Akademia Zdrowej Kuchni 200h

                                         AKADEMIA ZDROWEJ KUCHNI


Tylko do końca 2017 zapisy w atrakcyjnej cenie-
2499zł 2199zł


                                            

ZNIŻKI
:
Jesteś absolwentem kursu GoWork- masz
10% zniżki!!  Zapraszamy także do skorzystania z promocji studenckiej. Dokonaj rejestracji na kurs w terminie do 31.12.2017 r. i uzyskaj 5% zniżki po okazaniu legitymacji studenckiej lub uczniowskiej.

Zapytaj naszego konsultanta o szczegóły promocji.


                                                          



   O wysokiej jakości naszych szkoleń świadczy certyfikat ISO 9001:2015


Porozmawiajmy o żywności. Tu i teraz.

Zrób coś dla siebie i odkryj tajniki zdrowej kuchni od strony praktycznej. Poznasz nie tylko podstawy teoretyczne dotyczące żywienia człowieka, ale uzyskasz dostęp do przepisów tworzonych wraz z dietetykiem. Zdobędziesz wiedzę, na podstawie której smacznie i prosto przygotujesz pełnowartościowe posiłki na każdy dzień tygodnia jak i na specjalne okazje. Poznasz ludzi których łączy wspólna pasja - zdrowa kuchnia. Przeczytaj, co dla Ciebie przygotowaliśmy.

                      

Program kursu

Kurs został podzielony na 2 moduły:


Moduł I – od podstaw – część teoretyczna

Moduł II – część warsztatowa – ponad połowa zajęć to zajęcia praktyczne poprzedzone solidną dawką teorii!

                                               

MODUŁ I – PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA


1.1 WPROWADZENIE (13 – 14 stycznia)

- Rozpoczęcie kursu powitaniem uczestników oraz rozmową dotyczącą oczekiwań

- Wprowadzenie w świat dietetyki

- Rola dietetyka

- Składniki odżywcze i ich znaczenie w życiu człowieka

- Podstawowe zasady zbilansowanej diety

- Przyczyny i skutki złych nawyków żywieniowych

- Sposób żywienia jako profilaktyka chorób

 

1.2 SKŁADNIKI ODŻYWCZE (27 – 28 Stycznia)

-Witaminy, Białka, Tłuszcze, Węglowodany, Składniki mineralne, Błonnik

- Gospodarka wodno – elektrolitowa i kwasowo – zasadowa

- Układ pokarmowy i podstawy anatomii człowieka

 

1.3 NIETOLERANCJE ORAZ ŻYWNOŚĆ EKO (10 – 11 luty) 

-  Alergie, nadwrażliwość i nietolerancja – produkty bez laktozy, produkty bezglutenowe

-  Produkty dla diabetyków

-  Jak pomóc dietą przy chorobach tarczycy?

-  Wpływ światopoglądu na sposób żywienia (dieta wegańska, dieta wegetariańska, wpływ wierzeń religijnych na dietę)

-  Produkty ekologiczne

-  Certyfikaty poświadczające jakość produktów

- Dodatki do żywności

-  Metody konserwacji żywności i ich wpływ na wartości produktów

                                     

MODUŁ II – DIETA W PRAKTYCE - ZAŁOŻENIA DIET I PRZYRZĄDZANIE DAŃ


2.1 POTRZEBY ŻYWIENIOWE W ŚWIECIE WSPÓŁCZESNYM (24 – 25 luty)

-  Zapotrzebowanie energetyczne czyli tryb życia a potrzeby

-  Trudny wybór – jak wybierać produkty wartościowe – zajęcia praktyczne na zewnątrz

-  Dania gotowe - czy też są zdrowe? – zajęcia praktyczne na zewnątrz

-  Technologia na ratunek – aplikacje ułatwiające wybór


2.2 DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA (10 - 11 marca)

-   Wprowadzenie do diety śródziemnomorskiej

-   Produkty dozwolone i produkty, których należy unikać

-  Zalety i wady diety

-  Przykładowy jadłospis

-   Przygotowanie potraw


2.3 DIETA DASH (24 - 25 marzec)

-  Wprowadzenie do diety DASH

-   Produkty dozwolone i produkty, których należy unikać

-  Zalety i wady diety

-  Przykładowy jadłospis

-  Przygotowanie potraw


2.4 JAK I CO LICZYĆ, ŻEBY SIĘ NIE PRZELICZYĆ (7 - 8 kwietnia)

-  Dieta 1000 kcal/1200 kcal/ 1500 kcal – wady i zalety

-   Przykładowe jadłospisy

-   Przygotowywanie dań

 

2.5 DIETY SPECJALNE (21 i 22 kwietnia)

diety dla sportowców

-  Czego potrzebujesz, kiedy trenujesz?

-  Cheat day

-  Produkty dozwolone i produkty, których należy unikać

-  Diety wysokobiałkowe

-  Przykładowy jadłospis

-  Przygotowanie dań

 Żywienie kobiet w ciąży

- Potrzeby matki i potrzeby dziecka – na co zwrócić uwagę

- Przygotowywanie dań

 

2.6 DIETY ZWIĘKSZAJĄCE WAGĘ (5 - 6 maja)

-  Przykładowe diety na niedowagę

-  Produkty zalecane

-  Przygotowywanie dań

 

2.7 DIETY REDUKUJĄCE WAGĘ (19 - 20 maja)

-  Jak zgubić kilogramy, a nie zdrowy rozsądek

-  Schorzenia wpływające na nadwagę i odwrotnie

-  Przykładowe zdrowe diety

-  Przygotowywanie dań

 

2.8 MAGIA PRZYPRAW I ZIÓŁ (2 czerwca)

-  Działanie poszczególnych przypraw i ziół na funkcjonowanie organizmu

-  Przygotowywanie aromatycznych dań

 

2.9 NA SŁODKO (3 czerwca)

-  Wpływ cukru na organizm – najnowsze badania

-  Zdrowsze zamienniki niechlubnej klasyki – desery z wykorzystaniem alternatyw

 

2.10 DIETA WYBRANA PRZEZ UCZESTNIKÓW – omówienie i przykładowy jadłospis wraz z przygotowaniem dań (15 czerwca)

 

2.11 DYSKUSJA (17 czerwca)

-Trendy kulinarne

- Catering dietetyczny – diety pudełkowe

- Dyskusja na temat zdrowej kuchni

-Egzamin wewnętrzny


Organizacja zajęć

ZAJĘCIA W WARSZAWIE ODBYWAJĄ SIĘ W ŚCISŁEJ WSPÓŁPRACY Z AKADEMIĄ KULINARNĄ




 

                                              ODWIEDŹ PRZYSZŁE MIEJSCE ZAJĘĆ -TU I TERAZ :)

http://gocook.pl/galeria/


Informacje praktyczne

Staramy się dostosować harmonogram do uczestników zarówno ze względu na dni, jak i godziny zajęć. Organizujemy kameralne grupy, w których łatwo nawiązać indywidualny kontakt z instruktorem, a co za tym idzie – nauczyć się o wiele więcej. 

Kurs trwa 150 godzin dydaktycznych i będzie odbywał się w trybie zaocznym – dwa zjazdy w miesiącu (soboty oraz niedziele po 6 h dziennie w trybie 8:00 – 14 i 14:00 - 20:00 naprzemiennie). Stawiamy na praktykę podszytą porządną dawką teorii. Moduł I będzie zawierał głównie część teoretyczną. Moduł II zaś to wykonanie konkretnych przepisów spełniających wymogi określonych diet. Będzie słono. Będzie słodko. Będzie zdrowo!

UWAGA: Cena kursu nie obejmuje produktów, z których robią Państwo dania. Dlaczego? Nie narzucamy Państwu konkretnych marek produktów. Gotują Państwo na rzeczach wybranych przez siebie i od podstaw uczą się Państwo jak dokonywać zdrowych wyborów w sklepie. A jeśli już takie są – to uczą się Państwo wykorzystywać ulubione i dobrze znane produkty w nowatorski sposób.

                         

Koordynator

 
Zapytaj koordynatora

Paulina Nowak

Tel.: 22 6221309

Kom.: 534 735 567

paulina.nowak@gowork.pl

 

Zapisy

Rejestrację na kurs prowadzimy poprzez formularz elektroniczny dostępny w zakładce „Zapisy”.

Uwaga: liczba miejsc ograniczona!


Zapisz się na szkolenie z tabletem


Tablet- opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.


Kurs w prezencie!!!!! Nie masz pomysłu na prezent? Podaruj ciekawą i kreatywną formę spędzenia wolnego czasu oraz szansę na rozwój, a może inspirację do zmiany? Wykup voucher i spełnij marzenia bliskiej osoby.


  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Akademia Zdrowej Kuchni 200h - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2018-01-08 do 2018-02-02
Cena: 2199
Cena: 2549
Katowice
od 2018-01-08 do 2018-02-02
Cena: 2199
Cena: 2549
Kraków
od 2018-01-08 do 2018-02-02
Cena: 2199
Cena: 2549
Warszawa
od 2018-01-08 do 2018-02-02
Cena: 2199
Cena: 2549
Wrocław
od 2018-01-08 do 2018-02-02
Cena: 2199
Cena: 2549

Akademia Zdrowej Kuchni 200h - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Gdańsk
od 2018-01-13 do 2018-06-17
Cena: 2199
Cena: 2549
Katowice
od 2018-01-13 do 2018-06-17
Cena: 2199
Cena: 2549
Kraków
od 2018-01-13 do 2018-06-17
Cena: 2199
Cena: 2549
Warszawa
od 2018-01-13 do 2018-06-17
Cena: 2199
Cena: 2549
Wrocław
od 2018-01-13 do 2018-06-17
Cena: 2199
Cena: 2549

Szkolenia uzupełniające

Wykładowcy

Placówka GoWork.pl

zatrudnia ponad 200 wykładowców w całych kraju. Naszych trenerów możemy pochwalić za duże doświadczenie nie tylko w prowadzeniu szkoleń, ale również za doświadczenie praktyczne w dziedzinach, z których prowadzą warsztaty. Dokładnie weryfikujemy ich kompetencje na etapie rekrutacji, a ich umiejętności, wiedza i przygotowanie są oceniane w ankietach po szkoleniowych przez uczestników szkoleń.


Nasi trenerzy:
  • Współpracowali z najbardziej rozpoznawalnymi markami na polskim rynku.
  • Są wieloletnimi praktykami.
  • Posiadają solidne podstawy teoretyczne.
  • Posiadają przygotowanie pedagogiczne bądź ukończyli szkoły trenerskie.
  • Absolwenci uczelni: Uniwersytet Medyczny w Warszawie, Warszawski Uniwersytet Medyczny, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie.
  • Doktoranci bądź stypendyści najlepszych uczelni w Polsce i za granicą
-Sławomir Świerczek - Wykładowca z ponad dwudziestoletnim stażem w pracy przy produkcji żywności, obsłudze klienta oraz długoletni szkoleniowiec, nie tylko teoretyk ale również praktyk piastujący funkcje szefa kuchni oraz kierownika gastronomii współpracujący i odpowiedzialny za podległy personel gastronomiczny. Podczas pracy ...

Dowiedz się więcej

-Wiktoria Yaba - Wiśniewska - Posiada wieloletnie doświadczenie, które zdobywała w kraju kwitnącej wiśni. Pasję gotowania oraz umiejętności łączenia dwóch kulinarnych kultur przekłada na prowadzenie autorskiej i tradycyjnej kuchni – polskiej i ...

Dowiedz się więcej

-Wojciech Gałek - Wojciech Gałek - Wojciech Gałek – związany z kuchnią oraz cukiernictwem od 1994, gdy trafił do szkoły gastronomicznej. Z wykształcenia jest magistrem pedagogiki oraz archiwistyki, ale przede wszystkim technikiem technologii żywienia zbiorowego w specjalizacji Kucharz. Od 2008 roku był szefem kuchni w ...

Dowiedz się więcej

-Magdalena Kołodziej - doskonały i doświadczony wykładowca Dietetyki oraz właścicielka firmy EMKADIET PORADNICTWO ŻYWIENIOWE, od wielu lat zajmuje się prowadzeniem profesjonalnych szkoleń z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Współpracuje z przechodniami i szpitalami, ale także szkołami i przedszkolami na terenie ...

Dowiedz się więcej

Zobacz całą kadrę

Certyfikaty


Wymagania wstępne: wykształcenie minimum podstawowe 

Egzaminy i certyfikaty: uczestnicy przystępują do egzaminu wewnętrznego. Pozytywny wynik wszystkich egzaminów kwalifikuje kursanta do otrzymania dyplomu poświadczającego ukończenie kursu.

Certyfikaty wydawane są na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 1632)

Zaufali nam

Zapisz się