Warsztaty Kuchni Orientu: Indie 4h
W
Indiach wszystko jest znacznie
bardziej
intensywne - kolor, smak, zapach. W
końcu jest to
tętniąca
życiem mieszanka kultur i długiej, bogatej historii, która
sprawia,
że jedzenie jest tak różnorodne i smaczne.
Kuchnia indyjska swoją sławę zyskała dzięki największej ilości
przypraw, jakie mogą
być wykorzystane
w przygotowaniu jednego dania.
Aromatyczny zapach kminku, gałki muszkatołowej, kolendry czy
goździków
to tylko część warsztatu na jakim bazuje.
Dzięki
różnorodnym
przyprawom
owoce, warzywa, a nawet rośliny strączkowe można przyrządzać na
tysiące
sposobów, a wyczarowane
z nich dania potrafią zaspokoić najbardziej
wybredne podniebienia.
Chcąc
lepiej przybliżyć Państwu ten
kulinarny zakątek świata,
zapraszamy
wszystkich na nasze kolejne warsztaty Kuchni Orientu, tym
razem skupiające
się na Indiach.
Będzie to wspaniała okazja poznania
tradycyjnych
indyjskich receptur i technik gotowania. Pod
czujnym okiem specjalistów,
będziemy siekać, smażyć i dusić, a
wszystko po to by przygotować niepowtarzalną kolację.
Program kursu
1. Indyjski smak masali: krótka historia nietypowych smaków
2. Regionalne produkty, dobór przypraw, dobór tradycyjnych receptur
3. Wspólne przygotowywanie kolacji:
- Przystawka: Paneer na pieczonym bakłażanie z sosem hari
- Danie I: Indyjski chłodnik z kminem i miętą
- Danie II: Wołowina pieczona w jogurcie i czarnym pieprzu podawana ze słodkimi ziemniakami w przyprawie panch phoran
- Deser: Gulab Jamun z pokruszonymi pistacjami
4. Wspólne ucztowanie przy suto zastawionym stole
Koordynator
Zapisy
Zapisy już wkrótce!
- Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
- Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
- Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Warsztaty Kuchni Orientu: Indie 4h - tryb weekendowy
Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2021-05-22 do 2021-05-22
Cena: 299
Cena: 649