Samuelson & Nordhaus

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 90 ocen.

Opinie o Samuelson & Nordhaus

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Samuelson & Nordhaus

Dominika
użytkownik zarejestrowany

@Pracownik Takie zabiegi proponuje się alkoholikom. Czemu to obowiązuje w Samuelson & Nordhaus? Czy pracownicy w firmie mają problemy alkoholowe? @Alibaba pisze, że nikt tego nie sprawdza. Proszę powiedzcie co to za wymóg i o co dokładnie z nim chodzi.

Jj
@Dominika 22.09.2017, 13:58
@Pracownik Takie zabiegi proponuje się alkoholikom. Czemu to obowiązuje w Samuelson & Nordhaus? Czy pracownicy w firmie maj...

Tak mają wielkie problemy alkoholowe chleja od poniedziałku do weekendu! Przyjeżdżasz to obszczane materace.a taki pan Edek nawet naszczal na ścianie!leja z 4 piętra przez okno!

Dominika
użytkownik zarejestrowany

A o jaką wszywkę chodzi? Samuelson & Nordhaus nakazuje, żeby do swoich ubrań wszywać ich znaczek? Może ktoś to wyjaśnić jak to w końcu wygląda teraz w firmie.

Pracownik
@Dominika 08.09.2017, 10:17
A o jaką wszywkę chodzi? Samuelson & Nordhaus nakazuje, żeby do swoich ubrań wszywać ich znaczek? Może ktoś to wyjaśnić jak...

Musisz zrobić sobie wszywke w tyłek po której nie pijesz%

Alibaba

do "Toboł" złodziejuszki w biurze nigdy nie obiecują ciuchów dla ludzi na DG. Pracuję dla nich prawie dwa lata na DG i na dzień dobry dostałem informację , że mam mieć wszystkie ciuchy swoje. Co do wszywek to nikt mi w tyłek nie zaglądał i nie kazał robić wszywki! Jakiś czas temu było dużo ochlejtusów i oni zjeżdżali do pl z dnia nadzień. I bardzo dobrze po co mają pijusów trzymać!

zniewieściały Marian

do "toboł" w wielu wątkach poruszonych w Twoim poście jest przeważająca prawda o tej firmie ale trochę przesadziłeś z tą wszywką... ...nie spotkałem się z takimi przypadkami dla nowo rekrutowanych do firmy natomiast spotkałem się z różnego rodzaju "opojami"już wewnątrz firmy którzy właśnie zjeżdżali na zaszycie i wracali tutaj spowrotem... w tej jedynej kwestii nie zgadzam się z Tobą a reszta jak napisłeś pozdrawiam

toboł

firma tragedia mieszkania spartanskie warunki jedna lodowka na 12 ludzi,kierownik od azbestu zupelna porazka sieje ferment aby tylko cos sie dzialo,firma daje 15 e na godzine z czego 310 kradna za mieszkanie 5.50 e dziennie za dojazd do pracy z czego przy 8 h pracy zostanie jakies 1500e a gdzie tu jeszcze zycie?złodziejuszki w biurze obiecuja posciel ciuchy itp na start a tak naprawde daja stare wyprane ciuchy i to albo za małe albo za duze.w zadnym stopniu nie polecam nikomu tez pracy w sn samnord bo to jeden diabeł tylko nazwa sie zmieniła aby prezes miał czysta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo niby firma budowlana a zajmuje sie usuwaniem azbestu.....sami alkocholicy pracuja teraz aby dostac sie do firmy to musisz zrobic sobie wszywke w tyłek i pokazac w biurze.....zero jakiej kolwiek organizacji nikt nic nie wie na temat mieszkan np w piatek o 20.30 dowiadujesz sie ze masz spakowac zeczy i jedziesz do pl.....nikomu nie polecam tej firmy

aha
użytkownik zarejestrowany

I tak przeciż o wszystkich ofertach pracy najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich. Może jednak wiecie czy wypłata u nich jest w pełni terminowa? Dbanie żeby było wszystko na czas jest bardzo ważne

ROBBY CAHVO

NIE potrzebujesz pomocy finansowej? Dzień dobry wszystkim, Czy jesteś biznesmenem czy kobieta? jesteś w jakiejkolwiek trudnej sytuacji finansowej. Czy potrzebujesz pieniędzy na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej? Masz niską ocenę kredytową i trudno jest uzyskać kredyt z lokalnych banków i innych instytucji finansowych? Rozwiązaniem problemu finansowego jest Pieniądze Essentials®. Naprawdę muszę poważnego klienta Ubiegać się o którykolwiek z tych kredytów finansowych, w każdej części świata: a] Pożyczka osobiste. b] pożyczki biznesowe. c] konsolidacji zadłużenia. d] Hard Money Pożyczki. e] Home Mortgage. f] ekspansja kredytowa biznesowe. g] Student Loan. h] Kredyt Auto. Specjalizujemy się przede wszystkim na stopy kapitalizacji biznesowych i finansowych są elastyczne pożyczki działalności procentowych, oprocentowanie szaleje od 1,5% do 3% kredytów. Ilość w zakresie od $ 15,000.00 do $ 20.000.000,00 od 1 do 15 lat w czasie. e-mail: robbycahvo@hotmail.com Wracaj do formularza zgłoszeniowego Z poważaniem ROBBY CAHVO

stany4surowe4belgia4@gmail.com

Dzien dobry, Jestesmy belgijska firma budowlana dzialajaca na rodzimym rynku od 2014 jako generalny wykonawca i podwykonawca prac stanu surowego w szczegolnosci roboty : - betonowe (wynagrodzenie w systemie godzinowym) - ciesielskie (wynagrodzenie w systemie godzinowym) - zbrojarskie (wynagrodzenie w systemie godzinowym) - murarskie (wynagrodzenie w akordzie) Z racji na duze zapotrzebowanie na nasze uslugi poszukujemy wiarygodne firmy ze zorganizowanymi ekipami ( działalnosc gospodarcza) do wspolnej realizacji naszych projektow. Wszystkich zainteresowany prosimy o kontakt pod adresem email: stany4surowe4belgia4@gmail.com lub/i nr fax +322 706 53 99 Wszelkie informacje na priv. Dziekujemy i zapraszamy do wspolpracy.

Olo

Nie kumam frustratów co tu piszą. Ja byłem z nimi w Belgii. Trzeba zapier..lać ale da się zarobić. Poza tym pracowałem z dobrym majstrem i się wiele nauczyłem. Dziś robię na swoim i mile wspominam.

doberman

teraz firma ma się żle ,bo z ZUS-u chcą odzyskać składki z 2007 roku, nie mają kasy i szukają gdzie można coś wydrzeć. Cienko pieją

Żona

3500 - 4000 euro, to lekkie przegięcie, no chyba, że chodzi o jakiegoś brygadziste, albo kogoś jeszcze wyżej. Wszystko zależy od miesiąca, jak jest dobry miesiąc i więcej godzin, to 3300 euro można wyciągnąć. W takich miesiącach jak np maj nie zarobi się dużo, dlatego, że jest sporo wolnego. Ale myślę że mniej jak 2500 euro nie będzie.

Żona

Dziwię się takiej ilości negatywnych komentarzy. Mój mąż od roku pracuje w SN Strukton i nie narzeka. Początkowo przez pól roku był na umowie, od kilku miesięcy jest na działalności. Fakt, że na działalności trochę gorzej się wychodzi, ale i tak nie jest źle patrząc na to co dzieje się w niektórych firmach. Pieniądze są na czas. Podobno nawet znieslawiony Oleksy zgrzecznial :) Nie ma sensu słuchać krytykantów. Od roku firma płaci regularnie. Czasami zdarzają się poślizgi 2 - 3 dni ale to nie jest tragedia Pozdrawiam

finanzamt
@Żona 09.02.2016, 19:35
Dziwię się takiej ilości negatywnych komentarzy. Mój mąż od roku pracuje w SN Strukton i nie narzeka. Początkowo przez pól roku...

A Pani pewnie jest zoną ,pana Oleksego twierdząc ze zgrzeczniał...może w domu tak...

mariusz

Witam.Sz Panie z biura w rozmowie tel strasznie czarują - moim zdaniem naciągaczki!!! po przyjechaniu na miejsce co nie którzy doznają szoku... Kwatery istny dramat... najbardziej kręcą tych na samozatrudnieniu...

ujek

witam mam mozliwosc wyjazdu z tej firmy na klinkier do belgi na wlasnej dzialalnosci mam pytania do normalnych ludzi ktorzy tam pracuja i znaja sie na robocie a nie do jelopow ktorzy mysleli ze cos umieja i im niepyklo jak wygladaja budowy tzn ile metrow w waszym systemie srednio miesiecz robi murarz na klinkierze i jak wygladaja zjazdy dla osob na dzialalnosci co le faktory i czy praca dla dobrych jest caly czas?prosze o odpowiedz prawdziwych murarzy ktorzy tam pracuja

ziko

(usunięte przez administratora) .zjechalem z belgi i dotej pory wisza mi za urlop i chorobowe,niemowiac o wyregulowani nadgodzin.

J 23

Powodzenia, do dziś mam nie zapłacony ZUS.

ziko

ok

Z

Proszę o informację, czy wiecie gdzie mieści się teraz nowa siedziba albo ma może ktoś aktualny numer do tej firmy ?

p

Robi ktos na klinkierze

Paweł

Tymon mozesz dac jakis namiar do siebie bo chcialbym sie dowiedziec wiecej na temat tej roboty

Paweł

CZy ktos pracuje jako murarz na klinkierze

baber

Nie ma już tej firmy jest w likwidacji dowiedziałem się od prawnika. Budowlanka niestabilna branża.

zxa
@baber 07.05.2015, 15:12
Nie ma już tej firmy jest w likwidacji dowiedziałem się od prawnika. Budowlanka niestabilna branża.

(usunięte przez administratora). Pytanie do osób teraz pracujących: czy firma pod nową nazwą jest wypłacalna? Czy dostajecie teraz normalnie wynagrodzenie? Proszę o odpowiedź, bo mam opcję na wyjazd, ale nie wiem czy jest stabilnie. Pozdrawiam

J 23
@zxa 09.05.2015, 09:45
(usunięte przez administratora). Pytanie do osób teraz pracujących: czy firma pod nową nazwą jest wypłacalna? Czy dostajecie te...

Ej ludzie, To tylko wóz się zmienił, wożnica pozostał ten sam. Myślcie trochę.

qwe

Witam Dostałem ofertę wyjazdu do Belgii.(usunięte przez administratora) Trochę mnie zaniepokoiły ostatnie komentarze, że coś z tą firmą nie tak. Czy może ktoś napisać kilka słów o obecnej sytuacji w firmie? Pieniądze są na czas? Jak warunki mieszkaniowe i ogólnie klimat w pracy. Z góry dzięki za odpowiedx

NOWY
@qwe 29.04.2015, 18:12
Witam Dostałem ofertę wyjazdu do Belgii.(usunięte przez administratora) Trochę mnie zaniepokoiły ostatnie komentarze, że coś z...

Na jakie stanowisko miałeś wyjazd?

qwe
@NOWY 30.04.2015, 00:11
Na jakie stanowisko miałeś wyjazd?

na majstra

gfu

szkoda jest po prostu słów do tej firmy

J 23

Na Hutniczej w Gdyni można pocałowac klamki - pusto. Już się nie reklamują na swojej stronie w necie. Nie Ma. Ej Nowy daj na mszę że nie wyjechałeś.

NOWY

CO z tą firmą? Od tygodnia nie mogę się do nich dodzwonić a już miałem wyjeżdżać z nimi.....

J 23

Siema chłopaki. Jak tam, zadowoleni z wypłaty za marzec, czy znowu w plecy na konto firmy.

yly50

kto zna nowe namiary na firme. Podobno przeniosla sie do sopotu.

nowy

Witam mam propozycje wyjazdu do belgi z tej firmy prosze o jakieś szczegóły kogoś kto tam pracuje .

giwi

Cześć. Naprawdę jest tak ciężko,czy niektórzy tylko straszą? Ktoś pisał że w Polsce ktoś robił 250 godzin? Czy to jest możliwe?

kran

Witam wszystkich serdecznie dawno tutaj nie zagladałem a tu proszę ile wpisów. Napisze krótko i na temat (PRAWDE). Wypłata na czas, kwatera OK jest net.WI-FI, sklepy są blisko jest gdzie do "Turka" skoczyć, stawka 11eu/h czyli minimum w belgii,płacą mobili czyli ok 10 centów/km,8eu na pralnie, atmosfera OK, minus-w pracy jestem 9 godz a płacone za 8 jedna godz na firme. Policz + i - i sami zdecydujcie :) Praca jest

xxx
@kran 18.02.2015, 20:39
Witam wszystkich serdecznie dawno tutaj nie zagladałem a tu proszę ile wpisów. Napisze krótko i na temat (PRAWDE). Wypłata na...

A co powiesz o wypłacie za miesiąc luty? Chwalisz że tak super, a wcale super nie wyszło... Teraz pracownicy jeden drugiego niepotrzebnie nakręca.

a gdzie wyplata
@xxx 22.03.2015, 15:53
A co powiesz o wypłacie za miesiąc luty? Chwalisz że tak super, a wcale super nie wyszło... Teraz pracownicy jeden drugiego n...

samuelson i nordhaus (usunięte przez administratora) od stycznia czekam na wyplate a mamy czerwiec prawie koniec nie jestem jedyny komu nie zaplacili . nie ma kasy za to co przerobilem a co tu mowic o moich nadgodzinach porazka totalna ta firma to 1 wielka lipa ODAJCIE MOJA WYPLATE !!!

office

W przypadku solidnie wykonywanej pracy będziemy szczęśliwi móc postawić sprawdzonego pracownika pod nadzór belgijskiego zleceniodawcy. Mniej proszę się przejmować tym, czy, kto i kiedy na Pana patrzy. W przypadku dalszych uwag, do których trudno mnie się ustosunkować na tym poziomie animowości - zapraszam do kontaktu z project managerem - Michałem.

gośc
@office 16.02.2015, 10:14
W przypadku solidnie wykonywanej pracy będziemy szczęśliwi móc postawić sprawdzonego pracownika pod nadzór belgijskiego zleceni...

Witam. B. dobrze napisane, pozdrawiam

takja

Witam pracuje w Gdańsku jako okres próbny czy się nadaję do Belgi śmiech , tylko kto ma mnie tu oceniać Majster ? co on wie o mnie i moich umiejętnościach znowu śmiech brygadzista czy też prowadzący jak zwał to zwał trzyma tylko ze swoimi ziomalami reszta co go to obchodzi.Rysunków nie dostaniesz do ręki zapomnij dlatego nie wiem w jaki sposób i kto będzie mnie oceniał i na jakiej podstawie ciekawe pozdro.

kud

panowie byłem 2 razy na kontrakcie u samuelsona nie narzekam kasa była co 10 owszem zdarzały sie patafiany co by chcieli postac dniowke odbebnic tam trzeba robic i znac sie na robocie bo za to płacą

ali

szukam namiaru kto pracuje w samnord ?

ggh

praca 8 godzin czasem jest dłużej wszystko zależy od budowy soboty zadko kiedy pozd

scyzor

Mnie też to interesuje. Nikt nie podał na forum. Po ile godź. dziennie? po 10? a sobota? praca w dzien czy i nocki? jest czas żeby na tygodniu podjechać do sklepu? jest to jakoś przyzwoicie rozwiązane?

VADER
@scyzor 11.02.2015, 12:30
Mnie też to interesuje. Nikt nie podał na forum. Po ile godź. dziennie? po 10? a sobota? praca w dzien czy i nocki? jest czas ż...

8 GODZIN DLA CIEBIE 1 GODZINA DLA FIRMY CZYLI 9 JEDNA ZA DARMO 183 DNI I DO DOMU BO SIE WPIEPRZYSZ NA BELGIJSKI PODATEK RESZTA DO PRZYJECIA TYLKO MUSISZ MIEC ZAJEBISTA PSYCHIKE ZYCIA NA WALIZACH FIRMA DLA TWARDZIELI

Office

Tak, jest 6 nowych projektów, w tym dwa, z których wcześniej inspekcje wyrzuciły nielegalnie pracujących Bułgarów i Portugalczyków. Pozdrawiam, powodzenia

misiu
@Office 03.02.2015, 09:47
Tak, jest 6 nowych projektów, w tym dwa, z których wcześniej inspekcje wyrzuciły nielegalnie pracujących Bułgarów i Portugalczy...

ile godzin dziennie pracuje sie na budowach w Belgi.Czy jest czas i mozliwosc zrobienia zakupów?

orawiok

Robota w akordzie? Nie widziałem jeszcze nigdy na kontrakcie żeby ludzie się obijali i pyskowali. Raczej zjeżdżali jak było źle. Cieniasów też nie spotkałem na kontraktach,ludzi się dobierało w zespoły i ok. W te jakieś kontrole to nie wierzę,śmieszne to jest. Rotacja jest u was spora w firmie? Ostatnio ruszyły nabory? To co to,budów przybyło czy ludzi ubyło?

Bauer

Może być umowa o pracę lub umowa zlecenie. Od obydwu zostają odprowadzone takie same składki zus. Zlecenie proponują na początek, na próbę, ale jest ono tak samo płatne, około 11 EUR na rękę za godzinę, tylko nie zawiera urlopu. Kwatery to normalne domy lub hostele typu pracowniczego. Nie potrącają za te kwatery. Wielu w tej firmie jest po 5-10 lat. Ale pracować trzeba. Z tego, co widziałem, zwłaszcza nowi, którzy się obijali i jeszcze do tego pyskowali, stawiali wymogi i żądania byli zwalniani w pierwszej kolejności. Ale to tacy, co z innych firm też ich wywalali, i miesiąc tu, a miesiąc tam. Tu jest ciężka praca, ale po to się jeździ za granicę. Trzeba pracować, ale zarobki dobre i na czas bo mają tu na firmy oko różne inspekcje i inne.

Max

Koledzy napiszcie coś jakie są umowy,środowisko pracy,między ludźmi,czy jest duża rotacja,jakie kwatery? Nie pytam o zarobki tylko czy to jest firma w której można w miare normalnie pracować. Zarobki to prywatne sprawy. Jakie są umowy? Chodzi mi Belgie.

orzeł

Koledzy do mnie dzisiaj dzwonili i oferują umowę na zlecenie? do Belgi czy każdy z was ma taka umowe czy o pracę

benek

Wyjechalem po poltora miesiąca pracy w Gdansku do Belgii. Fakt, miał być miesiąc, wyszlo poltora. Na razie nie zle jest, trzeba się przyzwyczaić. Byłem kiedyś na wyjeździe z innej firmy, wszędzie podobnie. Kwatera zaplacona, dojazdy zapłacone, na umowie mam 14 euro. Do tej pory co miałem na umowie to miałem. Ale nie slyszalem, żeby narzekali, ze nie ma pieniazkow na czas. Raczej polecali.

małgo

Ja dostałem propozycje wyjazdu do Belgii.Napiszcie coś na ten temat jak tam jest,jak praca,mieszkanie i ludziska.DZIĘKI

Xxx

Stary nie umiesz czytac??? To byly stawki za Polske a nie na wyjazd! I tak 15-19 niezle jak na kraj.

Dyrda

....nie jest zle ale zapierniczac trzeba bo jak ktos sciemna to majstrowie raczej gonią do domu. Teraz generalnie biora ludzi tylko po próbie w Polsce. Duzo chłopa sie najechalo do Gdanska. Wielu po jednym czy dwoch dni znikają bo w prawdzie sie nie nadaja. Dobre chłopy do tej Belgji wysyłają. Ja jade w styczniu. W Gdansku placa od 15 do 19 a co niektorzy 21 złote na reke. Mnie sie tu podoba i bede sie firmy trzymał. Pozdro. Dyrda

Radek

Jestem nowy w tej firmie. Martwily mnie te wpisy o tym ze niby firmanie placi. Powypytalem chlopakow co tu pracuja dluzej. Mówili, ze faktycznie raz Od wielu lat szef raz sie spóźnił z wypłata o 2 czy 3 dni. Sam po ludziach poddzawnial i jeszcze przeprosił ludzi. Jakies restrukturyzacje w dziale kadr sa i dlatego taki problem. Faktycznie zapieprzac trzeba ale gdzie nie trzeba? Szef pożegnał tu ostatnio chyba 20 osob bo cienko przerob robili i jeszcze jakies pretensje mieli. Faktycznie z dwoma robiłem i rece mi opadała takie lenie a stawke mieli o 2 euro wyzsza odemnie.

Kazek

Przerob musi byc? Szybki w pracy? A co kurna lezec chciałeś jadrami do gory i zeby ci za to płacili? To chyba oczywiste, ze trzeba robic przerob aby zarobic na swoje pensje. Jezeli ci sie nie chce a kase chcesz to idz na kuroniowke. Prze wielu takich jak ty inne chlopaki nie moga robic akordu bo kurna spowalniacie robote a na waszych CV piszecie derdymaly jakie z was fachowce do jeża. Jeszcze dodatkowo jak sie was z pracy wypier..... To piszeta bzdety , zefirma nie placi. Skoro nie placi to czemu te 150 chłopaki w Belgi i drugie tyle w Polsce jeszce siedzi? Moze ty jestes z tej budowy z Dosze Mils albo z Totala co ostatnio przerob zrobila do śmiechu, co na siebie mawet nie zarobiliscie bo kuzwa zbrojenia nawet nawiązać nie umieliscie a rysunek to ponoc jeden tylko czytał. Kuzwa, ale wymagania co do kasy to sie ma. Robie w tej firmie kupe lat. Teraz jestem w Gdansku. Nigdy sie nie zdążyło abym kasy nie dostal a prawda taka, ze szef jest za dobry i za duzo darmozjadow pozatrudnial i dobrze, ze sie ogarnął i zaczyna czyścić! Teraz żale wyplakujecie jak was na chatę posłał. Bo co maxie pisac?

Informacja prawna

Informuje, ze w odniesieniu do wpisu z 24.10.2014 zostalo wszczete wobec anonimowego autora wpisu noszacego znamiona pomowienia postepowanie o ujawnienie danych osobowych w trybie art. 488 k.p.k., celem pociagniecia do odpowiedzialnosci odszkodowawczej tytulem naruszenia art. 43 k.c., to jest rozpowszechniania fałszywych informacji naruszajacych dobro osoby prawnej.

pokrzywdzony

powiem tak w kazdej bajce jest cos prady albo troche wiecej niz troche,kolorowo nie jest jak przyjedziesz to sie przekonasz a ostatnio i finanse sie niezgadzaja,i musisz byc dobry i szybki w pracy bo przerob musi byc moze wspomnisz moje slowa

Zostaw opinię o Samuelson & Nordhaus - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Samuelson & Nordhaus