratora) czy juz ta nowa?? mnie (usunięte przez administratora) tez kiedys tak powiedziała na do widzenia , ale widze , że juz jej też podziękowali... najwyzszy czas bo wszyscy zachodzili w głowe kto jej dał tą robotę ... ps.wiochą jest cała ta firma... a kumoterstwo było i jest dalej ;( pozdrawiam

:)

Uważam te opinie za nieprawdziwe bo niestety nikt nie miał odwagi się tam podpisać imieniem i nazwiskiem ...... ciekawe dlaczego...(.no może tylko jedna osoba)

:)

masz racje te opinie to wiocha .... tworzona przez wiesniary.

;D hahha

:) - 2012-11-30 21:29:49 NIE MA TO JAK ŻALE BYŁYCH PRACOWNIKÓW. TO SIĘ NAZYWA KLASA.To nie są żale, tylko każdy tu prawdę piszę zresztą nie tylko byłe pracownice ale i też obecne pracownice, nie wiem czy zauważyłaś to no ale jak ktoś nie umie czytać między wierszami to tak jest wyżej (usunięte przez administratora) ma niż sra hehehe cóż można więcej dodać ;D WIOCHA

:)

NIE MA TO JAK ŻALE BYŁYCH PRACOWNIKÓW. TO SIĘ NAZYWA KLASA.

Magdalena

jeszcze dodam widzę że w tej firmie i pojawiło sie kumoterstwo nam wmawiano ze na 1go maja czy warszawskiej jak to woli że na naszym sklepie jest kumoterstwo, a co to teraz jest przyjmując koleżankę czyż to nie jest kumoterstwo ? Bo wydaję mi sie, ze tak... Najlepiej zwolnić inną kierowniczkę żeby druga miała gdzie przejść. No cóż współczuję Wam dziewczyny tylko tyle mogę Wam powiedzieć, nie to że jestem złośliwa nie, bo złością do niczego się nie dojdzie wyrażam co myślę ...

Magdalena

Warszawska - 2012-11-24 10:06:38 to teraz trzeba czekać aż zwolnią kolejne dziewczyny razem z kierowniczką za kradzież. teraz będą wiedzieć co czuły inne zwolnione niesłusznie osoby które niczego nie kradły a zostały zwolnione.A cóż mogą czuć , wielkie zaskoczenie jak grunt pod nogami im sie zawalił, stały się w jednej sekundzie niczym mając na utrzymaniu 2 dzieci, schorowanego ojca a w dodatku wcześniej tragedia rodzinna tłok myśli co będzie dalej, czy da się udźwignąć kolejny cios, załamanie psychiczne z którego ciężko wyjść w dodatku jak po 3 latach słyszy się że jest się NAJWIĘKSZYM ROZCZAROWANIEM FIRMY bo było się jedyną osobą co mogła by w tej firmie daleko zajść takie słowa usłyszałam od menadżerki na sam koniec naszej współpracy. tak jestem tą jedną osobą z 3 dziewczyn zwolnionych z Warszawskiej zwolnioną za nic za to że nic nie zrobiłam, niczym nie byłam winna ani w niczym nie zawaliłam. Pracowałam uczciwie , dawałam z siebie wszystko żeby nikt mi nie marudził że źle pracuję. Takie jest poszanowanie dla uczciwych pracowników. (usunięte przez administratora) jeśli szukasz nowej pracy życzę Ci powodzenia jest ciężko o nową pracę ale widzę że chyba masz rozum i widzisz co się dzieje i obyś nie obudziła sie z ręką w nocniku jak to mówią, bo nie życzę Ci tego co ja przechodziłam ....

Warszawska

to teraz trzeba czekać aż zwolnią kolejne dziewczyny razem z kierowniczką za kradzież. teraz będą wiedzieć co czuły inne zwolnione niesłusznie osoby które niczego nie kradły a zostały zwolnione.

;)

halo, co wykryl pip i ile firma dosala kary to wiem bo dostalam pismo, a pracownikowi i tak prawdy nie powidza;)))))))), olewam cala ta chora firme cieplym moczem ;))))

haha

To skoro zwolnili was za nic to czemu nie pójdziecie do sądu pracy? Hahahaha a może głupio wam że PIP który nasłałyście nic wielkiego nie wykrył?

tez \"kocham\" sfena

kim ty jestes ze oceniasz osoby ktorych nie znasz? ja jestem jedna z tych zwolnionych i nie pozwole sobie jakies maniaczce firmy petrino nazywac siebie zlodziejka! w zyciu nic nie ukradlam a wobec firmy bylam lojalna jednak dla tego pracodawcy nie liczy sie czlowiek tylko odwalona czarna i ciezka robota oraz kasa kasa kasa widocznie ejstes zbyt oslepiona tymi super zarobkami a masz juz 1400 zl czy dalej ciagniesz 1200 ??? hah

Owca :D

wielbicielka sfena ;))) - 2012-09-03 19:38:41 co ty dziewczyno piszesz !!!(usunięte przez administratora)!!! jak juz pracujesz dwa lata to juz długo nie popracujesz ha ha, nie przesadzaj ze jest tak kolorowo, chyba ze lubisz dzwigac wory po 50 kg i wiecej, zycze ci powodzenia i tak zjechanego kręgosłupa jak ja mam, jest dużo rzeczy w tej firmie nie zgodnych z prawem a pracownika sie wogole nie szanuje, mysle ze powoli ta firma się kończy, życze im tego z całego serca. ;))))))Wielbicielko Sfena Zgadzam się z Tobą w 100% procentach, widocznie mało co doświadczona pracownica to pisała. Jak dostanie jej się po (usunięte przez administratora) to zobaczymy jak będzie cianko piszczeć :D

Ruda

Pracownica - 2012-08-17 11:15:47 W Petrino pracuję już od ponad 2 lat. Bywały lepsze i gorsze dni. Uważam, że firma zmierza w dobrym kierunku, zwłaszcza po zwolnieniu kierowniczk(usunięte przez administratora) fajna praca za przyzwoite pieniądze. Wynagrodzenie zawsze jest na czas, wypłacają nadgodziny. Pozatym po zmianie kadry tej na górze (unit manager i dziewczyny z administracji) jest o wiele lepiej w firmie. Zwolnionym osobom żal tyłek ściska, że już nie mogą pracować w tej firmie. No ale skoro się kradnie to trzeba się liczyć z tym, że się zostanie zwolnionym.Ok zgadzam się jak najbardziej , że jak się kradnie to wiadomo nic więcej nie pozostaje jak tylko zwolnić . Ale dlaczego niewinne osoby muszą nad tym cierpieć ? Tak jak w przypadku dziewczyny na 1go maja, najlepsza obsługa ze wszystkich sklepów. Mam wiele do porównania, bo kupuję w tej firmie odkąd powstał pierwszy sklep w Sosnowcu. rotacja mega duża a stałych pracowników tak nie traktuje się .

Pracownica

W Petrino pracuję już od ponad 2 lat. Bywały lepsze i gorsze dni. Uważam, że firma zmierza w dobrym kierunku, zwłaszcza po zwolnieniu kierowniczk(usunięte przez administratora) fajna praca za przyzwoite pieniądze. Wynagrodzenie zawsze jest na czas, wypłacają nadgodziny. Pozatym po zmianie kadry tej na górze (unit manager i dziewczyny z administracji) jest o wiele lepiej w firmie. Zwolnionym osobom żal tyłek ściska, że już nie mogą pracować w tej firmie. No ale skoro się kradnie to trzeba się liczyć z tym, że się zostanie zwolnionym.

Irenka

Czytałam ten post, nic szczególnego w nim nie było żeby była potrzeba go usuwać( usunięte przez administratora ) słyszałam o tej całej sprawie na 1go- maja nie ukrywam też przestałam chodzić do tego sklepu od kiedy zmienił się personel. I niestety, ale to święta prawda co do nowego personelu sklepu przy ul 1go - maja, że nic nie robią i zero obsługi klienta i chodzą z minami obrażonymi tak jakby za kare musiały tam pracować. No przykro mi, ale jak im się nie chce pracować to po co tam są zatrudnione !

Zostaw opinię o PETRINO SHOPS POLAND Sp. z o.o. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PETRINO SHOPS POLAND Sp. z o.o.