Princess Yachts International plc

Plymouth

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 18 ocen.

Princess Yachts International plc
4 18 6 1

Opinie o Princess Yachts International plc

Marcin CCC

Witam jak wygląda praca dla Princess Yachts przez agencja Brasco ? Jak jest z zakwaterowaniem czy naprawdę płacą £19/h. Zastanawiam się nad wyjazdem i praca przez tą agencje jako stolarz monter. Dziękuję

anonymous
@Marcin CCC 16.09.2018 23:35

Tyle płacą19 brutto do ręki 12.9 , ale masz chate za fri to 450£ na miesiąc do przodu, przez pól roku

janek64
@Marcin CCC 16.09.2018 23:35

Czesc. tak zarabia sie na reke 2000tysiaki miesiecznie jezeli wyrabiasz tylko kontraktowe godziny, jak robisz nadgodziny to mozna 2800 wyjsc, mieszkanie jest za darmo.warto jechac chocby na to kilka miesiecy zeby podrobic do domowego budzetu.

bob623
@janek64 24.09.2018 11:48

Złożyłem cv o prace jako stolarz .Rozmowa 13 14 października w Gdansku Firma Brasco. Mam stabilną prace w moim miescie i bardzo sie zastanawiam nad tym ewentualnym wyjazdem .Jak byłby ktoś chetny mi doradzić osobiście telefonicznie bo na forach to są różne opinie to bym bardzo prosił moj tel.693507454

Marcin ccc
@janek64 24.09.2018 11:48

Pracujesz na stawce 19£ czy kontrakcie Princess za 13,5 £ mam dwie stawki do wyboru i się zastanawiam którą wybrać?

anonymous
@Marcin CCC 16.09.2018 23:35

a jak na lakierni

TiM

Pracuje dla Princess już kilka lat i co mogę powiedzieć o zarobkach że są OK jak robisz nadgodziny. Jak masz szczęście i trafisz na dobry oddział to będą nadgodziny. Jak bedziesz chodził do biura i donosił na kolegów też będą nadgodziny. Jak bedziesz charował za siebie i jeszcze 2 kolegów angoli managera to też będą nadgodziny. Chyba że pracujesz jako GRP to teraz nie musisz spełniać powyższych tylko sami Cię poproszą żebyś tyrał po 12 godzin przez 7 dni w tygodniu. Po kilku miesiącach się wypalisz i będzie Ci niedobrze sie robiło jak tylko wstaniesz rano i pomyślisz ZNOWU DO TEJ PRINCESS. Ludzie wpadają tu jak w pułapkę , zatrudniają się dostają kontrakt i myślą że będzie SUPER. Po jakimś czasie dochodzą do wniosku że jeżeli by była inna firma o podobnym profilu to bez zastanowienia zostawili by ten (usunięte przez administratora) Zrobisz robotę zaplanowaną i podgonisz coś jeszcze w tym samym czasie to nikt Cię nie pochwali ani slowa dziękuję nie powie. Wyjdziesz minutę wcześniej nz przerwę to zaraz STARY z gębą biegnie DLACZEGO TAK WCZEŚNIE. Myślą że mogą robić z nam co chcą ale to się bardzo szybko zmienia i coraz więcej ludzi rezygnuje z tej firmy. Nie tylko Polacy ale i angole a w szczególności dobrzy fachowcy z doświadczeniem. Wiedzą że sobie poradzą i znajdą lepszą pracę w podobnych zarobkach ale w innej atmosferze. Z Princess nigdy nie zrezygnują KOLEDZY KOLEGÓW bo po co , gdzie bedzie lepiej. Robią 50 % mniej roboty od nas a i tak zawsze są na ŚWIECZNIKU i dostają nadgodziny podwyżki itd , a polak jak zawsze kopany bedzie i od czarnej roboty. Jak macie możliwość to radzę bliżej domu coś szukać - może u niemca albo w Danii

RACZEK

Opinia o Brasco , TQR i Princess Yachts 1. Kwiecień 2018 - Firma Brasco prowadzi nabór do pracy W stoczni Priness Yachts w Plumouth w Wielkiej Brytanii . Test w postaci wykonania prostej skrzynki drewnianej . Test wykonywany pod nadzorem ludzi z Princess . pozytywny wynik . 2. Po tygodniu wylot do Anglii do pracy . Pracodawcą jest angielska firm TQR . 3. Po przylocie trzeba na własny koszt dojechać z lotniska do Plymouth . Na miejscu czeka młody człowiek i kwateruje w hotelu . Tragiczne warunki ! Tylko silny upór i informacja z mojej strony , że wrócę natychmiast do domu powoduje przekwaterowanie na drugi dzień do pokoju 2,5 x 4m ze wspólną łazienką i kuchnią . Tu mieszka 7 osób… Słabo ! 4. Pierwszy dzień w Princess : Szkolenie BHP i do pracy jako stolarz na Koypol …. Oferta : 6 miesięcy pracy ze stawką 19 funtów /godzinę brutto pracując dla TQR (jako kontraktor) lub od razu jako pracownik Princess około 13 funtów brutto na godzinę . Wybór jest prosty ..! Tym bardziej że informują , że po 6 miesiącach otrzymam propozycję przejścia do prcy w Princess – jako pracownik etatowy . 5. Po 7 tygodniach uczciwej i ciężkiej pracy z wydajnością dużo większą niż pracownicy angielscy (mam na to dowody) , zostaję wezwany na godzinę przed końcem pracy do managera hali stolarzy i zostaję poinformowany przez niego , że mam opuścić zakład ponieważ jestem zwolniony w trybie natychmiastowym . W poprzednich dniach w ten sposób zostało potraktowanych wielu Polaków !!! Na moje pytanie co jest powodem zwolnienia – manager nie potrafi mi udzielić odpowiedzi . Natomiast polski kierownik hali stolarzy (młody człowiek) w sposób bardzo arogancki informuje mnie , że nie będzie nam płacił tak wysokich stawek . Odmówiono mi przejścia na etat w Princess Yacht – pomimo wcześniejszych zapewnień że jest to możliwe ! 6. Dzwonię do TQR (mojego bezpośredniego pracodawcy) . Nic nie wiedzą o moim zwolnieniu i informują mnie , że dowiedzą się i dadzą mi odpowiedź. Na tą odpowiedź czekałem 7 dni !!!! Bez pracy i informacji co mam zrobić . Na koniec jak po raz kolejny zadzwoniłem do TQR – byli zdziwieni , że jeszcze nie wyjechałem do Polski ! 7. Z tak wielką arogancją i lekceważeniem człowieka jeszcze się nie spotkałem ! Jestem oburzony i czuję się oszukany ! Zresztą nie tylko ja bo mam kontakt z innymi osobami , które zostały potraktowane podobnie ! 8. W internecie widzę kolejne ogłoszenia o naborze do tej firmy… 9. Nie będę komentował tej sytuacji . Wnioski wyciągnijcie sami…..

Radek

jedziesz jako elektryk a kible połączasz i kanalizacje robisz..a stolarz na miotle po hali lata. pokoje w hotelu dawno sie skonczyły i ludzi rozsyłaja po zagrzybionych hostelach gdzie łazienka jest na paru a kuchni nie ma w ogóle... na umowe obiecane 400f tygodniowo a przelewaja 300f. pył lakiery żywica 2 lata i płuca zeżarte .

anonymous
@Radek 25.01.2018 22:21

z tego co piszesz to wyglada na to ,ze wielka lipa i nie warto sie pchac w to (usunięte przez administratora) a mam wyjechac tam wkrotce.

anonymous
@Radek 25.01.2018 22:21

jestes tam jako stolarz?.jesli taka totalna lipa to czemu nie spadasz do pl.

jacek82
@anonymous 28.01.2018 08:06

no wlasnie ciekawe, (usunięte przez administratora) firmie potrafia obrobic i kazdy co sie wypowiada to ze niezadowolony...ludzie sa inne firmy wystarczy sie zwolnic.

Żona stolarza
@jacek82 29.01.2018 09:39

Ale głupoty wygadujesz. Oczywiście jak się na robocie ktoś nie zna to lata na miotle. Zresztą princess ma zatrudniona firmę sprzątająca. Jedynie każdy sprząta swoje stanowisko pracy. Nadgodzin jest sporo. Mąż jakoś 4 lata już pracuje jako stolarz i na miotle nie lata. Do tego pensja co tydzień minimum 720 f (na reke) jak robi więcej nadgodzin to z 200f więcej. Ale mieszkanie i wszystko opłaca sam. Teraz każdy ma dobry start bo mieszkanie opłacone ale i tak marudzić na coś trzeba. Nie podoba się to wracaj do PL i zrób miejsce dla osób które chcą pracować i znają się na robocie. A życie 100f? To nie wiem na co chyba na alkohol, papierosy itp. U nas 100f na tydzień z 2 dzieci idzie. W tym jedno roczne więc i pampersy trzeba kupić. A dodam ze nie kupujemy najtańszej żywności. Fakt że benzyna na dwa auta to kolejne 100f co dwa tygodnie.

Radek

Pracuje w Princess od pażdziernika miało być super z zarobkami a tu wielka lipa. 19 funtów owszem przez agencje bez ciuchów i całej reszty socjalu tylko mieszkanie zapewniają w zagrzybionym hotelu gdzie nawet za trzaskanie drzwiami mają problem. Jak zdecydujesz się na kontrakt z Princess bezpośrednio to jest 13.54 brutto( Brasco wciska kit że jest 16.40 wielka ściema). Wciskają bajki ile to mają zamówień na łodzie a nadgodzin jak nie było tak nie ma. 415 funtów to max co można wyciągnąć na tydzień minus ok 100 funtów które wydasz na życie. Generalnie wielka lipa zostaję do końca roku żeby chociaż za wyjazd sie zwrociło. PS. trzeba uwarzać na p. Katarzyne z Brasco przed testami w Słupsku potrafiła dzwonić 3 razy w tygodniu a jak się zdecydujesz to zadzwoni w piątek żebyś kupował bilet na sobotę bo w poniedziałem musisz być w pracy nawet nie powie Ci adresu gdzie masz jechac. Wysyła ludzi bez jezyka w świat i nawet nie odbierze telefonu jak coś sie dzieje.

stas
@Radek 23.10.2017 22:15

Cześć, umowę z kim zawierałeś, z brasco ? i kiedy? przed wylotem z Polski czy na miejscu w Angli? i ile jest faktycznie netto/brutto ? teoretycznie brasco mówi o 19f brutto

ms
@Radek 23.10.2017 22:15

RADEK możesz coś więcej napisać na temat pracy PY

Brasco
@Radek 23.10.2017 22:15

Szanowny Panie Radku, Bardzo sie ciesze , ze bede mogla rowniez wypowiedziec sie w tym temacie. Umowe otrzymal Pan ode mnie 6.10.2017, wlacznie z informacje o przerwie swiatecznej, folderem odnosnie zakwaterowania i adresem Opal Villas. Pracę rozpoczynał Pan 16.10.2017 . Mam kontakt z wieloma pracownikami firmy i od wielu z nich wiem ze nadgodziny firma oferuje. Stawka 19,00 GBP -kontrakt , zatrudnienie podobne do self-employment przez firme zewnetrzna , nie ma platnego chorobowego, urlopu ani zadnych dodatkow...Informacje byly podawane na spotkaniu, rozliczenia rowniez...Mieszkanie jesli nie odpowiada, zawsze macie mozliwosc zmienic, i wtedy Princess oferuje dodatek do pensji...wystarczy tylko podejsc do odzialu HR i zapytac. Znajomosc j.angielskiego nie jest wymagana, z tego co sie orientuje w Princess sa zatrudnieni polacy ktorzy sa brygadzistami, jesli rowniez ktos ma zyczenie podszkolic jezyk...sa szkoly oferuja darmowe kursy j.angielskiego...trzeba tylko chciec. Jestem do dyspozycji w razie pytan. Katarzyna Makieła

Brasco
@stas 07.11.2017 23:52

Witam, Przy stawce 19.00 brutto -przy 38 godzinach pracy ->500.00GBPnetto przy 50 godzinach- 640.000 GBP netto. Pozdrawiam Brasco Team

Legia
@Radek 23.10.2017 22:15

w pokoju po ilu się mieszka ?

Relektryk
@Brasco 11.01.2018 13:53

A wy dalej swoje kłamstwa głosicie

Żona stolarza
@Legia 16.01.2018 16:34

Każdy ma swój. Pokój z łazienką i aneksem kuchennym.

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Princess Yachts International plc? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

anonymous

Agencja pośrednictwa pracy Brasco poszukuje dla swojego klienta – dużej stoczni luksusowych jachtów Princess Yachts mającego siedzibę w Plymouth w Wielkiej Brytanii kandydatów na stanowisko Stolarz meblowy / Monter wyposażenia okrętowego (Bench Joiner) - 19.00 GBP/H Ilość wakatów: 50 Miejsce pracy: Plymouth, Wielka Brytania Nr referencyjny: BENCH/0318/JE Oferujemy: stałą, stabilną pracę w firmie będącej liderem w produkcji luksusowych jachtów na świecie; wynagrodzenie brutto: 19.00 GBP /na godzinę na kontrakcie; zakwaterowanie dostarczone przez pracodawcę, opłacone przez niego przez 6 miesiecy; zapewniona odzież robocza + narzędzia; Obowiązki: produkcja i montaż mebli na jachtach; montowanie drewnianych elementów jachtów; wykończenia wnętrz (kuchnie, sypialnie); stawianie ścianek; montaż sufitów podłóg, schodów; Wymagania: co najmniej 2 lata doświadczenia jako cieśla, stolarz; umiejętność pracy na podstawie rysunku technicznego; mile widziane doświadczenie w przemyśle stoczniowym; podstawowa znajomość języka angielskiego. Spotkanie z pracodawcą brytyjskim oraz testy praktyczne odbędą się w miejscowości - GDAŃSK w dniach 14 - 15 kwietnia 2018r Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie szczegółowego CV na adres: carpenters@brascorecruitment.pl kjastrzebska@brascorecruitment.pl W tytule maila prosimy wpisać nr referencyjny: BENCH/0318/JE

paskuda
@anonymous 23.03.2018 13:08

witam na kontrakcie ile wychodzi na tydzień netto.na jak dlugo jest kontrakt.czy najpierw umowa przez posrednictwo 3miesiace.cyz mon przyjechac do polski w midzy czasie

lolcia
@anonymous 23.03.2018 13:08

do anonymous 23.03.2018 13:08.to ty w końcu u nich pracujesz w PY czy nie.ten sam login przewija się jeszcze u innych pracodawców w innych branżach do tego z niezłymi krytykami.czy napisze ktoś realia jakie są w tej firmie.a nie tylko domysły.

anonymous
@lolcia 23.05.2018 17:47

Pani chyba nie zauwazyla ze ten login oznacza wypowiedz anonimowa

GG

Witam czy ktoś jedzie teraz na rozmowe do Gdańska. Proszę o wpis. Jak to się odbywa

lolcia
@GG 10.04.2018 11:35

i jak byłes na rozmowach?pracujesz w PY

Adam

Podpowiedzcie jak przebiega zatrudnienie w firmie? Słyszałem dużo dobrego o nich.

Roberto

Witam. Czy ktoś że stolarzy po spotkaniu 21.01 zaczyna pracę 05.02 ? Dajcie znak co i jak bo zaczynam 19.02 . Ciekawe ile się potwierdzi z tego co obiecywali. ..

Niki

Witam. Czy był ktoś z elektryków na egzaminie w Słupsku 21.01 do firmy Princess ? Moze ktos dostał teczkę i ma informacje odnośnie najbliższego wyjazdu do Plymouth ?

Pracownik
@Niki 29.01.2018 16:07

Witam. Też właśnie czekam na jakieś informację. Na razie cisza.

anonymous
@Niki 29.01.2018 16:07

Witajcie, Dostałem teczkę i też czekam na kontakt.

jozek

Słyszałem ogłoszenie w radio. Praca w Plymouth w Princess Yachts. Jest rok 2017 a oni mają czelność szukać ludzi w Polsce do tej zapyziałej dziury na końcu Anglii. Szok.

B86
@jozek 10.09.2017 11:23

ta dziura moj drogi to jeden z najpiekniejszych zakatkow UK;-)

Janek62
@B86 04.01.2018 22:35

Ludziom to się w d...poprzewracało...Panie siedz Pan w Polsce do Krakowa Pan jedz powdychac smogu albo na Śląsk...a nie wypowiada się Pan odnośnie terenu Plymouth nie znając go.Znając życie nosa Pan nie wychylil poza dziurę w której Pan mieszka.

anonymous
@Janek62 11.01.2018 17:59

z twojego wpisu wynika ,ze jestes zadowolony

Tomek Bielsko-B

Witam wszystkich zainteresowanych .Moja przygoda z princesem zaczęła się w 2006 byłem tam z pierwsza grupa Ok 22 stolarzy dla Anglików był to szok Polacy zajmują im miejsca ale tak wyszło bo testy które były dla nich samych okazały się za trudne.Test banalnie prosty ale i tu w Polsce okazało się ze z pośród 450osob dostało się 22 .Co do firmy jest Ok raczej stabilna .Ja pracowałem na budowie yachtow czyli New Port i tam tez były max nadgodziny w innych miejscach był problem.Poczatkowo pierwszy rok na P54 a dalej na V85 jako stolarz ,elektryk,hydraulik dodam tylko ze to praca dla montera kogoś kto jest uniwersalny czyli złota rączka .Wszystkie ich plany ,projekty to lipa to my się z tym borakslismy miałem takie wrażenie ze radź sobie sam .Co do Anglików to raczej Ok zawsze coś pomogli lecz bardzo obserwują jak coś nie tak to potrafią szybko nagłośnić .Praca jest lekka ale jak wcześniej napisałem dla osób uniwersalnych .Minusem tej pracy jest to ze się nie rozwijasz zawodowo.Ja pracowałem trzy miesiące przez agencje TQR takie są zasady jak się sprawdzisz to podpiszą kontrakt z tobą już Princess i to juz jest inna kasa.Uwaga na agencje chcą aby Polacy robili dla nich ponad ten czas czyli 3mis.Prawda jest taka ze Princesowi tez jest to na rękę .W naszej grupie było tak 3misiace i albo kontrakt albo wracamy do domu .Co do płacy jeżeli są nadgodziny to jest Ok ale jeżeli tylko zwykle godziny to nic specjalnego .Powiem tak jeżeli pochodzisz z małej miejscowości przepraszam za dupia i brak dobrej pracy jesteś sam to idealna praca.Ale jeżeli mieszkasz w dużym mieście lub blisko niego i znasz fach to śmiało otwieraj mała firmę i zarobisz tu na miejscu.Ja po pięciu latach z kolegami przyjechalem do kraju tęsknota za bliskimi ,rodzina itd ...Myślałem cholera co ja tu robię ciężka decyzja No ale zarejestrowałem się w urzędzie pracy dostałem dofinansowanie i prowadzę mała firmę meble na zamówienie .Mam kontakt z osobami które wróciły na stałe do Polski i tez im się dobrze układa .Czyli tyle w temacie Pozdrawiam

anonymous
@Tomek Bielsko-B 22.01.2018 10:57

Akiedy wrociłeś? Bo twoje informacje mogą być nieaktualne

Tomek Bielsko-B
@anonymous 22.01.2018 12:56

W 2010 przyjechałem ale mam tam kolegę który został i od tamtej pory jest to samo tyle ze więcej rozliczają z pracy

Gen24
@Tomek Bielsko-B 22.01.2018 14:58

Pracuje tam twój koelga od 2006 czyli logicznie rzecz biorąc jeśli by było zle pracę by zmienił...sa inne firmy jachtowe. Teraz zatrudnienia przez agencje nie ma tylko bezpośrednio przez firmę ...informacje masz nieaktualne i stawki też dobre plus zakwaterowanie za friko.oferta jest dość ciekawa porównując firmę MJM gdzie stawki podstawowe to 11.50 brutto na start.pozdro

anonymous
@Tomek Bielsko-B 22.01.2018 10:57

Jade w lutym. Nie wiem jak będzie bo szczegółów nie podają ani co do socjalu ani warunków mieszkaniowych.Biore dwa tygodnie urlopu i sprawdze .Najwyżej wrócę.A ty co radzisz kolego?

Huron
@anonymous 22.01.2018 18:38

byłeś na rozmowach 21?

anonymous
@Huron 24.01.2018 12:00

Byłem i zaliczyłem.Teraz czekam na tel. odnośnie wyjazdu. Mają zrobić przydziały i dzwonić kiedy co i jak

anonymous
@anonymous 24.01.2018 19:05

yo, a na jakie stanowisko jedziesz?

anonymous
@anonymous 25.01.2018 09:19

Stolarz

anonymous
@anonymous 25.01.2018 09:35

gratulacje, mógłbyś mi napisać czy dosłałeś teczkę z czapeczką i powiedzieli, że się odezwą czy coś więcej robili?

anonymous
@anonymous 25.01.2018 09:38

Dokładnie to co napisałeś

anonymous
@Gen24 22.01.2018 18:36

o ile wszystko sie potwierdzi

slawo

witam ,czy wybiera się ktoś na niedzielne spotkanie rekrutacyjne do Słupska (21.01) z okolic kotliny kłodzkiej ,trasą przez Wrocław ?

Legia

20-21 stycznia spotkanie w słupsku, ktoś jedzie ?

anonymous
@Legia 16.01.2018 16:46

Jade ale mam mieszane uczucia.duzo ludzi pisze ze lipa

Legia
@anonymous 16.01.2018 17:53

Ja również, też czytałem że wcale nie jest tak kolorowo jak piszą w ofercie. Chyba właśnie zrezygnowałem , daleko masz do słupska ?

miki
@Legia 16.01.2018 16:46

na kogo aplikowales? jakis kontakt?

Legia
@miki 16.01.2018 20:24

Elektryk

miki
@Legia 16.01.2018 20:40

skontaktowales sie juz moze z kims kto tam wyjechal i pracuje? masz jakies opinie z pierwszej reki i konkrety?

Legia
@miki 16.01.2018 20:59

nie nie info tylko z neta

jaca
@Legia 16.01.2018 16:46

gdzie w śłupsku bedzie to spotkanie - testy (20-21.01.18 )

Stolarnia
@Legia 16.01.2018 16:46

Bo jest lipa. Ja byłem w ubiegłym roku i zrezygnowałem. Ci co się wybierają do Słupska niech poprosza o przesłanie konkretów odnośnie formy zatrudnienia i wynagrodzenia. Szybko się okaże, że 19 funtów to jest tylko w ogłoszeniu.

anonymous
@Stolarnia 17.01.2018 15:17

To ile faktycznie ci zaproponowali i czy ze względu na stawke zrezygnowales czy wypadła jeszcze jakaś lipa.Nie wiadomo czy w ogóle narażać się na koszty wyjazdu na te testy

Tit...us
@Stolarnia 17.01.2018 15:17

Z czym ta sciema?Rozliczenie dają na spotkaniu,jak byłeś też dostałeś i wiedziałeś za jaką kasę jedziesz...też byłem na tym spotkaniu i pracuję nadal w Coypool.Z 19 funtów brutto przy zatrudnieniu przez Cresta wychodzi ponad 13 funciakow na łapę i darmowy pokoj..też chyba miałeś co?

anonymous
@Tit...us 17.01.2018 21:46

Z twojego wpisu wynika ze wszystko jest ok. Można wierzyć w to co obiecują.Niepotrzebne wątpliwości przez te negatywne wpisy

Legia
@Stolarnia 17.01.2018 15:17

po ilu się śpi w pokojach?

leon

Witam Mam jeshać 20 ,01 do Słupska na testy. Czytając opinie mam mieszane uczucia czy warto. Ma ktoś informacje jak wygląda praca i płaca na miejscu???

anonymous
@leon 17.01.2018 15:49

Ja mam jechać 21go na testy ale tez mam obawy czy stawka będzie jak podawaja. No i póki co wiecej jest zlych opinii niż tych pozytywnych.Ale moze warto zaryzykować

Mac

Pierwsza tura elektryków pracuję od 8 i nikt się nie odzywa?

MAC

witam kto jedzie do pracy na termin 15-01-2018?

Zoe
@MAC 23.12.2017 12:12

Witam Mój mąż wyjeżdża również w tym terminie.

mac
@Zoe 02.01.2018 07:00

można prosic o jakis kontakt moze byc utwozony nowy email

Zoe
@mac 03.01.2018 11:07

Tak proszę pisać na maila magzub@icloud.com

mac
@Zoe 03.01.2018 13:19

prosze sprawdzic email

Adi

Witam czy warto tam pojechac wacham się czy jechsc do słupska bo mam 700km . Trochę się boję nie wiadomo co tam zastanę nadgodziny są?

Zgred
@Adi 14.11.2017 05:14

Wydaje mi się, że w twoim przypadku to nie warto. Skoro nastawiasz się na nadgodziny to z góry zakładasz, że warunki finansowe będą słabe. Więc nie będziesz zadowolony i zaraz na tym forum pojawia się negatywne wpisy.

JW23
@Adi 14.11.2017 05:14

I co jedziesz? Bo ja chyba zrezygnuje. Jak pojedziesz to napisz o przebiegu rozmowy.

KamPa
@Adi 14.11.2017 05:14

kontakt do mnie 733 218 777

ms
@Adi 14.11.2017 05:14

Byłeś w sobote na spotkaniu i sie dostałes .

anonim

Słowa kojarzące się z Princess Yachts International plc (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):profesjonalna Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .bardzo wysoko.. . Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .bardzo koleżeńscy i pomocni. Od jakiej stawki można negocjować pensję?9 funtów na godzine Najbardziej podobało mi się w Princess Yachts International plc:podejście przełożonych do pracownika Najbardziej nie podobało mi się w Princess Yachts International plc:właściwie wszystko mnie się podobało

orchid
@anonim 15.06.2009 01:08

Nie wiem gdzie trafiłeś - do jakiego oddziału i do kogo, ale ja w życiu większego burdelu i braku profesjonalizmu nie widziałem a juz troche firm zaliczyłem. Jakie ty tam miałeś szkolenia? - na obsługę piły i przepychanie kosza na śmieci? Mój rozwój poszedł w kompletnie innym kierunku niż miał być - wszystko dlatego żeby zaspokoić interes chargehandów. Jedyne do czego się nie moge przyczepić to zgodność i terminowość wypłat, a cała reszta to szkoda gadać.

orchid
@orchid 08.02.2015 22:33

Przepraszam, chyba trochę zbyt surowo oceniłem firmę Nie jest aż tak źle, dużo zależy od tego gdzie się trafi. Przynajmniej pieniądze są pewne a reszta zależy w dużej mierze od szczęścia i twojego zaangażowania, w każdym razie warto spróbować:) Nie wiem jak tam jest teraz bo już od dawna tam nie pracuję, ale koledzy mówią że jest teraz lepiej.

MS
@orchid 19.02.2015 19:52

Czy ktoś może powiedzieć więcej o pracy w tej firmie,mam działalność w polsce, czy jest sens tam jechać , do tego pytali czy nie chcę zabrać swoich elektronarzedzi nie wiem czy tam jechać jako stolarz ,może ktoś będzie miał troche czasu żeby coś napisać.

JW27

Mimo wszystko spróbuje. W sobotę rekrutacja na mechanika. Pracował krój jako mechanik?

Tak
@JW27 10.11.2017 07:20

Tez prawdopodobnie pojadę na test za mechanika. Masz chęć sie skontaktować ?

JW23
@Tak 10.11.2017 13:07

W sumie to nie wiem. Zobaczymy na miejscu co będzie. Wiesz może ile wakatow przewidują?

Adi
@JW27 10.11.2017 07:20

Ślad jestes bo jassukam kogoś z kimś mógłbym pojechać na te egzaminy?

KamPa
@Adi 14.11.2017 05:16

a skad jesteś kolego ? ja z małopolskiego ?

KamPa
@Adi 14.11.2017 05:16

podaje kontakt do siebie 733 218 777

JW27
@KamPa 15.11.2017 10:46

Z Brzeska?

D

Panowie potrzebuję rzetelnej opinii od osób które są zatrudnione w PY Mój mąż zastanawia się nad wyjazdem, ale musiałby zrezygnować z obecnej pracy. Warto czy nie warto? Ile tam można zarobić? jak często można przyjechać do Polski? Pomocy Panowie liczę na konkrety

P75

Czytam te posty panowie i zastanawiam się po co tu przyjechaliscie ....józek ty masz chyba jakiś żal do PY, tik poza Grp to też niewiele widział , oczywiście jeśli trafiłeś na Coypool no to lekka porażka bo jak będzie mniej pracy to i nadgodziny się skończą najlepiej na fit-out montaż bezpośrednio na łodzi zawsze albo prawie zawsze są nadgodziny i bujdy piszesz że 400 stówy i nic poza tym . A zamówień jest i to sporo tak że nie ma co narzekać....Jak chce jeden z drugim zarobić to jest to dobra oferta

anonymous
@P75 08.11.2017 00:05

Powiedz kolego od kiedy nowy na Newport może robić nadgodziny??? Ile lat tu pracujesz, że piszesz takie bujdy. Ja po miesiącu wiem, że to wielka ściema na Coypool trzeba mocno schylać głowę żeby łaskawie kapo dał Ci zrobić kilka dodatkowych godzin. A co do 19 funtów brutto to napewno wysłuchacie po teście w Słupsku że lepiej podpisać kontrakt z Princess Yachts bezpośrednio ( wtedy tylko 13.54 na godzine brutto) bo to duża światowa marka wystawią wam wspaniałe referencje i tak dalej. Co do wpisu TiK 100% trafiony nikt nie wie co ma robić nikt Ci nic nie wytłumaczy do końca. Dostaniesz rysunek w którym powinno być dodatkowych 10 kartek i radź sobie sam a jak coś będzie niewiadome to zawsze można spytać się anglika obok napewno się dogadacie ;)

D
@P75 08.11.2017 00:05

P75 -pracujesz tam? Panowie potrzebuję rzetelnej opinii od osób które są zatrudnione w PY. Mój mąż się zastanawia nad wyjazdem, ale musiałby zrezygnować z obecnej pracy. Warto czy nie warto? Ile tam można zarobić? jak często można przyjechać do Polski? Pomocy Panowie liczę na konkrety. Dzięki

Romek

Dzięki za to info. Rozważałem wyjazd do Plymouth ale sobie odpuszczę.

Bąku

No właśnie firma Brasco rekrutuje do tej stoczni . Ktoś pojechał tam od nich ,jak tam jest teraz . Zastanawiam sie nad ta oferta. Proponują dosyc dobre warunki.

TiK

Witam wszystkich zainteresowanych Firma jest duża ma olbrzymi potencjał ale co z tego jak nie ma tam ludzi którzy potrafią zarządzać pracownikami i poszczególnymi działami. Jeśli przyjdzie ktoś kto pracował wcześniej w Polskiej stoczni przy łodziadziach to zrozumie o czym mówię. Jak chcesz przez resztę życia robić to samo czyli minimum i nie nauczyć się konkretnego fachu to w Princess masz zapewnione miejsce . Ta firma nie zmieniła technologii chyba od kiedy powstała czyli 50 lat temu i nadal tak jak przed laty ktoś nauczył laminatora wyciągania wyrobu z formy 10 kg młotkiem metalowym tak po dziś dzień tak się dzieję. Wyrób wychodzi z formy i dopada go 20 GRP naprawiaczy ktorzy przez kolejne miesiące naprawiają to co w Polskiej stoczni byłoby niedopuszczalne. Przez kilka lat nie nauczyłem się tu nic ale przekazałem troche wiedzy młodzieży którą nabyłem 20 lat temu w PL. Polecam tę firmę leniwym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zom którzy jak będą wiedzieli z kim rozmawiać i się podlizywać to po 10 latach może awansują o jeden stopień i dostaną 80pp do godziny podwyżki. Dla ludzi ambitnych którzy nie boją się ciężko pracować i chcą rozwijać się radzę szukać gdzie indziej bo tutaj to nikt nawet nie doceni waszego wkładu i zaangażowania. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. TiK

legsd

romek, klientów mają elitarnych jak spojrzycie. Czasami bywa tak że wymagają bardzo dużo a bardzo niewiele dają w zamian - no tak to na pewno nie powinno wyglądać. Słyszałem, że niektórzy nawet nie wytrzymują tutaj 3 miesięcy i dają sobie spokój obserwując sytuację.

rav1

pracuje w princess pól roku i jak na razie brak zastrzeżeń. to co proponowali jeszcze w polsce to jest teraz na papierku i na koncie. atmosfera w pracy - jak wszędzie. ludzie - różni. jeżeli ktoś się zastanawia, polecam.

Zostaw opinię o Princess Yachts International plc - Plymouth

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Princess Yachts International plc