serix bis

Myszków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 181 ocen.

Opinie o serix bis

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie serix bis

"obecny ustawiacz"

Głupoty pisze jakiś dureń.Nie ma umów cywilno-prawnych tylko umowa o pracę a wynagrodzenie tak jak w branży. Dla ustawiacza 2.500-3.000 netto/miesięcznie podstawa bez premii.Konkurencji się boi,aby go nie spuścili na zieloną,albo już to zrobili,bo obsada jest-a ty wierzysz w takie bzdety kolego zamiast złożyć CV.

kandydat
@"obecny ustawiacz" 18.05.2015 20:15
Głupoty pisze jakiś dureń.Nie ma umów cywilno-prawnych tylko umowa o pracę a wynagrodzenie tak jak w branży. Dla ustawiacza 2.5...

Dziwne, że stawka jest stała. Ja rozmawiam o stawce godzinowej, bo wtedy nadgodziny łatwo liczyć. A są w Serix Bis nadgodziny płatne? Jak jest z sobotami? Płatne 200%?

kandydat
@"obecny ustawiacz" 18.05.2015 20:15
Głupoty pisze jakiś dureń.Nie ma umów cywilno-prawnych tylko umowa o pracę a wynagrodzenie tak jak w branży. Dla ustawiacza 2.5...

Zanim złoże CV chciałbym poznać troche zakład i warunki jakie tam panują. Z jednej strony widzą że jest źle, bo są śmieciówki a drugiej że jest dobrze dla ustawiaczy. Skoro, jak piszesz, jest obsada to zastanowiam się poco mam składać papiery - żeby kogoś wyrzucili? Nie oto mi chodzi. Z drugiej strony jak załoga się zmienia tak często to my ustawiacze mamy więcej roboty bo musimy co chwila uczyć nowych roboty. Jaie macie wtryskarki i roboty /firmy/?

Ustawiacz

Dobry ustawiacz wyciągnie nawet 5000zł. Na kwartał oczywiście :D

mars
@Ustawiacz 01.05.2015 12:46
Dobry ustawiacz wyciągnie nawet 5000zł. Na kwartał oczywiście :D

Mogłeś podać od razu rocznie i brutto . 1600zł na umowę zlecenie cywilnoprawną to czysty wyzysk ! Na umowę cywilno prawną swoje roszczenia będziesz prezentował przed sądem pozywając pracodawcę i opłacając wszystkie koszta sądowe . Gdzie przy dochodach 1600zł na miesiąc można sobie wykupić ubezpieczenie od wykonywanego zawodu ? Trzeba myśleć jeśli się coś stanie w drodze do pracy z pracy i w pracy !

Kandydat
@mars 01.05.2015 15:37
Mogłeś podać od razu rocznie i brutto . 1600zł na umowę zlecenie cywilnoprawną to czysty wyzysk ! Na umowę cywilno prawną swoje...

Nie, nie żartujcie. 1600 Brutto? Na ustawiacza? To przecież dno... Warto szukać w Bitronie, Rosie, Emix. Już mam pewne propozycję, więc olewam Serix.

Kandydat

Chcialem aplikowac do tego zakladu na ustawiacza ale widze ze atmosfera jest denna. Tak przy okazji ile daja na reke ustawiaczom? Są jakieś premie roczne, jakościowe, za wysługę lat? Za soboty płatne 100%?

Garri Kasparow

W Serixie jest jak na szachownicy, z jedną małą różnicą - po jednej stronie same figury a po drugiej same pionki (czyt. pracownicy). Oczywiście poza tą małą różnicą zasady się nie zmieniły, za pomocą hetmana (banki), skoczków (urzędy państwowe) i gońców (tak zwana "kadra") wszystkie pionki można ustawić w jednym rzędzie, a jak się który wychyli, to go bęc. Pozdrawiam,,,Wszystkich ;)

ciekawe

Kto tera najgłębiej siedzi w czterech don BOSSa?

mynda

Nie ma kamer w kibu. Tylko musisz robic to ze stoperem w renku...

ślimok

a w kiblu też kamery są? Bo nie wiem czy mozna konia trzepać ?Jak nie to nie składam podania nawet!!

television

Duzo kamer w serixie. Podobniez macie jakies ciekawe nagrania. Zapodajcie link...

washing machine

Nawet trzeba pic , poniewarz na trzezwo nie da sie tu pracowac.

zapracowana

Są darmowe drinki w czasie przerw śniadaniowych dla tych niezadowolonych... W czasie 20 minut przez 8 godzin,tylko trzeba się spieszyć.

pajac

a mozno tam wódke pić na zakładzie?

nowa

pracuje tam od tygodnia jednym słowem MASAKRA nikt ci nic nie wytłumaczy nikt ci w niczym nie pomorze..... czas zwijac żagle atmosfera do bani krzywe spojrzenia głupie usmieszki ustawiacze łaske robia ze do ciebie podejda... przerwa 20min za 8 godzin i to jeszcze jesli ktos łaskawie cie zmieni porażka jakas....

kret

W zakładzie pracuje ok roku...wszystkie soboty a czasem też niedziele, wynagrodzenie na rękę śmiesznie niskie a odpowiedzialność za produkcje duża. Wdychanie tej chemii bez szkodliwego to też ne jest normalne. Premia 2,5% jak pracujesz jak dzikus bez przerwy. Żadnych bonów na święta premii itd. Nagrodą jest to jak nie trzeba pracować w świeto !Nie polecam a sam szukam czegoś innnego.

radek

Ludzie szkoda sie przyjmowac do tego zakładu płace minimalne i nie masz czasu dla siebie pracujesz soboty niedziele i swieta nonstop a i tak bedziesz zle potraktowana przez szefa szkoda czasu psychika zepsuta na 1000% a kamer coraz wiecej dhk

anonim

Witam W tym zakładzie nawet. W takie swieto jak 11 musza ludzie naginac ze szef sie nie wstydzi i kierownictwo. Za ten dzień powinno sie dostać jeden dzien wolnego ale kasa jest. Bardzo wazna dla szefa szkoda słów a inni maja wolne

anonim

Sorki ale pakowaczki tak maja. Nonstop Mało wiesz. Za. Marne grosze a o wolnym zapomni bo cie postrasza dyscyplinarka

anonim

Witam .w tym zakładzie nie ma przyszłosci ludzie pracuja. Cały czas cały miesiac. Soboty niedziele za 1700zł a o wolne to trzeba prosidz na kolanach kierowników szef lubi tylko premie zabierac ludzą zero podejscia do pracownikiw. I degradowac ludzi

marco

Szkoda ich nagrywac.ubaw widze codzienie. Ale nawet męzatki tam sie fajnie bawią.

będzie zabawa

W dzisiejszych czasach, przy takim sprzęcie, żeby jeszcze nikt nikogo nie nagrał. Wpisując w google takie hasła jak: sprzęt do podsłuchu i nagrywania - nie jest drogi. Potem na youtuba i będzie niezły ubaw. A i nieświadome żony i mężowie też chętnie zobaczą partnerów i partnerki jak się zachowują na rykowisku.

baku
@będzie zabawa 16.10.2014 20:33
W dzisiejszych czasach, przy takim sprzęcie, żeby jeszcze nikt nikogo nie nagrał. Wpisując w google takie hasła jak: sprzęt do...

dokładnie tak.

you
@baku 09.12.2014 09:40
dokładnie tak.

Macie coś już nagrane? To dajcie linka!

marco

Witam. Serix to beznadziejny zakład. A kierownicy to cygany i oszusci zamiast interesowac sie zakładem to podrywaja kontrolerki a zarobki minimalne.

ale nie ja

Ze swoich obserwacji, tutaj i z innych regionów, stwierdzam że nie ma gorszych pracowników jak myszkowianie :( W tej kwestii współczuję szefostwu. Poprawcie wydajność, a może poprawią się i zarobki. Właściciele powinni więcej wymagać od swojej kadry i biura, bo przecież przykład idzie z góry, a tutaj też jest kiepsko z wydajnością.

$$$
@ale nie ja 28.09.2014 08:04
Ze swoich obserwacji, tutaj i z innych regionów, stwierdzam że nie ma gorszych pracowników jak myszkowianie :( W tej kwestii ws...

to tylko twa opinie a opinii tyle co ludzi na świecie

kariera
@ale nie ja 28.09.2014 08:04
Ze swoich obserwacji, tutaj i z innych regionów, stwierdzam że nie ma gorszych pracowników jak myszkowianie :( W tej kwestii ws...

Jaką atmosferę? Nie ma tu żadnej atmosfery. Jak masz kogoś kto może coś załatwić (np., w ZUS US PiP lub kogoś na wysokim stanowisku w Eluxie, itp) to masz atmosferę i szansę na karierę, nie zależnie od kwalifikacji czy umiejętności. Jak z resztą większość obecnych "bliskich współpracowników".

FWPiRO

Zachęcamy osoby, które w ciągu ostatnich 6 miesięcy straciły pracę, do zapoznania się z ofertą atrakcyjnego stażu (1600 zł netto) na: (usunięte przez administratora),

byla i mam nadzieje obecna pracownica:D

ludzie o czym wy tu mowicie,, a gdzie teraz jest dobra praca i dobrze platna? tymbardziej dla kobiet? coprawda harowa jest, dzial kadrowy tez patrzy z byka ale nie placa tam za usmiechanie nie ma stawek za donosy czy wasze opinie na forum rynek pracy jest teraz okropnie ciezki i nie ma nigdzie lekko, wy robicie tam dla siebie a nie dla nich, ja tam pracowalam ide jutro na rozmowe o ponowne przyjecie i powiem wam tyle. Mam nadzieje ze mnie przyjma bo kochalam ta prace zwlaszcza kobitki ze swojej zmiany, wiele nie placili ale dla mnie samo to ze z bardzo chorym dzieckiem mbie chcieli to juz wiele zrozumienia z ich strony musialo byc i BARDZO WLASCICIELA DEZIEKUJE ZA TO a te babki co krytykuja to prawda jest taka ze jak sie komus robic nie chce to do zadnej pracy nie pujdzie, nawet za babcie klozetowa. POZDRAWIAM

Jasiu

Kasa w serixsie to jest dopiero:( placa minimalna krajowa z sobotami. Jak zaslużysz :-o dostaniesz tej slynnej premii 2,5% (jest tam przecinek) i aż się dziwie że nikt ich za to roz***rdolił jak gnój po polu

zajebista pracownia
@Jasiu 05.08.2014 16:35
Kasa w serixsie to jest dopiero:( placa minimalna krajowa z sobotami. Jak zaslużysz :-o dostaniesz tej slynnej premii 2,5% (je...

Ja tam nie dostałam premii poklepali mnie po plecach i mowili rób tak dalej. Czyli to klepanie mam traktowac jako zaliczke za miesiac :P

bambo

zero zorganizowania, kierownictwo po zawodówkach, a ludzie po studiach robią na nich przy maszynach! w odwet mają chamstwo i zastraszanie szefem, zakaz palenia papierosów wywołuje zabawe w kotka i myszkę przez kierownictwo/szefostwo i pracowników - komiczne :) zero wentylacji, opary szkodliwej chemii, robota monotonna, z tą miłą atmosferą różnie bywa, kasa.. szkoda gadać.

Wajco

Drukarnia cyfrowa blllahaha. W serixie tam sa tylko srednowieczne drukarki ktorych wodzowie i tak nie umia ustawiac. Wynagrodzenie niskie warunki do pracy tez fatalne w dwoch slowach jest to ,,oboz pracy" w ktorym nie masz czego szukac jak masz mozliwosc idz gdzie indziej:-)

belbek

Tam rządzą starsi pracownicy, a nowi są od tyrania...

bibek

Najgorsza firma w Myszkowie.

stary wiarus
@bibek 04.07.2014 17:31
Najgorsza firma w Myszkowie.

kochaniutki zamiast ustyskiwać zmień sobie na lepsze,jesteś wolnym człowiekiem w wolnym kraju,stary wiarus

anonim

(usunięte przez administratora)

set

Chłopie naucz się czytać z zrozumieniem . Widzę ,ze jesteś prostym robotnikiem do roboty na świecówkę a zdanie podrzędnie złożone przerasta twój intelekt !

luk

Czy mógłbym sie dowiedziec od kogos ile macie na godz. I jaki rodzaj umowy z góry dzięki

set

Ludzie to jest jawny[usunięte przez admina] umowa zlecenie , o dzieło to umowa cywilnoprawna nie jesteście pracownikami tylko zleceniobiorcami w razie wypadku , choroby nie macie praw jakie ma pracownik !!! Swoją droga gdy się godzicie na takie traktowanie to większość prywaciarzy utwierdza się , że tak można i pozwala sobie coraz większe draństwo . Pamiętajcie też o politykach którzy nie zrobili nic aby niebyło umów zlecenie i o dzieło , świadczenie pracy na rzecz pracodawcy w określonych godzinach czyli od 6 do 14 codziennie to wyklucza umowę o dzieło czy zlecenie można zwrócić się do sądu pracy aby sąd zmienił umowę zlecenie na umowę o pracę i wypłatę wszystkich świadczeń przez pracodawcę . Pisząc o politykach radzę każdemu iść do wyborów i kartę do głosowanie przekreślić żaden z nich nie zasługuję na reprezentowanie nas w parlamencie europejskim . Każdy poseł który przesiedział jedną kadencję w parlamencie EU dożywotnio dostanie pensję w wysokości 1100 euro ! Na umowę zlecenie , dzieło możecie namalować obraz pomalować schody , uczesać zleceniodawcę .

ania26

ja tam pracuje na umowe o dzieło i nic innego nie proponują za 6.50 na godzine brygadzisa spoko ale liderka wiecznie nadąsana plus u niej że dobrze tłumaczy czy też uczy na stanowisku pracy moja zmiana bardzo fajna pomogą doradzą liderka musi sie troche usmiechac i traktowac równo wszystkich

ja

(usunięte przez administratora) hahahaahah tam pracujesz na produkcji na 4 brygady caly czas kasa smieszna , slyszalem ze zrobili z umow o prace , umowe zlecenia , drukarnia i magazyn 3 zmiany kasa hahaha jak bedziesz mial 7.50 zł na godzine to super na produkcji z 6.50 :) (usunięte przez administratora)

darek

i jak Norbert czy doczekałeś się na telefon ?

darek

kto w tej firmie zajmuje sie serwisowaniem maszyn? jest to jakas firma zewnetrzna czy maja swoich mechanikow i automatykow, pytam bo szukam takiej pracy.aha czy sla tam fajne i chetne dziewczyny? :)

cierpliwy

Będzie chyba tylko lepiej,ma być rozbudowa firmy w przyszłym roku,redukcja kosztów,poprawa warunków pracy to i może lepsze pensje?!Mówi się już o tym głośno no i maszyny dostawili ostatnio nowe.Kto wytrzyma ten dotrzyma i otrzyma.

logiczny
@cierpliwy 06.12.2013 19:11
Będzie chyba tylko lepiej,ma być rozbudowa firmy w przyszłym roku,redukcja kosztów,poprawa warunków pracy to i może lepsze pens...

Jak piszesz ,że będzie lepiej przez zakup nowych maszyn i redukcje kosztów to zazwyczaj skutkuje małą pensja dla roboli i ich zwalnianiem . Nie pisz to co ci każe kierownik tylko pomyśl przed napisaniem bo jedno wyklucza drugie !

doswiadczony
@logiczny 07.12.2013 10:55
Jak piszesz ,że będzie lepiej przez zakup nowych maszyn i redukcje kosztów to zazwyczaj skutkuje małą pensja dla roboli i ich z...

Pracowalem tam dlugi okres czasu i zapewniam ze w tej firmie nic nie zmieni sie na lepsze, a w szczegolnosci dla pracowników produkcji tj operatorow, ustawiaczy, brygadzistow, o zmianach na lepsze zapewniano kilka ladnych lat temu. Wlasciciel wie jaka jest sytuacja na rynku pracy w myszkowie i okolicy i nie ma potrzeby polepszyc komus warunki pracy,wynagrodzenie... Ps. Psy szczekaja a karawana jedzie dalej....

kitol

Jak jest przyszłość w tym zakładzie ??

operat.

Nie polecam i nie dziekuje za taka prace brygadzista zneca sie nad pracownicami tak jak by mu żona w nocy nie dala. [usunięte przez administratora] jak tylko sie pojawi na horyzoncie operatorki jak i ci pseudo wspaniali z biura chowia sie jak mrowki zeby tylko sie z nim nie spotkac. tak ze przyszłosci tu nie znajdziecie a o kasie to juz nie wspomne .

tajemnicz

Szczerze odradzam pracę w SERIXE. Zero szacunku do pracowników tylko ciągłe kontrole iw kółko kręcące się kamery. Praca bez perspektyw, kierownictwo chamskie gdyby mogli to by człowieka utopili w łyżce wody zresztą sam właściciel nie lepszy. Pracowałam miesiąc, nie dostałam pieniędzy ani umowy tłumaczyli, że przechodziłam test. Jednym słowem banda cwaniaków.

Stara

Siemano, co słychać w Serixie? Są jacys nowi ustawiacze/brygadzisci/kierownicy czy dalej ta sama niezgrana ekipa?

Pracownik

witam Serix to najgorsza firma w jakiej pracowalem , zero szacunku wobec pracownika , kompletne dno , zero rozwijania swich kwalifikacji , czlowiek w tej firmie zatrzymuje sie w miejscu po prostu , kasa taka ze nie da sie przezyc 3 tyg nawet , wieczne problemy , zero inwestowania w firme , pracownika , najwazniejsi w biurze tłumoki ktorzy po prostu sa kretynami logistyki , produkcja straszne w zime tam jest powodz a [usunięte przez administratora] przechodzi i sie glupio smieje , kazdy sie go boji jak by byl ku... wladca a jest zwyklym smieciem . naprawde odradzam lepiej poszukac czegos innego pomimo ze wiem sam jaka jest sytuacja w naszym rejonie z praca , ale kazdy czlowiek powinien miec ambicje ,i chciec cos osiagnac tam sie nadaja ludzie po podstawowce do tych wszystkich czynnosci od produkcji -po drukarnie , Jedyna dobra rzecz to umowa i nic wiecej dobrego nie ma

jaaa

widzę, że nic sie tam nie zmieniło...

Łukasz

Brak szacunku dla pracowników, liczy się tylko kierownictwo. Zero możliwości rozwoju dla zwykłego robola, zarobki przeciętne jak na Myszków. Tyle w dwóch zdaniach.!!!

pracownik

Jeśli chodzi o pracę ustawiacza to może w konkurencji poszukasz, np. EMIX Tychy. Słuszałam że potrzebują ustawiacza. Firma w miarę stabilna. Rozbudowują się. Zawsze stawiaja na rozwój. Widzę po moim 10 letnim doświadczeniu że nie jest źle. Mam już dodatek stażowy, premie na święta, wakacje, a i co roku jakaś podwyżka się trafi. Teraz wprowadzamy WCM (World Class Manufactturing) czy coś takiego. W sumie to dobra rzecz bo uczy wszystkich dyscypliny i porządku, a przydałoby się niektórym trochę tego.

zastanawiam sie czy warto

Witam. Przeczytalem wpisy i mam mieszane uczucia. Generalnie wszedzie jest tak, ze sa ludzie i taborety. Czesto ludzie nic nie potrafia robic, a maja najwiecej do powiedzenia. Generalnie interesuje mnie praca jako ustawiacz wtryskarek. Czy jest moze rekrutacja oraz jesli mozna wiedziec jakie sa minimalne oraz maksymalne zarobki na tym stanowisku ? Ile form dziennie sie zmienia itp itd...? Bardzo bede wdzieczny na obiektywne informacje. Pozdrawiam i zycze Wesolych i Radosnych Swiat oraz Szczesliwego Nowego Roku.

ustawiacz

Ja mam 2500 brutto ale bez nadgodzin :( Przyjmij sie bo już nie możemy wyrobić.

wow

Odpowiedź godna właściciela, kierownika itp., a mi chodziło konkretnie ile brutto jeżeli ktoś może odpowiedzieć to z góry dzięki, pozdro

wow

A jakie są zarobki dla ustawiacza wtryskarek?

najłaskawszy murzynek

Te Cygan, prawdziwych Rumunów i Bułgarów już nie ma, a ci co zostali to dość nieźle prosperują w dworcach kolejowych. W serixie zostali już sami wyrobnicy i ci co nie potrafia poza serixem znalezc sobie miejsca w zyciu. A ci co odchodza po wielu latach leniuchowania i nic nie robienia odpoczeli i postanowili ze zaczna pracowac (w innej firmie). Ta sama droga czeka kierownikow, bo kazdy z nich szuka juz swojej drogi. Fizole niestety nie maja duzych aspiracji, wiec kazdy z nich pracuje jak mała mrówa i liczy godzinki. 5 zł, 6, 8 zł śmiech... Tak jest już urządzony ten świat, że narzekający zawsze beda marudzili na tym forum, a myslacy nic nie powiedzą i zrobiż swoje ;-) (tak jak ja)

nick

Dobra pracownico,brygadzista to o mało się nie popłakał jak była ostatnia rekrutacja.Na dziesięć chętnych to z bida się jedna nadawała do pracy,same niemoty i lenie zostały w Myszkowie.Reszta na zmywaku w Angli zasuwa,bo za oknem juz czeka kilku Rumumów i Bułgarów chętnych na jego miejsce,a na bilet do kraju jescze brakuje... Tytaj to by każdy chciał brac kasę,ale odpowiedzialności to O,takie samo jak brak podpis na etykiecie. Słuchy już chodzą ,że w przyszłym roku przyjadą do Serixu do roboty Ukraińcy i Białorusini -oni za 300$ miesięcznie za robotę właściciela będą chcieli beatyfikować,Czas szybko leci,zobaszymy ile dobrych pracownic zostanie w Serixie.

Zostaw opinię o serix bis - Myszków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie serix bis