Train electric

Adres: Tama Pomorzańska 14D, 70-030 Szczecin

NIP: 8522465989 KRS: 0000245357

Train electric
5 945 6 1

Opinie o Train electric

lolek

Witam Jak na ten czas wyglądają zarobki w firmie i jak wygląda atmosfera w firmie bo zastanawiam się nad podjęciem pracy, jeżeli jeszcze są poszukiwani ludzi oczywiście. Pozdrawiam

OLO

W poniedziałek zaczynam i sam sprawdze jak jest .....

Marynarka

Pan kierownik to idiota facet bez szkoły jest nieprzygotowany do testów sam daje złe narzędzia a potem ma pretensje ze zrobiłeś coś na teście źle . Ogólnie szkoda czasu no chyba ze masz stalowe nerwy bo ja nie wytrzymałem niekompetencji kierownika podziękowałem i wyszedłem. Nie warto pereł przed wieprze rzucać, zresztą jedyny pozytywny odbiór jaki odebrałem tam to był facet z którym szedłem na szkolenie i miał takie same zdanie jak ja. A I JESZCZE JEDNO PAN KIEROWNIK WYMAGA ZNAJOMOŚCI ELEKTRYKI NA POZIOMIE SYNTEZY TERMOJĄDROWEJ A SAM NIE WIE CO TO JEST PRĄD ELEKTRYCZNY PEWNIE JAK ZOBACZY WPIS SZYBKO WYGOGLUJE.

xxx

a wiec - praktycznie nic nowego, niestety tak pracuje wielu Polakow za granica (czyt. w Niemczech), uwaza, i to jest jedyniemoje zdanie, ze jest to zwykle s......o i wykorzystywanie pracownikow wrrrrrr n i oczywiscie - nikt nie kiwnie palcem, zeby cokolwiek zmienic ps. odnosze te tresc jedynie do sytuacji,ktore znam!!!

Były

Postaram się w kilku zdaniach opisać działanie tej firmy... W Polsce dostajesz 2 tys. na rękę, potem troszkę więcej. Więc generalnie jak na branżę to słabo... nawet bardzo. Zmuszanie do nadgodzin i ciągła nerwówka, zero organizacji wszystko na churrrra. Na rekrutacji słyszysz o kasie jakiej to możesz niby zarobić w Loknitz lub ewentualnie na dalszej delegacji w Berlinie... Do Loknitz jedziesz na swojej polskiej działalności. (Czyli brak urlopu, zwolnienia lekarskiego itd.) Na umowie którą podpisujesz jako podwykonawca jesteś za wszystko odpowiedzialny terminy, jakość itd. Tak, tak... nie dostajesz tam niemieckiej umowy, są tam pakiety na które trzeba dużo wprawy aby wyjść na swoje. Jak nie masz już ochoty dalej tam pracować bo skończyła się tobie kasa jesteś straszony przez panią(usunięte przez administratora)karą umowną itd. Teraz słyszałem ze ludzie którzy jadą tam od nich pod Berlin przechodzą do konkurencji na niemiecką umowę którą dostają od razu... Generalnie te pochlebne opinie to raczej kierownictwo pisze, bo przez tą firmę przewinęło się już kilkaset osób. Dzisiaj w Szczecinie można znaleźć spokojnie lepszą pracę pod każdym względem, a jak ktoś chce do Niemiec to można na niemiecką umowę i w branży to już nawet bez języka niem. biorą. Ogólnie nie polecam. Omijać. P.S oczywiście wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale jakoś wszyscy byli pracownicy/podwykonawcy tej firmy nie tęsknią pracując teraz na niemieckich umowach gdzie są przynajmniej szanowani.

Marta
@Były 24.10.2018 22:05

Chcesz powiedzieć, że w okresie w którym współpracowałeś z Train electric byłeś zmuszany do wyrabiania nadgodzin? Proszę Cię o komentarz w tej sprawie. Każda opinia na tym forum jest ważna, jednak ze względu na publiczny jego charakter powinny znajdować się tylko rzetelne i potwierdzone informacje o tej firmie jako pracodawcy.

ZZZZ

Polecam! Dobra kasa, warunki ok

Marta
@ZZZZ 22.10.2018 11:35

Napisałeś, że warunki oferowane przez Train electric są Twoim zdaniem satysfakcjonujące. Czy mógłbyś je jednak konkretnie opisać na tym forum. Te informacje będą cenne dla osób, które rozważają ubieganie się o zatrudnienie w tej firmie.

Szanowny

Nie dajcie się robić w konia ...... Ogólnie kilka agencji tam robi dla tej fimry wystarczy dobrze poszukać stawka zaczyna się od 16 , 17 euro i wzrasta o 15 % po 3 tygodniach po miesiącu macie 20 % więcej i też zapewniają zakwaterowanie szału nie ma ale za darmo .

Marta

@Z, za jakie obowiązki jesteś odpowiedzialny w Train electric? Czy do wymienionego przez Ciebie wynagrodzenia, pracodawca oferuje Ci jeszcze system premiowy? Te informacje, które zdecydowałbyś się na tym forum pozostawić byłyby wzięte pod uwagę przez innych użytkowników odwiedzających ten wątek.

Z

Trafiłem bez pośredników, praca ok. Kasa też wyżej niż średnio i na czas. P

Adam

13,69 brutto na godzinę ! To już mówi jak tam jest i co to jest warta praca.

bartek

jakie trzeba miec uprawnienia zeby pracowac w Train Electric i jakie sa zarobki?

Marta

@MozeNowyTuBede, czy jesteś dopiero na etapie rozważań dotyczących aplikowania do Train electric na wybrane przez Ciebie stanowisko? Czy może jesteś już w trakcie procesu rekrutacyjnego? Możesz uściślić swój wpis w tej kwestii? Jeżeli jesteś w stanie wypowiedzieć się na temat tego jak wygląda rekrutacja w tym miejscu, to proszę Cię o oddzielny wpis.

MozeNowyTuBede

Czy warto zatrudnić się jako Mechatronik/monter/elektryk ze znajomością programowania PLC, programami takimi jak TiaPortal, logo, Solid Edge oraz kwalifikacją 1kv + znajomości schematów elektrycznych, Grafcet, LAD. W przyszłości zamierzam powiększyć swoją wiedzę :)

Marta

@LaRYS@, jak w takim razie, Twoim zdaniem, wygląda prawda na temat pracy w Train electric? Podzieliłbyś się z innymi użytkownikami własnym doświadczeniem wynikającym ze współpracy z tym pracodawcą? Będzie ono wzięte pod uwagę przez wszystkich zainteresowanych aplikowaniem do Train electric.

tomis

Jedni piszą że praca fajna a drudzy brzmią jak męskie niedowartościowane smutasy. Fajna praca ?

LaRYS@
@tomis 14.06.2018 15:11

Pani prezes pisze że fajnia, reszta mówi prawdę

Marta

@Norbi każdy może wypowiedzieć swoją opinię, przy tym pamiętając o wzajemnym szacunku i braku oszczerstw, pomówień wobec innych. Jeśli uważasz, że Twój przedmówca nie ma racji, napisz jak jest w rzeczywistości. Wiele osób, zaglądających na gowork.pl na pewno skorzysta z Twoich odczuć względem pracy w Train electric.

Norbi

Jak czytam niektóre opinie to widzę takie typowe narzekanie na drobiazgi z którymi nie potraficie sobie poradzić!!!

Marta

@LaRYS@ widzę, że miałeś okazję tam pracować i dysponujesz merytoryczną wiedzą na temat warunków w tej firmie. Używasz mocnych określeń, rozwiń swoją myśl w bardziej obiektywny sposób. Może jednak da się powiedzieć coś pozytywnego o Train electric?

Mateusz

Wypowiadam się co do pracy w Berlinie. Nie polecam. Może i pieniądze na czas, ale ciagłe przestoje (które nie są winą traina, ale jednak to Train jest zleceniodawcą) , braki w narzędziach itp. To wszystko powoduje, że nierealnym jest wyrobić pakiet. Dodatkowo starsi pracownicy zaklepują najlepsze pakiety, a reszcie zostawiają nieopłacalne miny. Ogromna rotacja, brak wsparcia od przełożonych i ciągle gonienie terminów powoduje, że pracując 12 godzin dziennie zarabiasz marną połowę.

LaRYS@

Teraźniejsza praca w Train Electiric polega na wysłuchiwaniu Starszych pracowników jaki to ty jesteś najgorszy Wieczne poniżanie i wykorzystywanie ludzi do cięższych prac. Każda osoba pracuje na innej umowie oraz ma inną stawke Netto na reke wychodzi ok 1900 wiec nie warto pracować dla tej firmy. Kierownik nie radzi sobie ze swoimi pracowinikami. Siedzi u góry przy swoim biurku nie zwracając uwagi na poniżanych nowych pracowników. Ciesze się że stamtąd odszedłem

Benek

Słyszałem bardzo dobre opinie o firmie. Jaką macie atmosferę?

Waldi

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Toni
@Waldi 19.04.2018 20:28

Jeszcze tak.

Tymon

Train electric to świetna firma i nie dziwię się , że tak pozytywnie piszecie. Polecam

CK
@Tymon 15.03.2018 10:49

Dobry wybór

Administrator

Możecie opisać teraźniejszą sytuację Train electric? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Praca

Czy dalej szukacie Pracowników ??

Swiezak
@Praca 20.02.2018 09:31

Tak ,Pracownicy nadal poszukiwani z tego co widac caly czas naplywaja nowi. Co do zarobkow to 2400 na poczatku ale netto.

Kawa

Hej. Czy to prawda, że zarobki na start, to tylko 2400 brutto? Mam nadzieję, że to tylko plotka... :/ Z góry dzięki za odpowiedź.

arbeiter

Polecam firme, praca latwa i przyjemna. Pieniadze jak za taka robote bardzo dobre. Nie patrzcie na glupie wpisy, sami sprawdzcie jak jest, nie bedziecie zalowali.

JA
@arbeiter 26.11.2014 12:27

Zgadza się

kino

Świetnie, że u nich jest na czas, ale czy oprócz takiej terminowości można jeszcze liczyć u nich na odpowiednie wynagrodzenie @smsk? Dzięki za odpowiedź.

TOJO
@kino 10.10.2016 22:24

Fakt. Potwierdzam - bez problemów i zgodnie z umową.

TL
@kino 10.10.2016 22:24

Na czas, dobra kasa spoko ludzie - warto i tyle

4euro

Ostrzegam wszystkim przed przyjściem do tej firmy. Firma oszczędza na ogrzewaniu hali dla tego wszyscy chodzą w polarach od firmy. Firma ogłasza się i zatrudnia ludzi z Ukrainy i z Polski którzy słabo znają język polski do tego chcą pracować bez dobrej komunikacji to tylko świadczy o tym że nie wartu tu przychodzić nawet na rekrutację. Praca polega na docinaniu wiązek i zaciskaniu + układanie kabli w korytkach.

Szczepan

Do 34r. Opinie żeby były obraźliwe musiały by zawierać epitety pod adresem innych osób, ja ukazałem rąbek działania tej że firmy która ma bardzo głębokie kieszenie. Ludzi przewinęło tam się kilkaset i jak są nie potrzebni, wtem siedzą w domach - po to właśnie jest działalność gospodarcza. Po to żeby was wyżymać jak ręcznik a jak się zużyjecie i niE mam dla Was miejsca to BYE BYE. Brak mi słów i nerwów by się pocić i pisać by było to ponownie usunięte.

A. S.
@Szczepan 09.04.2016 22:34

Dokładnie jest tak jak piszesz. Pan M. zamiast spać u siebie w biurze mógł bym w końcu nie działać na szkodę firmy i wziąć się do uczciwej pracy. W jego przypadku zarządzanie zasobami ludzkimi jest równa zeru. Jeśli trzeba gdzieś namieszać zamotac sprawić żeby wartościowe ludzie odeszli jest pierwszy w kolejce. Szef tego nie widzi ale zanim się zorientuje co "kierownik" zrobił jak namieszać to może być już za pozno. Reasumując - jeśli lubisz jak ktoś cię zachodzi cały czas od tyłu i penetryje to jesteś w 100% idealnym podwykonawca żeby tam pracować.

Zostaw opinię o Train electric - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Train electric