Fortunato S.A (WEH Inwestycje S.A.)
3 92 6 1

Opinie o Fortunato S.A (WEH Inwestycje S.A.)

Gość BOND

Ogłoszenia wiszą a pomimo spełnienia wymogów nt nie dzwoni, więc kogo oni właściwie szukają ? !

Aleksandra
@Gość BOND 04.12.2018 17:12

Jak rozumiem, aplikowałeś do Fortunato? Być może warto być cierpliwym i ktoś się z Tobą skontaktuje skoro spełniasz wymogi podane w ogłoszeniu. Rekrutacja może być nadal aktywna ponieważ w dalszym ciągu nie znaleziono odpowiedniego kandydata, nie sądzisz?

Tolek z ....
@Aleksandra 05.12.2018 20:50

Pchają się drzwiami i oknami a końca kolejek chętnych do przestępczego rzemiosła nie widać . Puknij się w głowę kobieto .

Glu
@Gość BOND 04.12.2018 17:12

Łosi :)

ewka z.....
@Glu 15.12.2018 14:06

Masz rację , szukają Łosi do czarnej , brudnej i oszukańczej pracy . Nie polecam . Radzę trzymać się z daleka

Serafin
@Gość BOND 04.12.2018 17:12

Może tylko ty uważasz, że spełniasz wymogi, dlatego nie dzwonią. Chętnych są setki i mogą mieć lepsze kwalifikacje, dłuższy staż w znanych firmach windykacyjnych, po 5-9 lat, a nie po 1-2 lata, do tego referencje, spore i długoletnie doświadczenie. Nie zawsze, to co nam się wydaje o samych sobie i nasza pewność siebie idzie z realiami i wymogami pracodawcy.

xxx
@Serafin 03.01.2019 15:54

Dobrze napisane : "Nie zawsze, to co nam się wydaje o samych sobie i nasza pewność siebie idzie z realiami". Ha ha właśnie między innymi to zdanie " chętnych są setki " chyba odbiega od rzeczywistości. Chyba że autor uważa, że wrocławski rynek pracownika jest pełen desperatów ... Ale autor z pewnością ma dużą pewnośc siebie ;) i doświadczenie na bank.... Jak ktoś ma spore i długoletnie doświadczenie to nie idzie do pracy za minimalną + wizja (wizja tego że można zarobić premiami). To nie jest fajna firma. Dobra ewentualnie dla studenciaków żeby się zaczepić na chwilę.

Kordian
@xxx 07.01.2019 21:45

Jak za minimalną? Po mieście krąży info, że płacą 2500zł windykatorom z innych firm jak chcą przejść, to jak to sie ma do tego że minimalna plus premie? Koleżanka tam poszła po roku pracy w innej firmie windykacyjnej i dostała 2500.

xxx
@Kordian 08.01.2019 11:44

A to coś może sie ostanio zmieniło, jak 2500 podstawy to ok. Ale z tymi setkami chętnych to przesada.

Bolek
@Serafin 03.01.2019 15:54

Przestań bredzić i ludzi okłamywać .Gdzie masz te tłumy chętnych do naciągania ludzi i wyłudzania nienależnych pieniędzy ? Pracy uczciwej we Wrocku jest po kokardę i nie ma chętnych do waszej knajackiej profesji .

Bolek
@Gość BOND 04.12.2018 17:12

Szukają frajerów na kajak i kandydatów do celi więziennych

Xyz
@Bolek 09.01.2019 19:02

ta firma to dno i wodorosty, atmosfera beznadziejna, ciągle rotacje

Tolo

Nagrywać rozmowy telefoniczne z tymi krętaczami z Fortunato , zadawać pytania o ich dane osobowe , daty urodzenia , nazwiska imiona . Publikować na (usunięte przez administratora) , będzie można pośmiać się z tych ,, pracowników- '' - naciągaczy i ich kompetencji .

ewka

Wpisz w google Fortunato osz^^^^ci i wszystko jest jasne

Lucek 76

Aleksandra czy Marzena , weź na luz . Podobno myjesz się już raz w tygodniu i higiena Twoja jest już do przyjęcia . Chłopaki narzekają ,że majtki zmieniasz raz na tydzień . Lekka przesada . Aleksandra - majtki zmienia się codziennie

"S.B" inicjały

Proszę ich aby dali mi do telefonu jednego z tych leszczy.... Lider czy kto, to bym im powiedział, ale leszcze z liderka siedzą z podkulonymi nogami i się trzęsą, UPC Gdańsk zapraszam

222
@"S.B" inicjały 02.07.2018 19:57

a co to ma wspólnego z opinią o pracodawcy?

Nati
@222 09.07.2018 20:57

Pracodawca marny . Zespół(usunięte przez administratora) Nie polecam . Wrzuć w google ,, fortunato (usunięte przez administratora) ''

Aleksandra
@Nati 20.11.2018 13:24

Użytkownicy forum szukają w tym wątku merytorycznych opinii na temat zatrudnienia w Fortunato. Nie muszą nic "wrzucać w google", ponieważ właśnie to forum służy do wzajemnej dyskusji na temat pracy w tym miejscu. Pamiętaj, by odpowiednio uargumentować swoje opinie. Krótkie i negatywne wpisy są zazwyczaj uważane przez użytkowników za komentarze konkurencji.

!!!
@Aleksandra 28.11.2018 21:26

To, że siedzisz i robisz co do ciebie należy nie oznacza, że nie masz własnego zdania. Niekoniecznie musisz się ze wszystkim zgadzać i wszystkich wielbić za wszelką cenę. Tego właśnie się tam oczekuje. Jeśli nie chcesz się dostosować do fałszu i dwulicowości zapewne usłyszysz paplaninę motywacyjną lub odczujesz to na własnej skórze. Nie każdy komentarz to uszczypliwość, opinia naciąganego dłużnika, sfrustrowanego byłego pracownika czy konkurencji. Nie podcina się gałęzi na której się aktualnie siedzi, po prostu punkt siedzenia zmienia punkt wiedzenia. Nie jest tak kolorowo jakby szefostwo tego oczekiwało ale to oni tworzą tą atmosferę poprzez swoje przyzwolenie i to jakich ludzi dobierają. Usprawiedliwianie się na forum jest dobre tylko dla ludzi z zewnątrz, w końcu zawsze znajdzie jakiś kolejny desperat omamiony tą pseudo motywacyjną paplaniną.

...

Szczerze nie polecam pracy w Fortunato. W ostatnim czasie bardzo źle się dzieje w firmie. Wszyscy starzy pracownicy w ostatnim miesiącu złożyli wypowiedzenie, nowi przychodzą na chwile, a kadra kierownicza wydaje się nie zauważać, że jakikolwiek problem istnieje - co więcej, pogłębia go. Zacznijmy może od żenującej stawki podstawowej - średnio 300 zł brutto więcej niż najniższa krajowa, bez możliwości awansu, który jest tak pozytywnie "reklamowany" na rozmowie kwalifikacyjnej. W rzeczywistości przygotujcie się na bycie zwyczajnym korposzczurkiem, zachęcanym wiecznie perspektywą podwyżki, której nigdy nie zobaczycie. Do podstawy dochodzi oczywiście target, który wynosi 4% od tak odrealnionej, jak na warunki firmy, kwoty, że wyrabia go średnio 1-2 osoby w miesiącu. Druga sprawa - kierownictwo. Niekompetentne, z małą wiedzą, bardzo opryskliwe, wywierające ogromną presję i traktujące swoich pracowników jak zwyczajnych roboli. Czepianie się o wszystko, maile grupowe o najmniejszą głupotę, jak wspomniane niżej mleko do płatków jest tu niemal codziennością. Zebrania wyśmiewające pracę poszczególnych pracowników fundowane są z kolei średnio raz w miesiącu. Mobbing mobbing pogania. Jedyny trener CC został w ostatnim czasie wyrzucony bez powodu z dnia na dzień z pracy, przez co w firmie istnieje problem z brakiem szkoleń i aktualizacją wiedzy w temacie windykacji. W Fortunato dalej obowiązują praktyki łamiące wszelkie regulacje o ochronie danych osobowych. Pakiet socjalny - ubezpieczenie, opieka medyczna, czy MultiSport - tak, jak sobie opłacisz z własnej kieszeni. Jeżeli kandydata interesuje praca polegająca na użeraniu się z dłużnikami (warto dodać, że połowa ma już dawno przedawnione zadłużenia, o czym doskonale wiedzą i nie chcą płacić) i w dodatku z kierownictwem, które ma się za królowe świata, za śmiesznie niską stawkę - śmiało, aplikujcie. Ja już mam to na szczęście za sobą.

???
@... 30.04.2018 20:57

Kto rzetelnie pracuje ten target wyrabia, a w żadnej firmie kierownictwo nie toleruje olewactwa i siedzenia na prywatnym telefonie.

Jupik
@??? 07.05.2018 18:04

To może niech kierownictwo samo przestanie siedzieć na prywatnym telefonie i robić zakupy online w godzinach pracy? Przykład powinien iść z góry.

???
@Jupik 07.05.2018 20:10

Nie, każdy powinien wykonywać swoje obowiązki. Dla lenistwa i olewactwa nie ma wytłumaczenia.

Harry
@??? 07.05.2018 20:44

Prezes Wam każe pisać te wypociny, czy robicie to z nudów?

:>
@Harry 08.05.2018 19:46

Cześć Marcinku, co TY tutaj robisz?

Ewa Jot
@??? 07.05.2018 20:44

lenistwo i olewactwo pracowników? chyba kierownictwa :-) przecież zamawianie butow i jedzenia z kfc nie należy chyba do obowiazkow kierownikow lub jezdzenie po prywatny samochod czy oglądanie mieszkania do wynajęcia :-)

???
@Ewa Jot 21.05.2018 09:57

A do Twoich obowiązków należało podbieranie innym deklaracji, Dorotko?

Wojyuś
@??? 26.05.2018 11:54

Dorotka to ekspert w dziedzinie kradzieży deklaracji i kapowania

Kuku
@Wojyuś 27.05.2018 13:17

Niósł wilk razy kilka, ponieśli i wilka.

Em
@... 30.04.2018 20:57

W Fortunato wyrzucono bez powodu bardzo wielu kluczowych pracownikow...

kika#
@??? 07.05.2018 18:04

To Ty Katrin ? Ale masz złote myśli . Ty to się umiesz ustawić z wiatrem w stare plecy i nie tylko

??
@kika# 14.11.2018 22:50

Dorotka znowu się nie myła przez cały tydzień i smród był nie do wytrzymania . Co ona na tym Psim Polu wody nie ma ?

Telimena

Po przeczytaniu wszystkich komentarzy na temat Fortunato S.A. jestem przerażona bezczynnością i bezradnością państwa w stosunku do działań tego typu firm . Wymuszenia , zastraszanie ,nielegalne przetwarzanie danych osobowych , stalking , działanie w zorganizowanej grupie przestępczej jest w Polsce zagrożone surowymi karami . Mam nadzieję że zarówno organizatorzy jak i pomocnicy odpowiedzą przed sądem karnym za podejmowanie bezprawnych czynności wobec swoich ofiar .

poszkodowany
@Telimena 14.11.2018 21:45

Może ktoś z odpowiedzialnych za przestrzeganie prawa ma interes w przymykaniu oczu

Rudy_ale_nie_falszywy

A co nic nie piszecie o małym Michałku S. z zarządu ? Chyba od niego trzeba by zacząć wszelkie zmiany :/ Po co go tam trzymać?

Nikodem
@Rudy_ale_nie_falszywy 25.09.2018 13:20

Nisko pochylony Michałek to taki tułacz, którego przez długie lata nikt nie chciał, u żonki w kancelarii „na wizytówce” siedział, wykształcenia brak, tu w koncu omamił i wlazł. Potocznie opisuje, bo oprócz zarozumialstwa i zakamuflowanego dwulicowca, nic więcej w tej osobie nie znajdziecie.

dobermanek
@Rudy_ale_nie_falszywy 25.09.2018 13:20

No cóż . Każdy Michałek chce być szefuńciem . Taki urok miernot .

kika#
@Rudy_ale_nie_falszywy 25.09.2018 13:20

To wiem o jakiego Michałka chodzi :) Taki skurczony i lata jak kometa za nowo przyjętymi laskami . Kama dała mu popęd ale nie odpuszcza i biega pod jej chatą z różami

kika#
@Rudy_ale_nie_falszywy 25.09.2018 13:20

To już jarzę dlaczego Monia myje się rano i zalewa perfumami :)

Tycjan 89
@Nikodem 01.11.2018 11:02

A to ten co tak pięknie śpiewa i szybko biega

Gość

Jaka pensja?

Pn
@Gość 01.02.2018 19:53

1930 brutto plus premia do 15%

kika#
@Pn 20.04.2018 00:06

Ale rozrzutność . Ukrainka w moim sklepiku osiedlowym przytula 2600 na łapkę ...

anielka
@kika# 14.11.2018 21:59

A u nas to i 4 tys. wyciągają jak dobrze pracują i się starają jak pszczółki . Nie to co gdzie indziej . I jabłka dają dla pracowników .Wszyscy jak pojedzą to rozwolnienie mają ale kierowniczka mówi że za dużo żrą i kible zamyka .

betinka

Polecam jako super pracodawcę . Dostałam robotę i niezła kaskę bo 1400 brutto ale ......po pierwsze , laski się nie myją a perfumują jakimś badziwiem i wali niemożebnie , po drugie , przyczepił się do mnie Michałek S i gania za mną do sracza damskiego śpiewając nieprzyzwoite piosenki . Po trzecie , (usunięte przez administratora) do których dzwonię po kaskę pędzą mnie jak burą sukę i nierzadko bardzo brzydko nazywają , po czwarte , wyłączyli ogrzewanie i nie dość że wali jak z murzyńskiej chaty to jeszcze (usunięte przez administratora) jak pod Kielcami

anielka
@betinka 14.11.2018 23:13

To wiem . Marta T. rzadko się myje i podobno jak mówi używa najlepszej marki Coco Chanel czy coś takiego ,ale kupuje taniej od ruskich gdzieś na rynku . A ten mały przykurcz , Michałek S . z zarządu to i za mną ganiał jak biegłam do sracza i śpiewał ,, o mój rozmarynie rozwijaj się '' czy jakoś tak . Niegroźny .

Aleksandra

@Pn, czy kwestie wynagrodzeni anie są ustalane indywidualnie z pracownikiem? @Wojtuś,kiedy tam pracowałeś? Być może coś się zmieniło od tego czasu? Firma ta obecnie prowadzi rekrutacje na kilka stanowisk ( http://fortunato.pl/kariera.htm ). Czy próbowaliście swoich sił w rekrutacji do Fortunato?

Wojyuś
@Aleksandra 28.04.2018 11:06

Byłem 4 miesiące od, Listopada do Lutego. Z tego co wiem spora część osób z którym pracowałem juz się zwolniła. Wiec teraz pewnie jest tak samo jak było

kika#
@Aleksandra 28.04.2018 11:06

Próbowałam , dostałam job i niezła kaskę bo 1400 brutto ale ......po pierwsze , laski się nie myją a perfumują jakimś badziwiem i wali niemożebnie , po drugie , przyczepił się do mnie Michałek S i gania za mną do sracza damskiego śpiewając nieprzyzwoite piosenki . Po trzecie , frajery do których dzwonię po kaskę pędzą mnie jak burą sukę i nierzadko bardzo brzydko nazywają , po czwarte , wyłączyli ogrzewanie i nie dość że wali jak z murzyńskiej chaty to jeszcze pi...i jak pod Kielcami

XXX

Witam, bardzo mnie ciekawiła opinia o tej firmie bo nigdy o niej nie słyszałam. Miesiąc temu zmarł mój mąż, a dziś dzwoniła do mnie Pani, informuje że mąż ma dług nie wiedząc o zaistniałej sytuacji grzecznie prosi o szybkie uregulowania długu. Gdy zapytałam za co i jaką kwotę, zasłoniła się tajemnicą, ale wspominała już na wstępie o windykacji itp. Wiem że mąż nie miał zadłużenia, albowiem staraliśmy się o kredyt i w BIKU wszystko było ok...Poprosiłam żeby wysłała mi nr konta i kwote, że niby zapłacę bo męża już nie ma ????natychmiast się rozłączyła i smsa nie przesłała!!!!Jak można pracować w takiej firmie, wiedząc że wyłudza się pieniądze i robi się krzywdę innym.WSTYD I HAŃBA

Glupi ludzie
@XXX 07.09.2018 20:15

Tu wyraza sie opinie o pracodawcy a nie wylewa zale.

kika#
@Glupi ludzie 13.09.2018 17:21

Nie chcą płacić frajerzy tylko się żalą nad swym parszywym losem . Po łbach dziadów , niech wyskakują z kaski .

anonymous

Firma to żenada, kiedyś nalałam sobie mleka to płatów na śniadanie, przeszedł koło mnie wtedy rano Pan niski prezes, to za po paru minutach wszyscy dostaliśmy maila, że mleko jest tylko do kawy...masakra, żal im kasy na mleko, poziom jak w Kambodży, takie rzeczy tylko w Fortunato, będę informowała na bieżąco, do usłyszenia.

Sergiusz37
@anonymous 26.11.2017 20:57

No to mnie rozbawiłaś ! Nie znam firmy a w kilku już pracowałem żeby można było sobie wlewać mleko do chrupek - w wielu firmach tego mleka ani kawy nawet nie ma :-(. Pracownik biurowy ma mieć zapewnioną wodę a nie posiłek regeneracyjny czy kawkę z mlekiem :-). To tylko dobra wola pracodawcy.

czytelnik
@Sergiusz37 14.12.2017 13:40

Ziomek ty sie chyba przed 1970 urodziles...

olo
@anonymous 26.11.2017 20:57

nie stać cię na mleko?

no nie
@olo 08.02.2018 08:08

Widocznie płacą tyle, że nie stać.

xyzlena
@anonymous 26.11.2017 20:57

Dobre, buahahaha. Czytam te wszystkie komentarze, i umieram ze śmiechu, nad firmą oczywiście.

kika#
@anonymous 26.11.2017 20:57

Co Ty ? Mleczko popijasz zamiast frajerów na kaskę naciągać ? Potem dziwi się jeden z drugim ,że w połatanych porach na d...ku gania .

Dłużnik 11

Musiałam Fortunato spłacić dług spóźniłam się że spłata można się było z nimi dogadać jeżeli chodzi to jest okej zobaczymy czy za parę miesięcy nie przyjdzie mi znowu coś do zapłaty ale konsultanci są na prawdę bardzo mili i wyrozumiali.

jozef
@Dłużnik 11 27.09.2018 16:13

a którzy konsultanci sa tacy ojk ? Czyli nie są przestępcami ?

kika#
@Dłużnik 11 27.09.2018 16:13

Ty . Może wydzwoniłeś agencję towarzyską z Kościuszki przez pomyłkę i było miło przed wizytą

Pszczółka Maja

Zupełnie nie rozumiem dlaczego tyle złych opinii. Dyrektor akurat jest w porządku i wcale się nie wywyższa, tylko ma pasję w tym co robi. A jeśli ktoś zazdrości, że jest dyrektorem...to cóż ktoś nim musi być. Atmosfera na CC jest super, porównajcie ultimo, kruk itp. Socjal, pracownicy też fajni. Przyjmują nowych i Ci nowi też spoko ludzie. Ja polecam tam pracę :). A malkontentom zawsze pod górkę :(

BS
@Pszczółka Maja 13.01.2017 19:04

Bandyci z pasją?

incognito
@Pszczółka Maja 13.01.2017 19:04

Maya the bee i pszczółka Maja niezbyt sprytnie , ale HR pewnie dumny :)

Pytanie
@BS 12.05.2017 18:46

Hahaha bandyci??? Widzę że dłużnik się wypowiada... nieoddawanie pieniędzy dla Ciebie jest ok? Znam kilka osób które tam pracują i chwala sobie atmosferę i sposób podejścia do pracownika jak tylko będzie okazja to się tam przenoszę

zmotywowana
@Pytanie 03.01.2018 16:32

Dłuznikiem możesz być i Ty. Zawsze trzeba być człowiekiem. Nie polecam tej firmy!!!!!!!!!!!!!!

Twice Likey
@incognito 02.01.2018 14:17

@incognito W Fortunato nie ma działu HR. Dział HR kosztuje pieniądze. Nie wydajesz pieniędzy na zasoby ludzkie, jeśli nie szanujesz zasobów ludzkich.

IWO@PL.
@Pytanie 03.01.2018 16:32

CO TY WIESZ O ŻYCIU CWANIACZKU.DORABIACIE SIĘ NA CZYJEJŚ KRZYWDZIE,MÓJ DŁUG U WAS URÓSŁ PIECIOKROTNIE,TAKIE KOSZTY SOBIE LICZYCIE,WPIS HIPOTEKI ZROBILISCIE BEZ SPRAWDZENIA CZY TO MOJE CZY NIE,ALE DZIĘKI BOGU BRAT ZAŁOZYŁ SPRAWĘ W SĄDZIE I WSZYSTKO SIĘ WYJASNI,NICZEGO NIE ZAJMIECIE.A MOŻE WEŻMIECIE MI JEDNO DZIECKO W ZASTAW BO NIC INNEGO NIE MAM,,,,,OSZUSTY,,,,,

Megi
@IWO@PL. 01.02.2018 20:05

Ale jak się długów nie spłacało to się nie było oszustem?

On
@IWO@PL. 01.02.2018 20:05

Banda oszołomow

jestem za samosądami
@Pszczółka Maja 13.01.2017 19:04

Ja nie rozumiem jak można do dzwonić z windykacją do kogoś, kogo się nie zna i na kogo nic się nie ma. I (usunięte przez administratora) typu "możliwe postępowanie sądowo-egzekucyjne" w stosunku do ludzi o których nic się nie wie. Bo numer z bzy kupionej w kwiaciarni internetowej?

kiskis
@Pszczółka Maja 13.01.2017 19:04

Pszczółka Maja to żona prezesa, ta od zamówień ,zwana w Fortunato jako ,,królewna "

we
@Pytanie 03.01.2018 16:32

Zwyczajne (usunięte przez administratora) i hołota żyjąca z wymuszeń nieistniejących długów . Nie daj się zwieść .

kika#
@Megi 03.02.2018 11:09

Megi . Powinnaś się myć częściej niż raz na tydzień . Chłopaki narzekają

Ona

Jako pracownica pracująca w tej firmie już kilka lat, mogę powiedzieć jedno. Kadra kierownicza powinna przejść szkolenie z feedback'u, bo prędzej czy później ktoś doczeka się mobbingu.

kika#
@Ona 07.11.2016 09:14

Myjesz się rano przed szychtą ? Chłopaki narzekają

Czerwona

Nie, nie nie! Praca w tej firmie to czysty wyzysk. Niestety, jeżeli widzą, że jesteś obrotny i sprytny to zawalą Cię robotą pod sam sufit, bo skoro wyrabiasz 200% normy to możesz wyrobić i 500%... (siedzenie na nadgodzinach do 18 to standard). Ze zjawiskiem MOBBINGU pierwszy raz spotkałam się właśnie w fortunato. Nie tylko ze strony kierownictwa, ale również współpracowników. Wyśmiewanie, oczernianie, stawanie na głowie byle wydawać się wyższym to w firmie codzienność. Dodatkowo budynek ma poważne problemy z zagrzybiałą klimatyzacją co odczułam na własnym zdrowiu.... Reasumując - pracując w fortunato straciłam mnóstwo nerwów nie ucząc się przy tym nic nowego - praca w sądówce to czysta klepanina. Odradzam pracę w tym miejscu.

Jaś Fasola
@Czerwona 28.05.2018 11:42

Jak jesteś obrotny i sprytny to potrafisz odmówić. Jak się komuś obrabia zad to potem nie ma się co dziwić, że inni się tym samym odpłacają. Kolejna sfrustrowana osoba, której liderzy nie chcieli się podporządkować.

Czerwona
@Jaś Fasola 29.05.2018 14:10

Czy to jest poważna odpowiedź? Jakim cudem mobbing, czyli oczernianie, wykazywanie nieprzydatności do pracy i podważanie kompetencji ma być czymś normalnym, bo "jak się komuś obrabia zad to potem nie ma się co dziwić, że inni się tym samym odpłacają" Co za chore myślenie! Mobbing to nękanie pracownika w życiu zawodowym przez systematyczne i powtarzające się negatywne, nieetyczne zachowania jednej osoby lub większej grupy, skierowane przeciw innej osobie. Celem jest poniżenie, ośmieszenie lub doprowadzenie pracownika do zwolnienia. Naprawdę uważasz, że to akceptowalne zachowanie w imię wet za wet? Właśnie tacy ludzie pracowali ze mną na co dzień... Kwestia podporządkowania się lidera jest niedorzeczna - nikt od przełożonego tego nie oczekuje. Za to pracownik oczekuje szacunku i możliwości rozwoju czego w tej firmie nie ma za grosz. Jeżeli ktoś chce zacząć tam pracę - odradzam z całego serca.

2be
@Czerwona 28.05.2018 11:42

jak masz czas na pisanie opinii na gowork w godzinach pracy, to chyba nie jest aż tak ciężko?

bulba
@2be 04.06.2018 20:42

a nie wpadliście na to, że ktoś może wziąć wolne i dlatego sobie pisze w godzinach porannych? Potwierdzam należy unikać raczej tej firmy. nie chodzi o sfrustrowanych pracowników a raczej o brak wykształconych i doświadczonych kierowników, którzy poprowadziliby te firmę do sukcesu. Przy dobrych kierownicach nawet przy ciężkiej pracy pracownicy nie będą narzekać. A mobbing tam jest na prawdę powszechny. przykro stwierdzić.

Jaś Fasola
@Czerwona 30.05.2018 08:56

Czerwona, sama sobie przeczysz. Skoro pracownik dostaje zgodę na nadgodziny to jak jednocześnie mogą być podważane jego kompetencje i wykazywanie nieprzydatności? To stoi w sprzeczności. Co do dalszej treści Twojej wypowiedzi: gratuluję zapoznania się z definicją mobbingu. Wet za wet to knucie i spiski, które propagowałaś, obrabiałaś zad innym i szczułaś poszczególne osoby na siebie, gdy się dogadali i przekonali, że jesteś mącicielem to nagle ośmieszają Cię i poniżają? Logika na wysokim poziomie. Rozwój- ścieżki kariery w Fortunato są ściśle określone na początku i wiadomo jak postępuje rozwój. Dystansu życzę.

2be
@bulba 07.06.2018 11:18

W pełni się z Tobą zgadzam, ale w ten dzień tylko kierowniczka była na urlopie (?). Reszta opinii niestety w 100% zgodna z prawdą...

tekla
@Czerwona 28.05.2018 11:42

a mi tam klimatyzacja się podoba przynajmniej nie czuć koleżanek z biurek obok..

Czerwona
@Jaś Fasola 07.06.2018 15:37

Gratuluję wybiórczego rozumowania. Skąd taki jad w kadrze zarządzającej? Zarzuty zupełnie wyssane z palca i oszczerstwa rzucane bardzo odważnie. Skoro wypowiadam się anonimowo, to skąd ta pewność, że komukolwiek źle życzyłam? Niestety, patrzy się przez swój pryzmat, dlatego bardzo ci współczuję. Wiadomości pisane są w godzinach porannych, gdyż na szczęście nie pracuję już w tej firmie i obecnie mam ruchomy czas pracy.

Czerwona
@2be 04.06.2018 20:42

Wiadomości pisane są w godzinach porannych, gdyż na szczęście nie pracuję już w tej firmie i obecnie mam ruchomy czas pracy. Pozdrawiam.

Czerwona
@tekla 08.06.2018 22:29

Dokładnie takie wypowiedzi w pracy były nie do zniesienia. Żałuję, że nie podjęłam bardziej zdecydowanych kroków prawnych, kiedy słyszałam takie komentarze na swój temat, albo znajomych z innych zespołów. Bo zdarzało się to zbyt często. Ja postanowiłam po prostu odejść z pracy, ale powinnam pojąć odważniejsze kroki. Bo nigdy wcześniej i nigdy później nie spotkałam się z takim zachowaniem...

Jaś Fasola
@Czerwona 13.06.2018 11:41

Skoro sugestia, że powinnaś zadbać o higienę jest dla Ciebie prześladowaniem to źle rozumujesz prawo. Czerwona to TY sobie jakieś bajki układasz o prześladowaniu. Nie jestem z kadry zarządzającej a szeregowym pracownikiem. Oszczerstwa? To Ty bardzo odważnie szafujesz słowami, w których oczerniasz firmę i współpracowników. A gdy wykazuje się nieścisłości to pomijasz. Chcesz zatem powiedzieć, że nigdy na nikogo i do nikogo nie mówiłaś źle o współpracownikach? Nie rozmawiałaś pokątnie z poszczególnymi a następnie jechałaś na drugich?

Czerwona
@Jaś Fasola 14.06.2018 00:01

Wydaje mi się, Panie szeregowy pracowniku, że jednak żółć zalewa pańskie oczy. Nie, nigdy nie obgaduję nikogo za plecami, bo jeżeli mam coś do powiedzenia to mówię to prosto w twarz. Co do higieny osobistej to zostawię to bez komentarza, bo przytyk w tym zakresie jest na okropnie niskim poziomie.... I tak, mówię bardzo poważnie o bardzo poważnym problemie w tej firmie jakim jest mobbing. Dokładnie znam znaczenie swoich słów oraz definicję tego zjawiska i z całą stanowczością stwierdzam, iż byłam ofiarą mobbingu w fortunato.

Jasiek
@Czerwona 14.06.2018 15:12

Żółć? Nie. O mobbingu decyduje sąd, na razie rzucasz tylko słowami, które nie mają pokrycia. Z Twoich słów wynik tylko tyle, że każdy może powiedzieć: Tl doznałem mobinggu. Instytucja, która decyduje czy to Twoje wymysly jest sąd. W przeciwnym wyrazie to są tylko urojenia.

Czerwona
@Jasiek 15.06.2018 11:23

W fortunato mają miejsce czyny noszące znamiona mobbingu. Nie jest to niczym odkrywczym dla osób, które miały styczność z tą firmą. Nie mam nic więcej do dodania w sprawie, wydaje mi się, że wyczerpałam temat. Samo wracanie do tamtego okresu jest dla mnie nieprzyjemne.

Jaś Fasola
@Czerwona 18.06.2018 15:48

To zgłoś to do sądu. Kara im wymierzona może ich czegoś nauczy.

kika#
@tekla 08.06.2018 22:29

Nie przesadzaj . Jedna się myje dwa razy dziennie . Wiesz o kim piszę ?

Tomasz

Fortunato S.A. to kanalie , (usunięte przez administratora) i szantażyści . Przez ponad dwa lata byłem przez tych szubrawców nękany z powodu nieistniejącego długu . Nie przyjmowali tłumaczenia o braku zadłużenia . Dzwonili kilka razy w tygodniu żądając podawania danych osobowych , wysyłali kłamliwe sms-y , raz odwiedził mnie jakiś pajac , niejaki Piotr Ordakowski który zwiał po informacji ,że wezwę policję . Fortunato jest nastawione na wymuszenia nieistniejących zobowiązań które szantażem i chamstwem próbują egzekwować . Odbyła się sprawa sądowa i posiadam prawomocny wyrok potwierdzający brak zobowiązania finansowego w stosunku do tych szantażystów . Osoby które decydują się na pracę w Fortunato S.A. godzą się na udział w działalności przestępczej .

Lady Mleczyk

(usunięte przez administratora) Wyłudzają dane!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Opal

Pomocne bardzo będą nagrania rozmów z nękającymi pracownikami , nazwiska i daty

Opal
@Opal 19.09.2018 12:43

Wkradła się błąd w adresie email poprawny to info@stopwymuszeniafortunato.pl

Prawda
@Opal 19.09.2018 14:03

Fortunato S.A. nie zajmuje się chorobami psychicznymi, podobnie jak portal GoWork służący do wydawania opinii o firmie PRZEZ JEJ PRACOWNIKÓW, a nie przez zadłużone osoby z syndromem wyparcia, w tym przypadku swoich niespłaconych należności.

trada_

Zamiast pracy w Fortunato możesz wymuszać normalnie- na ulicy lub w domu . Dopadasz człowieka przed swoim domem/mieszkaniem i mówisz mu, że jest Ci winny kasę. I idziesz za nim aż się wystraszy i odda co ma. Wtedy się odwracasz i szukasz następnego frajera. Zasada działania ta sama, a nie musisz dojeżdżać do pracy, ubierać się specjalnie, godziny pracy masz wg swojego uznania i na koniec masz świadomość, że nie pracujesz dla żadnej mafii i nie musisz fundować prezesowi apartamentów .

@@ritka

w Sejmie trwają prace które od stycznia 2019 roku wprowadzą zapis o karze więzienia do 5-ciu lat za nękanie telefoniczne . Oczywiście to nie fortunato i Karpicki pójdzie siedzieć a Ci którzy dzwonią . Nagrywajcie ich i zapisujcie numery telefonów . Czas skończyć z tym dziadostwem .

Pomocny

Wypłakali się już wszyscy?? Jedni i drudzy maja swoje racje bo racja jest jak du*a, każdy ma swoją. Windykacja nie jest prosta i żaden dłużnik nie wypowie się pochlebnie. Zasada jest prosta każdy z Nas ma zobowiązania i każdy musi je spłacać!! Oczywiście są sytuacje losowe ale Szanowni Państwo zawsze można się dogadać, wystarczy chcieć!!!

tolek
@Pomocny 18.09.2018 06:52

Pomocny ,Problem wasz polega na tym że nie jesteście firmą a zwyczajną grupą przestępczą wymuszającą nieistniejące i urojone długi .

@betka

Pracowałam 6 miesięcy w windykacji polubownej i zdecydowanie ODRADZAM . W walce o połączenia przychodzące wydłubią ci oczy i obrobią (usunięte przez administratora) . Dzwoni tu najwięcej frajerów którzy nie maja długów a chcą coś zapłacić . Łatwo durniów urobić i zmanipulować . Jedyna szansa na premię .Niekompetentni kierownicy i dyrektorzy , opierdzielają się na potęgę do kwadratu :) Plotki i obrabianie (usunięte przez administratora) żonie Prezesa i innym to codzienne zadanie kadry kierowniczej Fortunato . Nie polecam

Wojyuś
@@betka 13.09.2018 12:55

Iza się na ciebie krzywo patrzyła? Doroty juz nie ma to z gatunku wkurzajach została tylko ona. Ewentualnie jest jeszcze ta okrągła od ugody. Nawet nie pamiętam jak się nazywa

Ciekawe

Dzwonią do mnie jakieś dziewczęta i chcą wielką kasę, pytam... Jakie macie na sobie gacie, a tu zapłać 300zl. Hehe

xyzlena
@Ciekawe 30.06.2018 18:03

Dzwonią, bo nie płacisz, prostaku

Andrzej

Bardzo nie mila obsługa, wręcz chamska, na pytania kobieta udziela informacji nie tych o które się pyta lub nie udziela wcale. Nie potrafiła udzielić informacji (udowodnić) co do wiarygodności wysłanego pisma. Do chwili obecnej nie jestem w stanie stwierdzić czy pismo zostało wysłane przez nich czy też nie DZIADOSTWO

Głupi ludzie
@Andrzej 10.09.2018 10:46

Tu wyraza sie opinie o pracodawcy a nie wylewa zale.

drobel z wrocka

Tak, prezes zatrudnił swoją żonę. Ona zajmuje się zamawianiem art. biurowych, uczy się angielskiego w godzinach pracy i często jej nie ma. Ma służbowe auto którym nie potrafi manewrować i własne miejsce do parkowania. Karłowata blondyna z ego jak z Wrocławia do Jeleniej , niestety pewnie nawet nie ma matury. Byli tacy, którzy mieli u niej szczególne względy no ale nie będę się nad tym rozpisywać, bo zaraz zwymiotuję Kierownicy i dyrektorzy w czasie "pracy" robią zakupy online, przeglądają katalogi z kosmetykami itd a reszta boi się nie odzywać. Taka to firma . KTO TO FINANSUJE ?????????????

By żyło się lepiej. WszystkIM.
@drobel z wrocka 12.09.2018 12:24

Żenada nadal trwa. Grupa trzymająca władze z bandą ich osobistych przydupasów, najstarszych stażem fałszywych i dwulicowych pachołków.

we
@By żyło się lepiej. WszystkIM. 13.09.2018 11:20

Życie jak z bajki w Fortunato

praca w Fortunato

Zanim wyślesz aplikację zajrzyj pod zamieszczony link . Będziesz miał wiedzę na temat pracodawcy i Twojej przyszłej pracy https://www.nieznany-numer.pl/Numer/2,717234399

kornelia 85

Jeżeli Ciebie interesuje praca polegająca na użeraniu się z dłużnikami ,warto dodać, że połowa ma już dawno przedawnione lub nieistniejące zadłużenia, o czym doskonale wiedzą i nie chcą płacić . Wizyta co jakiś czas na policji jako podejrzany o telefoniczne nękanie i w dodatku z kierownictwem, które ma się za królowe świata, za śmiesznie niską stawkę - śmiało, aplikujcie.

kij wam wszystkim w oko

Biorąc pod uwagę zasady działania firmy (nękanie przypadkowych osób - może i mam numer telefonu po jakimś dłużniku, ale ZAREJESTROWANY i dwa lata na sprawdzenie tego to nawet największemu debilowi byłoby dosyć) - uważam, że nikt normalny tam nie pracuje. Jeśli ja uczciwie kopię rowy po 10 godzin na dzień a ktoś zakłada działalność polegającą na nękaniu niewinnych osób - to dla mnie jest przestępcą i on, i jego ludzie, i ci, co do tej mafii dopiero chcą się zapisać.

Bebem
@kij wam wszystkim w oko 15.08.2018 14:52

Tu wyraża się opinie o pracodawcy.

Zostaw opinię o Fortunato S.A (WEH Inwestycje S.A.) - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fortunato S.A (WEH Inwestycje S.A.)