Oponeo

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 405 ocen.

Opinie o Oponeo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oponeo

Młody

Czy Oponeo prowadzi jakieś rekrutacje? Zależy mi na pracy u nich , wiem że można się rozwijać. Czasami jak się zaczyna pracować człowiek potrzebuje dokształcania a zarobki owszem są ważne ale to nie wszystko. Jeśli ktoś ma informacje proszę o podzielenie się.

Ola
@RajdowiecBono 06.02.2017 22:13
Sluchaj pracowalem kilka lat i wiedz ze sprzataczka lepiej zarabia ...

Jak byłeś beznadziejnym pracownikiem to i kasę dostawałeś beznadziejną:-)

dd
@Ola 06.03.2017 15:38
Jak byłeś beznadziejnym pracownikiem to i kasę dostawałeś beznadziejną:-)

Ola twoj wpis hamski i na poziomie , jak to wyrazilas "dziadowski"

Teodor

@były pracownik Zastanawiam się po co piszesz te swoje wywody? To chyba normalne, że jak pracujesz w magazynie to musisz pisać wz i pz! Jak byś się bardziej starał to pewnie byłbyś w dalszym ciągu pracownikiem Oponeo!! Jeszcze nie słyszałem, żeby pozwolili odejść komuś dobremu!

były pracownik

No zgadzam sie, możliwość rozwoju w Oponeo , praktycznie żadna, jak wpadniesz na stanowisko to siedzisz zna nim latami, a jak będziesz bystry i mądrzejszy od pracowników dłuższych stażem zatrudnienia to cie zwolnią, konsultant ds gospodarki magazynowej : nastaw sie na to ze będziesz klepac tysiące wz i PZ, i tak ciągle awansować raczej nie awansujesz na tym stanowisku, wynagrodzenie bardzo słabe stres i presja bardzo duza, pracowałem tak kilka lat - raczej odradzam i nie dlatego ze jestem sfrustrowanym pracownikiem sam odeszłem bo znalazłem cos lepiej płatnego. ale pisze to uczciwie.Radze omijać OPONEO z daleka. Rotacja pracowników bardzo duza. i na słuchawkach i w innych działach.

itey

W IT niskie stawki, sporo poniżej mediany. Licho nawet jak na Bydgoszcz. Nie doceniają ludzi z dużym doświadczeniem. Sama rekrutacja słaba, merytorycznie kiepsko. Trudno się rozmawia z kimś, kto stara się być mądrzejszy od Ciebie, a niekoniecznie jest. Od samego początku atmosfera kiepska. Strata czasu. Za to dyrektor IT całkiem fajny gość ! Pozdrawiam !

itey

W IT niskie stawki, sporo poniżej mediany. Licho nawet jak na Bydgoszcz. Nie doceniają ludzi z dużym doświadczeniem. Sama rekrutacja słaba, merytorycznie kiepsko. Trudno się rozmawia z kimś, kto stara się być mądrzejszy od Ciebie, a niekoniecznie jest. Od samego początku atmosfera kiepska. Strata czasu. Za to dyrektor IT całkiem fajny gość ! Pozdrawiam !

Patrycja

@Gumiś czy udało Ci się aplikować do Oponeo? Opowiesz coś o rekrutacji? Ile jest etapów? Czy firma ma duże wymagania? Jakie trzeba mieć doświadczenie w pracy? Czy ciężko się dostać do firmy? Obecnie firma poszukuje Konsultanta ds. Gospodarki Magazynowej. W ofercie napisali, że zapewniają możliwość rozwoju i zdobycia doświadczenia zawodowego w firmie o ugruntowanej pozycji, zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę. Ktoś aplikuje?

Gumiś

Fajnie, że ktoś znalazł trochę czasu i napisał czego można oczekiwać na rozmowie rekrutacyjnej. Mam zamiar aplikować i taka wiedza to skarb dla kandydata.

Bray

Jakieś opinie nt. stanowiska Konsultanta ds. Gospodarki Magazynowej? Robią szkolenie wprowadzające, jakie są zarobki?

Patrycja

@Legutek widzę, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Oponeo? Czy mógłbyś napisać coś więcej o dobrych stronach pracodawcy? Jak długo pracujesz w firmie? Takie informacje są pomocne dla osób, które myślą nad przyjęciem się do pracy do tej firmy.

Legutek

Oponeo to spoko firma, dobrze sie pracuje i nieźle zarabia.

Wojtek

Jeśli kandydujesz na stanowisko Analityka IT nie bądź zaskoczony testem przed rozmową rekrutacyjną. Przyda się znajomość BPMN (tworzenie i czytanie modeli), formułowanie wymagań, projektowanie interfejsów, wiedza informatyczna na poziomie definicji (inżynieria programowania, zarządzanie projektami, architektury systemów, itp.). Powiedziano mi, że to jest bardziej pretekst do rozmowy, niż dokładne sprawdzenie wiedzy, ponieważ zależy im przede wszystkim na umiejętności precyzyjnej identyfikacji i opisywania procesów. Nie zniechęcaj się, aplikuj, a jeśli możesz to się przygotuj. Przejrzyj też ich sklepy internetowe z punktu widzenia analityka, może się to przydać. Powodzenia :-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gumiaczek

Każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że wypracować sobie pozycje w firmie to potrzeba czasu. Po miesiącu czy dwóch nikt jeszcze nie zna nowego .

Zainteresowany

Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś o wymaganiach i wynagrodzeniu na stanowisku front end developera?

Gumiaczek

Czy praca dla młodszego analityka jest jeszcze aktualna? Może ktoś mógłby podpowiedzieć nowemu chętnemu na pracownika coś na temat firmy? Jaka jest atmosfera wśród załogi? Czy są jakieś dodatki do pensji? Czy na stanowisku na które chciałbym się dostać zarobię godziwe pieniądze?

Gumiaczek

Każda firma ma zasadę, że nowi pracownicy nie mogą dostawać za dużo kasy. Jak się człowiek wykaże na swoim stanowisku to bez obawy znajdą środki na podwyżkę. Wiadomo, że każdy zachwala swoje umiejętności a firma to weryfikuje.

kkkkk
@Gumiaczek 16.06.2017 20:48
Każda firma ma zasadę, że nowi pracownicy nie mogą dostawać za dużo kasy. Jak się człowiek wykaże na swoim stanowisku to bez ob...

Wiesz co, gdyby jeszcze ten fragment z "bez obawy o podwyżkę" był jeszcze prawdą... niestety w praktyce ta pierwsza kwota jest po prostu nierynkowa, a przy drugiej już mają nadzieję że po prostu uwierzysz w to że nie zasługujesz na większą... Podam przykład, zanim się zatrudnisz jest że "trzeba zwryfikować umiejętności". Jak już pokażesz że masz umiejętności to retoryka zmienia się na "nie liczą się umiejętności tylko jak długi masz staż w firmie". Generalnie retorykę można dowolnie dopasowywać tak by na koniec wyszło że zasługujesz na jak najmniej. Tylko po co w takim razie marnować czas na okres próbny. I już na zaś proszę darować sobie teksty, że jak komuś nie pasują warunki finansowe to ma wymagania z kosmosu. Jeśli inne firmy nie mają problemu z zaakceptowaniem wyższych wymagań, uważam że to o czymś świadczy.

kkkkk

Dokładnie, a gdy już z jakiegoś powodu się zgodzisz, to przynajmniej w moim przypadku zaczęło się wpajanie różnych przekonań, które racjonalizują, dlaczego masz mało zarabiać, dlaczego nie masz liczyć na podwyżki (a jak już to na taką, że ledwo starczy na waciki), dlaczego nie warto rozglądać się za inną pracą. Ci co tam dłużej pracują chyba uwierzyli w te wkrętki. Po zmianie pracy wspomnienie o oponeo wciąż jest dla mnie czymś bardzo dziwnym.

Miata

nie będę opowiadał swojej historii ale jestem rozczarowany Firma wygląda na poważną ładne biura Pani przeprowadzająca Rozmowę też się wkomponowuje w klimat posadzek na wysoki połysk ale takie wynagrodzenie jakie proponują na start osobom z bogatym doswiadczeniem zawodowym ogólnym i dodatkowymi umiejętnościami jest poniższej komentarza brak słów wszystko na sztukę byle by kogoś odłowić za najniższe pieniądze

Gumiaczek

@Franklin Dziwię się Twojej wypowiedzi. Jeśli masz coś do powiedzenia o pracy na magazynie to powinieneś o tym napisać. Ty wolisz jednak komentować czyjeś wypowiedzi?

Franklin

Prawda jest taka,że na takich forach wypowiadają się jedynie osoby sfrustrowane,ludzie zadowoleni rzadko dzielą się opiniami bo i po co.Patrząc w historię tej opinii, nie ma wpisów nt. magazynu dlatego też ewidentnie widać,że coś z powyższymi wpisami jest nie tak.

Lola

Bardzo jestem zadowolona z pracy w Oponeo i zgadzam się z @Idelfons Gałczyński w zupełności. Dobrze, że ludzie to widzą i nie ma zgody na cwaniakowanie.

Idelfons Gałczyński

Widzę, że Panowie z Agencji pracy tymczasowej sa oburzeni, że zostali oddalenie od pracy w Oponeo po sezonie letnim. Pytanie jest takie, czy Ci oburzeni Panowie pracowali i byli zaangażowani w pracę? Jak procowałem na magazynie to pamiętam, że najlepszym pracownikom wręczano umowy i podwyżki, a nie robom i ściemniaczom, którzy przychodzili po to by się schować i i nic nie robić przez cały dzień oraz nie przestrzegali przepisów BHP dziekowano za pracę, bo po co takich trzymać. Uważam, że jest w tym logika i słuszność. Ktoś kto nie chce pracować zawsze będzie narzekać, że wszyscy w koło są źli i jak mało płacą. Ktoś ambitny i pracowity zawsze się wybije i będzie miał tego czego chce czyli stabilnej pracy i godziwego wynagrodzenia.

runeholta

Czy to hejt? Nie, to prawda. Tak samo prawda jest, ze osoby na umowach bezposrednio z oponeo sa tam duzo lepiej traktowani i maja jak paczki w masle. Dlatego tez sie z tymi opiniami nie zgadzacie.

Gregor

Po lekturze wpisów jestem bardzo zniesmaczona i myślę, że niektórzy upodobali sobie taką formę rozrywki. Nawet najlepsze firmy mają wielki problem z hejtem. Mam nadzieję że osoby zainteresowane pracą w Oponeo potrafią ocenić te wypociny i będą aplikować .

Baranek

Jak można mieć pretensje o zwolnienie pracując w agencji pracy tymczasowej.

petersona4

A moze nie mam racji? Po sezonie ludzie sa wyrzucani, taki jest fakt i nikt temu nie zaprzeczy

kolczyk
@petersona4 04.05.2017 22:07
A moze nie mam racji? Po sezonie ludzie sa wyrzucani, taki jest fakt i nikt temu nie zaprzeczy

A po sezonie to zwalniają z lodziarni. Więc zgłoś zastrzeżenia, że ludzie nie kupują lodów w zimie nad morzem.

e=mc2

petersona4 piszesz,że przepracowałeś tam sporo czasu a po chwili,że biorą tylko na sezon? Zastanów się chłopie bo może to w Tobie jest problem skoro musisz tułać się po agencjach pracy.Inna sprawa po co Ci umowa skoro tam taki wyzysk?

magazynejro

Bezużyteczne komputery*

Kazik

Pracowalem tam pod koniec ub. roku. Traktowanie pracownikow na umowach a z agencji to dwa rozne swiaty :) Tym na umowach na pewno odpowiada bo maja jak paczki w masle :) Ci drudzy niekoniecznie, mimo to spotkalem tam parę naprawde w porządku osób :) Chyba tez zostali juz zwolnieni z tego co sie orientowalem.

Gregor

Oponeo rozwija sie nieustannie, sprzedaż ciągle wzrasta więc perspektywy są dobre. Myślę, że niektórzy powinni podjąć pracę znacznie lżejszą i przyjemniejszą do tego dobrze płatną. Szkoda słów na te bzdury. Pracuję w firmie i jestem zadowolony, i dobrze zarabiam.

joooker

niestety, przedmowca ma racje . Szkoda zachodu, zdrowia i nerwow

Maniek

Oponeo to świetna firma, fajnie zorganizowana pod klienta.

Habek

Pracowałem w Oponeo w call center w czasie studiów. Wady: dojazd do pracy, dość ciasno (widać chyba zbyt szybki rozwój), niektórzy ludzie )) Zalety: kasa zawsze na czas, całkiem ciekawi ludzie)) atmosfera znośna Generalnie polecam, doświadczenie pozytywne

Piotrek111

Nikomu nie polecam Oponeo! Proszę się trzymać z daleka od tego dziadostwa. Zamówiłem opony zimowe, a przyszły totalnie inne rozmiary. Do tego problem z reklamacja. Cała operacja trwała dłużej niż okres zimowy, dlatego proszę omijać szerokim łukiem ten sposób kupna opony. Najlepszy sposób to sposób tradycyjny, czyli udać się do wulkanizacji.

Aero
@Piotrek111 31.03.2017 22:53
Nikomu nie polecam Oponeo! Proszę się trzymać z daleka od tego dziadostwa. Zamówiłem opony zimowe, a przyszły totalnie inne roz...

Link sponsorowany

Filip Fischer - Dział Obsługi Klienta
@Piotrek111 31.03.2017 22:53
Nikomu nie polecam Oponeo! Proszę się trzymać z daleka od tego dziadostwa. Zamówiłem opony zimowe, a przyszły totalnie inne roz...

Szanowny Panie Piotrze, prosze przyjąć moje przeprosiny w związku z niedogodnościami jakie spotkały Pana podczas realizacji zamówienia. Będę zobowiązany ze przesłanie jego numeru wraz z opisem zdarzenia w bezpośredniej wiadomości na adres filip.fischer@oponeo.pl. Przekażę Pańską wiadomość do osób odpowiedzialnych za proces wysyłki oraz reklamacje dzięku czemu będzie możliwe zdiagnozowanie błędu i usunięcie jego przyczyny. Pozdrawiam Filip Fischer - Dział Obsługi Klienta

Gregor

Bardzo zainteresowania mnie praca z ostatniej oferty dla specjalisty ds. organizacji wydarzeń sportowych i administracji. Może dowiem się coś więcej na ten temat?

marcela

Hej, Czy ktoś pracuje w dziale marketingu internetowego? Napięcie jak wygląda tam praca a konkretnie jaka umowa, atmosfera, zarobki?

Okre
@marcela 21.03.2017 18:30
Hej, Czy ktoś pracuje w dziale marketingu internetowego? Napięcie jak wygląda tam praca a konkretnie jaka umowa, atmosfera, za...

Napięcie nie wygląda, ponieważ go nie ma. Reszta jak na dłoni.

marcela
@marcela 21.03.2017 18:30
Hej, Czy ktoś pracuje w dziale marketingu internetowego? Napięcie jak wygląda tam praca a konkretnie jaka umowa, atmosfera, za...

Sorry napiszcie jak wygląda....

Patrycja

Ola, Ty masz inne doświadczenia?

Ola
@Patrycja 10.03.2017 12:15
Ola, Ty masz inne doświadczenia?

Zdecydowanie tak. Kasa jak najbardziej w porządku, zawsze na czas. Premie kwartalne, system motywacyjny i regularne podwyżki.

Tom
@Ola 11.07.2017 15:14
Zdecydowanie tak. Kasa jak najbardziej w porządku, zawsze na czas. Premie kwartalne, system motywacyjny i regularne podwyżki....

Zgadza się Ola, w dziale handlowym premie miesięczne nawet dosyć wysokie w stosunku do podstawy wynagrodzenia, no chyba że się rozchorowałaś i poszłaś na chorobowe, wtedy jest Ci ona zabierana.

Patrycja

@Koster, na stronie firmy jest dostępny live chat. Można spróbować tam uzyskać informacje. :)

Patrycja

@expracownik w takim razie ile średnio zarabia się w Oponeo?

expracownik

Albo sama kadra zarządzająca albo te wszystkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszą pozytywne opinie o pracy w Oponeo. Dobre zarobki? Ludzie na kasie w Lidlu dostawali całkiem niedawno więcej niż tak zwani "Specjaliści" i dział tu nie ma znaczenia.

Grzegrzółka

Znana firma i nie zniknie z rynku a ludzie tu pracujący sa zadowoleni.

someone

a w czym ten Maciej "zasłynął" ?

Gumiś

Dla człowieka chętnego do pracy takie bzdury nie zmienią planów. Złość bierze się z faktu, że niektórym nie chce się pracować i każde miejsce pracy będzie niedobre.

Gumiś

Złożyłem swoje CV na stanowisko konsultanta z językiem holenderskim i czeskim a wiem że Oponeo to dobra firma więc myślę, że zarobki będą dobre?

fizol
@Gumiś 23.01.2017 18:16
Złożyłem swoje CV na stanowisko konsultanta z językiem holenderskim i czeskim a wiem że Oponeo to dobra firma więc myślę, że za...

A na konsultanta z cygańskim też się zgłosiłeś?

Marek

Witam, Na jakie zarobki może liczyć Junior .NET Developer (posiadam około 2 lat stażu w IT)? Albo ogólnie ile zarabiają poczatkujący pracownicy w IT w firmie?

znawca
@Marek 20.01.2017 14:48
Witam, Na jakie zarobki może liczyć Junior .NET Developer (posiadam około 2 lat stażu w IT)? Albo ogólnie ile zarabiają pocza...

dobra rada, jak jesteś dobry to nie idź tam nawet na próbę. Jest tyle firm programistycznych w Bydgoszczy gdzie możesz się rozwinąć i płacą pieniędzmi a nie obietnicami co będzie za 10 lat :)

Patryk

Jakie zarobki na stanowisku " Asystent koordynatora gospodarki magazynowej". Jak wygląda początkowe zatrudnienie?

looklook

Gówno prawda wszystko

Adam

Czy te negatywne komentarze tyczą się wszystkich stanowisk? Jak żyje się tam programistom?

nikoś

czy wiecie jakie działy wchodzą w skład działu handlowego? słyszałem, żeby ich unikać, szef furiat. Nie chcę trafić z deszczu pod rynnę.

MiSi
@nikoś 30.10.2016 15:27
czy wiecie jakie działy wchodzą w skład działu handlowego? słyszałem, żeby ich unikać, szef furiat. Nie chcę trafić z deszczu p...

Cała obsługa klienta (call center polskie i zagraniczne, reklamacje, realizacja zamówień, współpraca z serwisami, flota, ), dział analiz.

Niemka
@nikoś 30.10.2016 15:27
czy wiecie jakie działy wchodzą w skład działu handlowego? słyszałem, żeby ich unikać, szef furiat. Nie chcę trafić z deszczu p...

Dział zagraniczny nie wchodzi w skład działu handlowego!!

A.R.

Potwierdzam

Hans Bromberg

Witam, Szukają pracownika do działu windykacji, jakiego wynagrodzenia można się spodziewać?

Zostaw opinię o Oponeo - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oponeo