WEGA-A Sp. z o.o.

Kalisz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 89 ocen.

Opinie o WEGA-A Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WEGA-A Sp. z o.o.

Były pracownik WEGA GLIWICE

Witam,chciałęm ostrzeć wszystkich którzy w najblizszym czasie chca przyjac sie do firmy WEGA GLIWICE-OPEL,transport samochodów.Ogolnie praca jak kazda inna,nie bede sie rozpisywał bo nie o to chodzi.OSTRZEGAM PRZED TA FIRMA ponieważ-wypłata nigdy sie nie zgadza,tną koszty po wszystkich i na wszystkim co jest mozliwe,nie wypłacają dodatku za prace w nocy,ciulają na kazdym kroku z urlopami,daja urlopy potem mowią ze brałeś bezpłatny!!!! premia uznaniowa 300zł - mozesz o niej zapomnieć,kierownik ustala kto dostanie,ciagle ucina bez podstawnie po 100-200zł,zarobiki 1850,czyli najnizsza krajowa po podwyzsze w 2017 na 2000 brutto kierownik powiedział,ze podwyzka oczywiscie bedzie,aneksy beda ale z premi utniemy roznice,czyli wychodzimy na zero!!nie mowie juz o tym ze na aneksy trzeba czekac po 2-3miesiace,paski z wypłat prawie nieosiagalne,zeby nie mozna bylo zczaic co nie tak wypłacili!!!! oszusty i cwaniaki po całośći,zeruja na młodych i naiwnych pracownikach ktorzy boją sie odezwać!!! zastraszają,ze jezeli w sobote sie nie przyjdzie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pracy,słowo w słowo kierownika "wypierdole Cie z pracy",pseudo kierownik ktory robi na trzy zmiany i zastepuje pracownikow to zwykly imbecyl po podstawowce,a psedo dykretor który ma biuro na bramie głównej powinien lizać znaczki na poczcie,bo to jedyna praca biurowa do ktorej sie nadaje,ogolnie nigdy nie pisze donosów na firmy,w kazdej jest cos nie tak,ale to jest totalne DNO,nigdy nie spotkałem sie z taka firma jak ta!!!! dlatego odradzam i polecam każda inna firme na strefie ekonomicznej tylko nie ta,TO NAJGORSZE SCIERO jakie moze być!!!!

Doniii76

Przeważnie trasy 1-2 tygodniowe, raz tak raz dwa najczęściej. Diety są uwzględnione w tej kwocie, dodatkowo za weekendy dopłacą jeszcze osobno.

Szlaban
@Doniii76 11.11.2017 11:02
Przeważnie trasy 1-2 tygodniowe, raz tak raz dwa najczęściej. Diety są uwzględnione w tej kwocie, dodatkowo za weekendy dopłacą...

Stary a jeszcze jakie trasy? Wschód czy mniej? Daj znać

Zygamunt
@Szlaban 11.11.2017 13:32
Stary a jeszcze jakie trasy? Wschód czy mniej? Daj znać

Głównie zachód - Niemce, Włochy, Francja, Dania i tak dalej

Doniii76

Przy przebiegu za zeszły miech nieco ponad 11kkm wyszło sporo ponad 7-mka na rękę.

Fiter
@Doniii76 09.11.2017 07:36
Przy przebiegu za zeszły miech nieco ponad 11kkm wyszło sporo ponad 7-mka na rękę.

Zimouś i gdzie ty popędzasz? jakie kierunki? normalne?

Bergooon

A diety etc? Jaki system jazdy, ile pauza, ile jazdy? Kasa wygląda na konkret.

Rydwan
@Bergooon 10.11.2017 07:34
A diety etc? Jaki system jazdy, ile pauza, ile jazdy? Kasa wygląda na konkret.

Jazda 1-2 tygodnie i domek. Kaska przy 10,5 tyś k 6500 na łape + ile wykręcisz

Broniu

Panowie a realne pieniądze to znaczy jakie? wyjde 6-7 na czysto?

Bergooon

No dobra a jak z rozliczeniami – kasa na czas? Na jaką pensję można liczyć etc?

Bergooon

Siemano! Szukam roboty za kierownicą, co powiecie o wedze? Widziałem że szukają a opinie sa różne jak tu widzę??

Marze
@Bergooon 06.11.2017 05:53
Siemano! Szukam roboty za kierownicą, co powiecie o wedze? Widziałem że szukają a opinie sa różne jak tu widzę??...

Jest ok. Tak jak ktoś napisał - nie czytaj bzdur tylko kieruj sie swoja głową. Idz, pogadaj i zdecyduj.

anonymous

Najważniejsze to nie czytaj głupot w necie, płacą porządnie i kasa jest na czas!

Anneck

Moim zdaniem ok. Ludzie głupoty wypisują, kierowcy dobra kasę zgarniają, diety są rozliczane, pieniądze na czas i to dużo lepsze niż większość ludzi w regionie może zarobić robią jakąś biurkową robotę.

Bolo

A jak wygląda szkolenie nowego bez doświadczenia na korach?

Kola

WEGA-A ma jakieś potrzeby na kierowcę? Słyszałem o firmie dobrze !

Zygmundd
@anonymous 24.10.2017 22:20
Kola wbijaj i to już!:D ludzi brakuje że ho ho:)

Kola jeszcze ci kawe zrobia jak przyjdziesz:D. Jest zapotrzebowanie:D

Jamroxek
@Kola 17.10.2017 21:11
WEGA-A ma jakieś potrzeby na kierowcę? Słyszałem o firmie dobrze !

Wiesz co są braki kadrowe i to spore, firma sie rozwija a o dobrego i uczciwego drivra ciezko;/

Rydwan

Kasiureczke macie ziomy 6500 netto podstawy przy 10500km _ za każde 500 km + 400 ziko netto

Kasawery
@Rydwan 13.10.2017 12:46
Kasiureczke macie ziomy 6500 netto podstawy przy 10500km _ za każde 500 km + 400 ziko netto

Wybierasz sobie trasy czy jeździsz jak leci? wiem ze pytanie może dziwne ale dla mnie ważne:)

Busik

Jak ktoś lubi pracę za kierownicą to WEGA-A Sp. z o.o. jest odpowiednim miejscem! Przy okazji zwiedzamy różne strony.

Natalia

@Barnaba to dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w firmie WEGA-A Sp. z o.o. @mervel czy powiesz coś więcej o warunkach pracy w firmie? Czy można liczyć na jakąś podwyżkę po dłuższym czasie pracy w WEGA-A Sp. z o.o.?

Barnaba

Jak ktoś chce dobrze zarobić to zapraszam do WEGA-A. Owszem trzeba przygotować się na wyjazdy ale coś za coś. Jest praca i dobra kasa, o to mi chodziło i dlatego zachwalam firmę. Poza tym to jest bardzo dobry pracodawca, mało takich spotyka się dzisiaj.

mervel

Imho kasa jest dobra, poza tym robota stabilna, kasa jest w porządku a do tego pracy nie brakuje, ja tam nie narzekam.

Rydwan

No właśnie Panie to nie Gliwice a Kalisz:). Natalia a co chcesz wiedziec o kaliskiej wwedze?

Rydwan
@Rydwan 29.09.2017 10:47
No właśnie Panie to nie Gliwice a Kalisz:). Natalia a co chcesz wiedziec o kaliskiej wwedze?

Bolo dieta masz w kwotach gwarantowanych i przychodzi razem

Bolo
@Rydwan 29.09.2017 16:09
Bolo dieta masz w kwotach gwarantowanych i przychodzi razem

Czyli jak wykrece 12000 km to ile zrobię razem z dietami? Bo w ogłoszeniu inaczej jest napisane a tutaj się okazuje inaczej

Natalia

@Były Wegowiecto forum dotyczy firmy WEGA-A Sp. z o.o. z Kalisza a nie z Gliwic. Jakie macie doświadczenia związane z pracą w firmie? Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikowi forum ''Bolo''?

Bolo

Mam pytanie. Jak wyglądają diety w Wega wypłacane po powrocie czy przed wyjazdem?

Rydwan

Kilka miechów. Warunki pracy? takie jak ustaliłem. Kasa od km, np 10,5 ty to masz 6500 na łape, dieta, dowóz do roboty, trasy 1-2 tygodnie maks.

Natalia

@Rydwan jak długo pracujesz w WEGA-A Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku? Co powiesz o warunkach pracy? W jakich godzinach wykonujesz pracę? @Benekczy próbowałeś aplikować do firmy? Na jakie stanowisko?

Benek

Jak dobra firma to prawie nie mają potrzeb zatrudniać nowych ludzi. Pewnie kierowcy maja dobre warunki i tyle.

Damian

No dokłądnie tak, a przecież nikt Polaka na siłę nie zmusi żeby robił w kraju jak może jechac za granię i tam zarabiać. I z tym mają problem firmy transportwe. Ja sądze ze nie ważne kto skad jest tylko czy robi swoja robote

Cezary

Generalnie na rynku pracy ludzi, wszyscy o tym mówią , że niedługo nie będzie komu pracować. Wcale nie uważam, że zatrudnianie ludzi z Ukrainy jest czymś złym. Polacy też jeżdżą w różne strony świata za pracą!!

Karol

O Wega-a można napisać , że to bardzo dobry pracodawca!!

Ner

pamiętajcie ze ludzi do roboty brakuje w tej branzy tez. niby skad sie biorą ukraińscy itp ? z braku polakow

Zychmistrz

radzio zerknij kapkę wyżej i tam wszystko jest kawa na ławe:).

adam
@Zychmistrz 29.08.2017 23:38
radzio zerknij kapkę wyżej i tam wszystko jest kawa na ławe:).

A wiesz może jak wygląda i jak długo trwa przyuczenie?

Radek

Hej. Możecie mi powiedzieć po jakich trasach się jeździ? I ile trwa okres przyuczenia? Pozdrawiam

Rekin
@Radek 29.08.2017 14:13
Hej. Możecie mi powiedzieć po jakich trasach się jeździ? I ile trwa okres przyuczenia? Pozdrawiam

Radek - Włochy, Niemcy, Francja, Dania, Węgry, Słowenia, no i polska tez

Natalia

@Bumbum zgadza się. Obecnie szukają Kierowcy C+E na autotransporter. W ofercie napisali, że oferują stabilną pracę w ramach umowy o pracę, płacę do 9000 zł brutto oraz do 4000 zł diety, szkolenia teoretyczne i praktyczne. Kto jest zainteresowany taką ofert ą?

Ner
@Natalia 25.08.2017 12:38
@Bumbum zgadza się. Obecnie szukają Kierowcy C+E na autotransporter. W ofercie napisali, że oferują stabilną pracę w ramach umo...

No pewnie się znajdą ludzie zainteresowani. I co do tego nie mam wątpliwości.

Bartosz

Czyżby zadowoleni pracownicy zapomnieli pochwalić się ?

Rydwan
@Bartosz 20.08.2017 17:29
Czyżby zadowoleni pracownicy zapomnieli pochwalić się ?

A czym mam sie chwalić? Tym że sie firma rozwija? Może części żal ściska co nie co i dlatego jątrzą:) Pozdrawiam

Tusz

Ale te auta już są na placu czy jadą na plac?

Bonus

Co nowego słychać w Wega-a? Dostaliście już te nowe samochody czy jeszcze nie? Tak cicho się zrobiło?

Autko

Czy oferty pracy dla kierowcy z lipca są jeszcze aktualne? Interesuje mnie praca w Wega-a tym bardziej, że słyszałem dobre zdanie o firmie. Jakie mają samochody aktualnie? Bardzo dziękuje za podpowiedzi.

Blagos
@Autko 09.08.2017 22:18
Czy oferty pracy dla kierowcy z lipca są jeszcze aktualne? Interesuje mnie praca w Wega-a tym bardziej, że słyszałem dobre zdan...

Scania, Mercedes, Renault, Iveco a na kierowców zawsze jest popyt Zapraszamy

Maryjan

na innych forum wyczytałem że mają być nowe mercedsy..ktos cos słyszał?

Bumbum

Widzę, że WEGA-A potrzebuje kierowców. Czy może ktoś napisać jakimi samochodami dysponują ? Jakie trasy są obsługiwane przez firmę? Słyszałem dobre rzeczy o firmie ale na forum wiadomo, że nie będzie pozytywnych opinii bo tu piszą anonimowo to sobie pozwolić mogą.

Bujany

Nie ma tragedii i kasiurka jest na czas jak zwykle. Kwestia tego co kto woli i tyle

Krzyś

tatus między 8 a 10 na łape. Tak mówią i tak jest

Bartolomeo

Ja również uważam, że najlepiej zacząć pracę w firmie i oceniać.

tatus

Panowie prosze o prawdziwe info odnośnie zarobków w wedze na lohrach

Balonik

Jaki jest powód takiej ciszy na forum? Myślę sobie, że gdyby było źle to z pewnością ktoś by pisał ale przy takiej ciszy pewnie wszystko jest w porządku i nikomu nie chce się pisać. Tym bardziej, że wakacje .

jesssy

Wiem widzę co ludzie wypisują, zobaczymy, w przyszłym tygodniu będę na miejscu i mam nadzieję że uda się coś załatwić sensownego.

hans

nie ma bata żeby z forum sie dowiedzieć jak sie gdzie pracuje...no sory ale taka jest rzeczywisto sć

margun

No najlepiej... jak nie spróbujesz nie będziesz wiedział, jednym pasuje inni narzekają jak zawsze na wszystko, jak zaczniesz to sam ocenisz i tak jest najlepiej...

jesssy

Przedzwonię tam i może uda mi sie podjechać na rozmowę jeśli to aktualne że szukają kierowców.

margun

Jest normalnie umowa + do tego są diety. Kasa jest naprawdę niezła, bez porównania tak jak pisałem do drobnicy.

jesssy

A możesz podpowiedzieć jak z umową o pracę itp ? wszystko jest na papierze ?

ha ha ha

bez szumu to się spada chyba z autotransportera i rozbija po twardym podłożu

hmmm....

A Pan Piotrek to jeździ z prawem jazdy jeszcze czy nie? Bo Pan Paweł chyba nie? Przynajmniej jeszcze nie???

NIE NIE NIE dla ...

wg zasady brawo ja brawo ty:)

NIE NIE NIE dla ...

Umowa o pracę płaca minimalna brutto i 0,21 za przejechany km. Nie jest to prawda? Bo na pewno nie 0,51! Utnę tu, utnę tam. Umowa sprytnie skonstruowana, że można robić kierowcę jak się chcę. Pani z działu jakości się śmieje w oczy i zrywa boki z kierowcy. Tu Pan miał odprysk, tam rysę. Z 0,51 za km robi się 0,21. Z drugiej strony powinna płacona być już dieta dzienna a nie z km. Natomiast jest to sprytnie obchodzone.

Zostaw opinię o WEGA-A Sp. z o.o. - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WEGA-A Sp. z o.o.