SARIA MAŁOPOLSKA Sp. z.o.o

Wielkanoc

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 22 ocen.

SARIA MAŁOPOLSKA Sp. z.o.o
4 22 6 1

Opinie o SARIA MAŁOPOLSKA Sp. z.o.o

mrówka

Atmosfera jest tak miła, że ci mądrzejsi rozglądają się za czymś innym....

chrabąszcz
@mrówka 27.06.2018 08:18

odpowiedział "mrówka" = "filozof", który nie pracuje w Saria od ponad roku :-) i widocznie nie zrobił spektakularnej kariery gdzie indziej skoro zagląda na to forum i aktywnie się udziela :-)

mrówka
@chrabąszcz 01.07.2018 20:12

Nie pracuję w Sarii ponad 2 lata i nie żałuję. Pracowałem prawie 10 lat i wiem co piszę w odróżnieniu od Ciebie. Wiem, że dobre czasy w Sarii minęły bezpowrotnie i nie mów mi, że jest inaczej, że będzie (czy jest) dobrze bo guzik wiesz, jak było i jak powinno być za taką pracę. Myślę, że wiem kim jesteś i dlaczego tak piszesz. Spłacisz kredyt - będziesz innego zdania....

chrabąszcz
@mrówka 22.07.2018 20:56

Filozofia frustrata:-) nawiasem mówiąc nie mam kredytu.

mrówka
@chrabąszcz 01.07.2018 20:12

Zaglądam nie tylko tu, a o moją karierę nie musisz się martwić :)

chrabąszcz
@mrówka 29.07.2018 11:14

Nie martwię się. Na bank osiągasz zapewne spektakularne sukcesy zawodowe z takim potencjałem:-) Super, że odszedłeś z SARIA i możesz osiągać wyżyny zawodowe a i Firmie SARIA wyszło to na dobre :-) zaglądasz na inne fora bo Pracodawców, którzy nie poznali się na Twoich jakże wysokich kompetencjach zawodowych jest więcej :-) aż żal, że marnujesz się jako "mrówka".

mrówka
@chrabąszcz 29.07.2018 17:32

Oj tam, oj tam... Obrońca to obrońca, nie podyskutujesz o faktach-tylko o mitach. Wazelinuj dalej. Powodzenia!

anonymous
@mrówka 12.08.2018 09:06

To nie poziom podstawówki chłopie. W żadnym Twoim wpisie historycznym nie widzę faktów - tym bardziej dotyczących obecnej sytuacji Firmy. Jedynie jakieś wypociny "pseudo filozofującego" i sfrustrowanego byłego Pracownika. Mitomana właśnie :-)

Mrówka
@anonymous 12.08.2018 09:32

Super, że tak myślisz, a myślisz jak Jastrząb... Polecam Ci pracę w tej firmie, bo skoro piszesz, że jest ok to jest ok. Serdecznie pozdrawiam.

anonymous
@Mrówka 15.08.2018 20:17

Jastrząb? Reprezentujesz swoisty rodzaj zoo-dewiacji :-) non -stop porównania odzwierzęce. Jakieś kompleksy antropologiczne? Pracuję więc nie musisz mi polecać. Dla mnie jest OK :-)

Ula

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi? Jakie zarobi dostaje się na początek?

Baśka

Czy firma potrzebuje pracowników? Podpowiedzcie coś więcej.

Radzio

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Zainteresowany

Czy firma ma jakieś oferty pracy? Jakieś wskazówki?

rozczarowany
@Zainteresowany 24.06.2018 17:31

A Ci dalej swoje :-) ma pewnie "jakieś". Wymyślcie coś nowatorskiego Panie/Panowie z Gowork. Poproście konkurencję o "jakieś wskazówki" jak się to robi.

Witold

Czy tak dobrze się pracuje, że tak rzadko tu zaglądacie?

jakie pytanie taka odpowiedź
@Witold 14.06.2018 10:26

Witold zapewne pracowniku Gowork. Tak pracuje się dobrze.

obserwator
@jakie pytanie taka odpowiedź 14.06.2018 20:37

Witold, Martyna, Feliks i może jeszcze Jadzia lub dowolne podawane imię dla potrzeb podsycania atmosfery przez pracowników Gowork - jedziecie:-) "czy na pewno"? "jesteś pewien"? "co słychać w firmie"? a może wymyślicie coś nowego?

Martyna

Czy prowadzą aktualnie rekrutację?

proste
@Martyna 25.05.2018 21:40

Zadzwoń/napisz do nich i zapytaj. Najprostsza droga.

Tonik

To normalne, że firmy zachęcają do pracy. Dobrze płacą dobrym pracownikom.

????
@Tonik 13.05.2018 19:04

Niestety, nie płacą... ☹️

!!!!
@???? 16.05.2018 12:09

Widocznie miałeś/łaś pecha nie być dobrym pracownikiem. Innym płacą :-)

Bystry umysł

Uwaga na zachęty do pracy na repa !!!! (teraz rekrutują) kasa strasznie cienka a obiecywanie dużej kasy nie ma nic wspólnego z prawdą , jak przedmówcy z dużego wozu pisali już wielokrotnie omijać wielkim łukiem

Sarkasta
@Bystry umysł 23.04.2018 02:03

"repa"? zachęty? "obiecywanie"?, ..."z dużego wozu" .....nie ma co fachowiec i specjalista w temacie Nam się trafił :-) i do tego skromny "Bystry umysł" :-) Bystry jedź swoim "małym wozem" do sukcesów i wielkiej "kasy" bez "zachęt" :-) i omiń Sarię "wielkim łukiem" :-) proszę . Chyba, że Ona już ominęła Cię pierwsza :-)

mrówka
@Bystry umysł 23.04.2018 02:03

Co oznacza "repa"- bo nie wiem, a pracowałem w Sarii...

Feliks

Tak rzadko zaglądacie na to forum. Czy jest jakiś powód?

aaaa

a chleba cale auto za 15gr,za worek brutto i to jest kasa za luty 2400 z groszem

aaaa

daremna firma a co z kasom to za 6 tygodni tyle zarobisz

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w SARIA MAŁOPOLSKA Sp. z.o.o? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Wacław

Cóż to za postawa? Jeśli dzieje się tak źle to może trzeba zgłosić to wyżej??

Zmęczony
@Wacław 02.02.2018 11:36

Wacław, komu??? Decydentom, którzy celowo doprowadzili do takiej sytuacji???

anonymous

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Każdy pracodawca ma swoje plusy i minusy. O minusach napisaliście juz ponizej to ja dodam kilka zdań plusów. W sarii jako kierowca pracuje ponad 10lat na przestrzeni tych lat firma bardzo sie rozwinęła. Były zarobki lepsze i gorsze ale zawsze na czas. Nigdy żadnych opóźnień 10 każdego miesiąca pensja wpływa na konto. Zarobki opiewają na kwotę ok. 3500zl ale praca 4 dni w tygodniu. Firma dba o samochody serwisuje i ma własny warsztat pilnuje bezpieczeństwa. Urlopy płatne gdy trafi sie L4 nie ma żadnego problemu można iść chorować. Ponad połowa pracownikow ma staża pracy ponad 10 lat. Gdyby było tak źle sadzę ze nikt by tak długo nie wytrzymał. Kierownik i "laptopowe matoły" wymagają bo muszą ale idzie sie z nimi dogadać jeśli sam jesteś w porządku i zależy ci na pracy. Proponuje przyjść do pracy w Sarii popracować i samemu zobaczyć czy to taki zły pracodawca szczerze to bliżej mu do budżetówki niż prywaciarza. Dla wszystkich posługujących sie własnym rozumem polecam wziąć pod uwagę ze opinie na takich stronach pisze sie tylko negatywne bo jak komuś dobrze to skupia sie na własnym życiu po pracy a w pracy stara sie dobrze wykonywać swoje zadania a nie smarować bzdury na forach. Poza tym lepiej narzekać i oczerniać niż chwalić taka niestety ludzka (polska) natura... Prace w sarii oceniam 8/10

Wielki Brat
@anonymous 25.10.2017 20:58

anonymous zarobki płacone na czas są obowiązkiem pracodawcy, a nie przywilejem dla pracownika, że szanowny Pan i Władca zechciał zapłacić za wykonana usługę. Obowiązki ustawowe są czymś naturalnym. Ci co nie płacą, spotykają się z ludźmi w sądzie. Porównujecie się do gorszych a nie lepszych pracodawców? O którym własnym warsztacie wspominasz? Chyba coś nas ominęło :-D . Leasingi mają umowy serwisowe więc nie jest to żadne "Aj waj", ale standard w każdej flocie, no chyba, ze porównujesz niemiecki koncern się do Ziutka ze stodoły :-D. Jak sądzę wszyscy zadowoleni pracownicy nie mają odwagi by napisać coś pozytywnego na temat Sarii.... ale Ty się szarpnąłeś. Brawo!!! Szkoda tylko, ze same lanie wody, zero konkretów, ale rozumiem, ze każdej firmie potrzebny jest jakiś klakier. Fantastycznie, się w tym sprawdzasz. Powodzenia :-D

były
@anonymous 25.10.2017 20:58

A ilu Was jest na Refood-zie że stażem powyżej 10 lat??? Bajki piszesz...

były
@anonymous 25.10.2017 20:58

4 dni pracy, mnóstwo godzin, smród i tony chleba na plecach trzeba nosić. 3500? Śmiech, co za to płacą.

były
@anonymous 25.10.2017 20:58

Nowy Modlin warto ściągnąć pracowników do siebie, ale nie kłamstwem ale rzeczową prawdą. Obiecujecie ok. 3500 zł. No ale z lewizną, powiedzmy o tym wprost. Z plusów dla kierowców - brak kontroli nad towarem. W myśl przysłowia bierz ile chcesz. Brak kontroli nad paliwem, lepiej nie dotankowywać, bo chłopaki gonią. Firma dla tych co lubią kombinować, nie dla uczciwych ludzi. W Sarii da się zarobić ale nie uczciwie. Co do L4 to owszem nie gonicie bo wiecie, że bez niego w cienkich okresach mizerne wypłaty. Do tego tony pieczywa, bary wysiadają.

anonymous

nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!1

Wielki Brat

Totalne szambo!!!

Zorro

Nie polecam. W firmie Re-food pracują głównie laptopowe "matoły", którzy za siedzenie dostają większe wynagrodzenie niż pracownicy, którzy harują od rana do nocy. Oszuści i karierowicze dorabiający się na szarych pracownikach. Oszukują na godzinach, kombinują z czasem pracy, są nieuczciwi i wyzyskują ludzi. Najgorsza firma, w jakiej pracowałem.

trzyosoby

Firma ma rozległe pomysły ale prawda jest taka, że każdy nowy pracownik bez wyjątku dostaje od starych pracowników wyższe wynagrodzenie. Ja już nie pracuje w Saria Polska i jest to ostatnie miejsce, które mógłbym polecić. Nie ważne czy to: Długi Borek, Stare Tarnowo, Wielkanoc, Modlin czy Warszawa. Przedsiębiorstwo obiecuje cuda na kiju, a jak jest to każdy wie.

Nowy

nikogo, awansował ten gość co był tam kierownikiem a dyrektorka przenieśli i cos innego teraz robi. Więc może będzie lepiej teraz.

ciekawy

Kogo wywalili???

Nowy

ale teraz ostatnio zmienił sie dyrektor więc jest szansa że bedzie lepiej, stawki moze nie beda wieksze ale podejscie do ludzi może lepsze. Facet pnoć nie jest zły i dużo robi.

Kluczewski

Chora firma, premia nawet za czystość samochodu.. Codziennie mycie a dyrektor przyjeżdża i zagląda czy w nadkolach czysto, ale czy dany samochód ma czym hamować to już nie sprawdzi. Wyjeżdżasz o 5rano po 10worków na biedronce musisz przenieść z rampy na auto na pojemniki położyć każdy jeden worek.. Praca jak w Oświęcimiu.. Musisz chodzić w białych strojach jak pogromcy duchów albo doktorzy.. Za normę godzin zarobisz 2400zł.. Żenada!!!!!!! Nie polecam!

kierowca

nie polecam pracy w tej firmie o/Wielkanoc.. atmosfera rolnikow ktorzy pracowali by tam za 1000zł i mowili ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Kolega

12 ton noszenia dziennie. Podpisujesz umowę na kierowcę a dzwigasz jak tragasz do tego smród nie do opisania polecam dla chorych psychicznie. Pan kierowniczek obiecuje gruszki na wierzbie. Pinokio , kłamca.

mrówka;)
@Kolega 05.05.2017 10:33

Prawda to... Dlatego już tam nie pracuję i nie polecam!

Też zmieniam

Potwierdzam opinię ' Byłego klienta'. Też zmieniłam :-)

Były klient

Polecam firmę z Danielowa :) Współpracuję z nimi od ok. pół roku i jest ok. Przede wszystkim kontakt z przedstawicielem handlowym, który co jakiś czas dzwoni do mnie lub odwiedza pytając, czy są jakieś problemy ze współpracą, czy jakieś zastrzeżenia. Doradzi, podpowie. Dla mnie rewelacja, czego nie było w Sarii :(

były

Bajka o pracowitej mrówce ( w SARIA POLSKA) Codziennie wcześnie rano, mała mrówka przybywała do pracy i natychmiast rozpoczynała wykonywanie swoich obowiązków. Produkowała dużo, a to co robiła dawało jej satysfakcję. Szef lew był zdumiony widząc, że mrówka pracuje bez nadzoru. Pomyślał więc, że jeśli mrówka może wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałaby jeszcze więcej, gdyby miała nadzorcę?! Zatrudnił więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów. Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych. Potrzebował także sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty oraz pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych. Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie dodatkowych wykresów, w celu opisania tempa produkcji i przeanalizowania trendów tak, by mógł je wykorzystać w prezentacji na zebraniach Zarządu. Tak więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i zatrudnić muchę do prowadzenia działu informatyki. Mrówka, kiedyś tak produktywna i zrelaksowana, nienawidziła nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, które zabierały jej większość czasu. Lew doszedł zatem do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowała mrówka. Stanowisko dał więc cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła. Nowy kierownik cykada, również potrzebowała komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomógł jej przygotować Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu. Dział w którym pracowała mrówka stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się już nie śmiał, za to wszyscy byli nerwowi. W tym samym czasie cykada przekonała szefa lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania środowiska pracy. Po przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówki lew stwierdził, że efektywność uległa znacznemu zmniejszeniu. Zatrudnił więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania. Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem: “W dziale jest przerost zatrudnienia”. Zgadnijcie, kogo lew zwolnił jako pierwszego? Oczywiście mrówkę, gdyż wykazywała „brak motywacji i negatywną postawę”.

jeszcze obecny
@były 06.11.2016 15:33

Jakże prawdziwe. I niestety na jednym "karaluchu" się nie skończyło...

Były klient

Odkąd odszedł od nich kierowca, który "od zawsze" do mnie podjeżdżał, moja współpraca z tą firmą zmieniła się nie do poznania! Odbiory nieregularne-nie można się doprosić o podjazd i zabranie odpadów, nie ma kontaktu z firmą, a jak już ktoś odbierze to i tak nie ma z kim gadać! Straszne, aby w tych czasach taka firma nie wywiązywała się z umowy. Wytłumacz Sanepidowi, dlaczego odpady zalegają, ludzie się skarżą na smród itp. Na szczęście znalazłem inną firmę w okolicy. I to z miłą niespodzianką. Pozdrawiam K.!

zainteresowany
@Były klient 17.10.2016 15:59

A jaką firmę polecasz?

pracownik(?)

Zarobki przedstawiciela są takie, że wszyscy szanujący się przedstawiciele odeszli z pracy-łącznie z przedstawicielem w samej centrali w Warszawie....

Zostaw opinię o SARIA MAŁOPOLSKA Sp. z.o.o - Wielkanoc

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SARIA MAŁOPOLSKA Sp. z.o.o