Formacja

Zabrze

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 794 ocen.

Opinie o Formacja

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja

Sienkiewicza

Formacja to finansowy bankrut. Nawet jak wygrasz z nimi sprawę o wynagrodzenie to nie dostaniesz kasy. Komornik niema czego zająć bo firma nic nie posiada. Prezesem zrobili człowieka który mieszka w mieszkaniu przyznawanym przez miasto osobom ubogim ( pisała o tym prasa) , a reszta wyposażenia to rzeczy pamiętające Gierka i chyba jeszcze Bieruta. Cały ten majdan to kilkaset złotych. Reszta ich zadłużeń jest tak długa i zawiła że chyba węzeł Gordyjski jest łatwiejszy do rozwiązania.

Czunga Łunga
@Sienkiewicza 07.12.2017 23:56
Formacja to finansowy bankrut. Nawet jak wygrasz z nimi sprawę o wynagrodzenie to nie dostaniesz kasy. Komornik niema czego za...

Bankrut? To skąd biorą pieniądze na przetargi i wpłacają wadium ok 50 tys??? Ja jestem zdania, że warto im zakładać sprawę o niewypłącone pieniądze

Czunga Łunga

Mi nie wypłacili pieniędzy za 3 miesiące. Założyłem im sprawę i wygrałem. Ludzie nie pracujcie w Formacji bo nie płacą

Malwi

Witam mam pytanie czy Formacja jeszcze istnieje , bo dzwonie na telefon stacjonarny i jest wyłączony ,a chce nawiazac kontakt pilny ..prosze o podanie innego telefonu ..dziekuje

BRADZIAGA
@Malwi 04.12.2017 10:18
Witam mam pytanie czy Formacja jeszcze istnieje , bo dzwonie na telefon stacjonarny i jest wyłączony ,a chce nawiazac kontakt p...

Formacja to firma tak zadłużona i tak nękana telefonami od ludzi którym nie wypłacili wynagrodzeń że po prostu nie odbierają żadnych telefonów i w ten sposób załatwiają wszystko. Tak zachowuje się tylko ktoś kto boi się już własnego cienia.

lop
@Malwi 04.12.2017 10:18
Witam mam pytanie czy Formacja jeszcze istnieje , bo dzwonie na telefon stacjonarny i jest wyłączony ,a chce nawiazac kontakt p...

To zależy o którą Formację chodzi. Są na dzień dzisiejszy cztery firmy o tej nazwie lecz ci sami właściciele. Wszystkie te firmy są tak zaplątane w różne sprawy finansowe że jak już nie dają rady się wyplątać to zakładają nową o podobnej nazwie.

złodzieje, głupki, śmiecie

(usunięte przez administratora) niedowartościowany kurdupel i cygański cymbał. Druga sprawa jak tam pracowałem dzwoniono do mnie z Goworku z zapytaniem czy kontrolować i usuwać wpisy, cena bodajże 200 zł. Pozwijcie mnie :) mam w szufladzie jeszcze dużo dowodów. Sprawę w sądzie przeciwko tym śmiesznym ludziom też. Pozdrawiam

okradziony

Mnie nie zapłacili ponad 4000 zł. Właściciel uciekł samochodem z pod biura jak zobaczył że przyjechaliśmy po wypłaty. Nie wiem jak to nazwać ? Chyba cygaństwo !

Misiek
@Czunga Łunga 02.12.2017 14:36
Ja im założyłem sprawę o niewypłacone pieniądze za 3 miesiące i wygrałem! Zakładajcie im sprawę cywilną, trzeba czekać ale uwie...

Gratulacje długo to trwało

Czunga Łunga
@Misiek 03.12.2017 19:29
Gratulacje długo to trwało

3 lata ale warto, pieniądze za prawnika przegrani zwracają

Misiek

Witam Was my pracujemy już ponad 3 lata. Założyliśmy sprawę cywilną już czekamy z niecierpliwością 5 tys zaległości

Czunga Łunga

Kilkukrotnie dodawałem opinię nikogo nie obrażając, pisałem tylko o wygranej sprawie za niewypłaconą kasę z Formacją ale niewiem czego moje opinie są usuwane z forum...

OSZUKANI KATOWICE

W związku z tym że wpisy są systematycznie usuwane przypominamy !!!! W 2016 roku firma Formacja okradła 30 osób w Katowicach ( PISAŁA O TYM PRASA). Nie wypłacili swoim pracownikom wypłat za ponad 2 miesiące pracy. Nie wypłacone kwoty dochodziły do 6300 zł. na osobę. Z tego co piszą tutaj ludzie ( lecz jest usuwane) to dzieje się w całej Polsce !!!! UWAGA NA TĄ FIRMĘ !!!! NIE PODPISUJCIE Z NIMI UMÓW BO PODZIELICIE LOS INNYCH OSZUKANYCH !!!!

świadek

Ostatnio zostałem zaproszony na policję, bo Formacja złożyła pozew w sprawie Art. 257: (Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.)

postronny
@świadek 28.11.2017 14:23
Jeszcze raz napiszę, że nie przypominam sobie, żebyśmy przeszli na TY. I nie pisz pan/pani z dużej litery....

KOCHANY BLIŹNI MÓJ KOLEGO, od dawna byłem twoim wiernym czytelnikiem i co zaobserwowałem a to że obrażałeś i zniesławiałeś jego. Gęsiej skórki dostawałem jak nieraz jego szmaciłeś i on się chyba wkurzył, tak to widzę. A co zrobisz gdy dojdą do twojego AIP komputera? co zrobisz! Trzymam za ciebie kciuki i trzymaj się ciepło przyjacielu

jak poprawnie pisać
@postronny 29.11.2017 08:37
KOCHANY BLIŹNI MÓJ KOLEGO, od dawna byłem twoim wiernym czytelnikiem i co zaobserwowałem a to że obrażałeś i zniesławiałeś jego...

IP!

anonim

(usunięte przez administratora)

misiek

Czemu pan tego nie zgłosi

Jankiel

Arek twój wpis zniknął , ty usunołeś

Joanna

W przypadku gdy ktoś z Was uważa, że jego wpis został usunięty, choć jest zgodny z regulaminem, to bardzo proszę o kontakt z administratorem portalu pod adresem: admin@gowork.pl Administrator rozpatrzy i odpowie na każdy zgłoszony przypadek.

Joanna

@Szczurek z kopalni Boże Dary jeśli zniknęły jakieś wpisy, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane decyzją administratora za naruszenie zasad regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin Szczególnie będzie w tym przypadku istotny paragraf: Zasady korzystania z Serwisu, w którym wyszczególnione są niedopuszczalne rodzaje treści.

kolega

wreszcie oczyszczają formację ze złych pracowników brawo

księgowa
@księgowa 24.10.2017 14:25
jeszcze kadrowe niech wymienia.

a w szczególności ogornieta p.o.

technik
@księgowa 25.10.2017 06:00
a w szczególności ogornieta p.o.

Kadry ponoć zostały zwolnione

anonim

(usunięte przez administratora)

Mirosława

To prawda. A jeszcze najlepsza jest pani p.o., która wszystkie ogarnie.

Katowice

Panie " WYWÓD". Ja pracowałem przez całe życie za różne wynagrodzenia. Czasami śmiesznie niskie lub takie które nawet nie mieszczą się w pańskim mózgu. Pracę w ochronie traktuję przejściowo , ale jeśli już coś robię to oczekuję za to wynagrodzenia takiego jakie widnieje na umowie. Lecz nie puszczę bez echa tego że ktoś mnie okrada nie wypłacając wypłat za kilka miesięcy pracy.

WYWÓD

Moi mili, TRZEBA DOJRZEĆ do tego by W OGÓLE podejmować działania, JUŻ NIE MÓWIĄC O realizacji tych działań, czy to w życiu prywatnym, czy zawodowym. Nie ma sensu się licytować kto ma rację, bo TAK PO PROSTU JEST - TRZEBA DOJRZEĆ do pewnych rzeczy i nie ma na to mocnych. To, co na pisałem traktuje o WSZYSTKICH TYCH piszących komentarze negatywne, obrażających wszystkich użytkowników GO WORK, właścicieli i prezesa firmy FORMACJA, czy jakiejkolwiek innej. Praca na takich stanowiskach jakie oferuje formacja wymaga użycia niczego innego, jak posiadanego przez wszystkich z nas ( Z ZAŁOŻENIA ) narządu ośrodkowego układu nerwowego, krótko mówiąc MÓZGU. Jeżeli uważacie, że na tych stanowiskach praca na tzn. jednym schemacie ( zacięta płyta ) przyniesie wam zarobek rzędu 2000 zł + to jesteście w błędzie. Jakże utopijnym jest takie myślenie. No zastanówcie się sami, tak na ludzki rozum. Idziecie do pracy 20 dni w miesiącu. Robicie 8 czy 12 h jedno i to samo, jak robociki i co, chcecie 5000 zł ?! Przecież to jakaś kpina, za co ?!. Wszyscy przecież wiemy, że pracując jak robocik do firmy po za PODSTAWĄ wymaganą, by nie otrzymać wypowiedzenia NIE WNOSI SIĘ NIC ! a takie firmy jak ta, potrzebuje kogoś, kto swoją kreatywnością wprowadzi raz na jakiś czas trochę świeżości do firmy czyt. nowy projekt, pomysł, usprawnienie pracy zespołu etc. Rekapitulując pozwolę sobie tu przytoczyć słowa jednego z użytkownika Go Work, który powinien zadziałać na wszystkich tych NEGATYWNIE nastawionych jak kubeł zimnej wody, tu cytat : "Ludzie nauczcie się, że jeśli chcecie zarabiać to musicie coś potrafić!" Kwestia umów. Sam pracuję, pracowałem na UMOWIE O PRACĘ. Większość ludzi mnie nie zna, więc bez bicia się przyznam, że W WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓW ( O ZGROZO, W MOIM TEŻ ) umowa o pracę, po za nędzną składką emerytalną, ubezpieczeniem zdrowotnym, który nota bene nic nie daje, nie wnosi do życia nic, po za STAGNACJĄ ! Pewnie spytacie oburzeni: " Czemu, jak to ?! " a ja już jestem gotów odpowiedzieć, otóż w większości przypadków wygląda to w sposób następujący : - Pensja : 1750 zł brutto ( w niektórych firmach proponują + premie *KPINA* ) - Ubezpieczenie emerytalne, zdrowotne ( wiadomo jakie składki - w większości śmiesznie niskie ) - Pracownik ma być robotem, nie ma myśleć, nie ma kombinować, ma robić to, co jest zapisane w umowie, praca ponad to nie będzie zauważona, doceniona. ( Po co się starać ? - tu zaczyna się wyżej wspomniana STAGNACJA ) Podsumowując, jeśli DROGI CZYTELNIKU / UŻYTKOWNIKU z jakichkolwiek powódek nie nadajesz się do pracy na takich stanowiskach, to nie trać swojego czasu ( może mniej cennego - nie mnie oceniać ) uszanuj czas osób, dla których to czynnikiem DECYDUJĄCYM o podjęciu pracy w formacji jest ten portal i opinie na nim zgromadzonym i PRZESTAŃ WYPISYWAĆ DURNE, NIE MAJĄCE PODSTAW KOMENTARZE. Sam na własne oczy widziałem, jak ludzie dostawali wypłaty 3000 zł + ale MIELI TO COŚ. Zatem by w trzech słowach podsumować mój wywód. Nic się nie stanie, jak przyjdziesz i spróbujesz. Kto wie, może jesteś KOZAKIEM, który zarabiać będzie konkretne pieniądze. A składka emerytalna, zdrowotna ? Chryste, jeśli zarobisz dużo, to prywatnie to sobie odprowadzisz. Pamiętajcie, że czasy " Czy się stoi, czy się leży - 2500 (zł) się należy " przeminęły razem z Panem Edwardem G. Facet, który jedzie Mercedesem za 400 tysięcy zł, Pani, która ma dom za 2 mln, czy chociażby gość, który ma samochód za 150 tysięcy zł. NIE MA TEGO z siedzenia po 8h czy 12 i pracowania jak trybik, robocik taki. Pozdrawiam, Były pracownik.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zabrzanka

Może Zabrze ma w tym udział.

anonim

(usunięte przez administratora)

księgowa

a kadrowe?

anonim

(usunięte przez administratora)

kadrowa

z tymi umowami, to uważajcie. naprawdę warto przeczytać co podpisujecie.

Powrót

No dużo konkurencji to później najlepiej oczernić kogoś

Handlowiec

2000-3000 zł netto to norma wraz z prowizją a ważne, że jest i podstawa i prowizja

Heniek

pracuję tutaj już dobre kilka lat i muszę przyznać że nigdzie nie było mi lepiej...lubię swoją pracę i wspólpracowników. Kierownicy bardzo sympatyczni idzie się dogadać w różnych kwestiach np. ustalanie grafiku, czy zmienianie godzin. Kasa zawsze jest na czas, wszystko odbywa się legalnie, żadnych oszustw, ogólnie jestem bardzo zdowolony

MEDIUM

CZASAMI NEGATYWNYCH OPINI UZYWA SIE JAKO PERNAMENTNY SPOSOB WPLYWANIA NA WYNIKI SPRZEDAZOWE DANEJ FIRMY JEST TO SKUTECZNY SRODEK WALKI NA RYNKU PRODUKCJI TROCHE MNIEJ SKUTECZNY JESLI CHODZI O USLUGI ALE ZAWSZE "MOZNA" ZALOZYC PSELDO STRONE I PODSZYC SIE POD DANA FIRME I PRODUKOWAC CO SIE CHCE NA ZAMOWIENIE 

kair

Prawda? Takie działanie nie obciążyłoby nikogo ponad "normę", a świadczyłoby tylko o kulturze, nic więcej 

Badi

Odrobinę związać się z firmą i traktować się jak jedna wielka rodzina ? To chyba troszkę niezdrowy układ, ale zależy kto co lubi.. no niestety w dzisiejszych czasach są jeszcze ludzie którzy cisną się wszędzie z nadzieją że coś osiągną .. i sądząc po odpowiedzi rozumiem, że w firmie można poświęcić wolny czas, nic nie robić i jeszcze brać za to pieniądze ? 

Badi

Odrobinę związać się z firmą i traktować się jak jedną wielką rodzinę ? To chyba troszkę niezdrowy układ, ale zależy kto co lubi.. no niestety w dzisiejszych czasach są jeszcze ludzie którzy cisną się wszędzie z nadzieją że coś osiągną .. i sądząc po niektórych komentarzach rozumiem, że w firmie można poświęcić wolny czas, nic nie robić i jeszcze brać za to pieniądze ? 

Serum

Ta firma nauczyła także mnie podejścia do życia ... Pracowałam, zrezygnowałam, dziś wiem , że nigdzie tak jak w formacji nie zarobie, ale kto wie, może kiedyś jeszcze będzie okazja! Potwierdzam, że ta firma ma możliwości i to ogromne. A wiele ludzi tego nie wykorzystało. Pracownik

Beko

Prawda jest taka, że jeżeli ktoś nie radzi sobie z tego typu pracą i nie radzi sobie z samym sobą, to nie popracuje tu długo. U nas każdy może sobie wyliczyć jaką chce wypłatę i pracować tak by ją osiągnąć. Na bieżąco ma się wgląd w swoje osiągnięcia. Wypłaty są zawsze na czas. Obecnie prowadzimy rekrutacje więc każdego, kto szuka dobrych pieniędzy zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną. Życzę wytrwałości. Pozdrawiam. 

Harkor

Oczywiście że tak trudno żeby było inaczej nie znamy firmy jaka dawałaby za samo siedzenie no chyba że zarządza firmą grupa a nie Zarząd ;-) Jest coś takiego jak system motywujący ale jak widać tu ktoś o tym nie słyszał , więc po prostu już tu sie nie siedzi tu sie na kase na prawde ostro pracuje ;-) 

Bidon

Witam Was Byłam na rozmowie i powiem szczerze, że jak najbardziej wszytko ok ale chciałabym zaczerpnąć jeszcze opinii ogólnej czy rzeczywiście zarobki są także prowizyjne w handlu tak jak na miejscu mi powiedziano: 2500-3000 zł i więcej w zależności od umówionych spotkań o ile dobrze wszytko zrozumiałam. Brzmi rewelka. Potwierdzi mi to ktoś ?

Teliga

POLECAMY TĄ GRUPE TO NAJLEPSZA GRUPA JAKA NAJSKUTECZNIEJ UMAWIA SPOTKANIA I CEL MA JEDEN - ZWIĘKSZYĆ DOCHODOWOŚĆ SWOJE ALE TEŻ KONTRAHENTÓW !!! POZDRAWIAMY POLECAMY !!! 

Pomorze

Firma była przekształcana przed zmianami co wpłynęło na komfort pracy. Bylo dużo zamieszania, w marcu i kwietniu trochę kłopotów z towarem i opóźnienia z pensjami. Wszyscy pokazali wtedy jak mocno związani są z apteką. Cieszę się ze wróciło wszystko do normy bo nie wyobrażam sobie pracy w innej firmie. Mamy fajny zespół i kierownika który tworzy fajną atmosferę. Pozdrowienia z Elbląga :)

Dalton

No dużo konkurencji to później najlepiej oczernić kogoś

Swiss

Ja osobiście nie sądzę, żeby forum internetowe było miejscem na taką dyskusję. Ja rozumiem oburzenie itp., bo jeśli chodzi o kasę, każdy się burzy, ale czy Wasze postulaty, jeśli są uzasadnione, nie powinny iść do Kadr? Czy chociażby przełożonego? Czy HR? Na szkoleniach itp. często rozmawia się o wielu sprawach między sobą, od tylu lat ile pracuje w tej firmie, byłam na wielu wielu szkoleniach i nigdy nie słyszałam nic o problemach w wypłatach, ani na forum, ani między ludźmi, a tutaj - anonimowo - hulaj dusza. Może ktoś jak to przeczyta, zastanowi się dwa razy zanim obrzuci błotem firmę formacja i tym samym obrazi ludzi, którzy tam pracują. Proszę o niereagowanie na tą wiadomość kolejnym hejtem - jeśli można :) 

Sarota
@Swiss 20.10.2017 12:49
Ja osobiście nie sądzę, żeby forum internetowe było miejscem na taką dyskusję. Ja rozumiem oburzenie itp., bo jeśli chodzi o ka...

Dla mnie osobiscie to sa pierdoly pisane albo przez admina .albo przez osoby zwolnione na zasadzie zlosliwych docinkow nie majacych nic wspolnego z rzeczywistoscia.Ale na 100% wpisy konkurencji.A co do wynagrodzenia to pewno jest tak samo jak wszedzie.Jesli ktos chce kokosy to sam firme zaklada i zatrudnia tych co pisza te pierdoly i ciekawe jak na tym wyjdą..:) 

Kasia

Co racja to racja ale połowa wpisów to od osób które nigdy nie pracowały w Katowicach tylko konkurencja

Ochrona

Jest informacja że nie pracują technicy , prosze napisac czy sami się zwolnili , czy zostali zwolnieni ,,

Magdalena
@Ochrona 20.10.2017 08:23
Jest informacja że nie pracują technicy , prosze napisac czy sami się zwolnili , czy zostali zwolnieni ,,...

zaś są usuwane komentarze.

HR

Może jest na forum ktoś, kto pracuje w formacji jako pracownik biurowy. Zastanawiam się jakie umowy proponują. 

NINA
@HR 19.10.2017 13:55
Może jest na forum ktoś, kto pracuje w formacji jako pracownik biurowy. Zastanawiam się jakie umowy proponują. ...

Warunki Pracy super ! Ciepło miło i pachnąco ! HR formacja raj dla kobiety ! Naprawdę super ! Godziny pracy ok , wynagrodzenie ok + premia = super . Szkolenie bez problemowe w super atmosferze . To jest to !!!! 

poszukuję pracy
@MIŁA 19.10.2017 13:57
Są umowy o pracę. Bardzo fajna firma.

nie polecam. wszystko jest ogarniete

Edyta

Jeśli chodzi o relacje interpersonalne to zazwyczaj w tego typu firmach odpowiadają one poziomowi inteligencji oraz kultury osobistej szefa i są podyktowane jego humorami więc nie ma się nad czym rozwodzić... Potencjalnego pracownika powinna interesować kondycja finansowa firmy oraz jej wiarygodność. Firma pokazuje się we wszystkich obszarach działalności i ma dwa scenariusze: 1) na rynku jest dobra koniunktura na tego typu usługi, i właściciel inwestuje 2) na rynku jest stagnacja, ma zły pijar w necie Te dwie opcje powinien rozpatrywać przyszły pracownik a nie to co plotkują o szefie byli pracownicy. O ile pierwszy scenariusz jest jak najbardziej pożądany to drugi mówi osobie ubiegającej się o pracę w tej firmie, że nic ciekawego jej tam nie czeka. Jak to sprawdzić? Są różne sposoby chociażby poczytanie opinii czy innym portalu opiniotwórczym wtedy przyszły pracownik wie czego ma się spodziewać u przyszłego pracodawcy z którymi będzie miał kontakt na co dzień i jak go będą postrzegali. Ja nie zdecydowałam się na podjęcie współpracy z tą firmą po rozmowie z właścicielem, to była bardzo miła rozmowa ale jej treść utwierdziła mnie w przekonaniu, że w firmie podejmowane są decyzje które wzajemnie się wykluczają, panuje konflikt interesów na poszczególnych poziomach a szef wykazuje inklinację do zarządzania po przez konflikt co czasami się sprawdza ale nigdy długofalowo. Tak więc nie zdecydowałam się pomimo bardzo ciepłego przyjęcia, miłej rozmowy choć nie pozbawionej prób drobnych manipulacji z rozmówcą... 

Aleksander Nawrat

Witam. Doszły mnie słuchy że oczerniam firmę w której pracowałem przez jakiś czas. Oto moja opinia: 1. Wszystko miałem ''na papierze''(pensja, prowizja, premia). 2. Przelew zawsze na czas. 3. Dostałem wszystkie niezbędne narzędzia do pracy: samochód, telefon, komputer. Źle nie było. Szef płaci, szef wymaga! :) Odszedłem sam z powodów osobistych. Ja mam odwagę podpisywać się pod tym co pisze! Pozdrawiam. 

zobi
@Aleksander Nawrat 19.10.2017 14:08
Witam. Doszły mnie słuchy że oczerniam firmę w której pracowałem przez jakiś czas. Oto moja opinia: 1. Wszystko miałem...

ciekawe jaki samochód przecież Formacja w zasadzie nie ma i nie miała niczego chyba że te 2 gruchoty

Kolo

A jak wygląda tam praca?

pozytyw

Czytając te opinie zastanawiam się , czy ktoś z Was pracował w innych firmach , chyba nie. Ja pracowałam i wiem jak to wygląda. Zus jest nie płacony , podatki nie płacone a wynagrodzenie w kilku ratach do kieszeni bo się pracuje na czarno. Tak działają firmy Kogucik ochrona. Nazwy nie podam bo to nie ma sensu. Zanim będziecie krytykować , niech każdy z Was dobrze i rzetelnie pracuje , a nie lawiruje. 

Norman

Czy moze ktos podpowiedziec jak wyglada tam praca na stanowisku pracownika ochrony? Na jakie zarobki mozna liczyc na starcie? No i jak atmosfera w robocie? Za wszelkie informacje bylbym wdzieczny :-) 

Alek

PRACA DOSYĆ WYCZERPUJĄCA, ZAROBKI MAŁE, MOŻLIWOŚĆ ROZWOJU DOBRA 

Wrocław

Witam. Pytanie mam zasadnicze odnośnie pracownika ochrony we Wrocławiu. Ile zarabia ? Ile dostanę na początek? Mam wpis na listę pof, więc w sprawie wprowadzenie już jakieś mam, a chcę zmienić pracę ze względu na coraz to gorsze warunki w firmie solid i przede wszystkim kontakt z ludźmi, co już bywa przemęczające. Mieszkając we Wrocławiu ciężko utrzymać się nawet z 2000 zł na rękę gdy ma się kredyt na głowie a co dopiero minimalna krajowa... Jakie są zarobki? 

Marino

Praca w ochronie nigdy nie była lekkim chlebem więc po co przyszliście pracować tutaj?

nida
@Marino 19.10.2017 13:17
Praca w ochronie nigdy nie była lekkim chlebem więc po co przyszliście pracować tutaj?

Rozumiem większość was ochraniarzy jednak z tego co wiem to kasa jest naparwde w porządku, bo można zarobic u nich do 3 tys średnio. 

anino

kiedy rusza rekrutacja w Gorzowie? jest już znana dokładna data?

rekrut
@anino 19.10.2017 13:14
kiedy rusza rekrutacja w Gorzowie? jest już znana dokładna data?

już oficjalnie prowadzą nabór na Hempla

Gienialny

Faktycznie jest to bardzo częste zjawisko w Polsce, tak samo jak pytanie o rodzinę czy stan zdrowia. Takie rzeczy w ogóle nie powinny mieć miejsca i mają na celu wyłapanie naiwniaków, którzy za byle grosz będą pracować po 12h na dobę. Ja w rozmowie o pracę zawsze podaję kwotę jaka wg mnie jest stosowna, nigdy jej nie zaniżam. Jeśli mi podziękują, to nic się nie stało, bo i tak taka firma by nie zapłaciła godziwej stawki. W krajach cywilizowanych standardem jest już w ogłoszeniu podawać stawkę jaką firma oferuje. Oszczędza to czas zarówno potencjalnych pracowników jak i samej firmy. Niestety nasi rekrutatorzy czy inni kierownicy to zazwyczaj debile, którzy nei szanują nawet swojego własnego czasu. Bo naprawdę trzeba być idiotą by prowadzić setki bezproduktywnych rozmów rekrutacyjnych wiedząc, że 90% zaproszonych osób po usłyszeniu jakiegos 16 zł brutto zaśmieje nam się w twarz.

Bury

Dlatego bardzo mi się podoba kultura zatrudniania pracownika w UK. Widełki płacowe podane od razu i bez kręcenia więc albo bierzemy bo nam stawka pasuje albo nie :) Takie czajenie się z płacą jest nie fair w stosunku do poszukującego tej pracy. Co więcej uważam że odgórny prikaz podawania widełek płacowych pozytywnie wpłynąłby na polski rynek pracy.

Syty

Niestety problemem są też sami bezrobotni, którzy godzą się naprawdę na każdą stawkę, niezależnie od tego jak jest niska. I o tym pracodawcy doskonale wiedzą, więc przebierają w tych ochraniarzach w najlepsze.

dziekcio

Problem w tym, że często na stanowiska eksperckie też zatrudnia się za podobne stawki... Dam ciut inny przykład, ale prawdziwy z najbliższego mi otoczenia - Menager branży ochrony maja średnio około 3000-3500 netto w zależności od regionu i wypracowanego zysku (planu, normy) oraz korpo dla której pracują. Tymczasem na rekrutacjach pojawiają się perełki w stylu 1700 brt i wymagane własne auto...

Zostaw opinię o Formacja - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formacja