ISP - instore solutions personnel gmbh

Berlin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 20 ocen.

ISP - instore solutions personnel gmbh
3 20 6 1

Opinie o ISP - instore solutions personnel gmbh

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Köln1994

Praca komisjonowanie w Köln. Dolaczam sie do tych wszystkich postow wyzej. Praca przez ISP to jedna wielka pomylka. Jak mozna tak oszukiwac i wprowadzac ludzi najczesciej mlodych w blad? Polacy przyjezdzaja tutaj, popracuja troche i odrazu bez wypowiedzenia Cie zwolnia. Nie informuja pracownikow ze na 6 klasie podatkowej zarobia mniej niz w Polsce a i oczywiscie firma nie ma zamiaru robic czegos w kierunku zmiany tej osobie klasy chociazby na klase 1. Po 5 tygodniach dowiadujesz sie ze firma jeszcze nie zglosila Ciebie do obowiazkowego ubezpieczenia a jest to jej ustawowym obowiazkiem. Po trzecie, wiedza ze mlodzi przyjezdzaja na dwa trzy miesiace, robia im umowy z DAK nie informujac ze taka umowe trzeba wypowiedziec, osoba wraca do PL a kwota sobie rosnie np. do wysokosci dwukrotnie wiekszej anizeli wyplata. Poza tym pracownik nie ma tam zadnych praw. Ba! potrafia zastraszac ze jak nie zrobisz wiecej to Cie zwolnia i faktycznie to robia. Nie polecam absolutnie pracy dla kobiet ktore musza dzwigac czesto duze ilosci zbiorczych kartonow plynow czy proszkow do prania. PS.Jezeli nie chcesz zarobic a przezyc fort boyard w tym miejscu to praca dla Ciebie. Ilosc gwiazdek na 10? minus 5. TO JEST PRAWDZIWA OPINIA I NIE DAJCIE SIE ZMYLIC MILEMU NA POCZATKU KOORDYNATOROWI.

ghgfgh
@Köln1994 18.08.2018 08:22

Ja akurat nie podjęłam pracy do tych proszków itd. bo wiem co by mnie czekało na tyle sił nie mam po dwuch dniach bym zrobiła wypad to po co zaczynać, magazyny mają hard kor te marketowce trzeba być hard magazynierem tak wnioskuję. Ja przez nich już robiłam to mnie w robocie wykorzystywali na maxa co do innych istot przybyłych tam z daleka kręcili się jak smr...ód po gaci...ach ja sobie powiedziałam basta nie będę naginać błędy bezsensowne dzień w dzień np myliły kolory i to czyjeś je poprawiać o neeeee plus moje obawiązki dział do najlepszych nie należał ale się pracowało dobrze ale niestety chwilami wspólna była współpraca, mięszali bezmózge z mózgowymi, szkoda.Nie napiszę gdzie może się do tej pory dużo poprawiło mieli zrobić gruntowne porządki, co do wypłaty urlopów dni świątecznych(wolnych), kontaktu zaliczki, mieszkania (stan dobry, dobra lokalizacja) b. dobrze oceniam, a na firmie b.dobry trening/szkolenie miło sprawnie fachowo.

Stolen

Firma nie dba o pracowników traktuje przedmiotowo kierownictwo to dno co drugi lepszy nie polecam szczerze tego pośrednika szkoda czasu i nerwów, Projekt Dresden Dr Quendt

Marek
@Stolen 03.08.2018 00:02

Daniel Daniel, czytaj co piszą a przecież z Ciebie taki fajny chłop :)))

Heniu

Zauważyłem od paru dni że ciężko wrócić z pracy do domu jak nie latające drzwi w busie to pusty bak , większość busów na oparach nie dbałość o sprzęt i o ludzi kierownictwo podchodzi do tego obojętnie tłumacząc że karty arala nie działają brak kontaktu z kierownikiem bo ma urlop i zostawia ptaszki same w gnieździe... ISP to najgorszy pośrednik z jakim udało mu się współpracować

Projekt Rewe

Dokładnie dzieją się dziwne rzeczy odciągnięcia z wypłaty gdy dzwoni się do korydynatora by wyjaśnić taką sprawę to wciska kit że Księgowość nie potrafi wyjaśnić tej kwoty odciagnietej z mego konta hahaha rozumiecie JAK KSIEGOWOSC MOZE NIE OGARNIAC ZA CO ODCIAGNELI PIENIADZE GDYZ ZICZKA NIE BYLA POBIERANA. RECE OPADAJA . KORDYNATORZT NIR KOMPETENTNI DODLOWNIE OPOWIADAJA RZECZY DOSLOWNIE KOSSMICZNE.. NIE CHODZI ZE KOLORYZOWALI ZARROBKI I BO TO MAŁY PIKUS JA ODNIOSLEM NIE JEDNO KROTNIE WRAZENIE IZ PAN TOMASZ BYL TAK NAWPIER .. BIALEGO ZE AZ PRZYKRO BYLO PATRZEC NA NIEGO . NIE POLECAM DDOSLOWNIE DYMAJA NA PIENIADZE POMOC OD KORDYNATORA PIERWSZY TYDZ POZNIEJ ANI WIDU ANI SLYCHU .

Sebastian Olewnik
@Projekt Rewe 23.03.2018 04:36

Na projekcie w Dreźnie w fabryce choć niby w piekarni też działy się dziwne sceny z pieniędzmi zwłaszcza po pierwszej wypłacie I też mówili że księgowa czyli widzę u nich to norma a kierownik Rożek i Sawicki nawet nie chcieli przyjechać a jak ktoś dzwonił do nich to odpowiadali jak cis nie pasuje to się zwolnij jak w przypadku kolegi Karola który dostał niecałe 18 euro bo potrocili mu zaliczki oz dwóch różnych miesięcy czyli z mają i czerwca z wypłaty za maj gdzie jedna przysługiwało wtedy na miesiąc czyli jeden wielki wałek

Drezno

Witam ,kiedy będzie audyt w Drezno ? Myślę że jest to konieczne ,wystarczy popatrzeć na rotację . Ktoś to czyta?

Sebastian Olewnik
@Drezno 25.07.2018 11:10

Tak posiadam kilka nagrań odnośnie tego projektu w Dreźnie, ludzi od początku maja przewinęło się już koło 30 albo nawet ponad, także nie ma co tam nawet jechać no oni potrzebują nie ludzi do pracy tylko niewolników niestety którzy będą robić za siebie za innych nadrabiać I nic się najlepiej żeby nie odzywali bo zwolnią jak nie będzie pasowało tobie i będziesz zwracał uwagę że musisz nadrabiać za kogoś z innej zmiany bo brakuje ludzi a więcej nikt nie zapłaci za ponad normę wykonaną także nie polecam naprawdę robiłem tam w zeszłym projekcie przez inną agencje pieniądze choć niby stawka była niższa to było ich więcej w tym sezonie ISP I lipa straszna zero poszanowania pracowników za nadrabia ie ciągle za kogoś I mój stanowczy sprzeciw w tej kwestii zostałem zwolniony z kobietą nagle po 4 nocce o 6 rano z powodu redukcji etatu co było totalną fikcja a rozwiązanie umowy wyciskają za porozumieniem stron i jeszcze kierownik Daniel powiedział że jeżeli nie podpiszemy to nie dostaniemy pieniędzy wogole za pracę, wrzucałem już posty na ISP na wielu niemieckich stronach o pracę łącznie ze zdjęciem pokoju jednoosobowego z jednym jednoosobowym łóżkiem w którym mieszkałem w raz z kobietą przez 2 miesiące I skasowali nas normalnie po 195 euro od osoby za miesiąc czyli za jedynkę nas policzyli 390 euro, nie wspomnę że pracowało nas tam 6 osób z rodziny cześć z nas zwolnili cześć sama odeszła bo już miała dość tego (usunięte przez administratora) i to dosłownie także niestety ale to wszystko są realia tej agencji pracy na projekcie w Dreźnie w fabryce bo to nie piekarnia

AGATKA18

NAJGORSZA AGENCJA PRACY! OBIECUJA PRACE NA ROK NIBY UMOWA NIEMIECKA A OKAZUJE SIE ZE PO 4 DNIACH LUDZI ZWALNIAJA I TO SAMYC POLAKOW!! NIE PROPONUJA INNEJ PRACY W TEJ AGENCJI TYLKO ODRAZU WYWALAJA I RADZ SOBIE SAM!! JAK MOZNA W CIAGU TYGODNIA ZWOLNIC 10 POLAKOW I BRAC NASTPENYCH? NIE POLECAM OSZUSCI I ZLODZIEJE!

Marek
@AGATKA18 14.02.2017 11:39

Proste za nowego zwerbowanego do stają 100 Jeszcze okradną na 500 i już jest kasa i wszystko zgodnie z prawem .Mijac z daleka .Teraz jest rekrutacja do Drezna

Tygrys

Witam mam ofertę pracy na piekarni w Dreźnie z tej firmy. Ktoś coś wie na ten temat jak wygląda praca

Drezno
@Tygrys 17.05.2018 16:08

Odradzam to fabryka i atmosfera jest do kitu

Marzena

@Piecowy każda opinia z pierwszej ręki jest cenna dla osób czytających nasze forum, ale nie można łamać regulaminu. Według niego niedozwolone jest używanie wulgaryzmów oraz obrażanie innych użytkowników. Takie wpisy są zgłaszane do administratora. Zapraszam do zapoznania się z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin

Marzena

@BrutaL a skąd masz te informacje? Czy pochodzą one z pewnego źródła? Jeśli jesteście zainteresowani pracą, to nawet w przypadku braku odpowiednich ofert pracy, przez cały czas można wysyłać do ISP - instore solutions personnel swoje podania. Aplikować można na stronie internetowej firmy: https://www.isp-deutschland.de/pl/kandydaci/aplikowanie-z-wlasnej-inicjatywy/

Stefan

Szkoda, że nikt z pracujacych już w firmie nie pisze.

Administrator

Dawno nikt z pracowników ISP - instore solutions personnel gmbh nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich wrażeniach związanych z nią

Ania
@Papaj 24.04.2018 14:39

Witam, Napisz proszę jak wygląda praca dla kobiet w rossmanie bodajże okolice Hanoveru lub ogólnie, czy to prawda, że przerzuca się proszki do prania płyny itp. chodzi mi czy jest ciężko, komisjonerka tylko ze zwykłym skanerem bo ze słuchawkami plus nie poradzę sobie na pewno jest szybko, norma w miarę? Dzięki z góry. Pozdro

Marzena

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w ISP o opisanie obecnej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje? @Mateusz, masz już jakieś informacje? Jeśli tak napisz proszę.

Moris92

A coś na temat magazynu w Donnersdorf ktoś wie?

Mateusz
@Moris92 05.02.2018 12:12

Też mnie ciekawi jak jest w magazynie w Donnersdorf. Ktoś się wypowie?

Mery

Chcemy z kolega wyjechać do wustermark pracaprac przy komisjonowaniu zamowien za pomoca zestawu słuchawkowgo pracowal /pracuje ktos tam prosze oo opinie

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w ISP - instore solutions personnel gmbh? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Animous

Witam nie polecam ISP . Mam screen shoty na dowód jak oszukuja pracowników. Więcej info pod email zetafon15@interia.pl . Lepiej sobie odpuść.

Stefan

Podpowiedzcie coś więcej jak się pracuje w firmie za granicą?

ONA

Praca dla Par - Magazyn ISP GmbH ktoś pracował w tej firmie warto jechać ?

Pracownik
@ONA 29.08.2017 13:07

Tak pracujemy juz rok

Moris92

A coś na temat magazynu w Donnersdorf ktoś wie?

Obserwator !

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wyspy-aresztowano-polakow-podejrzanych-o-wspolczesne-niewolnictwo/ge7nn0c Może wreście i tu zrobią porządek ! Co na to wszystko DHL ?

byli pracownicy

Nie polecamy! Oszukują ludzi na pieniądze!Nie tylko nas tylko całą zmianę która przyjechała na projekt. kontakt utrudniony! koordynatorzy na początku współpracy ok, później wiadomo...średnio każdy co miesiąc został oszukany na około 150euro!po rozwiązaniu umowy zapomnijcie o czym kolwiek! - zeitkonto, kaucja około 300euro!

anonymous

Waldemar Woźniak jest poszukiwany przez komornika , policję i prokuratora !!!!!!

anonymous

Szukam Waldemara Woźniaka ponieważ okradł rodzine .

anonymous

Wozniak Waldemar pracujacy w Potsdamie jest (usunięte przez administratora) !!!!!!

anonymous

Szukam Waldemara Woźniaka za kradzież !!!!

oleg

Czy ktos dostal przelew na czas od ISP ?

Nowy

Witam powie mi ktos czy to prawda ze zwaniaja ludzi nez powodu czy tylko tych ktorym naprawde sie nie chce pracowac?????

anonymous
@Nowy 14.07.2017 08:32

zwalniaja a nawet ludzie sami sie zwalniaja mowia ze bedzie 160 plus nadgodziny a jest 130g minus mieszkanie i jedzenie to tyle masz w Polsce oszukuja ten z pracomani i tu a my musimy zapierniczac za darmo

wlkp

Ile można wyciągnąć jako pomocnik magazyniera w Berlinie? Ile pobierają za pokoje i jakie są warunki tych mieszka?

irka

Czy ktoś wie, jak uzyskać od nich świadectwo pracy. Mąż przepracował tam rok i go zwolnili. Nie odpowiadają na e-maile.

skubidooo

Żeby chociaż co miesiąc rozliczenie dawali pracownikowi listownie e-mail czy do rąk ect. to podstawa przecież nie mają nic do ukrycia chyba że błędy a to da się poprawić. Jak są na firmie nadgodziny to przechodzą na Zeitkonto z miesiąc na miesiąc wtedy wypłata też mała cóż taki regulamin. Ogólnie biuro ok. a Firmy zależy kogo zatrudnią fachowca czy debila a nawet obydwu razem to jest dopiero porażka. Różni ludzie różne sytuacje a pracować trzeba.

KIKA
@skubidooo 18.08.2017 13:18

CZY MIAŁES MELDUNEK NA TERENIE NIEMIEC

Zostaw opinię o ISP - instore solutions personnel gmbh - Berlin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ISP - instore solutions personnel gmbh