Mp-Trans Transport Maciej Pełka

Adres: ul. Targowa 7B, 99-200 Poddębice

NIP: 8281323465 REGON: 731654000

Mp-Trans Transport Maciej Pełka
2 238 717 5 1

Opinie o Mp-Trans Transport Maciej Pełka

Filtruj opinie po kryteriach:

UWAGA DŁUŻNIK
 Opinia

Zapraszam do kontaktu w temacie odzyskiwania pieniędzy od tej firmy Tel: 739 904 425

Pomocna?
TakNie
Zainteresowany
 Opinia

Podpowiecie czy warto składać cv w firmie? potrzebują nowych pracowników?

Pomocna?
TakNie
Kierowca
 Opinia
@Zainteresowany 24.05.2019 17:25

Nie polecam. Kilkudziesięciu kierowców od 1,5 roku walczy w sądzie o swoje wyplaty

Pomocna?
Tak2Nie
NN
 Opinia

Czy ktoś dostał PIT od MP ?

Pomocna?
Tak1Nie
Krzysiek
 Opinia

Pamiętacie o interwencji jeszcze raz trzeba ich wezwać. Pokazać jak działa prawo i sprawiedliwość w kraju.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nn
 Opinia
@Krzysiek 14.11.2018 19:19

Interwencja nic nie dała, jedynie co może szybciej to wszystko po prostu za przeproszeniem "pierdolneło", ostatnio z tego co widziałem to kostkę brukową zdejmowali z placu i jedna z bram wymontowali, a upadłości firmy jak nie było tak nie ma. I dlatego też na tą chwilę nie ma żadnych wypłat z funduszu gwarancyjnego i pewnie nie będzie, bo to wszystko jest blokowane.

Pomocna?
Tak8Nie1
Maja
 Opinia
@nn 19.11.2018 09:24

Przypominam, że ten wątek na forum został stworzony tylko w celu gromadzenia na nim merytorycznych opinii o Mp-Trans Transport Maciej Pełka jako pracodawcy. Dodatkowo, powinieneś mieć na uwadze fakt, że funkcjonuje ono w oparciu o regulamin, który każdy użytkownik zobowiązuje się przestrzegać. Wpisy dodawane w tym wątku m.in. nie mogą zawierać słów niecenzuralnych i być obraźliwe. Zachęcam Cię do zapoznania się ze wszystkimi postanowieniami regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anula
 Opinia
@Maja 20.11.2018 21:06

Maja,bredzisz głupoty wtedy kiedy jest coś pisane nie po pelki myśli.

Pomocna?
Tak5Nie1
Obserwator
 Opinia
@Krzysiek 14.11.2018 19:19

Prośby o oddanie pieniędzy po lubownie nie za skutkowało,teraz jest zgłoszenie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa .A naszym zdaniem ma co myśleć

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
King kong
 Opinia

Te Panie szanowny Mariusz uspokój swoje emocje i ciesz się praca u Jakubka póki ja jeszcze masz,mam nadzieje ze nie (usunięte przez administratora) tam kierowców tak jak robiłeś to w firmie Mp-trans ,bo dzieki tobie wszystko Maciek wiedział.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwator
 Opinia

Do King kong, Po pierwsze to wy chyba raczej Muppet Show ???? Po drugie to naucz się w końcu pisać Po trzecie to dla ciebie raczej Pan Jakubowski a nie Jakubek panku mały Po czwarte pisząc nie prawdę i podając się za King Konga nie masz ja..j i nigdy nie miałeś szacun.ku do ludzi i miał nie będziesz. Po piąte, przestańcie w końcu kras.ć i okradaać . Prawda i tak wyjdzie na jaw i tak , czy to będzie jutro czy za 5 lat ,konsekwencje poniesiecie wszyscy . Miłego oszukiwania, Ps. Oddaj nam pieniądze Pełka!!!

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nn
 Opinia

Pisz do firmy olborg w Łodzi na limanowskiego

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marian
 Opinia

Czyli jest jakiś majątek z którego komornik może coś zająć?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawy
 Opinia

A co tam u Pana Macieja P?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdziwiony
 Opinia
@Ciekawy 26.04.2018 18:17

Dlaczego nie piszesz całego nazwiska? Przecież Maciej Pełka nie jest o nic oskarżony.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nn
 Opinia

Prezes ? jaki Prezes

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nn
 Opinia
@Ciekawy 26.04.2018 18:17

Nowa Firmę transportową rozkręca i ma się całkiem dobrze

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marian
 Opinia
@nn 08.08.2018 10:23

Tak to prawda

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maciej Pełka
 Opinia

apropo obciazen drodzy pracownicy. Jezeli kierowca jezdzacy 12 lat po uni ciezarowka, jezdzac na chlodni, nie wie co to znaczy kwit paletowy i niepotrafi dopilnowac aby na tym kwicie byla wpisana liczba palet oddanych i zaladowanych plus podpis czytelny badz pieczatka-pomimo tego ze mial o tym za kazdym razem przypominane a przyjezdza po 3 tygodniach i kwitow paletowych brak tzn ze niepotrafi myslec ze zrozumieniem. sprawa jest prosta brak kwitu brak palet a u niemca paleta kosztuje tylko 15euro, natomiast latwo policzyc 33palety x15e= tyle ja place bo to ja dostaje obciazenie, apropo dna: nigdy niebylem od 12 lat na dnie, wrecz przeciwnie firma sie caly czas rozwija i podpisuje caly czas nowe kontrakty, placimy zusy,podatki, wyplaty terminowo i naprawde niewidze podstaw do tego zeby pisac zle o firmie- tym bardziej ze sami do niej przyszliscie pracowac, zadajcie sobie pytanie czemu? odpowiedz jest prosta, nikt w okolicy tyle nieplaci- i niepisze teraz akurat o kierowcach busów , pisze o kierowcach ciezarowek.Pozdrawiam chlopakow z bylej firmy norbert detresengle bo robia kawal dobrej roboty i niemaja takich problemow jak inni.

Pomocna?
Tak10Nie1
jaaa
 Opinia
@Maciej Pełka 15.03.2016 12:52

Z tą terminowością wypłat to chyba żart

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jaaa
 Opinia
@Maciej Pełka 15.03.2016 12:52

Z tą terminowością wypłat to chyba żart

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Vassilis Masyfilis
 Opinia
@Maciej Pełka 15.03.2016 12:52

A ty tłuku nawet po polsku pisać nie umiesz, analfabeto jeden.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jeden z Nas
 Opinia

Zeczywiscie trzeba przyznać ze Pan Adwokat Marcin to prawdziwy profesor w tym co robi.Pozdrawiamy Pana Marcina

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wygrany
 Opinia
@Jeden z Nas 24.06.2018 12:58

Wielki szacunek dla P. Adwokata Marcina

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janusz
 Opinia

Czy wyjaśniła się cała sytuacja?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

Witam, poszukuje aktualnych informacji dotyczących pracy w Mp-Trans Transport Maciej Pełka. Chętnie przeczytam i nie tylko zapewne ja o dziale logistycznym, jak wygląda tam sytuacja, warto składać swoją kandydaturę? Mógłby ktoś przybliżyć strukturę funkcjonowania całej firmy?

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

no to daj ten namiar

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mariusz
 Opinia

(usunięte przez administratora)kiedy oddasz nam nasze uczciwie zarobione pieniądze,co??

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marian
 Opinia
@Mariusz 06.06.2018 02:20

A czy wiadomo czy już ogłosili upadłość?czy jest wyrok sądu?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mariusz
 Opinia

I w dodatku ładuje materace w malanowie, po 20 miejsc rozładunku

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

Witam, poszukuje informacji na temat Mp-Trans Transport Maciej Pełka. Możecie coś więcej powiedzieć na temat pracy w tej firmie, jakie cele stawia sobie firma? Jaki stosunek mają do nowo-przyjętych pracowników? Możecie polecić pracę w tej firmie osobom szukającym pracy w tej oto branży? Każda opinia się przyda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kero
 Opinia

Jak można dodzwonić się do pana, całyj czas jest zajęto?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kero
 Opinia

Dzień dobry. W których godzinach można dzwonić, cały czas est zajęto?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marian
 Opinia

Kiedy jest sprawa o ogłoszeniu upadłości?ktoś coś wie

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bodzio
 Opinia
@Marian 17.05.2018 12:23

Rozmawiałem wczoraj z panią syndyk wszystko ma się wyjaśnić do końca maja

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marian
 Opinia
@Bodzio 18.05.2018 09:10

dziękuje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marian
 Opinia
@Bodzio 18.05.2018 09:10

dziękuję

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@Zniesmaczony, faktycznie nie brzmi to zbyt dobrze. Może firma ma tylko jakieś przejściowe kłopoty finansowe? Upominam niektóre osoby wypowiadające się w tym wątku, ze komentarze pisane w obraźliwym i wulgarnym tonie nie będą tolerowane na forum. Wasze komentarze są niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ) i ogólnie przyjętą netykietą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
operatiw
 Opinia

firma Mp-Trans poszukuje kierowców z uk nowoczesny tabor ,wysokie wynagrodzenie na czas, miła atmosfera panom z polski dziękujemy proszę nie aplikować ogłoszenia

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@operatiw 01.05.2018 00:20

A co taka cisza Panowie? Nie dostaliście pieniędzy i wszyscy cicho siedzimy. A ten Dziad nowych kierowców szuka. Damy sie tak zrobić w balona?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
VirooZ
 Opinia
@operatiw 01.05.2018 00:20

Gdzie to znalazles?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kk
 Opinia

Przyjdzie czas na wszystko

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

Piszecie o problemach z płatnościami i ogólnie wypłacalnością firmy Mp-Trans Transport Maciej Pełka. Na stronie internetowej firmy jednak nadal widnieją ogłoszenia na kierowców krajowych i międzynarodowych - czy w takim razie są one nieaktualne? Czy ktoś jeszcze pracuje w firmie i może napisać, jak przedstawia się jej aktualna sytuacja?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia

Czy ktoś z Was dostał jakieś pieniądze z funduszu? Ponoć jak Pełka rozpoczął reprywatyzację to fundusz powinien wypłacić pieniądze, a Oni i tak ten przepis obchodzą i nie płacą. Wszyscy sa cwani.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zniesmaczony
 Opinia
@Maja 22.04.2018 20:49

Tak jeździ jeden tandem, wypłata dla kierowcy w 6 ratach, na paliwo nie ma nie wspominając o mediach w biurze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Qwe
 Opinia

Prawo jest prawem i za takie coś jak celowe oszukanie pracowników i narażenie ich rodzin na brak płynności finansowej ( brak środków do życia)powinno go państwo rozliczyć . P racowałem już u takiego jednego który położył firmę i też wszyscy na sukces pracowali i zostali w nagrodę z długami a gość ma teraz trzy wille w Zakopanem i się śmieje z ludzi. Panie Szefie najpierw się rozlicz dopiero się tłumacz .

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Asdf
 Opinia
@Qwe 25.04.2018 08:30

Puknij się w łeb tym Zakopanem.Może i tak było ale za komuny.Teraz to by nie przeszło.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Riko
 Opinia
@Asdf 25.04.2018 18:12

To ty się puknij a Amber Gold też było za komuny i uważasz że zostanie wyjaśniona ta sprawa tylko pionki pójdą siedzieć ciągle są jakieś układy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poddębczanin
 Opinia

Mi mimo wszystko go szkoda bo gość popłynął bez szans na odbicie z takimi długami. a były lata chwały. Wy znajdziecie nowe prace . On nawet jakby dostał etat za 20k to złotówki nie zobaczy. Takie moje zdanie... Wg mnie to nikt z pracowników nic nie dostanie bo najpierw wszystko zabiorą banki i lizingi. A on nie wiem czy sie psychicznie z tego podniesie. Nie jest łatwo tak chyba wyjsc do ludzi. Ale sam nie wiem ja u niego nie jezdziłem. Poddębczanin.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
żona kierowcy
 Opinia
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

To niech wsiada za kierownicę na 5 tyg. jedzie w trasę a potem niech nie dostanie wypłaty! Bo go jakiś co ma aktualne czas chwały wydyma !!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poddębczanin
 Opinia
@żona kierowcy 24.03.2018 22:22

Jak był ten czas chwały to placil dobrze. Może jak widział ze stawki mu spadają albo płatności do niego mógł ograniczyc kierowców. Jak wpadasz w dlugi to nie wiesz co spłacać najpierw tym bardziej ze Wasza determinacja w odebraniu wynagrodzeniu to pikuś przy zajadliwosci banków. Nawet jak będzie miał kasę na koncie to już ma je dawno zajęte.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
żona kierowcy
 Opinia
@Poddębczanin 25.03.2018 07:00

Coś Ty ? A Ty myślisz że kierowcy z bankami mają układy i ich traktuje się wyjątkowo '' Panie kierowco nie ma Pan wypłaty to my poczekamy" Pozdrowienia bank!!! I nie nazywaj naszej determinacji pikusiem bo to dla wielu rodzin jest OGROMNYM problemem!!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łoli
 Opinia
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

myk jest taki że on miał sp z o.o. więc odpowiada majątkiem firmy nie prywatnym.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waldek
 Opinia
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

Panowie! Czy coś w ogóle wiadomo w kwestii niby tych wypłat z GFŚP? Bo ja tu marne szanse widzę, że coś w ogóle dostaniemy. I przesadzajmy z rozczulaniem się nad Pełką. Czy podawaliście sprawy do sądu? Czy są jakies rezultaty?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waldek
 Opinia

A myślisz, że jest szansa cos odzyskać? Czy On już tak rozdysponował ten majatek że nic nie dostaniemy?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sp. z oo
 Opinia
@łoli 25.03.2018 13:22

łoli... czasy się zmieniły i prawo spółek handlowych też - pewnie wiesz coś o tym :-)). i pewnie wiesz, co to jest weksel...? Jak nie wiesz, to szkoda, że Twój Pracodawca nie uświadomił Cię i nie dał do podpisania weksla na braki w paliwie, ładunkach, na pokrycie skód

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zniesmaczony
 Opinia
@Poddębczanin 24.03.2018 18:53

W 2007 roku dziad trans z Poddębic odwalił ten sam numer, ale o tym się nie mówi. Wyrachowany sku...el, który w du.ie ma pracowników !!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
stefan
 Opinia
@łoli 25.03.2018 13:22

nieprawda

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zenek
 Opinia

Czytam te wasze opinie i żeby było jasne nie znam firmy ani szefa lecz jedno jest pewne bardzo mi szkoda Kierowców ale tylko normalnych którzy przez lata z szefem budowali firmę i strasznie ubolewam nad szefem każdy go najeżdża a czy ktoś zapytał czy ma co jeść czy ma pieniądze na jedzenie i życie bo obawiam się bardzo że nie a zapewne najwięcej z wszystkich tam pracował 24 godziny na dobę zapewne

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Qwer
 Opinia
@Zenek 14.04.2018 21:03

Postaraj się trochę bo Ci slabo wychodzi podpuszczanie ludzi. hahahaha

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łoli
 Opinia
@Zenek 14.04.2018 21:03

dobre sobie? wszyscy chętnie by sie zapytali co u niego słychać jednak nie odbiera telefonu oraz unika ludzi. ma 2 spółki jedna upadła druga ma sie dobrze wiec na chleb pewnie nie brakuje. Zgodnie z prawem handlowym bankrut jest w jednej ze spółek co nie rzutuje na tą drugą. Nie ma litości dla cwaniaków. Litość jest dla ludzi - bo człowiekiem się jest, a bogatym bywa.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
stefan
 Opinia
@Zenek 14.04.2018 21:03

dokładnie. wy pojdziecie do pracy dostaniecie penscje 2x i wstaniecie na nogi tym bardziej ze kierowca malo nie ma. On jak dostanie ze 3 mln to nie poczuje. Wystapil bym do sądu ale ukladalbym sobie nową pracę/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zenek
 Opinia

Wpisałem się bo sam prowadzę firmę transportową i raczej nikt nie prowadzi działalności żeby bankrutować i wiem że nie jest to takie proste

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

wiem ze nic nie trzeba samemu składac do funduszu firma zlozyla wniosek dla wszystkich kierowców i teraz trzeba czekac na ich decyzje czy przyznaja moze to potrwac okolo miesiaca. NIE musimy sami nic składac

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żona kierowcy
 Opinia
@anonymous 10.04.2018 15:14

Ponoć fundusz nic nie wypłaci, bo jego firma nie ma ogłoszonej upadłości. Listy z zaległościami do nich wysłał, ale i tak nie wypłacą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
żona kierowcy
 Opinia
@anonymous 10.04.2018 15:14

Kurczę no dzwoniłam i kobita mówi że trzeba zaświadczenie ile zalega, świadectwo pracy i wniosek.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lewy
 Opinia

biedni kierowcy ,a kurde za robote sie zabrac wszpitalu np .zobaczycie jak pachnie nie choinka waniliowa i dvd nad lozkiem tylko pot ludzi .za 3razy mniej co wy macie . .jak szczurki bedziecie prosic o fajerke

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
G
 Opinia
@lewy 28.03.2018 23:35

A ty spędź w kabinie miesiąc czasu.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiero 1
 Opinia
@lewy 28.03.2018 23:35

Wsiadaj w tira i jedz ofert jest duzo pracy dla kierowcow . ciekawe jak by tobie nie wyplacili

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El Camionero
 Opinia
@lewy 28.03.2018 23:35

A kto Ci broni zdobyć uprawnienia? Dawaj śmiało, wydaj od 10 do 15 tys złotych na papiery, bądź zdrów jak ryba tak fizycznie jak i psychicznie, poddawaj się badaniom co 5 lat i zdaj wszystkie wymagane egzaminy i kalifikacje oraz kursy uzupełniające, a potem wsiadaj za fajerę, gdzie masz ogromną odpowiedzialność i stres, bo na drodze coraz więcej oszołomów, a Ty prowadzisz zestaw 40 ton. W każdych warunkach... Powtórzę: Śmiało!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tak
 Opinia

Odezwał się niewolnik kurnik po podstawówce

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

Panowie każdy podpisywał umowę każdy podpisywał papiery po powrocie nikt nikogo do niczego nie przymuszał większość z was nie pracowała od miesiąca w firmie zastanówcie się co piszecie ja jako były kierowca mogę napisać że zawsze po powrocie otrzymywałem pieniążki zgodnie z zawartą umową i bez problemów jeżeli już macie żale do firmy to przynajmniej miejcie tą odwagę cywilną i podpiszcie się a nie w TV informują że aż jeden kierowca wniósł skargę idąc za swoim wnioskiem proszę: M.Tomaszewski kierowca MP 05.2012 do 08.2015

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Żona
 Opinia

Kiedy będą wypłacane pieniądze z funduszu gwarancyjnego?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca3
 Opinia
@Żona 05.04.2018 09:56

A wniosek Pani złożyła

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poszkodowany
 Opinia

Szkoda faceta każdemu może się noga powinać trzeba mu dać szanse na wyjście z tego bagna. Pozdrawiam kierowca

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poddębczanin
 Opinia

A co ma odbierać i słuchać jak się na faceta drzecie gdzie są pieniądze? I ma odpowiadać nie mam ? Tez bym nie odbieral.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowcaa
 Opinia
@Poszkodowany 21.03.2018 19:42

Przypominam że za pracę osoby dostają pensje w Polsce nie ma niewolnictwa. Czy pracy bez wynagrodzenie . Pana kierowcę który tak tu pisze zapraszam to pracy za darmo i niech wtedy napiszę za co opłacił rachunki i zrób zakupy w sklepie .

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łoli
 Opinia

SZOK!!! nieszczęściem tego człowieka Macieja P. było zainwestowanie wszystkich oszczędności życia jego i jego rodziny w ten interes - bo pewnie tak było - i teraz cały trud włożony w tworzenie czegoś legł w gruzach - ale tak się zdarza. Jednak jego większym nieszczęściem było zatrudnienie takich pracowników. Niestety ten rodzaj interesu wymaga zatrudnienia kierowców - a w tej grupie zawodowej znaleźć kogoś na miarę swojej pensji to jak szukanie igły w stogu siana. Widząc sprzęt zazwyczaj nowy i jego traktowanie przez tych kierowców dochodzę do wniosku że prócz kategorii praw jazdy powinni przechodzić jeszcze roczny kurs na utrzymania pojazdu w czystości i sprawności technicznej. Moim zadniem szkoda człowieka że poświęcił część życia na stworzenie dużej firmy i ją stracił ale jak to mówią nie ma tego złego - bo pozbędzie się tych pluskiew które nie szanowały powierzonego sprzętu a teraz nie szanują jeszcze swojego chlebodawcę. Mieszkaniec Grajdołu Poddębice - w którym choćby miodem du..y smarowali zawsze będzie źle.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mark
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

Kierowcy są jacy są , ogólnie Polacy to świnie ale nie ulega wątpliwości ze jak coś ktoś zarobił to trzeba mu wypłacić a jak się nie podoba to podziekowac. W takim wypadku nie dostali kasy a najgorsze to ze chociaż pracodawca mógł zebrać wszystkich i powiedzieć : słuchajcie jest problem , stało się to i tamto i na chwile obecna nie ma kasy ale próbuje ten problem rozwiązać i jak tylko będzie coś wiadomo to będę wypłacał wszystkim. A tu nikt nie dostał żadnej deklaracji , nikt nic nie wie, tel. Nikt nie odbiera tel. Tak się nie postępuje , trzeba rozmawiać i to jest najważniejsze . Co taki pracownik ma sobie myśleć teraz po takich akcjach , opiniach itp. ? On nie wie czy kiedyś dostanie. Pracownik nie będzie na swoje plecy brał odpowiedzialności ze właściciel przeinwestował i nastał problem. Czy nie jest tak ? :((

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracodawca ze Strykowa
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

Sorry ale też prowadzę firmę transportową i przyjąłem ju 3 waszych byłych pracowników i nie mam do nich zastrzeżeń jeżdzą ja u siebie myślę że włożenie oszczędności życia to nie wszystko trzeba też z pracownikami mieć kontakt u was ponoć z tym było kiepsko współczuję wam jako firmie ale te komentarze pokazują niestety waszą firmę w złym świetle skoro na ludzi chcących porozmawiać nasyłacie Policję tak się nie robi smutny koniec.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były kierowca MP-Trans
 Opinia
@Pracodawca ze Strykowa 08.03.2018 12:40

Witam, chciałbym zapytać czy Pan więcej nie potrzebuję kierowców?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracodawca ze Strykowa
 Opinia
@Były kierowca MP-Trans 08.03.2018 13:22

Za dwa miesiące będą dwa nowe zestawy dam znać na forum potrzebować będę 4 kierowców.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
.beza
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

Co Ty za głupoty dajesz. Kredyt na kredycie kredyt poganiał. Wpadł w zwykłą pułapkę kredytową. Kiedyś ten koniec musiał nastąpić.........

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca już były
 Opinia
@Mark 08.03.2018 12:35

Kasę dostali przydupasy a normalni, uczciwi kierowcy zostali z niczym

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El Camionero
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

Chlebodawcę? Według słownika PWN: chlebodawca 1. «pracodawca» 2. daw. «ten, kto daje wyżywienie, utrzymanie» Wyjaśnij mi w takim razie cwaniaczku, jak ktoś, kto nie zapłacił mi za ciężką pracę, mieści się w takiej definicji?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

Mieszkańcu Poddębic ogaarnij myśli! Pewnie,że każdemu w prowadzeniu interesu moze powinąć się noga. Bywa. Jednak nie każdy pracodawca zachowuje się jak Pan Maciej Pełka. Unikał i unika kontaktu z pracownikami,nie odbiera telefonów,zero rozmowy i próby dogadania się. Jego pracownicy mają rodziny i zapracowali na swoje pensje,a co do czystości aut,to był czas po każdej trasie/zjeździe/zmianie wyciągać konsekwencje. I nie jest to argument usprawiedliwiający dla pracodawcy,który zalega z wypłatami! Tak więc ogarnij głowę,bo zdaje mi się żeś ty członek rodziny co w tym interesie flote umoczył,a teraz kierowca winny,a nie Pan Pełka!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łoli
 Opinia
@JJ 08.03.2018 18:06

powiem ci że jesteś daleki od poszukiwań kto wykonał wpis, osobiście mi ta firma nie leży, myjnia którą mają jest ustawiona na max zysku. W porównaniu z np Zgorzelec za 15 zł które wydam na tej myjni umyłbym samochód 2 razy - chyba coś o tym świadczy. Jeżeli chodzi o odbieranie telefonów to wcale mu sie nie dziwię - z takimi ludzmi też bym nie chciał rozmawiać - bo jaki argument do was by trafił? z tego co czytam żaden - wiecie że firma ma kłopoty finansowe a mimo tego żądacie tego czego firma nie ma - czy to nie jest jakaś głupota z waszej strony? mało tego przywołujecie telewizję z myśla moze wam coś pomoże? bzdura tylko pogorszy sprawę bo ja nagłosni - wiec teraz mozecie pewnie zapomnieć o ostatniej wypłacie. Znam firmy które ludziom nie płaciły przez ponad rok a ludzie przychodzili do pracy później sąd pracy oddawał im tylko część pieniędzy - a nikt tam nie wołał telewizji. Prywatnie o kłopotach finansowych tej firmy słyszałem już w wakacje 2017 a nie jestem z tą firmą w żaden sposób związany - wiec osoby tam pracujące chyba tym bardziej słyszały że ma problemy wiec nie wiem skąd zaskoczenie? jedna wyplata to nie jest koniec świata - ważne żeby było zdrowie bo ono pomoże wam odrobić stratę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łoli
 Opinia
@El Camionero 08.03.2018 17:20

el camionero - jak sam nick wskazuje masz dziwne tendencje cwaniak (język polski) pot. osoba potrafiąca radzić sobie w każdej sytuacji jak najmniejszym wysiłkiem, a nierzadko kosztem innych. niestety rozczaruję cię umiem ciężko pracować jak mało kto w tym grajdole i wszystko co posiadam to owoc ciężkiej pracy. A "chlebodawca" był do czasu kiedy wam płacił (oczywiście za pracę). Nie zgodzę się jednak że praca za "fajerą" samochodu do 3,5 t można nazwać ciężką pracą? ty nawet koło ciężkiej pracy nie stałeś!!! oj przepraszam, pomyliłem się, najcięższa jest wtedy jak pada śnieg i wieje i musisz wyjść z ciepłej kabiny zapiąć plandekę.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca już były
 Opinia
@łoli 09.03.2018 06:56

Jesteś śmieszny. Dla niektórych brak wypłaty za 2 miesiące to prawdziwa tragedia. Mamy kredyty, rodziny na utrzymaniu. Pensja była dobra ale nie aż tak, żeby odkładać jakiś majątek! A większość kierowców była z daleka więc niewiele mogła słyszeć o problemach firmy, będąc na bazie raz w miesiącu!!! Wykorzystali nas na maxa. Jeszcze w grudniu większości kazali jeździć dłużej niż miesiąc, świadomie narażając nas na straty. Wstyd!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Malina
 Opinia
@łoli 09.03.2018 06:56

Jeśli nie jesteś związany z tą firmą to się nie wypowiadaj albo nie wal ściemy nie mydl ludziom oczu kłopoty od lipca a na jesień płacił ludziom aby ściągali kierowców czy tak robi ktoś kto ma kłopoty czy ktoś kto kładzie firmę celowo przestańcie pisać bzdury.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były kierowca MP-Trans
 Opinia
@Pracodawca ze Strykowa 08.03.2018 14:39

Dziękuję.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
 Opinia
@łoli 09.03.2018 06:56

Masz na serio takie podejście? To pracuj charytatywnie. Po co ci pensja? MP TRANS zalega kierowcą minimum po dwie pensje a niektorym po trzy! I właściciel miał czas by porozmawiać z ludźmi bez szumu. Sam wybrał inną drogę! Jest tchórzem. I zmarnował swoją szansę.I nie przekonasz mnie,że mamy sponsorować nieudane inwestycje Tegoż Pana! Ludzie mają rodziny i czekają za wypracowanymi przez siebie pieniędzmi!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były kierowca MP-Trans
 Opinia
@Pracodawca ze Strykowa 08.03.2018 12:40

Witam. Mógłby Pan podać namiary zeby zadzwonić porozmawiać?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
greg zorba
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

mam dla was propozycję: (usunięte przez administratora) może ktoś z was wyciągnie wnioski. spotkałem raz chłopaka w okolicach Hiszpanii który pracował jako kierowca w Lublinie ale warunkiem było praca na umowę zlecenie - jak sam mi powiedział od firmy dostawał 2x większą kasę niż wy zarabialiście w MPtrans jednak jak sam wszystko popłacił okazywało sie że zostaje2,5 - 3,5 tysia na miesiąc. Puki nie zrozumiecie jakie obciążenia finansowe ma pracodawca, puki nie zrozumiecie że z pracodawcą trzeba iść ramię w ramię a nie tylko doić na zasadzie " bo ja jestem Pan Kierowca i mi się należy" puty firmy będą padały jak muchy. Właściciel niestety zamiast stopniowo powiększać firmę to wpadł naraz na wiele pomysłów na które wziął kredyty i przyszły raty i się zesr..ł. Zachował się jak dziecko kupujące "asjfona". I przez jego pochopne decyzje płacą również pracownicy. Ale tak to jest jak sie myśli że pozjadało się wszystkie rozumy.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były kierowca MP-Trans
 Opinia
@łoli 09.03.2018 06:56

Hahahaha, a po co wtedy sam otrzymywałeś wypłatę jak można przeżyć bez wypłat? I jak jesteś taki śmiały to dlaczego nie wyszedłeś do TV a tutaj (usunięte przez administratora) ludzi?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
guliwer
 Opinia
@Kierowca już były 09.03.2018 07:13

kolego błąd logiczny!!! nasze społeczeństwo jest tak głupie że aż miło. Jak można wziąć kredyt kiedy ma się rodzinę, kiedy ma się niepewną pracę?!!! Kredyt bierze się w wysokości rocznej pensji. Ryzykiem kredytowym jest odebranie towaru na który się bierze kredyt. Więc powinno sie zakładać że dom na który bierzemy kredyt stracę w przypadku potknięcia - życie. Dziwię się ludziom którzy biorą kredyt na 30 lat i mają pensję 3 tysiące oraz wiedzę na poziomie gimnazjalisty. Jesteście po prostu niewolnikami swoich decyzji. Bankierzy=Gangsterzy śmieją się z was, że swoje życie poświęcacie na pomnażanie ich kapitału. Jeszcze jakbyście wzięli kredyty w narodowym banku aby wspólny kapitał narodowy był pomnażany to bym to zrozumiał ale obce banki? obcy kapitał - to podcinanie gałęzi na której siedzicie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
greg zorba
 Opinia
@Malina 09.03.2018 07:13

malina - nie ściemniam , -śmiałem się z tego jeszcze wtedy choć jak sie dowiedziałem na jaką skalę były kredyty to szok - samochody prywatne już wtedy można było już kupić za 3/4 ceny rynkowej.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bogaty z domu
 Opinia
@guliwer 09.03.2018 09:05

Mam chatę na własność, nie mam kredytów i zawsze mam odłożone na czarną godzinę . Co nie znaczy że mam kogoś sponsorować nie wiadomo jak długo! Właśnie może firma określi się ile jeszcze potrwa ten sponsoring;

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El Camionero
 Opinia
@łoli 09.03.2018 07:08

I tu się gościu mylisz, u Pełki pracowałem na dużym składzie, zresztą całe życie pracuję na zestawach, stąd ta ksywka, która w żargonie hiszpańskich kierowców znaczy tyle co potocznie kierowca TIRa u nas. Nawet nie masz pojęcia jaki to ciężki kawałek chleba i co to za praca, jakbym cię posadził za fajerą mojej ciężarówki i kazał ruszyć 10m do przodu, to byś się popłakał i zesrał w gacie (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca już były
 Opinia
@guliwer 09.03.2018 09:05

Nie każdy jest bogaty z domu i nie każdy dom dostaje od rodziców!!! A gdyby wypłaty wpłynęły na czas to nie byłoby problemów z płynnością finansowa.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
łoli
 Opinia
@El Camionero 10.03.2018 04:47

raczej nazwa pochodzi z hiszpańskiego ale chodzi o kierowcę w chile - z powieści. Jeżeli chodzi o ścisłość to ksywa jest przez "el kamionero" bo ksywka jest używana w Polsce i przez Polaków jesteś tak nazywany (tak przynajmniej piszesz). Do kierowców zestawów mam doży szacunek bo z ich pracą wiąże sie wiele wyrzeczeń - zwłaszcza rodzinna rozłąka na tygodnie. Nie przeceniaj jednak swoich umiejętności bo dzisiaj fajera w zestawie to nie to samo co fajera 30 lat temu. Tyle co masz systemów wspomagania kierowcy, kamery, czujniki o automatycznych skrzyniach nie wspomnę że już tylko krok do autonomicznych samochodów ciężarowych (o zgrozo).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
obserwator
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

Zeby nazywac sie chlebodawca trzeba wyplacac pensje tym osoba ktore na ta jego firemke i jego przyjemnosci ciezko pracowali

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El Camionero
 Opinia
@łoli 13.03.2018 12:27

No własnie tą fajerą od 30 lat kręcę i CE zrobiłem jeszcze w wojsku, w którym przysięgało się na wierność bratniemu związkowi radzieckiemu, więc zapewne więcej Koleżko zdążyłem o tym fachu zapomnieć, niż Ty o nim kiedykolwiek się dowiedziałeś...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja
 Opinia
@łoli 08.03.2018 12:09

mam nadzieję, że Ciebie spotka podobny los do tych kierowców, to będziesz inaczej śpiewał!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
waldek
 Opinia
@El Camionero 15.03.2018 16:33

to ,że masz przejechane kilka mln km nie znaczy ,że potrafisz zmienić koło.Skoro tyle masz lat pracy smiem twierdzic ,że to co potrafisz to tylko chlac po parkingach.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WALDEK
 Opinia
@guliwer 09.03.2018 09:05

narodowy bank hha rząd radnie na potege a ty wyskakujesz bym brał kredyt w PKO/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
El Camionero
 Opinia
@waldek 17.03.2018 14:09

Tak się składa, że w ogóle nie piję alkoholu, tak już mam... Ale tak wnioskuję z Twojej z du..y wypowiedzi, że masz chyba problem w kontaktach z prawdziwymi profesjonalistami. Nieprawdaż (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Poddębczanin
 Opinia
@guliwer 09.03.2018 09:05

CiekawE skąd masz dom albo mieszkanie. Po mamusi babci ? Nie każdy tak ma.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Mp-Trans Transport Maciej Pełka - Poddębice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej