T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY

Niemcy

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 12 ocen.

T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY
1 12 6 1

Opinie o T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY

Barbara

Pracowałam tam z mężem miesiąc, pojawiły się okoliczności, dzięki którym decyzję o ucieczce podjęliśmy w kwadrans, a w godzinę miałam spakowane bagaże i mieszkanie doprowadzone do porządku, jakiego nie zastaliśmy wprowadzając się tam. Nikomu nie życzę takiej pracy jak tam i takich współpracowników, którzy gdyby mogli to rękę pracodawcy wsadzili by w wiadome miejsce po jelita. Para o której wszyscy wspominają, jest dokładnie taka jak piszą. Nie rozumiem jak można prowadzić takie życie. Poranna zmiana, później na biegu do sklepu, i w sumie po godzinie musisz kłaść się spać, a w naszym przypadku, na połamanym łóżku, które dodatkowo posklejane było taśma. Mieliśmy problem z drzwiami i okazało się, że szefowa bez problemu wchodzi do mieszkania pod naszą nieobecność, również do pokoju zknieye na klucz. Klucz który w tamtym momencie spoczywał w mojej kieszeni. O samej pracy powiedziano już chyba wszystko, gorzej być chyba nie może. Dzięki Bogu, że mimo tego co mówili, nam udało dostać się nowe koszulki, nie po kimś ????

Sow
@Barbara 05.07.2018 00:22

Ta praca jest dla ludzi którzy są po prostu życiowymi niudacznikami. Normalny człowiek nie prowadzi takiego życia. Dobrze Pani zrobiła uciekając stamtąd. O tej parze nie ma co wspominać, takich ludzi trzeba unikać, to parapety :) pozdrawiam

Ja
@Barbara 05.07.2018 00:22

Masz rację ja gdy się wprowadziłem musiałem posprzątać kwadrat a gdy uciekałem zrobić to samo plus ściany pomalować jaja banda gnoju

anonymous

Przepracowalem tam 7 lat, nie bede sie wypowiadal. Jezeli szukacie pracy bezposrednio w firmie niemieckiej na umowie niemieckich, to prosze o kontakt. Praca polega tez na pakowaniu ale wyglada duzo inaczej, normalny czas pracy. Pary ktore chca pracowac tez mile widziane.

Patka

Najgorsza firma w jakiej byliśmy! Uciekliśmy po tygodniu! Ludzie z dała od tego szitu !

Marzena

@cesarz1989, zależy mi na tym, aby opinie osób pracujących w firmie pojawiały się na forum, oraz były rzeczowe i prawdziwe, ponieważ wtedy mogą pomóc innym osobom poszukującym zatrudnienia. @Lagerist, a czy zwróciłeś uwagę przełożonym, że brakuje potrzebnych rzeczy oraz wody? Może pracownicy powinni we własnym zakresie zorganizować potrzebne im materiały, a pracodawca zwróci koszty zakupu?

Sow
@Marzena 20.06.2018 14:00

Pracodawców nie interesują pracownicy tylko lampy! Wodę oraz wiatraki (ponieważ jest tam tragiczna temperatura) należą do obowiązku pracowników, No chyba ze będą pili wodę z kranu, bo kran tam jest. Proszę się tam zatrudnić i wtedy wchodzić w dyskusje. Niech pani czyta ze zrozumieniem wypowiedzi pracowników może wtedy nie będzie Pani cały czas zadawać tych samych głupich pytań. A co do zwracania kosztów, to szefowa liczy sobie nawet za korzystanie z pralki na co oczywiście nie wystawia żadnego kwitu, a powinna pobierając pieniądze za wszystko co jest możliwe. Moze kiedyś jakiś grupowy pozew? :)

Cała prawda
@Sow 20.06.2018 14:50

Praca w t+d była moja 4 praca w Niemczech. W każdej wcześniejszej firmie woda była zawsze dostępna dla pracowników bezplatnie. W każdej pracy przerwa była świętością i nikt nie miał prawa pracować na przerwie! Żaden pracodawca nie wymagał przychodzenia wcześniej było to zakazane ale nie w t+d Płacąc za mieszkanie ZAWSZE otrzymywałam potwierdzenie jeśli było to mieszkanie od pracodawcy lub było to uwzględniane na rozliczeniu miesięcznym. Jak widać w t+d rzadzi się swoimi prawami bo liczą się lampy a ludzie to tylko pionki które się zmieniają. Atmosfera tragiczna jeden drugiemu wrogiem.

Luki
@Marzena 20.06.2018 14:00

My z chłopakiem odchodząc również chcieliśmy potwierdzenie jakieś ze płaciliśmy za mieszkanie. Szefowa powiedziała ze nic nam nie da bo to jej mieszkanie i nic nam się nie należy. Czyli okradała nas.

Lagerist
@Marzena 20.06.2018 14:00

Marzena komu zwracać uwagę i ile można Oni są niereformowalni i tyle w temacie

Marzena

@cesarz1989, piszesz z własnego doświadczenia? Możesz o tym coś więcej opowiedzieć, jak wyglądały zastane warunki, do czego masz zastrzeżenia? @Pola, mobbing to bardzo poważne oskarżenie, czy faktycznie zastraszanie pracowników miało miejsce? Czy w jakiś sposób reagowałaś na takie sytuacje? @Ona, czy faktycznie warunki pracy są tak restrykcyjne? Możesz zdradzić, na jakim stanowisku pracowałaś?

Marcin
@Marzena 23.05.2018 18:57

Poczytaj sobie wszystkie komentarze to będziesz wiedzieć o co chodzi w tej firmie. Po co pisać sto razy to samo. Na jakim stanowisku? Hahhaa tam każdy robi cały czas to samo, każdy jest nikim. A jak chcesz wiedziec tak dokładnie to złóż cv i życzę miłej pracy, pozdrawiam

Ona
@Marzena 23.05.2018 18:57

Wszystko co jest napisane poniżej to prawda. Jedz zobacz to na własne oczy a później dorzucić swoją opinie. Powodzenia!

cesarz1989
@Marzena 23.05.2018 18:57

Podaj swój e-mail to Ci wszystko napiszę. Albo lepiej telefon. Bądź na FB mnie dodaj. Napisałbym Ci ale trwało by to miesiąc. Bo tyle się tego nazbierało

Lagerist

Jedyne co mogę napisać o tej firmie z mojej perspektywy to,że nic nie przysługuje : żadne ubranie robocze, żadne rękawice robocze, nawet co jest bardzo absurdalne nie przysługuje woda przy temperaturach powyżej 30 st.C. Kategorycznie odradzam nawet nie pròbòjcie, to jest dobra rada .Marne pieniądze........nur schnell. Pozdrawiam ????

sow
@Lagerist 29.05.2018 22:00

zgadzam sie, ludzie ledwo pracuja w takich temperaturach. przykro patrzec jak ludzie daja sie poniewierac i jak człowiek człowiekowi wilkiem. za takie traktowanie ludzi powinno sie zamknac ta pseudo firme.

Ona

Haha praca tam to dno. Każdy dzień jest taki sam pracujesz jak maszynka w milczeniu bo nie można rozmawiać. Wypłata w terminie ale czas spędzony tam to koszmar. Mobbing ponizanie. Wszędzie kable. Lepiej poszukać pracy z Niemcami niż w tym polskim piekielku

Marzena

Bardzo negatywnie wypowiadacie się o pracy w T+D, możecie powiedzieć, z czego wynikają negatywne opinie? Czy osoby z Polski otrzymują taką samą umowę i warunki jak pracownicy lokalni? Czy wynagrodzenie jest wypłacane terminowo? Rzeczowe komentarze będą bardzo przydatne.

Pola
@Marzena 18.05.2018 17:48

Panuje tam straszny mobing, ludzie traktowani są jak niewolnicy. Praca dla mało ambitnych ludzi. Ci co maja coś w głowie odchodzą.

anonymous

Przepracowalem tam 7 lat, czasami bylo faktycznie bardzo ciezko. Kazda prace potrafia uprzykrzyc jednak tylko sami ludzie. O jakich pyzach mowa? nie znam bo ostatnio pracowalem w innym magazynie. Sama praca jak praca, lekka nie jest bo co do szefostwa to mozna miec faktycznie wiele do zyczenia. Na szczescie juz tam nie pracuje, niech sie inni z tymi ziemniakami czy pyzami morduja.

Daniel

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Michal
@Daniel 25.04.2018 08:37

Tak, jesteśmy pewni. To co siw tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Najgorsza praca w jakiej byłem. Nie polecam, wręcz odradzam

michal

witam wszystkich,zgadzam sie firma straszna szefostwo banda oszustow,pracownicy przestraszeni,nigdy nie widzialem gorszej pracy,naprawde nie polecam!!

Paulina

Najgorsza praca w jakiej kiedykolwiek byliśmy! Szefowe to zakłamane baby! Atmosfera w pracy fatalna, dzięki pewnym osobom, każdy wie o kogo chodzi. Ludzie pracujcie gdziekolwiek tylko nie tam! (usunięte przez administratora). Jest to praca dla ludzi bez ambicji. Pozdrawiam

Filip

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Ja
@Filip 24.03.2018 18:17

A sory to samopoczucie po opuszczeniu tego dziadostwa bezcenne jedyna pozytywna rzecz

Mania

Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami!! Najgorszy zakład do jakiego można trafić. Śmieszne pieniądze, monotonna, nudna praca podczas której można się poczuć jak w zakładzie psychiatrycznym, a atmosfera tragiczna! Na pewno nie dla osób młodych! Chyba ze dla tych którzy nie nadają się do niczego innego i nie maja żadnych ambicji w życiu. Pozdrawiam osoby które odeszły :)

Karol

To nie jest praca! To jest jawne wykorzystywanie i znęcanie się nad ludźmi! Ludzie traktowani są jak zwierzęta w niewoli! Ci którzy tam pracują boja się cokolwiek odezwać, cisną na akord jak debile. Rywalizują między sobą. Sami sobie zwiększają normy! Pracują na przerwach, masakra totalna. Jednak dwójka idiotów tam wróciła i przez nich atmosfera jest tam fatalna. Odradzam stanowczo!!!

Cesat
@Karol 04.02.2018 15:27

Nie dwójka idiotów tylko pyzy. Nazywajcie rzeczy po imieniu :)

łukasz

ludzie uciekali z tego zakładu po 2, 3 dniach pracy, my wytrzymaliśmy miesiac. do konca zycia bedziemy żałoważ tego miesiaca w tej firmie! najgorsza praca w jakiej pracowalismy. ludzie nie dajcie sie poniżać!! nie polecam

Daria

Cześć jestem Daria i pracuje w T+D Dziękuję wszystkim którzy tak się troszcza o moje życie, urodę i nie tylko moje... i negują wszystko co mnie otacza. A zarazem ublizajac mi i innym w sieci nie wiecie chyba czym to grozi, pragnę was uświadomić że to co robicie jest to CYBER PRZEMOC a więc nie dziwicie się jak pewnego ładnego dnia zapuka do waszych drzwi listonosz z listem sądowym, a więc radze już zacząć szukać dobrego adwokata. Oceniając innych spójrzcie najpierw na swój czubek nosa bo sami lepsi nie jesteście, a mszczą się słabi. Co to w ogóle jest za zwyczaj że jeśli wyczuwasz zagrożenie w innej osobie to próbujesz go zniszczyć i zmieszać z błotem??? Ciałłł!

Ja
@Daria 02.03.2018 14:27

Ta? A pod......lanie ludzi i znęcanie się w pracy to jak to można nazwać uuuuu prawda boli ojej hehehehe umyj zęby później pisz

Ania
@Daria 02.03.2018 14:27

Jeśli nie wiesz co to za zwyczaj aby zniszczyć człowieka i mieszać z błotem to zapytaj kierowniczki, ona jest w tym najlepsza

anonymous
@Daria 02.03.2018 14:27

Zastanów się nad tym jak pewne zaufane osoby traktuje ludzi. Jakie sa "życzliwa" i "uprzejma" dla innych. Jak chętnie pomaga a później obgaduje za plecami kiedy im się coś nie spodoba. To co ludzie piszą to nie jest przemoc tylko fakty z którymi nie potrafisz się pogodzić. Tak o was myśla wszyscy którzy tam pracują a którzy wiedząc że mówienie wam prawdy w oczy zakończy się gnębieniem psychicznym i wyśmiewaniem za plecami.

CYBER PRZEMOC
@Daria 02.03.2018 14:27

Dobrze ze nie mozna dokonac CYBER gwałtu bo sądy by miały więcej roboty hehe. Jak chcesz kogoś uświadamiać to stań przed lusterm! Zadaj sobie pare pytan np. Czy ta praca mi cos daje oprocz pieniedzy? Czy atmosfera jest fajna, ludzie weseli, usmiechnieci itp? Czy robie cos co lubie? Czy jestem bardziej ambitna niz pełzajacy robak po kanapce z zeszłego tygodnia?(nawiązuje do stopnia trudności pracy /nikogo nie obrażam!/). Moim zdaniem w takiej pracy czlowiek siega dna dna. Jak ci pasuje to ok. Ale nich inni wiedza ze sa takie osoby jak twoja koleznaka ze potrafia sprzedac wszystkich za byle co. Jezeli ludzie przestana przyjezdzac moze sie naucza kultury i szacunku bo tej firmie zdecydowanie tego potrzeba!

Daria
@Ja 02.03.2018 16:07

Jak nie macie nic mądrego do powiedzenia to się lepiej ugryzcie w język, bo widzę że w sieci to każdy najmądrzejszy, az szkoda słów na was. Rodzice sie muszą wstydzić za was na kogo ich dzieci wyrosły...

Johny
@Daria 02.03.2018 17:38

to za ciebie musza podwojnie

Ja124
@Daria 02.03.2018 17:38

Daria nie wiem kim jesteś, ale coś może być z główką nie tak u Ciebie ;) Jak możesz bronić tego obozu? A może jesteś rodzina od pyzow bo ktoś tam wspomniał o tym w komentarzu :)

anonim

(usunięte przez administratora)

sow

plotki a fakty to dwie rozne sprawy, ale tak to jest w tych czasach ze prawda boli oooj i to bardzo

Sów

Natomiast możemy wyrażać negatywną opinię np. o firmie na forum internetowym, jeżeli piszemy prawdę. Mamy prawo publicznie opowiedzieć o tym, w jaki sposób firma wyrządziła nam krzywdę i jak zostaliśmy oszukani. Nie wolno nam natomiast nigdy znieważać osób (np. poprzez popularne wulgaryzmy, epitety) i publikować ich prywatnych zdjęć lub danych osobowych (bez ich zgody) w Internecie, ponieważ w taki sposób naruszylibyśmy ich dobra osobiste. Jeśli opisujemy fakty, powinniśmy potrafić je udowodnić, gdyż w przeciwnym wypadku narażamy się na zarzut pomówienia. Natomiast zawsze mamy prawo do wyrażania opinii i ocen. Obowiązuje wolność słowa, więc każdy ma prawo każdego oceniać według własnego sumienia. Ważne jednak, by nie przekraczać granic obrazy i dobrego smaku, bo wówczas taka ocena może rodzić konsekwencje prawne. Po przeczytaniu opini innych nie widzę tu obrazy bezpośredniej jakichkolwiek osób! A jeśli ktoś się czuje urażony to może najwyższy czas się zastanowić nad sobą! Ciaaal

XxXx

Pokaż swoją buźkę analfabeto bez szkoły... Wam to ludzie już tak żal (usunięte przez administratora) ściska że jest ktoś lepszy od was... To co wypisujecie za durnoty to tylko świadczy o was i waszej zazdrości, że komuś się w życiu wiedzie, a wy po prostu macie takie beznadziejne własne życia że próbujcie kogos upokorzyć, a tym samym tylko ponizacie własnie siebie tylko szkoda, że anonimowo...no tak, bo z ukrycia to każdy jest mądry, a czemu i tam tacy mądrzy nie byliście...??? A co do pracy jeśli wam się nie podobało to każdego indywidualna sprawa i każdy ma prawo się wypowiedzieć ale (usunięte przez administratora) takich głupot ludzie!!! Tak narzekacie na tę firmę a ciekawe gdzie się teraz obracacie, pewnie w domu u mamusi na garnuszku bo kto by chciał takich pracowników u siebie w firmie, którzy niczego nie doceniają i chcieliby mieć wszystko podane na tacy, najlepiej siedzieć cały dzień na (usunięte przez administratora) nic nie robiąc, ale żeby miliony na konto wpływały. Pzdr

Ona
@XxXx 02.03.2018 00:04

Buhaha człowieku to Ty jesteś zacofany pracując w firmie z zasadami z PRL-u. Tkwisz w najgorszym qwnie jakie jest w DE nie wiedząc jak jest w innych firmach bo poza td w żadnej innej firmie w DE nie pracowałeś. Wstyd mi za rodaków takich jak "kierownicy" i ich rodzina która tam pracuje. Większych śmie ci niż wy nie spotkałam w życiu! zależy wam tylko żeby innym świnie podłożyć zamiast wspierać i pomagać innym. Wstyd !!!

Nick
@XxXx 02.03.2018 00:04

w porównaniu do ciebie niektorzy szanuja siebie i wlasne zdrowie. zobaczymy za pare lat czy wam tempo pracy w tym kołchozie nie wyjdzie bokiem. wiedzie wam sie dobrze bo psioczycie na wszystkich dookola i o wszystkim do szefostwa, a najlepsze jest to ze oni tez na was. Niestety nie widzicie tego bo Euro przeslania oczy! pomysl czlowieku dlaczego tyle ludzi przewija sie przez ta firme?!?!?! bo jestescie wy i szefowie komuchy, ktorzy zaluja nawet wody dla pracownika!! W innych firmach dystrubutor wody to podstawa ale w t+d to koszt! Jestescie takimi osłami i pokazujecie ze mozna wiecej? podkadacie swinie sobie nawzajem? To jest atmosfera? to jest normalna praca? to wam sie w zyciu wiedzie bo pracuje w t+d? Ogarnij sie i naucz niemieckiego, idz do pracy i zobacz jak wyglada normalnosc, bo nawet murzyni nie pracuja jak wy t+d!

Nagan

Na jakim garnuszku? Tylko tacy ograniczeni ludzie myślą ze to jest jedyna praca jaka może być i jak nie tam to nigdzie! W sumie o niektórzy wrócili bo nie wyszło haha. My z dziewczyna pracujemy w Niemczech w innej firmie i warunki ta totalnie inne niż w tym kołchozie ! O płacy już nie wspomnę! Ni ale jak ktoś pracujący w t+d pisze ze inni zazdroszczą mu tej pracy to nie wiem jaki ma poziom inteligencji. Pustaki piszecie ze ludzie piszą anonimowo a wy xxxx. Ale każdy pracujący tam wie o kim mowa :)

SEAT Leon

"Panie car pan kiełbasa zameldował że pan śmieci nie opróżnił z kosza "k...a kapusie j....e lizaj (usunięte przez administratora) to przez nich jest tam jak jest

Super Mario

Tapir- super laska! Szczególnie jak pokarze swoje piękne czarne zeby hehehe . Chyba nie maja na chacie lustra bo normalna osoba z taka twarzą by nie wyszła nawet do piwnicy po ziemniaki! Już nie wspomnę jak śmierdzi od niej jak lata jak poparzona po hali.

Kamil

(usunięte przez administratora)- tak jedynie można nazwać ten zakład! Truskawka nie pisz ze tylko dwie minuty trzeba przeychodzic wcześniej bo zaczyna sie tam prace conajmniej 15 minut przed! Jak kiedyś jedna para przyszła za piec to szefowa ich upomniała i kazała przychodzić conajmniej 15 minut wcześniej, a jak jedni przyszli równo z dzwonkiem zostali wyproszeni! Niektórzy nawet nie schodzą na przerwy, żeby tylko wyrobić normę. A szefowa każdemu mówi ze tutaj się przychodzi wcześniej i pracuje więcej, bo to jest według nich angażowanie się w firme! Nawet sama SAMOZWAŃCZA kierowniczka z mopem na głowie praktycznie całe przerwy ciśnie lampy! Dobrze ze chociaż robionego kiepa zdarzy spalić :)

Ja
@Kamil 28.02.2018 00:27

Zgadzam się minimum 15 minut wcześniej bo według nich przygotowanie tych skrzynek i całego gowna nie należy do pracy hehehe praca zaczyna się i kończy przy maszynie resztę przed i po i tak suma sumaru godzina w (usunięte przez administratora) doliczyć skrócone przerwy robi się z całości 12 godzin A i hehe glupkowate gwiazdki ile człowiek traci stojąc w kolejce żeby się zalogować i wylogować nie wiem co moze byc w pożądku w tej robocie. A i taka śmieszna rzecz żeby otrzymać papiery po zakończeniu pracy to trzeba znaczek i kopertę kupić i złożyć w biurze no to jest już szczyt wszystkiego hehe banda dziadów pazerni że (usunięte przez administratora) z pod siebie by zjedli zresztą może i jedzą hehehehe

Truskawa

Witam. A ja mam troche odmienne zdanie niz wszyscy. Praca ogolnie nie jest taka ciezka, tylko trzeba sie nauczyc tempa i wtedy juz samo idzie. Ludzie jak to ludzie, wszedzie zdażają się tacy, ktorzy obgaduja i podlizuja sie. Jesli chodzi o prace na przerwach to do konca nie jest tak jak piszecie.. idziesz 2 minuty przed rozpoczeciem pracy aby sobie przygotowac stanowisko (mysle ze wszedzie tak jest) nie stoja nad Toba i nie karzą Ci schodzic z przerwy bo trzeba robic.. Co do warunków mieszkaniowych to z tego co wiem to wszedzie w Niemczech jest problem z grzybem poniewaz w domach nie ma odpowiedniej wentylacji (to nie nowe budownictwo) a jesli chodzi o platnosci za mieszkanie to jezeli ktos NIEWIE a chcialby potwierdzenie za oplate za czynsz to po prostu idzie i mowi, ze chce potwierdzenie o mitte ( jak ludzie niedouczeni to nie wiedza a pozniej bzdury gadaja). Wiadomo ze płaca moze nie jest najlepsza bo to najnizsza krajowa ale zaznaczam, ze sa prace w ktorych zapewniaja godziny a ich nie ma i ze tak powiem (usunięte przez administratora) zarobisz.. wiec tu nie jest tak zle. Trzeba robic po 10 godzin dziennie ALE - zanim Cie przyjmą to szefowa uswiadamia ze to praca po 10 godzin dziennie i pyta czy dasz rade tyle pracowac. Ludzie sie zgadzaja a potem wielkie pretensje ze po tyle godzin trzeba robic.. Osobiscie polecam pod tym wzgledem ze są godziny pracy. Pozdrawiam

Luki
@Truskawa 27.02.2018 19:33

Ja z dziewczyna chciałem potwierdzenie za opłatę mieszkania to szefowa powiedziała ze nic nam nie da! I noe tylko nam a większości osob które chciały! A co do niedouczonych to tylko tacy tam liżą (usunięte przez administratora) !

Poziomka
@Truskawa 27.02.2018 19:33

Hahaha od tych lamp w głowie ci się poprzewracało. Stanowisko w normalnej firmie przygotowuje się w czasie pracy a nie na bezpłatnych przerwach. Nie przychodzi się 20 min szybciej każdego dnia i pracuje charytatywnie! Stanowisko sprząta się w czasie pracy a nie po pracy jak w t+d!

Ja
@Truskawa 27.02.2018 19:33

Zawsze trafi się jakiś baran co Ty człowieku wygadujesz kasę płaca fakt godziny są też fakt co to jest 10 godzin ale nie ku..... mac policz zdrowo ile siedzisz za darmo w tym kołchozie i jak pracujesz nie wyrób normy z kosmosu i wiesz co zresztą jak narazie jesteś jedyną powtarzam jedyną osobą która lubi coś takiego i chyba bardzo mało wiesz o pracy legalnej PRACY !!!!!! W NIEMCZECH U NIEMCA!!!!!!!!! Tyraj dalej miłej pracy

Ja
@Truskawa 27.02.2018 19:33

Nauczyć tempa chyba tempoty

SEAT Leon srebrny hehe

A ja słyszałem że ktoś pierdzial im do podsłuchu dlatego tak ludzi nie lubią

Dawid

Krótko mówiąc kołchoz wykorzystywanie ludzi, szkoda marnować czasu na taka pseudo "firmę" Omijajcie szerokim łukiem!

Lux

Jeszcze nikt nie napisał o sprzątaniu w piątki po pracy! Za darmo oczywiście. Podwyżki to tak śmieszne kwoty że szkoda więcej robić. Najważniejsza jest lampa do BMW (czytaj. Be em we) a nie ludzie. Na koniec straszą że zabiorą wam kasę za niepomalowany pokój. Ludzie tragedia. Wieczne nakręcanie tempa.

Oktan

Siema wszystkim! Potwierdzam wszystkie wpisy - to co tutaj czytacie to szczera prawda osób, które tam pracowały. "Szefowe" zmuszają aby przychodzić do pracy wcześniej ( 15,20 a jak chcesz to nawet 30 minut wcześniej ) - I ZAZNACZYĆ NALEŻY ŻE NIKT ZA TO NIE PŁACI! Jak napisano w poniższych postach przede mną - jest to określane jako ZAANGAŻOWANIE W FIRMIE :))) Maszyny psują się non stop i jedyną osobą, która nie ma o to pretensji jest szef ( Polak ) - przynajmniej tak było wcześniej. Dla mnie - logicznie myślącego człowieka nie jest to normalne, aby przy zepsutej maszynie osiągać taką samą wydajność jak przy sprawnej. "Stara to mnie raz tak zdenerwowała, że powiedziałem wprost " PIerd**ę waszą firmę i składam wypowiedzenie" :) I nie żałuję tych słów bo pracuję teraz w normalnej firmie. Co do normalnych osób, które tam pracują i nie trząsą portkami to jest tylko jedna taka osoba :) Krzychu :) Mobbing na każdym kroku! Osobiście uważam, że wszystkie osoby, które tam pracowały powinny zrzeszyć się w jakimś koncie na facebooku i wymienić swoimi doświadczeniami :) Pozdrawiam wszystkich tam nie pracujących! Je**ć T+D ! :)

Ja
@Oktan 06.02.2018 10:55

Ty ale riposta wyje.......łeś hehe ja się z wami wszystkimi nie zgadzam tam jest cudownie miła rodzinna atmosfera praca to eden dla nóg i (usunięte przez administratora) szefostwo do rany sól wsyp eh broń boże praca po godzinach nie tam co wy opowiadacie hehe A tak na poważnie smród bród bieda chamstwo wyzysk oszustwo !!!!!!!!!

mario

ludzie nigdy nie jedźcie tam do pracy!!! nie dość ze was oszukaja na kasie to jeszcze poniża i sponiewierają! bedziecie musieli tyrac jak maszyny, najlepiej po 24 godziny zeby wyrobic 200 procent normy!!! ten zaklad dawno powinni zamknąc !

Zostaw opinię o T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY - Niemcy

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY