Opinie o RBB-Stal

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal

Natalia

@Ził., o jakim obszarze RBB-Stal w swoim wpisie wspominasz? Możesz tę kwestię rozwinąć? Jak poza tym ocenisz współpracę z tym pracodawcą? Jak długo ona już trwa? Warto ze względu na osoby odwiedzające ten wątek, zamieszczać konkretne i merytoryczne komentarze o zatrudnieniu w RBB-Stal.

Pracownik

Na poludniu Polski stawki kręcą sie w okolicy 16 -17 zł . Ludzie szanujcie się, u nas juz nikt nie robi za takie stawki. Zapraszamy na Śląsk.

ppp
@Pracownik 16.04.2018 09:41

Mylisz się kolego! Mam okazję bywać od czasu do czasu na Śląsku i z tego co słyszałem to zarobki oscylują w granicach 11-12 zł na godzinę w przemyśle ciężkim. Wiec nie wiem co ma na celu ta informacja, a jak lubisz kopać pod kimś dołki to zatrudnij się jako grabarz .

Natalia

@Pracownik, od czego zależy wysokość premii w RBB-Stal? Czy pracodawca ten oferuje pracownikom okresowe podwyżki? Jak poza tym oceniasz tę firmę pod kątem zatrudnienia? Twoja opinia będzie interesująca dla potencjalnie przyszłych pracowników tej firmy.

Miki
@Natalia 25.03.2018 23:16

Premia zależy od "widzi mi się" szefostwa i stanowi praktycznie o naszej pensji. Przy stawce 8.2 zł/h łatwo wyliczyć ile mamy podstawy - jest to maksymalnie 65% najniższej płacy brutto! Premie to do 35% premii uznaniowej i do 90% premii od przerobu. Dzięki tym premiom szefostwo reguluje nam pensje jak mu się podoba. Masz nadgodziny (nie wykazywane zresztą na kartkach do wypłaty) ale masz ich wg kierownictwa za dużo - to obetną ci premie,żebyś tylko za dużo nie zarobił. Jedyne okresowe podwyżki jakie pracodawca oferuje pracownikom, to podwyżki norm.

Ził.

Natalia zatrudnij się do tego zakładu i to najlepiej na s.k. i tak za pół roku wszystkie twoje wątpliwości będą rozwiane.

Pracownik

Brawo Miki podstawy naszych pensi to żenada, jesteśmy na łasce chorych premi .pracujesz caly miesiąc nie wiedząc za ile chore, a te podwyżki na spawalni to tylko po to by uspokoić atmosferę, ale znając szefostwo bedzie zabrane z premi czas na zmianę pracy

Kulson

Szefostwo wysiliło się i zrobiło ankietę na temat benefitów jakie byśmy chcieli mieć. Nie było tylko najważniejszej rubryki pod tytułem "podwyżka". Czy 2000 zł pensji to dziś uczciwa zapłata za tyranie w hałasie i pyle? W warunkach socjalnych przypominających czasy króla Ćwiczka, gdzie 2 toalety i 2 prysznice mamy na 30 osób na zmiane? Słyszałem, że nasza kochana szefowa powiedziała, że praca w RBB to prestiż. Nikt tu nie pracuje dla prestiżu, tylko dla PIENIĘDZY! Niech szefostwo wbije to sobie do swoich łbów! Jak nie będzie godziwej płacy, to nikt nie będzie wiązał się z tą chorą firmą na lata, tylko będzie starał się uciec z niej jak najszybciej. I tego życzę firmie z całego serca - braku pracowników. Może wtedy komuś się oczy otworzą. Oby nie za późno.

Miki
@Ja 10.03.2018 11:49

A może zresztą przejdziesz się po hali w S.A. opowiadając ile to zarabiasz i że były podwyżki? Ludzie cię tu śmiechem zabiją.(usunięte przez administratora)do swojego biura i nie udzielaj się tu więcej.

Pracownik

Witam już się zaczyna, krótki miesiąc, wypłaty słabe. Co nam pracownikom po 500 zł karpiowego jak przez kolejne miesiące z naszych pensji jest to zabierane. Szefostwo chyba chce się pozbyć pracowników, przeczytajcie to co piszą pracownicy na dole tych waszych ankiet .

Więzień

Natalio, Starożytny rzym był potęgą i trwał długo, a po mimo to upadł. Dlaczego? Po przez złe zarządzanie. W firmie Rbb stal dzieje się to samo! 3-cie pokolenie niszczy ten zakład!!! To że 60 lat funkcjonują, to mają szczęście że kiedyś nie było możliwości wyjazdu do pracy za granicę.

Natalia

Ostatnie opinie nie zachęcają innych do ubiegania się o współpracę z RBB-Stal. Moglibyście napisać co wpłynęło na Wasze zdanie o tej firmie jako pracodawcy? RBB-Stal funkcjonuje już 60 lat, tym samym ma ugruntowaną pozycję na rynku. Czy możecie przedstawić argumenty, które jednak mogą przemawiać za rozpoczęciem współpracy z tym pracodawcą?

Olo

Witam, kolejni doświadczeni pracownicy odchodzą z Rbb ale zarząd nie widzi w tym swojej winy, a kolejne osoby już planują odejście z firmy, specjaliści nie będą pracować za 2000 zł.

xxx
@ahmed 07.02.2018 22:33

niech sobie da spokój i szuka gdzieś indziej

AA

Jakie bzdury. Firma rozwija pracownika o czym swiadcza licznne szkolenia oraz imprezy integracyjne. Firma placi duze premie. Jest duza zmiana na lepsze.

xxx
@AA 21.03.2016 18:30

na lepsze? dla kogo!!!!! bo na pewno nie dla ludzi na produkcji

izaba

chciałem dowiedzieć się coś o pracy w RBB-STAL i dlatego wszedłem na to forum. A tu prawie kłótnia. Jedni narzekają bardziej , drudzy mniej i mało jest chyba rozsądnych wpisów.

xxx
@izaba 21.03.2016 21:01

daj sobie chłopie spokój z tą firmą, wiem co mówię

Więzień

Tu też pracują osoby wyuczone, i zarabiają mniej niż budowlaniec przy łopacie.tak że bez podniety...

Pablo

Prawda jest taka, że rodzice budują a młodzi rujnują cała prawda o tej firmie. Niestety kiedyś to była najlepsza firma w okolicy dziś jest zupełnie inaczej aż łezka się kręci w oku że można było zniszczyć coś co tak dobrze prosperowało :-(

pracownik

prawda o firmie jest taka że nawet pracownicy z Ukrainy nie chcą pracować w RBB , pracownik produkcyjny z doświadczeniem zarabia 2000 - 2200 / średnio/ nie wspominając o pensjach w styczniu średnio 1900 zł. spróbujcie utrzymać za to rodzinę, każdy z nas musi gdzieś dorabiać a chyba nie o to chodzi, a nadgodzin nie ma sensu pracować bo wychodzi się grosze,

igor

tam zarabia sie najnizsza krajowo dla tych co chcieli przyjsc to lepiej dojechac 20 ,30km i miec na dzien dobry 2 razy tyle

igor

Nie polecam tej firmy dlatego ze pracowalem w niej kilka lat i zmienilem na zaklad w Wrzesni mam 2 razy tyle co rbb

Natalia

@Malutka, wynagrodzenie na pewno jest jednym z najważniejszych czynników, którym kandydaci kierują się w trakcie poszukiwania zatrudnienia. Piszesz, że pensja jest satysfakcjonująca w RBB-Stal. Jak natomiast oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę?

Malutka

Ja polecam tą firmę ja i moja rodzina tu bardzo dobrze zarabia napewno nigdzie w okolicy nie mielibyśmy lepiej.

MC

(usunięte przez administratora) firma co wy chcecie!!! Poza rybhandem niema lepszej

Natalia

@DP, to chyba pozytywny gest ze strony RBB-Stal, że w grudniu wypłaca pracownikom dodatkowe pieniądze. Czy oprócz tego pracodawca ten oferuje inne benefity?

Natalia

@Olo, @Extra, czy RBB-Stal przechodzi jakiś finansowy kryzys, którzy bezpośrednio przyczynił się do zmniejszenia wypłat? Został Wam podany powód tej decyzji? Wiecie coś na ten temat?

DP
@Natalia 16.01.2018 00:23

w grudniu było tylko 144 h pracujących, dużo dni wolnych i urlopów dlatego wypłata była jaka była. Co roku każdy wie,ze wypłata grudniowa jest niższa dlatego w grudniu jest wypłacane "karpikowe" - dodatkowe 500 zł.

Extra

Dziękuję za te siano!!! Nawet na palete z pustkami mi nie starczy dosłownie wstyd bo moja kobieta więcej zarobiła niż ja z wieloletnim doświadczeniem..... Żal i brak słów.... Czas na zmianę....

Olo

Czas chyba zmienić pracę wypłaty w rbb spadły poniżej 2000zł brawo zarząd

Natalia

Na http://sa.rbb-stal.com.pl/pl/praca-pl-pl widnieje oferta pracy na stanowisku handlowca. Pracodawca oferuje przyszłemu pracownikowi możliwość rozwoju zawodowego. W jaki sposób RBB-Stal dba o rozwój swoich pracowników? Zachęcam do wypowiedzi zwłaszcza tych użytkowników, którzy są aktualnie zatrudnieni w tej firmie.

były juz pracownik!!!!!

zarobki na produkcji takie sobie- jak wszedzie!!! zalezy od konkretnego wydzialu i umiejetnosci!!! jak robisz nadgodziny i przychodzisz w soboty to kasa jest ale brak zycia prywatnego!!! najlepiej zamieszkac na hali produkcyjnej i byc dyspozycyjnym 24 h ...... ..... zenada!!!!!!

OLO

Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie, bardzo chciałbym uzyskać informacje o zarobkach. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Natalia

Witajcie, W poprzednich komentarzach pisaliście o niestabilnej sytuacji, czy sytuacja w firmie uległa zmianie? Nastąpiły jakieś pozytywne zmiany? Może wiecie coś na temat zatrudnienia w firmie? Może słyszał ktoś o aktualnych ofertach?

Www

Mam pytanie dlaczego rbb nie chce zatrudniać ludzi z zal metu maja zmowe o nie odbieraniu sobie pracownikow ???

Abc
@Www 02.05.2017 15:15

No na bank że tak a jakbyś pomyślał trochę chociaż to byś nie mówił im że robisz w zalmecie

Cichy

Ja polecam ta firme sa gorsze

Zostaw opinię o RBB-Stal - Jarocin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal