MT Marketing
2 192 6 1

Opinie o MT Marketing

Tobi

Byłem tam kiedyś na rozmowę o "stanowisko marketingowe". Polega ono w praktyce na domokrążstwie. W ogłoszeniu czy rozmowie przez telefon ani słowa na ten temat. Praca rozliczana od ilości pozyskanych umów czyli jest jak najbardziej prawdopodobna opcja, że przepracujesz etatowy czas a nie zarobisz nic. Brak umowy o pracę znaczy też, że żadna ochrona nie przysługuje w wypadku choroby czy jakiegoś złego losowego zdarzenia. Panienki co nic nie powiedzą przez telefon a na miejscu świecą oczami i zgrywają dowcipnisie to totalne dno - wstydziłbym się takiej pracy. Podobnie jak osoby, które szkolą nowych i próbują nimi manipulować. Szef tego całego przybytku ma oczywiście swoją historię typu "od pucybuta...". Cały ten proces rekrutacji to wyjątkowo nieetyczna praktyka i brak szacunku d czasy osób rekrutowanych. Szkoda, że również organizację WWF, która korzysta z MT w ramach outsorcingu bardziej obchodzi poważne traktowanie zwierząt niż ludzi. Z resztą jak patrzę na takie praktyki, nastawione tylko na wyciągnięcie kasy i budowanie wokół tego piramidki ludzi, to i z tym traktowaniem zwierząt mam poważne wątpliwości. To zwykłe robienie pieniędzy na domokrążcach i przypisywaniu temu szczytnej ideologii. Jedyny w życiu dzień z MT Marketing to dobra lekcja o chodzi tak naprawdę w "organizacjach charytatywnych"

Olek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Ewelina
@Olek 19.07.2018 09:35

Tak, prowadzi. Tez byłam na rozmowie i nie usłyszałam odpowiedzi na ani jedno moje pytanie dotyczące stanowiska pracy

ocochodzi
@Ewelina 30.11.2018 15:35

Na jakie stanowisko? Akwizytor?

m@rta
@ocochodzi 19.12.2018 12:20

Odpowiem za Eweline-tak. Tam szukają tylko i wyłącznie akwizytorow. Nie ma rekrutacji na inne stanowiska.

Ewelina

Byłam na rozmowie o prace w oddziale w Warszawie. Przeszłam pierwszy etap rekrutacji pozytywnie. Na drugi nie mam ochoty przyjść. Żadna z Pan tam pracujących nie potrafiła odpowiedzieć czym ja jako osoba u nich zatrudniona miałabym się zajmować. Nie potrafili określić umowy na podstawie której mieliby mnie zatrudnić ani podać konkretnej stawki bez widełek. Nie polecam, to tylko strata czasu na kompletnie pozbawiona konkretów rozmowe ;)

Paweł

Ogólnie rzecz biorąc rozumiem inicjatywne, jednak jestem rozczarowany. Zaczynając od ogłoszenia na Facebooku w którym było napisane że szukają osoby do działu marketingu ( nie ma w tym kłamstwa, ale też nie jest zawarte że człowiek chodzi cały dzień "w terenie", od domu do domu). Przede wszystkim jest to praca skierowana do osób, które chcą sobie "dorobić" i mają silne nerwy/cierpliwość. Z racji tego, że nie ma się stałej pensji tylko prowizje od pozyskanego klienta. Jeśli ktoś jest wolnym człowiekiem i ma czas na spędzanie całego próbnego dnia "w terenie" to nie ma problemu, jednak jeśli ktoś szanuje swój czas i nie zamierza latać po blokach i namawiać głównie osoby 60+, które nie dosłyszą to nie polecam. Dziwię się, że osoby rekrutującego nie mówią tego na spotkaniu. Serio, zaoszczędziłoby to Wam czas jak i nam. A wiadomo, że są ludzie którzy mają nóż na gardle i musza sobie szybko dorobić więc do Was przyjdą. A jak widzicie osobę po studiach albo w trakcie z bardzo dobrym wykształceniem to zastanówcie się czy warto aby marnowała czas w tej firmie...

Czesław
@Paweł 24.10.2018 23:25

Rozumiem, że twoja negatywna ocena wywołana jest podaniem niepełnej informacji na temat warunków pracy. Czy szczegóły na temat tego stanowiska zostały Tobie przedstawione dopiero na rozmowie kwalifikacyjnej? Obecnie kandydaci coraz częściej wymagają pełnego opisu stanowiska w ogłoszeniach o pracę.

Pawel
@Czesław 25.10.2018 11:32

Zostały przedstawione w bardzo zachęcających terminach " specjalista do sprzedaży" a drugie stanowisko "kierownik...". A jak padło jakies pytanie : " A wszystkiego się Pan dowie na dniu próbnym".

Maja

@Justforawhile, rozumiem, że nawiązujesz do rozmowy kwalifikacyjnej w firmie MT Marketing? Napisałaś, że nie dotrwałaś do końca, ponieważ nie spodobał Ci się charakter tej pracy. Czy to oznacza, że rozmowa kwalifikacyjna była grupowa i można ją było opuścić w każdej chwili? Jaka była reakcja przełożonych? Dlaczego zdecydowałaś się na początku w niej uczestniczyć?

Maja

Czy ktoś jest w stanie podzielić się swoimi wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej do firmy MT Marketing? Jakie pytania usłyszeliście? Czy to dobre miejsce pracy dla absolwentów po studiach? Mogą w tej pracy zdobyć cenne doświadczenie? Warto o tym porozmawiać, ponieważ wielu kandydatów poszukuje właśnie takich informacji.

Justforawhile
@Maja 21.08.2018 09:35

Jednym z głównych pytań było jakie znasz organizacje charytatywne działające w kilku państwach, nie dotrwalam do końca spotkania boo nie podobała mi się wizja chodzenia po domach ale generalnie bardzo miła atmosfera panowała :) ludzie uśmiechnięci i mili

Maja

@łysy, proszę Cię zachowaj kulturę wypowiedzi. Twoja opinia o firmie MT Marketing jest bardzo krótka i zawiera wyłącznie jedno zdanie. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać, co miałeś na myśli? Czy możesz napisać coś więcej o samych obowiązkach w pracy i systemie pracy? Czy to praca wymagająca dyspozycyjności? Czy pracujesz w systemie zmianowym?

łysy

co za (usunięte przez administratora)

Maja

@Peterrr123, czy możesz napisać, co przekonało Cię do aplikowania do firmy MT Marketing? Jak oceniasz przebieg i atmosferę podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Czy miałeś okazję do zadania innych pytań? Wartościowe wpisy są chętnie czytane przez osoby poszukujące informacji o swoich przyszłych pracodawcach.

Peterrr123
@Maja 23.07.2018 11:47

atmosfera była super, na moje pytanie nie odpowiedziano, okłamując mnie....

Peterrr123

Domokrąstwo przykryte pod piękną nazwą - marketing bezpośredni :) Jeżeli chcesz chodzić od domu do domu, prosząc o pieniądze na biedne dzieci to praca dla Ciebie. Warto też wspomnieć, że obecnie na olx znajduje się kilka ogłoszeń na stanowisko w tej firmie, wystawione z kilku kont. Ich treść różni się bardzo subtelnie :) Trzeba przyznać, że dobrze kłamią. Niestety nie szanują czasu, bardzo mi przykro, że poświęciłem swój na kontakt z tą firmą. Milusia Pani blondynka (założycielka oddziału w Warszawie ) na rozmowie ze mną stwierdziła, że nie jest w stanie określić czym będę się zajmował, bo ona tylko rekrutuje. Mam nadzieję, że wszyscy zainteresowani zapoznają się z tą opinią zanim zostanie usunięta...

P

Czy ktoś wie jak to wygląda w Warszawie?

anonik
@P 12.06.2018 15:38

to samo, chodzenie od domu do domu i nagabywanie ludzie do wypełnienia umów (nr konta bankowego itp), żeby im ściągało hajs co miesiąc na jakieś fundacje. brak podstawy, tylko prowizja i UoD

Tymon

Zastanawiam się dlaczego nic nie piszecie?

prawda
@Tymon 24.06.2018 14:22

usuwane nieprzychylne wypowiedzi, które nie łamią regulaminu (tak, przeczytałam cały). Jak widać naprawdę można wykupić pakiecik i usuwacie co się nie podoba :)

Cezary

Może ktoś ma wiedzę o ofertach pracy?

Grażyna

Czy tak dobrze się pracuje, że taka cisza panuje na forum?

Tomasz

Najłatwiej jest komuś dopiekać. Każdy może się pomylić!

Andrzejo

Historia jest taka. Poszedłem na okres próbnygdzieś w połowie grudnia, z ciekawości, bo obiecywali gruszki na wierzbie. Po tygodniu łażenia po klatkach, dałem sobie spokój. Mimo że za ten tydzień miałem dostać 200zł, niczego się nie doczekałem. A tu po nowym roku przychodzi od nich PIT na prawie 5 tysi... tak miej więcej ta firma działa.

Andrzejo
@Andrzejo 15.02.2018 00:03

Wszystko wyjaśnione. Firma bardzo rzetelnie podchodzi do wszelkich spraw administracyjnych.

Luiza

Interesuje mnie praca przy obsłudze klientów. Możecie coś podpowiedzieć w tym ważnym dla mnie temacie?

takatakazaza
@Luiza 10.10.2017 22:51

szukaj pracy gdzieś indziej!

lena
@Luiza 10.10.2017 22:51

taaaa... czy bycie domokrążcą to nadal obsługa klienta?

Maja

@P., co masz na myśli pisząc że w firmie MT Marketing jest "fajna atmosfera"? Mógłbyś doprecyzować? To co dla ciebie jest czymś fajnym wcale może takim nie być dla kogoś innego (I vice versa). @Andrzejo czy kontaktowałeś się z firmą w sprawie błędnie wystawionego dokumentu? Jaka była reakcja? Pomyłki mogą zdarzyć się każdemu i nie ma przedsiębiorstw nieomylnych. Czy jest na forum ktoś kto będzie aplikować do MT Marketing? Polecam odwiedzić stronę firmy na facebook, w aktualnościach można zobaczyć ciekawe zdjęcia świadczące o tym że faktycznie w firmie coś się dzieje.

Klara

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Jaka jest atmosfera.

P.
@Klara 09.01.2018 21:26

Ja pracowałem w tej firmie. Tak jak ktoś już napisał poniżej, to nie jest praca dla każdego, jednak poznałem fajnych ludzi, często mieliśmy spotkania „integracyjne”. Niestety przeprowadzałem się do innego miasta wiec musiałem zrezygnować, ale bardzo miło wspominam ten czas. Fajna atmosfera, fajni ludzie. Można tez zarobić fajna kasę, często są tez jakieś bonusy. Mysle, ze warto spróbować.

Administrator

Jakiś pracownik chciałby opowiedzieć o swojej pracy w MT Marketing? Wiele osób w dzisiejszych czasach szuka pracy, więc informacje na forum są bardzo przydatne.

J...

Pracuje w tej firmie. Ludzie sa przecudowni. Wiadomo że ne jest to praca dla kazdego. Przedewszystkim nie jest to tzw "wciskanie kitu" bo produkt ktory sprzedajemy jest godny polecenia. Wiem ze w POlsce pokutuje poglad ze nigdy niczego sie nie dorobisz bez znajomosci. Ale to mit, Tutaj nie jestes tzw "korporacyjnym smieciem" ktory zarabia dla menagerów nic z tego nie majac. Perspektywa szybkiego awansu jest realna ale tylko dla ludzi pewnych siebie i zdeterminowanych. Jesli szukacie cieplej posadki za biurkiem za 1500 na reke bez wysilku to nie tutaj. Ale jesli ktos chce zarabiac 4000zl miesiecznie lub wiecej to zarobi to z czystym sumieniem. Jesli poswieci sie tej pracy i faktycznie bedzie lubic te prace. Wedlug mnie warto. Jesli juz ktos porywa sie ze stwierdzeniem ze jestesmy naciagaczami i wciskamy kit, to polecam sie najpierw zapoznac z tematem czy faktycznie to co sprzedajemy jest zle i niekorzystne dla klienta:) pozdrawiam leniuszków i niedowiarków

Panda
@J... 28.09.2014 15:35

Ha ha ha też pracuje w tej firmie 4000zł co? Jako praca dła zdobycia doświadczenia w Marketingu to tak ale nie o jakieś 4 koła z 1 osoby masz 120 zł z których 55% dostajesz w tygodniuwkach a 45% za 6 miejsce ta masz 4000 złotych ale tylko ze zwrotem hajsu po 6 miesiącach

Luiza

Trudno jest posiłkować się opiniami z forum w kwestii ewentualnego zatrudnienia. Bardzo krótkie , bez uzasadnienia !

takatakazaza
@Luiza 18.10.2017 21:02

przeczytaj powyższe komentarze, wpisz w wyszukiwarkę google nazwę firmy- poczytaj jakie są opinie w sieci. Nie zauważyłaś jakie są opinie? Bardzo łatwo wywnioskować jakie są opinie. Interesuje Ciebie obsługa klientów? Idź do CC, lub do punktu obsługi kilentów np. firm komórkowych, otrzymasz pakiet socjalny, podstawę i ewentualną prowizję, a co najważniejsze umowę o pracę! Normowane godziny pracy. I klienci nawet milsi! Ja co prawda pracuję w zawodzie, siedzę przy biurku i robię wiele pożytecznych rzeczy i mam naprawdę o wiele lepsze życie niż tam pracując! chyba że jesteś z firmy i chcesz pokazać, ale co?

elowentna

Niestety nie da się zaplanować wydatków, dostaje się tygodniówki, brak podstawy tylko prowizja, nigdy nie wiesz ile zarobisz. Brak jakichkolwiek socjalów- umowa o dzieło, więc ubezpieczenie się we własnym zakresie. Rozwój jest, jednak w hasłach, realnie, mało komu udaje się awansować na Crew Lideara czy Assystenta. Jak @Karget wspomniał- jako pierwsza praca spoko, bo troszkę grosza wleci jeśli wciąż rodzice Ciebie utrzymują i to co zarobisz jest na Twoje wydatki. Jednak wynajęcie mieszkania? Chociażby pokoju? Opłata za auto? Dorosłe życie, które wymaga pewnych kosztów i świadomości tego ile musisz odłożyć. Zdarzało się, że ludzie musieli zapłacić za transport do innej miejscowości i przez to nie mogli kupić obiadu i jedli suche bułki...A nie mogą poprosić o pożyczkę innych, bo mamy pokazywać nowym, że nas stać. Życie na pokaz.

Maja

@Karget ale w zasadzie dlaczego tak uważasz? Co powoduje, że praca w MT Marketing według Ciebie jest pracą na chwilę? Nie widziałeś tu możliwości rozwoju, czy powód leży gdzieś indziej? Wiele osób na pewno poszukuje zatrudnienia na dłużej - rownież tutaj w Łodzi.

Karget

D2d nic wiecej, próbują nawijac makaron na uszy bo taki gwarantowany rozwój, stawiaja sie na Twoim miejscu "ja tez tak zaczynałem/zaczynałam tak jak Ty". Jest to praca fajna dla kogoś kto podejmuje jakąkolwiek prace poraz pierwszy, tymczasowo, na chwilę, ale nie dla kogoś kto szuka pracy by móc sie usamodzielnic na 100%

Maja

MT Marketing poszukuje obecnie kandydatów na wiele stanowisk, w tym również dla osób bez doświadczenia. Jednak jest to praca w Warszawie. Byłbyś/byłabyś skłonna zmienić miejsce zamieszkania dla odpowiednio dobrej oferty?

maciek

No dobrze, ale wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać?

ewa

NIE zatrudniajcie się tam. Szkoda Waszego czasu

Hehe

Tylko umowa o dzieło wchodzi w grę, bo jak mówią "fajnie jest dostawać więcej hajsu", bo są niższe podatki. Oni mają na każdym portalu po kilka ogłoszeń, każde inaczej skonstruowane, a i tak szukają osób na stanowisku fundraiser - po klatkach all day. Ale według firmy - starszy asystent do spraw marketingu.

anonim

(usunięte przez administratora)

luck3847

Tak co tydzień jesteś rozliczany :)

Zostaw opinię o MT Marketing - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MT Marketing