Kurs Kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni 64h
Jeśli chcesz poszerzyć swoje umiejętności kurs mistrzowski III stopnia pozwoli:
- poznać bogactwo kulinarnego świata
- posiąść wiedzę na temat tego jak łączyć smaki i jak z nimi można eksperymentować, by stać się kreatorem w kuchni
- poznać zasady estetycznego podawania dań, aby móc zachwycać klientów nie tylko smakiem
- dowiedzieć się jak ze smakiem i konsekwencją układać menu lokalu
- nabyć umiejętność obchodzenia się z tzw. „trudnym klientem” i/lub reklamacją,
Szef kuchni/Kuchmistrz
Do
czego przygotowuje mnie ten kurs?
Celem kursu kucharskiego III stopnia jest nabycie kompetencji niezbędnych w pracy jako szef kuchnii. Absolwent kursu ma posiąść
umiejętności liderskie, czyli jako manager zespołu posiądzie wiedzę z zakresu kierowania zespołem,
delegowania zadania, a także przekazywania merytorycznej wiedzy z
zakresu przyrządzania potraw wg określonych standardów. Nasz kurs gastronomiczny pozwoli uczestnikowi stać się już nie tylko kucharzem, ale
wykwalifikowanym szefem kuchni, który jako „dyrygent” w swoim
lokalu wyznacza kulinarne trendy oraz wydobywa najlepsze smaki z
najróżniejszych zakątków świata, od samego innowacyjnego pomysłu
na danie, po jego atrakcyjne podanie na talerzu.
Po tym szkoleniu uczestnik ma się stać prawdziwym
autorytetem kulinarnym, godnym tytułu mistrza kuchni.
Do
kogo adresowany jest ten kurs?
Kurs kucharski III stopnia ten adresowany jest do osób, które posiadają już
dużą wiedzę z zakresu gastronomii oraz bogatą praktykę
kulinarną. Szkolenie to skierowane jest do kandydatów, dla których kuchnia stanowi ich żywioł i nie chcą pozostać jedynie na etapie zawodu kucharza, lecz chciałyby
wznieść się wyżej i stać się szefem kuchni. Jest to szkolenie
dla tych, którzy ukończyli w Firmie GoWork.pl kurs kucharski I i II
stopnia lub też dla tych, którzy posiadają już przynajmniej
4-letnią praktykę zawodową na stanowisku kucharz i zdecydowali się na dalsze podnoszenie kwalifikacji.
Ten kurs ma bowiem na celu rozbudowanie ich wiedzy oraz
umiejętności na drodze do kierowania własnym zespołem jako chef w kuchni.
Dodatkowym także warunkiem wzięcia udziału w kursie
jest zaświadczenie od lekarza o stanie zdrowia.
Jakie
umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?
Jako uczestnik kursu kucharskiego III stopnia:
- rozwiniesz umiejętność komunikowania się oraz umiejętność sprawnej organizacji pracy w kuchni, aby móc budować silny zespół swoich kucharzy
- poznasz sposoby i zasady przekazywania swojej wiedzy współpracownikom, gdyż to na szefie kuchni spoczywa odpowiedzialność za przeszkolenie swojego personelu wg kulinarnych standardów panujących w danym lokalu gastronomicznym
- aby stać się sprawnym zarządcą w kuchni, nabędziesz wiedzę na temat delegowania zadań oraz rozliczania z oddelegowanej odpowiedzialności, jaką powierzasz swojej załodze
- dowiesz się jak rozwiązywać konflikty w zespole oraz jak nakierować swój zespół na osiągnięcie wspólnego celu, jakim jest budowanie sprzedaży oraz zadowolenie klientów
ale również:
- poznasz bogactwo kulinarnego świata
- posiądziesz wiedzę na temat tego jak łączyć smaki i jak z nimi można eksperymentować, by stać się kreatorem w kuchni
- poznasz zasady estetycznego podawania dań, aby móc zachwycać klientów nie tylko smakiem
- dowiesz się jak ze smakiem i konsekwencją układać menu lokalu
- nabędziesz umiejętność obchodzenia się z tzw. „trudnym klientem” i/lub reklamacją

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?
Po ukończeniu tego kursu kucharskiego III stopnia będziesz mógł objąć pracę
na stanowisku szefa kuchni w lokalu gastronomicznym. Szkolenie to
przyczyni się również do podniesienia zarówno Twoich kwalifikacji
jak i kompetencji, zatem umożliwi również awans na szefa kuchni
oraz pozwoli nabyć umiejętności managerskie niezbędne na tym
stanowisku.
Dlaczego
warto wziąć udział w szkoleniu?
Kursy
kucharskie I i II stopnia w Firmie GoWork.pl cieszą się ogromnym
zainteresowaniem, dlatego stworzyliśmy możliwość ich kontynuacji.
Zaletą tych kursów jest znaczna przewaga praktyki nad teorią. Posiadamy
w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z najlepszymi
hotelami, restauracjami i szkołami w całej Polsce, a uczestnikom gwarantujemy
niezbędne materiały do nauki. Niezwykle doświadczona kadra
wykładowców z wieloletnią praktyką na stanowisku szefa
kuchni doskonale przygotuje uczestników do egzaminu oraz do
przyszłej pracy.

Wykładowcy podczas trwania kursu chętnie dzielą się swoim bogatym
doświadczeniem i udzielają praktycznych porad. Zawsze dostosowujemy harmonogram
zajęć do uczestników - dogodne dni oraz godziny zajęć. Staramy się organizować
kameralne grupy dzięki czemu każdy uczestnik może liczyć na indywidualne
podejście lektora podczas 80% zajęć praktycznych
Każdy uczestnik kursu kucharskiego przystępuje do egzaminu, po którego pozytywnym zaliczeniu otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu.
Certyfikaty
Zaświadczenie wydawane na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia dnia 18 sierpnia 2017 r.w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 1632).
Galeria
Akademia kulinarna "Let's GoCook" w Warszawie Program kursu
- Szef kuchni jako manager:
- umiejętne komunikowanie się w zespole, jako sposób unikania konfliktów
- delegowanie zadań, jako podstawa do osiągania zamierzonych celów
- skuteczne sposoby przekazywania wiedzy innym
- umiejętność działania pod presją czasu oraz sposoby radzenia sobie ze stresem – jak działać, aby zespół nie popadł w panikę w sytuacjach kryzysowych
- zdolność skutecznej współpracy z innymi działami lokalu, dostawcami, klientami
- analiza rynku konkurencji
- Podróż po wybranych kuchniach świata, czyli analiza kanonów, które stanowią podstawę danych kręgów kulinarnych, co je kształtuje, jakie są nieodłączne składniki, jakie królują smaki i czego nie może zabraknąć w menu danego regionu. Tu w każdy kolejny dzień szkolenia uczestnicy będą poznawali tajniki kuchni poszczególnych regionów i rodzajów:
- kuchnia polska
- kuchnia francuska
- kuchnia włoska
- kuchnia molekularna
- jeden z kręgów kulinarnych wybrany przez uczestników
- Jak ze smakiem eksperymentować smakiem:
- umiejętne komponowanie potraw
- tworzenie spójnego menu odpowiadającego charakterowi lokalu
- zarządzanie jakością, czyli opracowanie, wdrażanie i kontrola standardów jakościowych warunkującą stałą jakość i bezpieczeństwo żywieniowe wytwarzanych produktów
- "Trudny klient”:
- pojęcie „trudnego klienta”
- sposoby postępowania z takim klientem – jak trafić w gusta najbardziej wybrednych
- jak postąpić wobec reklamacji zarówno w stosunku do klienta, jak i współpracowników
Organizacja zajęć
Kurs kucharski III stopnia - zostań mistrzem kuchni 64h dydaktyczne (45min.) odbywa się w trybie dziennym od poniedziałku do piątku. Godziny ustalane są w porozumieniu z trenerem.
Po zdanym
egzaminie uczestnik otrzymuje:
- zaświadczenie ukończenia kursu
na wzorze zgodnym z Rozporządzeniem MEN z dnia 18.08.2017r.
Oferujemy Państwu możliwość wyboru
formy materiałów szkoleniowych w wersji standard lub wersja rozszerzona z
tabletem (z opcja wgrania materiałów samodzielne - zapytaj
koordynatora).
Materiały
tradycyjne - cena zawiera standardowe
materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów
lub innej, w zależności od ustaleń.
Zapisz się na szkolenie z tabletem!
Tablet- opcja płatna dodatkowo 350 zł. Cena zawiera 7-
calowy tablet FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na
systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada
między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix,
wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość
podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu
szkolenia przechodzi na własność kursantów. Możemy przesłać materiały pocztą elektroniczną, gdy wybiorą Państwo opcję zakupu tableta.
Opinie o kursie
"... jest jednym z lepszych wykładowców jakich miałem w życiu..."  |
 |
Cyprian Smółka Cyprian Smółka |
"...pani Grażyna prowadzi kurs bardzo dobrze..."  |
 |
Bożena Skoczylas Bożena Skoczylas |
"...mam nadzieję, że będę mogłą tę wiedzę przekazać w swojej pracy..."  |
 |
Bożena Gąska Bożena Gąska |
"...życzymy sobie aby takich wykładowców było więcej..."  |
 |
Ewa Tasior Ewa Tasior |
Sprawdź opinie wystawione przez naszych kurstantowKurs Mistrzowski - Wyjazdowy
Jeśli nie posiadasz możliwości odbycia kursu w jednym z większych miast oraz nie masz czasu - to kurs kucharski wyjazdowy z wyżywieniem i zakwaterowaniem jest idealną okazją właśnie dla Ciebie!
Kurs ten pozwala Ci odbyć kurs mistrzowski w przeciągu 7 dni kalendarzowych nie martwiąc się o dojazdy na zajęcia.
Koordynator
Siedziby szkoleniowe
Oddział Główny:
ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum
Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 16.00
Tel. 22 622 13 09

-
Warszawa:
ul. Żurawia 47 piętro III
00-680 Warszawa
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Katowice:
Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)
40-096 Katowice
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 32 701 25 50
-
Kraków:
Wielopole 18b, II piętro
31-072 Kraków
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 12 359 99 00
-
Lublin:
ul. Marii Curie-Skłodowskiej 36/10, 20-029 Lublin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 81 477 90 00
-
Łódź:
ul. Gdańska 90, piętro I
lokal nr 1-4, klatka A
90-508 Łódź,
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 42 292 81 00
-
Olsztyn:
ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201
10-006 Olsztyn
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
-
Białystok:
ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat
15-428 Białystok
zobacz na mapie
Tel. 22 622 13 09
|
-
Poznań:
Św. Marcin 66/72, piętro 11
61-807 Poznań
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 61 818 28 14
-
Szczecin:
ul. Kaszubska 52, lokal 210
70-226 Szczecin
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 91 820 70 00
-
Bydgoszcz:
ul. Jagiellońska 12, I piętro
85-067 Bydgoszcz
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 525208000
-
Siedlce:
ul. Kochanowskiego 18
08-110 Siedlce
zobacz na mapie
Tel. 25 749 39 00
-
Wrocław:
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 71 729 39 00
-
Gdańsk:
ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C
80-749 Gdańsk
ścisłe centrum - zobacz na mapie
Tel. 58 717 89 00
|
Zapisy
- Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
- Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania certyfikatu i zaświadczenia dla uczestników.
- Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
- Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
- Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
- Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
- Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
- Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.