Derksen

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 77 ocen.

Derksen
2 77 6 1

Opinie o Derksen

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Jarek

Co z pracą w Polsce?

Tomasz
@Jarek 13.07.2018 10:14

Ok, nie ma problemów, praca na Śląsku ale wiem, że mają też w Krakowie i chyba w łodzi

Klaudia
@Jarek 13.07.2018 10:14

Derksen robi co może, aby zagwarantować jak najlepsze warunki pracy w Polsce. Polecam tego pracodawcę.

Darek

Był ktoś na pakowni przypraw i może coś powiedzieć?

Marcin
@Darek 08.07.2018 21:31

Tak, praca na początku od 35h a potem jak się długo pracuje już okolice 40 godzin w tygodniu.

Natka

Agencja o ile tak to można nazwać to jedna wielka pomyłka. Nie polecam nikomu. Nie podają dokładnych informacji, bardziej zbywają. Każdy z pracowników jest odpowiedzialny za wszystko i za nic. Wszystko na ostatnia chwile. Informacje które podają zmieniają się codziennie. Widać to nawet po opiniach, gdzie na Facebooku są administratorami i mogą usuwać złe opinie maja 4,6/5, natomiast na stronie gdzie usuwanie opinii przez to firmę nie jest możliwe posiadają 2/6. Tragedia i jeszcze raz tragedia.

DP
@Natka 29.06.2018 19:06

Pani Natalio, proszę zwrócić uwagę, że agencja zajmuje się również rekrutacją w Polsce - nie tylko zagranicą. Dodatkowo, osoby wysłane za granicę są zatrudniane przez agencję Cervo i to koordynatorzy są odpowiedzialni za pracowników.

Natka
@DP 05.07.2018 12:11

Proszę się nie ośmieszać. Zostaliśmy z biletami do Holandii bez pracy, bo kilka godzin przed wyjazdem wam się cos odwidziało. Dostaliśmy SMS „nie mamy podpisanej umowy, Wiec nie jestem do niczego zobowiązany, oferta nieaktualna”. Śmiech na sali. Żałosne jak oni traktują ludzi.

Ja

Rekrutuja dla Cervo, a tam sami rumuni nawet koordynatorzy a lokalizacje pozal sie boze. Ucieklam po 2dniach

Tomasz

Wszystko ok: wypłata, komunikacja i obsługa + oczywiście praca.

Aleksandra J.

Czy można się dowiedzieć jakie jest zakwaterowanie? Czy agencja posiada też pracę w Polsce?

przecz z Derksen

Trzeba gnoić takie firmy

Derksen Polska
@przecz z Derksen 21.06.2018 14:18

Dzień dobry, proszę o uzasadnienie swojej wypowiedzi, na jakiej podstawie wysuwa Pan/Pani takie wnioski. Dziękujemy.

Olga

Jakie stawki?

Agnieszka

@Mariusz Chodzi o jakieś konkretne informacje o pracodawcy, jakim jest firma Derksen. Na przykład, jakie warunki oferuje, czy oprócz miesięcznej pensji są jakieś dodatki pozapłacowe, kwestia atmosfery w pracy, itp. Chodzi o to, by użytkownicy, którzy są zainteresowani aplikowaniem tam, mogli wyrobić sobie jakieś cząstkowe zdanie o tym pracodawcy.

Agnieszka

@Mariusz Widzę, że jesteś pracownikiem w firmie Derksen. Mógłbyś w związku z tym podać nam jakieś szczegóły dotyczące tego pracodawcy? Myślę, że dla użytkowników, którzy są szczególnie zainteresowani tym pracodawcą, Twoje uwagi mogą okazać się bardzo przydatne.

Mariusz
@Agnieszka 14.06.2018 11:28

O jakie szczegoly konkretnie chodzi? Pracodawca jak pracodawca, w razie potrzeby kontakt z administracja jest ok, wyplaty sa, wszystko jest tak jak moim zdaniem powinno byc.

Wilk

Nie polecam pracy przez tego pośredika. kantują na godzinach i na wynagrodzeniu.

Mariusz
@Wilk 08.06.2018 22:19

@Wilk Co masz na myśli? Ja osobiście już długo pracuje na polskiej umowie w Polsce i godziny mam rozliczane z list według stawki godzinowej. Wszyysko jest tak jak powinno byc. Dodatkowo, faktycznie często firmy przejmują pracownikow juz pod siebie (po pracy w agencji).

Agnieszka

@Wilk Bardzo Ci dziękuję za Twój udział w dyskusji na temat pracy w firmie Derksen. Mógłbyś jednak powiedzieć nam coś więcej o tym pracodawcy? Warto byłoby, gdybyś rozwinął swoją poprzednią myśl tak, by inni użytkownicy dowiedzieli się czegoś więcej o wspomnianej przez Ciebie kwestii.

Agnieszka

@Klaudia Bardzo dziękuję, że zdecydowałaś się na pozostawienie swojej opinii na temat Derksen. Cieszę się jednocześnie, iż praca poprzez tę firmię spełniła Twoje oczekiwania. Jak długo i na jakim stanowisku pracujesz? Zachęcam, żebyś podzieliła się swoim zdaniem z innymi użytkownikami forum.

Klaudia

Polecam pracę przez Derksen. Konsultanci zawsze zadbają o kandydata/pracownika, a wynagrodzenie zawsze jest na czas.

Agnieszka

@Beatris dziękuje za komentarz, z pewnością komuś się przyda. Czy spośród użytkowników forum gowork jest ktoś, kto miał okazję pracować u tego pracodawcy i zechciałby podzielić się swoimi przemyśleniami na ich temat?

Agnieszka

@Beatris a czy mogłabyś opisać jak wyglądała Twoje przygoda z tą agencją, czy masz jakieś wskazówki dla przyszłych pracowników tej firmy, np. w trakcie rozmów rekrutacyjnych? Każda merytoryczna opinia będzie przydatna, pamiętajmy o regulaminie forum Gowork.

Beatris
@Agnieszka 15.04.2018 11:31

@Agnieszka-praca pod agencją = praca jak pod pracodawcą bez żadnych problemów, tutaj mogę się wypowiedzieć jeśli chodzi o pracę na miejscu w Gliwicach. Wszystko w porządku, nie mam zastrzeżeń.

K. Loms

Czy ktoś ma informacje na temat pracy w bol.com w Waalwijk? Zakwaterowanie to bungale blisko Waalwijk, mam obawy czy to może nie park drongard.. Ktoś coś słyszał?

Ola
@K. Loms 12.03.2018 15:55

Orientujecie się, czy wypłaty są tam tygodniowe, czy miesięczne?

wirus
@Slav 12.03.2018 17:53

Hej, można prosić o te zdjęcia? wera_wer@wp.pl

Beatris

Agencja jest w porządku, zawsze pomocna- nie do końca dobrze działa druga agencja w Holandii (trochę zamieszania mają) ale w Polsce wszystko pod kontrolą.

Benek

To , że agencja zarabia na każdym pracowniku dla mnie jest oczywiste. Ważne, żeby warunki na miejscu były dobre i kasa

Agnieszka

@tm wątek dotyczy Derksenu - agencji pracy z Gliwic, jak możesz zobaczyć na górze strony. Jeśli piszesz o miejscu gdzie Cię wysyłają to musisz to zaznaczyć. Czy koordynatorzy z agencji mają wpływ na te warunki pracy, które opisujesz? Skoro wysyłają tam pracowników to czy mogą zainterweniować?

tm
@Agnieszka 30.08.2017 10:59

tak, mają bo nie reagują na to co donoszą osoby zatrudnione, liczy się dla agencji tylko kasa za człowieka a nie to gdzie ludzie trafiają, jeżeli agencja dba o swoje dobre imię to reaguje i zrywa umowę z takim pracodawcą jak np.hotel na Juist

ciekawy

Muszę tu sprostować ważną rzecz, agencja nie ponosi za wszystko winy jest jak najbardziej ok, dobry kontakt i pomagają jak mogą. Na pewno nie powinni kierować ludzi w miejsca skąd dochodzą informacje o łamaniu czasu pracy, wynagrodzeniu i ogólne złe opinie bo tym samym psują swoją. Natomiast potencjalni pracodawcy to niejednokrotnie wyzyskiwacze i oszuści np.JUIST- NORDSEEHOTEL FREESE trgo miejsca należy unikać jak zarazy.

Agnieszka

@tm rozumiem, że jesteś wzburzony i masz taką, a nie inną ocenę Derksenu ale porównania do obozu pracy są tutaj nie na miejscu. Czy możesz przedstawić jakie warunki hotel oferował na umowie? (zmiany, socjal, zarobki, przerwy, benefity). Na takiej podstawie każdy będzie mógł odnieść się do tego indywidualnie, bez uprzedniego narzucania czyjegoś zdania na temat tego miejsca.

tm
@Agnieszka 22.08.2017 09:42

Tak, etat-pokojowa (jakoś inne hotele potrafią wyszczególnić rodzaj prac bez ściemy) na miejscu okazuje się że to etat sprzątaczki, praczki, obsługa magla, przynieś odnieś pozamiataj itp., umowa od pon-do niedz. wg przepisów można pracować 6 dni w tyg. tj 48/h pracodawca narzuca 7 dni po 8/godz., nie przestrzega przepisu, że masz mieć wolne. Pracę zaczyna się co najmniej 10 minut wcześniej, skracane są przerwy, praca na maglu w saunie i na basenie przy wysokich temperaturach, łamane są wszystkie możliwe przepisy dot. czasu pracy, bhp, praw pracowniczych itd., itd., można by wyliczać i wyliczać należy jednak zaznaczyć że wina leży po stronie hotelu a nie agencji. Szkoda, że osoby który wyjechały po 3 dniach, tygodniu, dwóch itd nie piszą opinii o tych (****)hahaha

tm
@Agnieszka 22.08.2017 09:42

oszukiwanie przy tłumaczeniu dokumentów, wystarczy powiedzieć że się nie zna języka albo słabo (bardzo pouczająca lekcja) i słuchać co mówią po niemiecku, w tym właśnie problem że hotel składa inną propozycję zatrudnienia a jak już dotarłeś na ten koniec świata to dowiadujesz się prawdy każdy kto chce podjąć pracę za granicą powinien zapoznać się z obowiązującym w danym kraju "kodeksem pracy" bo jak trafi na takiego pracodawcę jak te (****) to będzie wiedział, że chcą go oszukać i może to zgłosić to odpowiednich instytucji w danym jak np. nasz PIP albo przynajmniej poinformować danego pracodawcę o takim zamiarze to od razu jego stosunek się zmieni bo oni tam mają b.wysokie kary za łamanie przepisów

tm
@Agnieszka 22.08.2017 09:42

przepraszam ale chyba czytać nie umiesz z całym szacunkiem, tu nie chodzi o Derksen tylko ten konkretny hotel na Juist, przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem tekstu, pozdrawiam

gall anonim

Agencja nie ponosi winy za wszystko, często bezpośredni pracodawca oszukuje podając inne stawki, inne warunki zatrudnienia a agencja daje takie ogłoszenie jakie dostał od pracodawcy, jeżeli wypłaty są płacone nie przez agencję tylko u tego kto zatrudnia to jaką winę ma w tym wszytkim agencja. Agencja jest pomocna, doradzają, podpowidają, pomagają ale nie zawsze są winny temu co zastaje się na miejcu.

ciekawy

Czy ktoś pracował na JUIST, proszę o info

ks
@ciekawy 28.06.2017 00:31

Syf, kiła i mogiła może nie wszędzie ale jest taki specyficzny hotelik. Ogólnie nie polecam,promy pływają w różne dni o różnych porach, traci się mnóstwo czasu na przemieszczenie z wyspy na ląd i odwrotnie, mało płacą bo tu 90 % to polacy, szukaj czegoś na lądzie

Anna Nowak-były pracownik/kandydat

Dzień dobry, ja również polecam Derksen Polska Gliwice, bardzo dobry kontakt z konsultantami oraz pewne i szybkie otrzymanie wynagrodzenia. Polecam

Mariusz

Derksen Polska Gdańsk nie ma nic wspólnego z Derksen Polska Gliwice - inne siedziby biura. Jeżdżę co roku do pracy na polskiej umowie (wypłata w euro) i jestem zadowolony. Pozdrawiam

klaus
@Mariusz 29.06.2017 11:47

Polska umowa a trzeba pracować w obcym kraju, wydaje mi się bardziej korzystniejsza umowa o pracę w kraju w którym się pracuje niż jakaś smieciówka kolejna patologia i to w Holandii???

Agnieszka

Zapoznaliście się z wywiadem z firmą Derksen? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,10097,wywiad-magdalena-zachara Informacje w nim zawarte są dla Was pomocne?

no idiot

nie godzić sie na umowy śmieciowe na prace za granica ,

rafał

Anno, wydaje mi się, że pomyliłaś firmy. Derksen chyba nie szuka na takie stanowisko. Jest firma o podobnej nazwie, która zatrudnia, ale w Gliwicach a nie w Gdańsku. A sama nazwa stanowiska dość oklepana już ostatnio :)

anonim

(usunięte przez administratora)

biurowa

Pani Kasiu, po czym Pani wnioskuje? Może jakieś konkrety?

zachwycony

zgadzam sie w 100%

Zostaw opinię o Derksen - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Derksen