Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 123 ocen.

Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz
2 123 6 1

Opinie o Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz

Lola

Zarobki minimalne, a wymagań co do obsługi klienta ogromne. Moglibyście pomyśleć o SPORYCH podwyżkach, tym bardziej, że jest to np sklep firmowy. Trochę wyzysk ludzi. Niestety za najniższą krajową samemu nie przeżyjesz. Niech każdy dostanie na cały etat minimum 2,5tys. Niestety życie drożeje, dlatego każdy pracodawca musi być świadomy tego. Im pracownik bardziej zadowolony, tym wydajniejszy

Irena

@byly pracownik pracowałeś w galerii handlowej czy może w punkcie Ziaja? Jak z Twojej perspektywy wyglądała praca i relacje między współpracownikami? Była zmianowość i/lub dodatki do pracy np. w postaci bonów świątecznych?

M.A.

Praca bardzo przyjemna, szefostwo miłe. Pani koordynator zawsze uśmiechnięta, sympatyczna, potrafi rozwiązać w umiejętny sposób każdy problem. Poza tym zawsze służy pomocą. Wynagrodzenie tak naprawdę adekwatne do pracy, chociaż miło by było dostać podwyżkę :) zarobki nie są duże, ale praca nie jest też stresująca. Grafik układasz z koleżanką pod siebie, tak jak wam pasuje. Zadania jakie masz, jeżeli chodź o stanowisko dermokonsultantki to nic innego jak dbanie o porządek, estetykę sklepu, aktywne doradzanie klientom, zdobywanie wiedzy na temat kosmetyków ( musisz wiedzieć co sprzedajesz danej osobie). Do każdego klienta podchodzi się indywidualnie. A dla zabicia czasu normalna rozmowa z klientkami to przyjemność. W tej pracy trzeba być serdecznym wobec innych ( w ten sposób klienci wracają, jak dobrze dobierzesz kosmetyk to tym bardziej). W sklepie jest się samemu, nikt nad tobą nie stoi, ogólnie duży komfort pracy. Jedyne do czego można się przyczepić to niezbyt wysokie zarobki, ale coś za coś. Lepiej pracować w Ziaji bez stresów i mieć czysto, ciepło, niż w jakiejś dużej korporacji gdzie zero szacunku do ciebie, twojego czasu i zdrowia, mimo że zarobki mogą być wyższe. Pozdrawiam :)

byly pracownik
@M.A. 25.08.2018 13:07

bardzo piekna bajka, wszystkie negatywne komentarze zostaly usuniete, teraz tworzy sie tu historia wyssana z palca, ale niech kazdy sam sprobuje , wtedy zobaczy

Irena

@M.A. pracujesz w galerii handlowej czy samodzielnym punkcie? Czy Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz zapewnia Ci umowę o pracę i jakieś dodatki do pensji? Np. zniżka na produkty lub okolicznościowe bony? Jak wygląda kwestia zatrudnienia? Jakie wymagania trzeba spełnić, aby zostać dermokonsultantką?

M.A
@Irena 30.08.2018 14:47

Samodzielny punkt. 3 miesiące umowa zlecenie jest, później umowa o pracę. Są premie ale minimalne :) 10% zniżki na kosmetyki, ale i tak taniej jest kupić w jakimś markecie. Wymagań specjalnych chyba raczej nie ma, ponieważ zapewniają szkolenie na starcie i przynajmniej 1. w roku.

Franek

Niektórzy pracownicy to chyba narzekanie wykonują doskonale, szkoda tylko że nikt za to nie płaci!!!

Kasia

Nie rozumiem osób, które narzekają na pracę w Ziaji. Koordynatorki zawsze służą pomocą, a nawet jeśli po każdym kliencie omawiają sposób obsługi i substancje aktywne nie jest to absolutnie robione z naciskiem. Dla mnie jest to mega duza pomoc. Profesjonalnie obsluzyc klienta- dobry koszyk. Pracuje już rok, atmosfera jest rodzinna, zawsze uśmiech na twarzy nawet gdy popełniać błąd. Jedyne na co można zwrócić uwagę to najniższa krajowa, ale nie oszukujmy sie- jest to lekka i niewymagająca praca ani umyslowa, ani fizyczna no chyba, ze ktos jest leniem i liczy na prace by zarobic, a sie nie narobic. Niestety wszystkiego mieć nie można. Pozdrawiam

zniesmaczona
@Kasia 25.03.2018 22:13

Żartujesz sobie ? Jeżeli panuje tam wg Ciebie rodzinna atmosfera to współczuje Ci, że masz taką rodzinę a co do koordynatorek to szkoda słów. Opinia zupełnie nie prawdziwa.

Kasia
@zniesmaczona 26.04.2018 13:18

Nieprawdziwa piszemy razem. Moja opinia jest indywidualna. Dajesz z siebie dużo to i otrzymujesz dużo. Dziękuję. Dobranoc

rozbawiona
@Kasia 14.05.2018 00:20

Kasiu, jak już chcesz kogoś poprawiać to zacznij od siebie i dowiedz się, jak odmienia się nazwę firmy, w której pracujesz, bo to trochę wstyd tego nie wiedzieć i popełniać błąd... :) Na pewno super, ekstra pomocne koordynatorki Ci w tym pomogą... :D

Lola
@Kasia 14.05.2018 00:20

DROGA KASIU KAŻDY CZŁOWIEK PO 8 GODZINACH PRACY MYSLI TYLKO O TYM ABY SIĘ UMYĆ, I ODPOCZĄĆ A PRACA W SPRZEDAŻY W GALERII 11 GODZIN TO WALKA ZE ZMĘCZENIEM. JUŻ PO 7 GODZINACH STANIA NA NOGACH,OBSLUGI KLIJENTA TO TAKI PRACOWNIK JUŻ NIE FUNKCJONUJE NORMALNIE TYLKO MYSLI O WYPOCZYNKU.WIEC NIE MOŻNA WALCZYC Z NATURA.A PRACA W SALONACH SPRZEDAŻY ODBYWA SIĘ PO 11 GODZIN PRACY ZA NAJNIZSZA KRAJOWA -SOCJALNA PENSJE.TAKA PENSJA NIE JEST ZADNYM MOTYWATOREM DLA PRACOWNIKA DO DOBREJ PRACY.BO 40%ZARABIA NA KOSZTY OBCE (ZUS,PODATKI, PFRONY)A 30%TO Z TEJ PENSJI SĄ KOSZTY WŁASNE PRACOWNIKA CZYLI WODA MINERALNA, POSILKI (NA 11GODZIN-4 POSILKI)DOJAZD DO PRACY.TO ZA 1000ZŁ NETTO NA CZYSTO PRACOWNIKOWI NIE OPLACI SIĘ WYCHODZIĆ Z DOMU TYM BARDZIEJ ZE INNE OFERTY PRACY JUŻ SĄ BARDZIEJ KOZYSTNE NAWET TE NA MC DONALDZIE????"WIEC JAKA PŁACA TAKA PRACA"PO WPLYNIECIU PIERWSZEJ PENSJI NA KONTO JUŻ KAŻDA KONSULTANTKA SZUKA INNEJ OFERTY PRACY NA PORTALACH. BO ZA 1 500 ZŁ NETTO NIKT NIE BĘDZIE TAM PRACOWAL PO 11 GODZIN Z 3 SOBOTAMI I 2 NIEDZIELAMI ZA 10 .70 ZŁ NA GODZINĘ. WIEC WYCHWALANIE PRACODAWCY KTÓRY PLACI ZA PRACE NAJNIZSZA USTAWODOWA STAWKĘ SOCJALNA JEST BRAKIEM SZACUNKU DLA DOBREGO PRACOWNIKA .A TO TEN KONSULTANT W DZIALE SPRZEDAZY OBSLUGUJAC BEZPOSREDNIO KLIENTA WYPRACOWUJE CAŁY ZYSK FIRMY NIE KADRY ?PŁACE, CZY NAWET KADRA ZARZĄDZAJĄCA. O CZYM CZĘSTO ZAPOMINAJĄ MENAGEROWIE W FIRMIE.SŁABO OPLACONA KADRA SPRZEDAŻY PRZEDKŁADA SIĘ NA MAŁE ZYSKI ZE SPRZEDAŻY NIESTETY.

Irena

@zniesmaczona rozumiem, że jesteś byłym lub obecnym pracownikiem i nie podoba Ci się atmosfera w pracy. Czy możesz rozwinąć dlaczego dokładnie? Z jakimi sytuacjami się spotkałaś, które zraziły Cię do koordynatorek w Ziaja?

Olek

Żeby była dobra atmosfera wszyscy pracownicy muszą nad tym pracować.

Waldi

Czy niektóre osoby tylko narzekać potrafią? Doceńcie swoja firmę.

Ania
@Waldi 15.04.2018 16:41

Popieram!!!

qwerty

Na początek - na stanowisku dermokonsultantki - przechodzisz bezpłatne szkolenie - trwa ono 24h. W moim przypadku było to 12h, 6h,6h - szkolenie przeprowadza osoba pracująca na tym samym stanowisku. Pierwsza umowa na 3 miesiące - bez premii. Od czasu do czasu odwiedza Cię koordynator, jest to osoba o ogromnej wiedzy na temat marki, która wybiera dość stresujący sposób sprawdzenia tej wiedzy.. :) tj. po każdym obsłużonym kliencie omawiana jest dana sprzedaż. Tu nacisk na sprzedaż komplementarną, wiedzę o składnikach aktywnych (czego można się nauczyć, bo gdy nie ma klientów jest sporo czasu na naukę). Pensja - najniższa krajowa, progi w zestawieniu do poprzedniego roku zostały obniżone, chociaż nadal nie są osiągane. Według mojej opinii brakuję motywatorów do pracy, możesz od czasu do czasu zgarnąć kosmetyki, jeśli Twój team sprzeda ich najwięcej w miesiącu, możesz dostać kalendarz za najwyższy koszyk. W porównaniu z innymi sklepami w galeriach, tu masz krzesło i nie musisz cały dzień stać. Warto zerknąć jaki masz model kamery, oraz jakie ona ma funkcje. ( np. czy ma mikrofon i głośnik - do znalezienia w necie). Co do godzin pracy, grafiku - przed jego ułożeniem podajesz swoją dyspozycyjność - 2 dni, które chcesz mieć wolne i je masz, jeśli jakiś dzień potrzebujesz na rano lub popołudnie to tak masz. Co do przerwy - przysługuje Ci na 12h pracy 15 min przerwy - przy czym, gdy chcesz iść za potrzebą do toalety to możesz iść w każdej chwili. Ważna jest punktualność. Mam nadzieję, że moja wypowiedź jest zgodna z regulaminem. pozdrawiam wszystkie Panie ;)

....
@qwerty 08.03.2018 11:36

Dziewczyny które pracowały wiedzą że ta opinia została dodana przez Panią Koordynator. Pozdrawiam

Irena

@O. Z forum są usuwane wyłącznie komentarze łamiące regulamin forum, dostępny tutaj (https://www.gowork.pl/regulamin). Celem istnienia tego wątku jest wymiana opinii o Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz - również tych negatywnych. @A to ja pracujesz dla Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz? Każdą opinię warto poprzeć merytorycznymi argumentami, wtedy jest zdecydowanie bardziej cenna dla innych użytkowników.

O.

Dlaczego wszytskie nasze komentarze zniknęły? A strona zmieniła nazwę na dystrybucje...? Nawet tutaj już kłamią : )

A to ja
@O. 21.02.2018 10:21

Bo przecież Ziaja o/Bydgoszcz ,to kraina mlekiem i miodem płynąca, w której nie ma niezadowolonych pracowników, byłych tym bardziej.

anonim

(usunięte przez administratora)

O.

W tej firmie on chyba nie obowiązuje...

Kierowca

Pracownicy bardzo.. często się zmieniają..nie ma zgranego zespołu.Kierowcy zarabiają za mało. Pracodawca nie docenia często ich starań. pracuje się w nerwowej atmosferze pretensje co do wykonywanej pracy są prawie codziennie. Dlatego ludzie szukają pracy gdzie otrzymają np bony na zakupy do supermarketu..Dlatego czasem warto pomyśleć czy opłaca się marnować czas w Dystrybucji.

anonymous
@Kierowca 20.02.2018 21:03

Wynagrodzenia w każdym przedsiębiorstwie są wykładnią wielu czynników. Są czasy gorsze i lepsze....aktualnie nastały te lepsze... szkoda, że Kierowca ich nie doczekał. To prawda, że trudno o zgrany zespół ale sami go tworzymy i bez naszej dobrej woli i zaangażowania niestety, nie uda się. Bony na zakupy to świetny pomysł.... wprowadzimy je. Pozdrawiam, pracodawca.

anonim

(usunięte przez administratora)

Administrator

Szanowna Pani Paulino, proszę umieszczać opinie we właściwym miejscu. Opinia nie dotyczy firmy ZIAJA Dystrybucja Bydgoszcz !!!

.....

Szkoda czasu na pracę w sklepach ZDC w Bydgoszczy. Najniższa krajowa(usunięte przez administratora)premia uznaniowa nie do wyrobienia. NIE POLECAM.

anonim

(usunięte przez administratora)

Anonim

Chyba Ty musisz czytać ze zrozumieniem bo nigdzie nie napisała że 5 lat tylko 2 :)

kasia

w sumie teraz to warto inwestować swoją karierę w pracę u nich, to nap-rawdę marka wysokiej jakości kosmetyków, coraz bardziej popularna, a ceny takie dla l;udzi

rob

polecam pracę w tym oddziale. Miła, lużna atmosfera

Super

Dzień dobry!!! Bardzo chciałabym pracować w firmie Ziaja Dystrybucja w Bydgoszczy. Z zawodu jestem technikiem farmaceutycznym z dwudziestoletnią przerwą w zawodzie. Moim marzeniem jest powrócić do kontaktu z lekami i kosmetykami. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Z podziękowaniem Grażyna Pacholec

PK
@Super 30.03.2015 23:00

Bardzo proszę o przesłanie cv na adres : o.bydgoszcz@ziaja.com

hhh

Bardzo miło mi się tam pracowało, polecam

Zostaw opinię o Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ziaja Dystrybucja Bydgoszcz