Nikt25.07.2021 00:37
Skończyłem tam pracować po miesiącu. Powiem tak, na drugiej zmianie nie wiesz kiedy wrócisz do domu, z reguły tyrasz 12-13 godzin, oczywiście dodatku za nadgodziny nie płacą ani dodatku nocnego. Z dwie, trzy osoby tam pracujące są może w porządku, reszta to (usunięte przez administratora) Wyzywanie, przyczepianie się o byle błachostkę. Kierownik magazynu zajmuje się głównie wjeżdżaniem na ambicje wkurzaniem, z resztą każdy pracownik stamtąd wam to powie. A i jeszcze zapomniałem, że jak już robisz na drugiej zmianie to te 12 godzin robisz 5 dni bez przerwy bo szef postanowił kilka miesięcy temu zlikwidować trzecią zmianę, dlatego też druga zmiana robi za dwie. Jak robisz już na pierwszą zmianę to i tak musisz jeszcze przyjść w sobotę i oczywiście płacą jak za zwykły dzień, po prostu parodia. Zanim tam poszedłem kilka osób mnie uprzedziło, że ładuję się w totalny (usunięte przez administratora) ale chciałem dorobić w wakacje. Cóż, nie mylili się, jeżeli ktoś tam pracuje na stałe to jest ciężko upośledzony ponieważ każda robota w Grudziądzu jest lepsza niż to. Jeden z brygadzistów w dodatku bełkocze, ma każdą możliwą wadę wymowy i głównie zajmuje się swoim telefonem, ale jak już Ty go użyjesz to źle. Jedyna zaleta tego miejsca to fakt, że magazyn jest klimatyzowany, no i jest jeszcze chłodnia więc upały nikomu tam nie grożą. A i zapomniałem jeszcze, dodać, że są tylko 2 wózki widłowe więc jeżeli oba są zajęte to musisz się wspinać 5-6 metrów nad ziemią po regałach. BHP tam to pojęcie abstrakcyjne. Przez miesiąc nawet nie dostałem ubrań roboczych ani butów z metalowymi wstawkami.