Princess Yachts International plc

Plymouth

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 18 ocen.

Princess Yachts International plc
4 18

Opinie o Princess Yachts International plc

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Princess Yachts International plc

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Princess Yachts International plc? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

   
anonymous

Agencja pośrednictwa pracy Brasco poszukuje dla swojego klienta – dużej stoczni luksusowych jachtów Princess Yachts mającego siedzibę w Plymouth w Wielkiej Brytanii kandydatów na stanowisko Stolarz meblowy / Monter wyposażenia okrętowego (Bench Joiner) - 19.00 GBP/H Ilość wakatów: 50 Miejsce pracy: Plymouth, Wielka Brytania Nr referencyjny: BENCH/0318/JE Oferujemy: stałą, stabilną pracę w firmie będącej liderem w produkcji luksusowych jachtów na świecie; wynagrodzenie brutto: 19.00 GBP /na godzinę na kontrakcie; zakwaterowanie dostarczone przez pracodawcę, opłacone przez niego przez 6 miesiecy; zapewniona odzież robocza + narzędzia; Obowiązki: produkcja i montaż mebli na jachtach; montowanie drewnianych elementów jachtów; wykończenia wnętrz (kuchnie, sypialnie); stawianie ścianek; montaż sufitów podłóg, schodów; Wymagania: co najmniej 2 lata doświadczenia jako cieśla, stolarz; umiejętność pracy na podstawie rysunku technicznego; mile widziane doświadczenie w przemyśle stoczniowym; podstawowa znajomość języka angielskiego. Spotkanie z pracodawcą brytyjskim oraz testy praktyczne odbędą się w miejscowości - GDAŃSK w dniach 14 - 15 kwietnia 2018r Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie szczegółowego CV na adres: [email protected] [email protected] W tytule maila prosimy wpisać nr referencyjny: BENCH/0318/JE

   
anonymous
@lolcia 23.05.2018 17:47

Pani chyba nie zauwazyla ze ten login oznacza wypowiedz anonimowa

   
GG

Witam czy ktoś jedzie teraz na rozmowe do Gdańska. Proszę o wpis. Jak to się odbywa

   
lolcia
@GG 10.04.2018 11:35

i jak byłes na rozmowach?pracujesz w PY

   
Radek

Pracuje w Princess od pażdziernika miało być super z zarobkami a tu wielka lipa. 19 funtów owszem przez agencje bez ciuchów i całej reszty socjalu tylko mieszkanie zapewniają w zagrzybionym hotelu gdzie nawet za trzaskanie drzwiami mają problem. Jak zdecydujesz się na kontrakt z Princess bezpośrednio to jest 13.54 brutto( Brasco wciska kit że jest 16.40 wielka ściema). Wciskają bajki ile to mają zamówień na łodzie a nadgodzin jak nie było tak nie ma. 415 funtów to max co można wyciągnąć na tydzień minus ok 100 funtów które wydasz na życie. Generalnie wielka lipa zostaję do końca roku żeby chociaż za wyjazd sie zwrociło. PS. trzeba uwarzać na p. Katarzyne z Brasco przed testami w Słupsku potrafiła dzwonić 3 razy w tygodniu a jak się zdecydujesz to zadzwoni w piątek żebyś kupował bilet na sobotę bo w poniedziałem musisz być w pracy nawet nie powie Ci adresu gdzie masz jechac. Wysyła ludzi bez jezyka w świat i nawet nie odbierze telefonu jak coś sie dzieje.

   
Relektryk
@Brasco 11.01.2018 13:53

A wy dalej swoje kłamstwa głosicie

   
Adam

Podpowiedzcie jak przebiega zatrudnienie w firmie? Słyszałem dużo dobrego o nich.

   
Roberto

Witam. Czy ktoś że stolarzy po spotkaniu 21.01 zaczyna pracę 05.02 ? Dajcie znak co i jak bo zaczynam 19.02 . Ciekawe ile się potwierdzi z tego co obiecywali. ..

   
Niki

Witam. Czy był ktoś z elektryków na egzaminie w Słupsku 21.01 do firmy Princess ? Moze ktos dostał teczkę i ma informacje odnośnie najbliższego wyjazdu do Plymouth ?

   
anonymous
@Niki 29.01.2018 16:07

Witajcie, Dostałem teczkę i też czekam na kontakt.

   
Radek

jedziesz jako elektryk a kible połączasz i kanalizacje robisz..a stolarz na miotle po hali lata. pokoje w hotelu dawno sie skonczyły i ludzi rozsyłaja po zagrzybionych hostelach gdzie łazienka jest na paru a kuchni nie ma w ogóle... na umowe obiecane 400f tygodniowo a przelewaja 300f. pył lakiery żywica 2 lata i płuca zeżarte .

   
jacek82
@anonymous 28.01.2018 08:06

no wlasnie ciekawe, (usunięte przez administratora) firmie potrafia obrobic i kazdy co sie wypowiada to ze niezadowolony...ludzie sa inne firmy wystarczy sie zwolnic.

   
jozek

Słyszałem ogłoszenie w radio. Praca w Plymouth w Princess Yachts. Jest rok 2017 a oni mają czelność szukać ludzi w Polsce do tej zapyziałej dziury na końcu Anglii. Szok.

   
anonymous
@Janek62 11.01.2018 17:59

z twojego wpisu wynika ,ze jestes zadowolony

   
Tomek Bielsko-B

Witam wszystkich zainteresowanych .Moja przygoda z princesem zaczęła się w 2006 byłem tam z pierwsza grupa Ok 22 stolarzy dla Anglików był to szok Polacy zajmują im miejsca ale tak wyszło bo testy które były dla nich samych okazały się za trudne.Test banalnie prosty ale i tu w Polsce okazało się ze z pośród 450osob dostało się 22 .Co do firmy jest Ok raczej stabilna .Ja pracowałem na budowie yachtow czyli New Port i tam tez były max nadgodziny w innych miejscach był problem.Poczatkowo pierwszy rok na P54 a dalej na V85 jako stolarz ,elektryk,hydraulik dodam tylko ze to praca dla montera kogoś kto jest uniwersalny czyli złota rączka .Wszystkie ich plany ,projekty to lipa to my się z tym borakslismy miałem takie wrażenie ze radź sobie sam .Co do Anglików to raczej Ok zawsze coś pomogli lecz bardzo obserwują jak coś nie tak to potrafią szybko nagłośnić .Praca jest lekka ale jak wcześniej napisałem dla osób uniwersalnych .Minusem tej pracy jest to ze się nie rozwijasz zawodowo.Ja pracowałem trzy miesiące przez agencje TQR takie są zasady jak się sprawdzisz to podpiszą kontrakt z tobą już Princess i to juz jest inna kasa.Uwaga na agencje chcą aby Polacy robili dla nich ponad ten czas czyli 3mis.Prawda jest taka ze Princesowi tez jest to na rękę .W naszej grupie było tak 3misiace i albo kontrakt albo wracamy do domu .Co do płacy jeżeli są nadgodziny to jest Ok ale jeżeli tylko zwykle godziny to nic specjalnego .Powiem tak jeżeli pochodzisz z małej miejscowości przepraszam za dupia i brak dobrej pracy jesteś sam to idealna praca.Ale jeżeli mieszkasz w dużym mieście lub blisko niego i znasz fach to śmiało otwieraj mała firmę i zarobisz tu na miejscu.Ja po pięciu latach z kolegami przyjechalem do kraju tęsknota za bliskimi ,rodzina itd ...Myślałem cholera co ja tu robię ciężka decyzja No ale zarejestrowałem się w urzędzie pracy dostałem dofinansowanie i prowadzę mała firmę meble na zamówienie .Mam kontakt z osobami które wróciły na stałe do Polski i tez im się dobrze układa .Czyli tyle w temacie Pozdrawiam

   
anonymous
@Gen24 22.01.2018 18:36

o ile wszystko sie potwierdzi

   
slawo

witam ,czy wybiera się ktoś na niedzielne spotkanie rekrutacyjne do Słupska (21.01) z okolic kotliny kłodzkiej ,trasą przez Wrocław ?

   
Legia

20-21 stycznia spotkanie w słupsku, ktoś jedzie ?

   
Legia
@Stolarnia 17.01.2018 15:17

po ilu się śpi w pokojach?

   
leon

Witam Mam jeshać 20 ,01 do Słupska na testy. Czytając opinie mam mieszane uczucia czy warto. Ma ktoś informacje jak wygląda praca i płaca na miejscu???

   
anonymous
@leon 17.01.2018 15:49

Ja mam jechać 21go na testy ale tez mam obawy czy stawka będzie jak podawaja. No i póki co wiecej jest zlych opinii niż tych pozytywnych.Ale moze warto zaryzykować

   
Mac

Pierwsza tura elektryków pracuję od 8 i nikt się nie odzywa?

   
MAC

witam kto jedzie do pracy na termin 15-01-2018?

   
mac
@Zoe 03.01.2018 13:19

prosze sprawdzic email

   
Adi

Witam czy warto tam pojechac wacham się czy jechsc do słupska bo mam 700km . Trochę się boję nie wiadomo co tam zastanę nadgodziny są?

   
ms
@Adi 14.11.2017 05:14

Byłeś w sobote na spotkaniu i sie dostałes .

   
anonim

Słowa kojarzące się z Princess Yachts International plc (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):profesjonalna Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .bardzo wysoko.. . Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .bardzo koleżeńscy i pomocni. Od jakiej stawki można negocjować pensję?9 funtów na godzine Najbardziej podobało mi się w Princess Yachts International plc:podejście przełożonych do pracownika Najbardziej nie podobało mi się w Princess Yachts International plc:właściwie wszystko mnie się podobało

   
MS
@orchid 19.02.2015 19:52

Czy ktoś może powiedzieć więcej o pracy w tej firmie,mam działalność w polsce, czy jest sens tam jechać , do tego pytali czy nie chcę zabrać swoich elektronarzedzi nie wiem czy tam jechać jako stolarz ,może ktoś będzie miał troche czasu żeby coś napisać.

   
JW27

Mimo wszystko spróbuje. W sobotę rekrutacja na mechanika. Pracował krój jako mechanik?

   
JW27
@KamPa 15.11.2017 10:46

Z Brzeska?

   
D

Panowie potrzebuję rzetelnej opinii od osób które są zatrudnione w PY Mój mąż zastanawia się nad wyjazdem, ale musiałby zrezygnować z obecnej pracy. Warto czy nie warto? Ile tam można zarobić? jak często można przyjechać do Polski? Pomocy Panowie liczę na konkrety

   
P75

Czytam te posty panowie i zastanawiam się po co tu przyjechaliscie ....józek ty masz chyba jakiś żal do PY, tik poza Grp to też niewiele widział , oczywiście jeśli trafiłeś na Coypool no to lekka porażka bo jak będzie mniej pracy to i nadgodziny się skończą najlepiej na fit-out montaż bezpośrednio na łodzi zawsze albo prawie zawsze są nadgodziny i bujdy piszesz że 400 stówy i nic poza tym . A zamówień jest i to sporo tak że nie ma co narzekać....Jak chce jeden z drugim zarobić to jest to dobra oferta

   
D
@P75 08.11.2017 00:05

P75 -pracujesz tam? Panowie potrzebuję rzetelnej opinii od osób które są zatrudnione w PY. Mój mąż się zastanawia nad wyjazdem, ale musiałby zrezygnować z obecnej pracy. Warto czy nie warto? Ile tam można zarobić? jak często można przyjechać do Polski? Pomocy Panowie liczę na konkrety. Dzięki

   
Romek

Dzięki za to info. Rozważałem wyjazd do Plymouth ale sobie odpuszczę.

   
Bąku

No właśnie firma Brasco rekrutuje do tej stoczni . Ktoś pojechał tam od nich ,jak tam jest teraz . Zastanawiam sie nad ta oferta. Proponują dosyc dobre warunki.

   
TiK

Witam wszystkich zainteresowanych Firma jest duża ma olbrzymi potencjał ale co z tego jak nie ma tam ludzi którzy potrafią zarządzać pracownikami i poszczególnymi działami. Jeśli przyjdzie ktoś kto pracował wcześniej w Polskiej stoczni przy łodziadziach to zrozumie o czym mówię. Jak chcesz przez resztę życia robić to samo czyli minimum i nie nauczyć się konkretnego fachu to w Princess masz zapewnione miejsce . Ta firma nie zmieniła technologii chyba od kiedy powstała czyli 50 lat temu i nadal tak jak przed laty ktoś nauczył laminatora wyciągania wyrobu z formy 10 kg młotkiem metalowym tak po dziś dzień tak się dzieję. Wyrób wychodzi z formy i dopada go 20 GRP naprawiaczy ktorzy przez kolejne miesiące naprawiają to co w Polskiej stoczni byłoby niedopuszczalne. Przez kilka lat nie nauczyłem się tu nic ale przekazałem troche wiedzy młodzieży którą nabyłem 20 lat temu w PL. Polecam tę firmę leniwym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zom którzy jak będą wiedzieli z kim rozmawiać i się podlizywać to po 10 latach może awansują o jeden stopień i dostaną 80pp do godziny podwyżki. Dla ludzi ambitnych którzy nie boją się ciężko pracować i chcą rozwijać się radzę szukać gdzie indziej bo tutaj to nikt nawet nie doceni waszego wkładu i zaangażowania. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. TiK

   
legsd

romek, klientów mają elitarnych jak spojrzycie. Czasami bywa tak że wymagają bardzo dużo a bardzo niewiele dają w zamian - no tak to na pewno nie powinno wyglądać. Słyszałem, że niektórzy nawet nie wytrzymują tutaj 3 miesięcy i dają sobie spokój obserwując sytuację.

   
rav1

pracuje w princess pól roku i jak na razie brak zastrzeżeń. to co proponowali jeszcze w polsce to jest teraz na papierku i na koncie. atmosfera w pracy - jak wszędzie. ludzie - różni. jeżeli ktoś się zastanawia, polecam.

   

Zostaw opinię o Princess Yachts International plc - Plymouth

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Princess Yachts International plc