Wykładowcy - Akademia Zdrowej Kuchni 200h

Sławomir Świerczek

-

Sławomir Świerczek - Wykładowca z ponad dwudziestoletnim stażem w pracy przy produkcji żywności, obsłudze klienta oraz długoletni szkoleniowiec, nie tylko teoretyk ale również praktyk piastujący funkcje szefa kuchni oraz kierownika gastronomii współpracujący i odpowiedzialny za podległy personel gastronomiczny. Podczas pracy zawodowej przeprowadził wiele szkoleń i kursów z tematyki gastronomicznej, kelnerskiej oraz barmańskiej. Propagator zdrowej kuchni oraz zdrowego trybu życia. Praktyk w dziedzinie systemów jakości zdrowotnej żywności.

Wiktoria Yaba - Wiśniewska

-

Wiktoria Yaba - Wiśniewska - Posiada wieloletnie doświadczenie, które zdobywała w kraju kwitnącej wiśni. Pasję gotowania oraz umiejętności łączenia dwóch kulinarnych kultur przekłada na prowadzenie autorskiej i tradycyjnej kuchni – polskiej i japońskiej..

Wojciech Gałek

-

Wojciech Gałek - Wojciech Gałek - Wojciech Gałek – związany z kuchnią oraz cukiernictwem od 1994, gdy trafił do szkoły gastronomicznej. Z wykształcenia jest magistrem pedagogiki oraz archiwistyki, ale przede wszystkim technikiem technologii żywienia zbiorowego w specjalizacji Kucharz. Od 2008 roku był szefem kuchni w takich miejscach jak Restauracja „Bierhalle”, Pałacu w Krotoszycach, czterogwiazdkowym hotelu Qubus oraz Restauracja Prime Grill pod Złotym Jeleniem. Jego specjalnością jest obróbka wstępna oraz termiczna mięs.

Magdalena Kołodziej

-

Magdalena Kołodziej - doskonały i doświadczony wykładowca Dietetyki oraz właścicielka firmy EMKADIET PORADNICTWO ŻYWIENIOWE, od wielu lat zajmuje się prowadzeniem profesjonalnych szkoleń z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Współpracuje z przechodniami i szpitalami, ale także szkołami i przedszkolami na terenie dolnego śląska. Ponadto prowadzi własny gabinet poradnictwa, gdzie z pasją i wielkim poświęceniem pomaga ludziom. Posiada bogate doświadczenie w nauczaniu innych w zakresie dietetyki, poparte wieloma listami referencyjnymi. "

Anna Oracz

-

Anna Oracz - Anna Oracz - Dyplomowany dietetyk. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW o kierunku Dietetyka w Warszawie. Szkoleniowiec i wykładowca licznych kursów dotyczących tematyki Dietetyki i Odchudzania. Jest członkinią Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Swoją pasję do zawodu rozwijała już od początku studiów praktykując w licznych placówkach medycznych, poradniach dietetycznych, cateringach, w Instytucie Matki i Dziecka oraz Instytucie Żywienia i Żywności. Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobyła w Poradni Dietetycznej Zakładu i Katedry Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW pracując nad projektem badawczym dotyczącym wpływu diety o niskim indeksie glikemicznym na leczenie otyłości. Pasjonatka dobrej sztuki kulinarnej. Mocno związana z gastronomią. Posiada duże doświadczenie w edukacji żywieniowej nie tylko pacjentów, ale także przyszłych kucharzy przygotowując ich do pracy oraz egzaminów zawodowych. Prywatnie uwielbia każdy rodzaj aktywności fizycznej, szczególnie biegi długodystansowe. Jest zwolenniczką aktywnego wypoczynku na świeżym powietrzu o każdej porze roku. Propaguje zdrowy i aktywny styl życia zgodnie z zasadą, że „dieta to także sport”. Pomaga stworzyć nie tylko prawidłowo zbilansowaną, pełnowartościową dietę, lecz przede wszystkim zmienia nawyki żywieniowe pacjentów. Potrawy proponowane przez Anię są smaczne i zdrowe.

Natalia Bączyk

-

Natalia Bączyk - Natalia Bączyk - Wykształcenie: mgr. Inż. Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu dyplomowany Dietetyk Uniwersytet Medyczny w Poznaniu, w trakcie Podyplomowego Studium Przygotowania Pedagogicznego w Zakresie Dydaktyki Medycznej UM Poznań, ukończone Szkolenie Psychologia w Leczeniu Otyłości. Doświadczenie zawodowe: praktyki w szpitalach klinicznych UM w Poznaniu, w tym w poradni dietetycznej, praktyki w Przedszkolu (Przedszkole nr 1 w Nowym Tomyślu) – prowadzenie zajęć, praktyki w Szkole Podstawowej (Zespół Przedszkolno – Szkolno – Gimnazjalny w Bukowcu)– prowadzenie zajęć, praktyki w Gimnazjum (Zespół Przedszkolno – Szkolno – Gimnazjalny w Bukowcu) – prowadzenie zajęć, Prowadzenie własnej Poradni Dietetycznej, Prowadzenie Kursu Dietetyki i Odchudzania dla firmy GoWork. Doświadczenie w branży szkoleniowej: prowadzenie Kursu Dietetyki i Odchudzania I i II stopnia dla firmy GoWork. Dlaczego jestem trenerem? Jestem Trenerem, ze względu na satysfakcję i radość, jaką daje dzielenie się swoją wiedzą. Cieszy mnie możliwość uczestniczenia w procesie podnoszenia świadomości tego, jak istotną rolę pełni prawidłowe odżywianie w zachowaniu dobrego stanu zdrowia.

Monika Maćkow

-

Monika Maćkow - Absolwentka studiów magisterskich na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka. Studiuje również na studiach podyplomowych Psychodietetykę w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej. Doświadczenie w pracy dietetyka zdobywała w czasie praktyk odbytych m.in w Centrum Zdrowia Dziecka, Wojskowym Instytucie Medycznym, Szpitalu MSWiA w Warszawie oraz Samodzielnym Szpitalu Klinicznym nr 1 we Wrocławiu. Doradza również w Szkołach Rodzenia przyszłym mamom jak mają się odżywiać w czasie ciąży, laktacji oraz jak mają prawidłowo odżywiać dzieci. Prowadzeniem kursów zajmowała się już na studiach w ramach przynależności do Studenckiego Koła Naukowego Dietetyków. W firmie GO WORK zajmuje się prowadzeniem kursu „Dietetyka i Odchudzanie” I i II-ego stopnia na terenie Wrocławia.

Jolanta Czepułkowska

-

Jolanta Czepułkowska - Jolanta Czepułkowska - Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wiedzę teoretyczną z zakresu dietetyki wsparła praktycznymi umiejętnościami, zdobytymi m.in. w Poradni Chorób Metabolicznych Instytutu Żywności i Żywienia, w Klinice Kardiologii oraz Katedrze i Klinice Gastroenterologii i Chorób Przemiany Materii Centralnego Szpitala Klinicznego w Warszawie, na Oddziale Endokrynologii i Nefrologii Samodzielnego Publicznego Dziecięcego Szpitala Klinicznego, w Domach Pomocy Społecznej oraz w jednym z warszawskich prywatnym gabinetów dietetycznych. Mając świadomość, że dietetyka jest dynamicznie rozwijającą się dziedziną nauki stara się na bieżąco uzupełniać swoją wiedzę poprzez lekturę polskich i zagranicznych publikacji naukowych oraz uczestnictwo w szkoleniach. Zajmuje się terapią nadwagi i otyłości oraz dietetycznym wspomaganiem leczenia chorób żywieniowo-zależnych.

Renata Wronkowska

-

Renata Wronkowska - Technolog Żywności i Żywienia Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie Przygotowanie Pedagogiczne studia Podyplomowe Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy Zdobyła bogate doświadczenie zawodowe pracując w zakładach gastronomicznych na stanowiskach kierowniczych i produkcyjnych. Jest trenerem z dużym doświadczeniem zawodowym i dydaktycznym, wszechstronnie przygotowanym do prowadzenia zajęć dydaktycznych z wielu zakresów tematycznych: dietetyka, kucharz, wędliniarz, piekarz, cukiernik, technolog żywienia, technolog żywności. Posiada duże doświadczenie w szkoleniach grup: uczniów szkół ponadgimnazjalnych, młodzieży, osób dorosłych, grup osób niepełnosprawnych. Każde szkolenie jest dla Niej wyzwaniem. Jest praktykiem do bólu, pasjonatem dzielenia się wiedzą.

Dorota Pawelec

-

Dorota Pawelec - Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach na kierunkach dietetyka i zdrowie publiczne. Doświadczenie dietetyczne zdobyłam w wielu placówkach medycznych, na oddziałach szpitalnych, w przedszkolach, domach społecznych, stacjach sanitarno- epidemiologicznych oraz w poradniach. Aktualnie pracuję w centrum dietetycznym zajmującym się odchudzaniem oraz edukacją w zakresie prawidłowych nawyków żywieniowych. Uważam, że dietetyk to osoba zajmująca się nie tylko układaniem i prowadzeniem diety, ale także wprowadzaniem prawidłowych nawyków żywieniowych, edukacją, dbaniem o zdrowie pacjenta, jego dobre samopoczucie, zdrowy styl życia oraz pomoc w stanach chorobowych.

Zaufali nam

Zapisz się