RBB-Stal
2 174

Opinie o RBB-Stal

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal

Żaba

Centrum serwisowe to jest jedna wielka plotkarnia obrabianie D każdy każdemu i wszyscy na raz. Dyrektor z koleżaneczkami daje na to zielone światło.

Ziutek

Zmiana gotówkowe dla klientów to juz przesada tylko papiery fruwają na produkcji .

Zainteresowany

Jaką macie atmosferę w pracy? Czy jakiś socjal ?

Dżem lub marmolada
@Zainteresowany 13.07.2018 17:01

Również potwierdzam odpowiedź "byka". Warunki pracy są super. Wiem o czym mówię mam doświadczenie podczas pracy za granicą m.in. we Francji i Niemczech i tam ciężko o zakłady, w których jest tam czysto i niewiele pyłów spawalniczych (wszystko zasługa wyciągów). Super zaklad, pieniądze są zawsze na czas a ludzie,którzym wciąż coś nie pasuje znajdą się zawsze. Co do pieniędzy - człowiek chce zawsze więcej czy to w naszym kraju czy na zachodzie. Więc polecam całym sercem tę prace wszystkim chętnym a szefostwu mogę tylko powiedzieć: tak dalej trzymać. Pozdrawiam

stary zawodnik

Jeśli ta firma tak mocno pręży na rynku to dlaczego na spawalni brakuje wciąż ludzi ?Szef chodził trzy dni temu i mu powiedziano ze ludzi brakuje a co On z tym zrobi ? pewnie nic bo On nie da więcej pieniędzy . Sam powiedział ze u niego w firmie więcej nie zarobicie .Starzy pracownicy zostaną do końca upadku a Wy młodzi uciekajcie stad bo tu nie ma przyszłości dla Was . Słyszałem ze i tak szefowa zabroniła jakichkolwiek podwyżek .

duży
@stary zawodnik 27.06.2018 08:51

Popatrz na rynek pracy, wszyscy w okolicy szukają pracowników - zobacz np do gazety jarocińskiej. Nie ma ludzi do pracy i nie tylko RBB się z tym boryka dlatego chcą zatrudniać kobiety tak jak w innych tego typu zakładach. Co do zarobków to są rożne strony w internecie (np. wynagrodzenia.pl), które pokazują minimalne, średnie i maksymalne zarobki na danym stanowisku w Polsce. Wejdz, wpisz np magazynier czy spawacz i zobacz, że w RBB jesteś na poziomie między średnie a maksymalne. Takie są realia zarobków w Polsce

Natalia

@Więzień, chciałabym zwrócić uwagę na fakt, że na forum GoWork obowiązuje zasada nie obrażania innych użytkowników udzielających się na wątku. Każdy am prawo do wyrażania swojego zdania w sposób kulturalny, bez personalnych znieważeń. W takim przypadku tego typu komentarze zostają usuwane. Jest wiele opinii na plus firmy RBB -Stal, są te osoby, którym warunki pracy tam nie do końca przypasowały. Czekam na dalsze Wasze opinie.

Więzień

Stefan tobie pewnie brakuje troche do emerytury i choć byś dostał 500zł. Wypłaty to byś się nie zwolnił bo nie masz odwagi,lub jesteś z biurowca i wogule nie masz pojęcia o robocie na hali. Wyobraź sobie że są ludzie co mają swój honor i patrzą dobrze ustawić się w życiu i nie będą pracowali za najniższą krajową po 10 czy 12h. Są możliwości zarobienia większych pieniędzy w innych zakładach z po za Jarocina i Ci co mają jaja pojadą tam żeby zarobić więcej i coś w życiu osiągnąć, zapewnić dostateczny byt swojej rodzinie.ale to może co trzeci, lub czwarty człowiek tak ma. A Ty napewno NIE!

Tom

Całe RBB, pierwsze Ci mówią że premii za niechorowanie nie będzie a gdy ludzie poszli i już garstka została co nie szła na chorobowe to wyplacili. Rzenada na całej lini, takie rzeczy tylko w RBB. Gdzie byliście gdy ludzie chorowali i brali urlopy? Tak to zaufania ludzi nie zdobędziecie

Majster
@Stefan 24.06.2018 12:44

Idąc twoim tokiem rozumowania, to za parę lat nie będzie Polski, tylko np. Ukraina Bis, bo Polacy wyjadą na zachód za pracą. To, że inni pracują gdzie indziej za najniższa krajową i to, że pracują po 10 - 12 godzin to już tylko wyzysk (jak również łamanie prawa pracy, bo pracując 10-12 godzin tygodniowo sporo przekracza się roczny limit nadgodzin). Pewnie uważasz, że praca za najniższą krajową jest ok? To dzięki pracownikom zza naszej wschodniej granicy mamy w Polsce takie zarobki jakie mamy. Dziwne, że w wielu przypadkach pracownikom z Ukrainy proponuje się wyższe stawki godzinowe niż Polakom. Co do wydajności - jaka płaca, taka praca. Gdyby zarobki były wyższe, to pracownik byłby wydajniejszy.

Wilk

Moim zdaniem firma obrała dobry kierunek . Są dofinansowania dla dzieci w postaci bonów. Premia roczna która wymaga dokładnego omówienia zasad... Oczywiście szefostwo musi zdać sobie sprawę z tego że ten przemysł to zarobki na poziomie 3.000 +

XYZ

Pracuję w tej firmie już od dłuższego czasu, to co się tu dzieje w głowie się nie mieści. Zero szacunku dla pracownika, zarówno ze strony zarządu, jak i innych współpracowników. Jest jeden wyjątek -starsze szefostwo, zawsze odpowiedzą na powitanie z uśmiechem. Można się zaharować i tak nikt tego nie doceni. Ktoś tu kiedyś pisał, że ten zakład to jedna wielka plotkarnia – zgadzam się z tym. Każdy jest obgadywany. Dużo do życzenia pozostawia też płaca. Żeby po kilku latach zarabiać dużo mniej niż 2 tyś. na rękę? Żenada… W tej firmie nie liczy się zdrowie pracowników. Przykład? Premia za niechorowanie – wystarczy raz pójść na krótkie chorobowe i możesz pożegnać się z premią. Wszyscy wolą brać urlopy (które powinny być wykorzystane z rodziną), niż pójść na chorobowe. Ludzie stąd odchodzą, jeden po drugim, wystarczy spojrzeć na ogłoszenia w Gazecie. Poszukują już nawet KOBIET do pracy na hali. Biorą obojętnie kogo, tylko, żeby ktoś pracował… Jak tak dalej pójdzie, firma upadnie. Szkoda, bo kiedyś ten zakład był najlepszym w Jarocinie, ale widać czasy świetności ma już za sobą. Nikomu nie polecam tego zakładu pracy.

XYZ

Pracuję w tej firmie już od dłuższego czasu, to co się tu dzieje w głowie się nie mieści. Zero szacunku dla pracownika, zarówno ze strony zarządu, jak i innych współpracowników. Jest jeden wyjątek -starsze szefostwo, zawsze odpowiedzą na powitanie z uśmiechem. Można się zaharować i tak nikt tego nie doceni. Ktoś tu kiedyś pisał, że ten zakład to jedna wielka plotkarnia – zgadzam się z tym. Każdy jest obgadywany. Dużo do życzenia pozostawia też płaca. Żeby po kilku latach zarabiać dużo mniej niż 2 tyś. na rękę? Żenada… W tej firmie nie liczy się zdrowie pracowników. Przykład? Premia za niechorowanie – wystarczy raz pójść na krótkie chorobowe i możesz pożegnać się z premią. Wszyscy wolą brać urlopy (które powinny być wykorzystane z rodziną), niż pójść na chorobowe. Ludzie stąd odchodzą, jeden po drugim, wystarczy spojrzeć na ogłoszenia w Gazecie. Poszukują już nawet KOBIET do pracy na hali. Biorą obojętnie kogo, tylko, żeby ktoś pracował… Jak tak dalej pójdzie, firma upadnie. Szkoda, bo kiedyś ten zakład był najlepszym w Jarocinie, ale widać czasy świetności ma już za sobą. Nikomu nie polecam tego zakładu pracy.

Adolf

Wg najnowszych informacji, zięć naszego szefa, pochodzący wszyscy wiedzą skąd, załatwia wizy pracownicze mieszkańcom Białorusi (do pracy w RBB S.A.). Brawo, tylko w tym kraju jest tak, że pracodawca woli zatrudnić niewykwalifikowanego pracownika z zagranicy, zamiast dać zarobić swojemu krajanowi. Ja na pewno nie będę przyuczać obcych do pracy na maszynie, jak firma chce to niech mnie z tego powodu zwolni, mam to gdzieś. Jak chcą Białorusinów to niech kierownik Robert bez jaj i Siergiej ich uczą.

Natalia

@Miki, jestem moderatorem na tej grupie i chciałabym odnieść się do Twojej wypowiedzi odnośnie usuwania wpisów. Kierownictwo firmy RBB - Stal nie kasuje wpisów gdyż nie mają tego typu możliwości. Wpis, które są usuwane to te, które nie są zgodne z regulaminem GoWork, czyli na przykład zawierają wulgaryzmy, bądź obrażają inne osoby. Starajmy się na forum przestrzegać tych zasad.

anonim

(usunięte przez administratora)

Master
@King 12.06.2018 15:53

Albo kłamiesz, albo zostałeś zrobiony w bambuko :) A jeśli to prawda, to trzeba się będzie rozmówić z kierownikiem....

Miki

O, widzę, że zaczyna się cenzura i usuwanie wpisów. To znaczy, że kierownictwo czyta te opinie. Prawda boli? Bo niestety wszystko, co tu było napisane to prawda. Ciekawe, co bardziej zabolało - to, że kierownik nie potrafi załatwić podwyżki, bo boi się o własną (usunięte przez administratora) czy może to, że na truskawkach ma się lepszą stawkę godzinową? Może wcześniejsze wpisy o tym, że nadgodziny nie są wykazywane na kartkach do wypłaty? A może bajka o Smoku i Diri Firci? Ciekawie to świadczy o firmie. Jeszcze ciekawiej o serwisie GoWork, który wpisy nie łamiące prawa cenzuruje i usuwa.

Nowy

Byłem u was na rozmowie. Wszystko ładnie pięknie ale jak usłyszałem stawkę godzinowa to myślałem że spadne z krzesła. Wy tu robicie za 11 zł brutto?!smiech na sali, ludzie idziecie do biedronki tam lepiej płacą. Sorki ale musiałem to napisać haha haha ???? ???? ????

Sw gos

Robota bardzo zlá

Natalia

Witam, patrząc na komentarze nachodzi mnie myśl o atmosferze w firmie RBB-Stal. Czy mogłabym prosić o merytoryczną wypowiedź od osoby dłużej zatrudnionej, na temat atmosfery w firmie oraz między pracownikami? Prosiłabym również o wypowiedź na temat przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej. @Andrew, mógłbyś mi proszę opowiedzieć coś więcej na temat zagrożeń jakie występuj ą na Twoim stanowisku pracy? Ciekawi mnie, czy zapewnione są przedmioty do ochrony przed zagrożeniami jakie mogą spotkać tam praconwików?

Natalia

@Sw gon, najlepiej jeśli wejdziesz na stronę główną firmy RBB-Stal. Tam znajdziesz wszelkie dane do kontaktu z tym pracodawcą -->http://sa.rbb-stal.com.pl/pl/kontakt-pl-pl/dzial-handlowy . Wybierasz region jaki Ciebie interesuje i aplikujesz. Jeśli udasz się na rozmowę rekrutacyjną proszę, podziel się tym co z niej wywnioskowałeś.

Władek
@Natalia 28.05.2018 14:03

Ta to chyba podstawiona jest przez biuro....

Sw gon

Witam jesrem zainteresowany praca jakie zarobki i warunki

Pracownik

Na poludniu Polski stawki kręcą sie w okolicy 16 -17 zł . Ludzie szanujcie się, u nas juz nikt nie robi za takie stawki. Zapraszamy na Śląsk.

Ddj
@Pracownik 16.04.2018 09:41

Gościu ale teraz głupotę napisałeś. Pracuje za granicą i w mojej okolicy to 70% ludzi jest z Śląska bo bieda tam że aż piszczy. Ogólnie nigdy nie miałem do czynienia ze Ślązakami i teraz rozumiem te uprzedzenia do nich, strasznie fałszywi ludzie, na własną korzyść sprzedadzą cię bez mrugnięcia okiem.

Natalia

@wiewior, w jaki sposób Twoim zdaniem RBB-Stal okazuje brak szacunku? Czy możesz treść swojej opinii w jakiś sposób uargumentować? Aby forum to było wartościowym miejscem dla osób poszukujących informacji o tej firmie przed aplikowaniem do niej, warto zamieszczać tylko rzetelne i merytoryczne opinie o tym pracodawcy.

wiewiór
@Natalia 15.05.2018 20:45

@Natalia ty już chyba od pół roku udzielasz się na tym formum i nic do dyskusji nie wnosisz chcesz to się zatrudnij w tym przybytku za najniższom krajowom bo na więcej nie możesz liczyć pracy jest pełno bo tu ludzie tylko się zwalniają nikt nowy nie przychodzi

Ził.

Sytuacja w rbb jest katastrofalna.

Natalia

@Ził., o jakim obszarze RBB-Stal w swoim wpisie wspominasz? Możesz tę kwestię rozwinąć? Jak poza tym ocenisz współpracę z tym pracodawcą? Jak długo ona już trwa? Warto ze względu na osoby odwiedzające ten wątek, zamieszczać konkretne i merytoryczne komentarze o zatrudnieniu w RBB-Stal.

Natalia

@Pracownik, od czego zależy wysokość premii w RBB-Stal? Czy pracodawca ten oferuje pracownikom okresowe podwyżki? Jak poza tym oceniasz tę firmę pod kątem zatrudnienia? Twoja opinia będzie interesująca dla potencjalnie przyszłych pracowników tej firmy.

Kulson

Szefostwo wysiliło się i zrobiło ankietę na temat benefitów jakie byśmy chcieli mieć. Nie było tylko najważniejszej rubryki pod tytułem "podwyżka". Czy (usunięte przez administratora)zł pensji to dziś uczciwa zapłata za tyranie w hałasie i pyle? W warunkach socjalnych przypominających czasy króla Ćwiczka, gdzie 2 toalety i 2 prysznice mamy na 30 osób na zmiane? Słyszałem, że nasza kochana szefowa powiedziała, że praca w RBB to prestiż. Nikt tu nie pracuje dla prestiżu, tylko dla PIENIĘDZY! Niech szefostwo wbije to sobie do swoich łbów! Jak nie będzie godziwej płacy, to nikt nie będzie wiązał się z tą chorą firmą na lata, tylko będzie starał się uciec z niej jak najszybciej. I tego życzę firmie z całego serca - braku pracowników. Może wtedy komuś się oczy otworzą. Oby nie za późno.

Miki
@Ja 10.03.2018 11:49

A może zresztą przejdziesz się po hali w S.A. opowiadając ile to zarabiasz i że były podwyżki? Ludzie cię tu śmiechem zabiją.(usunięte przez administratora)do swojego biura i nie udzielaj się tu więcej.

Pracownik

Witam już się zaczyna, krótki miesiąc, wypłaty słabe. Co nam pracownikom po 500 zł karpiowego jak przez kolejne miesiące z naszych pensji jest to zabierane. Szefostwo chyba chce się pozbyć pracowników, przeczytajcie to co piszą pracownicy na dole tych waszych ankiet .

Natalia

Ostatnie opinie nie zachęcają innych do ubiegania się o współpracę z RBB-Stal. Moglibyście napisać co wpłynęło na Wasze zdanie o tej firmie jako pracodawcy? RBB-Stal funkcjonuje już 60 lat, tym samym ma ugruntowaną pozycję na rynku. Czy możecie przedstawić argumenty, które jednak mogą przemawiać za rozpoczęciem współpracy z tym pracodawcą?

Olo

Witam, kolejni doświadczeni pracownicy odchodzą z Rbb ale zarząd nie widzi w tym swojej winy, a kolejne osoby już planują odejście z firmy, specjaliści nie będą pracować za 2000 zł.

xxx
@ahmed 07.02.2018 22:33

niech sobie da spokój i szuka gdzieś indziej

AA

Jakie bzdury. Firma rozwija pracownika o czym swiadcza licznne szkolenia oraz imprezy integracyjne. Firma placi duze premie. Jest duza zmiana na lepsze.

xxx
@AA 21.03.2016 18:30

na lepsze? dla kogo!!!!! bo na pewno nie dla ludzi na produkcji

izaba

chciałem dowiedzieć się coś o pracy w RBB-STAL i dlatego wszedłem na to forum. A tu prawie kłótnia. Jedni narzekają bardziej , drudzy mniej i mało jest chyba rozsądnych wpisów.

xxx
@izaba 21.03.2016 21:01

daj sobie chłopie spokój z tą firmą, wiem co mówię

Zostaw opinię o RBB-Stal - Jarocin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal