YAX - Sławomir Wleklik

Legnica

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 116 ocen.

YAX - Sławomir Wleklik
1 116 6 1

Opinie o YAX - Sławomir Wleklik

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Nick

Informuję, że uzyskałem wiarygodną informację, że właściciel zamierza zamknąć firmę ! Ratuj się kto może !

anonymous
@Nick 15.09.2018 10:53

Ciekawe jak się ratować ....

Ala
@anonymous 15.09.2018 20:50

Nie świadczyć dalej pracy jeśli istnieje realne zagrożenie nieotrzymania wynagrodzenia. Zgłosić brak składek ZUS do PIP lub zakładu ubezpieczeń itp itd

Ciekawostka
@Ala 16.09.2018 13:30

Ludzie już nie otrzymali wynagrodzeń, a dalej pracują... To jest ciekawe. A panu W. to zapewne bardzo odpowiada.

anonymous

Przez pracę w tej firmie można szybko osiwieć , albo wylądować w psychiatryku

Pracownik Szczawno

Najgorsza firma w jakiej pracowałem. Jest wrzesień a ja nie dostałem wynagrodzenia za lipiec ani za nadgodziny z grande profiitto ani ekwiwalentu za urlop. Wleklik jest mi winny ponad 5000 zł i nie ma chyba zamiaru oddać. To (usunięte przez administratora) i tyle tak jak jego szef ochrony S. Michalak. Ovohe siebie warci.

Alfred
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

Pismo do PIP Legnica, jeśli nie pomoże do Sądu Pracy, jeśli nie pomoże do prokuratury z zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa !!! To jest droga jakiej nie należy się obawiać. Trzeba walczyć o swoje. Proponuję jeszcze Pracownik Szczawno sprawdzić w ZUS swoje składki. Podpowiadam, ja nie mam ich rzetelnie opłaconych od wielu miesięcy. YAX i grande profitto to ta sama rodzina, więc nie ma się co łudzić. Jako YAX są spaleni, więc dla zatarcia śladów założyli to Grande Caramba i CMSI czy jakoś tak z siedzibą w Warszawie na Hożej, pod wirtualnym adresem !!!

Bez nicka
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

Najlepiej podać ich od razu do Sądu Pracy, póki jest jeszcze z czego ściągnąć. Zaraz się firma pewnie rozpłynie, skoro tyle kasy ludziom wiszą.

Nick Nack
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

pisz do PIP. Innego wyjścia nie ma. nie pozwól, aby ktoś się "bogacił" twoim kosztem

anonymous
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

Pracownik Torun -Brak wynagrodzenia za Lipiec Sierpień cos niewyobrazalnego tak zostawić tego nie mozna...

anonymous
@Bez nicka 06.09.2018 17:46

Gdzie rozpływa się firma?

anonymous
@Alfred 06.09.2018 17:41

To rzeczywiście Grande Karamba hehe

YAX

Informujemy, iż wszelkie przedstawione poniżej twierdzenia są niezgodne z prawą i stanowią naruszenie dóbr osobistych przedsiębiorstwa co skutkować będzie podjęciem kroków prawnych w celu ich ochrony. Zarząd firmy YAX-Sławomir Wleklik

Były ochroniarz
@YAX 15.01.2018 20:31

Kończą się na zawsze biznesy,oparte na wyzysku osób niepełnosprawnych. Zawijać rękawy i do roboty. A jak nie to śmietniki, i nie strasz nie strasz bo się zesrasz.

Arkadiusz Wleklik
@YAX 15.01.2018 20:31

To proszę mnie oskarżyć - Arkadiusza Wleklik. Stwierdzam, że okradł własnych braci. Uwłaszczyłs ię na ich pracy wspólnie z seniorem Janem W. 29.05.2018 była sprawa w sądzie, zeznawał przeciwko braciom. Składał fałszywe zeznania, pomimo przyrzeczenia. Nie polecam kompletnie tych ludzi.

Arkadiusz Wleklik
@YAX 15.01.2018 20:31

Wspólnie z ojcem Janem, Sławomir i jego żona Bożena, okradł braci, oszukał kontrahentów, przejął na nową swoją firmę bezprawnie dotychczasowe usługi. Z ochroną ma Sławomir i Bożena tyle wspólnego jak pięść z nosem. Chciwość, oszustwo, kłamstwo, zero etyki i profesjonalizmu. Kompletnie nie polecam pracownikom i kontrahentom.

Nono
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

No to grubo. Ciekawe jak zakończą się wasnie rodzinne i kto to wszystko zaczął.

Rada Nadzorcza
@YAX 15.01.2018 20:31

Szanowny panie z "zarządu???", byli pracownicy już podjęli odpowiednie kroki prawne w celu ochrony swoich praw wynikających z Kodeksu Pracy, tak więc bez spiny tutaj. Z niecierpliwością czekamy na rozstrzygnięcia sądowe.

Knif
@Rada Nadzorcza 27.06.2018 19:51

Z czystej ciekawosci. Sprawy sadowe bo nie placili nagdodzin, urlopow czy z innego powodu? Bo te 2100 brutto + nocne to raczej placili?

Bez nicka
@YAX 15.01.2018 20:31

Zgodne są, zgodne... W zdecydowanej większości. I wszyscy doskonale o tym wiemy.

Qwertya
@Bez nicka 03.07.2018 09:23

Bzdury gadasz, że są zgodne. Po info zapraszam do ZUS-u. Nie siej propagandy.

Graza
@YAX 15.01.2018 20:31

Oddajcie kasę ludziom, którzy ciułają na emeryturę w ZUS. Przestańcie mieszać w umowach o pracę zmieniając je na UZ !!!

Bez nicka
@Qwertya 03.07.2018 19:45

Bzdury gadam, że co? Że ludzie tu prawdę piszą? Swoją drogą dziękuję za podpowiedź z tym ZUS... Składki są opłacone w wysokości... Uwaga, uwaga! 16% należnej kwoty! A ty, qwertya, jak tak bronisz tej firmy, to oznacza jedynie że jest ci bardzo bliska. Wydaje się, że wszelkie pozytywne informacje głoszone na forum są pisane przez ludzi mocno związanych z firmą, bo chyba nikt kto tam pracował nie powie dobrego słowa.

Z nickiem
@Bez nicka 04.07.2018 09:06

Bez nicka - pracyjesz na zleceniu czy na umowe o prace? Bo jesli to drugie i firma bierze kase z pfron to tylko napisac do Pfron. Wowczas bedzie grubo.

opal
@Z nickiem 11.07.2018 19:48

Bo będzie grubo. Tak kończy się arogancja pracodawcy wobec pracownika !!! Wszystkie dopłaty do zwrotu za okres braku należnych składek !!!

Ciekawostka
@Z nickiem 11.07.2018 19:48

Firma na zlecenie nie chce brać. Wiadomo brak dopłat... Za to jak już daje zlecenie to dopiero ciekawe rzeczy się wyprawiają...

Z nickiem
@Ciekawostka 12.07.2018 13:50

Zgłosić do PIP i po zabawie. A stosują jakies odliczenia od zleceń? Jakaś Legnicka firma (nie wiem która) potrącała za mundur. Wszedł PIP i ..... juz nie potrąca :)

Z Nickiem
@opal 11.07.2018 21:58

Bedzie jezda bez trzymanki o ile to prawda. Jak już co będziesz wiedzieć to podziel się finałem tej sprawy.

GRUBA berta
@YAX 15.01.2018 20:31

za grubo nieterminowe wnagrodzenia tesz mogą was spotkaś kroki prawne sami najpierw bądzcie wpożądku a potem sie żucajcie

Alfred
@YAX 15.01.2018 20:31

Moje doświadczenie z tą firmą jest fatalne. Pracownicy mają olbrzymie braki w składkach ZUS, występują ciągle problemy z płatnością nadgodzin, ekwiwalentami za zaległe urlopy. Praca tam to strata czasu, zdrowia i pieniędzy. Katusze dla intelektu. Kto się szanuje pracować tam nie będzie! Niemal wszyscy pracują tam za minimalną krajową, a taka należy się właścicielom za ich podejście do ludzi.

Gawia
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

I jak tu teraz odzyskać wynagrodzenia. ............

Teresa

@Pracownik Szczawno, jakie jest uzasadnienie szefostwa firmy YAX - Sławomir Wleklik odnośnie do tak długo przeciągającego się terminu wypłaty należnego wynagrodzenia w Twoim przypadku? Dlaczego do tej pory nie otrzymałeś wynagrodzenia? Pracodawca, w jaki sposób to uzasadnia? @anonymous, w Twoim przypadku również, czy pracodawca jakoś uzasadnił to, dlaczego nadal nie otrzymałeś wynagrodzenia?

Gawia
@Teresa 14.09.2018 10:53

Pracodawca sprzedaje kamiennice , żeby wypłacić ludziom zaległości. Kupa śmiechu, nie ma co się łudzić już pieniędzy nie odzyskamy. Podszedł swoich pracowników niewolników profesjonalnie. Żal ogromny.

anonymous

Nie ma kasy za dwa miesiące pracy zero kontaktu z firmą

Ciekawostka
@anonymous 12.09.2018 14:29

Już po miesiącu bez wypłaty rzuciłbym taką robotę i poszedł do Sądu w trybie natychmiastowym, jeszcze się domagał odszkodowania, bo to jakieś kpiny są. Pan W. siedzi i się śmieje a ludzie chodzą do roboty i na niego pracują za darmo.

Ciekawosta

Na dzień dzisiejszy w firmie nie ma żadnego koordynatora ani kierownika ds. ochrony. Powiązane firmy czyli Grande Profitto oraz ta na C. też nie wypłacają wynagrodzeń pracownikom. Ten statek tonie panie i panowie. To ostatni dzwonek na podanie firmy do Sądu o wypłatę wynagrodzeń. Radzę też odejść z pracy, bo wypłat i tak się pewnie nie doczekacie. Jeśli pracodawca rażąco łamie przepisy i nie wypłaca wynagrodzeń pracownik może odejść bez zachowania okresu wypowiedzenia. Mało tego, można żądać od takiego pracodawcy odszkodowania.

Ciemna noc
@Ciekawosta 10.09.2018 22:34

No jak? Pracownik Szczawno pisal ze maja. Niejakiego Pana M.

Baton
@Ciekawosta 10.09.2018 22:34

W zasadzie to masz racje. Jak Antema padala a ludzie nadal w niej pracowali to pozniej byl problem przez jakis czas z wystawieniem swiadectwa pracy. A bez tego nigdzie sie nie zarejestrujesz i zasilku nie dostaniesz

anonymous

Pracownik Torun-Brak wynagrodzenia za Lipiec i Sierpień... cos niewyobrazalnego Zostawić tego tak nie mozna dorabiać sie na ludzkiej krzywdzie...

Teresa

@Dostawca, jesteś w stanie przybliżyć, jak wygląda sytuacja związana z rzekomym opóźnieniem w realizacji zobowiązań wobec dostawców przez firmę YAX - Sławomir Wleklik? Masz jakieś konkretne przykłady, które mógłbyś przedstawić w tym temacie? @Nick, możesz opisać bardziej szczegółowo to, co napisałeś na temat zaległości z tytułu składek ZUS wobec pracowników, którzy pracowali w firmie? Przedstaw, jak to wyglądało szczegółowo, pamiętając, że na forum mogą być tylko prawdziwe informacje.

Dostawca

Firma YAX nie reguluje terminowo zobowiązań wobec swoich dostawców.

Nick
@Dostawca 04.09.2018 19:40

No to akurat mnie nie dziwi. Taka polityka, udawać biznesmena wydając nie swoje pieniądze. Dostawco masz więc problem, bo firma YAX wisi też kupę szmalu pracownikom z tytułu ZUS ... No, co mam powiedzieć - masz pecha tak jak my, że daliśmy się "nadziać" !!!

jacek

A w ogóle ta firma,jeszcze istnieje?.

Ktos
@Bez nicka 02.08.2018 15:21

A nazwy tych firm znacie?

Dostawca
@Ktos 02.08.2018 22:26

CMSI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Teresa

@Alfred, czy poleciłbyś to miejsce pracy dla osób młodych, którzy potrzebują zdobyć doświadczenie na rynku pracy, aby móc w przyszłości starać się o lepszą posadę? Firma YAX - Sławomir Wleklik daje jakieś możliwości rozwoju osobom młodym bez doświadczenia? Napisz co wiesz na ten temat.

Teresa

@simons, jak dobrze rozumiem o zatrudnienie w firmie YAX - Sławomir Wleklik mogą starać się osoby, które posiadają orzeczenie o niepełnosprawności? Dużo takich pracowników pracuje obecnie w tej firmie? Są przewidziane dla nich jakieś specjalne zadania, które mieliby wykonywać w tej firmie? Napisz, co więcej wiesz na ten temat. @GRUBA berta, czym spowodowane są opóźnienia w wypłacie wynagrodzeń pracownikom, którzy są zatrudnieni w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Jak długie są to opóźnienia?

Teresa

@opal, czy ten fakt był zgłaszany pracodawcy? Są to rzetelne i potwierdzone informacje? Pamiętaj, że wypowiadamy się na forum publicznym a sprawa, o której dyskutujemy jest bardzo poważna, dlatego tak ważne, aby ta informacja była odpowiednio uargumentowana. Firma YAX - Sławomir Wleklik odniosła się do tego w jakiś sposób? @Ciekawostka, o jakich "rzeczach" mówisz? Rozumiem, że firma nie zatrudnia na podstawie umowy zlecenie? Więc na jaką formę zatrudnienia można liczyć pracując w tym miejscu pracy? Przedstaw, proszę, informacje na ten temat.

simons
@Teresa 16.07.2018 14:11

firma zatrudnia ludzi z grupą najlepiej drugą i od psychiatry jesili takowej nie posiadasz musisz udać sie do pschiatry pochodzić troche i złożci wniosek o grupe w celu odpowiedniego zatrudnienia a firma kszak firmy yax to firma grande profito

Teresa

@anonymous, nie prowadzę żadnego śledztwa, jednak chcę, aby w wątku opinii o pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik znalazły się informacje, które na bieżąco opisują obecną sytuację firmy na rynku pracy. Ostatnie Wasze wpisy odnoszą się bezpośrednio do lokalizacji funkcjonowania firmy YAX - Sławomir Wleklik, czy ktoś z Was w ostatnim czasie rekrutował na jakieś wolne stanowisko pracy, które wymaga obsadzenia w tej firmie?

Teresa

@katarzyna54, jesteś w stanie odnieść się do wpisów poprzednich użytkowników, którzy informują, że firma YAX - Sławomir Wleklik zakłada inne profile działalności pod innymi nazwami spółek? Wiesz może coś na ten temat? Jeżeli chodzi o pracę w tej firmie to napisz, proszę, jak długo pracujesz już w tej firmie? Rozumiem, że jesteś w trakcie okresu wypowiedzenia, który złożyłaś przełożonemu. Firma w jakiś sposób starała się, abyś zmieniła swoją decyzję i pozostała w tym miejscu pracy? Opisz, proszę, jak to wygląda w Twoim przypadku.

anonymous
@Teresa 10.08.2018 11:44

Prowadż śledztwo dalej, a ja robię swoje. Jest już wysłane pismo do PFRON-u z wnioskiem o kontrolę .Tyle.

Teresa

@Życzliwy, od poniższych postów, które są dodane w tym wątku sytuacja związana z pracą w firmie YAX - Sławomir Wleklik mogła się zmienić, dlatego oczekują świeżych informacji bądź opinii osób, które jeszcze nie wypowiadały się w tym wątku i mogłyby podzielić się swoimi doświadczeniami na temat tej firmy.

katarzyna54
@Teresa 02.08.2018 12:14

Daj sobie z tą firmą spokój,nierzetelna,nieodpowiedzialna,niewypłacalna,brak kontaktu z szefostwem,nawet zwykłej wody w te upały nie dostarczają.Ja czekam czekam trzeci miesiąc po rozwiązaniu umowy na zaległe wynagrodzenie.Myślę ,że niedługo zaczną się pozwy do sądów ,bo ja nie jestem odosobniona.

Ciekawostka
@katarzyna54 07.08.2018 15:10

Trzeba od razu iść do Sądu, inaczej się nie doczekasz. Zrób to, póki Yax jeszcze istnieje. Firma się wyniosła z Wjazdowej. Pozakładali jakieś spółki wirtualne. Są to CMSI Sp. z o.o. oraz Grande Profitto, obie zarejestrowane w Warszawie na ul. Hożej 86/410, obie powiązane z zarządem firmy Yax, czyli państwem W.

Baton
@Ciekawostka 08.08.2018 08:02

Co do CMSI to faktycznie właścicielami są Państwo W. O dziwo firma świadczy usługi ochrony tak jak Yax - ciekawe po co im kolejna firma? Co do Grande Profitto to właścicielem jest inna firma (kancelaria Effekti z Poznania) a właścicielami Effekti są inne osoby niż wspomniane Państwo W., więc info trochę nie sprawdzone. Wszystko do wyszukania w googlach :)

Ciekawostka
@Baton 08.08.2018 23:55

W każdym razie pod nazwą Grande Profitto też jakieś usługi mają. Żeby było śmieszniej... ciekawe czy wspomniane "firmy" mają koncesję na świadczenie usług ochroniarskich. Bo śmiem twierdzić, że umowy z kontrahentami są na Yax, który koncesję posiada, a pracownicy są zatrudniani już przez inną firmę.

Albin
@Ciekawostka 10.08.2018 07:55

Zastanawia mnie, jak można prowadzić "byznes" nie przestrzegając prawa pracy? Kto na to pozwala? Jak długo jeszcze? Kiedy ZUS odzyska zaległe, nie zapłacone ludziom do końca skladki? Kluczem do prowadzenia biznesu okazało się być zakładanie nowych firm, które nie są obciążone zaległościami wobec pracowników i instytucji typu ZUS (przynajmniej narazie). To nie my to tamci.

zainteresowany
@Baton 08.08.2018 23:55

Nie ma takiej firmy,jak CMSI sprawdzałem ,ani żadnej o włosko brzmiącej nazwie.

Balbina
@zainteresowany 10.08.2018 16:19

O FIRMIE Właścicielem marki Anakin System jest CMSI sp. z o.o. wpisana do KRS pod numerem 0000727437 z siedzibą w Warszawie przy ulicy Hożej 86/410 i posługująca się numerem NIP: 7010817723. KONTAKT ul. Hoża 86/410, 00-682 Warszawa Tel.: +48 509 475 212 biuro@anakinsystem.com 08:00-16:00 LINK do KRS: http://www.krs-online.com.pl/cmsi-sp-z-o-o-krs-10358840.html

Balbina
@Balbina 10.08.2018 16:25

A ukrywają się w Legnicy, wynajmując biuro na Złotoryjskiej. Adres warszawski jest wirtualny, no ale jak to brzmi, prawda? "Siedzibę mamy w Warszawie" i już potencjalny kontrahent myśli, że firma poważna - a tu zonk bo Legnica.

Nick
@Balbina 10.08.2018 16:29

http://www.biuro29-warszawa.pl/

Ciekawostka
@Nick 10.08.2018 16:32

Wirtualne biuro... I wszystko w temacie. Jednym słowem "firma -krzak"...

Teresa

Ktoś z Was posiada informacje na temat obecnie prowadzonej rekrutacji do pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Są jakieś przyjęcia? W okresie wakacyjnym można liczyć na dostanie się do pracy w tej firmie? Napiszcie, proszę, coś na ten temat.

Życzliwy
@Teresa 26.07.2018 08:58

@Teresa, ja Ci naprawdę dobrze radzę, poczytaj raz jeszcze poniższe posty, abyś później nie mówiła, że nie wiedziałaś. Bądź mądra przed szkodą a nie po niej.

Ja

Źle odkladane składki dotyczą pracowników fizycznych czy biurowych?

Ciekawostka
@Ja 19.07.2018 09:17

Idź do ZUS to się przekonasz ;)

Teresa

Czy próbowaliście może w jakiś sposób wyjaśnić z firmą YAX - Sławomir Wleklik kwestię błędnego naliczania składek emerytalnych? Jeżeli tak to jak pracodawca ustosunkował się do Waszych reklamacji z tym związanych? Napiszcie proszę jak to wyglądało szczegółowo.

NicNack
@Teresa B. 10.07.2018 07:28

Chcesz powiedziec, ze biuro rachunkowe nalicza zus-u np 30.000 zl miesiecznie a firma odprowadza np 10.000 zl.? Przeciez to bandytyzm

aldi
@NicNack 11.07.2018 19:43

Składki na ZUS działają obecnie w taki sposób, że firma wpłaca jedną kwotę do zakładu ubezpieczeń i ta kwota jest proporcjonalnie "rozksięgowywana" na wszystkich zgłoszonych pracowników wg ich zarobków. Oznacza to, że choć jedna osoba ma niedopłatę składek ZUS, to tak mają wszyscy pracownicy. Proszę sobie wyobrazić o jakich kwotach tu mówimy !!!

Teresa

@Były ochroniarz, czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Jak ocenisz warunki pracy oferowane przez pracodawcę? Twoja obecna opinia o tym pracodawcy jest bardzo ogólna i mało uzasadniona, więc jeżeli możesz przedstaw ją w sposób bardziej szczegółowy. @Zażenowany, możesz napisać coś więcej na ten temat? Posiadasz jakieś informacje odnośnie składek ZUS odprowadzanych przez pracodawcę? Czy odkryłeś jakieś nieprawidłowości w tym temacie o których mógłbyś napisać tutaj na forum? Zachęcam do szczegółowego przedstawienia swojego komentarza. @Pracownik, czy możesz przybliżyć kwestię zatrudnień do pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Czy pracodawca weryfikuje w jakiś sposób przeszłość kandydatów zainteresowanych pracą w tej firmie? Czy może przyjmują wszystkie osoby, które aplikują do pracy? Napisz proszę coś na ten temat.

Zażenowany
@Teresa 03.07.2018 09:52

Odpowiem ogólnie: odkryłem nieprawidłowości w temacie składek, ściślej w ich wysokości. Nie jest taka, jak być powinna. Z podanych przeze mnie informacji wynika, że jest tak w wielu przypadkach.

Pracownik

No firma kpina.Stacja monitorowania na której pracują ludzie "z ulicy"bez doświadczenia.Grupa interwencyjna ..w której jeździ osoba z wyrokiem za pedofilię... Nie szanują ludzi ani zdrowych ani niepełnosprawnych.Nie polecam...a wręcz unikajcie bo szkoda nerwów

Zażenowany

Wszystkim obecnym oraz byłym pracownikom polecam sprawdzić czy mają opłacone składki ZUS. Od razu podpowiem, że można się niemile zaskoczyć.

Baton
@Zażenowany 25.06.2018 10:42

Musza miec oplacone bo firma bierze kase z pfron. A tam warunkiem jest wyplata wynagrodzenia oraz zaplata skladek do zus. Jesluby nie placili do zus a brali dofinansowania z pfron to chyba tylko kryminal.

ququ
@Baton 28.06.2018 23:30

Wiele osób, w tym z grupami, nie ma popłaconych składek ZUS w wymaganej prawem wysokości. Obecnie wpłaca się jedną kwotę na ZUS, a to oznacza, że jeśli ktokolwiek nie ma opłaconych składek to i reszta nie ma. Z tym PFRON-em to dobry pomysł, może jakaś kontrola by się przydała.

Kazik

Firma pogrąża sie w sadach.

Neo
@Kazik 29.05.2018 18:42

Piszesz o sprawach rodzinnych bylych wspolnikow, czy tez pracownicy podaja firme do sadu? Wiesz ze co?

nick

https://mambiznes.pl/startup/anakin-system

Feliks

Czy jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Były ochroniarz
@Feliks 25.04.2018 20:27

Ja jestem pewny, absolutnie nic nie można napisać pozytywnego. Same negatywne opinie,to szczera prawda.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Radek
@anonymous 30.03.2018 21:18

A jaki to obiekt jeśli można wiedzieć?.

anonymous
@Radek 03.04.2018 08:21

Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy

Teresa

@Rafał, Twoja wypowiedź może zostać usunięta przez administratora forum, ponieważ zawiera wyrażenia niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ). Na forum szanujemy się wzajemnie. @Joanna, chciałabym zwrócić Twoją uwagę na to, że forum jest miejscem publicznym, a każda osoba wypowiadająca się tu ma prawo do ochrony swoich danych osobowych. @Zainteresowany, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w YAX - Sławomir Wleklik. Aplikowałeś już? @Pracownik, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w tym miejscu. Mógłbyś napisać coś o warunkach oferowanych przez YAX - Sławomir Wleklik?

ona

Współpracowałam z tą firmą wiele lat do tego czasu, kiedy jeszcze pracowali tam ludzie którzy dbali o nasze bezpieczeństwo i z którymi można było się porozumieć . W chwili obecnej nie można się dodzwonić każą pisać e maile to jest jakaś kpina. Grupa interwencyjna na terenie Szprotawy to jakaś szopka była, to albo kobietę na rowerze puszczali lub zdezolowanym autem, które często nie dojeżdżało do alarmu tłumacząc się awarią samochodu. Ciesze się, że pojawiła się nowa firma, która przejęła prawie ich wszystkie obiekty i posiada biuro wraz grupa interwencyjna. Jestem bardzo zadowolona i polecam innym.

JanNiezbędny
@ona 15.01.2018 18:16

Rozumiem, że ze "starym" Yax-em" ciężko się pracowało. A jak jest z nowym - "Yax-Sławomir Wleklik". Czy pisałeś już o nowym Yax-ie?

Wójek

Uchyl rąbka tajemnicy co to za firma tak jeździła?

Joanna

Jeżeli ktoś szuka pracy w tej firmie to powinien wiedzieć takie informację jak: trzeba pracować przez tyle godzin ile się da i najlepiej nie upominać się o kasę. Przelewy robią kiedy chcą, a jak już wpłyną to nie takie jak się spodziewacie tylko mniejsze. Brak ubrań roboczych, brak środków czystości i dużo obiecanek na rozmowie wstępnej. Najlepsze jest to, że firma ogłasza się i oferuję coś czego nie są w stanie wykonać. Jednym słowem brak profesjonalizmu co w dzisiejszych czasach jest najważniejsze. Tu piszą również, że przybywa im obiektów może coś i przybywa ale więcej tracą bo ludzie już mają dość tych bajeczek. Ogłoszenia o pracę cały czas się pojawiają bo kto przyjdzie zaraz odejdzie po pierwszej wypłacie a nawet i wcześniej.Także życzę wszystkim powodzenia a właścicielom dużo przemyśleń:)

Joanna
@Joanna 21.12.2017 12:17

...właśnie takie paszkwile przekazywali ci pseudo pracownik z tą firmą o piastowskim rodowodzie przekazywali. Zastanawiam się czy ten pracownik jeszcze tam pracuje?

Zostaw opinię o YAX - Sławomir Wleklik - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik