Szkolenie Smacznie, zdrowo - NARODOWO 5h
Kurs
jest skierowany do osób, które chcą
poznać tajniki przyrządzania tradycyjnych potraw
charakterystycznych dla naszego kraju. Kurs pozwoli Ci zapoznać się
z technikami przygotowywania mięs. ryb i deserów.
To
cykl trzech spotkać podczas, których zagłębisz się w tajniki
kuchni Polskiej. Od tradycji po nowoczesność. Polska kuchnia nie
musi być nudna !!
Możesz
wykupić pakiet trzech kursów lub wybrać
się na najbardziej interesujący cię element kursu.
Szkolenie
trwa 6 h zegarowych.
Podczas
każdego przygotujesz min. 4 dań + dodatek
Baza
programowa jest zawsze ta sama - każde spotkanie to nowe, unikatowe
menu!



Program kursu
1.0. : Tradycyjna Kuchnia Polska
Na
kursie poznasz:
Tradycyjne
techniki kulinarne m.in wędzenie, bejcowanie
Sposoby
przygotowania mięsa, ryb oraz deserów
Sposoby
na atrakcyjne podanie przygotowanych potraw
Podczas
każdego spotkania przygotujesz min. 4 potraw + dodatek, czyli :
Dodatek:
sos, sałatka
Deser

Przykładowe
menu:
- Staropolski
żurek
-
Pieczona
Gęś z jabłkiem
-
Pstrąg wędzony
-
Dodatek:
sos, sałatka
- Sernik
———————————————————————————————————————————
Nowe
formy wykorzystywania tradycyjnych produktów. Na kursie nie
zabraknie nowinek i trików, które
urozmaicą Twoje codzienne gotowanie. Szkolenie to pokazuje jak
gotować, piec, przygotować dania w kuchni polskiej w
nowej odsłonie, jak wyciągnąć to co
najlepsze w produktach.
2.0 Nowoczesna Kuchnia Polska
Na
kursie poznasz:
Triki
i nowinki techniczne dot. technik kulinarnych
Nowoczesne
sposoby przygotowania mięsa, ryb oraz deserów
Sposoby
na atrakcyjne podanie przygotowanych potraw
Przygotujesz:
Dodatek:
sos, sałatka
Deser
Przykładowe
menu:- Krem z marchwi i pieczonej papryki
-
Polędwiczka wieprzowa z grilowaną gruszką i oscypkiem
-
Sandacz z risotto z borowikami
-
Dodatek:
sos, sałatka
-
Lody
o smaku chałwy z owocami
———————————————————————————————————————————
Kuchnia
Polska to nie tylko zraz, bigos czy ziemniaczki. Chcesz poznać
zapomnianą kuchnię polską zapraszamy na kurs. Zapoznasz się min z
produktami tradycyjnie polskimi ale zapomnianymi przez wieki. Poznasz
nowoczesne formy podania dań, miks oldschoolu z new modern a to
wszystko w trakcie sześciu godzin zegarowych łączących naukę,
zabawę i przepyszną degustację.
1.1.
Kuchnia Polska - prestige
Na
kursie poznasz:
Produkty
zapomniane przez wieki m.in. skarby natury polskiej takie jak bez.
dzika róża, głóg i wiele innych a także ich zastosowanie we
współczesnej kuchni
Sposoby
wykorzystania tradycyjnych produktów w nowoczesny sposób
Mięsa
wykorzystywane w przedwojennej kuchni Polskiej mi.n cielęcina, drób czy
baranina.
Przygotujesz:
-
Danie
Rybne

Dodatek:
sos, sałatka
Deser
Przykładowe
menu:
- Bulion warzywny z boczkiem
-
Marynowana cielęcina z ziemniakami au gratin
-
Dorada z pianą z groszku
-
Dodatek:
sos, sałatka
-
Owoce leśne z galaretką z zsiadłego mleka z dżemem z głogu
Szkolenia uzupełniające
Qchnia Gluten FreeKurs sporządzania potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu 16h Kursy tematyczne 21h: Kuchnia Fusion, Kuchnia Japońska, Kuchnia Amerykańska, Kuchnia czterech kulturKoordynator
Siedziby szkoleniowe
Oddział Główny:
ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum
Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00
Tel. 22 622 13 09

-
Warszawa:
ul. Żurawia 47 piętro III
00-680 Warszawa
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Katowice:
Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)
40-096 Katowice
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 32 701 25 50
-
Kraków:
Wielopole 18b, II piętro
31-072 Kraków
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 12 359 99 00
-
Lublin:
ul. Marii Curie-Skłodowskiej 36/10, 20-029 Lublin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 81 477 90 00
-
Łódź:
ul. Gdańska 90, piętro I
lokal nr 1-4, klatka A
90-508 Łódź,
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 42 292 81 00
-
Olsztyn:
ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201
10-006 Olsztyn
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Białystok:
ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat
15-428 Białystok
zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
|
-
Poznań:
Św. Marcin 66/72, piętro 11
61-807 Poznań
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 61 818 28 14
-
Szczecin:
ul. Kaszubska 52, lokal 210
70-226 Szczecin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 91 820 70 00
-
Bydgoszcz:
ul. Jagiellońska 12, I piętro
85-067 Bydgoszcz
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 525208000
-
Siedlce:
ul. Kochanowskiego 18
08-110 Siedlce
zobacz na mapie
Tel. 25 749 39 00
-
Wrocław:
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 71 729 39 00
-
Gdańsk:
ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C
80-749 Gdańsk
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 58 717 89 00
|
Zapisy
- Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
- Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
- Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Smacznie, zdrowo - NARODOWO - Nowoczesna Kuchnia Polska - tryb dzienny
Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2021-05-12 do 2021-05-12
Cena: 350
Cena: 600
Smacznie, zdrowo - NARODOWO - Tradycyjna Kuchnia Polska - tryb dzienny
Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Warszawa
od 2021-05-12 do 2021-05-12
Cena: 350
Cena: 600