RBB-Stal
2 186 6 1

Opinie o RBB-Stal

Rozmowa kwalifikacyjna

Hej. W czwartek mam rozmowę w Steel -Rbb. Stanowisko niby kierownicze. Czy ktoś coś słyszał wczesniej, czy ludzie normalni na zakładzie z którymi idzie się dogadać itp?. Czy wiecie o jaka część Rbb chodzi bo z tego co słyszałem to mają szerokie spektrum w którym działają a jak każdy nie we wszystkim dobrze się czuje. Ja 16 lat doświadczenia w zakładach spawalniczych jako kierownik. Dziękuję za informację.

Śmieszek
@Rozmowa kwalifikacyjna 14.08.2018 23:41

Kierownik? Kolejnego przyjmują... Zastanów się nad przyjściem tutaj bo jak będziesz za pracownikami to wyrzucą szybko. Chyba że podporządkujesz się szefostwu to zostawią. Co do pracowników nie ma co za dużo udzielać się w tej sprawie bo nawet oni (usunięte przez administratora) cię

Witold

Czyżby konkurencja inspirowała do pisania tych bzdur? Szkoda!!

Stary zawodnik

Tak się poprawiło w Rbb że zaczynają kobiety zatrudniać bo nikt nie chce tutaj już przyjść. W firmie jest po prostu taki (usunięte przez administratora) że nikt nad tym nie panuję, każdy odpycha robotę tylko żeby mieć czyste rączki.

Kierowca

Dziwię się jak ta firma istnieje tyle lat skoro suwnicowy ściąga 1 auto na 3, 4 godziny. Firma wogole nie szanuje kierowców ani nie liczy się z ich zdaniem

Ził.

Taką mają zmowę że na obrzeżach powstaje firma która przebije wypłatami, a za rok powstaną dwie kolejne. A kredyt to nie koniec świata.chyba że masz z 3tys/mies. A zarabiasz 1.5tys/mies. Trzeba było myśleć i nie brać-tyle w temacie. Czas pokaże czy będą Ci pracownicy czy nie.

Pracownik

Nie polecam firmy RBB przynajmniej na produkcji ,,,dżem jest z biura bo w tej firmie tylko biurowym się poprawiło na produkcji warunki finansowe nie są dobre

Byk
@Pracownik 18.07.2018 07:13

Kolego bzdury wypisujesz ! Dobry fachowiec na produkcji zarabia dużo więcej niż pracownik biurowy . Przyczyną Twojego wpisu jest to ,że nie posiadasz umiejętności i dlatego Twoje zarobki są marne ale jest nadzieja dla polepszenia Twojej sytuacji , ponieważ firma pozwala się rozwijać poprzez szkolenia lub zmianę stanowiska .

Koniec juz
@Pracownik 18.07.2018 07:13

To po co jeszcze tam pracujesz? Na co liczysz jeszcze? Czy jesteś poprostu takim zerem że nie potrafisz się obrócić w zyciu?

Szary Pracownik
@Koniec juz 21.07.2018 12:51

Już widzę jak ktoś ma zobowiązania (no. Kredyt) z miesiąca na miesiąc rzuca robotę szukając innej, gdzie jedyna opcja to kierunek Poznań, bo w Jarocinie jest zmowa więc nikt więcej tutaj nie zarobi.

Zainteresowany

Jaką macie atmosferę w pracy? Czy jakiś socjal ?

Byk
@Zainteresowany 13.07.2018 17:01

Atmosfera spoko, socjal też zawsze coś się znajdzie . Ogólnie polecam !!!

Dżem lub marmolada
@Zainteresowany 13.07.2018 17:01

Również potwierdzam odpowiedź "byka". Warunki pracy są super. Wiem o czym mówię mam doświadczenie podczas pracy za granicą m.in. we Francji i Niemczech i tam ciężko o zakłady, w których jest tam czysto i niewiele pyłów spawalniczych (wszystko zasługa wyciągów). Super zaklad, pieniądze są zawsze na czas a ludzie,którzym wciąż coś nie pasuje znajdą się zawsze. Co do pieniędzy - człowiek chce zawsze więcej czy to w naszym kraju czy na zachodzie. Więc polecam całym sercem tę prace wszystkim chętnym a szefostwu mogę tylko powiedzieć: tak dalej trzymać. Pozdrawiam

Szary Pracownik
@Dżem lub marmolada 15.07.2018 21:10

Skoro pracowałeś za granicą i twierdzisz że jest super w rbb to w prawdziwych firmach tam nie robiłeś, nie mówię że jest w rbb źle bo jak na okolice jest bdb jeśli chodzi o stanowiska to super to takie trochę na wyrost

Natalia

@Pracownik, piszesz że warunki finansowe nie są dobre przy pracy na produkcji w firmie RBB-Stal, mógłbyś napisać coś więcej na temat pracy nie tylko od strony finansowej? Jak wyglądają relacje z szefostwem, jaka panuje atmosfera wewnątrz firmy? Czy można liczyć na wsparcie szefów w przypadku jakichkolwiek problemów? Takie szczere opinie wiele wnoszą dla przyszłych pracowników, warto się dzielić każdymi spostrzeżeniami.

Pracownik RBB
@Natalia 24.07.2018 02:05

Relacje z szefostwem? W tej firmie nie ma czegoś takiego. Szef idąc halą nawet ręki pracownikowi nie poda a gdzie tu mówić o relacjach.... Tutaj na nic nie można liczyć ani na wsparcie ani na socjal

Żaba

Centrum serwisowe to jest jedna wielka plotkarnia obrabianie D każdy każdemu i wszyscy na raz. Dyrektor z koleżaneczkami daje na to zielone światło.

Ziutek

Zmiana gotówkowe dla klientów to juz przesada tylko papiery fruwają na produkcji .

stary zawodnik

Jeśli ta firma tak mocno pręży na rynku to dlaczego na spawalni brakuje wciąż ludzi ?Szef chodził trzy dni temu i mu powiedziano ze ludzi brakuje a co On z tym zrobi ? pewnie nic bo On nie da więcej pieniędzy . Sam powiedział ze u niego w firmie więcej nie zarobicie .Starzy pracownicy zostaną do końca upadku a Wy młodzi uciekajcie stad bo tu nie ma przyszłości dla Was . Słyszałem ze i tak szefowa zabroniła jakichkolwiek podwyżek .

mały
@stary zawodnik 27.06.2018 08:51

Przepraszam ale kim jesteś "stary zawodniku", ze wiesz takie rzeczy? Coś mi się nie chce wierzyć kolego, żeby szef powiedział prosto w oczy coś takiego - siejesz propagandę. Jak mogą być podwyżki gdy piszemy normalne pismo na spawalni z wnioskiem o podwyżkę a ktos bierze i zmienia jego treść i wszyscy wiedza co z tego wyszło... Chyba nie jestes tą osobą?

duży
@stary zawodnik 27.06.2018 08:51

Popatrz na rynek pracy, wszyscy w okolicy szukają pracowników - zobacz np do gazety jarocińskiej. Nie ma ludzi do pracy i nie tylko RBB się z tym boryka dlatego chcą zatrudniać kobiety tak jak w innych tego typu zakładach. Co do zarobków to są rożne strony w internecie (np. wynagrodzenia.pl), które pokazują minimalne, średnie i maksymalne zarobki na danym stanowisku w Polsce. Wejdz, wpisz np magazynier czy spawacz i zobacz, że w RBB jesteś na poziomie między średnie a maksymalne. Takie są realia zarobków w Polsce

Natalia

@Więzień, chciałabym zwrócić uwagę na fakt, że na forum GoWork obowiązuje zasada nie obrażania innych użytkowników udzielających się na wątku. Każdy am prawo do wyrażania swojego zdania w sposób kulturalny, bez personalnych znieważeń. W takim przypadku tego typu komentarze zostają usuwane. Jest wiele opinii na plus firmy RBB -Stal, są te osoby, którym warunki pracy tam nie do końca przypasowały. Czekam na dalsze Wasze opinie.

Więzień

Stefan tobie pewnie brakuje troche do emerytury i choć byś dostał 500zł. Wypłaty to byś się nie zwolnił bo nie masz odwagi,lub jesteś z biurowca i wogule nie masz pojęcia o robocie na hali. Wyobraź sobie że są ludzie co mają swój honor i patrzą dobrze ustawić się w życiu i nie będą pracowali za najniższą krajową po 10 czy 12h. Są możliwości zarobienia większych pieniędzy w innych zakładach z po za Jarocina i Ci co mają jaja pojadą tam żeby zarobić więcej i coś w życiu osiągnąć, zapewnić dostateczny byt swojej rodzinie.ale to może co trzeci, lub czwarty człowiek tak ma. A Ty napewno NIE!

Tom

Całe RBB, pierwsze Ci mówią że premii za niechorowanie nie będzie a gdy ludzie poszli i już garstka została co nie szła na chorobowe to wyplacili. Rzenada na całej lini, takie rzeczy tylko w RBB. Gdzie byliście gdy ludzie chorowali i brali urlopy? Tak to zaufania ludzi nie zdobędziecie

DP
@Tom 13.06.2018 17:18

a kto Ci mówił, że premi za chorowanie nie będzie? bo odkąd pracuje to zawsze jest tylko w różnych miesiącach

Tom
@DP 14.06.2018 07:55

Zarząd, nie będę na forum podawał nazwisk , a czemu się nie określa od kiedy do kiedy będzie liczone tylko wielkie tajemnice. Wyplacaja jak Juz mało ludzi zostanie.

Tom
@DP 14.06.2018 07:55

Dlaczego okres niechorowania nie jest ustalany z góry? Albo czemu wysokość premii nie jest adekwatny do miesięcy których się niechorowalo? Wszystko to są zagrywki ustalone z góry a robol ma czekać kiedy szefowa będzie miała swoje widzi mi się, i zdecyduje się wypłacić.

Kulson
@DP 14.06.2018 07:55

Ty to na pewno wbiurze pracujesz. Na produkcji premii nie było chyba 1.5 roku. Zresztą, co to za premia, jak przeliczysz kwotę jaką otrzymaliśmy przez liczbę miesięcy od czasu ostatniej premii to wychodzi 100 zł na miesiąc. Żenada.

DP
@Kulson 15.06.2018 09:16

w 2016 roku premia za niechorowanie była dwa razy, w styczniu i wrześniu, w 2017 w kwietniu a 2018 w czerwcu. jeśli dla ciebie dodatkowe 1 500 zł to żenada to trudno. A bony dla dzieci to też żenada? pewnie tak bo za mało. To moze niech nic nie dawają? bedziesz mógł tylko narzekać na wypłaty na forum

Kulson
@DP 16.06.2018 08:39

Czyli przyznajesz, że jest gorzej. W 2016 roku były dwie premie, w 2017 TYLKO jedna, a po 14 miesiącach, w 2018 roku też jedna. To teraz przelicz sobie, ile to wychodzi na miesiąc pieniążków. O bonach dla dzieci nic nie pisałem, paniczyku (lub panieneczko) z biura. Premia w tym roku była wypłacona na zasadzie "damy, to może zamkną pyski, że zarobki są żałosne". Ta premia z zasady jest niesprawiedliwa, bo po pierwsze - nie wiadoma, jakie są kryteria jej przyznawania, po drugie - w zakładzie o stosunkowo dużej wypadkowości wystarczy, że przetniesz np. dłoń, masz kilka szwów i raczej na pewno idziesz na L4 to tracisz całą premię. Jak jeszcze masz pecha, i łapniesz tak jak np. teraz koniec maja i początek czerwca to tracisz prawo do natępnej premii. Dlaczego nie jest wypłacane np. 200 zł premii za niechorowanie co miesiąc. Byłoby to uczciwe podejście. Zresztą, nic nie zmieni faktu, że zarówno benefity w tej firmie, jak i zarobki to ŻENADA. Stawki godzinowe jakie są obecnie, były już 10 lat temu, więc o czym tu dyskutować. Ile kosztowało życie wtedy, a ile teraz? Może mi odpowiesz osobo z biura, ile kosztowało np. paliwo, chleb, prąd i gaz w roku 2008, a ile teraz?

Stefan
@Kulson 16.06.2018 20:26

Jestem tego zdania, jak kiepsko płacą to po co biadolić tylko odejść i zatrudnić się w innej firmie lub wyjechać za granice i jako fachowiec można zarobić znacznie więcej. Myślę że te komentarze piszą ci którzy tylko narzekają a jest ich sporo w RBB znam kilku osobiście. Ciekawe że w innych branżach w Jarocinie ludzie pracują za naj niszą krajową na umowach i po 10 a 12 godzin dziennie i wychodzą nie co więcej niż ten w RBB.Moim zdaniem niektórzy to nie powinni nawet tyle zarabiać co zarabiają bo są wcale nie wydajni a tylko głupio gadają....

Majster
@Stefan 24.06.2018 12:44

Idąc twoim tokiem rozumowania, to za parę lat nie będzie Polski, tylko np. Ukraina Bis, bo Polacy wyjadą na zachód za pracą. To, że inni pracują gdzie indziej za najniższa krajową i to, że pracują po 10 - 12 godzin to już tylko wyzysk (jak również łamanie prawa pracy, bo pracując 10-12 godzin tygodniowo sporo przekracza się roczny limit nadgodzin). Pewnie uważasz, że praca za najniższą krajową jest ok? To dzięki pracownikom zza naszej wschodniej granicy mamy w Polsce takie zarobki jakie mamy. Dziwne, że w wielu przypadkach pracownikom z Ukrainy proponuje się wyższe stawki godzinowe niż Polakom. Co do wydajności - jaka płaca, taka praca. Gdyby zarobki były wyższe, to pracownik byłby wydajniejszy.

Wilk

Moim zdaniem firma obrała dobry kierunek . Są dofinansowania dla dzieci w postaci bonów. Premia roczna która wymaga dokładnego omówienia zasad... Oczywiście szefostwo musi zdać sobie sprawę z tego że ten przemysł to zarobki na poziomie 3.000 +

XYZ

Pracuję w tej firmie już od dłuższego czasu, to co się tu dzieje w głowie się nie mieści. Zero szacunku dla pracownika, zarówno ze strony zarządu, jak i innych współpracowników. Jest jeden wyjątek -starsze szefostwo, zawsze odpowiedzą na powitanie z uśmiechem. Można się zaharować i tak nikt tego nie doceni. Ktoś tu kiedyś pisał, że ten zakład to jedna wielka plotkarnia – zgadzam się z tym. Każdy jest obgadywany. Dużo do życzenia pozostawia też płaca. Żeby po kilku latach zarabiać dużo mniej niż 2 tyś. na rękę? Żenada… W tej firmie nie liczy się zdrowie pracowników. Przykład? Premia za niechorowanie – wystarczy raz pójść na krótkie chorobowe i możesz pożegnać się z premią. Wszyscy wolą brać urlopy (które powinny być wykorzystane z rodziną), niż pójść na chorobowe. Ludzie stąd odchodzą, jeden po drugim, wystarczy spojrzeć na ogłoszenia w Gazecie. Poszukują już nawet KOBIET do pracy na hali. Biorą obojętnie kogo, tylko, żeby ktoś pracował… Jak tak dalej pójdzie, firma upadnie. Szkoda, bo kiedyś ten zakład był najlepszym w Jarocinie, ale widać czasy świetności ma już za sobą. Nikomu nie polecam tego zakładu pracy.

XYZ

Pracuję w tej firmie już od dłuższego czasu, to co się tu dzieje w głowie się nie mieści. Zero szacunku dla pracownika, zarówno ze strony zarządu, jak i innych współpracowników. Jest jeden wyjątek -starsze szefostwo, zawsze odpowiedzą na powitanie z uśmiechem. Można się zaharować i tak nikt tego nie doceni. Ktoś tu kiedyś pisał, że ten zakład to jedna wielka plotkarnia – zgadzam się z tym. Każdy jest obgadywany. Dużo do życzenia pozostawia też płaca. Żeby po kilku latach zarabiać dużo mniej niż 2 tyś. na rękę? Żenada… W tej firmie nie liczy się zdrowie pracowników. Przykład? Premia za niechorowanie – wystarczy raz pójść na krótkie chorobowe i możesz pożegnać się z premią. Wszyscy wolą brać urlopy (które powinny być wykorzystane z rodziną), niż pójść na chorobowe. Ludzie stąd odchodzą, jeden po drugim, wystarczy spojrzeć na ogłoszenia w Gazecie. Poszukują już nawet KOBIET do pracy na hali. Biorą obojętnie kogo, tylko, żeby ktoś pracował… Jak tak dalej pójdzie, firma upadnie. Szkoda, bo kiedyś ten zakład był najlepszym w Jarocinie, ale widać czasy świetności ma już za sobą. Nikomu nie polecam tego zakładu pracy.

Adolf

Wg najnowszych informacji, zięć naszego szefa, pochodzący wszyscy wiedzą skąd, załatwia wizy pracownicze mieszkańcom Białorusi (do pracy w RBB S.A.). Brawo, tylko w tym kraju jest tak, że pracodawca woli zatrudnić niewykwalifikowanego pracownika z zagranicy, zamiast dać zarobić swojemu krajanowi. Ja na pewno nie będę przyuczać obcych do pracy na maszynie, jak firma chce to niech mnie z tego powodu zwolni, mam to gdzieś. Jak chcą Białorusinów to niech kierownik Robert bez jaj i Siergiej ich uczą.

Natalia

@Miki, jestem moderatorem na tej grupie i chciałabym odnieść się do Twojej wypowiedzi odnośnie usuwania wpisów. Kierownictwo firmy RBB - Stal nie kasuje wpisów gdyż nie mają tego typu możliwości. Wpis, które są usuwane to te, które nie są zgodne z regulaminem GoWork, czyli na przykład zawierają wulgaryzmy, bądź obrażają inne osoby. Starajmy się na forum przestrzegać tych zasad.

anonim

(usunięte przez administratora)

Swpg

Witam jestem od nie dawna i sie zwalniam jutro(usunięte przez administratora)

King

Ja jestem nowy od niedawna i mi dal 12 netto pozdro robert

Master
@King 12.06.2018 15:53

Albo kłamiesz, albo zostałeś zrobiony w bambuko :) A jeśli to prawda, to trzeba się będzie rozmówić z kierownikiem....

Miki

O, widzę, że zaczyna się cenzura i usuwanie wpisów. To znaczy, że kierownictwo czyta te opinie. Prawda boli? Bo niestety wszystko, co tu było napisane to prawda. Ciekawe, co bardziej zabolało - to, że kierownik nie potrafi załatwić podwyżki, bo boi się o własną (usunięte przez administratora) czy może to, że na truskawkach ma się lepszą stawkę godzinową? Może wcześniejsze wpisy o tym, że nadgodziny nie są wykazywane na kartkach do wypłaty? A może bajka o Smoku i Diri Firci? Ciekawie to świadczy o firmie. Jeszcze ciekawiej o serwisie GoWork, który wpisy nie łamiące prawa cenzuruje i usuwa.

Nowy

Byłem u was na rozmowie. Wszystko ładnie pięknie ale jak usłyszałem stawkę godzinowa to myślałem że spadne z krzesła. Wy tu robicie za 11 zł brutto?!smiech na sali, ludzie idziecie do biedronki tam lepiej płacą. Sorki ale musiałem to napisać haha haha ???? ???? ????

Sw gos

Robota bardzo zlá

Natalia

Witam, patrząc na komentarze nachodzi mnie myśl o atmosferze w firmie RBB-Stal. Czy mogłabym prosić o merytoryczną wypowiedź od osoby dłużej zatrudnionej, na temat atmosfery w firmie oraz między pracownikami? Prosiłabym również o wypowiedź na temat przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej. @Andrew, mógłbyś mi proszę opowiedzieć coś więcej na temat zagrożeń jakie występuj ą na Twoim stanowisku pracy? Ciekawi mnie, czy zapewnione są przedmioty do ochrony przed zagrożeniami jakie mogą spotkać tam praconwików?

Natalia

@Sw gon, najlepiej jeśli wejdziesz na stronę główną firmy RBB-Stal. Tam znajdziesz wszelkie dane do kontaktu z tym pracodawcą -->http://sa.rbb-stal.com.pl/pl/kontakt-pl-pl/dzial-handlowy . Wybierasz region jaki Ciebie interesuje i aplikujesz. Jeśli udasz się na rozmowę rekrutacyjną proszę, podziel się tym co z niej wywnioskowałeś.

Władek
@Natalia 28.05.2018 14:03

Ta to chyba podstawiona jest przez biuro....

Sw gon

Witam jesrem zainteresowany praca jakie zarobki i warunki

Pracownik

Na poludniu Polski stawki kręcą sie w okolicy 16 -17 zł . Ludzie szanujcie się, u nas juz nikt nie robi za takie stawki. Zapraszamy na Śląsk.

Pppppp
@Pracownik 16.04.2018 09:41

Mylisz się kolego! Mam okazję bywać nieraz na Śląsku i z tego co mi wiadomo to zarobki oscylują w granicach 11-12 zł na godzinę w przemyśle ciężkim . Więc nie wiem co masz na celu pisząc takie informacje ! Jak lubisz kopać pod kimś dołki to się zatrudnij jako grabarz. Pozdrawiam

ppp
@Pracownik 16.04.2018 09:41

Mylisz się kolego! Mam okazję bywać od czasu do czasu na Śląsku i z tego co słyszałem to zarobki oscylują w granicach 11-12 zł na godzinę w przemyśle ciężkim. Wiec nie wiem co ma na celu ta informacja, a jak lubisz kopać pod kimś dołki to zatrudnij się jako grabarz .

Ddj
@Pracownik 16.04.2018 09:41

Gościu ale teraz głupotę napisałeś. Pracuje za granicą i w mojej okolicy to 70% ludzi jest z Śląska bo bieda tam że aż piszczy. Ogólnie nigdy nie miałem do czynienia ze Ślązakami i teraz rozumiem te uprzedzenia do nich, strasznie fałszywi ludzie, na własną korzyść sprzedadzą cię bez mrugnięcia okiem.

Natalia

@wiewior, w jaki sposób Twoim zdaniem RBB-Stal okazuje brak szacunku? Czy możesz treść swojej opinii w jakiś sposób uargumentować? Aby forum to było wartościowym miejscem dla osób poszukujących informacji o tej firmie przed aplikowaniem do niej, warto zamieszczać tylko rzetelne i merytoryczne opinie o tym pracodawcy.

wiewiór
@Natalia 15.05.2018 20:45

@Natalia ty już chyba od pół roku udzielasz się na tym formum i nic do dyskusji nie wnosisz chcesz to się zatrudnij w tym przybytku za najniższom krajowom bo na więcej nie możesz liczyć pracy jest pełno bo tu ludzie tylko się zwalniają nikt nowy nie przychodzi

Ził.

Sytuacja w rbb jest katastrofalna.

Natalia

@Ził., o jakim obszarze RBB-Stal w swoim wpisie wspominasz? Możesz tę kwestię rozwinąć? Jak poza tym ocenisz współpracę z tym pracodawcą? Jak długo ona już trwa? Warto ze względu na osoby odwiedzające ten wątek, zamieszczać konkretne i merytoryczne komentarze o zatrudnieniu w RBB-Stal.

Zostaw opinię o RBB-Stal - Jarocin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal