TISBUD
2 76 6 1

Opinie o TISBUD

Czapka

Jednak jak pisze sie prawde to jest ona moment usuwana. Wiec napisze jeszcze raz: zlodziejska firma z szefem oszustem. 2 tysiace zlotych mi nie wyplacili Moje sugestie dla TISBUD: Oszukuja pracownikow Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Oddać zarobione pieniadze ktore nie wyplacil pracownikom

j.

Niestety muszę potwierdzić opinie o tej firmie. Miałem nieprzyjemność tam pracować jakiś czas temu. (usunięte przez administratora) Oszukują na czym się tylko da, twierdząc, że wszyscy tak robią. Rzeczywista liczba godzin szkoleń nie ma nic wspólnego z tym co wynika z dokumentacji. Za pieniądze można "kupić" sobie prawie każdy dokument potwierdzający posiadanie uprawnień. Poza tym do "obowiązków" pracowników należy pisanie pozytywnych opinii na różnych stronach internetowych. Odradzam pracę w tej firmie oraz robienie jakichkolwiek uprawnień ... no chyba, że komuś zależy tylko na "papierze".

Adrian
@j. 20.09.2018 16:17

Czy zgłaszałaś do przełożonego swoje uwagi dotyczące pracy, o których piszesz? Może rozmowa mogłaby pomóc wyjaśnić pewne kwestie i dość do porozumienia, nie sądzisz? Napisz jeszcze proszę, jak długo tam pracowałaś i co mogłabyś powiedzieć o wynagrodzeniu - czy byłaś z niego zadowolona? To istotny aspekt dla osób dopiero rozważających aplikowanie do firmy TISBUD.

j.
@Adrian 04.12.2018 13:47

Uwagi zgłaszałem kilka razy. Odpowiedz na nie była mniej więcej taka, że wszyscy (usunięte przez administratora)i inaczej się nie da funkcjonować na rynku. Co do wynagrodzenia to najnizsza krajowa.

Uniwersalny pracownik

Pracowałem tam 9 mieś przełom 12/13r wypłaty się zgadzaly,przynajmniej moje czasem brakowało za kilka godzin ale po upomnienu kierownictwo liczyło jeszcze raz i przy następnej wypłacie było wyrównanie,tyle na temat pieniędzy.Atmosfera w pracy z kolegami spoko pozdrawiam wszystkich ktuży w pracowali zemną. Tyle plusów jak miała przyjść kontrol to pudrowanie niedociągnięć i gitara,podwyżka bardzo proszę ;) ale roboty im więcej pokazałeś że umiesz to zapie.. więcej o Jarku się nie będę wypowiadał bo ten pan nie ma szacunku do drugiego człowieka więc tyle w temacie acha co do umowy o pracę moje szczęście że nie miałem jak mnie zaczął Boss obrażać to jeb.... Drzwiami od koparki i nara nie pozwoliłem sobie

Wojtek

Wszystko szybko i sprawnie . Po wykładach zdawalność 100% . Polecam .

anonim

(usunięte przez administratora)

Czapka

A chcesz pracować za marną stawkę i nawet z tego później być okradanym przy wyplacie? Zastanów sie czy warto

Nnn

Masakra

Filip

Jeśli ktoś zmienia firmy z szybkością światłą to też nie wystawia sobie zbyt dobrego świadectwa.

Koparkowy

Powtarzam i ciągle będę powtarzał, bo nie wypłacili mi ponad 2tysiecy zlotych jaroslaw gargula (usunięte przez administratora) rysiu kierownik (usunięte przez administratora) i cala ta firma to (usunięte przez administratora) (Imiona specjalnie z małej bo nie można mieć jakiegokolwiek szacunku dla takich smieci)

Franek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Janek
@Franek 31.07.2018 15:39

Jak sie przeszlo przez 7 różnych firm, to myślę że można mieć jakieś pojęcie o tym gdzie jest lepiej a gdzie gorzej. Ta wspominam jako najgorsza

Agnieszka

@Nick a z czego wynika ta chora atmosfera według Ciebie? Część opinii o pracy w TISBUD wydaje się być naprawdę niepokojące. Czy ktoś próbował pytać przedstawiciela firmy o tę kwestię podczas rozmowy rekrutacyjnej? To dość ciekawe, jak firma komentuje kierowane wobec niej zarzuty. Nie jest to na pewno popularna praktyka, ale może rozwiać niektóre wątpliwości.

Nick
@Agnieszka 16.07.2018 14:48

Firma broni się jak może, za jedną rzecz na pewno można im dać 5 gwiazdek - za umiejętność rozmowy z firmami kontrolujacymi. Potrafią wybrnąć z wielu ciężkich sytuacji, wytłumaczyć wszystko tak, żeby nie wykazać nieprawidłowości. Dbają naprawdę o to żeby na papierze było wszystko pięknie. Przedstawicielem podczas rozmowy kwalifikacyjnej jest zazwyczaj właściciel lub jego żona. Mogę powiedziec wprost z czego wynika ta atmosfera, ale pewnie złamię wtedy kilka punktów regulaminu. Powiem tylko, że wszystko rozchodzi się tak naprawdę o właścicieli. Przez pierwszy tydzień/miesiac pracy wszystko jest w porządku. Nowy pracownik przez chwilę ma taryfę ulgowa.

Janusz

Miałem zamiar aplikować ale trochę niepokojące opinie piszecie.

Nick
@Janusz 04.07.2018 12:04

Twój wybór, ale moim zdaniem lepiej odpuścić. Szkoda nerwów, bo tam nadal jest chora atmosfera

Agnieszka

@8, rozumiem Twoje obawy, jednak każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Czy zauważasz także pozytywne strony pracy w firmie, jak na przykład terminowo wypłacane wynagrodzenie, pakiety benefitów? Jaki rodzaj umowy jest oferowany przez pracodawcę?

8
@Agnieszka 30.05.2018 22:31

Terminów wypłaty są jedynym pozytywem, jednak to jest obowiązek pracodawcy a nie jakaś szczególną zaleta firmy. jeśli chodzi o to co mówi 'były pracownik' to osoby pracujące w biurze wcale nie są 'dobrze oplacanymi klakierami' chyba że przez to rozumie minimalną krajową. Jednak pisanie pozytywnych opinii leży w zakresie ich obowiązków, inaczej nie mieliby życia i kolejna awantura gotowa. Myślę że byłym pracownikom nie trzeba tego tłumaczyć. Jeśli chodzi i rodzaje umów to chyba wszelkie możliwe. Wszystko zależy od stanowiska

Agnieszka

@Czapka, rozwiń proszę swoją wypowiedź. Co dokładnie masz na myśli? Zależy nam na szczerych i prawdziwych opiniach, nie mogą jednak zawierać pomówień i określeń w rodzaju "oszust". Z jakimi sytuacjami się spotkałaś? Twój komentarz może być cenny dla innych.

Czapka

Bardzo dobrze że ludzie nareszcie otworzyli oczy i widzą jak ta firma i szef oszukuje ludzi

Agnieszka

@były pracownik, bardzo negatywnie wypowiadasz się o firmie, nie podajesz jednak konkretnych argumentów i przykładów. Możesz rozbudować swój wpis o przydatne informacje? Pamiętaj także o zapoznaniu się z regulaminem serwisu- publiczne obrażanie jest niedopuszczalne.

były pacownik

do wiadomości wszystkich starających się o pracę i pracujących w tej tkw firmie-na dzień dzisiejszy jest dość pracy więc można wybierać ale trzeba stronić od firm które oszukują pracowników na wszystkim co się da , płacą jak płacą a ta firma na pewno nie zapewni wysokich profitów bo zawsze wyszukują powody dla których zostają obcięte zarobki i zawsze jest to wina pracownika -nie było innego przypadku. właściciele firmy mają w kodzie genetycznym oszustwo , kłamstwo itp. ostrzegam wręcz nie polecam zatrudnianie się w tej firmie , nie wierzcie ludziom pracującym w biurze bo są to dobrze opłacani "klakierzy".młodzi wystrzegajcie się takich firm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agnieszka

@8, wnioskuję, że nie polecasz pracy w firmie, a możesz powiedzieć, na jakim stanowisku pracujesz? Czy na każdym dziale atmosfera jest podobna? Czy obecnie Tisbud potrzebuje nowych pracowników? Wszystkie te dane mogą być istotne dla osób poszukujących zatrudnienia.

8
@Agnieszka 22.05.2018 03:49

Rozumiem, że mogą być pomocne, jednak wiem, że szefostwo firmy czyta opinie na tej stronie, a niepochlebna opinia wiąże się z nieprzyjemnosciami w pracy. Tak więc, niestety, lepiej się nie ujawniać. Rotacja pracowników jest cały czas, a atmosfera dotyczy wszystkich działów. Jeśli jest problem np. przy budowie drogi to cierpi na tym zarówno operator koparki, pracownik ośrodka szkoleniowego czy złomu samochodowego.

8

Jeśli chodzi o kursy to jest różnie, jeśli ktoś chce mieć odklepane to będzie zadowolony, bo nie będą robić problemów. Dla nich lepiej, bo kursant zużyje mniej materiału albo paliwa w koparce. Zadowoleni pracownicy w biurze? Patrząc na to, że mają tam ciągły kontakt z kierownictwem, to raczej nie bardzo. Owszem, oni mogłoby napisać pozytywna opinię, ale raczej wypełniając polecenie służbowe, niż z własnej woli.

Agnieszka

@Nn, zachęcam Cię do bardziej merytorycznego komentarza, jeśli posiadasz najnowsze wieści dotyczące firmy TISBUD, proszę napisz je tutaj w swoim kolejnym komentarzu. @Były operator, piszesz o niewypłaconych wynagrodzeniach w firmie TISBUD, czy wiesz jak obecnie została rozwiązana ta kwestia? Będąc pracownikiem firmy TISBUD na jakie dodatki socjalne mogłeś liczyć? Co z atmosferą podczas pracy? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi, będziemy niezwykle wdzięczni za Twój komentarz.

Były operator
@Agnieszka 07.05.2018 03:11

Prosze bardzo. Kwestia nie zaplaconych wypłat jest do dziś nie rozwiązana, a minął już rok. Jednym 500zl a innym 2000zl nie wyplacili. Dodatek socjalny??? A co to takiego. W lecie do słonka w kabinie wozidla lub koparki bylo 60 stopni, ani razu nie zdarzylo się żeby ktoś dowiozl wode do picia(za duże koszty pewnie by kupić pracownikowi butelke wody). A jesli chodzi o atmosfere to wyglądała tak: "Zapier... bo nie ma czasu, maszyny nie mogą stać", a i częste spóźnienie sie z wyplatami i obcinanie po 200 lub 300zl bo kierownik Rysio nie umie dobrze pomnozyć godzin razy stawke. A o umowach to już nie wspomne, bo nie wszystkim dawali.

Nn

Wes czlowieku mnie nie rozmieszaj firma czasami nie ma na paliwo do maszyn ogolnie firma dno nie polecam nikomu

Obceny pracownik

Firma z bardzo dobrym podejściem do pracownika, Liczy się z jego zdaniem. Dobra atmosfera. Trzeba być uczciwym, a wszystko będzie w porządku i wypłata na czas.

Były operator
@Obceny pracownik 12.04.2018 14:35

Baju, baju, Panie Andersen. Jesli jest tam tak dobrze to dlaczego co chwila jest rotacja pracowników? Napisać Ci imiona i stanowiska osób ktorym nie zostały wypłacone wszystkie pieniądze za 2017 rok? Na dodatek szukają następnych operatorów aby ich oszukac.

Były operator

Brawo. Nie ma to jak sie podniecać jednym "pozytywnym" wpisem, na dodatek osoby która pewnie pracuje w biurze. Proszę napisać jak firma potraktowała operatorów koparek, spycharek i kierowców którzy pracowali tam kilka lat. To będzie dobra lektura do poczytania.

Agnieszka

@Zadowolony, dziękujemy za twoją opinie. zapraszam Cię do napisania informacji na temat jak mają się aktualnie sprawy benefitów oraz szkoleń w firmie TISBUD. Może mógłbyś nam udzielić informacji, kiedy firma ma zwiększyć zatrudnienie? Każda nowa informacja jest bardzo mile widziana na forum.

Zadowolony

Oceniam pozytywnie. Pozytywni, pomocni ludzie. Firma godna polecenia dla potencjalnego pracownika jak i klienta.

domi85

Polecam!

Kursant koparki

Ośrodek Szklenia świetny! Profesjonalni wykładowcy i obsługa. Nie robią problemów podczas. Bardzo elastyczni. W porównaniu do innych ośrodków są najlepsi. Polecam

Wiki

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Pracownik

(usunięte przez administratora) Tyle w temacie.

Czapka

Gorszej firmy w Sączu już chyba nie ma. Nie płacą operatorom za prace (ostatniej wypłaty, diet, chorobowego, urlopu to nie dostaniesz), więc proszę uważać, szkoda czasu i zdrowia.

Były operator

Ta wasza firma jest naprawdę śmieszna. Pracownikowi potraficie nie wyplacic pieniędzy a boicie sie prawdy na wasz temat. Praca w delegacji wyglada tak: Nie płacą diet Nie płacą za urlopy Nie płacą za chorobowe O ostatniej wyplacie moznatylko pomarzyć. Pracownik wszystkie dokumenty podpisuje w ciemno. Nie którym nie wyplacili po 2000zlotych a innym po 500zl nie zgadzało się na wyplacie. Mam tylko nadzieję że odpowiednie sluzby PIP i tym podobne wezmą sie za tą firme

Administrator

Minęło sporo czasu od ostatniej opinii dotyczącej pracy w TISBUD. Jak dziś wyglądają warunki zatrudnienie w przedsiębiorstwie?

Zostaw opinię o TISBUD - Nowy Sącz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TISBUD