Opinie o RBB-Stal

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal

Natalia

@Malutka, wynagrodzenie na pewno jest jednym z najważniejszych czynników, którym kandydaci kierują się w trakcie poszukiwania zatrudnienia. Piszesz, że pensja jest satysfakcjonująca w RBB-Stal. Jak natomiast oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę?

Malutka

Ja polecam tą firmę ja i moja rodzina tu bardzo dobrze zarabia napewno nigdzie w okolicy nie mielibyśmy lepiej.

MC

(usunięte przez administratora) firma co wy chcecie!!! Poza rybhandem niema lepszej

Natalia

@DP, to chyba pozytywny gest ze strony RBB-Stal, że w grudniu wypłaca pracownikom dodatkowe pieniądze. Czy oprócz tego pracodawca ten oferuje inne benefity?

Natalia

@Olo, @Extra, czy RBB-Stal przechodzi jakiś finansowy kryzys, którzy bezpośrednio przyczynił się do zmniejszenia wypłat? Został Wam podany powód tej decyzji? Wiecie coś na ten temat?

DP
@Natalia 16.01.2018 00:23

w grudniu było tylko 144 h pracujących, dużo dni wolnych i urlopów dlatego wypłata była jaka była. Co roku każdy wie,ze wypłata grudniowa jest niższa dlatego w grudniu jest wypłacane "karpikowe" - dodatkowe 500 zł.

Extra

Dziękuję za te siano!!! Nawet na palete z pustkami mi nie starczy dosłownie wstyd bo moja kobieta więcej zarobiła niż ja z wieloletnim doświadczeniem..... Żal i brak słów.... Czas na zmianę....

Olo

Czas chyba zmienić pracę wypłaty w rbb spadły poniżej 2000zł brawo zarząd

Natalia

Na http://sa.rbb-stal.com.pl/pl/praca-pl-pl widnieje oferta pracy na stanowisku handlowca. Pracodawca oferuje przyszłemu pracownikowi możliwość rozwoju zawodowego. W jaki sposób RBB-Stal dba o rozwój swoich pracowników? Zachęcam do wypowiedzi zwłaszcza tych użytkowników, którzy są aktualnie zatrudnieni w tej firmie.

były juz pracownik!!!!!

zarobki na produkcji takie sobie- jak wszedzie!!! zalezy od konkretnego wydzialu i umiejetnosci!!! jak robisz nadgodziny i przychodzisz w soboty to kasa jest ale brak zycia prywatnego!!! najlepiej zamieszkac na hali produkcyjnej i byc dyspozycyjnym 24 h ...... ..... zenada!!!!!!

OLO

Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie, bardzo chciałbym uzyskać informacje o zarobkach. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Natalia

Witajcie, W poprzednich komentarzach pisaliście o niestabilnej sytuacji, czy sytuacja w firmie uległa zmianie? Nastąpiły jakieś pozytywne zmiany? Może wiecie coś na temat zatrudnienia w firmie? Może słyszał ktoś o aktualnych ofertach?

Www

Mam pytanie dlaczego rbb nie chce zatrudniać ludzi z zal metu maja zmowe o nie odbieraniu sobie pracownikow ???

Abc
@Www 02.05.2017 15:15

No na bank że tak a jakbyś pomyślał trochę chociaż to byś nie mówił im że robisz w zalmecie

Cichy

Ja polecam ta firme sa gorsze

Bolo

Jak tak dalej pójdzie to z biura pójdą na produkcję, ludzie już szukają innej pracy bo to co się dzieje w rbb to jest porażka,

Bolo

Zobaczycie co będzie w styczniu. ,będzie mowa, że mało dni roboczych. , wy macie jeszcze nadzieje na poprawę sytuacji w firmie. , nic się nie zmieni niestety wesołych Świąt

były
@Bolo 14.12.2016 09:39

W białym domku na koniec roku dostali po 130% premii. Wam musieli zabrać, żeby sobie przyznać. Tak rządzi rudy.

K2

Jak to mówią mistrzowie i kierowniki ze następny miesiąc będzie lepszy ale nie powiedzieli do kogo .! Oni nigdy nie narzekali na wypłaty jak jest wypłata to banan o na twarzy wesołych Świąt

fifi

Nawet jeśli są jakieś różnice językowe to nie jest tak źle, bo nawet jest szansa na odpowiednie benefity socjalne, ale czy wypłata jest terminowa? Dzięki

hej

Pewnie, że jak jest zatrudnienie na pełen etat @robert, to się inaczej wypełnia swoje obowiązki, ale wiecie jednak czy mają właśnie takie ogłoszenie pracy? Dzięki

robert

dorobić sobie jako przedstawiciel handlowy albo manager jakości to może być trudno :) szukają, ale na pełen etat

bember

Składaj swoje CV pracy jest dużo nie to to inne stanowisko może i zarobki kiepskie ale zawsze drugą wypłatę można sobie dorobić na innych rzeczach na halach tego jest pełno na paletach i w automatach:-) a wszystko za przyzwoleniem skoro zarząd okrada pracowników to pracownicy mogą firmę i tak ta sptrala się napędza im mniej płacą tym więcej trzeba wynieść na swoje trzeba wyjść

AA

Hahh a co Ty chcesz zeby Ci firma papier kupowala. Przychodzisz do pracy zeby pracowac. Nikt tutaj nikogo nie trzyma na sile. Wszyscy narzekali na kase, ponarzekali i dalej ciisza. Mozecie sobie gadac co chcecie i tyle. Robic musicie.

xy
@AA 22.03.2016 08:03

A co wtym takiego dziwnego zeby to bylo w toalecie. A robisz to ty tam chyba bo inni z tego co wiem to pracuja

xy

brawo kolego w pełni cie popieram

izaba

chciałem dowiedzieć się coś o pracy w RBB-STAL i dlatego wszedłem na to forum. A tu prawie kłótnia. Jedni narzekają bardziej , drudzy mniej i mało jest chyba rozsądnych wpisów.

AA

Jakie bzdury. Firma rozwija pracownika o czym swiadcza licznne szkolenia oraz imprezy integracyjne. Firma placi duze premie. Jest duza zmiana na lepsze.

do AA
@AA 21.03.2016 18:30

KOMU PLACA TE PREMIE ?JAKIE WYJAZDY INTEGRACYJNE? (ach te co wciaż jeżdza jedni i ci sami z biura) zapytaj zwyklego pracownika czy byl na takim wyjezdzie.zreszta oczym my tu muwimy jak zwykly pracownik swoj papier toaletowy musi nosic bo firmy niestac na to by mu to zapewnic w toalecie

Janek

Jesli jestes mlodym pracownikiem szukaj pracy na spolce akcyjnej. Druga spolka komandytowa o ktorej mowa w komentarzach ponizej stanowczo odradzam !

Pracownik

Pewnie zapraszamy :-) faktycznie zmiana na "lepsze". Stabilne warunki finasnowe, jaasny system płacowy, mozna tak wymieniac I wymieniac. Firma docenia mlodych i ambitnych ludzi. Mozliwosc awansu i osobistego rozwoju. Zapraszamy ! :-)

fifi

wydaje mi się, ze nie zawsze wszytsko idzie tu zgodnie z planem i dlatego szukają teraz ososby jako managera jakości, ale na penwo można spokojnie do 3000 zł zarobić.

Lalunia

Bardzo przykro jest patrzeć na pracowników którzy pamiętają tzw. lepsze czasy ich wynagrodzenia faktycznie są nie porównywalne do istniejących standardów biorąc po uwagę doświadczenie którym dysponują. Ta firma potrzebuje kilku zmian innowacji by istnieć i rozwijać się na lepsze. Kieruje te słowa szczególnie do Pani zarządzającej firmą. Trzeba poznać ludzi którzy dla tej firmy pracują rozmawiać z nimi zobaczyć choć część tego wysiłku jaki wkładają w swą prace, na produkcji nie gryzom a odwiedziny przełożonych rozmawiających z pracownikami o ich pomysłach na lepszą organizację pracy z pewnością zwiększyły by tak zwane morale wśród pracowników

Skunks

W tej firmie pracownik nie jest doceniany i tylko dupowłazy dostają podwyżkę. Niestety taka jest prawda o rbb. I oczywiście gadka typu, że w następnym miesiącu będzie lepiej, albo że w następnym miesiącu na pewno coś załatwimy, itd... Życzę wszystkim znalezienia lepszej pracy i niech zatrudniają tych co to niby czekają za bramą... bo ja tam nikogonie widzę

Bobik

Kto dostał wypłate ten dostał ja do dzisiaj nie mam wypłaty na koncie ta firma płaci jak jej się podoba niby na umowie masz napisane że do 10 każdego miesiąca ale to jest fikcja. Może pieniądzy zabrakło na wypłaty bo trzeba było zapłacić za nową zabawkę szefostwa czyli monitornig, a najlepsze jest to że miejscami najbardziej okamerowanymi są drzwi od kibli coraz większy kołchoz się tu robi

Rysiek

Mozna ? Mozna.

bolo

zobaczymy co będzie w następnych miesiącach

Pracownik

Wreszcie normalne wypłaty.

Jaro

On tylko patrzy na siebie. Przykład, pracuje tutaj juz pare lat, prosiłem raz go o podwyżkę, powiedział mi ze pewnie, ze zagada z szefem. Czekam czekam na jakas decyzje i nic, akurat sie nadażyła okazja zeby porozmawiac z szefem w 4 oczy. Szef nawet o tym nie wiedział, a to tylko jedna z wielu sytuacji. Ten "Pan" mowi Tobie to co chcesz usłyszec a i tak nic nie zdziała bo za bardzo boi sie o swoje 4 litery, tak samo z klientami obiecuje złote góry, potwierdza to szefowi a dobrze wie ze wykonanie tego to abstrakcja. Wszyscy wokół, specjalisci z tego zakresu chwytaja sie za głowe co on opowiada klientom. Zreszta co my mówimy jak on zwykłemu pracownikowi nawet dłoni nie poda.

pracownik kleka

Co sie dzieje w RBB Stal zlego w RBB ze mowia o was nawet w Klęce? Mam nadzieje ze to nie wina tej samej osoby co prawie nasza firme doprowadziła do upadku. Na szczescie w pore sie go pozbyto.

PHYTOPHARM KLĘKA
@pracownik kleka 24.02.2016 13:47

tak kolego to jest ten sam pacjent co by wasz zaklad do ruiny doprowadzil.A teraz chce do ruiny doprowadzic RBB i udaje mu sie to

pracownik

Ktos tutaj zrobi druga Klękę!

Xxx

Super super super firma! Ludzie Ci na "dole" winni wszystkiego! Ludzie nie pracujcie tutaj!!!!

Omen

Dla xxx gdzie Ty masz spawaczy chyba i ciebie w domu albo innej firmie bo tu przychodzą i odchodza

xy
@Omen 23.02.2016 10:50

Kolego do tej firmy zaden porządny spawacz ani inny fachowiec juz nie przyjdzie pracowac za te marne grosze co placa.a oni twierdza ze za brama tylu stoi he he he ale nie do pracy w tym zakladzie

Xxx

Glupoty. Gdzie masz lepsza firmie na terenie Jarocin niz RBB!? Pisze tutaj dwoch trzech ludzi. I tak bedziecie tutaj pracowac. Ile jeszcze bedziecie wylewac swoje zale?! Jak pracowaliscie tak macie.

bolo

stoją wchodzą pytają się ile zarobią i wychodzą haha

Xxx

Za brama stoja ludzie gotowi do pracy. Nie chcesz pracowac to nie. Na Twoje miejsce jest duzo osob. Spawacze, slusarze itp. .

hahaha
@Xxx 22.02.2016 18:54

Gdzie masz tych spawacz i ślusarz za bramą prostu??

Inny

Myślę że to był sarkazm z jego strony

Xxx

A co nie masz tyle?! Za listopad, grudzien to ile miales? Raz dostales mniej i narzekasz. Nie chcesz pracowac to do innej pracy.

Władca Smoków
@Xxx 21.02.2016 22:28

Cicho siedź, handlowcu.

Krawol

Szkoda Ci bo nie urodziles w rodzinie? Trzeba bylo sie chociaz jakos dobrze ozenic, zareczyc, byc kuzynem, wujkiem itd.

BĄCZEK

W tej firmie to się można dorobić tylko garba bo kasa nie jest dla pracowników tylko na nowe bemki. Były już pracownik tej rodzinnej firemki.

smoczek

W tej firmie nie będzie dobrze póki szefostwo, kierownicy itp. będą doceniać ściemniaczy łaziorów i pierduśników którzy h..ja robią a tylko gadają od rzeczy a to się szefostwu bardzo podoba bo rżną przed nimi pseudo fachowców tylko to nie wnosi żadnej wartości dodanej a przynosi tylko straty. Żal patrzeć że możesz nic nie robić i dużo zarobiać i odwrotnie robić za trzech poprawiać po innych bo i tak się nie nauczą robić bo mają dwie lewe ręce i mieć niewiele więcej niż najniższą krajową. Nas prawdziwych fachowców została już tu tylko garstka ale co z tego skoro jesteśmy niedoceniani i ma się nas głęboko gdzieś. Jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia to są bardzo nie jasne a system premiowania jest tak określny żeby w każdej chwili można było jak najwięcej zabrać pracowniką. Gdybyśmy mieli jaki kolwiek wpływ na swoje wynagrodzenie poprzez efekty pracy też byśmy inaczej pracowali, a póki co im więcej godzin pracujemy tym mniej zarabiamy więc się nie ma co dziwić że ludzie się zwalniają i pracują na półgwizdka dopóki pracownika się nie doceni tak się będzie działo takie są prawa rynku wy udajecie że płacicie a my że pracujemy.

Chamak

Jak najdalej od tej firmy! Na poczatku umowa agencje a co do pieniedzy to zalezy co Ciebie satysfskcjonuje. Kiedys warto bylo tutaj pracowac teraz stanowczo odradzam.

Pracownik

Przeczytaj sobie opinie poniezej i masz odpowiedz. Szukaj innego zakladu. Nie polecam tutaj pracowac.

operator

Witam powie mi ktoś ile zarabiają w tej firmie operatorzy cnc??

Hehe

Dokladnie, co wy myslicie ze ktos sie przejmuje zwyklym pracownikiem? Gdzie tam. Poczekaja miesiac badz dwa i wszystko wroci do normy. A o premii kwartalnej mozna zapomniec. Wyplaty lepsze nie beda.

hehe

Gowno wiesz pracownik! Jak bez nadgodzin to kazdy moj miesiac bylby jak ten styczen. Gdy mamy w agencji mniej to jest sprawiedliwie jeden raz mamy rowno i tak w dupie zle. Ci z agencji robia wiecej nieraz niz 60%zasrancow z RBB. Styczen byl kiepski, pogodz sie z tym. Dostales ile zarobiles. Widziales co podpisujesz i ja tez wiec nara

Spawacz

Zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego ja ktory spawam wykonuje non stop swoja prace mam cierpiec za bledy popelniane na "gorze". Czy to ja ustalam ceny, organizuje transporty, tworze rysunki? Ile razy jest jest tak ze rusynki sa niepelne, zaczynam robic jedno a zaraz robie cos drugiego, bo pilniejsze. Dlaczego ja mam za to cierpiec? Jakos biurowi dostali pelne wyplaty a ja 1490 zl!!! A bylem dzien w dzien w pracy I jeszcze po 10 godzi. Zostalem zwyczajnie oszukany! Co ja mam powiedziec zonie I dzieciom?

Zostaw opinię o RBB-Stal - Jarocin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal