Kilka lat już pracuję i wiele mogę powiedzieć. Na pewno firma sukcesywnie jedzie w dół. Kiedyś można było ją nazwać rodzinną firmą, która dba o pracowników. Teraz niestety trochę się to zmieniło. Firma dba o swoich wybrańców i ulubieńców. Jeżeli jesteś dobrym kolegą czy też koleżanką swoich przełożonych, to faktycznie, masz jak pączek w maśle. Gorzej jeżeli jesteś przeciętniakiem. Wtedy możesz liczyć na to, że firma dołoży wszelkich starań, aby wycisnąć Cię jak gąbkę. Do ostatniej kropelki, żeby tylko nie musieli zapłacić za Twoją pracę kilka zł za dużo. Notoryczne wyganianie pracowników do domu "bo nic się nie dzieje" to dzień powszedni. Chcesz sobie zarobić, ale niestety jest mały ruch? No to trudno, firma musi oszczędzać. Oczywiscie odbywa się to kosztem pracowników. I zamiast 8 godzin zmiany, masz 4. Ciągłe dokładanie kolejnych rzeczy do robienia też jest codziennoscią. Spamiętanie wszystkich świetnych pomysłów "z góry", które wprowadzamy "od już", jest porażająca. Niedługo pracownicy będą robić fikołki na wydawce, bo ktoś z biura stwierdzi, że to przyciąga uwagę potencjalnych klientów. Jeszcze tylko zrobić zdjęcie i mamy cyrk. (W sumie zdjęcia i tak musimy robić dwa razy dziennie i wysyłać do regionalnych, to można dołożyć jakiś element cyrkowy, żeby nie były takie powtarzalne) Innym tematem jest kolesiostwo. Kolesiostwo w tej firmie to poziom do tej pory przeze mnie nie spotykany. Układy, gadanie na innych, obrabianie tyłka to standard. Równych i równiejszych widać na każdym kroku. Zarówno pod względem traktowania, przywilejów, jak i w kwestiacy finansowych. Jak to mawiają, ryba psuje się od głowy. Tu jest podobnie.
Oczywiście, że zdarza się tak, że pracownicy nawet w kilkuletnim stażem decydują się na zmianę pracy. To naturalne i nieuniknione, dlatego z perspektywy pracowników jak najbardziej to rozumiemy. Wprowadziliśmy rutynę związaną z offboardingiem i kluczowe dla nas jest poznanie przyczyny odejścia zarówno pracowników, którzy pracują dosyć krótko np. 1-3 miesiące jak i tych którzy są z nami o wiele, wiele dłużej. Z naszych analiz wynika, że większość osób, które pracowały u nas powyżej 3 lat, a zdecydowały się na zmianę pracy to ze względów takich jak rozwój w kierunku swojego wykształcenia lub zmianę na pracę w zupełnie w innej branży. Pracownicy, którzy są z nami kilka lat są dla nas bardzo cenni, dlatego zawsze szukamy rozwiązań, które pozwolą nam na zatrzymanie danej osoby w organizacji np. zmiana stanowiska, ale również ją usatysfakcjonują i pomogą jej w podjęciu decyzji o dalszej współpracy z nami. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Czy w Salad Story S.A. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie karierą w Salad Story. Chcielibyśmy podkreślić, że w naszej firmie zawsze cenimy i wspieramy rozwój zawodowy naszych pracowników. Choć wyższe stanowisko wiąże się z większym wyzwaniem, to jednak kariera w Salad Story zdecydowanie nie kończy się na menadżerskim szczeblu. Kilku naszych obecnych dyrektorów działów rozpoczynało swoją ścieżkę zawodową od najniższych, podstawowych stanowisk. Nasza firma stawia na rozwój wewnętrzny i wspiera pracowników w zdobywaniu nowych umiejętności oraz zdobywaniu doświadczenia w różnych obszarach. Jeśli zależy Ci na długotrwałym stażu pracy, to chcemy podkreślić, że mamy wielu pracowników, którzy z nami współpracują przez wiele lat. Posiadamy grupę osób, które są z nami od początku istnienia firmy! To świadczy o stabilności naszej firmy oraz o atmosferze, która sprzyja rozwojowi zawodowemu. Mamy wiele przykładów sukcesów wewnętrznego awansu, co potwierdza, że możliwości kariery w Salad Story są otwarte dla ambitnych i zdeterminowanych pracowników. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Witam, zerknęłam tu na forum, bo teraz szukają tych kierowników zmiany. Widziałam, że na start oferują 4200 brutto. Wiadomo, do ilu te zarobki mogą z czasem wzrosnąć i czy uzupełniają je jakieś premie? Bo to mi w sumie by starczyło na wynajem chyba sam.
Cześć, odpowiadając na Twoje pytanie to w przypadku zleceniobiorców grafiki pracy są ustalane na podstawie dyspozycyjności oraz preferencji tych osób. W przypadku osób zatrudnionych na umowie o pracę stosujemy normy i limity wynikające z przepisów Kodeksu Pracy. Pracownicy restauracji oraz kuchni pracują w systemie równoważnym więc uwzględnia to także prace w weekendy. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
W pracy najbardziej przeszkadza chaos i nieporządek obecny w każdym aspekcie organizacji pracy zespołu. Firma pozuje na małą, rodzinna firmę z dobra atmosfera i możliwościami rozwoju, ale w żadnej innej pracy nie spotkałam się z takim brakiem szacunku do pracownika i jego czasu i zaangażowania.
Cześć, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią na temat pracy w naszej firmie Salad Story. Jesteśmy zaniepokojeni, że doświadczenia pracownicze nie spełniły Twoich oczekiwań, zwłaszcza jeśli chodzi o organizację pracy i atmosferę w zespole. Chcielibyśmy zapewnić, że zależy nam na stworzeniu przyjaznego środowiska pracy, w którym nasi pracownicy czują się docenieni i szanowani. Zdajemy sobie sprawę, że chaos i nieporządek mogą wpływać negatywnie na efektywność i zadowolenie pracowników. Pragniemy poinformować, że podejmiemy natychmiastowe działania w celu zidentyfikowania obszarów do poprawy i wprowadzenia niezbędnych zmian. Jesteśmy również zaniepokojeni, że Twoje doświadczenie nie odzwierciedla w pełni naszych wartości związanych z szacunkiem do pracownika, jego czasu i zaangażowania. Chcemy, aby każdy członek naszego zespołu odczuwał wsparcie i możliwości rozwoju. Aby skutecznie rozwiązać te kwestie, chcielibyśmy zachęcić Cię do podzielenia się bardziej szczegółowymi informacjami dotyczącymi konkretnych sytuacji lub obszarów, które wymagają poprawy. Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie, które pomogą nam lepiej zrozumieć i skorygować te problemy. Zapewniamy, że podejmiemy wszelkie kroki w celu poprawy sytuacji i zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby zapewnić lepsze warunki pracy dla wszystkich pracowników Salad Story. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Ciekawi mnie o która lokalizacje mogło chodzić jeśli już? kontaktowałaś się z Pracodawca bezpośrednio? Czy problem udało się rozwiązać albo będzie to dopiero w trakcie?
Opinia jak ze wszystkim, każdy ma swoją. Mimo iż zakończyłem pracę jakiś czas temu, bardzo dobrze ja wspominam i często wracam by odwiedzić tych którzy wciąż tam pracują ;)
Hej! Wow, ale fajnie, że wpadasz do nas na odwiedziny! Zawsze jesteś u nas mile widziany. Dzięki, że się odezwałeś po czasie z taką fajną opinią. ❤️ Nasze drzwi zawsze są dla Ciebie otwarte. Jakieś ulubione wspomnienie z pracy u nas? Jeśli będziesz miał ochotę podzielić się jakąś śmieszną anegdotą albo wspomnieniem, to śmiało – jesteśmy bardzo ciekawi. :) Trzymaj się i do zobaczenia przy kolejnej wizycie! Zespół HR Salad Story
Zatrudniłam się miesiąc temu na stanowiska kierownika zmiany z zewnętrznej rekrutacji. Czytając opinie, nie byłam przekonana do tego czy rzeczywiście warto tu przyjść. Teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć że tak. Zespół w którym pracuje przyjął mnie z otwartością i się mną zaopiekował pokazując mi standardy. Mimo ze wcześniej byłam już kierownikiem zmiany w innej sieciowce, to wszystkiego jednak trzeba się nauczyć od początku. Mimo to, już sama prowadzę zmiany i polecam pracę
Hej! Dzięki za rzucenie okiem na naszą firmę i jeszcze większe dzięki za podzielenie się swoją opinią! ???? To dla nas mega ważne! Jesteśmy tak zadowoleni, że zdecydowałaś się do nas dołączyć, mimo wątpliwości początkowych. Ale patrz, teraz już prowadzisz zmiany jak zawodowczyni! ???? To naprawdę świetnie, że zespół był pomocny i otwarty – u nas stawiamy na ekipę, która wspiera się nawzajem. Mamy nadzieję, że dalej będziesz się świetnie bawić, bo dla nas praca ma być nie tylko produktywna, ale też przyjemna! Jeśli pojawią się z Twojej strony jakiekolwiek sugestie lub uwagi, śmiało dawaj nam znać. Chcemy, aby nasze miejsce pracy spełniało oczekiwania wszystkich naszych pracowników. Dziękujemy za rekomendację i do zobaczenia w pracy!
Czy w Salad Story S.A. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?
Tak, aż 80% awansów na stanowiska kierownicze odbywa się wewnętrznie u nas w firmie. Cyklicznie są prowadzone rozmowy rozwojowe oraz sesje assessment center dla naszych pracowników. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
A jakie są wymogi z „zewnątrz”? taka oferta nie rzuciła mi się teraz w ogóle w oczy a ciekawi mnie czy wymagane jest właśnie doświadczenie z pracy na stanowisku kierowniczym? Co jeśli osoba ze środka go nie ma? są przy tym oferowane jakieś konkretne szkolenia?
Jeśli chodzi o stanowiska menedżerskie to tak, zawsze wymagane jest doświadczenie. Ponadto zawsze oferujemy szkolenia stanowiskowe oraz cyklicznie organizujemy wewnętrzne i zewnętrzne szkolenia, które mają na celu podnoszenie kompetencji naszych menedżerów. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Witam, czy zatrudnienie na wyższym stanowisku niż menadżerskie jest w ogóle możliwe, czy kariera na tym etapie jednak się kończy? Zastanawiam się po prostu ile może wynieść średnio najdłuższy staż pracy
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie karierą w Salad Story. Chcielibyśmy podkreślić, że w naszej firmie zawsze cenimy i wspieramy rozwój zawodowy naszych pracowników. Choć wyższe stanowisko wiąże się z większym wyzwaniem, to jednak kariera w Salad Story zdecydowanie nie kończy się na menadżerskim szczeblu. Kilku naszych obecnych dyrektorów działów rozpoczynało swoją ścieżkę zawodową od najniższych, podstawowych stanowisk. Nasza firma stawia na rozwój wewnętrzny i wspiera pracowników w zdobywaniu nowych umiejętności oraz zdobywaniu doświadczenia w różnych obszarach. Jeśli zależy Ci na długotrwałym stażu pracy, to chcemy podkreślić, że mamy wielu pracowników, którzy z nami współpracują przez wiele lat. Posiadamy grupę osób, które są z nami od początku istnienia firmy! To świadczy o stabilności naszej firmy oraz o atmosferze, która sprzyja rozwojowi zawodowemu. Mamy wiele przykładów sukcesów wewnętrznego awansu, co potwierdza, że możliwości kariery w Salad Story są otwarte dla ambitnych i zdeterminowanych pracowników. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Ze dwa miesiące temu faktycznie szukali regionalnego, przynajmniej taka ofertę mam przed sobą. Pojawiła się tu także opinia względem procesu rekrutacyjnego, a co z sama praca już? jak na razie brak mi kwalifikacji ale ciekawi mnie ocena warunków zwłaszcza ze podane były wtedy widełki do 10 tys
Cześć, dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Doceniamy zainteresowanie i zrozumienie, jakie wykazujesz wobec naszej firmy. W Salad Story priorytetem dla naszego działu HR jest stworzenie przyjaznego środowiska pracy oraz zapewnienie transparentnego procesu rekrutacyjnego. Chociaż obecnie jak wspomniałeś/aś nie spełniasz wymagań kwalifikacyjnych, cieszymy się z zainteresowania naszymi ofertami pracy. Jeśli pojawią się nowe okazje zgodne z Twoimi umiejętnościami i doświadczeniem, zachęcamy do ponownego skontaktowania się z nami. Jednocześnie zapewniamy, że stale pracujemy nad doskonaleniem warunków zatrudnienia, aby nasz zespół mógł rozwijać się i odnosić sukcesy w przyjaznym środowisku pracy. Pozdrawiamy Zespół HR, Salad Story
I co z tamta premia świąteczną? Drugi tydzień mija od zadanego zapytania i jakby nie patrzeć nikt już nie udzielił odpowiedzi. Jakie inne nagrody są tutaj jeszcze przyznawane pracownikom? Są organizowane konkursy?
Cześć, za nami przerwa świąteczna, ale już wracamy i chętnie udzielimy odpowiedzi na zadane pytania. :) Odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące premii świątecznej to w tym roku dział HR zorganizował prezenty dla pracowników biura oraz managerów restauracji, zaś Kierownicy Regionalni zajęli się organizacją prezentów dla Assistant i Shift Managerów. O premiach oraz upominkach dla pracowników decydowali Store Managerowie. Nasi menedżerowie praktykują wiele metod motywacji finansowej i nie tylko. Należą do nich miedzy innymi: przyznawanie premii, dzielenie napiwków, nagrody w konkursach w postaci: bonów, voucherów, zaproszeń na zorganizowane atrakcje. Celebrowanie ważnych momentów w życiu pracowników: prezenty z okazji urodzin, rocznic. Dofinansowanie do szkoleń, wyjścia i wyjazdy integracyjne, wyróżnienie "pracownik miesiąca", zniżki na produkty firmowe np. catering i wiele innych. W naszej firmie organizujemy liczne konkursy, od sprzedażowych w restauracjach czy regionach, skupiających się na kreatywnych rozwiązaniach z działów np. marketingu po takie, które angażują społeczność Salad Story do działań CSR np. coroczny konkurs zachęcający do aktywności fizycznej w postaci biegania wszystkich pracowników firmy. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
@Pracodawca Czy można liczyć w tym roku na jakąś premie świąteczną lub chociaż czekoladę?
Cześć, menedżerowie zespołów są odpowiedzialni za przydzielanie premii czy upominków dla swojego zespołu. W nawiązaniu do świąt w tym roku dział HR zorganizował prezenty dla pracowników biura oraz managerów restauracji, zaś Kierownicy Regionalni zajęli się organizacją prezentów dla Assistant i Shift Managerów. O premiach oraz upominkach dla pracowników decydowali Store Managerowie. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Pracowałam w Salad ponad 4 lata. Byłam bardzo zadowolona z pracy tam. Mieliśmy fajny team. Gdyby nie praca w zawodzie, nadal bym chciała tam pracować
Dziękujemy za szczerą opinię! Życzymy wielu sukcesów i satysfakcji z nowej pracy. :) Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Przeszłam przez stanowiska od pracownika obsługi aż do zastępcy. Salad daje dobrą możliwość na zdobycie doświadczenia oraz zbudowanie CV
Cześć Julia, dziękujemy za opinię. ❤️ Gratulujemy rozwoju i życzymy dalszych sukcesów! Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Jestem pracownikiem już ponad rok. Przez ten czas bardzo dużo się zmieniło, na plus oczywiście. Mieliśmy kilka integracji z lokalem i fajny mamy zespół.
Hej, na stronie widziałam ofertę pracy dla pomocy kuchennej, tylko jest w niej podana data 11.09 a mam jakby nie patrzeć 16.11. ona wciąż jest dostępna? Z opisem odnośnie warunków jestem już zapoznana i o ile wszystko się zgadza to czy jest tu ktoś kto pracuje na tej lokalizacji albo pracował i by mi opowiedział i warunkach? atmosfera i tak dalej? zastanawiam się po prostu czemu dalej oferta jest wystawiona…
Cześć, cały czas jako firma się rozwijamy i mamy obecnie wakat w naszej kuchni centralnej. Data ogłoszenia dotyczy jego wystawienia, często zamiast wystawiać nowe ogłoszenie menedżerowie aktywują je ponownie stąd data jest pierwszej publikacji. Jeśli chodzi o atmosferę jest to jeden z najlepiej ocenianych czynników u nas w firmie przez naszych pracowników w corocznym badaniu satysfakcji z pracy. Tak więc serdecznie zachęcamy do złożenia aplikacji. :) Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
W Salad Story pracuje już 4lata , po około pół roku dostałam stanowisko kierownika zmiany później dość szybko zastępcy kierownika. Od 3 miesięcy jestem kierownikiem restauracji, czuje wsparcie na każdej płaszczyźnie. Fajnie ze firma tak szybko się rozwija i jest tak duża możliwość awansu
Karola, dziękujemy za opinię. ❤️ Cieszy nas to, że Ci się u nas podoba! Życzymy Ci samych sukcesów! :) Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Cześć, widziałem ofertę dla asystenta na stronie. tutaj w komentarzach jakoś jeszcze w lutym cos pisali o awansach, jeden Pan pisał, że chyba po roku przeskoczył? Jest to średni czas w którym udaje się to osiągnąć? jakim nakładem pracy? macie przy tym jakieś porady? I jak już będę kierownikiem to co potem? Nie ma gdzie przejść? Chce się rozwijać
Cześć, rozwój każdego pracownika zależy przede wszystkim od jego indywidualnych predyspozycji. Jest to bardzo mocno związane z czasem w jakim on awansuje na stanowiska wyżej. Osoby będące na stanowiskach Assistant Managera u nas w firmie tak naprawdę posiadają wiedzę jak Store Managerowie oraz w przypadku nieobecności głównych menedżerów są odpowiedzialni za funkcjonowanie całej restauracji. Nasi Asystenci są tak przygotowywani i szkoleni, aby byli gotowi objąć własne restauracje w momencie kiedy pojawią się wakaty. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Witam, zerknęłam tu na forum, bo teraz szukają tych kierowników zmiany. Widziałam, że na start oferują 4200 brutto. Wiadomo, do ilu te zarobki mogą z czasem wzrosnąć i czy uzupełniają je jakieś premie? Bo to mi w sumie by starczyło na wynajem chyba sam.
Stawka 4200 brutto pojawiająca się w ogłoszeniach to taka sprytna zagrywka działu HR, żeby ogłoszenie wyglądało bardziej atrakcyjnie. Realnie jest to dalej 24-25 zł/h na umowie zlecenie. Zarobki wzrastają proporcjonalnie do ilości godzin które wypracujesz. Przy 200-220 godzinach miesięcznie będzie to nawet 5000-5500 zł brutto, jednak kosztem Twojego czasu wolnego ????
Cześć, odnosząc się do Twojej opinii to stawka 24-25zł/h przy przepracowanym etacie na umowie zlecenie daje nam właśnie 4200 brutto. Zawsze w ogłoszeniach wpisujemy realne stawki oferowane przez nas. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Padło stwierdzenie o tym, że można robić po 220 godzin i kosztem ponoszonym przez pracownika jest jego czasu wolny… czy to praca w soboty? Jakie jest ujęcie godzinowe i czy występują teoretyczne limity?
Cześć, odpowiadając na Twoje pytanie to w przypadku zleceniobiorców grafiki pracy są ustalane na podstawie dyspozycyjności oraz preferencji tych osób. W przypadku osób zatrudnionych na umowie o pracę stosujemy normy i limity wynikające z przepisów Kodeksu Pracy. Pracownicy restauracji oraz kuchni pracują w systemie równoważnym więc uwzględnia to także prace w weekendy. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Rekrutacja w tej firmie to porażka. Zapraszają kandydatów na rozmowę o pracę jedynie po to, żeby zmarnować ich czas. Kilkugodzinna rozmowa na stanowisko kierownika regionalnego, więc trzeba zmarnować na nią cały dzień urlopu. Ostatecznie dziękują za udział. Pewnie i tak wzięli "swoich", którzy byli wyraźnie faworyzowani. Pytanie brzmi, po co zawracaliście nam głowę?
O tym jak wygląda proces rekrutacji informowaliśmy otwarcie wszystkich kandydatów. Każdy osoba w naszej organizacji od poziomu Assistant Managera, aby otrzymać promocję na stanowisko bierze udział w assessment center. Tę metodę oceny kompetencji zastosowaliśmy także w procesie rekrutacji na stanowisko Area Managera. Sesja AC to czasochłonny proces i także informowaliśmy o tym wszystkich uczestników tego etapu rekrutacji. Składała się ona z 4 zadań, w tym 2 grupowych i 2 indywidualnych. Badaliśmy w niej takie kompetencje jak np. myślenie strategiczne, ocena i przekazywanie feedbacku, orientację na rezultat czy analizę i rozwiązywanie problemów. Dla osób, które poinformowały nas o tym, że tego dnia nie są w pełni dyspozycyjne dopasowaliśmy agendę tak, aby skończyły sesję jak najszybciej np. osoba z zewnątrz skończyła po 3 godzinach, zaś osoba z organizacji po 6 godzinach... Biorąc udział w jakimkolwiek procesie rekrutacyjnym należy pamiętać, że wiąże się to z inwestycją swojego czasu poświęconego chociażby na spotkanie. Jeśli decyzja jest negatywna warto zmienić podejście "zmarnowałem/am czas" na wyciagnięcie wniosków z feedbacku o tym jakie mamy obszary do rozwoju. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Kilka lat już pracuję i wiele mogę powiedzieć. Na pewno firma sukcesywnie jedzie w dół. Kiedyś można było ją nazwać rodzinną firmą, która dba o pracowników. Teraz niestety trochę się to zmieniło. Firma dba o swoich wybrańców i ulubieńców. Jeżeli jesteś dobrym kolegą czy też koleżanką swoich przełożonych, to faktycznie, masz jak pączek w maśle. Gorzej jeżeli jesteś przeciętniakiem. Wtedy możesz liczyć na to, że firma dołoży wszelkich starań, aby wycisnąć Cię jak gąbkę. Do ostatniej kropelki, żeby tylko nie musieli zapłacić za Twoją pracę kilka zł za dużo. Notoryczne wyganianie pracowników do domu "bo nic się nie dzieje" to dzień powszedni. Chcesz sobie zarobić, ale niestety jest mały ruch? No to trudno, firma musi oszczędzać. Oczywiscie odbywa się to kosztem pracowników. I zamiast 8 godzin zmiany, masz 4. Ciągłe dokładanie kolejnych rzeczy do robienia też jest codziennoscią. Spamiętanie wszystkich świetnych pomysłów "z góry", które wprowadzamy "od już", jest porażająca. Niedługo pracownicy będą robić fikołki na wydawce, bo ktoś z biura stwierdzi, że to przyciąga uwagę potencjalnych klientów. Jeszcze tylko zrobić zdjęcie i mamy cyrk. (W sumie zdjęcia i tak musimy robić dwa razy dziennie i wysyłać do regionalnych, to można dołożyć jakiś element cyrkowy, żeby nie były takie powtarzalne) Innym tematem jest kolesiostwo. Kolesiostwo w tej firmie to poziom do tej pory przeze mnie nie spotykany. Układy, gadanie na innych, obrabianie tyłka to standard. Równych i równiejszych widać na każdym kroku. Zarówno pod względem traktowania, przywilejów, jak i w kwestiacy finansowych. Jak to mawiają, ryba psuje się od głowy. Tu jest podobnie.
Komentarze ze strony działu HR są tylko i wyłącznie napisane z tego nicka. Prosimy zatem nie wprowadzać nikogo w błąd i nie sugerować, że powyższy komentarz osoby o nicku @Weronika został napisany przez nas. Odnosząc się do wiadomości powyżej, przykro jest nam to czytać jednak akceptujemy to, że osoba, która to napisała ma taką opinie. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Czy faktycznie dochodzi do takich sugerowanych odejść po kilku latach stażu? Czy podczas złożenia wypowiedzenia przez danego pracownika firma nie stara się go mimo wszystko jakoś zatrzymać? Chyba, że ludzie są jednak zastępowalni?
Oczywiście, że zdarza się tak, że pracownicy nawet w kilkuletnim stażem decydują się na zmianę pracy. To naturalne i nieuniknione, dlatego z perspektywy pracowników jak najbardziej to rozumiemy. Wprowadziliśmy rutynę związaną z offboardingiem i kluczowe dla nas jest poznanie przyczyny odejścia zarówno pracowników, którzy pracują dosyć krótko np. 1-3 miesiące jak i tych którzy są z nami o wiele, wiele dłużej. Z naszych analiz wynika, że większość osób, które pracowały u nas powyżej 3 lat, a zdecydowały się na zmianę pracy to ze względów takich jak rozwój w kierunku swojego wykształcenia lub zmianę na pracę w zupełnie w innej branży. Pracownicy, którzy są z nami kilka lat są dla nas bardzo cenni, dlatego zawsze szukamy rozwiązań, które pozwolą nam na zatrzymanie danej osoby w organizacji np. zmiana stanowiska, ale również ją usatysfakcjonują i pomogą jej w podjęciu decyzji o dalszej współpracy z nami. Pozdrawiamy Zespół HR Salad Story
Firma porażka. Szczerze mówiąc, pierwszy raz spotkałam się z tak dużym nieprofesjonalizmem ze strony „ogromnej” marki, jak przedstawia to zarząd. Niesamowity nieład i chaos, brak podstawowej komunikacji ze strony kogokolwiek, co jest kluczowe w pracy z ludźmi. Totalna dezinformacja na wszelkie tematy, brak chęci poszerzania kompetencji pracowników. Nie wspominam nawet więcej o kolesiostwie jakie istnieje w tej firmie - każdy, przysłowiowo, liże sobie nawzajem cztery litery, a przy tym później je sobie obrabia. Idealny obraz hipokryzji, cieszę się, ze udało mi się stamtąd w porę uciec. Mam nadzieję, że każda osoba, która chciałaby stamtąd odejść (a jest ich sporo), dokona slusznego dla siebie wyboru.
Powiedz tylko konkretniej który obszar pracy tak oceniasz? O stanowiska kierownicze już ktoś pytał ale mnie to by praca na magazynie interesowała, jest taka oferta na stronie do stolicy. Ostateczne zarobki jakie są na miejscu? wiem ze wypadają premie wynikowe w przedziale od 400 do 600 pln. Co z pozostałymi warunkami? Oceni ktoś wyposażenie?
Czy pracodawca Salad Story Sp. z o.o. sp.k. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
Salad Story od dłuższego czasu jest juz Spółką Akcyjną. ;) Jeśli chodzi o motywacje to dzielimy ja u nas na finansową i niefinansową. Mamy sporo konkursów sprzedażowych, gdzie do wygrania są nagrody w postaci dodatkowych $ do wypłaty. Oczywiście są premię, napiwki rozdzielane na zespół, benefity w postaci dofinansowania połowy kosztów przez firmę do opieki medycznej czy karty sportowej, lepszy grafik jak ktoś chce pracować więcej godzin, zniżki i vouchery na dania dla znajomych, prezenty na urodziny, awanse oraz posiłki pracownicze, dłuższe przerwy w pracy, fajna atmosfera, która jest bardzo motywująca, integracje, wyjazdy itd. :) Firma ma wiele motywujących czynników, ale wiadomo że też pracownik musi mieć motywację do pracy od siebie.
Nie polecam tego pracodawcy. Minimalna płaca, brak dzielenia etatu. Można tylko się zrazić do gastronomii.
Cześć Robert! Co miałeś na myśli pisząc "brak dzielenia etatu"? Bardzo nam przykro, że tak oceniasz pracę w naszej firmie. :(
Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Salad Story Sp. z o.o. sp.k.?
Jeśli się wyróżnia pracownik to dostaje wyższą stawkę plus są różne premie przyznawane przez Kierownika Lokalu więc suma sumarów stawka godzinowa wychodzi wyższa niż minimalna :)
Jest jakiś okres czasu po którym dopiero te podwyżki są przyznawane? Też ciekawa jestem tego całego wyróżnienia. :D O jakie przykładowe zasługi może w tym przypadku chodzić?
Jeśli chodzi o mnie dostałam podwyżkę po 2 miesiącach pracy, a premie np dostaje za to, że byłam bardziej elastyczna i gdy lokal miał braki kadrowe to zgadzałam się wziąć dodatkowe zmiany oraz dostałam też za to, że zgłosiłam się do akcji doczyszczenie lokalu
dzięki za odp. a piszesz jeszcze o jakichś brakach kadrowych, one to z czego wynikały? czyli za te wspomniane nadgodziny nie było wyższej stawki ani nic tylko premia? zastanawia mnie teraz przez to temat nadgodzin. często występują?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Salad Story S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Salad Story S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 29.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Salad Story S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 27, z czego 14 to opinie pozytywne, 11 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Salad Story S.A.?
Kandydaci do pracy w Salad Story S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.