YAX - Sławomir Wleklik

Legnica

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 116 ocen.

YAX - Sławomir Wleklik
1 116 6 1

Opinie o YAX - Sławomir Wleklik

Teresa

@kasprowy, co więcej wiesz na temat obecnej sytuacji w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Firma normalnie funkcjonuje, czy w związku z opisywanymi sytuacjami na forum na chwilę obecną firma jest nieaktywna? W internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, więc może Ty coś o tym wiesz?

qwerty
@Teresa 03.10.2018 11:55

NIe wiem, czy firma istnieje. Właściciele mają jednak gorąco !

Dawaj wypłaty
@qwerty 03.10.2018 20:45

@qwerty dlaczego goraco? wiesz coś nowego? biuro na wjazdowej zamkniete na 4 spusty, teraz siedzą na złotoryjskiej 97. Dlatego nie mieli na wypłaty, bo kupili całą kamienicę. Auta yaxa tam stoją. Nawet sie nie ukrywają!

Ala
@Dawaj wypłaty 04.10.2018 00:26

To zajmą im i ta nieruchomość za długi ...

Nie podam
@Ala 04.10.2018 09:03

Ta na złotoryjskiej nie jest kupiona tylko ją wynajmują i oszukują wszystkich nie mają kasy na nic kręcą tylko jak resztę kasy wyprowadzić i uciec. (usunięte przez administratora) i tyle sprzedają nawet (usunięte przez administratora) peugeota żeby się ratować

anonymous
@Dawaj wypłaty 04.10.2018 00:26

Jak kupili kamienice to pewnie na córeczkę. Bo oni muszą pozostać golasami ,żeby nic nikomu nie oddawać

Gerard
@anonymous 04.10.2018 20:52

ZUS ściąga ze wszystkich członków rodziny, córki też. Yax nie był sprawiedliwy. Z o.o. więc odpowiadają całym majątkiem.

Felus
@Gerard 05.10.2018 10:49

ZUS to jedno, gorzej wygląda wyciąganie nienależnej kasy z PFRON. O jo joj będzie się działo za te wszystkie krzywdy pracowników.

kolo
@anonymous 04.10.2018 20:52

córce kupili mieszkanie w Krakowie, może u niej siedzą?

Gunter
@kolo 09.11.2018 08:50

Mieszkanko dla córeczki za nasze nie otrzymane pensje.To jest banndytyzm. Właśnie szykuje pismo do MSWiA aby przyjrzeli się co ten człowiek wyrabia. Czekam na postanowienie sądu i wtedy opiszę wszystko do MSWiA. Do prokuratury też czekam co powie prawnik. Niech nie myśli pan W. ze będzie łatwo.

Gunter
@Teresa 03.10.2018 11:55

Firma dalej prowadzi działalność gospodarczą i szukają ludzi to pracy. To się nie długo skończy. MSWiA cofnie im koncesję jak się dowie że firma zatrudnia ludzi niepełnosprawnych do pracy i zalega z wypłatami z umów cywilnoprawnych. Będzie jazda!!!

Marek
@Gunter 12.11.2018 00:14

Jesteś wśród osób, w których stosunku rzekomo firma YAX - Sławomir Wleklik zalega z wynagrodzeniem? Mógłbyś wrócić pamięcią do początków Twojego zatrudnienia w tej firmie? W początkowych miesiącach tego typu problem nie występował? Czy może zdarzało się, że na wynagrodzenie trzeba było dłużej czekać? Chętnie poznam, jak to wyglądało w Twoim przypadku.

Do marka
@Marek 13.11.2018 08:40

Książkę piszesz? Po ci te informacje. Każdy który pracował dla prezesa i prezesowej W. załatwia swoje sprawy a nie pana Kowalskiego.

Do marka
@Marek 13.11.2018 08:40

Przestań się pytać kto jak długo i od kiedy pracował.

Marek
@Do marka 14.11.2018 17:25

Są to cenne informacje dla pracowników, którzy rozważali pracę w tej firmie oraz dla osób, które w niej pracowały. Każda dodana opinia przedstawia nam nowe fakty z życia firmy YAX - Sławomir Wleklik, dlatego więc ten temat jest bardzo zastanawiający. Ciekawi mnie, czy w początkowym okresie zatrudnienia w tej firmie również występowały problemy z wynagrodzeniem? Wiesz coś na ten temat?

Genia

Chciałam się zatrudnić ale po tych wpisach już nie.

Misia

Nie długo skończą się państwu Wleklik z Legnicy dni beztroski i sielanki. Za wszystkie krzywdy które wyrządzili pokrzywdzonym pracownikom którzy nie otrzymali wynagrodzen za pracę będą odpowiadać. Jeszcze trochę ciepliwosci.

Misia

Są na celowniku odpowiednich służb.

Misia

Są na celowniku odpowiednich służb

bez nicka
@Misia 12.11.2018 01:13

oby

Gunter

Panie W. Gdzie są nasze pieniądze?

Gunter

Nie długo będę pisał do MSWiA pismo, czekam na jedno pismo z postanowieniem sądu w tej sprawie. MSWiA cofnie temu bandycie koncesję na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie ochrony. Prokuratura też się dowie o machlojach państwa W.

Do Gunter
@Gunter 11.11.2018 23:55

Zainteresuj się również koncesją wydaną przez MSWIA na Panią Bożenę W. "prezeskę" CMSI Sp. z o.o. urzędującą na Złotoryjskiej w Legnicy. Oto(usunięte przez administratora)

Do Gunter
@Gunter 11.11.2018 23:55

Prokuratura już się jednym z wątków zajmuje, spokojnie ;-)

YAX

Informujemy, iż wszelkie przedstawione poniżej twierdzenia są niezgodne z prawą i stanowią naruszenie dóbr osobistych przedsiębiorstwa co skutkować będzie podjęciem kroków prawnych w celu ich ochrony. Zarząd firmy YAX-Sławomir Wleklik

Były ochroniarz
@YAX 15.01.2018 20:31

Kończą się na zawsze biznesy,oparte na wyzysku osób niepełnosprawnych. Zawijać rękawy i do roboty. A jak nie to śmietniki, i nie strasz nie strasz bo się zesrasz.

Arkadiusz Wleklik
@YAX 15.01.2018 20:31

To proszę mnie oskarżyć - Arkadiusza Wleklik. Stwierdzam, że okradł własnych braci. Uwłaszczyłs ię na ich pracy wspólnie z seniorem Janem W. 29.05.2018 była sprawa w sądzie, zeznawał przeciwko braciom. Składał fałszywe zeznania, pomimo przyrzeczenia. Nie polecam kompletnie tych ludzi.

Arkadiusz Wleklik
@YAX 15.01.2018 20:31

Wspólnie z ojcem Janem, Sławomir i jego żona Bożena, okradł braci, oszukał kontrahentów, przejął na nową swoją firmę bezprawnie dotychczasowe usługi. Z ochroną ma Sławomir i Bożena tyle wspólnego jak pięść z nosem. Chciwość, oszustwo, kłamstwo, zero etyki i profesjonalizmu. Kompletnie nie polecam pracownikom i kontrahentom.

Nono
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

No to grubo. Ciekawe jak zakończą się wasnie rodzinne i kto to wszystko zaczął.

Rada Nadzorcza
@YAX 15.01.2018 20:31

Szanowny panie z "zarządu???", byli pracownicy już podjęli odpowiednie kroki prawne w celu ochrony swoich praw wynikających z Kodeksu Pracy, tak więc bez spiny tutaj. Z niecierpliwością czekamy na rozstrzygnięcia sądowe.

Knif
@Rada Nadzorcza 27.06.2018 19:51

Z czystej ciekawosci. Sprawy sadowe bo nie placili nagdodzin, urlopow czy z innego powodu? Bo te 2100 brutto + nocne to raczej placili?

Bez nicka
@YAX 15.01.2018 20:31

Zgodne są, zgodne... W zdecydowanej większości. I wszyscy doskonale o tym wiemy.

Qwertya
@Bez nicka 03.07.2018 09:23

Bzdury gadasz, że są zgodne. Po info zapraszam do ZUS-u. Nie siej propagandy.

Graza
@YAX 15.01.2018 20:31

Oddajcie kasę ludziom, którzy ciułają na emeryturę w ZUS. Przestańcie mieszać w umowach o pracę zmieniając je na UZ !!!

Bez nicka
@Qwertya 03.07.2018 19:45

Bzdury gadam, że co? Że ludzie tu prawdę piszą? Swoją drogą dziękuję za podpowiedź z tym ZUS... Składki są opłacone w wysokości... Uwaga, uwaga! 16% należnej kwoty! A ty, qwertya, jak tak bronisz tej firmy, to oznacza jedynie że jest ci bardzo bliska. Wydaje się, że wszelkie pozytywne informacje głoszone na forum są pisane przez ludzi mocno związanych z firmą, bo chyba nikt kto tam pracował nie powie dobrego słowa.

Z nickiem
@Bez nicka 04.07.2018 09:06

Bez nicka - pracyjesz na zleceniu czy na umowe o prace? Bo jesli to drugie i firma bierze kase z pfron to tylko napisac do Pfron. Wowczas bedzie grubo.

opal
@Z nickiem 11.07.2018 19:48

Bo będzie grubo. Tak kończy się arogancja pracodawcy wobec pracownika !!! Wszystkie dopłaty do zwrotu za okres braku należnych składek !!!

Ciekawostka
@Z nickiem 11.07.2018 19:48

Firma na zlecenie nie chce brać. Wiadomo brak dopłat... Za to jak już daje zlecenie to dopiero ciekawe rzeczy się wyprawiają...

Z nickiem
@Ciekawostka 12.07.2018 13:50

Zgłosić do PIP i po zabawie. A stosują jakies odliczenia od zleceń? Jakaś Legnicka firma (nie wiem która) potrącała za mundur. Wszedł PIP i ..... juz nie potrąca :)

Z Nickiem
@opal 11.07.2018 21:58

Bedzie jezda bez trzymanki o ile to prawda. Jak już co będziesz wiedzieć to podziel się finałem tej sprawy.

GRUBA berta
@YAX 15.01.2018 20:31

za grubo nieterminowe wnagrodzenia tesz mogą was spotkaś kroki prawne sami najpierw bądzcie wpożądku a potem sie żucajcie

Alfred
@YAX 15.01.2018 20:31

Moje doświadczenie z tą firmą jest fatalne. Pracownicy mają olbrzymie braki w składkach ZUS, występują ciągle problemy z płatnością nadgodzin, ekwiwalentami za zaległe urlopy. Praca tam to strata czasu, zdrowia i pieniędzy. Katusze dla intelektu. Kto się szanuje pracować tam nie będzie! Niemal wszyscy pracują tam za minimalną krajową, a taka należy się właścicielom za ich podejście do ludzi.

Gawia
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

I jak tu teraz odzyskać wynagrodzenia. ............

kolo
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

ojciec Jan były SB już raz pokazał co potrafi jak ratował własną (usunięte przez administratora) i wkopał dyr.MOPS. widać nic się nie zmienił i dalej kradnie

Misia
@YAX 15.01.2018 20:31

Nie strasz nie strasz. Oddaj pieniądze które dostałeś za nas i sprzeniewiezyles.Nie będziesz się bogacil na wyzysku ludzi nie płacąc pensji, nadgodzin, urlopu. Nie ukryjesz się!! Spokojnych snów.

kolo
@YAX 15.01.2018 20:31

i co Bożena, skończyło się gwiazdorzenie, czy nadal będziesz mydliła oczy opowieściami o tenisach,kolacjach, bankietach ,,, szkoda tylko że za nie swoje pieniądze prawda? nie wstyd ci?

Gawia
@YAX 15.01.2018 20:31

Kroki prawne są już podjęte. ale w celu odzyskania niezapłaconego wynagrodzenia za prace .

Misia

Są na celowniku odpowiednich służb.

Misia

Prezesostwo że słoma w butach i petemw w gębie.

Alan

YAX zalega mi z wypłatą reszty wynagrodzenia. Czy ktoś wie, czy jest z nimi jakiś kontakt? Gdzie znajdę właścicieli?

Marek
@Alan 05.11.2018 18:12

Jak długo pracowałeś w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Za jaki okres pracodawca zalega Ci z wypłatą reszty wynagrodzenia? Jest to wypłata za jeden miesiąc pracy, czy może dłużej? Zachęcam, abyś przedstawił, jak to wygląda w Twoim przypadku.

Misia
@Marek 07.11.2018 09:00

Książkę piszesz?

Misia

Dostałam z PIP z Legnicy pismo ze nie posiadają moich danych ze pracowałam. Legnica twierdzi tzn. Pełnomocnik firmy yax-ochrona.pl twierdzi że przekazali do Grande karamba do Warszawy. Gdzie się ukrywa Sławomir Wleklik?

Marek
@Misia 17.10.2018 23:22

Czyli wychodzi na to, że pracując w firmie YAX - Sławomir Wleklik nie byłeś nigdzie zarejestrowana? Jak długo pracowałaś w tym miejscu? W jaki sposób udało Ci się odkryć, że pracodawca nie zgłaszał Twojego zatrudnienia?

heh
@Misia 17.10.2018 23:22

Teraz to mogą wychodzić dopiero klocki. Jeszcze okarze się, że połowa osób nic nie dostanie bo tam nigdy nie pracowali :) Najwidoczniej coś im się przyśliło.

Misia
@Marek 18.10.2018 08:44

Marek sorry Winnetou. Nie odpowiem tobie.

Misia
@Marek 18.10.2018 08:44

Od tego są sądy aby się zajmować indywidualnie każda sprawa. Osób poszkodowanych w tej sprawie.

Shadow

Wszyscy którzy pracowali u S.Wleklika sprawdźcie sobie składki w ZUS. Gościu nieodprowadzal składek. Po za tym jest winny ludziom pieniądze które ciężko zarobili. Poprzenosil ludzi ze swojej firmy do firmy w której prezesem jest jego żona po to tylko żeby im nie zapłacić. Takie celowe działanie jest oszustwem wiec prokuratura się tym zajmie.

Allan
@Shadow 11.10.2018 11:32

Już jest na celowniku odpowiednich instytucji, spokojnie! Szkoda ludzi, trzeba wytoczyć mu sprawy sądowe. Sam jestem przez niego poszkodowany !

Nick
@Allan 11.10.2018 17:09

jak spokojnie? Działa dalej, zmienił adres i zarabia, a ludzie nie mają na rachunki. Cwani prawnicy wykorzystując luki w dziurawym prawie pomagają tym oszustom przenosić majątek z jednej spółki do drugiej. Pewnie kolejną mają w zapasie. Prezesostwo ze słomą w butach i petem w gębie.

Misia
@Shadow 11.10.2018 11:32

Shadow masz może jakieś newsy w sprawie. Misia

Teresa

@Gerard, skąd masz takie informacje odnośnie do rzekomych należności ściąganych przez ZUS? @Gość 1955, jak dużo jest osób, które nie otrzymały wynagrodzenia za pracę w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Znasz może powody, które sprawiły, że obecnie tak wygląda sytuacja tej firmy?

Misia
@Teresa 12.10.2018 12:07

Gościu 1955 słyszałam że kupili kamienice i nie mają kasy na wypłaty ZUS zalegają

Misia

Tak nikus poczytaj sobie w Google zakres działania prokuratury.o ukrywaniu danych osobowych i tym podobnych wykroczeniach. Niech nimi wreszcie ktoś dobrze potrzasnie kundzwa.

Misia

Legnicka Inspekcja pracy przekazała sprawę do Warszawy, gdyż pełnomocnik firmy yax-ochrona.pl potwierdził że tu nic nie mają. A gdzie jest Sławomir? Gdzie się ukrywa? Inspekcja pracy nic nie wskora jak oni nie chcą wykazać się dokumentacja. Ich działanie jest administracyjne.Czekam co powie Inspekcja pracy z Warszawy gdy pojawi się w Grande profitto czy tam Grande karamba. Utajaja dokumenty z yax-ochrona.pl to już się znajdą paragrafy. Nimi zajmą się sądy a potem chyba prokuratura a może ABW czyli agencja bezpieczeństwa wewnętrznego. Tak było u jednej z firm ochrony.

Nikus
@Misia 18.10.2018 16:38

Misia beda jaja jak okarze sie ze w grande proffito dokumentow tez nie bedzie bo przekazali do trzeciej firmy i tak w nieskonczonosc :/ a uchyl rabka tajemnicy do ktorej to firmy wskoczylo abw bo pierwsze slysze. Chodzu tez o legnicka?

Misia
@Nikus 18.10.2018 23:53

Z tego co wiem jest to firma z Warszawy. Konkretnej nazwy nie wymienię bo to informację z trzeciej ręki jak się mówi. Co mnie to zresztą obchodzi że zatajniaja moje akta. To będzie ich problem ze zatrudniają ludzi i nie mogą się wykazać tym. Mam umowy podpisane przez S oraz B Wleklik. PIP nic nie wskora gdyż ich zakres jest ograniczony i tylko stwierdzają fakty. Podejrzewam że firma gra na czas bo gdy dojdzie do rozpraw sądowych firm już nie będzie lub ogłosza upadłość. Będzie trudno odzyskać cokolwiek obawiam się. Może ktoś na forum ma inne zdanie co do możliwości odzyskania wypłat i jak się ma to do tego że nie wykazują że ja tam pracowałam.

Misia
@Nikus 18.10.2018 23:53

Nikus z tą ABW to było wiesz wyssane z palce bo oni zajmują się czymś innym. Jak nie wiesz popatrz w Google. Byłabym raczej skłonna w kierunku prokuratury. Sądy sądzą czyli wydają wyroki a prokuratorzy oskarżają. A tak nas straszyli a co sami robią... (usunięte przez administratora)

Misia

Pozew do sądu również złożyłam.

Misia

Będę walczyła o swoje do końca i jeden dzien dłużej.

Misia

Umowy o pracę miałam z yax-ochrona.pl oraz z Grande proffito. A na zlecenie to najpierw z Grande profitto a potem z yax-ochrona.pl. Od stycznia tego roku. Inspekcja pracy stwierdziła że wszystkie dokumenty osób pracujących są w Warszawie.

Laki

Proszę już właściciele nie piszą jaka to super firma? Jak się w niej dobrze pracuje i jak rośnie? Dziwne że, nie mają już nic dopowiedzenia. A tak straszyli sądami za wypowiedzi a co sami robią!!!!!!!!!!!!!!!!! To już nawet nie wstyd tylko żenada!!!!!!!!!!

OLEK

PANI DYREKTOR FINANSOWA SUPER SIĘ SPISAŁA , SIEDZIAŁA DZIEŃ I NOC ABY (usunięte przez administratora)LUDZI.........

Gość 1955

Można wiedzieć gdzie teraz się znajduje siedziba ich firmy w Poznaniu oszukali ludzi nie zapłacili wynagrodzeń a w zusie ludzie figurują ze pracują w France profitte

Albert
@Gość 1955 05.10.2018 20:10

Legnica, Złotoryjska 97 podobno. Walcz człowieku o swoje, póki jeszcze możesz !!! Oszukanych jest wielu.

XxX
@Gość 1955 05.10.2018 20:10

To ile oni maja tych firm pozakladanych? Yax, csmi, grande profito, france profito.........

Oszukany kontrahent

Ludzie sprawdźcie co z Waszymi zusami - na Wjazdowa 5 jest hipoteka przymusowa zajęcie ZUS na prawie 700 tys. zł za składki z okresu 10.2017 - 03.2018. Pewnie za kolejne miesiące też nie było płacone. PIP nic im nie zrobił, skarbówka też nie pomoże, może policja gospodarcza? Przeniesienie pracowników na nowe spółki żeby samemu nie zwolnić i nie płacić odpraw z YAX. Nie dali wypłat więc ludzie sami się zwalniają.

XxX
@Oszukany kontrahent 24.09.2018 21:06

A skad wiesz ze maja hipoteke na 700.000. Mozna to gdzies sprawdzic?

Tadek
@Oszukany kontrahent 24.09.2018 21:06

Miód na moje uszy. Jeszcze niech tylko odda mój ekwiwalent za urlop, którego mu nie popuszczę, ani jednego grosza, i może się zwijać np do Krakowa.

XxX

Kurna faktycznie. Dzieki Oszukany kontrahent. Za ten okres brali tez dofinansowania z pfron wiec zaraz oni tez sie dopisza + Zus od kwietnia tego roku. Ale jaja. Mysleli ze to sie nie wyda?? A najlepsze jest to z tego co sie orientuje, ze jest to dzialalnosc gospodarcza wiec odpowiadaja calym prywatnym majatkiem. Oszukany kontrahent - a jak znalazles nr ksiegi wieczystej? Mozna jakos po adresie to znalesc?

Oszukany kontrahent
@XxX 25.09.2018 22:29

po adresie możesz sprawdzić każdą nieruchomość, kosztuje to niestety 40 zł, ale kiedy szykujesz pozew o zapłatę to trzeba to doliczyć do kosztów

Alex
@Oszukany kontrahent 24.09.2018 21:06

A czy coś wiadomo o wynajętym lokalu w Sopocie? Na wszystko była kasa, tylko nie na to co potrzeba. PFRON zapewne zażąda zwrotu dopłat za okres nieopłacania składek, bo warunkiem ich wypłaty jest należyte regulowanie ZUS i podatków. A wtedy będzie prawdziwy armagedon. Zastanawia mnie jak można otrzymaną, prężnie działająca firmę zajechać w taki sposób w ok. 3 lata? Może wypowie się na ten temat dwudziestoparoletni, zaufany zarządu, doradca biznesowy, dyrektor generalny ?

katarzyna54
@Oszukany kontrahent 24.09.2018 21:06

A może wiesz pod jakim adresem działa Grande profitto ? Albo gdzie się wynieśli z ul. Wjazdowej?

Robert
@Oszukany kontrahent 24.09.2018 21:06

CMSI, grandę profitto, Anakin system to ci sami ludzie co YAX !

Ratunku!
@Alex 26.09.2018 11:58

Dyrektor Kubuś na pewno się bardzo chętnie wypowie. Do spółki z państwem W. będą twierdzili, że to spisek byłych pracowników. Biedactwa... Zostali oszukani, oczernieni i okradzeni przez pracowników, a oni sami są niewinni.

kasprowy
@Ratunku! 26.09.2018 19:31

Z tego co wiem Kubę tez oszukali i zwinal sie dwa tygodnie temu. Cala Legnica już huczy przeciez, klienci dzwonia na monitoring i pytaja co sie dzieje.

Dawaj wypłaty
@katarzyna54 26.09.2018 13:05

biuro na wjazdowej zamkniete na 4 spusty, teraz siedzą na złotoryjskiej 97

Teresa

@Tadek, firma YAX - Sławomir Wleklik zalega Ci ekwiwalent za niewykorzystany urlop? Możesz napisać swoją opinię o tym miejscu pracy? Jak ocenisz proponowane warunki zatrudnienia? @Ratunku!, domyślam się, że również masz doświadczenia związane z pracą w firmie YAX - Sławomir Wleklik. Masz może coś do dodania jeszcze na ten temat? Opisać to, jak pracowało się w tej firmie? Zachęcam do dyskusji na ten temat.

Teresa

@Nick, skąd masz informację, że firma YAX - Sławomir Wleklik w najbliższym czasie ma zostać zamknięta przez właściciela? Dlaczego właściciel miałby wykonać taki krok? Wpływają na to jakieś konkretne zdarzenia? @Ciekawostka, jak długi jest już poślizg w wypłacie wynagrodzenia za pracę na rzecz firmy YAX - Sławomir Wleklik?

Nick

Informuję, że uzyskałem wiarygodną informację, że właściciel zamierza zamknąć firmę ! Ratuj się kto może !

anonymous
@Nick 15.09.2018 10:53

Ciekawe jak się ratować ....

Ala
@anonymous 15.09.2018 20:50

Nie świadczyć dalej pracy jeśli istnieje realne zagrożenie nieotrzymania wynagrodzenia. Zgłosić brak składek ZUS do PIP lub zakładu ubezpieczeń itp itd

Ciekawostka
@Ala 16.09.2018 13:30

Ludzie już nie otrzymali wynagrodzeń, a dalej pracują... To jest ciekawe. A panu W. to zapewne bardzo odpowiada.

anonymous

Przez pracę w tej firmie można szybko osiwieć , albo wylądować w psychiatryku

Pracownik Szczawno

Najgorsza firma w jakiej pracowałem. Jest wrzesień a ja nie dostałem wynagrodzenia za lipiec ani za nadgodziny z grande profiitto ani ekwiwalentu za urlop. Wleklik jest mi winny ponad 5000 zł i nie ma chyba zamiaru oddać. To (usunięte przez administratora) i tyle tak jak jego szef ochrony S. Michalak. Ovohe siebie warci.

Alfred
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

Pismo do PIP Legnica, jeśli nie pomoże do Sądu Pracy, jeśli nie pomoże do prokuratury z zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa !!! To jest droga jakiej nie należy się obawiać. Trzeba walczyć o swoje. Proponuję jeszcze Pracownik Szczawno sprawdzić w ZUS swoje składki. Podpowiadam, ja nie mam ich rzetelnie opłaconych od wielu miesięcy. YAX i grande profitto to ta sama rodzina, więc nie ma się co łudzić. Jako YAX są spaleni, więc dla zatarcia śladów założyli to Grande Caramba i CMSI czy jakoś tak z siedzibą w Warszawie na Hożej, pod wirtualnym adresem !!!

Bez nicka
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

Najlepiej podać ich od razu do Sądu Pracy, póki jest jeszcze z czego ściągnąć. Zaraz się firma pewnie rozpłynie, skoro tyle kasy ludziom wiszą.

Nick Nack
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

pisz do PIP. Innego wyjścia nie ma. nie pozwól, aby ktoś się "bogacił" twoim kosztem

anonymous
@Pracownik Szczawno 06.09.2018 17:30

Pracownik Torun -Brak wynagrodzenia za Lipiec Sierpień cos niewyobrazalnego tak zostawić tego nie mozna...

anonymous
@Bez nicka 06.09.2018 17:46

Gdzie rozpływa się firma?

anonymous
@Alfred 06.09.2018 17:41

To rzeczywiście Grande Karamba hehe

Teresa

@Pracownik Szczawno, jakie jest uzasadnienie szefostwa firmy YAX - Sławomir Wleklik odnośnie do tak długo przeciągającego się terminu wypłaty należnego wynagrodzenia w Twoim przypadku? Dlaczego do tej pory nie otrzymałeś wynagrodzenia? Pracodawca, w jaki sposób to uzasadnia? @anonymous, w Twoim przypadku również, czy pracodawca jakoś uzasadnił to, dlaczego nadal nie otrzymałeś wynagrodzenia?

Gawia
@Teresa 14.09.2018 10:53

Pracodawca sprzedaje kamiennice , żeby wypłacić ludziom zaległości. Kupa śmiechu, nie ma co się łudzić już pieniędzy nie odzyskamy. Podszedł swoich pracowników niewolników profesjonalnie. Żal ogromny.

anonymous

Nie ma kasy za dwa miesiące pracy zero kontaktu z firmą

Ciekawostka
@anonymous 12.09.2018 14:29

Już po miesiącu bez wypłaty rzuciłbym taką robotę i poszedł do Sądu w trybie natychmiastowym, jeszcze się domagał odszkodowania, bo to jakieś kpiny są. (usunięte przez administratora) siedzi i się śmieje a ludzie chodzą do roboty i na niego pracują za darmo.

Zostaw opinię o YAX - Sławomir Wleklik - Legnica

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik