Centrostal Wroclaw

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 872 ocen.

Opinie o Centrostal Wroclaw

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrostal Wroclaw

Orzeszek

Rozumiem, że nie masz argumentów, żeby obalić moje spostrzeżenia?

Renia Renia
@Orzeszek 19.09.2017, 12:37
Rozumiem, że nie masz argumentów, żeby obalić moje spostrzeżenia?

Rozumiem że powinnaś się wziąć do roboty a nie psuć klimat codziennie swoim marudzeniem

Orzeszek
@Renia Renia 20.09.2017, 07:06
Rozumiem że powinnaś się wziąć do roboty a nie psuć klimat codziennie swoim marudzeniem

Beti, pudło :-)

Orzeszek

To nie chodzi o to, że coś byłych pracowników boli. Uwierz, że na rynku trudno o firmę z gorszymi standardami wobec pracownika. To, że Centrostal daje radę jest dla mnie oczywiste, tylko czy którykolwiek z pracowników średniego lub niskiego szczebla doświadczył tego w wypłacie, premii, nagrodzie lub chociaż pochwale? Kultura organizacji nie istnieje w tej firmie. Jest grupa profitowców i reszta, która na nich pracuje. A czy ktoś chce brać w tym udział, pewnie zależy od tego, do której grupy trafia.

ktt

Mozecie sobie pogadac. Mysle ze Centrostal daje rade i to was boli. Kto by sie wami przejmowal.

Nick

Ja to się dziwię kilku osobom (pozostali to miernoty), że trwają w tej firmie od lat. Ludzie, świat do przodu poszedł znacznie bardziej niż wam się wydaje. Zza płotu firmy tego nie widzicie przygnieceni stresem, mobbingiem, śmiesznie niskimi pensjami ? Spójrzcie, chyba nikt kto odszedł po zmianie władzy nie żałuje tego. Wręcz przeciwnie, plują sobie w brodę, że tak długo tam siedzieli. Świat otworem stoi. Doskonałe możliwości rozwoju i zarobków. Spójrzcie, brak jakiejkolwiek kultury zarządzania, umiejętności i wiedzy. Zarządzane P. na poziomie hurtowni odzieży używanej, buta i sitwa kilku osób z Łodzi. Jaki rozwój w ciągu ostatnich lat ? Śmiechu warte. Konkurencja zza płotu rozwija się doskonale. Blachy, zbrojenia ? Żałosne..przy takich możliwościach. Jak wy tam wytrzymujecie ? A może już przywykliście do tej mierności i beznadziei ?

jaaa
@Nick 09.09.2017, 11:32
Ja to się dziwię kilku osobom (pozostali to miernoty), że trwają w tej firmie od lat. Ludzie, świat do przodu poszedł znacznie...

Rozumiem, ze pracujesz w tej konkurencji za plotem. Kazdy ma wolna reke. Po co plujesz na swoja byla firme ? Konkuruj uczciwie.

Nick
@jaaa 09.09.2017, 12:54
Rozumiem, ze pracujesz w tej konkurencji za plotem. Kazdy ma wolna reke. Po co plujesz na swoja byla firme ? Konkuruj uczciwie....

MG szefowa łódzkich babć mobbingujących.

bodek12

Pracownicy hm,trzeba dac w łape aby coś pomogli aby byli jak normalni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie.Może za mało zarabiają?.Ale ja mam im dopłacać do wypłaty?Wiem to Polacy!!Maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystkich i na wszystko.To może do biedronki na kase?

bodek12

Pracownicy hm,trzeba dac w łape aby coś pomogli aby byli jak normalni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie.Może za mało zarabiają?.Ale ja mam im dopłacać do wypłaty?Wiem to Polacy!!Maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystkich i na wszystko.To może do biedronki na kase?

Orzeszek

Pracowałam tam kilka lat, obecnie już nie pracuję. Jak w każdej pracy, są złe i dobre chwile, wszystko zależy, gdzie aplikujesz. Jak trafisz na nieodpowiednie kierownictwo, to tych dobrych nie ma wcale. Świat poszedł trochę do przodu i nie znam osoby, która żałuje odejścia z tej firmy. Niestety Centrostal trochę nieudolnie pozbywa się standardów z poprzedniej epoki politycznej. A może taki właśnie jest pomysł Pana P. Dobra firma do momentu pierwszego mobbingu.

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@akcjonariusz a jaki czas pracowałeś w firmie? Ktoś wie jak wygląda obecnie sytuacja? Trochę czasu minęło i pewnie się dużo zmieniło. Wasze opinie są ważne dla osób. które chcą się zatrudnić w firmie Centrostal Wroclaw.

akcjonariusz

Pracowałem kiedyś w tej firmie zarobki były niczego sobie i praca całkiem, całkiem. Przez lata firma wypłacała solidną dywidendę, mieli iść na giełdę.... aż nagle ok. 10 lat temu wszystko pierd....o i od tego czasu ani razu nie wypłacili akcjonariuszom dywidendy. Może jakiś posiadacz ich akcji mnie oświeci skąd takie nagłe załamanie się wzięło?

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Były pracownik, długo już nie jesteś zatrudniony w firmie? Możliwe, że od tego czasu w firmie zaszły zmiany.

Były pracownik

Kiedyś tam pracowałem. Omijać szerokim łukiem - o ile cenicie sobie własne zdrowie psychiczne oraz macie jakiekolwiek ambicje.

KTOS

MAM NIEBAWEM ROZPOCZAC PRACE jako tokarz - WARTO ???

anonim

Nigdy w życiu nie pracowałem w gorszym miejscu niż centrostal. Płaca śmiechu warta, ciągłe patrzenie na ręce i traktowanie jak potencjalnego złodzieja, pełna inwigilacja i kolesiostwo. jeśli ktoś nie przypadnie do gustu ekipie z Łodzi to zostanie wyrzucony choćby nie wiem jak był dobry i sumienny. ogólnie to radzę omijac te firmę szerokim lukiem. w sumie pod rządami Tomasza i tak długo już nie pociągną.

nh

A jak tam blachy się sprzedają ? Miały być miliony i co ? Buha ha ha ha .... Śmiech na sali.

klient

Teraz to jest jazda bez trzymanki, bo robią remont. Mają burdel na kołkach, wszędzie syf i kurz, wszyscy pracownicy z handlu gnieżdżą się na kupie, hałas, brak organizacji - jeden wielki pierdolnik. Powinien tam wpaść ktoś z PIPu i zobaczyć jak się pracuje w spółce akcyjnej... A wałki jakie robią nadają się do kontroli UKSu... DRAMAT !!!!

klient

Teraz to jest jazda bez trzymanki, bo robią remont. Mają burdel na kołkach, wszędzie syf i kurz, wszyscy pracownicy z handlu gnieżdżą się na kupie, hałas, brak organizacji - jeden wielki pierdolnik. Powinien tam wpaść ktoś z PIPu i zobaczyć jak się pracuje w spółce akcyjnej... A wałki jakie robią nadają się do kontroli UKSu... DRAMAT !!!!

Hai
użytkownik zarejestrowany

no ale to oczywiste, że żeby pracować na magazynie trzeba mieć chociażby uprawnienia na operatora wózka widłowego, bez tego teraz ani rusz, a warto się postarać, bo zatrudniają na umowę o pracę :) pozdro

Pawelo

Daleko Centrostalowi do pozostałych firm a nawet bardzo daleko. Cos takiego jak kultura w organizacji tam nie istnieje. Niestety kumolostwo i podpieprzanie to w tej firmie norma. Ale większość juz przywykła do tego i trzyma sie na baczności :)

Nicki man

Social ? Jaki social za karty benefit odciągają z pensji za lepszy pakiet a ośrodek wypoczynkowy to jedna wielka rudera. Śmierdzi grzybem i wilgocią i jest brudno. Cuchnące łóżka ba których nie ma jak sie położyć. Cos okropnego.... Nie polecam tam jechać ! Byłam raz i nigdy więcej. Najgorszy pobyt nad jeziorem.

szymon25

Witam O ogólnie to nie polecam firmy bo jest straszna lipa małe zarobki maxymalnie 1700 zł na reke dziwię się że tam pracują powinni się zwolnić ja wytrzymałem tam dwa tygodnie jak zobaczyłem jaki tam wyzysk jest to ręce opadają nie polecam i nie przyjmować się tam do pracy!!!

xcom

Witam Mam pytanko dotyczące stanowiska informatyka, czy ktoś się orientuje mniej więcej jakie zarobki i jaki czas pracy jest na tym stanowisku. Jeśli macie jakieś informacje na temat tego stanowiska to bardzo proszę o opnie

klient

Dziadowska obsługa,mam wrażenie że pracują za karę.

wks

nie polecam tej firmy naprawdę za nei długo ja wam opisze swoją sytuacje

znawca firm

w tej firmie teraz z zarobkami jest dramat, raczej 2 tys. netto nie zarobisz, poszukaj lepiej gdzies indziej

Paweł _ lca

Jakie zarobki są na stanowisku magazyniera bo właśnie rozglądam się za lepszą pracą

ania

Proszę o informację jak wygląda proces rekrutacji do oddziału we Wrocławiu. Ile osób zasiada w komisji i czy rekrutacją sprowadza się do jednej rozmowy czy trzeba przejść kilka etapów zanim wybiorą właśnie ciebie.

były pracownik

kaja dziwie się że chcesz pracować w takiej firmie jak Centrostal...po pierwsze bardzo niska płaca (średnio 1400-1700 zł na rękę) po roku max 1900 - handlowiec na całą Polskę - mobilny, pod drugie brak szacunku do pracownika - nie ty to ktoś inny hehe wymagają bardzo dużo a od siebie nie dają nic, pełna inwigilacja twojej pracy - brak zaufania do pracownika no i to co najgorsze: kolesiostwo. Jedyny plus to to że jest umowa o pracę...ocena ogólna - nie polecam...

przygnębiona

ludzie poradzcie co zrobić z taka babą, w Żarach w centrostalu straciłam przez nią zdrowie. To co ona wyprawia z ludzmi to nic innego jak mobing.

przygnębiona

co tam ,popracuj w centrostalu w żarach ,pani kierownik poniża ludzi ,na dzień donry są wyzwiska uciekajcie,ludzi ma za nic. aż żal że taki ktoś niszczy opinię dla centrostalu.

znawca firm

ta firma to klasyczny, wręcz idealny przykład jak można w zaledwie kilka lat totalnie rozłożyć bardzo dobrą i mocną firmę!!!

NI

a jak tam nasza solara-lodziara ? rozdaje nadal lody na lewo i prawo ?

ciekawy janek

a okrąglutka kasiunia jeszcze robi?

edzio

Podobno likwiduja oddzial plock.

on

Widzieliście - w kategorii "Rozmowy Kwalifikacyjne" zniknęły wszystkie wpisy/komentarze! a przecież były prawdziwe i nic złego nie było tam napisane. Ale jaja ... Amazon sponsoruję artykuły, amazon płaci go-workowi za wymazywanie komentarzy ... :/

normalny

widze ze duzo jadu na forum o tej firmie. Ale praktycznie zero konkretow. Moze ktos napisac jakie sa zarobki na stanowisku magazyniera we Wroclawiu, i pomijajac kwestie intryg,jak sie ogolnie tam pracuje. Bardzo Was prosze o odpowiedz poniewaz mam noz na gardle i potrzebuje szybko pracy, a tam dostalem propozycje...

dupa blada
@normalny 19.11.2014, 17:04
widze ze duzo jadu na forum o tej firmie. Ale praktycznie zero konkretow. Moze ktos napisac jakie sa zarobki na stanowisku maga...

Zmiana Pack - donat Moje zarobki: Październik 1300 netto = 130h Listopad przewidywane/po przeliczeniu około 1400 netto = 140h Grudzień przewidywane/po przeliczeniu około 1800-2000zł = 200h Nocki po 2 miesiące, dodatek za nocki 2zł brutto do każdej godziny, liczone od 22-4rano w moim przypadku nocka/popołudniówka zaczyna się od 18:00 do 4 czyli te 4 godziny pracuję się bez dodatku nocnego. - taki celowy zakres żeby zaoszczędzili :D Godziny różne,ponieważ jest nędzny 3 msc. system rozliczeniowy, ale jak masz nóż na gardle to idź, do tej kwoty podobno mają być dodane premie 15% ja nie dostałem bo dopiero za październik być może dostanę z listopadową wypłatą, czyli w grudniu dziesiątego premia za październik. Jak masz nóż na gardle to ok, ale praca ciężka, dojazd długi, dostaję się mniej niż na innych "normalnych magazynach" pracodawca wymagający, wchodzą powoli normy, nie można się spóźnić nawet 30sekund bo zaczynają skanować. Trzeba chodzić jak to jeden z managerów z packu stwierdził i pokazywał 9km na godzinę - takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie praca, ale na chwilę może być ! :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

były

jakieś 5 lat temu Centro to jeszcze był dobry pracodawca, a potem poszło po równi pochyłej prosto na sam dół, dzisiaj to już lepiej omijać z daleka tę firmę

zorientowany

Najniższa krajowa, śmieciówka, mobbing, inwigilacja.

byćmoże

a jak tam w biurach się pracuje?? w księgowości??

nagrzany robek

kasiuniaaa jestes jeszcze chętna aaa?

były

czyli tomaszek zakończy dzieło góra w przyszłym roku hehe

obserwator
@były 27.03.2014, 19:56
czyli tomaszek zakończy dzieło góra w przyszłym roku hehe

Masakra...a miało być tak pięknie...

Byla

TAK OMIJAĆ Z DALEKA LUDZIE ZWALNIAJĄ SIĘ LAWINOWO,NA ZBROJARNI TO PODOBNO PANI KIEROWNIK I PAN DYREKTOR PRACUJĄ NA MASZYNACH TAK SŁYSZAŁAM TO JUZ MUSI BYC ZLE ALE KTO W TAKIEJ ATMOSFERZE IKASA 1500 ZŁ BEDZIE PRACOWAŁ,KLIENCI RÓWNIEŻ ODCHODZĄ

omijać z daleka

znowu szukają na pracuj.pl nowych kandydatów na handlowców, zarobki 1500 netto, więc ludzie pchają się drzwiami i oknami hehe

wrocławianin
@omijać z daleka 25.03.2014, 19:55
znowu szukają na pracuj.pl nowych kandydatów na handlowców, zarobki 1500 netto, więc ludzie pchają się drzwiami i oknami hehe...

świeta racja

maras

Witam jak z pracą na zbrojarni bo ukazało się ogłoszenie jaka kasa 3500 tys da rade sie wyciągnąc jakie kierownictwo jakie zmiany proszę o info

znawca
@maras 17.03.2014, 14:03
Witam jak z pracą na zbrojarni bo ukazało się ogłoszenie jaka kasa 3500 tys da rade sie wyciągnąc jakie kierownictwo jakie zmia...

zarty sie Ciebie chłopie trzymają hehe

kompresor

Dziś chciałem kupić pręt ciągniony precyzyjny ze stali C45E+C długości 2mb i średnicy 50mm.Proszę sobie wyobrazić, że nie mogłem! Kazano mi kupić trzy metry! Dla czego mam kupować tyle skoro nie potrzebuję. To nie jest pręcik dziesiątka, który mogę wykorzystać wszędzie a nawet bez skrupułów wyrzucić na złom tylko pręt ze stali gatunkowej śr.5cm. Tłumaczą się, że są hurtownią. Ja to rozumiem tylko proszę wskazać mi gdzie mogę kupić w detalu skoro ktoś kupuje to hurtowo to pewnie mi odsprzeda. Niestety Panie mnie chciały mi powiedzieć, kto od nich kupuje hurtowo zasłaniając się tajemnicą. Jaka to tajemnica skoro ten ktoś może na mnie zarobić a oni mi nie chcą sprzedać? I teraz mały warsztat ślusarski, który potrzebuje metr takiego pręta musi kupić tylko 3mb, bo inaczej nie kupi. Normalne chamstwo i monopolistyczne zagrywki. Tłumaczyłem Pani ze jak idzie do sklepu to nie kupuje 3kg szynki tylko 10 deko. Dla czego ja nie mogę kupić pod zamówienie tyle ile potrzebuje? Szanowni klienci miejcie, zatem na uwadze, od kogo kupujecie i czy warto stosować się do ich zasad. Ja nie jestem zadowolony z takiego traktowania klienta.

analityk

stal jakościowa ma świetne wyniki, idą ostro do przodu

sdsdsdsdsd

poza tym, miska z pierogami robią to na zlecenie tego co siedzi na samej górze...

sdsdsdsds

to trwa już od dawna. Wały tych co poniżej są akceptowane, bo sama góra też to robi tylko na inną (wiekszą) skalę.

znawca rynku

to juz chyba końcówka

Ricky

handlowiec- 1500 zł netto super ale wypłata na czas to jest nic najlepsze to jest to jakie tony stali blachy itp wyjeżdzaja na lewo i tego nikt nie widzi.W zeszłym roku pewna ekipa magazynier syn znanego przewoznika na centrostalu i piekna wagowa zostali złapani na gorącym uczynku i co i temat [poszedł pod dywan.A jeżeli chcesz pociąć materiał za pół darmo wbijaj na centrstal magazynierzy czekają jak głodne wilki na usługę temat rzeka ja jeszcze musze się trochę pomęczyc do marca.Anajlepsza to jest para czarownica ze zbrojeń i lalus pzn dyrektor z handlowego ci walą wały na całego co się nie robi żeby zachowac stanowisko.

lukasz
@Ricky 17.01.2014, 10:48
handlowiec- 1500 zł netto super ale wypłata na czas to jest nic najlepsze to jest to jakie tony stali blachy itp wyjeżdzaja na...

To nie tak

fachowiec

znowu szukają handlowców na kilka miesięcy, ludzie nie dajcie się nabrać!

Zostaw opinię o Centrostal Wroclaw - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrostal Wroclaw