BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna

Adres: Al. Ujazdowskie 1/3, 00-583 Warszawa

NIP: 5261645000

BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna
3 18 6 1

Opinie o BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna

Filtruj opinie po kryteriach:

romek
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Zgadzam się osoby po 50-ce są skazane na porażkę nawet jesli znają języki, content marketing, są ekspertami w marketingu online . Niedawno byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w KFC , nie wiem czy młodszy dyrektor bo tak to się chyba nazywa był bardziej wystraszony moim wiekiem, wykształceniem prawniczym czy certyfikatami Google, You Tube. Ludzie bronia swojej posadki za wszelka cene taka jest prawda. Dlatego lepiej prowadzić firmę i brac zlecenia.

Pomocna?
Tak1Nie
marcin
 Opinia

Ciekawe dlaczego konkursy w Izbie Administracji w Opolu zazwyczaj wygrywają stażyści??? Ustawkami oraz małymi zarobkami -urzędy odstraszają potencjalnych pracowników. Po,co startować ,jeżeli konkurs jeszcze nie został rozpisany , a już i tak wiadomo, kto wygra....

Pomocna?
Tak92Nie
jukos
 Opinia
@marcin 18.07.2018 20:20

Tak jest wszędzie, konkursy to fikcja, aby tylko papiery grały...

Pomocna?
Tak40Nie
Emeryt z 43 letnią praktyką !!
 Opinia
@marcin 18.07.2018 20:20

Doświadczenie podpowiada , iż młodzi nie są zainfekowani przeszłością , a wiedza nabyta jest świeża o godna wspierania w uzasadnieniu z wynikami na dyplomie !!!

Pomocna?
Tak41Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewa
 Opinia
@Emeryt z 43 letnią praktyką !! 19.07.2018 12:34

Dyplom nie zawsze odzwierciedla zdobyta wiedze na uczelni Dlaczego nie daja szans 50 latką i takie osoby odrzucane sa na wstepie ze wzgledu na wiek według pana wypowiedzi wynika że , starsze osoby nie potrafia myslec ,zastanow sie panie emerycie co Pan pisze. To własnie osoby starsze maja odchowane dzieci i potrafią zaangazowac sie w każdą prace ,tylko należy im dac szanse

Pomocna?
Tak58Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aga
 Opinia
@Emeryt z 43 letnią praktyką !! 19.07.2018 12:34

Pisze Pan totalne głupoty i chyba nie zna Pan dzisiejszej młodzieży. Nie mają często nic do zaoferowania, w szczególności jeżeli chodzi o wiedzę, którą często "kupują", bo ktoś im napisze prace dyplomową. Ocena na dyplomie? Panie Marcinie - to fikcja! Proszę posłuchać tych młodych, to jeżeli mają przysłowiowo poukładane w głowie to nie pchają się do urzędów do pracy. Tak jak Pani Ewa napisała, 50-cio letnia osoba nie dostanie takiej pracy, choć ma doświadczenie i uregulowaną sytuację życiową. Biorą młodych bo można ich sobie podporządkować, a co do pensji to też urzędom pasuje, bo nie znając rynku pracy godzą się na najniższe zaszeregowanie. Mam 51 lat. Miesiąc temu starałam się o pracę w urzędzie miasta. Byłam ja i "wystraszone kurczątko" - dziewczyna po studiach! Zero koniecznej w tym przypadku praktyki! Wybrali oczywiście tą dziewczynę choć mam 8-letnie udokumentowane doświadczenie w temacie. I dlaczego? Bo znam swoją wartość, nie dałabym sobie wejść na głowę no i za wysoka pensja (dodatki itp.). Niech Pan następnym razem zbada sprawę, a nie pisze andronów, bo się Panu nudzi na tej Pana emeryturze. Z wyrazami szacunku. P.S. Mam niejasne wrażenie, że nie ma Pan emerytury klasy 1.000,- zł na rękę. :)

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
axifidelity
 Opinia
@Aga 06.09.2018 17:43

Też tak uważam.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maria
 Opinia
@Aga 06.09.2018 17:43

Mam 26 lat i jestem 2 lata po studiach. Kierunek stricte administracja biurowa. Nikt mnie nie chciał przyjąć, składałam CV do urzędów i firm. Wszędzie mnie informowano, że moja kandydatura będzie odrzucana na wstępie, z powodu braku doświadczenia. Pracuję za najniższą krajową i ledwo wiążę koniec z końcem. Wszędzie są zatrudniane osoby z doświadczeniem, a nie "kurczątka". Nie chcę Pani urazić, ale pisze Pani same głupoty w tej kwestii. Z poważaniem, Maria

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bob
 Opinia
@Aga 06.09.2018 17:43

seksizm po prostu seksizm. Wzięli ładniejszą paprotkę...?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
casandra
 Opinia
@Ewa 05.09.2018 15:13

dobiegam do 50-tki i wcale nie uważam się za osobę starszą... i nie 50 latką tylko latkom. Może dlatego te problemy ze znalezieniem pracy....

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
casandra
 Opinia
@Aga 06.09.2018 17:43

jak pani "nie dała sobie wejść na głowę" to już wiedzieli że będzie pani problematycznym pracownikiem i woleli odpuścić. Nikt nie chce konfliktowych osób w pracy.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
GS
 Opinia
@Maria 05.10.2018 20:35

Gdyby tak faktycznie Cię informowano, byłoby to bardzo duże naruszenie. Wiele tzw. "ustawionych" konkursów przebiega tak, że rekrutujący tym bardziej uważają na każde słowo czy gest, nikt jawnie nie powie, że pozostali kandydaci tracą czas.. Całkiem niedawno, mając 25 lat zaczęłam pracę w administracji publicznej, ale aby się tam dostać trzeba niestety nisko skłonić głowę - najniższa krajowa, najniższe stanowisko i często praca na zastępstwo (to właśnie przeżyłam i stresu jaki wtedy mi zafundowano nie życzę nikomu) i traktowanie jak "pachołka". Z tym się trzeba liczyć. Reszta to łut szczęścia. Albo trafisz na normalne osoby, które pomogą w "rozwoju kariery" (tu też nie radzę liczyć na powiew szału), albo będą Cię traktować jak popychadło, które nic nie osiągnie. Uwierz że te instytucje (tzn. praca w nich) wyglądają z zewnątrz kolorowo - a w rzeczywistości to świat zależności, fałszywej hierarchii, trudnej do zrozumienia dla nas, szarych robaczków. I wiedz, że wielu z tych marzycieli jak ja czy Ty, którzy tak usilnie starali się dostać do takiej pracy często uciekali po krótkim czasie gdzie pieprz rośnie.. No i jeszcze zupełnie na koniec - można się dostać do takiej pracy, ale potrzeba dużej determinacji i tuszu w drukarce - bo nie ma co liczyć na to, że pierwsze złożone papiery przyniosą pożądany rezultat, ale warto przed tym zadać sobie ważne pytania - po co to robię i czy warto tak naginać karku.. Pozdrawiam i życzę wszystkim rozsądnych decyzji.

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jukos
 Opinia
@Ewa 05.09.2018 15:13

Tak potwierdzam, oferty są tylko "proforma". Osoby z tzw. pułapu 50+ na dzień dobry wypadają z konkursów, mam 56 lat i od 5 lat składam CV do różnych jednostek i nic - głucho. Żadnych telefonów, emalii i co tu mówić? Czujemy się niepotrzebni, odstawieni na boczny tor, widocznie tak już musi być. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak18Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mhm
 Opinia
@casandra 13.10.2018 20:15

bredzisz kobieto akurat ludzie którzy nie dają sobie wejść na głowę są w cenie bo po prostu myślą i są inteligentni . Z Twojej wypowiedzi wynika, że lepiej zatrudnić amebę która nic nie potrafi, wiec będzie siedzieć cicho za minimalna krajowa.... Zrobi bezmyślnie wszystko co jej pokażą palcem. Gorzej w przypadku jeśli faktycznie z tego powodu wynikną jakieś poważne konsekwencje. Wtedy pada pytanie dlaczego tak zrobiłaś?i odp ameby: "bo ktoś mi kazał" Taki otrzymujemy efekt jak ktoś bezmyślnie robi ale nie wie co

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fqa

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Ewa 05.09.2018 15:13

To prawda, po 50-ce ludzie nie stanowią wartości. Uważam za krzywdzące. Liczą się ludzie z papierem uczelni - nie zawsze oddające wykształcenie. Pracowałam w kancelarii prawniczej, mam średnie wykształcenie i uczyłam świeżo wykształconych "po Prawie" jak właściwie redagować pisma....- bez komentarza. Szanuję,że młodzi i mogę służyć doświadczeniem ale nie robię z tego kpin, czego nie da się powiedzieć o młodych ludziach; oczywiście nie dotyczy to wszystkich. Doskonale wiemy jak , niektóre dyplomy się zdobywa. Proponuję pracodawcom dać mimo wszystko szansę doświadczeniu, ponadto ludzie po 50-ce nie mają trosk w postaci chorujących dzieci i lubią pracować a więc oddają się pracy, co za tym idzie - warto sprawdzić

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fqa
 Opinia
@Emeryt z 43 letnią praktyką !! 19.07.2018 12:34

Rozumiem,że Emeryt z 43 praktyką!! ocenia ludzi NIE MŁODYCH jako bezwartościowych?.... Ja mam l.54, dużo energii (pozytywnej), świetny kontakt z młodymi ludźmi, z którymi pracuję i nie czuję bym zbytnio odbiegała od nich. Uwielbiam pracować bo efekty dodają mi energii którą przekazuję młodym. Przychodzę do pracy i nie zerkam na zegarek...... Z mojego doświadczenia, mogę stwierdzić,że zainfekowanie nic nie ma do rzeczy z potrzebą uczciwej pracy. Ludzie w średnim wieku z większym szacunkiem podchodzą do pracy choćby z tytułu przywiązania do miejsca czego nie da się powiedzieć o młodych - z prostej przyczyny - szukają siebie i są bardziej mobilni. Irytuje mnie spojrzenie, że liczy się tylko młody człowiek ... zresztą w naszym społeczeństwie to norma

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fqa
 Opinia
@Maria 05.10.2018 20:35

@Aga06.09.2018, też mogłabym napisać "pisze Pani same głupoty", ale mam więcej szacunku do rozmówcy. Nie wie Pani jak ja żyję i jakie mam dowody na swoje słowa. Ewa

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fqa
 Opinia
@casandra 13.10.2018 20:12

@casandra , zaskoczyłabym Panią moją świetną kondycją, podkreślam wiek i jak jest postrzegany; jest mi przykro bo niejednokrotnie, młodzi ludzie byli zaskoczeni moją współpracą z nimi. Dodam tylko,że w mojej pracy jest 90% ludzi którzy są w wieku moich dzieci.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Emert Marian - 43 lata
 Opinia
@Ewa 05.09.2018 15:13

Dyplom , to tylko i wyłącznie dowód na uczenie się myślenia w wybranym zawodzie . A praktyka czyni mistrza . Bez praktyki dyplomem można się tylko pochwalić o jego posiadaniu i nic po zatem . Jestem Emerytem i posiadam 43 lata praktyki w projektowaniu , nadzorowaniu i kierowaniu zespołem ludzi w budownictwie . Spotkałem na swojej drodze dyplomowanych , młodych "dyplomatołków" , którzy nie mają pojęcia o tym budownictwie . Budują własne domki jednorodzinne bez poduszki piaskowej a tag że o tym , że budynek stale osiada i fundamenty powinno się posadawiać ponad grunt około 35 cm . W pierwszym roku budynki osiadają nawet do dziesięciu cm a potem również osiadają tylko wolniej . W każdym zawodzie istnieją dziury braków wiedzy i kruczki o których młodzi nie wiedzą , bo tą wiedzą jest praktyka , anie dyplom !!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lol
 Opinia
@casandra 13.10.2018 20:12

No chyba jednak "latką". Być może powodem odrzucania kandydatury jest dysortografia i pouczanie innych?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Maria 05.10.2018 20:35

Prawda! Jestem w podobnej sytuacji!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Maria 05.10.2018 20:35

Mam córkę troszkę starszą od Pani i wydaje mi się , że po prostu brakuje Pani wiary w siebie. Urzędy proszę omijać z daleka chyba , że zmienią się rządzący politycy wtedy proszę startować. Konkursy muszą się odbyć bo takie jest prawo z małym ale nie dotyczy to wszystkich urzędów szczególnie ministerstw i spółek skarbu państwa ...wiadomo z jakiego powodu ...polityka, co nie znaczy , że nie ma oficjalnego naboru. No cóż bywały lepsze czasy te sprzed 2005 i po 2007 aż do 2015 roku. Trzeba czekać. Może czuć się Pani urażona wpisem Pani nicku AGA , ale to prawda niestety , być może jest Pani tym nielicznym wyjątkiem czego gratuluję i życzę powodzenia i więcej wiary w siebie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ED670
 Opinia
@Aga 06.09.2018 17:43

MA PANI RACJĘ ! :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Up. Bud .
 Opinia
@Ewa 05.09.2018 15:13

@emeryt z 43 letnią praktyką - Up. Budowniczy Dyplom ,- to dowód tylko i wyłącznie o tym , iż kandydat do podjęcia pracy w danym zawodzie , uczył się myśleć i rozumieć dane techniczne wywodzące się z techniki i określeń dozwolonych Norm PL. w ich użytkowaniu . Natomiast praca to doświadczenie w Wykonywaniu tych czynności bez usterek i zastosowaniu ich w wykonywanych czynnościach . Powierzenie młodemu , - dyplomowanemu odpowiedzialności za podwładnych mu pracowników w sztuce zawodu, - bez co najmniej 3-5 lat , - to katastrofa nie do wybaczenia , - dla decydenta w komisji konkursowej agencji pracy !!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ruda ze Śląska
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@marcin 18.07.2018 20:20

Jeżeli wygrał stażysta to uwierz że ani nie miałaś znajomości ani nie miałaś nic do zaoferowania. Stażyści są dobrzy jako stażyści... Przyjdą odrobią monotonną pracę a po pół roku czy roku wymienia na nowy "frajerski" model. Mniejszą część uczą czegokolwiek ale niestety to czy będziesz zatrudniona nie zależy od twoich wyników na stażu czy umiejętności. Musisz na papierze mieć najwięcej punktów i być najlepiej ocenionym (czyli znać odpowiedzi i mieć znajomego w komisji).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zniesmaczona
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Konkursy w budżetówce to totalna ustawka. SAMA ZASIADALAM W KOMISJI RERUTACYJNEJ Z RAMIENIA PRZEWODNICZACEJ ZWIAZKOW . KABARET 130 KANDYDATOW ZMARNOWANY CZAS KANDYDATÓW I NASZ I NAZWISKO KANDYDATA PODANE NA TACY PRZEZ SZEFA W DODATKU KOMENDANTA POLICJI. TAKA JEST WLAŚNIE POLSKA PRAWORZADNOSC!!!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
BB
 Opinia

Ustawki.... jako fizjoterapeuta z bipu... żenujące,,, 7 osób w komisji na ustawkę....brak szaczunku dla ludzi!!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia

https://bip.kprm.gov.pl/kpr/bip-kancelarii-prezesa/praca-w-kprm/4494,Praca-w-KPRM.html Informacje dotyczące rekrutacji oraz pracy w tym miejscu znajdziecie pod powyższym linkiem. Kandydaci zazwyczaj muszą spełnić szereg wymagań, czy według Was warto starać się o zatrudnienie? Jak wyglądają możliwości rozwoju?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wosio70
 Opinia

Taka strona, która musi być aby społeczeństwo czuło że wszystkie konkursy, ogłoszenia naboru itp. są w pełni sprawiedliwe i dają "równe szanse" wszystkim szczególnie teraz gdy obowiązuje RODO ;-) Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gogo
 Opinia

jak czytam ogłoszenia o zatrudnieniu w urzędach to wyraźnie widać, że są one pisane pod konkretną osobę .... i dziwnym trafem większość wymagań spełniają wcześniej pracujący na tym stanowisku stażyści .... ustawione wszystko .... chcesz racować - zapisz się do partii albo poszukaj sobie "odpowiednich pleców"

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kataryniarz
 Opinia

Poraża naiwność starających się o zatrudnienie w tzw. służbie cywilnej kancelarii premiera RP.Jest przecież oczywiste,że do tej służby nadawać się będą z reguły ludzie młodzi,spolegliwi,bez kręgosłupa moralnego,których można będzie na potrzeby "dobrej zmiany" dowolnie kształtować.Za ich pośrednictwem dotychczasowa służba cywilna RM będzie miała swoje agendy we wszystkich jednostkach samorządu terytorialnego. Będzie to stanowić dla podległych premierowi decyzyjnych jednostek centralnych cenne źródło informacji o zdarzeniach i działaniach,mogących zagrażać aktualnej polityce partii i rządu.Likwidacją źródeł tych niekorzystnych zjawisk zajmować się będzie reaktywowany Korpus Bezpieczeństwa Wewnętrznego, obecnie nazwany Oddziałami Obrony Terytorialnej.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bob
 Opinia

Jeśli chodzi o pracę. To pamiętam był kiedyś dział BIP gdzie były wszystkie ogło a nie jak teraz trzeba szukać pod konkretną instytucją. A instytucji ze czterdzieści nikt nie wie co się w nich mieści."" Moje sugestie dla BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna: Wprowadzić oddzielny dział Praca z ofertami ze wszystkich urzędów w Polsce.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia

https://nabory.kprm.gov.pl/ Na stronie internetowej kandydat może wybrać interesujący go region i przejrzeć aktualne oferty pracy. Wspominacie we wpisach, że młodym osobom łatwiej otrzymać posadę. Często wynika to z większej elastyczności i braku zobowiązań- w razie potrzeby młodzi ludzie są w stanie przenieść się do innego miasta. Jednak bardzo często pracodawcy stawiają też na doświadczenie i chcą aktywizować starsze osoby, organizując dla nich szkolenia czy kursy. Jak jest tutaj? Czy dba się o rozwój długoletnich pracowników?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Radca z Lublina
 Opinia

Służba cywilna obowiązuje np.w Lublinie dla radców prawnych w Izbie Adm. Skarbowej ale już w Komendzie Woj. Policji nie obowiązuje. Z tego tytułu Izba ciągle robi konkursy, bo radcynie są w stanie się utrzymać za proponowane pensje i jednocześnie zrezygnować z kancelarii. Skoro jeden podmiot państwowy inaczej interpretuje ustawę a drugi inaczej może należałoby ujednolicić interpretacje lub zmienić bezsensowne ograniczenia. W końcu to wolny zawód i ustawa o radcach dozwala łączenie różnych form zatrudnienia.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
malpie
 Opinia

merytoryczna

Pomocna?
Tak122Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.
  • BIP Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Służba Cywilna
  • Al. Ujazdowskie 1/3
    00-583 Warszawa
  • https://nabory.kprm.gov.pl

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny