Program - Warsztaty grillowania 4h

1. Rodzaje i wybór odpowiedniego sprzętu, dobór akcesoriów niezbędnych do stworzenia grillowanych potraw
2. Wrzuć na ruszt, czyli jak wybrać produkty najlepszej jakości, dobrać odpowiednie marynaty, glazury i oleje, a także stworzyć niebanalne kompozycje przypraw
3. Sztuka doboru dodatków:
  • tworzenie sosów: tradycyjny amerykański barbecue, awokado z bazylią, cygański na bazie grillowanej papryki, miętowo – jogurtowy, czekoladowy z chilli
  • grillowanie warzyw, owoców, grzybów, serów
4. Menu:
  • satays czyli grillowane szaszłyki z plastrów kurczaka, polędwicy wołowej i krewetek, podawane z pikantnym sosem paprykowym
  • florydzkie Burro czyli kukurydziane placki przełożone mieloną wołowiną z warzywami i grillowanym serem camembert z tymiankiem
  • dorada pieczona w ziołach, podawana z młodymi ziemniakami oraz sałatką z grillowanych warzyw z sosem pomarańczowym
  • biała kiełbasa w glazurze miodowo-musztardowej podawana z grillowaną cukinią w czosnkowej marynacie
  • karkówka w marynacie jogurtowej z jabłkami w kardamonie
  • lody waniliowe z polewą cytrynowo-twarogową i marakują
  • banany pieczone z czekoladą

Zaufali nam

Zapisz się