T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY

Niemcy

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 9 ocen.

T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY
19

Opinie o T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY

Marzena

@cesarz1989, piszesz z własnego doświadczenia? Możesz o tym coś więcej opowiedzieć, jak wyglądały zastane warunki, do czego masz zastrzeżenia? @Pola, mobbing to bardzo poważne oskarżenie, czy faktycznie zastraszanie pracowników miało miejsce? Czy w jakiś sposób reagowałaś na takie sytuacje? @Ona, czy faktycznie warunki pracy są tak restrykcyjne? Możesz zdradzić, na jakim stanowisku pracowałaś?

Ona
@Marzena 23.05.2018 18:57

Wszystko co jest napisane poniżej to prawda. Jedz zobacz to na własne oczy a później dorzucić swoją opinie. Powodzenia!

Ona

Haha praca tam to dno. Każdy dzień jest taki sam pracujesz jak maszynka w milczeniu bo nie można rozmawiać. Wypłata w terminie ale czas spędzony tam to koszmar. Mobbing ponizanie. Wszędzie kable. Lepiej poszukać pracy z Niemcami niż w tym polskim piekielku

Marzena

Bardzo negatywnie wypowiadacie się o pracy w T+D, możecie powiedzieć, z czego wynikają negatywne opinie? Czy osoby z Polski otrzymują taką samą umowę i warunki jak pracownicy lokalni? Czy wynagrodzenie jest wypłacane terminowo? Rzeczowe komentarze będą bardzo przydatne.

Pola
@Marzena 18.05.2018 17:48

Panuje tam straszny mobing, ludzie traktowani są jak niewolnicy. Praca dla mało ambitnych ludzi. Ci co maja coś w głowie odchodzą.

anonymous

Przepracowalem tam 7 lat, czasami bylo faktycznie bardzo ciezko. Kazda prace potrafia uprzykrzyc jednak tylko sami ludzie. O jakich pyzach mowa? nie znam bo ostatnio pracowalem w innym magazynie. Sama praca jak praca, lekka nie jest bo co do szefostwa to mozna miec faktycznie wiele do zyczenia. Na szczescie juz tam nie pracuje, niech sie inni z tymi ziemniakami czy pyzami morduja.

Daniel

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Michal
@Daniel 25.04.2018 08:37

Tak, jesteśmy pewni. To co siw tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Najgorsza praca w jakiej byłem. Nie polecam, wręcz odradzam

michal

witam wszystkich,zgadzam sie firma straszna szefostwo banda oszustow,pracownicy przestraszeni,nigdy nie widzialem gorszej pracy,naprawde nie polecam!!

Paulina

Najgorsza praca w jakiej kiedykolwiek byliśmy! Szefowe to zakłamane baby! Atmosfera w pracy fatalna, dzięki pewnym osobom, każdy wie o kogo chodzi. Ludzie pracujcie gdziekolwiek tylko nie tam! (usunięte przez administratora). Jest to praca dla ludzi bez ambicji. Pozdrawiam

Filip

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Ja
@Filip 24.03.2018 18:17

A sory to samopoczucie po opuszczeniu tego dziadostwa bezcenne jedyna pozytywna rzecz

Mania

Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami!! Najgorszy zakład do jakiego można trafić. Śmieszne pieniądze, monotonna, nudna praca podczas której można się poczuć jak w zakładzie psychiatrycznym, a atmosfera tragiczna! Na pewno nie dla osób młodych! Chyba ze dla tych którzy nie nadają się do niczego innego i nie maja żadnych ambicji w życiu. Pozdrawiam osoby które odeszły :)

Karol

To nie jest praca! To jest jawne wykorzystywanie i znęcanie się nad ludźmi! Ludzie traktowani są jak zwierzęta w niewoli! Ci którzy tam pracują boja się cokolwiek odezwać, cisną na akord jak debile. Rywalizują między sobą. Sami sobie zwiększają normy! Pracują na przerwach, masakra totalna. Jednak dwójka idiotów tam wróciła i przez nich atmosfera jest tam fatalna. Odradzam stanowczo!!!

Cesat
@Karol 04.02.2018 15:27

Nie dwójka idiotów tylko pyzy. Nazywajcie rzeczy po imieniu :)

łukasz

ludzie uciekali z tego zakładu po 2, 3 dniach pracy, my wytrzymaliśmy miesiac. do konca zycia bedziemy żałoważ tego miesiaca w tej firmie! najgorsza praca w jakiej pracowalismy. ludzie nie dajcie sie poniżać!! nie polecam

Daria

Cześć jestem Daria i pracuje w T+D Dziękuję wszystkim którzy tak się troszcza o moje życie, urodę i nie tylko moje... i negują wszystko co mnie otacza. A zarazem ublizajac mi i innym w sieci nie wiecie chyba czym to grozi, pragnę was uświadomić że to co robicie jest to CYBER PRZEMOC a więc nie dziwicie się jak pewnego ładnego dnia zapuka do waszych drzwi listonosz z listem sądowym, a więc radze już zacząć szukać dobrego adwokata. Oceniając innych spójrzcie najpierw na swój czubek nosa bo sami lepsi nie jesteście, a mszczą się słabi. Co to w ogóle jest za zwyczaj że jeśli wyczuwasz zagrożenie w innej osobie to próbujesz go zniszczyć i zmieszać z błotem??? Ciałłł!

Ja124
@Daria 02.03.2018 17:38

Daria nie wiem kim jesteś, ale coś może być z główką nie tak u Ciebie ;) Jak możesz bronić tego obozu? A może jesteś rodzina od pyzow bo ktoś tam wspomniał o tym w komentarzu :)

anonim

(usunięte przez administratora)

sow

plotki a fakty to dwie rozne sprawy, ale tak to jest w tych czasach ze prawda boli oooj i to bardzo

Sów

Natomiast możemy wyrażać negatywną opinię np. o firmie na forum internetowym, jeżeli piszemy prawdę. Mamy prawo publicznie opowiedzieć o tym, w jaki sposób firma wyrządziła nam krzywdę i jak zostaliśmy oszukani. Nie wolno nam natomiast nigdy znieważać osób (np. poprzez popularne wulgaryzmy, epitety) i publikować ich prywatnych zdjęć lub danych osobowych (bez ich zgody) w Internecie, ponieważ w taki sposób naruszylibyśmy ich dobra osobiste. Jeśli opisujemy fakty, powinniśmy potrafić je udowodnić, gdyż w przeciwnym wypadku narażamy się na zarzut pomówienia. Natomiast zawsze mamy prawo do wyrażania opinii i ocen. Obowiązuje wolność słowa, więc każdy ma prawo każdego oceniać według własnego sumienia. Ważne jednak, by nie przekraczać granic obrazy i dobrego smaku, bo wówczas taka ocena może rodzić konsekwencje prawne. Po przeczytaniu opini innych nie widzę tu obrazy bezpośredniej jakichkolwiek osób! A jeśli ktoś się czuje urażony to może najwyższy czas się zastanowić nad sobą! Ciaaal

XxXx

Pokaż swoją buźkę analfabeto bez szkoły... Wam to ludzie już tak żal (usunięte przez administratora) ściska że jest ktoś lepszy od was... To co wypisujecie za durnoty to tylko świadczy o was i waszej zazdrości, że komuś się w życiu wiedzie, a wy po prostu macie takie beznadziejne własne życia że próbujcie kogos upokorzyć, a tym samym tylko ponizacie własnie siebie tylko szkoda, że anonimowo...no tak, bo z ukrycia to każdy jest mądry, a czemu i tam tacy mądrzy nie byliście...??? A co do pracy jeśli wam się nie podobało to każdego indywidualna sprawa i każdy ma prawo się wypowiedzieć ale (usunięte przez administratora) takich głupot ludzie!!! Tak narzekacie na tę firmę a ciekawe gdzie się teraz obracacie, pewnie w domu u mamusi na garnuszku bo kto by chciał takich pracowników u siebie w firmie, którzy niczego nie doceniają i chcieliby mieć wszystko podane na tacy, najlepiej siedzieć cały dzień na (usunięte przez administratora) nic nie robiąc, ale żeby miliony na konto wpływały. Pzdr

Nick
@XxXx 02.03.2018 00:04

w porównaniu do ciebie niektorzy szanuja siebie i wlasne zdrowie. zobaczymy za pare lat czy wam tempo pracy w tym kołchozie nie wyjdzie bokiem. wiedzie wam sie dobrze bo psioczycie na wszystkich dookola i o wszystkim do szefostwa, a najlepsze jest to ze oni tez na was. Niestety nie widzicie tego bo Euro przeslania oczy! pomysl czlowieku dlaczego tyle ludzi przewija sie przez ta firme?!?!?! bo jestescie wy i szefowie komuchy, ktorzy zaluja nawet wody dla pracownika!! W innych firmach dystrubutor wody to podstawa ale w t+d to koszt! Jestescie takimi osłami i pokazujecie ze mozna wiecej? podkadacie swinie sobie nawzajem? To jest atmosfera? to jest normalna praca? to wam sie w zyciu wiedzie bo pracuje w t+d? Ogarnij sie i naucz niemieckiego, idz do pracy i zobacz jak wyglada normalnosc, bo nawet murzyni nie pracuja jak wy t+d!

Nagan

Na jakim garnuszku? Tylko tacy ograniczeni ludzie myślą ze to jest jedyna praca jaka może być i jak nie tam to nigdzie! W sumie o niektórzy wrócili bo nie wyszło haha. My z dziewczyna pracujemy w Niemczech w innej firmie i warunki ta totalnie inne niż w tym kołchozie ! O płacy już nie wspomnę! Ni ale jak ktoś pracujący w t+d pisze ze inni zazdroszczą mu tej pracy to nie wiem jaki ma poziom inteligencji. Pustaki piszecie ze ludzie piszą anonimowo a wy xxxx. Ale każdy pracujący tam wie o kim mowa :)

SEAT Leon

"Panie car pan kiełbasa zameldował że pan śmieci nie opróżnił z kosza "k...a kapusie j....e lizaj (usunięte przez administratora) to przez nich jest tam jak jest

Super Mario

Tapir- super laska! Szczególnie jak pokarze swoje piękne czarne zeby hehehe . Chyba nie maja na chacie lustra bo normalna osoba z taka twarzą by nie wyszła nawet do piwnicy po ziemniaki! Już nie wspomnę jak śmierdzi od niej jak lata jak poparzona po hali.

Kamil

(usunięte przez administratora)- tak jedynie można nazwać ten zakład! Truskawka nie pisz ze tylko dwie minuty trzeba przeychodzic wcześniej bo zaczyna sie tam prace conajmniej 15 minut przed! Jak kiedyś jedna para przyszła za piec to szefowa ich upomniała i kazała przychodzić conajmniej 15 minut wcześniej, a jak jedni przyszli równo z dzwonkiem zostali wyproszeni! Niektórzy nawet nie schodzą na przerwy, żeby tylko wyrobić normę. A szefowa każdemu mówi ze tutaj się przychodzi wcześniej i pracuje więcej, bo to jest według nich angażowanie się w firme! Nawet sama SAMOZWAŃCZA kierowniczka z mopem na głowie praktycznie całe przerwy ciśnie lampy! Dobrze ze chociaż robionego kiepa zdarzy spalić :)

Ja
@Kamil 28.02.2018 00:27

Zgadzam się minimum 15 minut wcześniej bo według nich przygotowanie tych skrzynek i całego gowna nie należy do pracy hehehe praca zaczyna się i kończy przy maszynie resztę przed i po i tak suma sumaru godzina w (usunięte przez administratora) doliczyć skrócone przerwy robi się z całości 12 godzin A i hehe glupkowate gwiazdki ile człowiek traci stojąc w kolejce żeby się zalogować i wylogować nie wiem co moze byc w pożądku w tej robocie. A i taka śmieszna rzecz żeby otrzymać papiery po zakończeniu pracy to trzeba znaczek i kopertę kupić i złożyć w biurze no to jest już szczyt wszystkiego hehe banda dziadów pazerni że (usunięte przez administratora) z pod siebie by zjedli zresztą może i jedzą hehehehe

Truskawa

Witam. A ja mam troche odmienne zdanie niz wszyscy. Praca ogolnie nie jest taka ciezka, tylko trzeba sie nauczyc tempa i wtedy juz samo idzie. Ludzie jak to ludzie, wszedzie zdażają się tacy, ktorzy obgaduja i podlizuja sie. Jesli chodzi o prace na przerwach to do konca nie jest tak jak piszecie.. idziesz 2 minuty przed rozpoczeciem pracy aby sobie przygotowac stanowisko (mysle ze wszedzie tak jest) nie stoja nad Toba i nie karzą Ci schodzic z przerwy bo trzeba robic.. Co do warunków mieszkaniowych to z tego co wiem to wszedzie w Niemczech jest problem z grzybem poniewaz w domach nie ma odpowiedniej wentylacji (to nie nowe budownictwo) a jesli chodzi o platnosci za mieszkanie to jezeli ktos NIEWIE a chcialby potwierdzenie za oplate za czynsz to po prostu idzie i mowi, ze chce potwierdzenie o mitte ( jak ludzie niedouczeni to nie wiedza a pozniej bzdury gadaja). Wiadomo ze płaca moze nie jest najlepsza bo to najnizsza krajowa ale zaznaczam, ze sa prace w ktorych zapewniaja godziny a ich nie ma i ze tak powiem (usunięte przez administratora) zarobisz.. wiec tu nie jest tak zle. Trzeba robic po 10 godzin dziennie ALE - zanim Cie przyjmą to szefowa uswiadamia ze to praca po 10 godzin dziennie i pyta czy dasz rade tyle pracowac. Ludzie sie zgadzaja a potem wielkie pretensje ze po tyle godzin trzeba robic.. Osobiscie polecam pod tym wzgledem ze są godziny pracy. Pozdrawiam

Ja
@Truskawa 27.02.2018 19:33

Nauczyć tempa chyba tempoty

SEAT Leon srebrny hehe

A ja słyszałem że ktoś pierdzial im do podsłuchu dlatego tak ludzi nie lubią

Dawid

Krótko mówiąc kołchoz wykorzystywanie ludzi, szkoda marnować czasu na taka pseudo "firmę" Omijajcie szerokim łukiem!

Lux

Jeszcze nikt nie napisał o sprzątaniu w piątki po pracy! Za darmo oczywiście. Podwyżki to tak śmieszne kwoty że szkoda więcej robić. Najważniejsza jest lampa do BMW (czytaj. Be em we) a nie ludzie. Na koniec straszą że zabiorą wam kasę za niepomalowany pokój. Ludzie tragedia. Wieczne nakręcanie tempa.

Oktan

Siema wszystkim! Potwierdzam wszystkie wpisy - to co tutaj czytacie to szczera prawda osób, które tam pracowały. "Szefowe" zmuszają aby przychodzić do pracy wcześniej ( 15,20 a jak chcesz to nawet 30 minut wcześniej ) - I ZAZNACZYĆ NALEŻY ŻE NIKT ZA TO NIE PŁACI! Jak napisano w poniższych postach przede mną - jest to określane jako ZAANGAŻOWANIE W FIRMIE :))) Maszyny psują się non stop i jedyną osobą, która nie ma o to pretensji jest szef ( Polak ) - przynajmniej tak było wcześniej. Dla mnie - logicznie myślącego człowieka nie jest to normalne, aby przy zepsutej maszynie osiągać taką samą wydajność jak przy sprawnej. "Stara to mnie raz tak zdenerwowała, że powiedziałem wprost " PIerd**ę waszą firmę i składam wypowiedzenie" :) I nie żałuję tych słów bo pracuję teraz w normalnej firmie. Co do normalnych osób, które tam pracują i nie trząsą portkami to jest tylko jedna taka osoba :) Krzychu :) Mobbing na każdym kroku! Osobiście uważam, że wszystkie osoby, które tam pracowały powinny zrzeszyć się w jakimś koncie na facebooku i wymienić swoimi doświadczeniami :) Pozdrawiam wszystkich tam nie pracujących! Je**ć T+D ! :)

Ja
@Oktan 06.02.2018 10:55

Ty ale riposta wyje.......łeś hehe ja się z wami wszystkimi nie zgadzam tam jest cudownie miła rodzinna atmosfera praca to eden dla nóg i (usunięte przez administratora) szefostwo do rany sól wsyp eh broń boże praca po godzinach nie tam co wy opowiadacie hehe A tak na poważnie smród bród bieda chamstwo wyzysk oszustwo !!!!!!!!!

mario

ludzie nigdy nie jedźcie tam do pracy!!! nie dość ze was oszukaja na kasie to jeszcze poniża i sponiewierają! bedziecie musieli tyrac jak maszyny, najlepiej po 24 godziny zeby wyrobic 200 procent normy!!! ten zaklad dawno powinni zamknąc !

Ania

Ludzie nigdy tam nie jedzcie! Ta praca to wolontariat tylko dla ludzi cofniętych. Stawka żałosna, podwyżki to jakaś pomyłka, praca za darmo i po godzinach! Ludzie pracują tam jak w obozach. Bez sił, czerwone oczy, strasznie się na to przeraża. Jak ludzie mogą być pazerni i kosztem własnego zdrowia i życia pracują jak niewolnicy! Brawa dla właścicieli za zebranie naiwnych! Można, można! Zawsze znajda się ludzie dla których najważniejsza jest niewolnicza praca niż żyć ! I dlatego potem powstają w wieku dwudziestu paru lat potwory takie jak szanowna kierowniczka z mopem na głowie . Koleżanka nie poleca i ja tez.

Eła

Polski (usunięte przez administratora) w Niemczech. Oszukują, poniżają ludzi o mobbingu nie wspomne. Samozwańczy kierownicy donoszą na wszystkich obgaduja za polecam. Wymagane przychodzenie wcześniej i praca na przerwach za free. Praca na wyścigi. Nigdy więcej pracy w firmie prowadzonej przez Polaków. Zasady z PRL-u!!!! Jak najdalej od tego qwna!!!!

Kulfon

Ta firma już dawno powinna nie istnieć. Właściciele firmy wykorzystują ludzi totalnie. Praca jest monotonna, nudna, tylko i wyłącznie dla ludzi którzy są niezaradni życiowo. Prace trzeba zaczynać wcześniej i pracować na przerwach, oczywiście za to nie płaca. Ale to jakie tam panują warunki jest tylko i wyłącznie wina ludzi którzy na to pozwalają. Samozwańcza kierowniczka z tapirem i jej pyza są na to najlepszym przykładem. Ci ludzie tylko na to zasługują i miejmy nadzieje ze będą tam pracować jak najdłużej ???? przy następnym awansie może dostaną bilety na Zenka ????

anonymous

Atmosfera w tej firmie to koszmar. Mobbing, praca za darmo na przerwach i przychodzenie wcześniej wymagane za co oczywiście nie płacą. Nie można rozmawiać w czasie pracy zostają przerwy ale tam tez większość milczy bo "zaufane" osoby tylko donoszą właścicielom, obserwują każdego i czekają tylko aż się noga powinie. Nikomu nie można tam ufać. Kiedy się zwalniasz to traktują Cie jak śmiecia. Jeśli ktoś się tam wybiera to stanowczo odradzam. To była moja 4 praca w Niemczech i najgorsza!!!!

Karol

Co do pracy to totalne wykorzystywanie i upokarzanie pracowników! Mobing nie do przyjęcia! Pare kierowników powinni wywieźć stamtąd na taczkach, chociaż nie wiem czy zmieściłby się tam jej tapir ! I do gnoju bo tam ich miejsce!

Zostaw opinię o T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY - Niemcy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T+D GmbH Brand 10 79677 SCHÖNAU/GERMANY