Mp-Trans Transport Maciej Pełka

Poddębice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 234 ocen.

Mp-Trans Transport Maciej Pełka
2 234 6 1

Opinie o Mp-Trans Transport Maciej Pełka

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Kierowca busa bez wyplaty

Ma ktoś kontakt do Macieja Pełki...?

zenek

Dzisiaj wszedł pierwszy przelew od komornika.Zaczyna się coś dziać.

Marian
@zenek 10.08.2018 22:40

Czyli jest jakiś majątek z którego komornik może coś zająć?

Ciekawy

A co tam u Pana Macieja P?

Zdziwiony
@Ciekawy 26.04.2018 18:17

Dlaczego nie piszesz całego nazwiska? Przecież Maciej Pełka nie jest o nic oskarżony.

Kolo
@Zdziwiony 28.04.2018 16:04

Pełka to największy oszust w powiecie, będzie musiał wszystko oddać,Prezes nie popusci takim przekrętów!

nn
@Kolo 01.08.2018 22:24

Prezes ? jaki Prezes

nn
@Ciekawy 26.04.2018 18:17

Nowa Firmę transportową rozkręca i ma się całkiem dobrze

Marian
@nn 08.08.2018 10:23

Tak to prawda

Maciej Pełka

apropo obciazen drodzy pracownicy. Jezeli kierowca jezdzacy 12 lat po uni ciezarowka, jezdzac na chlodni, nie wie co to znaczy kwit paletowy i niepotrafi dopilnowac aby na tym kwicie byla wpisana liczba palet oddanych i zaladowanych plus podpis czytelny badz pieczatka-pomimo tego ze mial o tym za kazdym razem przypominane a przyjezdza po 3 tygodniach i kwitow paletowych brak tzn ze niepotrafi myslec ze zrozumieniem. sprawa jest prosta brak kwitu brak palet a u niemca paleta kosztuje tylko 15euro, natomiast latwo policzyc 33palety x15e= tyle ja place bo to ja dostaje obciazenie, apropo dna: nigdy niebylem od 12 lat na dnie, wrecz przeciwnie firma sie caly czas rozwija i podpisuje caly czas nowe kontrakty, placimy zusy,podatki, wyplaty terminowo i naprawde niewidze podstaw do tego zeby pisac zle o firmie- tym bardziej ze sami do niej przyszliscie pracowac, zadajcie sobie pytanie czemu? odpowiedz jest prosta, nikt w okolicy tyle nieplaci- i niepisze teraz akurat o kierowcach busów , pisze o kierowcach ciezarowek.Pozdrawiam chlopakow z bylej firmy norbert detresengle bo robia kawal dobrej roboty i niemaja takich problemow jak inni.

jaaa
@Maciej Pełka 15.03.2016 12:52

Z tą terminowością wypłat to chyba żart

jaaa
@Maciej Pełka 15.03.2016 12:52

Z tą terminowością wypłat to chyba żart

Vassilis Masyfilis
@Maciej Pełka 15.03.2016 12:52

A ty tłuku nawet po polsku pisać nie umiesz, analfabeto jeden.

Maja

@Zniesmaczony, faktycznie nie brzmi to zbyt dobrze. Może firma ma tylko jakieś przejściowe kłopoty finansowe? Upominam niektóre osoby wypowiadające się w tym wątku, ze komentarze pisane w obraźliwym i wulgarnym tonie nie będą tolerowane na forum. Wasze komentarze są niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ) i ogólnie przyjętą netykietą.

zniesmaczony
@Maja 15.05.2018 15:57

Kłopoty finansowe ??? to było planowane juz dawno, że wywali wszystkich w kosmos i bedzie mial to wszystko w duuupie !!!!!

Jeden z Nas

Zeczywiscie trzeba przyznać ze Pan Adwokat Marcin to prawdziwy profesor w tym co robi.Pozdrawiamy Pana Marcina

wygrany
@Jeden z Nas 24.06.2018 12:58

Wielki szacunek dla P. Adwokata Marcina

Janusz

Czy wyjaśniła się cała sytuacja?

Maja

Witam, poszukuje aktualnych informacji dotyczących pracy w Mp-Trans Transport Maciej Pełka. Chętnie przeczytam i nie tylko zapewne ja o dziale logistycznym, jak wygląda tam sytuacja, warto składać swoją kandydaturę? Mógłby ktoś przybliżyć strukturę funkcjonowania całej firmy?

Kierowca 3
@Maja 23.05.2018 20:05

Mają, poszukaj sobie lepiej Gucia,a lepiej na tym wyjedziesz! Pełka ma się jak najlepiej, zadowolony że ,"pracuje ,;" i się stara!! Sprzedał mp Logistic i cała świta pracuje u " nowego pana" a Maciuś się z nas śmieje

Maja

no to daj ten namiar

Mariusz

Pełka?,kiedy oddasz nam nasze uczciwie zarobione pieniądze,co??

Marian
@Mariusz 06.06.2018 02:20

A czy wiadomo czy już ogłosili upadłość?czy jest wyrok sądu?

Mariusz

I w dodatku ładuje materace w malanowie, po 20 miejsc rozładunku

Maja

Witam, poszukuje informacji na temat Mp-Trans Transport Maciej Pełka. Możecie coś więcej powiedzieć na temat pracy w tej firmie, jakie cele stawia sobie firma? Jaki stosunek mają do nowo-przyjętych pracowników? Możecie polecić pracę w tej firmie osobom szukającym pracy w tej oto branży? Każda opinia się przyda.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kero

Jak można dodzwonić się do pana, całyj czas jest zajęto?

Kero

Dzień dobry. W których godzinach można dzwonić, cały czas est zajęto?

Marian

Kiedy jest sprawa o ogłoszeniu upadłości?ktoś coś wie

Bodzio
@Marian 17.05.2018 12:23

Rozmawiałem wczoraj z panią syndyk wszystko ma się wyjaśnić do końca maja

marian
@Bodzio 18.05.2018 09:10

dziękuje

marian
@Bodzio 18.05.2018 09:10

dziękuję

hiszpan

Pałko łysa i bezpłodna, nikt cie nie nie lubi chamie, byłeś jesteś i będziesz wieśniakiem... zasobność portfela nie ma tu nic do rzeczy buraku.

operatiw

firma Mp-Trans poszukuje kierowców z uk nowoczesny tabor ,wysokie wynagrodzenie na czas, miła atmosfera panom z polski dziękujemy proszę nie aplikować ogłoszenia

Marek
@operatiw 01.05.2018 00:20

A co taka cisza Panowie? Nie dostaliście pieniędzy i wszyscy cicho siedzimy. A ten Dziad nowych kierowców szuka. Damy sie tak zrobić w balona?

VirooZ
@operatiw 01.05.2018 00:20

Gdzie to znalazles?

Kk

Przyjdzie czas na wszystko

Maja

Piszecie o problemach z płatnościami i ogólnie wypłacalnością firmy Mp-Trans Transport Maciej Pełka. Na stronie internetowej firmy jednak nadal widnieją ogłoszenia na kierowców krajowych i międzynarodowych - czy w takim razie są one nieaktualne? Czy ktoś jeszcze pracuje w firmie i może napisać, jak przedstawia się jej aktualna sytuacja?

anonymous
@Maja 22.04.2018 20:49

Firma już nie istnieje Dziad Trans Pełka może szuka nowych naiwnych. Zmienia nazwy firm i dalej oszukuje. Podobno też już MP logostic został sprzedany. Następne przekręty idą

Marek
@anonymous 23.04.2018 00:46

Czy ktoś z Was dostał jakieś pieniądze z funduszu? Ponoć jak Pełka rozpoczął reprywatyzację to fundusz powinien wypłacić pieniądze, a Oni i tak ten przepis obchodzą i nie płacą. Wszyscy sa cwani.

anonymous
@Marek 24.04.2018 22:46

Żadnej kasy z funduszu nie będzie dopóki nie będzie upadłości firny ogłoszone. Podobno taki jest przepis. Jedyne wyjście zakładać sprawy Ci co jeszcze nie pozakładali. Chyba że jesteście tacy naiwni i liczycie że Wam wypłaci w ratach tak jak napisał w pismach wysłanych do nas

Zniesmaczony
@Maja 22.04.2018 20:49

Tak jeździ jeden tandem, wypłata dla kierowcy w 6 ratach, na paliwo nie ma nie wspominając o mediach w biurze.

Qwe

Prawo jest prawem i za takie coś jak celowe oszukanie pracowników i narażenie ich rodzin na brak płynności finansowej ( brak środków do życia)powinno go państwo rozliczyć . P racowałem już u takiego jednego który położył firmę i też wszyscy na sukces pracowali i zostali w nagrodę z długami a gość ma teraz trzy wille w Zakopanem i się śmieje z ludzi. Panie Szefie najpierw się rozlicz dopiero się tłumacz .

Asdf
@Qwe 25.04.2018 08:30

Puknij się w łeb tym Zakopanem.Może i tak było ale za komuny.Teraz to by nie przeszło.

Riko
@Asdf 25.04.2018 18:12

To ty się puknij a Amber Gold też było za komuny i uważasz że zostanie wyjaśniona ta sprawa tylko pionki pójdą siedzieć ciągle są jakieś układy.

Poddębczanin

Mi mimo wszystko go szkoda bo gość popłynął bez szans na odbicie z takimi długami. a były lata chwały. Wy znajdziecie nowe prace . On nawet jakby dostał etat za 20k to złotówki nie zobaczy. Takie moje zdanie... Wg mnie to nikt z pracowników nic nie dostanie bo najpierw wszystko zabiorą banki i lizingi. A on nie wiem czy sie psychicznie z tego podniesie. Nie jest łatwo tak chyba wyjsc do ludzi. Ale sam nie wiem ja u niego nie jezdziłem. Poddębczanin.

żona kierowcy
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

To niech wsiada za kierownicę na 5 tyg. jedzie w trasę a potem niech nie dostanie wypłaty! Bo go jakiś co ma aktualne czas chwały wydyma !!

Poddębczanin
@żona kierowcy 24.03.2018 22:22

Jak był ten czas chwały to placil dobrze. Może jak widział ze stawki mu spadają albo płatności do niego mógł ograniczyc kierowców. Jak wpadasz w dlugi to nie wiesz co spłacać najpierw tym bardziej ze Wasza determinacja w odebraniu wynagrodzeniu to pikuś przy zajadliwosci banków. Nawet jak będzie miał kasę na koncie to już ma je dawno zajęte.

żona kierowcy
@Poddębczanin 25.03.2018 07:00

Coś Ty ? A Ty myślisz że kierowcy z bankami mają układy i ich traktuje się wyjątkowo '' Panie kierowco nie ma Pan wypłaty to my poczekamy" Pozdrowienia bank!!! I nie nazywaj naszej determinacji pikusiem bo to dla wielu rodzin jest OGROMNYM problemem!!

łoli
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

myk jest taki że on miał sp z o.o. więc odpowiada majątkiem firmy nie prywatnym.

Waldek
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

Panowie! Czy coś w ogóle wiadomo w kwestii niby tych wypłat z GFŚP? Bo ja tu marne szanse widzę, że coś w ogóle dostaniemy. I przesadzajmy z rozczulaniem się nad Pełką. Czy podawaliście sprawy do sądu? Czy są jakies rezultaty?

wydymany
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

dziad i tyle powinien jeszcze razem z damianem po 5 lat odsiedzieć

Kierowca już były
@Waldek 26.03.2018 23:35

Kilkanaście osób poszło do adwokatów. Sprawy w kwietniu

Waldek
@Kierowca już były 27.03.2018 14:04

A myślisz, że jest szansa cos odzyskać? Czy On już tak rozdysponował ten majatek że nic nie dostaniemy?

Sp. z oo
@łoli 25.03.2018 13:22

łoli... czasy się zmieniły i prawo spółek handlowych też - pewnie wiesz coś o tym :-)). i pewnie wiesz, co to jest weksel...? Jak nie wiesz, to szkoda, że Twój Pracodawca nie uświadomił Cię i nie dał do podpisania weksla na braki w paliwie, ładunkach, na pokrycie skód

Zniesmaczony
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

W 2007 roku dziad trans z Poddębic odwalił ten sam numer, ale o tym się nie mówi. Wyrachowany sku...el, który w du.ie ma pracowników !!!

stefan
@łoli 25.03.2018 13:22

nieprawda

Zenek

Czytam te wasze opinie i żeby było jasne nie znam firmy ani szefa lecz jedno jest pewne bardzo mi szkoda Kierowców ale tylko normalnych którzy przez lata z szefem budowali firmę i strasznie ubolewam nad szefem każdy go najeżdża a czy ktoś zapytał czy ma co jeść czy ma pieniądze na jedzenie i życie bo obawiam się bardzo że nie a zapewne najwięcej z wszystkich tam pracował 24 godziny na dobę zapewne

łoli
@Zenek 14.04.2018 21:03

dobre sobie? wszyscy chętnie by sie zapytali co u niego słychać jednak nie odbiera telefonu oraz unika ludzi. ma 2 spółki jedna upadła druga ma sie dobrze wiec na chleb pewnie nie brakuje. Zgodnie z prawem handlowym bankrut jest w jednej ze spółek co nie rzutuje na tą drugą. Nie ma litości dla cwaniaków. Litość jest dla ludzi - bo człowiekiem się jest, a bogatym bywa.

stefan
@Zenek 14.04.2018 21:03

dokładnie. wy pojdziecie do pracy dostaniecie penscje 2x i wstaniecie na nogi tym bardziej ze kierowca malo nie ma. On jak dostanie ze 3 mln to nie poczuje. Wystapil bym do sądu ale ukladalbym sobie nową pracę/

Zenek

Wpisałem się bo sam prowadzę firmę transportową i raczej nikt nie prowadzi działalności żeby bankrutować i wiem że nie jest to takie proste

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

wiem ze nic nie trzeba samemu składac do funduszu firma zlozyla wniosek dla wszystkich kierowców i teraz trzeba czekac na ich decyzje czy przyznaja moze to potrwac okolo miesiaca. NIE musimy sami nic składac

Żona kierowcy
@anonymous 10.04.2018 15:14

Ponoć fundusz nic nie wypłaci, bo jego firma nie ma ogłoszonej upadłości. Listy z zaległościami do nich wysłał, ale i tak nie wypłacą.

żona kierowcy
@anonymous 10.04.2018 15:14

Kurczę no dzwoniłam i kobita mówi że trzeba zaświadczenie ile zalega, świadectwo pracy i wniosek.

lewy

biedni kierowcy ,a kurde za robote sie zabrac wszpitalu np .zobaczycie jak pachnie nie choinka waniliowa i dvd nad lozkiem tylko pot ludzi .za 3razy mniej co wy macie . .jak szczurki bedziecie prosic o fajerke

Tak
@anonymous 05.04.2018 22:54

Odezwał się niewolnik kurnik po podstawówce

anonymous
@Tak 05.04.2018 23:01

Nie niewolnik nie po podstawówce i pisze się kurnika ,,niewolnik kurnika,, szanowny panie nawet nie po podstawówce no chyba że gramatyka i odmiana była różna w poszczególnych szkołach

anonymous

Panowie każdy podpisywał umowę każdy podpisywał papiery po powrocie nikt nikogo do niczego nie przymuszał większość z was nie pracowała od miesiąca w firmie zastanówcie się co piszecie ja jako były kierowca mogę napisać że zawsze po powrocie otrzymywałem pieniążki zgodnie z zawartą umową i bez problemów jeżeli już macie żale do firmy to przynajmniej miejcie tą odwagę cywilną i podpiszcie się a nie w TV informują że aż jeden kierowca wniósł skargę idąc za swoim wnioskiem proszę: M.Tomaszewski kierowca MP 05.2012 do 08.2015

Żona

Kiedy będą wypłacane pieniądze z funduszu gwarancyjnego?

Kierowca3
@Żona 05.04.2018 09:56

A wniosek Pani złożyła

Poszkodowany

Szkoda faceta każdemu może się noga powinać trzeba mu dać szanse na wyjście z tego bagna. Pozdrawiam kierowca

Poddębczanin
@kierowca kiedys w tej firmie 21.03.2018 20:00

A co ma odbierać i słuchać jak się na faceta drzecie gdzie są pieniądze? I ma odpowiadać nie mam ? Tez bym nie odbieral.

Kierowcaa
@Poszkodowany 21.03.2018 19:42

Przypominam że za pracę osoby dostają pensje w Polsce nie ma niewolnictwa. Czy pracy bez wynagrodzenie . Pana kierowcę który tak tu pisze zapraszam to pracy za darmo i niech wtedy napiszę za co opłacił rachunki i zrób zakupy w sklepie .

łoli

SZOK!!! nieszczęściem tego człowieka Macieja P. było zainwestowanie wszystkich oszczędności życia jego i jego rodziny w ten interes - bo pewnie tak było - i teraz cały trud włożony w tworzenie czegoś legł w gruzach - ale tak się zdarza. Jednak jego większym nieszczęściem było zatrudnienie takich pracowników. Niestety ten rodzaj interesu wymaga zatrudnienia kierowców - a w tej grupie zawodowej znaleźć kogoś na miarę swojej pensji to jak szukanie igły w stogu siana. Widząc sprzęt zazwyczaj nowy i jego traktowanie przez tych kierowców dochodzę do wniosku że prócz kategorii praw jazdy powinni przechodzić jeszcze roczny kurs na utrzymania pojazdu w czystości i sprawności technicznej. Moim zadniem szkoda człowieka że poświęcił część życia na stworzenie dużej firmy i ją stracił ale jak to mówią nie ma tego złego - bo pozbędzie się tych pluskiew które nie szanowały powierzonego sprzętu a teraz nie szanują jeszcze swojego chlebodawcę. Mieszkaniec Grajdołu Poddębice - w którym choćby miodem du..y smarowali zawsze będzie źle.

Były kierowca niestety
@łoli 08.03.2018 12:09

Jak ja pluskwa to ty gnida.Placi ci pensje? To sobie mordę wycieraczki tym że ja nie mam co jesc

Poddębczanin
@guliwer 09.03.2018 09:05

CiekawE skąd masz dom albo mieszkanie. Po mamusi babci ? Nie każdy tak ma.

Miko

Kolejny reportaż : https://www.facebook.com/TVPLWD/videos/1893045827394754/UzpfSTEwMDAwMDQ2MjQwMDY0NjoyMzU2MTUzNDY0NDEwMDQ0/

Miko
@Miko 29.03.2018 10:32

Jakieś 12 - 13 mln długu ...... na ta chwile :)

miejscowy
@Miko 29.03.2018 10:33

Najlepszy tekst ,, jak sąd da nam szansę to oddamy wszystkim pieniądze,, zanim wypracujecie 13 milionów zysku to Pan Pełka będzie już na emeryturze. Ogarnijcie się tam nie ma co ratować.

Qwer

Pracodawca=potrzeba będzie trochę czasu żeby odzyskać zaufanie kierowców .Przez jedną mende straciły wszystkie firmy z Poddębic reputacje .nawet te dobre.

Xyz

Na olx juz szukają nowych kiero . System 4/2 . Dobre warunki .Dzwoncie i pytajcie o kasę

Kiero
@Xyz 23.03.2018 14:46

https://m.olx.pl/oferta/kierowca-c-e-transport-miedzynarodowy-CID4-IDsWIoT.html

Pracodawca
@Xyz 23.03.2018 14:46

Na olx ta super oferta jest moją ofertą i drogi komentatorze nie mam nic wspólnego z firmą MP..... Czy teraz wszystkie firmy zajmujące się transportem będą podejrzewane o jakieś przekręty??? zastanówcie się i nie wrzucajcie Wszytstkich do jednego wora

anonymous

(usunięte przez administratora) no to DZIAD się doczekał. A w prokuraturze jest już dużo więcej doniesień jak tylko od jednej osoby. A dziad sie ukrywa podobno gdzieś uciekł za granice.

lll
@anonymous 24.03.2018 12:23

jest na miejscu widywany jest na firmie. Człowiek nie ma wstydu

Zostaw opinię o Mp-Trans Transport Maciej Pełka - Poddębice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mp-Trans Transport Maciej Pełka