YAX - Sławomir Wleklik

Adres: ul. Wjazdowa 5, 59-220 Legnica

NIP: 6911363880 REGON: 362960188

YAX - Sławomir Wleklik
1 117 6 1

Opinie o YAX - Sławomir Wleklik

Uczciwy pracownik

Trzeba doprowadzić do sytuacji, że MSWIA odbierze tym ludziom koncesje, tak Yaxowi jak i CMSI, uprzednio robiąc tam kontrolę. Nie może być tak, że ktoś kto gardzi przepisami prawa i pracownikami korzysta z przywilejów jakie daje Państwo.

NICK

On i ona, nadal uprawiają dotychczasowy proceder w Legnicy pod nazwą CMSI Sp. z o.o (ona - prezes, on-wiceprezes; zapraszam do KRS) ukrywając się pod wirtualnym adresem w Warszawie, a ludzie zostali na lodzie. Bez pensji, bez ZUS-u, bez wynagrodzenia za nadgodziny, za niewykorzystany urlop. Czy prokuratura oprócz wątku dot. PFRON-u podejmie z urzędu sprawę oszukania pracowników YAX-a? Sławomir udaje, że go nie ma, żona udaje że nie ma nic wspólnego z YAX-em, a oboje to prowadzili. Ludzie zostali na lodzie. Dobre choć to, że wiadomo gdzie teraz się ukrywają i pod jakim adresem w Legnicy mieszkają. Proszę o propozycje jak nazwać takie postępowanie wobec uczciwie pracujących, niejednokrotnie ubogich ludzi. Ja na chwilę obecną przekazuję sprawę do komornika.

Marek
@NICK 04.01.2019 19:45

Uzyskałeś prawomocny nakaz zapłaty od sądu w sprawie przeciwko firmie YAX - Sławomir Wleklik? Mógłbyś napisać, jak długo pracowałeś w tym miejscu i za ile miesięcy nie otrzymałeś wynagrodzenia? Chętnie poznam bliżej Twoją sytuację związaną z tym pracodawcą, dlatego zachęcam do odpowiedzi.

Sylwia
@NICK 04.01.2019 19:45

A można jakoś się dowiedzieć o adres bo ten pan nie dał wypowiedzenia ani pitu partnerowi i nie możemy nic zalatwic

Nick
Zweryfikowany użytkownik
@Sylwia 13.01.2019 19:41

Wrócili na Wjazdowa, tam ich trzeba znowu odwiedzać.

Nick
@NICK 04.01.2019 19:45

Trzeba im przed tym bajzlem zrobić pikietę i zaprosić media. Takich "byznesmenów" powinno się eliminować z życia gospodarczego i zakazać im prowadzenia jakiejkolwiek działalności. Niech ten prezesunio ze swoją lolitą wezmą się w końcu za uczciwą pracę! Takiego dna jak w wydaniu tych ludzi nie widziałem jak żyję !

Roman

Czy nie ma na forum nikogo kto wreszcie odzyskał pieniądze od YAX, Grande proffito?

Gawia
@Roman 13.01.2019 22:46

Chyba nikt kasy nie odzyskał. Świadectwa pracy nie ma,a praca zakończona w sierpniu. Pit ów też nie ma,jak sie rozliczyć? (usunięte przez administratora)

ciekawy

Witam, otrzymałem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna na stanowisko przedstawiciela handlowego w CMSI , a rozmowa ma sie odbyć przy ul. Wjazdowej 5, czy to faktycznie ci sami ludzie, którzy tak (usunięte przez administratora)ludzi?

Oszukany!
@ciekawy 14.01.2019 15:49

Omijaj to coś z daleka. Już jeden przedstawiciel był, który po 3 miesiącach ciężkiej pracy i wyrobieniu wielotysięcznej premii usłyszał, że był na okresie próbnym i kasy niet mimo umowy. Chcesz nie mieć poplaconego zusu, chcesz nie mieć wypłaconych nadgodzin, do których będziesz zmuszony, chcesz nie mieć zapłaconego ekwiwalentu za urlop, chcesz podpisywać umowę o tajemnicy za 50 lub 100 tys, chcesz dochodzić swoich praw w sądzie? Idź i spróbuj, ale potem nie płacz, że nie wiedziałeś. Bądź mądry przed szkodą.

Bez nicka
@ciekawy 14.01.2019 15:49

Omijaj z daleka. Na Wjazdowej 5, zapewne w wypasionym gabinecie pana "prezesa". Bajki wciskają jak to u nich dobrze, pewnie Ci powiedzą że zostali oszukani przez byłych pracowników. Faktycznie był przedstawiciel kiedyś... Puścili chłopaka z niczym, dorobili do tego całą ideologię. Długa historia. Umowy o zachowaniu "tajemnicy" też kazali podpisywać, a jak nie to wypad. Kto mądry sam od nich odszedł, czasem po kilku dniach ludzie uciekali jak widzieli co się dzieje. Z nieopłaconymi składkami również prawda. Żeby było ciekawiej na urlopach robili wałki, potem przerabiali dokumentację (oczywiście nie oni sami, pracownikom kazali) żeby w razie kontroli wszystko było jak należy. Wszystko kosztem pracowników. U kilku "prywaciarzy" robiłem, ale takie coś jak w YAX/CMSI to przechodzi wszelkie pojęcie. Co do pensji na cuda nie licz. Dadzą Ci w porywach coś koło 2000 na rękę, obiecają prowizję. Ale czy kiedykolwiek zobaczysz te pieniądze to już inna kwestia. Życzę wielu przemyśleń, a jak się jednak zdecydujesz to powodzenia i twardej d...py przy lądowaniu.

Pokrzywdzony
@ciekawy 14.01.2019 15:49

Kretacze,kombinatorzy, (usunięte przez administratora),. Jakim prawem maja koncesję z MSWiA na prowadzenie działalności ochrony? Odradzam współprace z Panem W. I jego kliką. Po tych wpisach nikt o zdrowych zmysłach by tam nie pracował. To są fakty co oni wyrabiają.

Marek
@Oszukany! 14.01.2019 18:53

Mógłbyś napisać coś więcej na temat rzekomej umowy o tajemnicy, którą podpisuje pracownik zatrudniony w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Czy mam rozumieć, że okres próbny w tej firmie jest bezpłatny? Nie ma możliwości otrzymania wynagrodzenia za pracę w tym okresie? Sprecyzuj proszę swoje informacje na ten temat.

Bożena
@ciekawy 14.01.2019 15:49

Czyli wrócili na Wjazdowa. Wydaje im się że minęło trochę czasu i ludzie im odpuszczą. Co za okrutne i bezduszne postepowanie ze strony wleklikow. Wykorzystują nieudolność państwa i robią w konia zus, pfron, us i zwykłych ludzi. Życzę im obojgu śmiertelnej choroby.

Bla Bla

Wykonywałem usługę ogrodniczą na terenie koło Gorzowa Wlkp. Niestety po wykonanej pracy nie otrzymałem wynagrodzenia. Sprawa jest w sądzie a Pan Wleklik nie odbiera pism od sądu. Uwaga na tego oszusta, zwykły cwaniak. See you in Court !!!

Gruby rycho

Ludzie poczytajcie sobie o S. i B. Wleklikowie. To jest partyzantka na całego. Nimi powinna się zająć prokuratura. Mam nadzieję że tak się stanie.

Misia
@Gruby rycho 30.12.2018 22:45

Do Gruby rycho - spoko prokuratura zajmuje się jednym z wątków.

Poszkodowany przez YAX

Uwaga na ogłoszenia dot. pracy w CMSI Spółka z o.o. To firma, którą prowadzą państwo W. (usunięte przez administratora) Jeśli nie chcecie mieć podobnych kłopotów jak pracownicy YAX-Sławomir Wleklik, to bądźcie mądrzy przed szkodą.

Były pracownik
Zweryfikowany użytkownik
@Poszkodowany przez YAX 23.12.2018 21:09

Tragiczne w tym wszystkim jest to, że w CMSI pracuja teraz ludzie, którzy pracowali w YAX. Wybrani mieli wypłacane wynagrodzenia z YAX i po czasie dostali pracę w CMSI. Jak można popierać takie działania i współpracować z ludźmi, którzy tak nie szanują pracy innych.

Nicky
@Poszkodowany przez YAX 23.12.2018 21:09

Gowork, proszę się nie ośmieszać. Link do strony KRS-u nie jest żadną reklamą, więc niepotrzebnie go skasowaliście. Informuję zainteresowanych, że w popularnej wyszukiwarce wystarczy wpisać "cmsi sp. z o.o. KRS" i zobaczyć, kto się kryje pod tą nazwą. Miłej lektury.

Genia

Te wpisy mnie zniechecily do pracy na rzecz państwa Wleklik. Nie będę robiła za darmo. Współczuję ludziom oszukanym. I mam nadzieję że odzyskaja uczciwie zapracowane pieniądze.

Bartek

Bardzo proszę o namiary komornika, który jest zaangażowany w odzyskanie pieniędzy dla byłych / obecnych pracowników tej nieszczęsnej "firmy". Z góry dziękuję.

Tomasz

Czy jest ktoś kto oddał sprawę na policję jako popełnienie przestępstwa w związku z niewyplacwniem pieniędzy z umowy o pracę??

Genia

Po tych wpisach to nie idę dla(usunięte przez administratora) pracować.

Alfred

Przerzneli w sądzie z kolejnymi osobami. Oby tak dalej. Będę dochodził swoich pieniędzy, aż nie zwrócą każdej jednej złotówki. Do końca. Kolejnym krokiem jest komornik. Czy ktoś wie gdzie oni teraz mieszkaja? Jak ich dorwać i wyegzekwować wyrok?

Marek
@Alfred 11.12.2018 17:37

Skąd masz informację o wygranych sprawach w sądzie z firmą YAX - Sławomir Wleklik przez byłych pracowników? Sam również jesteś już po sprawie? Pamiętaj, że na forum nie można podawać pełnych adresów do korespondencji, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem, który obowiązuje nas wszystkich https://www.gowork.pl/regulamin.

niepełnosprawny..sekito@wp.pl
@Alfred 11.12.2018 17:37

niech pan do mnie napisze

Grek zorba
@Alfred 11.12.2018 17:37

Komornik ich znajdzie.

niepełnosprawny

moi drodzy oszukani przez legnicką firme zgłaszajcie sie do mnie..im wiecej nas tym wiecej zdziałamy..jest nas naprawde wielu ..prosze o kontakt na mail sekito@wp.pl pozdrawiam

niepełnosprawny

Kto chce odzyskać skradzione pieniądze od p.Wleklików prosze pisać i zgłaszać się na maila do mnie ... sekito@wp.pl im wiecej nas tym wiecej zdziełamy..prosze o szybki kontakt..

Grek zorba
@niepełnosprawny 07.12.2018 14:30

Napisałem na maila do Pana.

niepełnosprawny

witam..jesteśmy oszukanymi pracownikami przez firme grande p.. czy ktoś z państwa wie co dalej zrobić by odzyskać zaległe wynagrodzenie gdy juz sie ma wyrok z klauzulą wykonalnosci?czy trzeba załozyć nowa sprawę by sciagnąć pieniądze z firmy yax?ewidentnie zakładanie nowej firmy było ustwione na oszustwo uczciwychh ludzi..prosze o rade..

Ciekawostka
@niepełnosprawny 06.12.2018 10:39

Jeśli ma się zasądzony wyrok z klauzulą wykonalności należy udać się do komornika sądowego i złożyć wniosek o ściągnięcie wierzytelności. Jednak w związku z tym, że firma Grande Profitto jest zarejestrowana pod "wirtualnym" adresem mogą być problemy (tam gdzie firma ma swój adres, czyli w Warszawie na ul. Hożej jest tylko puste biuro). Życzę wytrwałości i wygrania ze złodziejami, czyli państwem W.

Nicky
@niepełnosprawny 06.12.2018 10:39

Państwo W. mieszkają w promieniu 250-400 m od swojej nowej siedziby na Złotoryjskiej w Legnicy. Może w nowej lokalizacji należy zrobić pikietę, wezwać telewizję? Zrobić raban skoro instytucje państwowe są niewydolne w tym zakresie. PS Też mi wiszą kasę.

Optimax
@Nicky 06.12.2018 15:32

Wynajmują dom w Legnicy. Dokładny adres mogę podać na maila, tutaj ich prawnicy zaraz będą straszyć gowork i usuną. Wszystkie dokumenty pracownicze Grande Profitto są w biurze rachunkowym, nikt ich nie odebrał. Jakby ktoś potrzebował do pozwu proszę pisać biuro@optimax.biz.pl

Grek zorba

Panie Wleklik i pani Wleklikowa oddajcie nam wypłaty.

Jan Kowalski

Pracowałem w tej firmie. Brak wypłat z umowy o pracę, z umowy zlecenia. Brak pieniędzy za niewykorzystany urlop wypoczynkowy. Jestem w trakcie pozwu do sądu pracy.

Alojzy Bąbel

To jest tragedia nie firma. Pracowałem w wielu prywatnych biznesach i ten oceniam najgorzej, ba nawet trudno to to w jakiejkolwiek skali ująć. Państwo W. oddajcie nam ekwiwalenty urlopowe, zapłaćcie całość składek ZUS, w świadectwach pracy piszcie prawdę !!!

Teresa

@kasprowy, co więcej wiesz na temat obecnej sytuacji w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Firma normalnie funkcjonuje, czy w związku z opisywanymi sytuacjami na forum na chwilę obecną firma jest nieaktywna? W internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, więc może Ty coś o tym wiesz?

qwerty
@Teresa 03.10.2018 11:55

NIe wiem, czy firma istnieje. Właściciele mają jednak gorąco !

Dawaj wypłaty
@qwerty 03.10.2018 20:45

@qwerty dlaczego goraco? wiesz coś nowego? biuro na wjazdowej zamkniete na 4 spusty, teraz siedzą na złotoryjskiej 97. Dlatego nie mieli na wypłaty, bo kupili całą kamienicę. Auta yaxa tam stoją. Nawet sie nie ukrywają!

Ala
@Dawaj wypłaty 04.10.2018 00:26

To zajmą im i ta nieruchomość za długi ...

Nie podam
@Ala 04.10.2018 09:03

Ta na złotoryjskiej nie jest kupiona tylko ją wynajmują i oszukują wszystkich nie mają kasy na nic kręcą tylko jak resztę kasy wyprowadzić i uciec. (usunięte przez administratora) i tyle sprzedają nawet (usunięte przez administratora) peugeota żeby się ratować

anonymous
@Dawaj wypłaty 04.10.2018 00:26

Jak kupili kamienice to pewnie na córeczkę. Bo oni muszą pozostać golasami ,żeby nic nikomu nie oddawać

Gerard
@anonymous 04.10.2018 20:52

ZUS ściąga ze wszystkich członków rodziny, córki też. Yax nie był sprawiedliwy. Z o.o. więc odpowiadają całym majątkiem.

Felus
@Gerard 05.10.2018 10:49

ZUS to jedno, gorzej wygląda wyciąganie nienależnej kasy z PFRON. O jo joj będzie się działo za te wszystkie krzywdy pracowników.

kolo
@anonymous 04.10.2018 20:52

córce kupili mieszkanie w Krakowie, może u niej siedzą?

Gunter
@kolo 09.11.2018 08:50

Mieszkanko dla córeczki za nasze nie otrzymane pensje.To jest banndytyzm. Właśnie szykuje pismo do MSWiA aby przyjrzeli się co ten człowiek wyrabia. Czekam na postanowienie sądu i wtedy opiszę wszystko do MSWiA. Do prokuratury też czekam co powie prawnik. Niech nie myśli pan W. ze będzie łatwo.

Gunter
@Teresa 03.10.2018 11:55

Firma dalej prowadzi działalność gospodarczą i szukają ludzi to pracy. To się nie długo skończy. MSWiA cofnie im koncesję jak się dowie że firma zatrudnia ludzi niepełnosprawnych do pracy i zalega z wypłatami z umów cywilnoprawnych. Będzie jazda!!!

Marek
@Gunter 12.11.2018 00:14

Jesteś wśród osób, w których stosunku rzekomo firma YAX - Sławomir Wleklik zalega z wynagrodzeniem? Mógłbyś wrócić pamięcią do początków Twojego zatrudnienia w tej firmie? W początkowych miesiącach tego typu problem nie występował? Czy może zdarzało się, że na wynagrodzenie trzeba było dłużej czekać? Chętnie poznam, jak to wyglądało w Twoim przypadku.

Do marka
@Marek 13.11.2018 08:40

Książkę piszesz? Po ci te informacje. Każdy który pracował dla prezesa i prezesowej W. załatwia swoje sprawy a nie pana Kowalskiego.

Do marka
@Marek 13.11.2018 08:40

Przestań się pytać kto jak długo i od kiedy pracował.

Marek
@Do marka 14.11.2018 17:25

Są to cenne informacje dla pracowników, którzy rozważali pracę w tej firmie oraz dla osób, które w niej pracowały. Każda dodana opinia przedstawia nam nowe fakty z życia firmy YAX - Sławomir Wleklik, dlatego więc ten temat jest bardzo zastanawiający. Ciekawi mnie, czy w początkowym okresie zatrudnienia w tej firmie również występowały problemy z wynagrodzeniem? Wiesz coś na ten temat?

Kriss
@Gunter 12.11.2018 00:14

A mi wlasnie tam prace zaproponowali.. Co tam sie dzieje???

Ciekawostka
@Kriss 26.11.2018 11:02

Nie płacą składek ZUS, oszukują na wypłatach, nie płacą nadgodzin, oszukują z urlopami, obiecują złote góry a później są przykre niespodzianki.

Ciekawostka
@Kriss 26.11.2018 11:02

Wielokrotnie pracowałem więcej godzin niż norma miesięczna (przykładowo norma na miesiąc była 168 godzin, a ja pracowałem 180 albo więcej). Nie miałem zapłaconych nadgodzin, ani oddanego dnia wolnego. Tak jakby tych godzin nadliczbowych nie było. Wszystko mam udokumentowane.

Marek
@Ciekawostka 26.11.2018 12:57

Jakie dokładnie wynagrodzenie otrzymałeś za przepracowanie tych ponad 168 godzin w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Czy poza stałą stawką wynagrodzenia pracodawca oferuje również jakieś ewentualne dodatki, bądź np. poza pieniężne świadczenia? Chciałbym dowiedzieć się, jak to wygląda w Twoim przypadku.

Ciekawostka
@Marek 26.11.2018 13:56

Poza stałą stawką (czytaj najniższa krajowa) firma YAX - Sławomir Wleklik nie oferuje żadnych dodatków ani świadczeń poza pieniężnych. Za wszelkie nadgodziny obiecywane są wypłaty, ale nie dochodzi to do skutku. Natomiast jeśli ktoś nie przepracuje normy miesięcznej (np. zamiast 168 przepracuje 166 godzin to pracodawca te brakujące godziny bierze z urlopu pracownika). Pracownikom każe się podpisywać karty czasu pracy poświadczające nieprawdę!

Genia

Chciałam się zatrudnić ale po tych wpisach już nie.

Misia

Nie długo skończą się państwu Wleklik z Legnicy dni beztroski i sielanki. Za wszystkie krzywdy które wyrządzili pokrzywdzonym pracownikom którzy nie otrzymali wynagrodzen za pracę będą odpowiadać. Jeszcze trochę ciepliwosci.

Misia

Są na celowniku odpowiednich służb.

Misia

Są na celowniku odpowiednich służb

bez nicka
@Misia 12.11.2018 01:13

oby

Gunter

Panie W. Gdzie są nasze pieniądze?

Gunter

Nie długo będę pisał do MSWiA pismo, czekam na jedno pismo z postanowieniem sądu w tej sprawie. MSWiA cofnie temu bandycie koncesję na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie ochrony. Prokuratura też się dowie o machlojach państwa W.

Do Gunter
@Gunter 11.11.2018 23:55

Zainteresuj się również koncesją wydaną przez MSWIA na Panią Bożenę W. "prezeskę" CMSI Sp. z o.o. urzędującą na Złotoryjskiej w Legnicy. Oto(usunięte przez administratora)

Do Gunter
@Gunter 11.11.2018 23:55

Prokuratura już się jednym z wątków zajmuje, spokojnie ;-)

YAX

Informujemy, iż wszelkie przedstawione poniżej twierdzenia są niezgodne z prawą i stanowią naruszenie dóbr osobistych przedsiębiorstwa co skutkować będzie podjęciem kroków prawnych w celu ich ochrony. Zarząd firmy YAX-Sławomir Wleklik

Były ochroniarz
@YAX 15.01.2018 20:31

Kończą się na zawsze biznesy,oparte na wyzysku osób niepełnosprawnych. Zawijać rękawy i do roboty. A jak nie to śmietniki, i nie strasz nie strasz bo się zesrasz.

Arkadiusz Wleklik
@YAX 15.01.2018 20:31

To proszę mnie oskarżyć - Arkadiusza Wleklik. Stwierdzam, że okradł własnych braci. Uwłaszczyłs ię na ich pracy wspólnie z seniorem Janem W. 29.05.2018 była sprawa w sądzie, zeznawał przeciwko braciom. Składał fałszywe zeznania, pomimo przyrzeczenia. Nie polecam kompletnie tych ludzi.

Arkadiusz Wleklik
@YAX 15.01.2018 20:31

Wspólnie z ojcem Janem, Sławomir i jego żona Bożena, okradł braci, oszukał kontrahentów, przejął na nową swoją firmę bezprawnie dotychczasowe usługi. Z ochroną ma Sławomir i Bożena tyle wspólnego jak pięść z nosem. Chciwość, oszustwo, kłamstwo, zero etyki i profesjonalizmu. Kompletnie nie polecam pracownikom i kontrahentom.

Nono
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

No to grubo. Ciekawe jak zakończą się wasnie rodzinne i kto to wszystko zaczął.

Rada Nadzorcza
@YAX 15.01.2018 20:31

Szanowny panie z "zarządu???", byli pracownicy już podjęli odpowiednie kroki prawne w celu ochrony swoich praw wynikających z Kodeksu Pracy, tak więc bez spiny tutaj. Z niecierpliwością czekamy na rozstrzygnięcia sądowe.

Knif
@Rada Nadzorcza 27.06.2018 19:51

Z czystej ciekawosci. Sprawy sadowe bo nie placili nagdodzin, urlopow czy z innego powodu? Bo te 2100 brutto + nocne to raczej placili?

Bez nicka
@YAX 15.01.2018 20:31

Zgodne są, zgodne... W zdecydowanej większości. I wszyscy doskonale o tym wiemy.

Qwertya
@Bez nicka 03.07.2018 09:23

Bzdury gadasz, że są zgodne. Po info zapraszam do ZUS-u. Nie siej propagandy.

Graza
@YAX 15.01.2018 20:31

Oddajcie kasę ludziom, którzy ciułają na emeryturę w ZUS. Przestańcie mieszać w umowach o pracę zmieniając je na UZ !!!

Bez nicka
@Qwertya 03.07.2018 19:45

Bzdury gadam, że co? Że ludzie tu prawdę piszą? Swoją drogą dziękuję za podpowiedź z tym ZUS... Składki są opłacone w wysokości... Uwaga, uwaga! 16% należnej kwoty! A ty, qwertya, jak tak bronisz tej firmy, to oznacza jedynie że jest ci bardzo bliska. Wydaje się, że wszelkie pozytywne informacje głoszone na forum są pisane przez ludzi mocno związanych z firmą, bo chyba nikt kto tam pracował nie powie dobrego słowa.

Z nickiem
@Bez nicka 04.07.2018 09:06

Bez nicka - pracyjesz na zleceniu czy na umowe o prace? Bo jesli to drugie i firma bierze kase z pfron to tylko napisac do Pfron. Wowczas bedzie grubo.

opal
@Z nickiem 11.07.2018 19:48

Bo będzie grubo. Tak kończy się arogancja pracodawcy wobec pracownika !!! Wszystkie dopłaty do zwrotu za okres braku należnych składek !!!

Ciekawostka
@Z nickiem 11.07.2018 19:48

Firma na zlecenie nie chce brać. Wiadomo brak dopłat... Za to jak już daje zlecenie to dopiero ciekawe rzeczy się wyprawiają...

Z nickiem
@Ciekawostka 12.07.2018 13:50

Zgłosić do PIP i po zabawie. A stosują jakies odliczenia od zleceń? Jakaś Legnicka firma (nie wiem która) potrącała za mundur. Wszedł PIP i ..... juz nie potrąca :)

Z Nickiem
@opal 11.07.2018 21:58

Bedzie jezda bez trzymanki o ile to prawda. Jak już co będziesz wiedzieć to podziel się finałem tej sprawy.

GRUBA berta
@YAX 15.01.2018 20:31

za grubo nieterminowe wnagrodzenia tesz mogą was spotkaś kroki prawne sami najpierw bądzcie wpożądku a potem sie żucajcie

Alfred
@YAX 15.01.2018 20:31

Moje doświadczenie z tą firmą jest fatalne. Pracownicy mają olbrzymie braki w składkach ZUS, występują ciągle problemy z płatnością nadgodzin, ekwiwalentami za zaległe urlopy. Praca tam to strata czasu, zdrowia i pieniędzy. Katusze dla intelektu. Kto się szanuje pracować tam nie będzie! Niemal wszyscy pracują tam za minimalną krajową, a taka należy się właścicielom za ich podejście do ludzi.

Gawia
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

I jak tu teraz odzyskać wynagrodzenia. ............

kolo
@Arkadiusz Wleklik 06.06.2018 21:04

ojciec Jan były SB już raz pokazał co potrafi jak ratował własną (usunięte przez administratora) i wkopał dyr.MOPS. widać nic się nie zmienił i dalej kradnie

Misia
@YAX 15.01.2018 20:31

Nie strasz nie strasz. Oddaj pieniądze które dostałeś za nas i sprzeniewiezyles.Nie będziesz się bogacil na wyzysku ludzi nie płacąc pensji, nadgodzin, urlopu. Nie ukryjesz się!! Spokojnych snów.

kolo
@YAX 15.01.2018 20:31

i co Bożena, skończyło się gwiazdorzenie, czy nadal będziesz mydliła oczy opowieściami o tenisach,kolacjach, bankietach ,,, szkoda tylko że za nie swoje pieniądze prawda? nie wstyd ci?

Gawia
@YAX 15.01.2018 20:31

Kroki prawne są już podjęte. ale w celu odzyskania niezapłaconego wynagrodzenia za prace .

Misia

Są na celowniku odpowiednich służb.

Misia

Prezesostwo że słoma w butach i petemw w gębie.

Alan

YAX zalega mi z wypłatą reszty wynagrodzenia. Czy ktoś wie, czy jest z nimi jakiś kontakt? Gdzie znajdę właścicieli?

Marek
@Alan 05.11.2018 18:12

Jak długo pracowałeś w firmie YAX - Sławomir Wleklik? Za jaki okres pracodawca zalega Ci z wypłatą reszty wynagrodzenia? Jest to wypłata za jeden miesiąc pracy, czy może dłużej? Zachęcam, abyś przedstawił, jak to wygląda w Twoim przypadku.

Misia
@Marek 07.11.2018 09:00

Książkę piszesz?

Misia

Dostałam z PIP z Legnicy pismo ze nie posiadają moich danych ze pracowałam. Legnica twierdzi tzn. Pełnomocnik firmy yax-ochrona.pl twierdzi że przekazali do Grande karamba do Warszawy. Gdzie się ukrywa Sławomir Wleklik?

Marek
@Misia 17.10.2018 23:22

Czyli wychodzi na to, że pracując w firmie YAX - Sławomir Wleklik nie byłeś nigdzie zarejestrowana? Jak długo pracowałaś w tym miejscu? W jaki sposób udało Ci się odkryć, że pracodawca nie zgłaszał Twojego zatrudnienia?

heh
@Misia 17.10.2018 23:22

Teraz to mogą wychodzić dopiero klocki. Jeszcze okarze się, że połowa osób nic nie dostanie bo tam nigdy nie pracowali :) Najwidoczniej coś im się przyśliło.

Misia
@Marek 18.10.2018 08:44

Marek sorry Winnetou. Nie odpowiem tobie.

Misia
@Marek 18.10.2018 08:44

Od tego są sądy aby się zajmować indywidualnie każda sprawa. Osób poszkodowanych w tej sprawie.

Zostaw opinię o YAX - Sławomir Wleklik - Legnica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YAX - Sławomir Wleklik