Offset Druk Zakład Poligraficzny

Rzeszów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 64 ocen.

Opinie o Offset Druk Zakład Poligraficzny

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Offset Druk Zakład Poligraficzny

jozek

Pracowałem w tym zakładzie podczas ostatniego roku studiów. Ogólnie "śmiech na sali". Płaca za pracę na 1 i 2 zmianie śmieszna, trzeba było ostro zap.........ć. W tamtych czasach dostawaliśmy 5zł/godzina od agencji, generalnie ludzi w firmie mało to interesowało, moglibyśmy nawet za darmo robić. Nie polecam chyba że ktoś chce zobaczyć jak to jest w obozie pracować.

Mike

Prezes firmy pyta się swoich pracowników co kupili sobie za roczną pensję. Zaczepia dyrektora: - No i jak tam, dyrektorze? Co pan sobie kupił za roczną pensję? - Nowiutkiego Mercedesa. - A resztę? - Ulokowałem na koncie w najlepszym banku niemieckim. Podchodzi do kierownika: - I jak u pana, kierowniku? Na co pan wydał pensję? - A kupiłem używanego Fiata 125p. - A resztę? - Wrzuciłem na książeczkę oszczędnościową. Podchodzi wreszcie do robotnika: - Co pan co sobie kupił za pensję? - Bambosze. - A resztę? - Babcia dołożyła.

emigrant

trafiles w samo sedno ale tam i rodzina ma niespecjalnie

niet

Ja tam się nie mogę zgodzić z opinią powyzej

Agent Orange from Vietnam

Obiecują gruszki na Wierzbie i ,, następny proszę".Miałem nieprzyjemność pracować w tej firmie (nie tylko ja uwierzyłem w te obiecanki).Wypłata w wysokości śmiesznej ( lepiej można zarobić w Lidlu). Właścicielowi i jego lasce,wydaje się że pracownik to niewolnik... Może kilka osób normalnych można w tej firmie znaleźć bo reszta to rodzina i podejście do pracy w stylu ,,To nie ja zrobiłem/am". Ogółem odradzam składania nawet CV w takich ,,instytucjach".Śmiech na sali i tyle.Jak znam życie to zaraz się biuro będzie wybielało ,,anonimowymi" wpisami typu super firma i takie tak bzdury.Powiem tak :Przyjdziesz do pracy kilka dni i stwierdzisz sam że lepiej zbierać puszki po piwie niż tutaj pracować.

Dobra rada
@Agent Orange from Vietnam 09.09.2017 16:46
Za darmo negatywnych komentarzy nikt nie wystawia.A na modlitwy będzie czas gdy zabraknie rąk do pracy.Kasa w tej firmie jest p...

A może leżenie to Twoja naturalna pozycja? Dlaczego nie wstaniesz i wyjdziesz z tej firmy sokoro Ci jest tam tak źle? Łatwiej opisywać i hejtować miejce w którym pracujesz, zamiast coś zmienić w swoim życiu. Na początek zmień pracę, ulżysz sobie i innym

potomek poety...
@Dobra rada 09.09.2017 17:11
A może leżenie to Twoja naturalna pozycja? Dlaczego nie wstaniesz i wyjdziesz z tej firmy sokoro Ci jest tam tak źle? Łatwie...

Oooo.... Offset Druku Ty jestes jak zdrowie, jakże Cię trzeba cenić ten tylko się dowie, kto Cię stracił dziś piękność Twą w całej ozdobie, widzę i opisuję bo NIE TĘSKNIĘ PO TOBIE... cd. nastąpi...

pracownik

ciężka praca. pieniądze jak wszędzie. atmosfera bardzo zła. wszędzie rodzina.... by wyjsc na swoje jeździ sie po 4-5 os/auto.

pracownik biurowy
@pracownik 31.08.2017 23:49
ciężka praca. pieniądze jak wszędzie. atmosfera bardzo zła. wszędzie rodzina.... by wyjsc na swoje jeździ sie po 4-5 os/a...

Popieram. Wszystko to szczera prawda. I jakos nikt nowy nie zatrudnia się tutaj. Daje to do myślenia...

Symetria

Jeżeli jakiś pracodawca uważa że przy milionowych obrotach z wielką łaską dać za pracę 2 tysiące to dużo....Minus dojazdy to współczucia.

Kraina Radości

Zestawienie średnich zarobków na godzinę według serwisu Bloomberg 1. Szwajcaria 181 zł 2. Belgia 163 zł 3. Szwecja 156 zł 4. Dania 152 zł 5. Australia 150 zł 6. Niemcy 144 zł 7. Finlandia 133 zł 8. Austria 130 zł 9. Francja 125 zł 10. Holandia 124 zł ... 24. Czechy 37 zł 25. Słowacja 36 zł 26. Brazylia 35 zł 27. Estonia 32 zł 28. Węgry 28 zł 29. POLSKA 25 zł

Lora

okej, ale jak to się ma do offsetu to nie wiem, bo tam nie płacą tak źle

Zielona Wyspa

mały fakt - GUS podaje, że w 2015 roku aż 16,5 mln Polaków (43 proc. ogółu) żyło poniżej granicy sfery niedostatku. Miesięcznie nie mogli sobie pozwolić na wydatki wyższe niż 1062 zł.

Kilbud

ja również uważam, że pieniądze i atmosfera są najważniejsze. Jeśli atmosfera jest super, ale pieniądze marne to ludzie prędzej czy później uciekną i w sytuacji odwrotnej gdy pieniądze są bardzo dobre, a atmosfera tragiczna to również długo psychicznie nie wytrzymają chociaż na pewno będą walczyć dłużej niż w pierwszym przypadku

Minionki

w badaniu "Polacy, a rozwój" zrealizowanym przez Benefit Systems. Prawie co drugi badany (45 proc.) przyznaje, że pieniądze są najważniejszym aspektem w pracy zawodowej. Co trzeci (32 proc.) mówi tak o atmosferze, a co czwarty (28 proc.) wskazuje, że najistotniejsze jest profesjonalne podejście do wykonywanych obowiązków i rzetelność.

Biskup

ja pracuje na krokodylu i mam stałą umowę o pracę na pełen etat. Praca samodzielna, nikt nie stoi mi nad głową i nie pokazuje palcem co mam robić

Ulbrych

skończcie te chłopskie filozofie, bo nie wszyscy muszą pracować przy maszynach, ale też nie wszyscy muszą kończyć studia - musi być jakaś równowaga. Na rynku są potrzebni zarówno pracownicy fizyczni jak i umysłowi

Chłopski filozof

to czemu sie leczysz u lekarza a nie murarza, na pewno jest jakiś murarz tynkarz, sprytny Franiu złota rączka co potrafi też leczyć lepiej i taniej, dzieci nie posyłaj na studia tylko do pracy przy maszynie, nie zmarnuja czasu i jeszcze zarobia zamiast dokładać do nich, same korzyści.

Ika

nie chodzi o to kto kiedy kończy edukację, ale co kto potrafi i co sobą reprezentuje

Nanami Chan

No jasne, wykształcenie to dla głupoli, każdy szanujący się fachowiec kończy edukację na gimnazjum. To ile w tym biurze bo ja słyszałam ze fizyczny przy maszynie może wyciagnac 5-6 tys na łapke a wlasnie w biurze straszna bieda, praca za 2-2,5 tys dla specjalisty czy dobrego handlowca. To jaka jest prawda?

Ułan

Zgadzam się, tym bardziej, że coraz łatwiej skończyć studia. W tej pracy potrzeba trochę sprytu i chęci, a wykształcenie to sprawa drugorzędna

Mary

Nie wiem jak księgowy, ale grafik i handlowiec to też dobre fuchy, o ile ktoś się na tym zna :P @New York cieszę się, że skończyłeś 2 fakultety, ale to jeszcze nie świadczy o Twoich umiejętnościach :)

New York

No miejsce na reklame swietne gdzie nikt nie zaglada. A ile mozna zarobic w biurze jako ksiegowy, handlowiec, grafik? Bo wiem ze na hali jako fizyczny duzo wiecej ale niestety głupi jestem jak but nie mam ukonczonej zasadniczej zawodowej jedynie 2 fakultety na politechnice i uniwerku.

mhm

Wiem, że jest to forum nt. firmy jako pracodawcy, ale akurat poza googlem nie ma gdzie się wypowiedzieć nt. produktów, a gowork jednak jest dość często odwiedzany, więc myślę, że nikomu nic się nie stanie jeśli ktoś się tutaj wypowie

Wiku

Dokładnie. Wiadomo, że 10 tysięcy miesięcznie tam nie zarobicie, ale kasa jest adekwatna do pracy.

Hashi

Przez chwilę pracowałem w tym zakładzie, a teraz korzystam z ich usług jako klient zlecając wydruk ulotek do promocji własnej firmy. Prawdę mówiąc może nie była to robota marzeń, ale nie ma też do czego się przyczepić. Po prostu zmianowa praca fizyczna za normalne pieniądze i tyle. Nic nadzwyczajnego, ale krzywda również nikomu się tutaj nie dzieje. W porównaniu do innych zakładów jest dobrze.

klient

a nie Beatka :)

Kot

Racja. Powinni się tutaj wypowiadać obecni i byli pracownicy, ewentualnie przyszli jeśli są zainteresowani :)

KBA

To jest forum dla pracowników a nie reklamowe, że wydruki są ok i firma świetnie prosperuje to już dawno wiemy. Teraz czas na odpowiednie pensje.

Mirek

co człowiek to opinia i to jest normalne, ale produkty mają dobre. Utrzymują jakość, a dzięki temu cały czas mają dużo klientów, więc to też o czymś świadczy

anonim

(usunięte przez administratora)

Żółtodzób

Golf 4 w tej firmie to ma dość dobra opinie :) pracownicy cenią

kolo

co to za porównywanie Polski do Niemiec mierzmy swoją miarą

6

a skad wiesz ze nie pracowal, ja pracowalem w Niemczech na hurtowni za 15eur/godz plus premia, porownanie z Polską niebo a ziemia, wszystkie godziny, przerwy, przepisy przestrzegane co do joty.

Nick
@6 24.08.2017 09:02
a skad wiesz ze nie pracowal, ja pracowalem w Niemczech na hurtowni za 15eur/godz plus premia, porownanie z Polską niebo a ziem...

Nie mówimy teraz o pracy za granicą, bo tam przy wszystkim są większe stawki i inne warunki pracy. Miałam na myśli pracę w marketach na terenie Polski.

za 10 tys. żyć można tylko na prowincji

Racja ale nie do końca, w Lidlu zarobisz o wiele wiecej za prosta i nie stresujaca prace kasjer 3000 do 3800 zł brutto, menadżerowie sklepów w Lidlu mogą z kolei liczyć na 4400 zł do 7000 zł brutto.

Nick
@za 10 tys. żyć można tylko na prowincji 24.08.2017 08:42
Racja ale nie do końca, w Lidlu zarobisz o wiele wiecej za prosta i nie stresujaca prace kasjer 3000 do 3800 zł brutto, menadże...

w marketach spożywczych masz prostą i niestresującą pracę? :) Proponuję w jakimś popracować to zmienisz zdanie

Jaśmin

na zakładzie nie słyszy się narzekania ani na pieniądze ani na czas pracy, więc chyba nie jest źle. I nie mam tutaj na myśli oficjalnego narzekania, tylko pokątnego gadania.

Łona
@Jaśmin 22.08.2017 16:05
na zakładzie nie słyszy się narzekania ani na pieniądze ani na czas pracy, więc chyba nie jest źle. I nie mam tutaj na myśli of...

Proponuję skończyć z tym sztucznym ,,nabijaniu" opinii.Wyatarczy zobaczyć datę i godzinę...Nie będę pisał o jakości,tylko jaka atmosfera panuje w tej firmie.Ogółem strata czasu.Z płacą nikt łaski nie robi.To nie czasy niewolnictwa i zbierania bawełny.Pracujesz-dostajesz wynagrodzenie.W firmie 90% to rodzinka i ,, sąsiad od sąsiada" oraz wszechobecne donosicielstwo.Ania jest w tym najlepsza.Generalnie za taką kasę lepiej pracować w jakimś markecie spożywczym...Mniej nerwów i jasna sytuacja a nie wieczne zwalanie winy na kogoś innego.

Aleksander

Korzystamy z ich usług, ponieważ mają bogatą ofertę. Wszystko możemy zamawiać w jednym miejscu. Nie musimy mieć 5 różnych dostawców, co jest bardzo wygodne i oszczędza czas, a jak to mówią: czas to pieniądz :)

Pszczoła

Moim zdaniem traktują dobrze pracowników. Nie rozczulają się nad nimi i nie głaskają po główkach, ale podchodzą z szacunkiem i wyrozumiałością. W kwestii pieniędzy to jak wyżej - zależy od stanowiska i oczekiwań

K

plus dla zakładu, za używanie lakierów hybrydowych

Daro

zrównania pensji na pewno nie będzie, bo byłoby to całkowicie bezsensowne i bezpodstawne. Spowodowałoby tylko niezadowolenie pracowników

Olaff

no trudno żeby w tak dużym zakładzie wszyscy mieli taką samą stawkę, skoro są różne stanowiska, różna odpowiedzialność i zakres prac...

Hudinio
@Olaff 21.08.2017 10:18
no trudno żeby w tak dużym zakładzie wszyscy mieli taką samą stawkę, skoro są różne stanowiska, różna odpowiedzialność i zakres...

z reguły CI co najmniej robią chcieliby zrównania pensji :D

Pat

oj niestety w niektórych zakładach wynagrodzenie, w terminie nadal nie jest normalne ;/ oczywiście, że powinno to być normą i pisanie tutaj, że płacą w terminie nie powinno być niczym wielkim, ale na tle innych zakładów jest.

obecny

tak kasa w terminie! W tych czasach to normalne.

oddany pracownik
@obecny 18.08.2017 19:40
tak kasa w terminie! W tych czasach to normalne.

Zgadzam się z ta opinią. I niech szefostwo pomysli o tym bo inaczej zostanie osamotnione ze swoją firmą i może jeszcze kilka osób z rodzinki się ostanie. Nadmieniam iż czasy pracodawcy minęły a nadeszły czasy pracownika i to pracownik w najbliższym czasie będzie dyktował warunki gry na rynku pracy. Pozdrawiam pracowników.

ROcki

zgadam się - nigdy się wszystkim nie dogodzi, ale wszystkich można zdenerwować, bo to łatwiejsze :)

Sam

Wiadomo, że w offsecie nie jest idealnie i jest kilka rzeczy, które można by poprawić, ale to normalne. Nigdzie nie ma 100% zadowolonych pracowników. Po prostu podchodźmy do tematu rozsądnie.

Faust

ale praca i pieniądze same w sobie są w porządku

obecny
@Faust 18.08.2017 08:58
ale praca i pieniądze same w sobie są w porządku

praca jak praca, pracowałem już w kilku. pieniądze mogły by być większe, niektórym wystarcza.

Aglo
@obecny 18.08.2017 09:28
praca jak praca, pracowałem już w kilku. pieniądze mogły by być większe, niektórym wystarcza.

Pieniądze zawsze mogłyby być większe, czyż nie?

obecny

gdyby nie konkubina "szefofa" , to firma 7/10. z nią 2/10 a i tak zawyzone.

bingo

Ja myślę, że za tymi negatywnymi wpisami stoi konkurencja, bo przecież offset druk ostatnio bardzo szybko się rozwija, a co za tym idzie zbiera klientów od konkurencji, a oni ratują się jak mogą.

brawo

brawo dla nich, że nie schodzą z jakości

Bastek

Ja znam kilka osób, które tam pracują i ogólnie na narzekają. Czasem po marudzą na to czy na tamto, ale to jak wszędzie i pracy nie zamierzają zmieniać

Tomasz

zgadzam się. Narzekać i szukać dziury w całym to każdy potrafi, a pracować nie ma komu

rzetelny
@Tomasz 16.08.2017 15:45
zgadzam się. Narzekać i szukać dziury w całym to każdy potrafi, a pracować nie ma komu

To idz se popracuj cwaniaku to zobaczysz jak jest naprawde. Kołchoz druk. Tak bym nazwał tą firme

Miłosz

jak ktoś jest robotny to nie będzie miał problemów z tą pracą, ale potrzeba trochę chęci

Marek

Czy ktoś tam pracuje/pracował jako maszynista offsetowy i może powiedzieć coś więcej na temat tej pracy?

Obecny maszynista
@Marek 17.08.2017 14:37
Wymagającego szefa się nie boje, bo praca to praca i nie idę tam odpoczywać. Kwestia czy pieniądze są adekwatne do stanowiska i...

Pieniądze są wypłacane wg ustaleń, każde stanowisko ma swoją stawkę. Nigdy się nie zdażyło, żeby kasa w terminie nie był wypłacona.

wer
@Kostek 16.08.2017 12:51
ja pracowałem jako maszynista, co prawda nie długo, bo kilka miesięcy, ale w sumie nie wspominam źle. Pieniądze w miarę konkret...

Chyba jako ,,mosznista".

Kiti

o tak, jakości nie można im odmówić

Zostaw opinię o Offset Druk Zakład Poligraficzny - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Offset Druk Zakład Poligraficzny