BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna
4 16 6 1

Opinie o BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna

marcin

Ciekawe dlaczego konkursy w Izbie Administracji w Opolu zazwyczaj wygrywają stażyści??? Ustawkami oraz małymi zarobkami -urzędy odstraszają potencjalnych pracowników. Po,co startować ,jeżeli konkurs jeszcze nie został rozpisany , a już i tak wiadomo, kto wygra....

jukos
@marcin 18.07.2018 20:20

Tak jest wszędzie, konkursy to fikcja, aby tylko papiery grały...

Emeryt z 43 letnią praktyką !!
@marcin 18.07.2018 20:20

Doświadczenie podpowiada , iż młodzi nie są zainfekowani przeszłością , a wiedza nabyta jest świeża o godna wspierania w uzasadnieniu z wynikami na dyplomie !!!

Ewa
@Emeryt z 43 letnią praktyką !! 19.07.2018 12:34

Dyplom nie zawsze odzwierciedla zdobyta wiedze na uczelni Dlaczego nie daja szans 50 latką i takie osoby odrzucane sa na wstepie ze wzgledu na wiek według pana wypowiedzi wynika że , starsze osoby nie potrafia myslec ,zastanow sie panie emerycie co Pan pisze. To własnie osoby starsze maja odchowane dzieci i potrafią zaangazowac sie w każdą prace ,tylko należy im dac szanse

Aga
@Emeryt z 43 letnią praktyką !! 19.07.2018 12:34

Pisze Pan totalne głupoty i chyba nie zna Pan dzisiejszej młodzieży. Nie mają często nic do zaoferowania, w szczególności jeżeli chodzi o wiedzę, którą często "kupują", bo ktoś im napisze prace dyplomową. Ocena na dyplomie? Panie Marcinie - to fikcja! Proszę posłuchać tych młodych, to jeżeli mają przysłowiowo poukładane w głowie to nie pchają się do urzędów do pracy. Tak jak Pani Ewa napisała, 50-cio letnia osoba nie dostanie takiej pracy, choć ma doświadczenie i uregulowaną sytuację życiową. Biorą młodych bo można ich sobie podporządkować, a co do pensji to też urzędom pasuje, bo nie znając rynku pracy godzą się na najniższe zaszeregowanie. Mam 51 lat. Miesiąc temu starałam się o pracę w urzędzie miasta. Byłam ja i "wystraszone kurczątko" - dziewczyna po studiach! Zero koniecznej w tym przypadku praktyki! Wybrali oczywiście tą dziewczynę choć mam 8-letnie udokumentowane doświadczenie w temacie. I dlaczego? Bo znam swoją wartość, nie dałabym sobie wejść na głowę no i za wysoka pensja (dodatki itp.). Niech Pan następnym razem zbada sprawę, a nie pisze andronów, bo się Panu nudzi na tej Pana emeryturze. Z wyrazami szacunku. P.S. Mam niejasne wrażenie, że nie ma Pan emerytury klasy 1.000,- zł na rękę. :)

axifidelity
@Aga 06.09.2018 17:43

Też tak uważam.

Maria
@Aga 06.09.2018 17:43

Mam 26 lat i jestem 2 lata po studiach. Kierunek stricte administracja biurowa. Nikt mnie nie chciał przyjąć, składałam CV do urzędów i firm. Wszędzie mnie informowano, że moja kandydatura będzie odrzucana na wstępie, z powodu braku doświadczenia. Pracuję za najniższą krajową i ledwo wiążę koniec z końcem. Wszędzie są zatrudniane osoby z doświadczeniem, a nie "kurczątka". Nie chcę Pani urazić, ale pisze Pani same głupoty w tej kwestii. Z poważaniem, Maria

Bob
@Aga 06.09.2018 17:43

seksizm po prostu seksizm. Wzięli ładniejszą paprotkę...?

casandra
@Ewa 05.09.2018 15:13

dobiegam do 50-tki i wcale nie uważam się za osobę starszą... i nie 50 latką tylko latkom. Może dlatego te problemy ze znalezieniem pracy....

casandra
@Aga 06.09.2018 17:43

jak pani "nie dała sobie wejść na głowę" to już wiedzieli że będzie pani problematycznym pracownikiem i woleli odpuścić. Nikt nie chce konfliktowych osób w pracy.

GS
@Maria 05.10.2018 20:35

Gdyby tak faktycznie Cię informowano, byłoby to bardzo duże naruszenie. Wiele tzw. "ustawionych" konkursów przebiega tak, że rekrutujący tym bardziej uważają na każde słowo czy gest, nikt jawnie nie powie, że pozostali kandydaci tracą czas.. Całkiem niedawno, mając 25 lat zaczęłam pracę w administracji publicznej, ale aby się tam dostać trzeba niestety nisko skłonić głowę - najniższa krajowa, najniższe stanowisko i często praca na zastępstwo (to właśnie przeżyłam i stresu jaki wtedy mi zafundowano nie życzę nikomu) i traktowanie jak "pachołka". Z tym się trzeba liczyć. Reszta to łut szczęścia. Albo trafisz na normalne osoby, które pomogą w "rozwoju kariery" (tu też nie radzę liczyć na powiew szału), albo będą Cię traktować jak popychadło, które nic nie osiągnie. Uwierz że te instytucje (tzn. praca w nich) wyglądają z zewnątrz kolorowo - a w rzeczywistości to świat zależności, fałszywej hierarchii, trudnej do zrozumienia dla nas, szarych robaczków. I wiedz, że wielu z tych marzycieli jak ja czy Ty, którzy tak usilnie starali się dostać do takiej pracy często uciekali po krótkim czasie gdzie pieprz rośnie.. No i jeszcze zupełnie na koniec - można się dostać do takiej pracy, ale potrzeba dużej determinacji i tuszu w drukarce - bo nie ma co liczyć na to, że pierwsze złożone papiery przyniosą pożądany rezultat, ale warto przed tym zadać sobie ważne pytania - po co to robię i czy warto tak naginać karku.. Pozdrawiam i życzę wszystkim rozsądnych decyzji.

jukos
@Ewa 05.09.2018 15:13

Tak potwierdzam, oferty są tylko "proforma". Osoby z tzw. pułapu 50+ na dzień dobry wypadają z konkursów, mam 56 lat i od 5 lat składam CV do różnych jednostek i nic - głucho. Żadnych telefonów, emalii i co tu mówić? Czujemy się niepotrzebni, odstawieni na boczny tor, widocznie tak już musi być. Pozdrawiam.

mhm
@casandra 13.10.2018 20:15

bredzisz kobieto akurat ludzie którzy nie dają sobie wejść na głowę są w cenie bo po prostu myślą i są inteligentni . Z Twojej wypowiedzi wynika, że lepiej zatrudnić amebę która nic nie potrafi, wiec będzie siedzieć cicho za minimalna krajowa.... Zrobi bezmyślnie wszystko co jej pokażą palcem. Gorzej w przypadku jeśli faktycznie z tego powodu wynikną jakieś poważne konsekwencje. Wtedy pada pytanie dlaczego tak zrobiłaś?i odp ameby: "bo ktoś mi kazał" Taki otrzymujemy efekt jak ktoś bezmyślnie robi ale nie wie co

fqa
Zweryfikowany użytkownik
@Ewa 05.09.2018 15:13

To prawda, po 50-ce ludzie nie stanowią wartości. Uważam za krzywdzące. Liczą się ludzie z papierem uczelni - nie zawsze oddające wykształcenie. Pracowałam w kancelarii prawniczej, mam średnie wykształcenie i uczyłam świeżo wykształconych "po Prawie" jak właściwie redagować pisma....- bez komentarza. Szanuję,że młodzi i mogę służyć doświadczeniem ale nie robię z tego kpin, czego nie da się powiedzieć o młodych ludziach; oczywiście nie dotyczy to wszystkich. Doskonale wiemy jak , niektóre dyplomy się zdobywa. Proponuję pracodawcom dać mimo wszystko szansę doświadczeniu, ponadto ludzie po 50-ce nie mają trosk w postaci chorujących dzieci i lubią pracować a więc oddają się pracy, co za tym idzie - warto sprawdzić

gogo

jak czytam ogłoszenia o zatrudnieniu w urzędach to wyraźnie widać, że są one pisane pod konkretną osobę .... i dziwnym trafem większość wymagań spełniają wcześniej pracujący na tym stanowisku stażyści .... ustawione wszystko .... chcesz racować - zapisz się do partii albo poszukaj sobie "odpowiednich pleców"

Kataryniarz

Poraża naiwność starających się o zatrudnienie w tzw. służbie cywilnej kancelarii premiera RP.Jest przecież oczywiste,że do tej służby nadawać się będą z reguły ludzie młodzi,spolegliwi,bez kręgosłupa moralnego,których można będzie na potrzeby "dobrej zmiany" dowolnie kształtować.Za ich pośrednictwem dotychczasowa służba cywilna RM będzie miała swoje agendy we wszystkich jednostkach samorządu terytorialnego. Będzie to stanowić dla podległych premierowi decyzyjnych jednostek centralnych cenne źródło informacji o zdarzeniach i działaniach,mogących zagrażać aktualnej polityce partii i rządu.Likwidacją źródeł tych niekorzystnych zjawisk zajmować się będzie reaktywowany Korpus Bezpieczeństwa Wewnętrznego, obecnie nazwany Oddziałami Obrony Terytorialnej.

Bob

Jeśli chodzi o pracę. To pamiętam był kiedyś dział BIP gdzie były wszystkie ogło a nie jak teraz trzeba szukać pod konkretną instytucją. A instytucji ze czterdzieści nikt nie wie co się w nich mieści."" Moje sugestie dla BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna: Wprowadzić oddzielny dział Praca z ofertami ze wszystkich urzędów w Polsce.

Barbara

https://nabory.kprm.gov.pl/ Na stronie internetowej kandydat może wybrać interesujący go region i przejrzeć aktualne oferty pracy. Wspominacie we wpisach, że młodym osobom łatwiej otrzymać posadę. Często wynika to z większej elastyczności i braku zobowiązań- w razie potrzeby młodzi ludzie są w stanie przenieść się do innego miasta. Jednak bardzo często pracodawcy stawiają też na doświadczenie i chcą aktywizować starsze osoby, organizując dla nich szkolenia czy kursy. Jak jest tutaj? Czy dba się o rozwój długoletnich pracowników?

Radca z Lublina

Służba cywilna obowiązuje np.w Lublinie dla radców prawnych w Izbie Adm. Skarbowej ale już w Komendzie Woj. Policji nie obowiązuje. Z tego tytułu Izba ciągle robi konkursy, bo radcynie są w stanie się utrzymać za proponowane pensje i jednocześnie zrezygnować z kancelarii. Skoro jeden podmiot państwowy inaczej interpretuje ustawę a drugi inaczej może należałoby ujednolicić interpretacje lub zmienić bezsensowne ograniczenia. W końcu to wolny zawód i ustawa o radcach dozwala łączenie różnych form zatrudnienia.

malpie

merytoryczna

Zostaw opinię o BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna