ISP - instore solutions personnel gmbh

Berlin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 21 ocen.

ISP - instore solutions personnel gmbh
3 21 6 1

Opinie o ISP - instore solutions personnel gmbh

Nowy

Witam powie mi ktos czy to prawda ze zwaniaja ludzi nez powodu czy tylko tych ktorym naprawde sie nie chce pracowac?????

anonymous
@Nowy 14.07.2017 08:32

zwalniaja a nawet ludzie sami sie zwalniaja mowia ze bedzie 160 plus nadgodziny a jest 130g minus mieszkanie i jedzenie to tyle masz w Polsce oszukuja ten z pracomani i tu a my musimy zapierniczac za darmo

Fhchvj
@Nowy 14.07.2017 08:32

A komu chce się pracować za 1000 euro. Tyle to w Polsce można zarobić a nawet więcej. Więc ludzie się zwalniają bo dochodzi do nich że są oszukiwani.

Asia
@Fhchvj 24.09.2018 17:46

Jak wiecej zarabisz w pl to czego szukasz za granica ????? Jak cos Ci sie nie podoba to zjeżdzaj i nie marudz .A co Ty myslales ze za granica zarabisz kokosy

abcxyz

Firma w porządku. Kasa zawsze w terminie, nadgodziny na zeitkoncie do późniejszego spieniężenia lub dodatkowego wolnego. Jak jest możliwość to idą na rękę.

Hawana

Nie polecam firmy!!

Stolen bez pieniędzy

Witam, NIE polecam tej firmy bardzo i ostrzegam by każdy kto nawet tylko pomyśli o wstąpieniu w szeregi tej kompanii lepiej tego nie robil. Pieniądze to tragedia minimalna ilość godzin, okradają jak tylko mogą pod pretekstami jakiś podatków, zaświadczeń itd umowa a praca to dwie różne wersje ludzie to tragedia większość osób na stałe pracujących to alkoholicy bez wykształcenia i przed i po jak i w trakcie pracy ciągle są pod wpływem alkoholu. Więc atmosfera też nie zachęca a próba kontaktu z górą to prawie modlitwa do samego Boga i prośba o wysluchanie, telefony milczą, SMS odczytywane po 6 dniach zero próby kontaktu. Więc proszę nie ruinujcie sobie życia i posłuchajcie ludzi co przeżyli z tą firmą. Nie idźcie tam

Ela
@Stolen bez pieniędzy 24.09.2018 17:57

Tak to jest prawda. Ja teraz pracuje . Podnoszą nam normy. A my niestety padamy jak kawki z wyczerpania. Ja i moje 2 koleżanki mieszkamy w ciasnym pokoju za który placimy 600 euro . Porażka. Co miesiąc wypłaty sie nie zgadzają. Jeden z kierowników Rożek to już nie przyjeżdża bo to kolejny komunikator i kłamcą.

Bxjdjxb

Nie polecam tej "firmy" (usunięte przez administratora) i oszust przy nich to jest nic . Kontakt z kierownikiem graniczy z cudem, żeby dostać zaliczkę też trzeba się nieźle natrudzić. .. okradają na każdym kroku, kontakt. Pięknie mówią i zapewniają do momentu podpisania umow, później po wypłacie okazuje się jak bardzo zostaje się okradzionym ... Nie pozdrawiam...

Drezno

Witam ,kiedy będzie audyt w Drezno ? Myślę że jest to konieczne ,wystarczy popatrzeć na rotację . Ktoś to czyta?

Drezno
@Drezno 22.07.2018 16:08

Te zmiany są tylko kosmetyczne ,proszę rozpracować aferę taśmową .Wystarczy pomyśle co będzie jak wyjdzie na zewnątrz .

Sebastian Olewnik
@Drezno 22.07.2018 16:08

Audyt z tego co wiem to już był ale pani Anna H która pracuje w fabryce to i tak tłumaczyła jak jej pasowało. Pracowałem tam z rodziną i nie polecam, w (usunięte przez administratora) mają ludzi, liczy się dla nich tylko ilość ponad normę za którą i tak nie zapłacą, ciągle zwalniają ludzi albo sami uciekają, przez co trzeba było robić ponad normę za którą i tak nikt nie zapłacił jeszcze ciagle honieniu ludzi ze stoiska na stoisko żeby nadrabiać za ich braki kadrowe masakra totalna atmosfera nie do przyjęcia brak pomocy ze strony kierownictwa, braki w ubezpieczeniach, wypadek w pracy nic z tm nie zrobiono nawet do lekarza nie wzięto po czym zwolniono człowieka zarobić można za cały pełny miesiąc 1060 euro a pracować trzeba jak za 2000 jedno wielkie (usunięte przez administratora) na projekcie w Dreźnie niby w piekarni choć to jest fabryka nie polecam

Sebastian Olewnik
@Drezno 25.07.2018 11:10

Tak posiadam kilka nagrań odnośnie tego projektu w Dreźnie, ludzi od początku maja przewinęło się już koło 30 albo nawet ponad, także nie ma co tam nawet jechać no oni potrzebują nie ludzi do pracy tylko niewolników niestety którzy będą robić za siebie za innych nadrabiać I nic się najlepiej żeby nie odzywali bo zwolnią jak nie będzie pasowało tobie i będziesz zwracał uwagę że musisz nadrabiać za kogoś z innej zmiany bo brakuje ludzi a więcej nikt nie zapłaci za ponad normę wykonaną także nie polecam naprawdę robiłem tam w zeszłym projekcie przez inną agencje pieniądze choć niby stawka była niższa to było ich więcej w tym sezonie ISP I lipa straszna zero poszanowania pracowników za nadrabia ie ciągle za kogoś I mój stanowczy sprzeciw w tej kwestii zostałem zwolniony z kobietą nagle po 4 nocce o 6 rano z powodu redukcji etatu co było totalną fikcja a rozwiązanie umowy wyciskają za porozumieniem stron i jeszcze kierownik Daniel powiedział że jeżeli nie podpiszemy to nie dostaniemy pieniędzy wogole za pracę, wrzucałem już posty na ISP na wielu niemieckich stronach o pracę łącznie ze zdjęciem pokoju jednoosobowego z jednym jednoosobowym łóżkiem w którym mieszkałem w raz z kobietą przez 2 miesiące I skasowali nas normalnie po 195 euro od osoby za miesiąc czyli za jedynkę nas policzyli 390 euro, nie wspomnę że pracowało nas tam 6 osób z rodziny cześć z nas zwolnili cześć sama odeszła bo już miała dość tego (usunięte przez administratora) i to dosłownie także niestety ale to wszystko są realia tej agencji pracy na projekcie w Dreźnie w fabryce bo to nie piekarnia

tiuypi
@Sebastian Olewnik 30.07.2018 11:02

Nadrabianie ale nie tej osobie za nią co stoi obok to nie jest polak słowak rumun weger..pozdrowienia za pracowitość, to jest też inna sprawa jak np. jest więcej zlecenia to ok roboty na dłużej ale nie do przesady że codziennie po 10 godzin. Za każdą osobę wszędzie potracą nawet jak śpi na dachu, w innej agencji to co ty miałeś jedynkę to by potrafili jeszcze dwie osoby dorzucić dostawili by dwa piętrowe i po sprawie, w Niemczech niektóre "pracownicze" małżeńskie łoża nie są szerokie jak by się tak wydawać miało, chata chatą jak jest typowo pracowniczą to dobrze to nie wygląda.

Lalalskdjvjbklfl
@Drezno 22.07.2018 16:08

Jestem osobą ktora tam pracuje, maskara jak cholera czlowiek nie może się dodzwonic do kierownika bo chodzi na imprezy i nie odbiera telefonu lub jest poprostu wylączony,ludzie nawet o zaliczkę nie mogą sie doprosić.a co dopiero puść do lekarza ;) dno totalne też udziekam z stad bo to jedna wielka pomyłka

Sebastian Olewnik
@Lalalskdjvjbklfl 07.09.2018 08:22

Czyli nic się nie zmieniło i nie zmieni, niestety, bynajmnie przy tej agencji na tym projekcie bo w zeszłym sezonie było jegnak lepiej ale przez inną agencje

Stolen

Firma nie dba o pracowników traktuje przedmiotowo kierownictwo to dno co drugi lepszy nie polecam szczerze tego pośrednika szkoda czasu i nerwów, Projekt Dresden Dr Quendt

Sebastian Olewnik
@Stolen 03.08.2018 00:02

Dokładnie potwierdzam w raz z rodziną a było nas 6 osób, cześć chamsko zwolnili nagle, cześć sama odeszła posiadam jeszcze nagrania audio o tym jak tam jest naprawdę i jak się liczy pracownik a robiłem tam drugi sezon z rodziną także nie polecam niby piekarni która w rzeczywistości jest fabryką (usunięte przez administratora) straszny zero szacunku nie pozdrawiam ISP projekt Drezno

Marek
@Stolen 03.08.2018 00:02

Daniel Daniel, czytaj co piszą a przecież z Ciebie taki fajny chłop :)))

tiuypi
@Stolen 03.08.2018 00:02

polskie asystentki "weź nie pytaj" szkoda koordynatorów koordynuujacych rekróterów z tzw.powołania poprostu znają się na swojej robocie i oby im nikt z boku nie mięszał też wymagają nieraz spokoju, co do reszty jedna półkóla chodzi druga nie szczegulnie u kobiet.

Krisb 440

Złodziejska firma za trzy tygodnie Pracy w tym sobota i tydzień w godzinach wieczornych 370€ nie podpisujcie umowy nie polecam,,,!!!!!

tiuypi
@Krisb 440 30.08.2018 21:54

Za porzucenie pracy mogą obciążyć mogą robić też celowo niby nie było nic zgłoszone, może biura są bez kompa okuć trzeba w kamieniu taki żart, rozumiem na tyle że zależy im jednak na pracowniku żeby był został robił no ale nie padł jak bezpański koń lub/i jak po westermie. Na wielki plus mieszkanie tanie a jakie to już nie wnikam.

Krisb440

Patalactwo i nic więcej obiecują złote góry a co do czego to wykorzystują i dają marne grosze ,twierdzą że nie można ich krytykować i wystawiać im opinii bo zaraz grożą policji to na to wychodzi że będą nadal ludzi okradać a tu chodzi o to żeby ludzi ostrzegać przed takimi firmami ,(w kącu doświadczyłem ich oszustwa )ZENADA

Sanki5
@Krisb440 30.08.2018 22:58

Jak to prawda, wymaz imie i nazwisko opublikuj rozliczenie. Pracuje tu od poczatku projektu i wiem co mowie, bzdury wygadujesz sakramenckie. Nigdy nie zszedlem ponizej 1200 na reke juz po odcignieciu za hate, a w tym miesiacu bedzie 100 euro wiecej premii za to ze bylem kazdego dnia w robocie, a wiec 1300 na lape za 7.5 godziny dziennie pezez 5 dni wygodniu. Zal mi takich anonkmowych placzkow internetowych jak ty

tiuypi
@Sanki5 31.08.2018 19:11

@Krisb podał tylko tak dla przykładu. "Zap..ierda..lanie się podwyżki nie dostanie a na innym japie..rdo..le wystarczy tylko być" Magazyn jak magazyn, prace lekkie-myśleć cięższe-siła. Powyżej tysiaka zarobić jest ok, rekruterzy ok a rekruterki? Niekiedy, Każdy ma swojego wielbiciela wielbicielkę działa w obydwie strony.

Köln1994

Praca komisjonowanie w Köln. Dolaczam sie do tych wszystkich postow wyzej. Praca przez ISP to jedna wielka pomylka. Jak mozna tak oszukiwac i wprowadzac ludzi najczesciej mlodych w blad? Polacy przyjezdzaja tutaj, popracuja troche i odrazu bez wypowiedzenia Cie zwolnia. Nie informuja pracownikow ze na 6 klasie podatkowej zarobia mniej niz w Polsce a i oczywiscie firma nie ma zamiaru robic czegos w kierunku zmiany tej osobie klasy chociazby na klase 1. Po 5 tygodniach dowiadujesz sie ze firma jeszcze nie zglosila Ciebie do obowiazkowego ubezpieczenia a jest to jej ustawowym obowiazkiem. Po trzecie, wiedza ze mlodzi przyjezdzaja na dwa trzy miesiace, robia im umowy z DAK nie informujac ze taka umowe trzeba wypowiedziec, osoba wraca do PL a kwota sobie rosnie np. do wysokosci dwukrotnie wiekszej anizeli wyplata. Poza tym pracownik nie ma tam zadnych praw. Ba! potrafia zastraszac ze jak nie zrobisz wiecej to Cie zwolnia i faktycznie to robia. Nie polecam absolutnie pracy dla kobiet ktore musza dzwigac czesto duze ilosci zbiorczych kartonow plynow czy proszkow do prania. PS.Jezeli nie chcesz zarobic a przezyc fort boyard w tym miejscu to praca dla Ciebie. Ilosc gwiazdek na 10? minus 5. TO JEST PRAWDZIWA OPINIA I NIE DAJCIE SIE ZMYLIC MILEMU NA POCZATKU KOORDYNATOROWI.

ghgfgh
@Köln1994 18.08.2018 08:22

Ja akurat nie podjęłam pracy do tych proszków itd. bo wiem co by mnie czekało na tyle sił nie mam po dwuch dniach bym zrobiła wypad to po co zaczynać, magazyny mają hard kor te marketowce trzeba być hard magazynierem tak wnioskuję. Ja przez nich już robiłam to mnie w robocie wykorzystywali na maxa co do innych istot przybyłych tam z daleka kręcili się jak smr...ód po gaci...ach ja sobie powiedziałam basta nie będę naginać błędy bezsensowne dzień w dzień np myliły kolory i to czyjeś je poprawiać o neeeee plus moje obawiązki dział do najlepszych nie należał ale się pracowało dobrze ale niestety chwilami wspólna była współpraca, mięszali bezmózge z mózgowymi, szkoda.Nie napiszę gdzie może się do tej pory dużo poprawiło mieli zrobić gruntowne porządki, co do wypłaty urlopów dni świątecznych(wolnych), kontaktu zaliczki, mieszkania (stan dobry, dobra lokalizacja) b. dobrze oceniam, a na firmie b.dobry trening/szkolenie miło sprawnie fachowo.

Heniu

Zauważyłem od paru dni że ciężko wrócić z pracy do domu jak nie latające drzwi w busie to pusty bak , większość busów na oparach nie dbałość o sprzęt i o ludzi kierownictwo podchodzi do tego obojętnie tłumacząc że karty arala nie działają brak kontaktu z kierownikiem bo ma urlop i zostawia ptaszki same w gnieździe... ISP to najgorszy pośrednik z jakim udało mu się współpracować

Projekt Rewe

Dokładnie dzieją się dziwne rzeczy odciągnięcia z wypłaty gdy dzwoni się do korydynatora by wyjaśnić taką sprawę to wciska kit że Księgowość nie potrafi wyjaśnić tej kwoty odciagnietej z mego konta hahaha rozumiecie JAK KSIEGOWOSC MOZE NIE OGARNIAC ZA CO ODCIAGNELI PIENIADZE GDYZ ZICZKA NIE BYLA POBIERANA. RECE OPADAJA . KORDYNATORZT NIR KOMPETENTNI DODLOWNIE OPOWIADAJA RZECZY DOSLOWNIE KOSSMICZNE.. NIE CHODZI ZE KOLORYZOWALI ZARROBKI I BO TO MAŁY PIKUS JA ODNIOSLEM NIE JEDNO KROTNIE WRAZENIE IZ PAN TOMASZ BYL TAK NAWPIER .. BIALEGO ZE AZ PRZYKRO BYLO PATRZEC NA NIEGO . NIE POLECAM DDOSLOWNIE DYMAJA NA PIENIADZE POMOC OD KORDYNATORA PIERWSZY TYDZ POZNIEJ ANI WIDU ANI SLYCHU .

Iwka
@Projekt Rewe 23.03.2018 04:36

Niestety to wszystko co pisze ta osoba to prawda Odradzam

Sebastian Olewnik
@Projekt Rewe 23.03.2018 04:36

Na projekcie w Dreźnie w fabryce choć niby w piekarni też działy się dziwne sceny z pieniędzmi zwłaszcza po pierwszej wypłacie I też mówili że księgowa czyli widzę u nich to norma a kierownik Rożek i Sawicki nawet nie chcieli przyjechać a jak ktoś dzwonił do nich to odpowiadali jak cis nie pasuje to się zwolnij jak w przypadku kolegi Karola który dostał niecałe 18 euro bo potrocili mu zaliczki oz dwóch różnych miesięcy czyli z mają i czerwca z wypłaty za maj gdzie jedna przysługiwało wtedy na miesiąc czyli jeden wielki wałek

AGATKA18

NAJGORSZA AGENCJA PRACY! OBIECUJA PRACE NA ROK NIBY UMOWA NIEMIECKA A OKAZUJE SIE ZE PO 4 DNIACH LUDZI ZWALNIAJA I TO SAMYC POLAKOW!! NIE PROPONUJA INNEJ PRACY W TEJ AGENCJI TYLKO ODRAZU WYWALAJA I RADZ SOBIE SAM!! JAK MOZNA W CIAGU TYGODNIA ZWOLNIC 10 POLAKOW I BRAC NASTPENYCH? NIE POLECAM OSZUSCI I ZLODZIEJE!

Marek
@AGATKA18 14.02.2017 11:39

Proste za nowego zwerbowanego do stają 100 Jeszcze okradną na 500 i już jest kasa i wszystko zgodnie z prawem .Mijac z daleka .Teraz jest rekrutacja do Drezna

Tygrys

Witam mam ofertę pracy na piekarni w Dreźnie z tej firmy. Ktoś coś wie na ten temat jak wygląda praca

BrutaL
@Tygrys 17.05.2018 16:08

Z tego co wiem to jest to nowy projekt. Ponoć tydzień pracy możesz mieć a następny tydzień mozesz juz miec wolne.

Drezno
@Tygrys 17.05.2018 16:08

Pracuje w Dreznie

Drezno
@Tygrys 17.05.2018 16:08

Odradzam to fabryka i atmosfera jest do kitu

Marzena

@Piecowy każda opinia z pierwszej ręki jest cenna dla osób czytających nasze forum, ale nie można łamać regulaminu. Według niego niedozwolone jest używanie wulgaryzmów oraz obrażanie innych użytkowników. Takie wpisy są zgłaszane do administratora. Zapraszam do zapoznania się z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin

Marzena

@BrutaL a skąd masz te informacje? Czy pochodzą one z pewnego źródła? Jeśli jesteście zainteresowani pracą, to nawet w przypadku braku odpowiednich ofert pracy, przez cały czas można wysyłać do ISP - instore solutions personnel swoje podania. Aplikować można na stronie internetowej firmy: https://www.isp-deutschland.de/pl/kandydaci/aplikowanie-z-wlasnej-inicjatywy/

Stefan

Szkoda, że nikt z pracujacych już w firmie nie pisze.

Administrator

Dawno nikt z pracowników ISP - instore solutions personnel gmbh nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich wrażeniach związanych z nią

Papaj
@Administrator 23.04.2018 09:22

Napisz co byś chciał wiedzieć. Byłem w Malsfeld na magazynie Rossmana

Ania
@Papaj 24.04.2018 14:39

Witam, Napisz proszę jak wygląda praca dla kobiet w rossmanie bodajże okolice Hanoveru lub ogólnie, czy to prawda, że przerzuca się proszki do prania płyny itp. chodzi mi czy jest ciężko, komisjonerka tylko ze zwykłym skanerem bo ze słuchawkami plus nie poradzę sobie na pewno jest szybko, norma w miarę? Dzięki z góry. Pozdro

Marzena

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w ISP o opisanie obecnej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje? @Mateusz, masz już jakieś informacje? Jeśli tak napisz proszę.

Moris92

A coś na temat magazynu w Donnersdorf ktoś wie?

Mateusz
@Moris92 05.02.2018 12:12

Też mnie ciekawi jak jest w magazynie w Donnersdorf. Ktoś się wypowie?

Mery

Chcemy z kolega wyjechać do wustermark pracaprac przy komisjonowaniu zamowien za pomoca zestawu słuchawkowgo pracowal /pracuje ktos tam prosze oo opinie

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w ISP - instore solutions personnel gmbh? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Animous

Witam nie polecam ISP . Mam screen shoty na dowód jak oszukuja pracowników. Więcej info pod email zetafon15@interia.pl . Lepiej sobie odpuść.

Stefan

Podpowiedzcie coś więcej jak się pracuje w firmie za granicą?

ONA

Praca dla Par - Magazyn ISP GmbH ktoś pracował w tej firmie warto jechać ?

Pracownik
@ONA 29.08.2017 13:07

Tak pracujemy juz rok

Moris92

A coś na temat magazynu w Donnersdorf ktoś wie?

Obserwator !

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wyspy-aresztowano-polakow-podejrzanych-o-wspolczesne-niewolnictwo/ge7nn0c Może wreście i tu zrobią porządek ! Co na to wszystko DHL ?

byli pracownicy

Nie polecamy! Oszukują ludzi na pieniądze!Nie tylko nas tylko całą zmianę która przyjechała na projekt. kontakt utrudniony! koordynatorzy na początku współpracy ok, później wiadomo...średnio każdy co miesiąc został oszukany na około 150euro!po rozwiązaniu umowy zapomnijcie o czym kolwiek! - zeitkonto, kaucja około 300euro!

anonymous

Waldemar Woźniak jest poszukiwany przez komornika , policję i prokuratora !!!!!!

anonymous

Szukam Waldemara Woźniaka ponieważ okradł rodzine .

Zostaw opinię o ISP - instore solutions personnel gmbh - Berlin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISP - instore solutions personnel gmbh