Toyota

Bytom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 50 ocen.

Opinie o Toyota

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota

shadow

Czesc wszystkim ja mam pytanie : ile zarobi recepcjonista w salonie toyoty ?

Była recepcjonistka.
@shadow 12.05.2017 17:01
Czesc wszystkim ja mam pytanie : ile zarobi recepcjonista w salonie toyoty ?

Podstawę. Za rok też podstawe. Po 5 może dodatkowe 50zl.

Halina z Bobrownik
@shadow 12.05.2017 17:01
Czesc wszystkim ja mam pytanie : ile zarobi recepcjonista w salonie toyoty ?

Witam Jestem zawiedziona obsługą w salonie Toyty w dniu wczorajszym. Dni otwarte Salonu ale nikt nie był zainteresowany moją osobą , poza recepcjonistką. Powiedziałam Jej i co mi chodzi.Mianowicie chciałam wycenić mój samochód /trzyletni/ bo zainteresowana byłam/może nie na już/ kupnem Yarisa. Informuję iż kupiłam w tym salonie dwa samochody. W telefonie miałam SMS zapraszający mnie na Otwarte Dni Salonu. Czekałam przy kawce/dziękuję pani o ciemnych włosach/ , która dwa razy monitowała w mojej sprawie pana wyceniającego samochody.Ja rownież podeszłam do tego Pana i miał zaraz przyjść. Czekałam , czekałam aż mnie poniosło.Ubrałam się i wyszłam Co do mojego SMS/miałam dostać jakiś prezent/ to nie bardzo wiedzieli przy recepcji o co chodzi.Pokazałam zaproszenie w telefonie i wtedy dopiero uzyskałam informację , że to najprawdopodobniej sprawa sprzedawców.Proszę czekać. Wychodząc podszedł do mnie pan i zapytał o co chodzi.Usłyszałam odpowiedż że dzisiaj jest tylko ten jeden pan , ale zaraz Go poproszę. Niestety pana przy biurku nie było. Muszę przyznać , że po raz pierwszy spotkałam się z taką obsługą. W poniedziałek zadzwoniłam i chciałam porozmawiać z "szefem"Pani na Recepcji wypytywała o co chodzi.Czy muszę recepcjonistkę informować o czym chcę powiadomić szefa? Odpowiedź : szef będzie od 14.oo Pozdrawiam

były murzyn

Pamiętam gdy podpisywałem umowę o pracę, to dostałem do podpisania dodatkowo 17 dokumentów (dosłownie 17) min : zgoda na nagrywanie obrazem i dźwiękiem, odpowiedzialność finansowa za odrzucony wniosek gwrancyjny TMPL (mimo prawidłowo wykonanej naprawy) etc. jak jakiemuś niewolnikowi, a ani jednego dokumentu dot. stawki za nadgodziny i soboty. System wyłącznie kar skaże każde przedsiębiorstwo na upadek, prędzej czy później...

Tomasz N.

Nie polecam, oszukują co krok a dokładnie po naprawie dostaniesz samochód lżejszy o twoje śruby, mocowania, itd. Po prostu samochody naprawia "zenek" w blaszaku i olewa czy wszystko jest zamontowane ważne że wizualnie jest ok. Jak ktoś myśli że zmyślam to niech się zastanowi dlaczego adres lakierni jest tajny jak fort a jak sie uzyska to wygląd sam za siebie mówi. Firma kiedyś z jakością dzisiaj wciskanie kitu - szkoda.

Andrzej

Witam Ja również oddałem auto Rav4 do polakierowania pokrywy silnika , po poprawce za drugim razem jestem zadowolony

Endriu

Witam wszystkich i zarazem ostrzegam przed oddaniem auta do lakierni Auto Czajka .Oddałem auto do polakierowania jednego elementu i myślałem że jak oddam do serwisu w którym samochód cały czas serwisuję myślałem że będzie wszystko ok ale tak nie było dobrali zły odcień lakieru zacieki na krawędziach.Dałem auto do poprawki ,przeszlifowali i powiedzieli że jest już ok ale tak niestety nie było odcień jest nadal inny ,chciałem żeby poprawili za trzecim razem odmówili mi chyba że za dopłatą , zrezygnowałem z ich usług bo dowiedziałem się że mają podwykonawców a samochody lakieruje pan niejaki -Ziutek.oddałem samochód do lakiernika garażowego i nie żałuję samochód jak nowy i za małe pieniądze.

Joanna

@Niezadowolony czy możesz powiedzieć coś więcej o obsłudze serwisowej? Jeśli ktoś jest zainteresowany to pojawiła się nowa oferta pracy w Katowicach na stanowisko Pracownik Działu Doposażenia Samochodów Nowych. W ofercie napisali, że gwarantują umowę o pracę w firmie o stabilnej pozycji na rynku, szkolenia, w tym uprawnienia elektryczne, kompleksowe wdrożenie do samodzielnej pracy. Może ktoś aplikuje?

Niezadowolony

OBSŁUGA Serwisowa DRAMAT......

Joanna

@Była recepcjonistka. mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądała Twoja praca w firmie? Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko recepcjonistki. Twoje doświadczenia mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją na tą ofertę.

Joanna

Pracujesz w Toyota? Jakie warunki zatrudnienia oferuje obecnie firma? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach z pracy.

były pracownik

Nie polecam firmy, niestety potwierdzam, zero szacunku do pracownika, marne zarobki, a duże wymagania. W tej firmie nie popracujesz długo jak jesteś ambitny i chcesz coś osiągnąć. Stołki w firmie obstawione v-ce prezesów jak psów, którzy dostają plany z TMPL i za pomocą kija i marchewki gonią towarzystwo. Dobrze się mają dwaj v-ce z dawien dawna wskoczyli do firmy i udają że pracują, dbają o firmą wizerunek a na boku kręcą lody że aż dudni. Najgorzej niestety mają pracownicy produkcyjni: doradca, mechanik , myjkowy. No chyba że ma się skrzywiona psychę jak taki jeden Doradca z Chorzowa : Piotruś W dla którego liczy się tylko plan i robota - konfident w dodatku. Współczuję Klientom którzy tam przyjeżdżają, naciągactwo i łupienie na maksa - przecież trzeba zrealizować plany na wycieraczki, klocki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tarcze itd.

ilonka

widze, ze szukają u nich ludzi na stanowisko jako Mechanik,/elektromechanik, pracownik myjni ale nie wiem jakie sa u nich stawki. Szukają oczywiście do nich do Łodzi, ale i na inne miasta widziałem oferty, wiec jak ktoś jest w temacie to jak najbardziej polecam.

bylypracownik

Jestem byłym pracownikiem salonu Toyota Czajka-Auto. Powiem wszystkim. NIE POLECAM TEGO SALONU!!,ani nikomu żeby tam pracował. Wyzysk,traktowanie ludzi jak murzynów,normalni ludzie na ,,dole'', beznadziejne kierownictwo. Jak ktoś szuka pracy to nie w tym salonie. Stawki śmieciowe, umowa??? Lepiej iść do Tesco wykładać towar.

Polio

Niestety,nie polecam nikomu tego salonu. Klienta tu traktuje się przedmiotowo,coś obiecuje i słowa nie dotrzymuje. Liczy się tylko łatwy zarobek. Brak profesjonalizmu niestety..

anonim

Popieram !!! beznadzeina atmosfera w firmie, żadnej współpracy zarobki bardzo słabe jak na wymagania plany itd, Jest, lub było trochę wartościowych pracowników w firmie ale poddadzą się i odejdą, nie da się pracować w tej firmie na dłuższą metę. Zero poszanowania pracownika, które wychodzi niestyty od góry - zarząd z wszystkimi prezesami, gdzie niektórzy udają że pracują, a kręcą lody na boku.

ignorant

Ja również po swoich doświadczeniach z zakupem samochodu z programu pewne auto stanowczo odradzam to miejsce. Prezes nie raczył nawet porozmawiać z klientem, nie próbował pomóc w jakikolwiek sposób. Jak jeszcze się zastanawiasz i masz pieniądze w portfelu to jesteś "obskakiwany" z każdej strony - jak już zapłacisz - biada Ci - ignorancja totalna. Szerokim łukiem omijać to miejsce. Chcesz kupić używane auto to równie dobrze możesz kupować z ulicy. Taka sama gwarancja, a przynajmniej zaoszczędzasz 3 - 4 tys.

Saszasza

Na mój gust to firma trochę kręci lewe lody z pracownikami a raczej na pracownikach. Oferując słabe pieniądze inteligentnych raczej nie przytrzymają za długo

Ksza
@Saszasza 05.04.2014 07:55
Na mój gust to firma trochę kręci lewe lody z pracownikami a raczej na pracownikach. Oferując słabe pieniądze inteligentnych ra...

(usunięte przez administratora). Zastanawiam się tylko czemy firmy sprawdzaja zadowolenie klientów a o pracownikach już nikt nie pamięta ! Nikt się nie zastanawia że klient co roku widzi innego pracownika który go obsługuje

anonim

Ja również odradzam korzystanie z serwisu blacharsko-lakierniczego. Można po ich usługach dostać niekompletne wyposażenie auta albo i nawet uszkodzone. Źle wspominam także pana Ad...na S. z tego serwisu, za to że w pardzo perfidny sposób szkalował jednego z klientów serwisu. Pomimo tego że to nie dotyczyło mnie zrobiło mi się strasznie nieprzyjemnie. Jeśli wszystkich klientow pan A.....n tak traktuje... to ja dziękuję.

niestety racja

lodek - 2011-12-09 22:28:13 Szkoda mczasu na tą firmę. Ludzie ja spróbowałem i ......... szkoda pisać. Pracuję teraz w VW i zarabiam dwa razy więcej przy tym samym (czyt. sporym) nakładzie pracy. Tutaj człowieka przynajmniej doceniają, a nie prezes za prezesem. Zapraszam.Zgadzam się, ludzie są w dechę i trudno mi było opuścić tę firmę. Ale zarobki doprowadziły mnie w wielkie życiowe g... Decyzja o odejściu to był pełen spontan, coś w stylu "już dość" ale propozycja współpracy w innej firmie padła w niecały tydzień i tam już w okresie próbnym padła dwukrotność tychczasowych pensji. Dobrze życze tej firmie ale zacznijcie doceniać pracowników bo ekipa jest super.

lodek

Szkoda mczasu na tą firmę. Ludzie ja spróbowałem i ......... szkoda pisać. Pracuję teraz w VW i zarabiam dwa razy więcej przy tym samym (czyt. sporym) nakładzie pracy. Tutaj człowieka przynajmniej doceniają, a nie prezes za prezesem. Zapraszam.

anonim

ha ha kierownik ma dodatek 50 zł więcej DOBRE. Warto zostać kierownikiem

KOMUNA
@anonim 29.10.2011 13:12
ha ha kierownik ma dodatek 50 zł więcej DOBRE. Warto zostać kierownikiem

BIALI MURZYNI ZA 2000 MOGĄ MNIE W POMPĘ CMOKNĄĆ -NIE WYCHODZIŁBYM Z DOMU ZA TAKIE DROBNE

Gall z Galicji

(usunięte przez moderatora) Sam widziałem .A co firmy o której mowa to zarobki są bardzo dobre . Doradca z certifikatem wyciąga od 1550-1900 zł ale za to kierownik już ma wiecej (dodatek 50 zł). Więc wszystkich którzy szukają wrażeń i emocji zapraszamy

Marcin

Witam Przepracowałem w Tej Firmie równe 5 lat jako doradca serwisu. Bywało różnie raz lepiej raz gorzej.Wiele się nauczyłem . Niestety rynek motoryzacujny się zmieninia więc należy sie dostosowywać do obecnych warunków . Pomysły z planami i innymi warunkami koniecznymi wymuszne są przez TMPL więc kto ma je realizować ? Przecież nie zarząd ? A opisywanie i urzalanie się nad tym co się dzieje w tej firmie jest tylko pokazywaniem swojej słabości !!!!!!! Przecież nikt nikogo nie zmusza do pracy . Dobrze wspominam ten czas bo dobrzy pracownicy tworzą to firmę Pozdr. Tam gdzie obecnie pracuje jest inaczej może lepiej ale to czas pokaże

były pracownik

Witajcie, w tej firmie pracuje sie tylko na prezesów których jest coraz wiecej, to oni zarabiaja a reszta dostaje grosze. Plany wymyślają sobie tak by ludzie nie mogli zarobić, zresztą widać po rotacji. Wszyscy co sie zwolnili mają lepsze prace i są zadowoleni. (usunięte przez moderatora)

anonim

Nie polecam usług serwisu blacharsko-lakierniczego, niska jakość prowadzonych prac, nie przystająca do jakości marki, porażka...szkoda gadać

na szczescie byla juz pracownica

Oj to wszystko prawda :) Ja jestem bardzo szczesliwa, ze juz nie musze tam pracowac :)

osioł

"Jeszcze dzień wyjdę stąd" ludzie z daleka od tej firmy uciekajcie ....

Doradca serwisu

?Nie przepracowałem ani jednego dnia w swoim życiu. Wszystko co robiłem to była przyjemność.? Te słowa Thomasa Edisona są nam szczególnie bliskie

anonim

Toyota - 2010-11-05 14:19:08 Do dzisiejszego dnia miałem inną opinię na temat tej firmy. Ciekaw jestem tej opinii.

Toyota

Do dzisiejszego dnia miałem inną opinię na temat tej firmy.

Były klient

Jestem byłym klientem serwisu i Pani wypowiedzi są żałosne. Jest Pani niekompetentna i jedyne co robi w pracy to próbuje poprawić wizerunek firmy na gowork.pl. Dobry menger, za którego się Pani uważa,nie wdaje się w dyskusje nie mając argumentów. Proszę się nie kompromitować, widziałem, jak się Pani zachowuje w pracy, brak umiejętności komunikacyjnych, strach przed podjęciem decyzji, nie sądzę, że w innej firmie dostałaby Pani pracę. Kwestii wiedzy nie będę oceniał bo po tym co widziałem i słyszałem .... ŻENADA.

czemu nas tam nie ma.........

Bazują na kryzysie ale spoko też będą żałowali że nie szanują pracowników. Zostaną tylko prezesi i dyrektorzy a Ci pojęcia nie maja na temat codziennej pracy .Tylko oportuniści zyskują ale wchodzić w tyłek a gdzie godność............

otóż to

Doceniony gdzie indziej - 2010-09-08 20:33:03 Dziwię się nie którym osobą, które są w tej firmie. Macie potencjał, tylko trzeba podjąć odpowiednią decyzję. Ja taką decyzję podjąłem i jestem zadowolony w 100%. Moi drodzy handlowcy, bez Was ta firma nie ma racji bytu. Nie doceniają Was. Wiem, że myślicie cały czas o odejściu. Naprawdę da się lepiej zarobić gdzie indziej. Nie bójcie się. Nie którzy z Was maja naprawdę smykałkę do handlu. Dacie sobie radę gdzie indziej. Gdzieś gdzie Was docenią. Popieram z autopsji ;]

otóż to

Doceniony gdzie indziej - 2010-09-08 20:33:03 Dziwię się nie którym osobą, które są w tej firmie. Macie potencjał, tylko trzeba podjąć odpowiednią decyzję. Ja taką decyzję podjąłem i jestem zadowolony w 100%. Moi drodzy handlowcy, bez Was ta firma nie ma racji bytu. Nie doceniają Was. Wiem, że myślicie cały czas o odejściu. Naprawdę da się lepiej zarobić gdzie indziej. Nie bójcie się. Nie którzy z Was maja naprawdę smykałkę do handlu. Dacie sobie radę gdzie indziej. Gdzieś gdzie Was docenią. Popieram z autopsji ;]

Doceniony gdzie indziej

Dziwię się nie którym osobą, które są w tej firmie. Macie potencjał, tylko trzeba podjąć odpowiednią decyzję. Ja taką decyzję podjąłem i jestem zadowolony w 100%. Moi drodzy handlowcy, bez Was ta firma nie ma racji bytu. Nie doceniają Was. Wiem, że myślicie cały czas o odejściu. Naprawdę da się lepiej zarobić gdzie indziej. Nie bójcie się. Nie którzy z Was maja naprawdę smykałkę do handlu. Dacie sobie radę gdzie indziej. Gdzieś gdzie Was docenią.

xxx

Specyficzna polityka to chybadobre określenie tego, co się tam wyprawia...

nie oceniam...

...ale z perspektywy czasu przestaje dobrze postrzegać tę firmę. Specyficzna polityka

zzz

Ta firma to nieporozumienie... nie polecam!!

www

Jedynym członkiem klanu dyrekcji jest Dyrektor sprzedaży . Moim zdaniem jest to wynikiem ciężkiej pracy od sprzedawcy przez kierownika do dyrektora chłopak zna trud pracy bo sam ja wykonywał . Nie jest siostrzeńcem lub blondynka więc ciężko musiał pracować żeby dojść do tego stanowiska . Kryzys to jest frazes którym się wykręca zarząd podczas rozmowy o podwyżkach a nawet gdy rozmawiamy o niższych wypłatach . A to ciekawe dlaczego 3 osoby jada 3 różnymi samochodami w podobnym czasie z Bytomia do Chorzowa i odwrotnie to jest 30 km dziennie razy 25 dni . Nie musze być geniuszem aby wiedzieć że wyrzuca się kasę

adam

Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Kierownictwo dba o siebie. Według mnie jedyną osobą ,która jest w miarę w porządku jest pan (usunięte przez moderatora) (na ten temat powinni się jeszcze wypowiedzieć obecni pracownicy). Zresztą wszyscy "tańczą" jak im zarząd zagra. Co do pracowników niższego szczebla to na prawdę ciężko jest wyjść ponad podstawową wypłatę. Pan (usunięte przez moderatora). sie o to stara jak może. Naprawdę odradzam tego pracodawcę. Jak ktoś szuka zatrudnienia wśród sprzedawców nowych samochodów to, wybierzcie innego dilera.

Zostaw opinię o Toyota - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota